Най-добрите VPN мрежи за торентинг (2023)

Защитата на вашата идентичност онлайн е необходимост в днешно време. Това е особено вярно, когато става въпрос за споделяне на P2P файлове, тъй като не винаги знаете какво изтегляте, нито кой гледа.

Има много за внимание при избора най-добрият VPN за торент. Трябва да се бориш с хакери и правителствен контрол в натура.

В Австралия повече от 55 международни уебсайта за пиратски торенти бяха блокирани благодарение на съдебно решение през август 2023 г. Дори в епоха на Creative Commons Лицензи, потребителите са ограничени за достъп до съдържание.

Добрата новина е, че има няколко страхотни VPN, които ви позволяват да заобиколите това блокиране, така че да можете да гледате и изтегляте всички филми, телевизионни предавания и спортни промоции, когато искате.

Но изборът на правилния е друга история, която може да бъде хлъзгав склон, ако нямате опит с VPN мрежи. Поради тази причина съставих списък на най-добрите VPN за торент.

Списъкът ми се основава на задълбочени тестове и изследвания, за да се гарантира, че ще прочетете само за най-уважаваните налични.

След тестване на повече от 25 VPN и изтегляне (или опит за изтегляне) 250+ файла навсякъде от Мелбърн до Канбера. С най-добрите VPN мрежи успях да използвам BitTorrent, да изтеглям филми и да предавам всеки епизод Игра на тронове. ��

Умът може да се нуждае от книги, тъй като мечът се нуждае от камък, ако иска да поддържа ръба, но умът ми се нуждае от неограничени изтегляния и с най-добрите VPN-и в този списък, мога да изтегля съдържанието на сърцето си (и ума си).

Contents

NordVPN

№ 1 избор, отличен баланс на поверителност & Скорост, двойно криптиране на данни

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Допълнителна защита, криптиране от военна класа, разнообразие от опции за ценообразуване, лесна настройка, разнообразни методи на плащане, включително биткойн, сървъри в 61 държави

CONS

По-ниска скорост от някои от техните конкуренти, без поддръжка по телефона

NordVPN съществува от доста време и те са много популярни по очевидни причини. С NordVPN получавате неограничено споделяне на P2P, блокиране на течове на DNS, превключвател за убийство и a 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Нещо повече, те използват военно криптиране и предоставят на потребителите си CyberSec, който автоматично блокира неща като зловреден софтуер, така че няма да се налага да се притеснявате от кибер заплахи, докато изтегляте или стриймирате блокирано съдържание.

CyberSec защитава също от атаки на DdoS (Distributed Denial of Service). DDOS атаката е вид атака, при която се използват множество компрометирани системи, за да се насочат по-специално към една система. Вашата система. CyberSec ви предпазва от подобна атака.

Други разширени функции включват Двойна VPN, която криптира вашия интернет трафик два пъти, за да създаде допълнителен слой на поверителност. Този процес на свързване на сървъри ви позволява да се скриете зад редица сървъри, за да защитите по-добре вашата идентичност.

Това са само няколко от функциите, които можете да очаквате от NordVPN. Вижте пълния ни преглед на NordVPN тук.

Surfshark

# 2 Най-евтината опция за торент

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Голяма скорост, солидна поддръжка и една от най-ниските цени за качество / скорост. 

Деблокира Netflix и други услуги за стрийминг на медии

CONS

Бавен отговор от екипа за поддръжка по имейл

Surfshark е относително новодошъл на VPN сцената, но те нараснаха с популярността си със силните си основи на мрежата, разнообразието от центрове за данни и стриктните политики без регистрация.

По отношение на порой, основната причина да имаме Surfshark като наш най-добър избор е сигурността. VPN протоколите на Surfshark използват военно 256-битово AES криптиране.

Въпреки това, компанията отива допълнителна стъпка за включване на 2048-битов DHE-RSA обмен на ключове и SHA512 идентификационен хеш за допълнителна сигурност (превод: най-доброто възможно криптиране и сигурност). Има също DNS и WebRTC защита от течове, вплетена в технологията, която захранва тази мрежа. Прочетете повече за това в нашия преглед тук.

Като цяло Surfshark е чудесен избор за хора, които търсят както анонимността, така и поверителността на нещо като Nord VPN, без да плащат ръка и крак.

ExpressVPN

# 3 Бързи и много IP адреси

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Най-бързи скорости, непобедимо обслужване на клиентите, разширени функции, без регистрационни файлове, пълно поверителност

CONS

Най-бързи скорости, непобедимо обслужване на клиентите, разширени функции, без регистрационни файлове, пълно поверителност

ExpressVPN има твърда политика без регистрация, което означава, че можете безопасно да използвате uTorrent или всеки друг BitTorrent клиент за споделяне на файлове с пълна анонимност.

  VPN протоколи: PPTP срещу L2TP / IPSec срещу SSTP срещу IKEv2 / IPsec

Просто се регистрирате, следвате техните основни инструкции и след минути можете да се свържете с някой от техните сървъри. Оттам можете спокойно и сигурно да изтеглите uTorrent и да започнете да използвате приложението им, за да започнете да търпите. Тяхната функция за интелигентно местоположение дори може да избере оптималното местоположение за вашата мрежа.

Те използват най-високото ниво на криптиране (256-битов AES) и ви позволяват да използвате някой от основните протоколи (OpenVPN, L2TP, PPTP и SSTP).

С ExpressVPN, вие получете всички функции, които споменахме по-рано—24/7 поддръжка на живо на живо, скорост на убийство, превключвател за убийства, неограничена честотна лента и повече.

Буфериран VPN

# 4 Липса на скорост / сигурност

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Специални оферти, без регистрационни файлове, високоскоростни сървъри, 256-битово шифроване на Blowfish, неограничена честотна лента, 5 едновременни връзки, 24/7 поддръжка на клиенти

CONS

Не най-евтиното VPN решение, без блокиране на реклами, липсват разширени функции

Със солидни международни оценки за бързи тестове и надежден клиент е ясно защо Буферираният VPN печели награди и беше представен в големи технологични публикации като Wired Magazine. Те са реномирана компания, която очевидно се грижи за своите клиенти.

Всяка година тази компания, базирана в Будапеща, награждава 5000 до 5 студенти, за да подпомогне обучението си в университета. Те предлагат партньорска поддръжка и специализирана поддръжка на клиенти.

За разлика от някои от техните конкуренти, те не поставят абсолютно никакви ограничения на потребителите, които искат да споделят файлове. Ще имате пълен достъп до торент с техния софтуер. Използвайки тяхната технология, ще можете да заобиколите правителствената намеса и да деблокирате всяко съдържание, което искате да прегледате или изтеглите.

Чрез маскиране на вашия IP адрес и правилно криптиране на вашия онлайн трафик, Buffered VPN ви предоставя всичко необходимо, за да отблокирате сайтовете за изтегляне и да се насладите на съдържанието, което сърбете, за да проверите.

Също така си струва да споменем, че някои VPN сайтове изглеждат като плетени заедно от нечий малък брат през дълъг уикенд. Buffered.com не може да изглежда по-добре. Възпроизвеждайки банери, които възпроизвеждат факта, че са били представени във време, успех и гореспоменатия Wired, страниците са лесни за очите и лесни за навигация. Техният интерфейс също е лесен за навигация.

IPVanish

Още един силен претендент

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Без регистрационни файлове, солидно криптиране, множество сървъри, торенти са разрешени, приема Bitcoin

CONS

Базирано в САЩ, където NSA може да дойде чукащо, по-малко от примерна поддръжка на клиенти

IPVanish е чудесен както за начинаещи, така и за сезонни потребители. С участието на стабилен набор от инструменти за сигурност, IPVanish е мечта на torrenter. Както при ExpressVPN и NordVPN, IPVanish предлага идеално криптиране за споделяне на файлове и стрийминг.

Тази награда VPN поддържа вашата поверителност чрез Socks5, прокси функция, която ви позволява да останете лични, като скриете истинския си IP адрес, когато предавате P2P трафика си през един от техните 40 000+ IP адреси на един от многото им сървъри.

Те имат два сървъра в Мелбърн и общо 950+ сървъра в 60+ страни, което ги прави едно от най-разпространените VPN решения в света. Те също предлагат три достъпни плана.

Частна VPN

Солиден бегач нагоре

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Силен OpenVPN, без регистрация, достъпни цени, седемдневна гаранция за връщане на парите, сървъри в 29 държави

CONS

Без вградено DNS покритие за теч

Бюджетна опция за по-пестеливия потребител, който все още иска възможност за изтегляне, Private VPN използва конкретна криптография, за да ви анонимни. Техните услуги се отличават с вграден превключвател за убийство и поддържат твърда политика без регистрация.

С Private VPN можете да деблокирате съдържанието, специфично за региона и блокираните сайтове. Техните високоскоростни сървъри са едни от най-надеждните и настройката им с едно кликване извежда главоболието от регистрация и започване на работа.

Съвместим на всички устройства, Private VPN е услуга, която е добре оценена заради приятелското си обслужване на клиентите и бързите връзки.

За съжаление всяка роза има трън и тази е липсата на защита от течове на DNS. Но за случайния потребител това е хубав, евтин избор, който вероятно ще свърши работата.

CyberGhost

2-ри подгласник

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Частен, със седалище в Румъния (без правителство, без да се случва), добър външен вид и лесен за използване софтуер, пет едновременни връзки, 24/7 чат на живо, защита от течове на DNS, превключвател за убийства, разрешено споделяне на P2P

  VPN протоколи: PPTP срещу L2TP / IPSec срещу SSTP срещу IKEv2 / IPsec

CONS

Объркващо ценообразуване, лоша репутация сред бивши клиенти

Този софтуер е изключително лесен за използване и има всички камбани и свирки на по-скъпи VPN решения. Базирано в Румъния, CyberGhost осигурява изключителни скорости на близките сървъри и не запазва абсолютно никакви дневници на потребителски сесии.

Той блокира протокола Torrent на всички сървъри, нормализира трафика и позволява използването на всички P2P мрежи. Единственото съмнително нещо за CyberGhost е, че можете да го изтеглите абсолютно безплатно.

Безплатните VPN мрежи са нещо, с което потребителите трябва да бъдат предпазливи, тъй като повечето безплатни VPN мрежи не са наистина безплатни. Те имат лоша репутация да събират вашите данни и да ги продават на трети страни, за да платят за безплатната си услуга.

Това беше казано, след провеждането на тест с CyberGhost, не открихме доказателства, че това е така и не са открити течове на DNS. Като се имат предвид нещата, CyberGhost изглежда като а жизнеспособна опция за потребителя, който е с малък бюджет.

Защитете се сега

Вашата поверителност има значение, особено що се отнася до споделянето на P2P файлове. Торент може да бъде много опасно. Това може да доведе до правни проблеми, атаки от злонамерено съдържание или зловреден софтуер. Това може да доведе до изтичане на данни и кражба на чувствителна информация.

VPN мрежите могат да предпазят от всички тези кибер заплахи и да ви помогнат в поддържането на дискретност.

Ако все още не сте сигурни в използването на някоя от тези услуги, имайте предвид, че VPN в този списък съдържа гаранции за връщане на пари. Можете да изпробвате тяхната услуга и да видите дали тя е подходяща за вас.

Как ме защитават VPN-ите за торент?

Шифроването чрез VPN и уникалните IP адреси гарантират, че вашият доставчик на интернет услуги (доставчик на интернет услуги) не може да вижда какво правите в интернет, тъй като всички данни, които се предават от вашия компютър през VPN сървъра, са скрити.

Тъй като една от основните причини торентингът е голям не-не, се дължи на съдържанието, защитено с авторски права, доставчиците на VPN в крайна сметка получават по-голямата част от притежателите на авторски права вместо вас. Това е така, защото вашият истински IP адрес не е изложен.

Чрез свързване към VPN сървъри, разположени в страни, които не цензурират уебсайтове въз основа на авторски права, можете ефективно да отблокирате торент сайтове и да видите каквото искате.

Разбиране на закона

Някои държави (Обединеното кралство и Индия сред тях) се разпалват, когато става въпрос за нарушения на авторски права онлайн, но повечето държави считат пиратството за гражданско дело, а не за престъпно. Ето списък на страните и свързаните с тях закони за VPN.

Едно от най-разпространените последствия от пиратството е предупредително писмо от вашия интернет доставчик. Ако използвате правилно защитен VPN, няма да срещнете този проблем, тъй като вашият действителен IP адрес няма да бъде видян от никого.

Как да се уверите, че VPN за торент ви предпазва

Ако искате да знаете дали сте наистина сигурни и лични, посетете IPLeak.com. Ако не виждате истинския си IP адрес или такъв от вашия интернет доставчик, вие сте защитени от VPN.

За допълнителна увереност можете да проверите дали вашият BitTorrent клиент изтича истинския ви IP адрес, като превъртите надолу до Torrent Address Detection и добавите магнитната връзка към вашия BitTorrent клиент. Това ще следи вашата активност на порой и ще открива течове.

Неща, които трябва да вземете предвид, преди да се регистрирате с VPN

Що се отнася до избора на най-добрия VPN за торент, трябва да знаете много.

Torrent и P2P файловите файлове се нуждаят от поверителност, но също така се нуждаят от справедлив таван, когато става въпрос за ограничения на данни. Малките скорости и телесната честотна лента ще представляват проблем за тези, които искат да изтеглят или качват прилично количество съдържание.

Имайки това предвид, ето няколко фактора, които трябва да вземете предвид, преди да се установите на VPN за вашите нужди от торент:

  • Сигурност
  • Политика за регистрация
  • Ограничение на честотната лента
  • Скорост на тестване на скоростта

Първото внимание при търсене на VPN за торент е криптографията зад софтуера. Правилното криптиране е това, което гарантира на потребителя, че никоя трета страна няма да може да шпионира дейността им или да ги насочва с реклами или вируси.

  VPN протоколи: PPTP срещу L2TP / IPSec срещу SSTP срещу IKEv2 / IPsec

По-добрите VPN мрежи на пазара предлагат OpenVPN протокол, модел за сигурност за сигурен тунелен транспорт. Това запазва доставчиците на интернет услуги (доставчици на интернет услуги), независимо от неща като задължително запазване на данни. По този начин ги спирате да събират личните ви данни и данните на тези, с които общувате онлайн.

Частните компании използват VPN за този вид невидима сигурност от дълго време, но сега тя е предоставена на широката публика и на пазара има богатство от VPN решения, много от които предлагат софтуер за сигурност със собствени алгоритми за подпис за криптиране на бетон.

А Политиката за регистрация на VPN е много важна защото това определя дали вашата онлайн активност е наистина частна или просто „някаква, нещо като частна.“ Някои VPN ще ви кажат, че нямат политика за регистрация, което означава, че не запазват вашите потребителски сесии, но в много случаи това е невярно твърдение.

Потребителите на Reddit и други форуми призоваха VPN като HideMyAss за събиране на своите данни и споделяне на тази информация с други. Подобни обвинения бяха изравнени в Pure VPN, въпреки че тези твърдения са до голяма степен необосновани.

Освен че избирате VPN със строга политика без регистрация, ще искате да потърсите и такава с много честотна лента. Разбира се, скоростта на вашия VPN не е отговорност само на VPN, с който отивате, но е и на вашата отговорност.

Ако използвате VPN, който твърди, че има бързи скорости и установите, че те са бавни, помислете да използвате сървър, който е по-близо до вас. В повечето случаи VPN има сървъри във вашия район. Винаги използвайте сървъра, който отговаря на вашата цел.

Друг начин да увеличите скоростта си е да използвате PPTP протокол. PPTP означава Протокол за тунелиране от точка до точка. Той е един от най-старите и най-прости протоколи и изчислително най-бърз. Имайте предвид обаче, че вие няма да получите максимална сигурност с PPTP протокол така че наистина е хвърляне между максимална сигурност и максимална скорост.

Тестване на скоростта е друго съображение. ExpressVPN е любимият ми VPN поради тяхната прозрачност и ангажираност към клиентите си. Те бяха първата VPN, която въведе инструмент за тест за скорост, който ви показва в реално време точно какви видове скорости постигате с връзката на сървъра им.

За да оптимизирате скоростта си, трябва да надстроите скоростта на вашата собствена връзка чрез вашия собствен интернет доставчик. Не забравяйте да направите това, преди да използвате VPN. Също така не използвайте безплатен VPN за торент или поточно предаване. За повече информация относно скоростта прочетете нашето страхотно ръководство за ускоряване на интернет.

И така, кои VPN-та са най-добри за торентинг през 2023 г.? Разгледахме внимателно всички основни VPN на пазара (и някои от второстепенните, които ще искате да избегнете на всяка цена) и ги оценихме въз основа на скоростта, функциите, криптирането, ценовата точка, обслужването на клиентите и най-вече важното е поверителността.

заключение

Мисля, че ще се съгласите, че има много ползи от използването на VPN.

Със силна VPN ще можете да избегнете всичко – от нападения с Wi-Fi и атаки с Honeypot до Firesheep и откупи за софтуер, докато изтегляте и качвате съдържание анонимно.

Дори ако просто искате да се свържете с приятели или роднини, VPN-тата ви връща назад, защитавайки вашите пароли и лични разговори от любопитни очи на корпорации, хакери и държавни институции.

Сега, когато видяхте нашите шест най-добри снимки, може би имате проблеми с уреждането само на един. Ако случаят е такъв, препоръчвам да изпробвате един или два, за да почувствате какъв да отговаря на вашите нужди.

Ако трябваше да избера първите си три, азОпределено ще отида с NordVPN, Surfshark, и ExpressVPN. Всеки от тях се отличава с добри скорости, надеждна поддръжка, солидно криптиране и специални оферти за тези, които се регистрират за първи път.

VPN мрежите са жизненоважен ресурс и сега имате знанията, от които се нуждаете, за да започнете да пазарувате за жизнеспособно VPN решение. Честит стрийминг.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me