Най-добър VPN Австралия 2020

Contents

Рецензии и технически сравнения

Тествахме топ 20 VPN, за да намерим най-бързите и сигурни VPN услуги там.

най-добре vpn

Докато сърфирате в интернет и четете това в момента, свързан ли сте с виртуална частна мрежа (VPN)?

Ако не, трябва да бъдете ...

Днес компютърните хакове и кибератаки се случват с тревожна редовност. Нещо повече, светът става все по-мобилен, а пътуванията и отдалечената работа бързо се превръщат в норма.


Тъй като повече от личната ни информация отива в „облака“, ние ставаме по-взаимосвързани, но и много по-уязвими.

Точно там влиза VPN.

Казано по-просто, VPN ви позволява да се свързвате с интернет чрез частен криптиран тунел, което значително намалява вероятността да станете жертва на киберпрестъпност.

Освен това те са лесни за използване и по-евтини, отколкото може би си мислите. Аз лично съм тествал всички най-добрите VPN мрежи в Австралия и в чужбина и състави резултатите от тези тестове в това ръководство.

Показване на често задавани въпроси Съдържание

често задавани въпроси

 • Какво е VPN и как работи??
 • Какви са ползите от използването на VPN?
 • Законно ли е използването на VPN в Австралия?
 • Кой VPN ми позволява да предавам Netflix?
 • Правете ли VPN проследявам какво правя онлайн и запазвам регистрационни файлове?
 • Безопасни ли са VPN мрежите за торент?
 • Можете ли да настроите VPN на рутер?
 • Можете ли да настроите VPN на игрова конзола или смарт телевизор?
 • Кой е най-добрият безплатен VPN за Австралия?
 • Коя е най-бързата VPN там?
 • Колко струват VPN?
 • Има ли опасности при използване на VPN?
 • Може ли VPN да направи моя интернет по-бърз?
 • Може ли VPN да бъде блокиран?
 • Можете ли да бъдете проследени, ако използвате VPN?

Тестване на VPN мрежи - Моят стъпка по стъпка процес

Независимо къде отивате по света, искате вашата VPN да бъде бърза и сигурна, в противен случай няма много смисъл да я имате. Трудната част е пресяване на стотиците компании, които предлагат услугата, за да разберат кой VPN е най-добрият.

В Privacy Australia, ние харесваме добре останалия свят, но нашата мисия е да намерим и препоръчаме услуги, за да помогнем на нашите колеги Aussies да бъдат в безопасност онлайн. Можете да прочетете повече за нашия подробен процес на тестване тук.

За да се определи най-добър VPN като цяло този процес на тестване е критичен. Ето как разкриваме уязвимостите на софтуера и дупки в сигурността.

Ние се фокусираме върху няколко важни критерия:

 • компетентност - Къде са включени?
 • 5 очи - Споделят ли вашата информация?
 • Политика за регистрация - Ако отговорът е „да“, това е голямо не върви.
 • скорост - Бавните VPN мрежи всъщност не си струва да се използват
 • Блокове P2P - Няма повече Netflix
 • Брой връзки - 1 Устройство или 3?

Разгледайте нашата диаграма по-долу, ние сортирахме над 45 компании и преминахме през всяка политика на поверителност, условия на обслужване и тестове за скорост.

Също така обърнете внимание - всички читатели са добре дошли да оставят отзиви за всяка VPN услуга чрез формата, достъпна за всеки преглед. 

VPNJurisdiction5 EyesLoggingSpeed ​​№ на сървърите # на едновременните връзкиBlocks P2P
NordVPN Панама Не Не Бърз 5231 6 Не
Surfshark VPN Британски Вирджински острови Не Не Бърз 800+ сървъра Неограничени устройства (но само 1 може да се използва наведнъж) Не
ExpressVPN Британски Вирджински острови Не Не Бърз 2000 3 Не
VyprVPN Швейцария Кооперативен Не Бърз 700 5 Не
Частен тунел САЩ 5 очи да Средно аритметично 50 3 - Неограничен да
Trust.Zone Сейшелските острови Не да Средно аритметично 164 3 да
VanishedVPN Австралия Не да Средно аритметично неизвестен 3 да
Частен достъп до Интернет САЩ 5 очи да Средно аритметично 3243 5 да
PureVPN Хонг Конг Не да Средно аритметично 2134 5 да
IPVanish САЩ 5 очи да Средно аритметично 1100 10 да
TunnelBear Канада 5 очи да Средно аритметично 350 5 да
VPN Неограничен САЩ 5 очи да Средно аритметично 400 5 да
Щит за гореща точка САЩ 5 очи да Средно аритметично 500 5 да
Avast Secureline VPN Чехия Кооперативен да Средно аритметично 52 5 да
WindScribe Канада 5 очи да Средно аритметично 480 неограничен да
TorGuard САЩ 5 очи да Средно аритметично 3000 5 да
Скриване.me VPN Малайзия Не да Бавен 35 5 да
Hola VPN Израел Кооперативен да Средно аритметично 0 3 да
Общ VPN Великобритания 5 очи да Средно аритметично 45 3 да
Avira Phantom VPN Германия 5 очи да Бавен 40 неограничен да
CyberGhost VPN Румъния Не да Средно аритметично 3519 7 да
Opera VPN Норвегия 5 очи да Бавен 3 1 да
SaferWeb САЩ Не да Бавен 30 две да
ProtonVPN Швейцария Кооперативен да Средно аритметично 347 10 да
Betternet Канада 5 очи да Бавен 11 5 да

Най-добрите VPN услуги - нашите отзиви

1. NordVPN - най-добрият общ избор за VPN №1 в Австралия

„Надеждни, сигурни, 5000+ сървъра“

nordvpn лого

НАДЕЖДЕН
НАЙ-СИГУРНО
5000+ СЪРВЪРИ

NordVPN е много популярна VPN услуга с масивна клиентска база. Често най-препоръчваната VPN услуга в много сайтове, репутацията на NordVPN е подкрепена от надеждността на тяхната услуга, нулева политика за регистриране, максимална сигурност и пълен достъп до геоблокирано съдържание с тяхната собствена функция SmartPlay.

Сигурност на ниво ЦРУ и пълна анонимност

Ако сигурността и анонимността са основен приоритет за вас, ще ви предстои голямо почерпка. С появата на прекалено сложни заплахи, за да се опише дори, бихте могли да се успокоите, докато разглеждате, знаейки, че можете да използвате техния протокол за тунелиране на OpenVPN, който е най-сигурният, който съществува днес. За разлика от други доставчици на VPN, версията на NordVPN за криптиране AES-256 е снабдена с 2048-битов ключ Diffie-Hellman, а не ключ RSA, тъй като разполага с Perfect Forward Secret.

NordVPN може да се похвали и с функция за двойно криптиране, което прави NordVPN най-добрият избор за държави с драконовски закони (Северна Корея, Китай и др.). Дори при дълбока проверка на пакети е практически невъзможно да се пробие това ниво на криптиране.

Защитата от течове на DNS и функциите за автоматично превключване на убийствата са вградени във всеки от пакетите на NordVPN, като допълнително гарантират, че вашата дейност е винаги защитена.

NordVPN има и един от най-лесните за използване и най-сигурни мениджъри на пароли, за да се сдвои с техните VPN услуги, наречен NordPass.

Сървъри и Гео-блокирано съдържание

Тяхната собствена SmartPlay технология ви позволява да получите достъп до стотици стрийминг сайтове навсякъде по света. SmartPlay е защитено решение за прокси услуги, което прави повечето, ако не всичките им сървъри жизнеспособна точка за достъп за стрийминг услуги като Netflix, Kodl, Hulu и други.

NordVPN подхожда на запалените пътешественици много добре с достъп до 5200 сървъри, разпространени в 62 държави на 6 континента. Можете да Netflix и да охладите, където искате. ��

2. Surfshark - най-добрата „бюджетна“ VPN

„Сигурни, евтини, 800+ сървъра“

Surfshark лого

НЕСКЪП
ИЗВЪНРЕДНО СИГУРНО
800+ СЪРВЪРИ

Сайт за сърфшарк

За начало

Surfshark е определението за новото дете в блока. Тези момчета са най-новата VPN, която прегледахме и харесваме това, което виждаме досега. Те дори имат потенциал да бъдат номер едно в бъдеще.

Говорим за мястото тук много поради юрисдикция и държавна намеса. Surfshark е пребивавал на Британските Вирджински острови, което е може би най-доброто място за VPN, а също така се е настанило в нашето място № 2 в този списък.

Ценообразуването на дългосрочен договор по принцип изглежда, че ви го дават безплатно от $ 1,99 на месец, а абонаментът ви дава фантастична стойност. Изглежда, че Surfshark добавя нов сървър всеки ден и винаги се стреми да предостави повече за своите потребители. В момента VPN компанията има над 800 сървъра в повече от 50 страни.

Сигурност и поверителност

Surfshark прави нещата по отношение на сигурността и поверителността и всъщност ви дава опции по отношение на протокола за криптиране. Първо, те никога не влизат. Второ, компанията има поддръжка за няколко протокола, включително 256-битови AES / OpenVPN, IPSec и IKEv2 (но не и IPv6). Използвайки тези протоколи, те могат да предоставят почти неограничен брой IP адреси на своите клиенти.

Старият IPv4 протокол, използван от много VPN, има ограничен брой уникални IP адреси за присвояване. Това може сериозно да попречи на поточните ви способности. Поддръжката на Surfshark за различни VPN протоколи означава, че той може да бъде инсталиран на редица рутери и устройства.

Surfshark VPN протоколите използват най-доброто налично 256-битово AES криптиране. Компанията също така използва 2048-битов обмен на ключове DHE-RSA и хеш за автентификация на SHA512. Тъй като повечето хора не знаят какво означава това, просто знайте, че това е буквално най-доброто криптиране, което можете да имате. Surfshark също има защита от течове от DNS и WebRTC в цялата им мрежа.

Цена и почивка

Що се отнася до ценообразуването, Surfshark е най-добрият избор по отношение на стойността, която предоставя. Това не беше така дори преди няколко години, защото Surfshark беше само блясък в погледа на баща си акула. Когато става въпрос за краткосрочни планове, цената е разумна. Ако гледате двугодишен план, можете да плащате $ 1,99 на месец, което бие всички други страхотни VPN.

Страхотното нещо за Surfshark VPN е, че можете просто да разгледате резервната промяна от вашия диван всеки месец, за да платите за услугата.

3. ExpressVPN - най-добрият избор за скорост

„Бързи, сигурни, 700+ местоположения“

ExpressVPN

НАЙ-БЪРЗИЯТ
ИЗВЪНРЕДНО СИГУРНО
700+ МЕСТОПОЛОЖЕНИЯ

За начало

Тази британски Вирджински острови (местоположението е важно) е в бизнеса от 2009 г. и печели любовта ни като 2-ра най-добра VPN за австралийците. Има няколко причини да отправим това твърдение.

За цената на един абонамент клиентите получават достъп до която и да е от 2000+ бързи сървъри ExpressVPN намиращ се в 94 държави. В случай, че се чудите, това е доста широко покритие и това е хубаво нещо.

Сигурност и поверителност

Гръбнакът на VPN се намира в стандарта за криптиране, който той използва. AES-256 е избор на ExpressVPN. Не е нужно да сте технологичен глупак, за да разберете, че ще са необходими десетки суперкомпютри, които проверяват милиарди ключове за секунда милиарди години, за да се разруши този вид криптиране с груба сила. Прочетете повече за това как работи шифроването тук.

Не искате да имате нищо общо с VPN, който има теч на WebRTC, инсталирани файлове, заразени със злонамерен софтуер или слаба политика за регистриране. От нашето тестване ExpressVPN е чист като свирка и може да се похвали с политика, която не изисква записване, която е толкова строга, колкото ще откриете.

За начинаещи на VPN lingo, без регистрация означава, че те не водят записи от използването на тяхната услуга. Вярвате или не, някои компании го правят. Тези компании не са в нашия списък.

Търсите услуга, която позволява безпроблемни торенти и достъп до Kodi и Netflix отвсякъде? Това е една от основните причини някои хора да използват VPN услуга и ExpressVPN проверява добре.

Цена и почивка

Най-хубавото е, че получавате всички тези примерни функции и STILL можете да се насладите на едно от най-бързите VPN изживявания, които могат да бъдат намерени. Единствената нита, която бихме избрали е ExpressVPN, идва леко към високата страна на цената, варираща от $ 6,67 до $ 12,95 на месец, в зависимост от продължителността на договора и специалните предложения, които може да се изпълняват.

Поддръжката на клиентите е важна. Измислихме няколко въпроса, за да подложим на изпитание добрата репутация на персонала на ExpressVPN.

Накратко, те се справиха наистина добре.

Въпреки че не ви препоръчваме да наберете фонда за детски колежи, за да получите тази VPN услуга, това не би трябвало да ви направи лош човек.

4. VyPrVPN - Четвърти избор, но все пак доста добър

„Бързи, страхотни цени, по-малко места“

Vypr VPN

НАЙ-ДОБРА ЦЕНА
НИЩО IPS КАТО СВЪРЗВАТ СЕ
БЪРЗ

Честно казано, ние не бихме направили голяма работа, ако решите VyprVPN вместо нашата препоръка №1. Това е толкова добре, но някой трябва да бъде втори и повечето от нещата, които трябва да кажем за тази компания, са от положителното разнообразие.

Докато малко под нивото на 3 на сървърите в 94 държави, VyPrVPN може да се похвали 70 държави, което не е изтъркано.

Неограничен означава неограничен

Но това, което наистина ни харесва, е неограниченият аспект на поточната дейност на тази услуга, което означава, че можете буквално останете онлайн 24/7 останалата част от живота ви, ако желаете, никога няма да се сблъскате с честотна лента или ограничение на производителността. Не всички VPN услуги могат да предявят това искане.

Сигурността е важна в VPN играта. Без това изобщо няма смисъл да купуваме услугата. VyPrVPN притежава и поддържа всичките им сървъри в къщата. Това означава по-малко възможности вашите лични данни да видят светлината на деня чрез неправилно управление.

Торенти, Kodi и Netflix

VyPrVPN технически работи с торентинг, Kodi и Netflix, макар и не винаги без малко псувни и хвърляне на нещата. Торентите са позволени, но не се насърчават и вашите дейности за торент може да бъдат регистрирани.

Kodi работи добре, въпреки че трябва да бъде настроен ръчно. И благодарение на войната на Netflix за VPN мрежи, става все по-трудно да се намери сървър, който работи надеждно с тази услуга.

Без пробен риск

Подобно на NordVPN, VyprVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако сте новак във всичко това, това означава много, защото това е планът ви за бягство в случай, че внезапно изродят и решите да не използвате повече интернет отново.

Новите клиенти на VyprVPN получават a 50% намаление на цената като благодарност от компанията, че опитате тяхната услуга. Макар и доста бърза, може би най-забележителната черта е тяхната обща отдаденост към опазването на вашите лични данни.

5. Чист VPN

„Солиден избор, но лека стъпка надолу“

Чисто VPN лого

ПО-СКЪПО
БЕЗОПАСНИ СКОРОСТИ
НИЩО IPS

Според нашия начин на мислене наистина не бива да влизате в интернет без VPN, но реалността е, че стотинките могат да бъдат стегнати и дори сравнително скромната цена на NordVPN и ExpressVPN може да доведе до пропуснати ястия.

За тези, които имат строг бюджет, предлагаме PureVPN за ваше внимание.

Когато цената е голяма сделка

Долната линия е, че получавате повечето функции на най-добрите кучета, като гаранция за връщане на парите, напълно адекватна поддръжка и цялата анонимност и поверителност, които очаквате от VPN на най-висок рафт - но на по-ниска цена.

Сега няма да седим тук и твърдим, че качеството на PureVPN е малко по-малко от предишните два избора, защото не е, но услугата е абсолютно добре, ако трябва да контролирате разходите.

Първото нещо, което вероятно ще забележите, когато кацнете на уебсайта PureVPN, е, че изглежда като че ли имат много функции. Прав си. Те правят.

Множество функции

Говорим за анти-злонамерен софтуер и вирусен софтуер, блокиране на реклами, откриване и предотвратяване на проникване, филтриране на приложения и списъкът продължава. Няма да намерите това ниво на усъвършенстване на сигурността с други услуги с подобна цена.

Добавете към това солидна политика за „регистриране без сесия“ и това, което може да е най-лесният потребителски интерфейс в бранша и имате проклет избор за австралийците, които знаят, че имат нужда от VPN, но също така трябва да спестят долар или два.

Torrenting, и т.н..

Ако торентът е вашата цел с VPN, тук няма какво да видите. PureVPN блокира всички торенти от това, което можем да кажем. Както повечето други VPN услуги, очаквайте да имат проблеми с надеждния достъп до US Netflix от повечето им сървъри. Ако обаче сте в Kodi, PureVPN предлага официална добавка, която го прави лек за използване.

6. Частен достъп до Интернет

„Евтини, бързи и бавни“

поверителност интернет достъп

ПО-СКЪПО
БЕЗОПАСНИ СКОРОСТИ
НИЩО IPS

Частният достъп до Интернет (PIA) приземява десен удар в средата на пакета, когато става въпрос за качествени VPN услуги за австралийците. Това означава, че има малко добро, малко не толкова добро и получавате всичко на доста прилична цена.

Един интересен аспект на тази VPN услуга е, че можете с готовност да решите да понижите нивото на криптиране на вашата връзка в замяна на по-бързата скорост на сърфиране. На повърхността може да изглежда, че този избор ще се отнася само за онези, които погълнаха твърде много боя за чипс като дете.

Но дръжте се!

Искате по-малко криптиране?

Нека да кажем, че знаете, че сте в сравнително безопасна мрежа и осъзнавате, че понижаването до 128-битово криптиране (от 256-битово криптиране) все още ви оставя солиден слой криптографска защита.

Скоростта, която печелите може да си заслужава.

Докато PIA разполага с пълни сървъри, те обхващат само 28 държави. Underwhelming. Долната линия - ако не сте в една от тези страни, очаквайте скорости, подобни на костенурка дори ако сте премахнали кодирането напълно (очевидно, не ви го предлагаме).

Ето вълнуващата част, ако харесвате евтиността. В зависимост от продължителността на договора и други опции, които сте избрали, месечната ви ставка за тази VPN вероятно ще падне в диапазона от 3 до 7 долара на месец.

Netflix, Torrents и Kodi

Въпросът, който много от вас задават, е дали PIA работи с тези видове услуги. Можете да надраскате Netflix от списъка, тъй като никой VPN не работи надеждно с тази услуга през 2019 г. Може да имате късмет и да намерите съдействащ сървър сега и това е всичко. От плюс, тази VPN услуга е в голяма степен подкрепяща торенти и работи добре с Kodi.

Някои сериозни минуси

PIA се намира в САЩ, което е сериозен недостатък от гледна точка на поверителността (прочетете за 5-те очи). Друг недостатък, който си струва да се спомене, е, че няма функция за чат на живо.

Sooo ... не е лоша услуга, но не такава, с която можем да предизвикаме много ентусиазъм.

7. Trust.Zone

„Бързи… и малки“

Най-добър VPN Австралия 2020

ПО-СКЪПО
БЕЗОПАСНИ СКОРОСТИ
НИЩО IPS

Понякога размерът няма значение, но понякога има значение.

Услугата VPN на Trust.Zone много работи. Едно нещо, което не е, е броят и местоположението на сървърите. Говорим за осезаеми 135 в 31 страни. Долната линия е, че без значение колко бързи са скоростите на връзката, компанията не се сравнява благоприятно с отпечатъка, оставен от компаниите към върха на нашия списък.

Подла бърза скорост

Ако случайно живеете в страна в близост до един от сървърите им, вероятно ще имате голяма скорост на връзка. цялостен, Trust.Zone беше вторият най-бърз от тестваните. Това не е малко постижение.

Най-високо ниво на сигурност

Друг белег в тяхна полза е отдадеността на сигурността. Разположена в екзотичната тропическа страна на Сейшелите, PIA е склонна да се спуска в хихикане, когато е помолена да предаде потребителски данни на правителствата, които обичат да искат такива неща. Говорим за обичайните заподозрени: САЩ, Великобритания, Австралия ... разбирате.

Ако сте настроени за торент, тази VPN услуга няма ограничения. Готови ли сте за Netflix и охлаждане в земята долу? Мех, може да работи за теб, а не може. Успяхме да заобиколим гео ограниченията само на три от седемте сървъра, които опитахме, така че се отказахме.

Този също е един от вашите най-добрите залози, ако искате да използвате Kodi.

Строгите стандарти за криптиране и нисък клас на цена правят PIA отличен избор - ако случайно сте един от късметлиите в близост до сървър.

8. Скрий задника ми

„Смешно име, гнило обслужване“

HMAИскаме да се скрие задникът ми беше една голяма шега. Извинете. Не е. Услугата всъщност съществува и натоварва хората да участват в собствената си специална марка за некомпетентност и скулптура.

Ако в Австралия имаше категория за най-малко препоръчителна VPN услуга, Hide My Ass (HMA) ще направи чиста почистване на златните, сребърните и бронзовите медали.

Нека кажем това възможно най-ясно. HMA е ужасна услуга на всяко ниво, която означава всичко. Препоръчваме ви да се закълнете завинаги от интернет и всички свързани с него технологии, да се преместите в Outback и да се присъедините към аборигенско племе, преди да се регистрирате с този VPN.

Сериозно. Това е толкова лошо.

Въпреки че тестът ни за HMA завърши рязко, не беше достатъчно скоро. Цяла седмица прекарахме в опит да се свържем както с Netflix, така и с торент - няма късмет. Това освен, че се зарежда произволно и често от нашата връзка.

Когато се опитахме да се обадим на поддръжка, няма отговор на имейл, чат сесия, телефонно обаждане или сигнал за дим.

Накрая просто деактивираха акаунта без предупреждение. Към този парад на неспособността добавете, че скоростите за връзки с факти са бавни до несъществуващи, те са известни, че запазват сесии за регистрация и си сътрудничат с органите на реда, а вие получавате наистина лоша услуга.

Препоръчваме ли HMA? Ти го измислиш.

VPN тестове, които тествахме и как го направихме

Налични са стотици VPN продукти, но според нас само около две дузини дори си струва да се тестват. Взехме първоначалното решение кои от тях направиха първоначалното съкращение въз основа на настроенията онлайн и собствената ни експертиза в бранша.

Следваше задълбочен процес на тестване, който премина подобно на това:

 • Съединител.

  Купете софтуер

  Всъщност влязохме в интернет и закупихме продукта на пълна цена от доставчик, инсталирахме го на нашия лаптоп на склад и го тествахме в продължение на седмица.

 • Съединител.

  Тест за скорост

  Изберете седем различни случайни географски местоположения. Тестван всеки VPN кандидат от тези места.

 • Съединител.

  Проверете за течове

  Има няколко източника на течове (WebRTC и др.), Които могат да отнемат личната ви информация и анонимността в един миг и са отличителен белег на лоша VPN услуга.

 • Съединител.

  Гео-Съвместимост

  Възможността за торент и работа около географските ограничения на Netflix / Kodi са една от причините VPN-ите да са популярни. Ние оценихме тези характеристики.

 • Съединител.

  Лесно използване

  Проверен колко приятелски е потребителският интерфейс и отзивчивостта на обслужването на клиентите.

 • Съединител.

  Цена срещу стойност

  тъй като не всички имаме златни самородки и биткойни, които падат от джобовете ни.

 • Съединител.

  Функции за поверителност / сигурност

  Причината за VPN е причина.

Въпреки че тестването продължава, за класацията за 2019 г. оценихме 20 от топ услугите. Тестовата среда по отношение на компютър и операционна система беше същата, така че да се получи честен резултат.

Само в случай, че не сме изяснили достатъчно, ние не предприемаме стимули - финансови или по друг начин - за да стигнем до препоръките на тази страница. Това са нашите собствени мнения, достигнати през потта на челото ни и много време, прекарано в прилагане на пръсти върху клавиатурата.

„Значи, момчета сте купили и платили 20 абонамента за VPN ?!“

Очевидно отговорът на този въпрос е „да“. Трябва също да отбележите сходството между нашия тестов период и безплатния пробен период, предлаган от повечето услуги. Хайде, не си мислил ...?

Ние работим тук и тук разговорът ни беше по-висок от това да бъдем само още един куп Aussies с твърде много VPN абонаменти.

често задавани въпроси

изображение, показващо криптиран тунел за VPNКакво е VPN и как работи??

Шифрована връзка между вашия компютър и интернет.

Отделно от вашия интернет доставчик, VPN маршрутизира данните, генерирани от вашата онлайн активност през различен сървър, като по този начин скрива действителното ви местоположение чрез присвояване на различен IP адрес. Освен това, данните са криптирани, за да не ги виждат хакерите.

VPN осигурява много по-високо ниво на поверителност и анонимност от наличните чрез вашия интернет доставчик. Повечето VPN услуги изграждат протоколи с отворен код като Open VPN.

Как работи

Макар че главата ви може да имплодира, ако трябваше да изградите работеща VPN връзка от нулата, процесът на използване на такава не е сложен.

 1. Изтеглете VPN софтуер и го инсталирайте на вашето устройство.
 2. Започнете сесия за сърфиране, като отворите софтуера.
 3. Вашите данни са кодирани, преди да напуснат компютъра ви.
 4. След криптиране вашите данни отиват на VPN сървъра.
 5. След преминаване през VPN сървъра вашите данни (все още криптирани) се пренасочват към вашата онлайн дестинация - като уебсайт на банката или любимата ви страница в социалните медии.
 6. От гледна точка на онлайн дестинацията се появяват данните, получени с VPN сървъра.

Голямата работа с всичко това е, че благодарение на протокола за криптиране, данните в транзит (като кредитна карта или номера на социалното осигуряване) са нечетливи за всеки, който успее да хакне системата и да погледне..

Мислете за VPN връзка като за безопасен тунел, през който може да пътува цялата информация, свързана с онлайн сесия, скрита безопасно от външния свят.

Какви са ползите от използването на VPN?

Достигнете изцяло ново ниво на онлайн сигурност и поверителност.

Благодарение на криптирането, използването на VPN значително намалява шансовете вашите данни да бъдат откраднати и продадени в Тъмната мрежа или на рекламодатели без вашето съгласие. Освен това вашият IP адрес изглежда сякаш имате достъп до интернет от физическото местоположение на VPN сървъра, създавайки ниво на анонимност, несъизмеримо с традиционния ISP.

Законно ли е използването на VPN в Австралия? австралия онлайн профил за поверителност

Законно засега, но последното законодателство може да е хлъзгав наклон.

Повечето западни страни, включително Австралия, позволяват безпрепятствено използване на VPN услуги. Но закон от 2015 г. направи допустимо онези, които притежават авторски права, които са нарушени, могат да получат разпореждане на федералния съд, за да го блокират в рамките на страната.

Засега не са правени допълнителни законодателни стъпки срещу VPN. Много австралийци използват тези видове услуги, за да заобиколят усилията на правителството за регулиране на съдържанието.

Вижте нашия списък с държави, които са забранили използването на VPN.

Кой VPN ми позволява да предавам Netflix?

Изберете вашата услуга внимателно, ако искате американски Netflix.

Не е тайна, че останалият свят примамва американската версия на Netflix. Има три причини за това: избор, избор, избор. Потокът гигант предлага различни селекции в различни части на света и ако случайно се окажете на неправилно място по рождение, нямате късмет, освен ако ...

Ти го отгатна. Избирайки VPN, разположен във възвишената земя на свободния и дом на смелите, можете да заблудите Big Brother Netflix да мисли, че сте боядисана във вълна янки и да направите избор от ПЪЛНИЯ каталог. Имайте предвид, че Netflix е на кръстоносен поход, за да блокира всички VPN мрежи да отключат тяхната услуга.

Ето нашите снимки за най-добрите VPN за Netflix, т.е. тези, които работят в почти всяка страна и за почти всички уебсайтове.

Правете ли VPN проследявам какво правя онлайн и запазвам регистрационни файлове? Таблица за оценка на политиките за протоколи за vpn

В зависимост от това коя услуга използвате, отговорът и на двете е - напълно възможно.

Докато проследявате вашите онлайн дейности и запазвате регистрационни файлове, които документират същото, изглежда противоречи на цялата причина за използване на VPN, не правете грешка, че много услуги участват в тези практики.

Въпреки че е необходима известна регистрация за отстраняване на проблеми и правилно администриране на акаунти, много от най-популярните услуги се разминават с концепцията за инвазия в поверителност.

Може да ви е интересно да прочетете нашата статия за това кои точно VPN не проследяват онлайн активност или регистрират информация за идентификация.

Безопасни ли са VPN мрежите за торент?

Добри VPN мрежи. Лоши VPN мрежи - не толкова много.

Torrenting, иначе известен като споделяне на файлове (P2P), е Дивият Запад в интернет. Никъде онлайн не сте по-отговорни да вземете вирус или злонамерен софтуер или да се натъкнете на служител на реда, представящ се като Джони нарушител на авторските права.

Ако изглежда, че може би е добра идея да използвате VPN, преди да се отправите към някоя от тези забележителности, тук сме да кажем, че това е разумно решение.

Независимо дали искате да заобиколите различни опити на държавна цензура или да изтеглите пиратски файл от любимия си филм (Хайде, 2020 г., няма смисъл да се преструвате, че не е така), изборът на качествен VPN трябва да бъде задължителен. Как знаеш коя?

Тази статия разкрива четирите най-добри VPN за торент, които бихме могли да намерим.

Можете ли да настроите VPN на рутер? изображение на настройка на рутер vpn

Направете цялата си Wi-Fi връзка частна.

Използването на VPN услуга на основното ви интернет устройство е добро, но може да стане още по-добре, когато го настроите да работи през рутер и да приватизира цялата ви wi-fi мрежа. Има Дядо Коледа и да, можете да го направите.

Има а няколко предимства за маршрутизирана VPN услуга които надхвърлят засилената сигурност и поверителност, които вече се осигуряват от по-традиционните настройки.

 1. Поддържайте активна VPN връзка през цялото време
 2. Свържете няколко устройства към един акаунт
 3. Хвърлете по-широка, по-сигурна мрежа над вашето домакинство

Изборът и настройката на VPN рутер излиза извън обхвата на тази статия, но уроците са изобилни в Google.

Можете ли да настроите VPN на игрова конзола или смарт телевизор?

Ако първо VPN-ize вашия рутер.

Всъщност има няколко различни начина за кожата на тази котка. Първото би било да изтеглите и инсталирате VPN приложение директно на вашия смарт телевизор, въпреки че не всички имат тази възможност. Друг начин да се постигне това би било да стартирате VPN връзка през вашия домашен рутер (вижте предишния въпрос).

Тъй като вашата игрална конзола или интелигентна телевизия приемат интернет сигнала си от домашната мрежа, те ще бъдат защитени от създадения от VPN рутер, който създавате.

Кой е най-добрият безплатен VPN за Австралия?

Платената VPN услуга винаги е по-добра, но има безплатни опции.

Може би сте чували старата поговорка: „Ако продуктът е безплатен, ВИЕ сте продуктът."

Най-важното е, че малко компании се формират от доброто на сърцето на изпълнителния директор и обещават да предоставят услуга / продукт от световна класа безвъзмездно никога. Трябва да разберете, че ако една VPN услуга се рекламира като безплатна, това просто означава, че те правят своите пари чрез нетрадиционни средства като:

 1. Осигурявайте минимална услуга без разходи, но ви удари с продажби, за да премахнете ограниченията на скоростта или честотната лента, които заглушават полезността.
 2. Събиране / продажба на вашите данни на рекламодатели или в тъмната мрежа.
 3. Продайте реклами, които запълват всяко кътче на екрана.

Въпреки че може да мислите, че получавате нещо безплатно, не сте. Начинът, по който в крайна сметка ще платите, може да не е лесно очевиден, но в крайна сметка той ще играе ръката си.

Все още решен да намери безплатна качествена VPN услуга?

Прочетете нашата статия за вашите безплатни най-добри опции.

Коя е най-бързата VPN там? Най-добър VPN Австралия 2020

Шифроването забавя VPN.

Може би не сте мислили за това, но процесът на криптиране на всеки бит данни, който пътува през вашата интернет връзка, забавя всичко. Това е проблем, срещу който се изправя всяка VPN услуга и се бори постоянно за преодоляване.

Ако криптирането е супер силно, скоростта е бавна. Ако скоростта е голяма, криптирането е слабо.

Но няколко услуги успяха да преодолеят този проблем и да поддържат постоянно бързите скорости на връзката и въздухонепроницаемата сигурност.

Независимо кой прави класирането, NordVPN е склонен да влезе в или в горната част на препоръките, когато става въпрос за скорост.

Прочетете нашия преглед на NordVPN, в случай че сте го пропуснали за първи път.

Колко струват VPN?

Повече от пръчка дъвка, по-малко от Ферари.

Да прекратим съспенса Не са чак толкова скъпи в по-голямата схема на нещата. Повечето законни VPN услуги ще ви стартират между 2 и 10 долара на месец. Имайте предвид, че това е услуга, която използвате заедно с - не вместо от вашия интернет доставчик.

Между двете трябва да бъдете не повече от 20 долара на месец.

Изглежда като доста добра сделка за поддържане на поверителността в интернет и предотвратяване на отвличането и продажбата на вашите лични данни на най-високия участник в търга.

Има ли опасности при използване на VPN?

Те не хапят, ако това искате.

Единственият реален риск, свързан с използването на VPN, е, ако изберете измамлива услуга който инсталира злонамерен софтуер на вашия компютър или събира вашите лични данни или финансова информация за продажба. Това е много реална опасност, която най-често идва от безплатни услуги.

Ето защо НАИСТИНО трябва предварително да направите своите изследвания (като четете тази страница - добра работа), за да отстраните лошите актьори.

Само малко старание от ваша страна може да ви попречи да се регистрирате с някой от тези шегаджии. Тези, които правят лоши неща, имат много нещастни бивши клиенти, които не се страхуват да влязат в интернет и да разкажат всичко за лошия си опит.

Тази статия, която написахме, ще ви накара да постигнете бърза скорост на уязвимостите, които сенчестите VPN услуги може да се опитват да използват.

Може ли VPN да направи моя интернет по-бърз?

Освен ако не бъдат отменени законите на физиката.

Както споменахме по-рано, процесът на криптиране, който позволява на VPN да направи вашето браузване по-безопасно, не прави нищо за увеличаване на скоростта на интернет връзката. Всъщност, с изключение на много малко доставчици на услуги, добавянето на VPN към сместа има тенденция да забавя ефекта.

За по-бърза интернет връзка трябва да проучите решения с вашия интернет доставчик.

Прочетете нашето ръководство за ускоряване на вашата интернет връзка с помощта на няколко ощипвания и хакове.

Може ли VPN да бъде блокиран? списък на държавите, в които vpns са забранени или незаконни

Слънцето изгрява на изток? да.

За съжаление, вашата VPN услуга може да бъде блокирана или на ниво ISP или чрез използване на DNS рутер. Блокирането на VPN обикновено се свързва с големи параноични организации относно компютърната сигурност или правителства, участващи в интернет цензурата.

Това може да се постигне по няколко различни начина.

 1. Блокиране на IP адреси, които са свързани с популярни VPN услуги. Някои правителства избират да блокират всички IP адреси, които произхождат извън страната.
 2. Блокиране на портове, които поддържат общи протоколи за тунелиране на VPN.

Добрата новина е, че няма перфектен начин за постоянно блокиране на ВСИЧКИ VPN услуги. Това е течна игра, в която правилата постоянно се променят. Ако откриете, че вашата VPN връзка постоянно е атакувана, има и други методи за скриване на вашия IP адрес.

Искате да научите как да скриете своя IP адрес (всъщност е доста прост). Вижте тази статия, за да видите как.

Можете ли да бъдете проследени, ако използвате VPN?

Нищо не е глупаво.

Докато правилно функциониращата VPN услуга затруднява проследяването, бъдете сигурни, че няма налична технология, гарантирана да ви направи невидими. Ето само няколко от възможностите:

 1. Вашият VPN изтича реалното ви IP
 2. Вашият VPN сървър се хаква
 3. Вашата VPN услуга инсталира злонамерен софтуер на вашия компютър
 4. Умните хакери могат да ви намерят по други начини освен IP адрес
 5. Има много, много други ...

Долната линия е, че VPN предоставя повече анонимност и по-сигурни данни, но няма мъж, жена или дете на тази земя, които да обещават със сигурност, че никога няма да бъдете проследени, когато използвате VPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me