BetterNet pregled – Ostanite daleko ako cijenite privatnost

Ako mislite da je bilo koji VPN, čak i besplatni, bolji od njega uopće, razmislite ponovo. Faktor sranja kod nekih je jednostavno previsok.


Kad pročitate naše kritike, pojavit ćete zajedničku nit koju ćete vidjeti. To je tako često nijedan VPN nije bolji od besplatnog VPN-a. Betternet je besplatna VPN usluga koja se još jednom potvrđuje naše mišljenje.

Betternet vpn logotipBesplatni VPN-ovi mogu vam ponuditi sve pogodnosti u svijetu. Međutim, postoji razlog zašto su besplatni. Novac zarađuju nekako. Obično je to prodajom podataka ili prikazivanjem tona oglasa. Njihove usluge obično nisu sigurne, imaju ograničen broj poslužitelja i jednostavno ne rade dobro.

U njegovu zaslugu, Betternet čini bolji posao zaštite vaših podataka od nekih drugih besplatnih VPN-ova koje smo pregledali. Ali kad pročitate ovaj pregled, vidjet ćete zašto nismo uključili Betternet u naš popis najboljih besplatnih VPN-ova.

Tko je Betternet?

Ovo je prvi put da ste čuli za Betternet. To je vjerojatno zato što su relativno nova tvrtka koja se pojavila na sceni sredinom 2015. godine. Od stvaranja tvrtke malo po malo.

benenet vpn pogodnostiNaravno, osnovni razlog zašto ih ljudi privlače je zato što VPN je potpuno besplatan. Može se koristiti na brojnim platformama, u rasponu od androida do Maca do Windowsa. Postoje čak i proširenja koja se mogu koristiti u pregledniku Chrome i Firefoxu. Sve to dobivate, a da niste platili ni peni. Lijepo je to što se ne morate registrirati, pa nemaju vaše osobne podatke, poput vašeg imena ili adrese e-pošte.

Pros:

 • Besplatan VPN

Cons:

 • Aplikacija ima zlonamjerni softver
 • Zadržava određene podatke
 • Omogućuje trećim stranama pristup podacima
 • IPv6 i IPv4 propuštaju
 • DNS propušta
 • Mala brzina
 • Često prekinute veze

Kako Betternet VPN zarađuje?

bolje instalirati

Prema web stranici Betternet ovo usluga je besplatna jer nude besplatne sponzorirane aplikacije. Kada preuzmete mobilnu aplikaciju, vidjet ćete gumb "instaliraj aplikaciju". Klikom na gumb dobivate reklame za druge programe koje možete instalirati. Svaki put kada instalirate aplikaciju, Betternet donosi novac.

Nude videozapise. Kada instalirate aplikaciju, vidjet ćete gumb na kojem piše "pogledajte kratki videozapis". Gledajući video, pomažete Betternetu da zarađuje.

betternet vpn novac

Betternet tvrdi da im ovaj model dobro odgovara. Korisnici instaliraju preporučene aplikacije, a Betternet je u stanju održavati svjetla. Obećavaju da će zauvijek održati besplatnu uslugu zahvaljujući podršci i odanosti svojih klijenata. Oni također tvrde da njihova svrha nije stvaranje profita, već jednostavno pokrivanje troškova njihovog održavanja.

Zanimljivo je da je Betternet nedavno predstavio svoju „premium verziju“. Ova je usluga stvorena kako bi pokrila troškove koje besplatna usluga nije pokrivala. Osmišljen je kako bi pomogao u dodavanju poslužitelja i pružio najkvalitetniju uslugu korisnicima.

Imamo niz problema s tim. Vrlo je uobičajeno čuti ljude kako kažu da ste kada koristite besplatni VPN proizvod. U osnovi, što to znači, to je ono što su besplatni VPN-ovi poput Betterneta. Oni prodaju svoje stvarne klijente. Omogućuju oglašavačima pristup vama. To znači da vam fokus nije pružanje dobrog proizvoda, već omogućavanje oglašivačima pristup dobrom proizvodu, vašem novcu.

Zlonamjerni softver Galore

rangiranje boljenet vpn

Akademski rad pod nazivom "Analiza rizika od privatnosti i sigurnosti Android omogućenih VPN aplikacija" upravo je opisan koliko je opasna Betternet VPN kada je u pitanju zlonamjerni softver.

Akademski rad pokazao je da se Betternet pokazao pozitivnim zlonamjerni softver 13 različitih antivirusnih programa. Ova studija naglašava važnost gledanja izvan ocjena na usluzi kao što je Google Play. Korisnici mogu ocijeniti softver vrlo visokim, ali to je zato što ne znaju štetu koju softver potencijalno nanosi njima i njihovoj privatnosti..

Ako trebate vjerovati Betternet VPN-u?

betternet privatnostDo sada vjerojatno znate kako se mi osjećamo na tu temu. No, željeli bismo izdvojiti nekoliko minuta i pogledati Betternetovu politiku privatnosti i vidjeti kako se uspoređuje s najboljim VPN-ovima koje smo pregledali.

Odmah po šišmišu, gledajući politiku privatnosti vidimo neke stvari koje nam pružaju razlog za zabrinutost. Betternet VPN kaže da vas ne identificiraju. Međutim, oni nastavljaju da prikupljaju podatke koje dijelite i koje koriste za oglašavanje svojih proizvoda. Drugim riječima, oni uzimaju vaše podatke i daju ih drugima.

politika bolje mreže trećih stranaKad pročitate .8 .2 njihovih Uvjeta i odredbi, oni jasno navode da će prilikom korištenja njihove besplatne usluge vaši osobni podaci biti dostupni trećem davatelju sadržaja. Ako odlučite koristiti proizvod ili uslugu treće strane ili na bilo koji način komunicirati s tim stranama, Betternet VPN nema nikakvu odgovornost za vašu sigurnost.

Pa, barem vas upozoravaju.

Zašto Betternet dopušta zlonamjerni softver i praćenje njihovih aplikacija?

Ovi alati omogućuju im prikupljanje vaših podataka. To je najbolji način da zarađuju novac od svoje besplatne VPN aplikacije. Jednom kada se vaši podaci prikupe, oni se mogu prodati ili ih možete koristiti za ciljanje s oglasima prilagođenim vašim ostvarenim željama. To zauzvrat znači prihod za Betternet. Istina je, ovo je poslovni model za većinu besplatnih aplikacija koje preuzmete.

To je besplatna usluga, je li plaćena usluga bolja?

Da biste stekli pristup premium Betternet VPN-u, najprije morate preuzeti besplatni VPN. Nakon što je instaliran, dat će vam se koraci potrebni za postupak instalacije.

Ovdje vam se daje mogućnost započinjanja sedmodnevnog suđenja. Međutim, prije nego što započnete suđenje, morate pružite Betternetu gomilu vaših osobnih podataka.

bestnet vpn besplatno probno razdoblje

Cijena koju plaćate ovisit će ovisno o tome koliko dugo ste pretplatili na proizvod. Što se duže pretplatite, to će vam biti veći popust na vjernost. Imate mogućnost pretplate na mjesec dana, šest mjeseci ili godinu dana.

Cijena za mjesec dana je 11,99 USD. Međutim, ako plaćate za godinu unaprijed, mjesečna cijena pada na 2,99 dolara. Ako se odlučite za sedmodnevno probno razdoblje i ne otkažete pretplatu, pretplata će se automatski obnoviti po stopi od 11,99 USD.

Kad unesete način plaćanja, automatski postavljate ponavljajući postupak naplate. Ako zaboravite otkazati ugovor prije nego što se pretplata završi, Betternet će vam naplatiti još jedno vremensko razdoblje, jedan mjesec, šest mjeseci ili godinu.

Prema Betternetovim pravilima povrata novca, možete dobiti nadoknađeni povrat trenutnog iznosa plaćanja pretplate. Ako je račun ukinut zbog kršenja uvjeta, nema povratnih sredstava. Svi se povrati daju po nahođenju tvrtke Betternet i zadržavaju pravo odbiti vaš povrat iz bilo kojeg razloga ili bez ikakvog razloga.

Sigurnosne postavke

Nakon što instalirate Betternet VPN klijent, možda ćete biti iznenađeni kada saznate da ne postoji prekidač za isključivanje, ne postoji kontrola pokretanja i ne postoje mogućnosti zaštite od curenja. Prihvaćamo li ih onako kako imaju ZERO sigurnost?

Kao što je spomenuto, kad se prijavite za besplatno sedmodnevno probno razdoblje, morate obraditi podatke o plaćanju. Ovo se tiče jer nemate račun s Betternet-om. Nema mjesta na koje se prijavljujete da biste pogledali plaćanja, pregledali račune ili otkazali uslugu.

Postoji mogućnost otkazivanja pretplata s mobilnog uređaja. Ali što ako ste platili na radnoj površini? Iz sigurnosnih razloga, ako se odlučite za probno korištenje i platite svojom kreditnom karticom, testirajte uslugu dan ili dva, a zatim je odmah otkaži ako smatrate da je potrebna. Ovo će vam dati vremena da prođete kroz rigmarolu oslobađanja od usluge.

Gdje su Betternetovi poslužitelji?

boljenet lokacije

Kada koristite besplatnu uslugu, ne postoji mogućnost odabira poslužitelja na koji se povezujete. Kada koristite premium mogućnost, možete povezati poslužitelje koji se nalaze na:

 • Sjedinjene Države
 • Kanada
 • Nizozemska
 • Njemačka
 • Japan
 • Ujedinjeno Kraljevstvo

Nije vam dopušteno odabrati određene poslužitelje, već samo regije.

Brzina poslužitelja

bolji rezultat brzineBrzina poslužitelja bila je problematična radi li se o besplatnoj verziji ili plaćenoj verziji. Ispod je test osnovne brzine koji procjenjuje mrežu.

rezultat brže mreže 2I ovdje je povezan s optimalnim serverom na Betternetu.

Bilo da se pokušavate povezati s poslužiteljima u Europi ili Sjedinjenim Državama, često dobijate pogrešku DNS-aa. Kada se budete mogli povezati s njihovom uslugom, dobiveni su rezultati vrlo nedosljedni.

Koja je naša konačna presuda?

Oh, mi apsolutno volimo Betternet i mislimo da bi svi trebali koristiti plaćenu uslugu. Dok ste na njemu, uzmite pištolj i pucajte vlastitim stopalom.

Ne, ali ozbiljno, Betternet je jedan od najgorih VPN-a koje smo ikada pregledali. Poslužitelji su nepouzdani. Oni nemaju malu podršku. Nema značajki, a postoji čitav niz briga o privatnosti. Kada je riječ o deblokiranju stranica za streaming, rezultati su u najboljem slučaju bili upitni. Pa čak i kad bismo uspjeli zaobići geo-ograničenja, brzina poslužitelja bila je tako mala da je strujanje bilo gotovo, ali i nemoguće.

Osjećamo se loše zbog onih koje su namamili besplatni slatkiši, samo da završe u kući s đumbirom. Molim te, nemoj biti jedan od tih ljudi

Još jedna alternativa - NordVPN

Ako tražite kvalitetnu VPN uslugu, preporučujemo NordVPN. NordVPN ima preko 5000 servera širom svijeta, nema jasnu politiku zapisivanja dnevnika, nudi neusporedivu korisničku podršku, poslužitelje posebno dizajnirane za zaobilaženje geo-ograničenja i povoljne su cijene..

NordVPN je vrlo razumljiv i ima jednostavan softver. Zalažu se za zaštitu privatnosti svojih kupaca. S ovim vrhunski VPN, ne morate brinuti o skrivenim naknadama ili klauzulama. Ne pokušavaju unaprijed prodati proizvode, a vi možete koristiti uslugu na najviše pet uređaja sa samo jednom pretplatom.

Svaki pojedini od NordVPN-ovih poslužitelja zaobilazi geo-ograničenja na usluge poput Netflixa. Jer se nalaze u Panami, zaštićeni ste od brojnih državnih programa nadzora koji prijete narušavanju vaše privatnosti.

NordVPN ima zvjezdanu korisničku podršku i nudi 24/7 chat uživo.

Omogućuje P2P usluge i nudi planove od 2,99 dolara mjesečno do 11,99 dolara mjesečno. Iako je ova cijena možda malo skuplja od nekih drugih VPN-ova na tržištu, važno je zapamtiti da s VPN-ovima možete dobiti ono što platite.

Ponekad, besplatno dolazi po još nižoj cijeni. Svoju privatnost shvatite ozbiljno i uložite u dobar VPN. Spriječite da se ne dogodi velika katastrofa. Idi sa NordVPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me