Hola VPN – izvrstan izbor za BAD sigurnost i brzinu

Kada VPN nije VPN? Kad je Hola VPN. Ozbiljno. Ipak je zanimljiv način korištenja P2P mreže.


hola vpn logotipHola VPN nešto je anomalija u industriji. Ne pruža upravo tradicionalne VPN usluge jer Hola VPN umjesto usmjeravanja web prometa putem namjenskih poslužitelja smještenih na različitim lokacijama, sustav je peer-to-peer sustav. To znači da kad se korisnici prijave u Hola VPN, njihov web promet preusmjeren preko veza drugih korisnika.

Možda postoji nekoliko prednosti takvog pristupa. Na primjer, upotreba Hola teško utječe na brzinu prijenosa podataka. Korisnici koji su navikli na munjevito vrijeme preuzimanja neće biti razočarani. Također, korištenje peer-to-peer VPN znači da web stranice obično ne mogu otkriti da pregledavate putem VPN-a. To znači da ćete možda dobiti pristup uslugama poput Netflixa, iako se čini da to rijetko funkcionira s Holom.

Također, Hola VPN može se besplatno koristiti. Ako ste zaista svjesni troškova, to bi mogla biti dobra stvar. Međutim, niti jedan od tih jedva pozitivnih aspekata ne nadmašuje negativnosti svojstvene ovoj usluzi. To također nije preporučljiv izbor za besplatne vpns.

FeaturesInformation
Upotrebljivost: Jednostavan za korištenje
Pravila zapisivanja: Neka pravila bilježenja
Veličina poslužitelja: n / a
Distribucija poslužitelja: n / a
Podrška: Kontakt obrazac
Torrenting: Nije dozvoljeno
streaming: Nije dozvoljeno
VPN protokol i šifriranje: Nepostojeći
Zapovjedništvo: Izrael
Cijena: Besplatno
Službena stranica: https://hola.org/
Dakle, što je posao s Holom?

hola vpn zajednicaKad se prijavite za Hola, vi dopusti drugim članovima da koriste vaš sustav i resurse na vašoj mreži. Publikacije Hola kažu da to rade samo ako su vaši uređaji u stanju mirovanja i povezani s izvorom napajanja. Pored toga, iz tvrtke kažu da je prosječan promet koji će neuobičajeni vršnjak doživjeti uobičajenog dana manji od YouTube snimka koji traje samo nekoliko sekundi. To može biti čak četiri do pet MB-a.

Još je veća zabrinutost činjenica da nema načina da znate što drugi Hola korisnici rade dok koriste vaše resurse. Vaše računalo može postati izlazni poslužitelj u nečije tuđe svrhe. Od neželjene pošte do hakiranja, jednog dana možete otkriti da je vaša IP adresa povezana s nekim prilično gadnim stvarima.

Sigurnost i šifriranje

Sigurnost i šifriranje gotovo ne postoje uz Hola VPN. Dok lideri u industriji koriste AES-256 i Open VPN protokol kako bi zaštitili svoj identitet i privatnost, Hola koristi nijedan od ovih.

Pretpostavimo da se želite prijaviti na Internet putem Hola u Australiji. Kad uključite Hola, prijavite se putem ostalih, neispravnih korisnika u Australiji. Zbog toga izgleda kao da se povezujete preko druge IP adrese. Hola inzistira na tome da ovaj pristup kupcima pruža “vrhunsku VPN uslugu s minimalnim temeljnim troškovima.” Argument je da, budući da tvrtka ne plaća kupnju i održavanje hrpe skupih servera širom svijeta, mogu vam donijeti uslugu besplatno, a potrošačima još uvijek nude privatnost i zaštitu koja je jednaka onoj koju nude tradicionalni VPN pružatelji.

simetrični blok šifra

Ovaj argument jednostavno ne zvuči istinito. Programi enkripcije poput AES-256 i Open VPN nude vojnu enkripciju koju superračunala nisu u stanju probiti. Dodatno, Hola priznaje da postoje ranjivosti u njegovom sustavu. Pišu o tome da su "zlonamjerni ljudi" u mogućnosti "oteti vašu WiFi žarišnu točku", govoreći kako će zatvoriti ta "zaobilazna okruženja" čim ih otkriju..

U međuvremenu ste ranjivi. Hola VPN uopće ne koristi VPN protokol. Vaše podatke prenosi a proxy veza bez ikakvog šifriranja. Nemoj pogriješiti. Ovo ugrožava vaše osjetljive, osobne podatke.

Lokacije poslužitelja Hola VPN-a

vpn vektor lokacije poslužiteljaHola nema poslužitelje, a iako tvrtka tvrdi da je to prednost, to je sigurno teško shvatiti na ovaj način. Kupci koji koriste ovu uslugu u stvari su serveri. Ako vam se ne sviđa ideja dopustiti strancima da koriste vašu IP adresu, tada vam Hola omogućava da se odjavite.

To znači da ćete morati platiti premijsku pretplatu. Čak i uz plaćenu pretplatu, trebali biste ne očekujte neke značajne perksije. Jedino što ćete dobiti je odsustvo drugih ljudi koji trapaju cijelu vašu IP adresu. S premium pretplatom, još uvijek nema enkripcije i malo na način na koji se mogu istinske značajke u VPN stilu.

Korištenje BitTorrent-a ili P2P s Hola VPN-om

Iako Hola nudi prvu svjetsku vršnjačku VPN uslugu, nemojte očekivati ​​da će moći preuzeti torrente ili dijeliti bilo kakve datoteke putem ovog sustava. Iako ništa u Hola literaturi strogo zabranjuje dijeljenje datoteka, testiranje je to otkrilo bujica s Holom jednostavno ne uspijeva.

Uz to, nemojte očekivati ​​da ćete moći pristupiti Netflixu u drugim regijama putem Hola. Ovo je testirano kroz pet različitih priključaka i nikad nije bilo uspješno.

Rezultati ispitivanja brzine Hola VPN

Ovo je samo jedina metrika koju je Hola VPN prihvatio. Brzine prijenosa podataka s uslugom nisu se uvijek posebno razlikovale od polazne, ne koristeći brzine prijenosa podataka putem a-VPN-a. Uz pomoć Hola pretplatnika u SAD-u, brzine preuzimanja bile su relativno respektabilne za VPN od 32,47 Mbps. Međutim, brzina prijenosa od 7,97 Mbps teško je prihvatljiva. Ovo je nevjerojatno sporo u usporedbi s nekim od najboljih VPN-a vani.

rezultat ispitivanja testa brzine hola vpn

Korisnici u EU-u uspjeli su nešto bolje. Brzina preuzimanja iznosila je 84,61, što uopće nije mutno u usporedbi s referentnom vrijednošću od 97 Mbps. Prijenosi su bili nešto sporiji u usporedbi s referentnim vrijednostima. Ti su brojevi bili 38,83, odnosno 53.

hola vpn rezultat ispitivanja brzine amsterdam

Kako testovi brzine prolaze, ovi rezultati nisu loši. Međutim, ove razine brzine postižu se na štetu bilo kojeg šifriranja ili stvarne sigurnosti bilo koje vrste. Ako uopće niste koristili VPN, dobivate brže brzine prijenosa i približno istu razinu zaštite bez izloženosti vašeg sustava od ostalih korisnika.

Pravila prijavljivanja Hola VPN-a

Većina pružatelja VPN-a ponosna je na svoju politiku zapisivanja bez dnevnika. Uostalom, jedna od glavnih točaka upotrebe VPN-a je izbjegavanje znatiželjnih očiju i održavanje vašeg mrežnog života što privatnijim.

Iako se nekoliko VPN tvrtki brzo hvali kako ne vode zapisnike, ove pohvalnice rijetko su potkrijepljene činjenicama. Mnoge VPN usluge vode ograničene zapise o svojim korisnicima. Naravno, u industriji postoje elitni dobavljači koji smatraju da je poanta stroga politika zapisivanja bez zapisnika, i to apsolutno znači.

Konačno, to je vrsta VPN pružatelja usluga. Najbolji pružatelji VPN obično se nalaze izvan zemlje koja nije dio saveza za nadzor Pet očiju, devet očiju ili 14 očiju. Za više informacija poput ove pročitajte naš vodič o VPN pravilima evidentiranja.

Izrael - nije toliko velik u pogledu osobne privatnosti

savez zemlje

Sjedište Hola VPN-a je sa sjedištem u Izraelu koji nije član ovih saveza. Bez obzira na to, ključno je napomenuti da je poznato da Izrael "surađuje" s tim savezima za nadzor. Drugim riječima, Izrael usko surađuje s narodima koji su članovi tih grupa. Ako su pritisnuti da dijele svoju inteligenciju, vjerojatno će to učiniti.

To je loša vijest za VPN korisnike koji traže istinski privatno i anonimno mrežno iskustvo. Worrisomely, Hola na svojoj web stranici ne daje nikakve stvarne, deklarativne izjave o svojim postupcima sječe. Tvrtka nema politiku privatnosti u kojoj spominju podatke dnevnika. Definitivno se u pravilima navodi činjenica da evidentiraju sve o pregledniku koji se koristi, posjećenim web mjestima, koliko vremena se potroši na svakoj web stranici te datumu i vremenu pristupa.

Međutim, to nije kraj. Hola također prati osobne podatke svakog člana. To uključuje sve podatke koji vas mogu identificirati, uključujući vaše ime i adresu e-pošte, zajedno s vašom IP adresom.

hola vpn prikupljanje podataka

Tu se ne završava. U politici privatnosti nadalje se navodi da oni mogu otkriti osobne podatke kupaca „pouzdanim pružateljima usluga ili partnerima treće strane.“ Oni također proaktivno izjavljuju da će dijeliti vaše podatke u skladu sa zakonom ili sudskim nalogom.0.

Drugim riječima, ova VPN uopće nije VPN.

Opcije cijene za Hola VPN

hola vpn cijene

Navodno je Hola besplatna usluga. Imaju premium pretplatni plan koji je dostupan za 11,95 USD mjesečno. Akcijske ponude često se kupuju šest mjeseci unaprijed, godinu ili dvije godine unaprijed. To su daleko jeftinije opcije, ali zarađujete vrlo malo.

Preporučuje se Hola VPN?

Hola VPN ima toliko problema da je teško znati odakle započeti. Ako vam je važna brzina, Hola je možda pravi odgovor. Međutim, bez ikakve sigurnosti ili šifriranja bilo koje vrste, daleko je bolje da jednostavno surfate internetom bez ikakvog VPN-a. To je zato što, ako koristite Hola, ostavit ćete svoj sustav ranjivim za korisnike sa zlobnom namjerom. Definitivno ne želite dopustiti da se vaša IP adresa postane povezana s hakiranjem, neželjenom pošti ili bilo kojim drugim ilegalnim ili barem neispravnim aktivnostima.

Daleko bolji VPN servisi poput NordVPN i Surfshark su dostupni. Većina njih pruža vojnu enkripciju, fizičke poslužitelje koji maskiraju vaš identitet i lokaciju i čuvaju vaše podatke.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me