Najbolji VPN usmjerivači (+ vodič za postavljanje)

VPN usmjerivači nude robusnije, sigurnije i konzistentnije iskustvo u usporedbi sa standardnim usmjerivačima.

VPN usmjerivač čini se gotovo identično uobičajenom usmjerivaču. Razlika je u tome što VPN usmjerivač ima instaliran VPN klijentski softver. Kao rezultat, svaki je uređaj koji se povezuje na VPN usmjerivač zaštićen od strane VPN-a.

kako-VPN-router-djela

Uređaji na kojima je instaliran VPN softver dobivaju zaštitu šifriranja samo na tom uređaju. Usmjerivač VPN mreže, s druge strane, može istovremeno zaštititi više uređaja na istoj mreži.

To bi mogli biti tableti, pametni telefoni, računala ili stvarno bilo koji računalni uređaj. Jednom vezom VPN usmjerivač može kriptirati sve uređaje na mreži iz jednog izvora samo jednom vezom.


VPN usmjerivači posebno su dizajnirani kako bi omogućili mrežne komunikacije u VPN okruženju. Omogućuju komunikaciju i veze između velikog broja VPN krajnjih uređaja koji se obično nalaze na zasebnim mjestima.

Slično kao kod standardnog usmjerivača, VPN usmjerivač omogućuje usmjeravanje jezgrenih paketa i mrežne komunikacijske usluge. Jedina je razlika što se to događa unutar VPN okruženja. Omogućuje dijeljenje i pružanje povezivanja virtualne privatne mreže na više različitih krajnjih uređaja.

postava vpn poslužitelja

Prijenosni VPN usmjerivači mogu se konfigurirati i instalirati na bilo koje mjesto s internetskom vezom. Korisnici se mogu povezati s usmjerivačem putem bežične mreže, ožičenog LAN-a ili serijskog sučelja. VPN usmjerivač može koristiti jedan ili više protokola mreže / tuneliranja, koji mu omogućuju upravljanje i stvorite komunikaciju unutar VPN tunela.

Contents

Pre-flash & VPN kompatibilni usmjerivači

Prije nego što krenemo previše dalje, moramo razjasniti jednu točku. Postoje VPN usluge koje možete instalirati na svoj redoviti usmjerivač. Kad se instaliraju, ove usluge omogućuju dijeljenje VPN-a s bilo kojim uređajima koji su s njim povezani. S druge strane, postoje ruteri koji jesu posebno dizajniran za VPN-ove.

Usmjerivači unaprijed

Bez obzira jeste li pametni VPN korisnik ili ste novak, kupnja prethodno ispražnjenog VPN usmjerivača mogla bi vam biti od koristi. Ako to učinite, nećete morati prolaziti kroz komplicirani postupak dodavanja ispravnog firmvera na svoju VPN. Firmver koji će vam trebati ovisit će o vrsti rutera koji imate i specifikacijama.

vektor za usmjerivačTrebali biste očekivati ​​da ćete platiti malo više za unaprijed instalirani VPN usmjerivač. To je zato što će tvrtke koje prodaju unaprijed trepnute usmjerivače upravljati instalacijom za vas. Ovi usmjerivači obično dolaze s potrebnim značajkama, kao što su šifrirani dodatak za reprodukciju i druga poboljšanja performansi. Mnogi smatraju da im je dodatna cijena koju plaćaju vrijedi.

Out-of-the-box VPN kompatibilni usmjerivači

VPN kompatibilni usmjerivači obično funkcioniraju pomoću OpenVPN protokol. Kao rezultat, trebali biste biti u mogućnosti koristiti o bilo kojem VPN pružatelju kojeg želite s ovim. Budući da su ovi usmjerivači ugrađeni u VPN mogućnosti, nije potrebno bljeskati novi firmver niti je potrebno povezivati ​​ovu vrstu usmjerivača s sekundarnim usmjerivačem..

Brzina i performanse VPN rutera

Kad ljudi govore o VPN usmjerivačima, oni se žale da su spori u usporedbi s običnim usmjerivačima. Ako je to slučaj, trebali biste pogledati dva čimbenika koja mogu utjecati na performanse usmjerivača. Oni su:

 • Usmjerivač je procesor
 • VPN usluga se koristi

Radi argumentacije, pretpostavit ćemo da koristite najbolji VPN na tržištu. Ako je to slučaj, morate pogledajte CPU vašeg usmjerivača i utvrditi kako to utječe na brzinu usmjerivača. Česta pritužba na procesore i usmjerivače potrošača je da nemaju dovoljno snage za pravilno upravljanje enkripcijom putem VPN-a..

Srećom, kako su VPN-ovi sve češći, noviji usmjerivači na tržištu bave se ovim problemom. Sabai Technology, koji nudi usmjerivače o kojima ćemo malo kasnije razgovarati u ovom pregledu, rješava problem napajanja svojim vlasnički akcelerator VPN.

procesora VPN brzine test

Neki procesori dolaze s AES - NI. Ova tehnologija ubrzava VPN šifriranje. Mnogi su primijetili da to čini veliku razliku u performansama VPN usmjerivača. Asus, tvrtka s usmjerivačima o kojima ćemo kasnije raspravljati, ima par usmjerivača, GT-AC5300 i RT-AC86U, koji imaju koristi od ove tehnologije.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da povećate brzinu VPN rutera:

 • Održavajte usmjerivač ažurni softver
 • Koristi ugledna VPN usluga
 • Vaš usmjerivač treba imati CPU s najmanje 800 MHz. Što više to bolje. Nemojte brkati bežični signal sa snagom vašeg CPU-a. Oboje su izraženi u Hz.
 • Koristi VPN poslužitelj koji vam je blizak a on ima dovoljnu količinu dostupne širine pojasa
 • Nabavite najbolji mogući NBN plan za bolje performanse

Kako instalirati VPN usmjerivač za VPN usluge

Nakon što odaberete usmjerivač, morat ćete pronađite dobavljača VPN-a. Malo dalje u ovom vodiču raspravljat ćemo o nekim od naših najboljih izbora. Za ovo objašnjenje koristit ćemo se ExpressVPN. Proces će se malo razlikovati, ovisno o VPN usluzi koju koristite.

Kada dođete na početnu stranicu ExpressVPN-a, prvo što želite učiniti je preuzeti ExpressVPN firmware. Da biste to učinili, morat ćete:

 1. Izradite ExpressVPN račun.
 2. Idite na stranicu za postavljanje i klik Router”.
 3. Vidjet ćeš aktivacijski kod. Kopirajte aktivacijski kôd i spremite ga u drugi dokument. Ti si trebat će mi ovo kasnije.
 4. Odaberite model usmjerivača koji morate preuzmite odgovarajući firmver.

Nakon što preuzmete firmver, vrijeme je da povežete svoj usmjerivač. Postavljanje će biti drugačije, ovisno o usmjerivaču modela koji koristite. U većini slučajeva, preporučuje se da imate dva usmjerivača i internetska veza.

Prvo, konfigurirajte svoj primarni usmjerivač tako da dopušta VPN prolazak. Kad to učinite, dozvoljavate da bilo koji uređaj koji povežete s primarnim usmjerivačem pokreće VPN klijentski softver.

Sada spojite svoj primarni usmjerivač na svoj sekundarni usmjerivač. To možete učiniti pomoću sljedećeg korakas:

 1. Spojite Ethernet kabel na LAN priključak vašeg primarnog usmjerivača. Uključite drugi kraj Ethernet kabela u WAN port vašeg VPN usmjerivača.
 2. Spojite drugi Ethernet kabel na LAN port vašeg VPN usmjerivača na svoje LAN priključak računala.
 3. Ako koristite bežičnu vezu, tada je vaša VPN usmjerivač će se povezati bežično na vaše krajnje uređaje.

mrežni usmjerivač

S ožičenom i bežičnom vezom, vaš VPN usmjerivač koristi internetsku vezu vašeg primarnog usmjerivača za povezivanje s Internetom..

Važno je napomenuti da u ovom primjeru preporučujemo upotrebu dva usmjerivača, to nije uvijek potrebno. Na primjer, postoje usmjerivači Linksys koji su dizajnirani kao jedini primarni usmjerivač.

Sada kada su vam usmjerivači povezani, možda ćete trebati proći kroz postupak treptanja usmjerivača. Proces će se razlikovati ovisno o modelu i marki usmjerivača koji koristite.

Ostali koraci uključuju:

 • Odabir lokacije poslužitelja
 • Upravljanje uređajima
 • Promjena zadane lozinke za SS ID

Ako ste navikli koristiti besplatni VPN preglednika, skok u kupnju VPN rutera može se činiti velikim korakom. No, za pojedince koji ozbiljno shvaćaju svoju privatnost i koji žele sigurno iskustvo pregledavanja, dodatni trošak i vrijeme za postavljanje vrijedi.

Iako su koraci koje smo gore spomenuli bili specifični pomoću ExpressVPN-a na usmjerivaču, postupak je potpuno isti bez obzira na VPN uslugu koju koristite. Ključ je biti temeljit, pratite svaki korak koji VPN usluga pruža usko, a vaš VPN trebao bi biti otvoren u bilo kojem trenutku.

Naša najbolja 4 VPN softvera za usmjerivače

Sada kada smo malo porazgovarali o postavljanju VPN rutera, željeli bismo posvetiti malo vremena preispitivanju onoga što osjećamo dostupne najbolje VPN usluge. Oni o kojima ćemo razgovarati imaju uslugu plaćene pretplate. Možete naći besplatnu VPN uslugu koju možete instalirati na jedan uređaj, ali postoji vrlo malo besplatnih VPN-a koji nude usluge usmjerivača..

1. NordVPN - Odlična ravnoteža privatnosti & Brzina, dvostruka enkripcija podataka

NordVPN postoji već duže vrijeme i vrlo su popularni iz očitih razloga. S NordVPN-om dobijate neograničeno dijeljenje P2P-a, DNS blokatora propuštanja, prekidač kill i a 30-dnevna garancija povrata novca.

Nadalje, oni koriste vojno šifriranje i svojim korisnicima pružaju CyberSec koji automatski blokira stvari poput zlonamjernog softvera tako da se nećete morati brinuti o cyber prijetnjama dok bujice ili strujanje blokiranog sadržaja.

CyberSec štiti i od DDoS (distribuiranog uskraćivanja usluge) napada. DDoS napad je vrsta napada gdje se koristi više kompromitiranih sustava da ciljaju jedan sustav, posebno vaš sustav. CyberSec vas štiti od takvog napada.

Pros - ono što volimo o NordVPN-u
 • Šifriranje vojnog stupnja
 • Omogućuje bujicu
 • Pristupite više od 150 usluga za strujanje, uključujući Netflix
 • Preko 5.100 poslužitelja u 61 zemlji
 • Jednostavan za korištenje
 • Neograničena propusnost
Slabosti - što se može poboljšati
 • Brzina je osrednja na nekoliko poslužitelja
Ubrzati

Ne tako davno, NordVPN je imao reputaciju za pružanje izvrsne sigurnosti, ali uz prilično prosječne stope transfera. Iako se njihova brzina još ne podudara s liderom u industriji po tom metriku, oni su sigurno poboljšali svoju igru. Ispod su rezultati iz Europe sa referentnom brzinom prenosa od 104 Mbps.

New York Server

UK Server

Korisnici mogu istovremeno imati do šest veza, i oni imaju aplikacije za iOS, Mac, Windows i Android uređaje. Dostupni su internetski vodiči. Oni uključuju upute za upotrebu NordVPN-a s usmjerivačima, RaspberryPi i raznim mobilnim operativnim sustavima. Nadalje, NordVPN kompatibilan je s Onion Router-om, tako da možete dobiti još veću zaštitu identiteta za svoje pregledavanje.

Pravila o privatnosti

NordVPN odlikuje se strogom politikom „bez zapisivanja“. U njemu se navodi da je od trenutka kada se korisnik prijavi na uslugu, sav njihov web promet šifriran tako da ga nitko, pa ni njihov ISP, ne može špijunirati. U nastavku politike ističe se da Panama nema zakone koji se odnose na izvještavanje ili pohranu podataka. Ako službenici za provedbu zakona ili neka druga treća strana dođu kucati, NordVPN ni na koji način nije dužan dijeliti bilo što.

nordvpn pravila zapisivanja

NordVPN je jedan od najnaprednijih VPN-a koji nudi besplatno probno razdoblje. Njihove enkripcije su konkretne, a njihovi planovi dolaze bez ograničenja podataka. Oni su možda malo skuplji od ostalih plaćenih VPN-a kada su u pitanju njihovi mjesečni planovi, ali oni imaju puno planova za odabir između toga. stope čak do 2,99 dolara mjesečno ako odlučite ostati s njima.

Sve ove značajke, privatnost i brzina u kombinaciji sa 24/7 live chat podrškom, praktički možete garantirati da ćete dobiti nevjerojatno iskustvo od njih.

2. ExpressVPN - prvak u brzini i sigurnosti

Kada pogledate recenzije za VPN usluge, često ćete naći ExpressVPN na vrhu ili blizu vrha. Jedan od razloga za to je što je ExpressVPN gradio reputaciju svog postojanja VPN uslugu koja privatnost svojih korisnika shvata ozbiljno. Obvezali su se da neće čuvati datoteke poput DNS upita, IP adresa ili metapodataka.

Bilo je nekoliko slučajeva u kojima se državne institucije pokušale domoći informacija o ExpressVPN-ovim kupcima pretraživanjem njihovih poslužitelja. No, kako ExpressVPN ne čuva osobne podatke o svojim klijentima, te vladine jedinice nisu bili u stanju ništa pronaći.

Pros - ono što volimo o ExpressVPN-u
 • Velika brzina preuzimanja
 • Omogućuje bujicu
 • Zaobilazi Netflixova ograničenja
 • Više od 3.000 poslužitelja
 • Jednostavan za korištenje
Slabosti - što se može poboljšati
 • Skupo za mjesečne korisnike
 • Dopušta samo tri istodobne veze
Ubrzati

Expressvpn logotip

Jedna od najvećih prodajnih točaka ExpressVPN-a je njihova brza brzina prijenosa i preuzimanja. Polazeći od osnovne brzine od 98 Mbps, testirali smo performanse ExpressVPN-a na nekoliko poslužitelja, i to smo otkrili:

Osnovna brzina

Frankfurt, Njemačka

Kad su se povezali s New Yorkom, imali su brzinu preuzimanja od 60,04 Mbps i brzinu prijenosa od 30,41 Mbps.

Ovi rezultati čine ExpressVPN jednu od najbržih VPN usluga na tržištu. Iako na vašu brzinu interneta mogu utjecati brojne stvari, uključujući usmjerivač koji kupite, internetsku vezu i vaše računalo. Naš test dokazuje da ExpressVPN uvijek može osigurati velike brzine veze.

ExpressVPN nudi više od 3.000 poslužitelja u 94 zemlje. Neke od značajki privatnosti koje nude uključuju:

 • Ubojiti prekidač
 • P2P poslužitelji
 • Kompatibilnost s Netflixom
 • Anonimni IP

expressvpn uređaji s usmjerivačemExpressVPN podržava brojne uređaje i operativne sustave, uključujući Mac, Android, Windows i iOS. Postoji veliki i sve veći broj usmjerivača koji podržavaju ExpressVPN.

Glavna prodajna točka ExpressVPN-a je lokacija tvrtke. Temelji se izvan Britanski djevičanski otoci. To znači da lokalna uprava nije dužna da predaju podatke svog poslužitelja. To dodaje dodatni sloj zaštite za svoje klijente. Uparajte to s činjenicom da nude snažni AES 256 koristeći OpenVPN platformu i možete se lako odmoriti znajući da ExpressVPN uskoro neće biti ugrožen.

ExpressVPN ponude bez premca uživo 24/7 korisnička podrška što čini jednom od najboljih VPN usluga koje možete koristiti

3. VyprVPN - Impresivne brzine i vlasničke sigurnosne značajke

Zaštita koju nudi VyprVPN nadilazi njihovu šifriranje i sigurnost. Autoritativni režimi, poput onih u Sjevernoj Koreji i Kini, zaposlili su "Inspekciju dubokih paketa". Ovim se skeniraju metapodaci tražeći dokaz da osoba koristi VPN. Nakon što ovi autoritativni režimi posumnjaju da pojedinac koristi VPN, ugasit će nečije korištenje Interneta, onemogućavajući im upotrebu VPN-a.

Vidjevši potrebu da se nešto u vezi s tim učini, VyprVPN je predstavio Kameleon. Ovo je vlasnička tehnologija koja će kodirati vaše metapodate i omogućiti vam korištenje VPN-a bez pokretanja DPI skeniranja. Za pojedince koji koriste VPN-ove u zemljama poput Turske, Rusije ili Kine, ova bi tehnologija doslovno mogla značiti razlika između života i smrti.

Pros - što nam se sviđa kod VyprVPN
 • Trodnevno besplatno probno razdoblje
 • Radi s Netflixom
 • Nema trupaca
 • Nema curenja DNS-a
 • Jaka enkripcija
Slabosti - što se može poboljšati
 • Anonimna plaćanja nisu dopuštena
 • Torrenting se ne potiče

Vyprvpn logotip

VyprVPN navodi svoju primarnu misiju na svojoj web stranici. Jednostavno je "zaštititi svoju internetsku privatnost, osigurati internetsku vezu i vratiti svoju slobodu", a to čine nudeći svoju uslugu koristeći OpenVPN protokol. Svi se vaši podaci šifriraju pomoću ključa za šifriranje AES 256. To su isti standardi koje koriste državne institucije, u rasponu od NSA-e do CIA-e do FBI-ja.

Pravila o privatnosti

U prošlim godinama, ljudi su imali problema s VyprVPN-om zbog njihove politike sječa. Informacije o svojim klijentima čuvali bi do 30 dana, uključujući:

 • VPN adresa koju koristi korisnik
 • Kad su započeli i prekinuli vezu
 • Ukupno korištenih bajtova

Međutim, od vremena ovog pisanja, VyprVPN je u potpunosti obnovio njihove politike. Sada možemo potvrditi da oni zaista ne vode evidenciju svog klijenta.

Ubrzati

VyprVPN je brz. To možete vidjeti kada pogledate ovaj primjer koji ima osnovnu brzinu preuzimanja od 98 Mbps i brzinu prijenosa od 53 Mbps.

Osnovna brzina

Frankfurt, Njemačka

Rezultati su bili malo manje impresivni kada se uspostavljaju veze s drugim poslužiteljima u Sjedinjenim Državama i drugim lokacijama širom svijeta:

Američki poslužitelj (New York)

 • Preuzmite: 51,09 Mbps
 • Prijenos: 3.17 Mbps

Azijski poslužitelj (Hong Kong)

 • Preuzmite: 54,29 Mbps
 • Prijenos: 8,22 Mbps

Poslužitelji VyprVPN-a u EU optimizirani su za korisnike koji omogućuju brzo preuzimanje i velike brzine prijenosa. Isto se ne odnosi na njihove poslužitelje u Sjedinjenim Državama ili drugim zemljama. Ipak, njihova predanost sigurnosti i privatnosti uravnotežuju njihove manje od zvjezdanih brzina.

Geo ograničeni materijal

VyprVPN je hit i promašaj u ovom području. Njihovi poslužitelji u Sjedinjenim Državama rade zadivljujuće. Možete strujati bez ikakvih problema. Međutim, ako upotrebljavate njihove poslužitelje u Ujedinjenom Kraljevstvu ili Kanadi, blokirat ćete ih. Ipak, s našeg stajališta, to je pobjeda jer je teško pronaći VPN koji će uopće raditi s Netflixom. VyprVPN je dostupan na većem broju uređaja, uključujući i usmjerivač.

4. Savršena privatnost

Perfect Privacy koristi jake protokole šifriranja, uključujući 256-bitnu enkripciju i OpenVPN protokole. Ovo je prava opcija za vas ako ste tip osobe koja je zabrinuta za upravitelje lozinki, nadzor vlade i držanje internetskog pregleda privatnim.

Perfect Privacy softver koji je više usredotočen na privatnost nego na zaobilaženje geo ograničenja. Otkrili smo da bi, ovisno o poslužitelju s kojim su spojeni, mogli zaobići Netflixov crni ekran smrti. No, Netflix je blokirao dobar broj poslužitelja koje smo testirali. Ako tražite uslugu samo da biste zaobišli geografska ograničenja, to možda nije usluga za vas.

Pros - što nam se sviđa o savršenoj privatnosti
 • Švicarska nadležnost
 • Radi s Netflixom
 • Neograničeni uređaji
 • Ubojiti prekidač
 • Torrenting je dopušteno
 • Nema zapisnika
Slabosti - što se može poboljšati
 • Posredne brzine
 • Skup
 • Teško za korištenje na Android / Mac / iOS
Pravila o privatnosti

Savršeni logotip privatnosti

Jedna od stvari koja nam se sviđa kod Perfect Privacy je da je njihova politika privatnosti jasna i lako razumljiva. Neki se pružatelji VPN-a pokušavaju sakriti iza mnoštva tehničkog žargona, ostavljajući dojam da štite privatnost svog klijenta kada zaista prodaju informacije o klijentu..

savršena politika zapisivanja podataka o privatnosti

Aplikacija jednostavna za korištenje

Mislili biste da bi većina VPN davatelja stvorila aplikaciju jednostavnu za korištenje. Iznenadili smo se koliko su neke VPN-ove složene za korištenje. Savršena privatnost upravo je suprotno. Oni su primjer jednostavnosti.

Ako imate bilo kakvih pitanja, možete se obratiti korisničkoj podršci putem e-pošte, razgovarati o problemima na njihovom forumu, kao i pregledati njihov odjeljak s FAQ-om. Nedostatak je što nemaju na raspolaganju chat za razgovor.

Ubrzati

Kao što možete vidjeti u sljedećem testu brzine, referentna brzina bila je 98,71 Mbps za preuzimanje i 53 Mbps brzina prijenosa.

Osnovna brzina

Nisu strašni, ali definitivno nisu nešto o čemu bi mogli pisati kući s obzirom na brzinu.

Amsterdam, Nizozemska

New York, Sjedinjene Države

Savršena privatnost nudi brojne udžbenike koje možete koristiti o tome kako podesiti njihovu uslugu s usmjerivačem. Omogućuju vam povezivanje neograničenih uređaja sa samo jednom pretplatom. To je nešto što se gotovo ne čuje. Uz to, možete platiti anonimno koristeći kripto valute. Ali to biste očekivali od VPN-a koji je usredotočen na pružanje njihovih korisnika što privatnijeg iskustva.

Najbolji konfigurirani VPN ruteri (fizički uređaji)

1. Sabai Technology VPN Router - najnovije tehnologije

Sabai Technology VPN usmjerivač dizajniran je tako da je jednostavan za korisnika i ima značajke koje želite od VPN-a. Sabai temelji firmver operativnog sustava na Tomato. No, njihov operativni sustav nudi puno više mogućnosti i ima redovna ažuriranja.

usmjerivač sabai tehnologije

Nešto u čemu ćemo osjećati da ćete uživati ​​kad koristite Sabai OS je pristupna značajka. Ova značajka omogućuje vam selektivno usmjeravanje svih uređaja koji se povezuju s vašom mrežom. To znači da možete odrediti želite li da se računalo u vašem uredu usmjerava putem VPN-a, a iPad će vaša djeca koristiti povezanom putem nešifrirane veze..

Značajka prekidača kill je još jedan plus. Ako određeni gateway padne, recimo VPN veza na vašem usmjerivaču s VPN poslužiteljem, svi uređaji koji su dodijeljeni VPN usmjerivaču će biti blokirani. To vas čuva i sprječava curenje IP-a.

Sabai VPN akcelerator može vam pomoći ubrzati VPN vezu. Ova je tehnologija mini PC koji se povezuje na vaš usmjerivač. Postaje odgovoran za svu enkripciju za VPN. To znači da nećete osjetiti pad brzine veze kada koristite VPN.

Sabai je obavio sjajan posao olakšavajući konfiguriranje njihovih usmjerivača. Ako imate bilo kakvih pitanja, možete razgovarati s njihovim vlastitim tehničarima. Ovo je lijepo jer ne komunicirate s podrškom treće strane, već s pojedincima koji svakodnevno rade s ovim usmjerivačem..

Što se tiče sigurnosti, firmware Sabai OS stalno se poboljšava. Postoje redovna sigurnosna ažuriranja.

2. FlashRouters VPN ruter - Podrška svjetske klase

Flashrouters je tvrtka sa sjedištem u Sjedinjenim Državama. Stvorili su jedinstvenu nišu u tome što prodaju usmjerivače koji su unaprijed trepnuti s DD - WRT ili Tomato firmware-om.

proizvod bljeskalicaFlashRouters blisko surađuju s različitim VPN davateljima. To znači da bez obzira na VPN koji imate, vjerojatnost će da usmjerivači koje nude rade. FlashRouters nudi plug-and-play usmjerivače koji s VPN-ovima rade izravno izvan okvira.

FlashRouters prodaju između 15 i 20 različitih vrsta usmjerivača. Rade sa vodećim proizvođačima, uključujući Netgear, Linksys i Asus. Nude modele koji se nalaze u donjem kraju, poput Linksys WRT1200, kao i moćne rutere, uključujući ASUS RT-AC5300.

Ruteri s FlashRoutera uvijek su unaprijed bljesnuti. Budući da ovo poništava jamstvo proizvođača, jamstvo proizvođača zamjenjuje vlastitim koje ima početno trajanje od 90 dana, ali može se produljiti do dvije godine. Svi njihovi usmjerivači dobivaju besplatnu aplikaciju FlashRouters VPN.

3. Asus VPN usmjerivači - brzina uz ekonomičnost

Asus VPN RouterAsus VPN usmjerivači dolaze u širokom rasponu, u rasponu od naprednih do jeftinijih modela. Asus stvara novije modele koji dobro upravljaju s P enkripcijom. Neka izvješća pokazuju da njihov novi model, novi Asus RT-AC86U, može podnijeti brzine veće od 150 Mbps koristeći OpenVPN.

Asus VPN usmjerivači su stabilni, svestrani i rade s puno firmvera, uključujući:

 • Asus
 • žurica
 • DD-WRT
 • Rajčica
 • AdvancedTomato
 • OpenWRT
 • Sabai OS

Pitanja i odgovori

P: Kako staviti VPN na usmjerivač?

A: Na ovo pitanje može se odgovoriti postupkom u 4 koraka:

 1. Kupite VPN usmjerivač.
 2. Otvorite račun kod pružatelja VPN-a.
 3. Slijedite davatelja upute za pripremu usmjerivača za VPN.
 4. Nakon što je usmjerivač pripremljen, slijedite upute proizvođača rutera za povezivanje usmjerivača s mrežom.
P: Što je VPN usmjerivač?

A: VPN usmjerivač je usmjerivač koji je na njemu instaliran VPN. Sve veze na VPN poslužitelje upravlja usmjerivač. To se razlikuje od VPN klijenata koji su instalirani na pojedinačne uređaje. Ruter štiti svaki uređaj na mreži, sprječavajući potrebu za instaliranjem klijentskog softvera na svaki uređaj.

P: Trebam li usmjerivač za VPN?

A: Odgovor na to pitanje ovisi o tome što želite od Interneta. Ako ste zabrinuti zbog privatnosti, želite li zaobići Geo ograničenje i imate više uređaja koje želite povezati s VPN-om, tada bi VPN usmjerivač mogao biti prava opcija za vaše potrebe.

P: Kako djeluje VPN usmjerivač?

A: VPN veza dizajnirana je za šifriranje pojedinog uređaja. VPN mrežni usmjerivač dizajniran je za zaštitu više uređaja istovremeno. Nudi pogodnost mogućnosti šifriranja više uređaja iz jednog izvora i korištenjem samo jedne veze.

P: Podržavaju li svi usmjerivači VPN?

A: Ne. VPN-ovi se mogu instalirati samo na usmjerivačima koji imaju firmver koji može upravljati VPN vezama. Ne može svaki usmjerivač biti konfiguriran da bude VPN usmjerivač.

Završne misli

Nadamo se da ste uživali u našem vodiču za VPN usmjerivač. VPN usmjerivači nude prednost zaštite svakog uređaja spojenog na usmjerivač. To uključuje uređaje koji ne mogu samostalno pokretati VPN-ove, uključujući pametne televizore i igraće konzole. VPN usmjerivač vidi se samo kao jedna veza vašeg pružatelja usluga. Kao rezultat toga, možete povezati onoliko uređaja koliko želite na VPN putem VPN usmjerivača.

Rado bismo se javili s vama. Koristite li trenutno VPN usmjerivač? Postoji li jedan koji biste mi preporučili da nismo razgovarali? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Dodajte svoju recenziju:

Dajemo sve od sebe za neovisno istraživanje proizvoda kako bismo bolje pomogli našim čitateljima u donošenju odluka. Kad se to kaže, želimo čuti i vaša mišljenja. Prihvatamo pojedinačne recenzije koje su informativne i ne promotivne. Ispunite donji obrazac i objavit ćemo vašu recenziju. Reklamne recenzije samih tvrtki neće biti objavljene. Hvala!

--- Odaberite brzinu ---
prosječan
Usporiti
Brzo
?>

--- Odaberite upotrebljivost ---
Jednostavan za korištenje
Malo komplicirano
Vrlo komplicirano
?>

Klikom na donji gumb potvrđujem da sam pročitao i prihvaćam Uvjete korištenja.

DODAJ MOJI PREGLED

2
4440

Najbolji VPN usmjerivači (+ vodič za postavljanje)

Steve
5/10

Brzina: brzo
Upotrebljivost: Jednostavan za upotrebu

20. siječnja 2020. godine

Sabai tehnologija

Volite proizvod. Jedan problem sa Sabai OS-om - barem na mom usmjerivaču. Netgear R7000. Nije moguće ažurirati crnu listu. Sabai kaže kako nemaju rješenje. Samo prigovor. Promijenio bih ocjenu u 10 ako je problem riješen.

Najbolji VPN usmjerivači (+ vodič za postavljanje)

Samuel Menzie
2/10

Brzina: prosječna
Upotrebljivost: Malo komplicirano

20. siječnja 2020. godine

VPN je na usmjerivačima

Imao sam velike nade za NordVPN s obzirom na ogromnu količinu pozitivnih recenzija koje sam pročitao u vezi s njihovom VPN uslugom, međutim, nakon što sam dobro pružio njihovu uslugu tijekom dva puna dana (koristeći moj Android pametni telefon sa Android Pie), bio sam primoran da zatražite povrat novca (koji je usput odmah osiguran). Problem je bio u povezivanju: VPN je neprestano prekidao vezu nakon otprilike 15 sekundi korištenja. Ništa što nisam učinio u postavkama aplikacija ne bi spriječilo da se to događa. Ni količina chatova sa NordVPN-ovima ne bi mogla biti aktivna. Nakon dva puna dana ovog neprestanog, neriješenog problema, imao sam dovoljno & zatražili su povrat novca koji je dostavljen u roku od 5 dana.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me