Najbolje kreditne kartice u Australiji

slika koja prikazuje novčanik kreditne karticeU zadnje 4 godine postao sam neka vrsta kolekcionara kreditnih kartica. Moj je novčanik prešao s obične veličine na jednu od onih velikih dimenzija koje jedva možete staviti u džep.

Ovakva vrsta ... ali s manje novca. ��

I premda mi Aussies možda nismo zainteresirani za vrhunske bonuse za prijavu koje uživaju naši prijatelji u Sjedinjenim Državama, izgledao sam visoko i nisko kako bih pronašao neke doista nevjerojatne ponude.

Uz put sam naučio puno heckuva o tome kako postići najbolje cijene, kako izbjeći naknade, a također sam imao sreću da posljednje četiri godine putujem uglavnom po bodovima.

Imao sam sreću da pokrećem više internetskih tvrtki u sigurnosnom prostoru, a digitalna plaćanja su nešto o čemu sam naučila.

Kako sam ocjenjivao te kartice ✅

Uz iznimku WestPac Black, koristio sam sve kartice u ovoj recenziji. Čovjek bi pomislio da bi naknade, bodovi i povratne razlike za većinu tih proizvoda bili prilično ujednačeni, ali to jednostavno nije slučaj.

Neke od tih kartica uvelike se razlikuju o naknadama, povratu novca i kamatama. Dao sam sve od sebe da sortiram podatke za sve i pomognem vam da shvatite smiješno dugačak ispis na svakoj aplikaciji za karticu (jer znam da to nećete pročitati ��).

Ova je stranica u tijeku, ali otvorena sam za sve dodatne prijedloge. Hvala svima!

Contents

Različite kreditne kartice za različite potrebe

Kao što sam spomenula prije nego što kartice nisu jednake, a ono što ne znate o kreditnoj kartici koju nosite može vam naštetiti.

Banke i izdavatelji kartica upotrebljavaju ove karakteristike da bi se razlikovali od konkurencije, osim što ciljaju određeni profil klijenta.

Drugim riječima, svaka kartica ima tržište niša na kojemu se specijalizirala. Imajući to na umu, izdavatelji kartica dizajniraju svoje proizvode kako bi se žalili tim ciljanim kupcima. U odjeljku ispod tried Pokušao sam ih sortirati prema kategoriji.

Stoga, vaša odgovornost kupca je pronaći karticu među mnoštvom koja se nudi i koja vam omogućava da povećate svoju potrošnju kako biste bili nagrađeni za svoj životni stil u kojem uživate. Jednostavno rečeno, odabirom kreditne kartice koja će raditi za vas, a ne za vas.

To je ono čime se želi postići ovom najboljom kreditnom karticom u Australiji. Mrzimo vas vidjeti izmijenjenog jednostavno zato što na temelju neznanja ne uspijete odabrati pravu karticu.

Pronalaženje savršene kreditne kartice za sebe

Osim toga, s toliko kreditnih kartica na tržištu, ne postoji kartica jednake veličine za sve.

Da bismo vam dali najbolje, napisali smo detaljni prikaz na kojem se karticama smatramo najboljima njihove pasmine, zajedno s razlozima koji svaki spektakularno čine.

Ispod je prikaz kategorizacija koje smo koristili za klasificiranje kreditnih kartica na australskom. Smatrajte to obrisom i referentnim popisom, pa slobodno preskočite na bilo koji klikanjem na artikl.

Kreditna kartica za bodove
Kreditna kartica za bodove

Poslovna kreditna kartica
Poslovanje

Qantas bodovi
Qantas bodovi

Putna karta
Putovati

Nagradna karta
Nagrada

karta brzine
Brzina

Bez interesa
Bez interesa

Transferi ravnoteže
Transferi ravnoteže

Nema godišnje naknade
Nema godišnje naknade

Kartica za kamate
Niska kamata

razotkrivanje: Privatnost Australija podržava zajednica. Možda ćemo zaraditi proviziju ako se putem ovog posta prijavite na kreditnu karticu. Taj novac koristim za plaćanje održavanja ove stranice i podržavam daljnja istraživanja i podršku Australcima koji uče o digitalnoj privatnosti. Privatnost Australija aktivni je zagovornik nekoliko skupina zagovaranja privatnosti, uključujući Zakladu Electronic Frontiers Foundation i MAP. Saznajte više.

Prvi koraci - ako vam i dalje trebaju ove informacije, čak i ako niste početnik:

Uključili smo odjeljak Prvi koraci da bismo pomogli onima koji tek započinju s kreditnim karticama da se upoznaju s načinom poslovanja kreditnih kartica. U ovom smo odjeljku objasnili kako rade kreditne kartice, kako se odvija vaša kreditna povijest kako bi se utvrdilo vaše kreditne rezultate, vrste dostupnih kreditnih kartica, među ostalim.

Budući da je namijenjen početnicima, slobodno preskočite na dijelove za koje smatrate da su relevantniji za vaše potrebe.

Međutim, još uvijek može poslužiti kao osvježavajući tečaj za one koji žele ažurirati svoje znanje o osnovama kreditnih kartica.

dobar tek!

Sve najbolje 3 kreditne kartice (Australija) ����

Karte koje su dospjele u ovu najbolju cjelokupnu kategoriju nisu nužno odabrane jer su bile izvanredni lideri u bilo kojoj posebnosti ili karakteristikama (iako su gotovo svi osvojili nagrade od neovisnih tijela).

Oni su ovdje zato što imaju moćnu kombinaciju visokog udjela koristi i troškova, zajedno s potpornom glavom nagrada i praktičnosti koja ih razdvaja od stada.

1. Platinum kartica American Express Velocity

Otkupna stopa: 20,74% p.a.

Dani bez kamata: 55 dana

Godišnja naknada: 375 USD p.a.

Naknada za kasno plaćanje: $ 30

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. za početnih 12 mjeseci uz 1% naknade za prijenos stanja.

Ovo je karta dizajnirana s prototipskim putnikom na umu. Ako morate često putovati zbog posla ili zadovoljstva, a imate prilično potrošni dohodak i mogućnost zarade, tada biste trebali skočiti na priliku da nabavite ovu karticu.

Zarađivanje bodova brzine

Sastavio je ovaj ratificirani popis jer osim što nudi jednu od najviših stopa zarade za brzinske bodove, još uvijek ima puno toga za to. Popis perkija uključuje dva besplatna povratna domaća leta s Virgin Australijom svake godine, pored lounge posjeta Virgin Australia. U paket nagrada također je uključen salon American Express, uz primjenu sličnih uvjeta.

Za svaki dolar koji vlasnik kartice potroši, zarađuje 2,25 boda brzine. Ovo se raščlanjuje na sljedeći način: 1.25 bodova za brzinu zarađuje se za svaki potrošeni dolar. Izuzetak je samo s državnim agencijama u Australiji gdje je stopa povrata 0,5 bodova po 1 USD.

Ako se kupovina obavlja u državi Virgin Australia, tada ćete zaraditi 1 dodatni bod brzine za svaki potrošeni dolar. Međutim, za razliku od većine kartica, nema ograničenja broja bodova brzine koji vlasnik kartice može zaraditi, s tim da se njihove brzine bodova svakog mjeseca odmah prebacuju na njihov račun..

A još nismo stigli ni do najboljeg dijela. Ova se kartica uklanja 100.000 bonus bodova za brzinu ako se prijavite, i odobreni su 12. veljače 2020. ili prije toga. Naknadno ćete morati potrošiti najmanje 3000 USD na kartici u prva tri mjeseca odobrenja kako biste ostvarili naknadu.

svoj besplatno putno osiguranje pokriva domaće i međunarodne letove. Osiguranje od putničkih neugodnosti pokriva propuštene veze, kašnjenja leta i odloženu prtljagu. Tijekom svog članstva svake godine, ako potrošite 50 000 USD, tada ćete steći 100 bodova za status učestalog letačkog broja.

Stopu zarade bodova možete odlučiti povećati dodavanjem 4 dodatne kartice za prijatelje ili obitelj bez dodatnih troškova.

Godišnje naknade?

Neki bi mogli navaliti na šok naljepnice zbog plaćanja 375 USD godišnje naknade, ali ako razmislite o nizu prednosti koje nudi, od izdašnih bodova, besplatnih domaćih letova i salon za prolaz, vi ste više nego nadoknađeni za pretjerano visoku godišnju naknadu.

Imajte na umu da neki domaći povratni letovi koštaju 375 USD i više, što znači da možete povratiti godišnju naknadu u jednom naletu.

2. Bankwest More Worldcard

Otkupna stopa: 19,99% p.a.

Dani bez kamata: 44 dana

Godišnja naknada: 270 dolara p.a.

Naknada za kasno plaćanje: $ 25

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. za početnih 6 mjeseci uz 1% naknade za prijenos bilansa, a zatim ponovno iznosi 19,99%

Ova je kartica otkrila posebnu sposobnost kombiniranja sjajnih značajki koje usrećuju i skupljače bodova i putnike. Ova premium kreditna kartica izvrstan je izbor za česte putnike koji su također motivirani idejom da zarade veće stope zarade od uobičajenih platinskih ili klasičnih kartica.

Bankovna banka Mastercard World World ljulja se za ograde, nudeći nevjerojatnih 2,5 bodova za svaki potrošeni dolar, bez ikakvih ograničenja u granicama potrošnje. Idealno je za one koji imaju sredstva za veliku potrošnju, pružajući 115.000 godišnjih bonus bodova kada su ispunjeni minimalni godišnji izdaci.

Da biste bonitetu učinili perspektivnom, ekvivalent je otkupu Davis Jones poklon kartice vrijedne 300 dolara sa 100 000 bodova. Isprva pocrvenjelo, čini se da je to pravi grom morat ćete potrošiti puno - minimalno 84.000 USD kako biste dobili ove bonus bodove. Međutim, Bankwest More upravlja svojim godišnjim bonusom na slojevitom režimu prema statusu kartice, tako da biste trebali biti u mogućnosti pronaći drugu karticu na razini koja odgovara vašem financijskom stanju.

Dodatni bonusi

Međutim, prilično je zgodan komad plastike za putovanje, naplaćivanje naknada za strane transakcije i opremljeno putnim osiguranjem koje pokriva putovanja u zemlji i inozemstvu. Bankwest More pruža 10 besplatnih posjeta aerodromskom ulazu svake godine, uz dodatnu pogodnost što vam i vašim gostima omogućuje pristup preko 1000 salona širom svijeta uz LoungeKey.

Iako Bankwest More nudi 0% na saldo transfera u trajanju od 6 mjeseci, budite svjesni da na ovoj transakciji ne biste zarađivali nijedan bod. Ali sa svijetle strane, barem biste mogli koristiti ovu nisku stopu za otplatu postojećeg duga.

3. Bankovna kreditna kartica prve Visa platine

Otkupna stopa: 0% p.a. Prvih šest mjeseci

Dani bez kamata: 44 dana

Godišnja naknada: 99 dolara p.a.

Naknada za kasno plaćanje: $ 20

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. za početnih 6 mjeseci uz 1% naknade za prijenos bilansa, a zatim ponovo na 19,99%

Ono što ovu karticu čini posebnom i dio jedinstvene privlačnosti je njezina povijest. Bank First je uzajamno društvo, što ukazuje na to da je ona usmjerena na zajednicu prožeta svojim osobinama i praksama.

Budući da ga je pokrenulo nekolicina nastavnika, predanost banke First svojim klijentima ogleda se u njegovim naknadama, pogodnostima i iskustvu. Međutim, mora se napomenuti da služi svim Australcima, tako da im ne biste trebali biti u obrazovanju da biste dobili njihovu karticu ili kredit.

Bonus mogućnosti

Bank First Visa Platinum jedna je od rijetkih pasmina kartica koje nude besplatne kamate i na kupnju i na saldo transfera. Ova trenutna pogodnost vrijedi ako se korisnik kartice prijavi 31. prosinca 2019. ili prije nje.

Od konkurentne godišnje naknade u iznosu od 99 USD plus niskih 9,84% naplaćenih na kamatne stope nakon uvodnog grejs perioda i drugih troškova koji smanjuju dno, kreditna kartica Bank First Visa Platinum utjelovljuje definiciju korisničke vrijednosti za novac..

Etos ovog razmišljanja u zajednici ogleda se u takvoj praksi kao što su bankarski paketi koji su besplatni, oročeni depoziti osmišljeni za zbrinjavanje škola kako bi se olakšalo planiranje i uređivanje stipendija..

Kao vlasnik kartice ugodno ćete se iznenaditi poput svojih perksusa poput besplatno putno osiguranje čak i na međunarodnim letovima jednako se isporučuje s konstantnim pogodnostima platininog receptora za rješavanje zahtjeva za zabavu i životni stil.

Jedna od rijetkih mane na ovoj kartici je kojom se ona može pohvaliti nema programa nagrađivanja, iako se članovi automatski upisuju u program Visa Entertainment, pružajući ekskluzivne popuste na stavke tematske stilove života poput sporta i glazbe.

Najbolje australske kreditne kartice - recenzirala kategorija

Ispod možete pronaći popis najboljih kreditnih kartica za određene potrebe ili izvanredne u određenim kategorijama:

# 1 - NAB Qantas nagrađuje potpisnu karticu

Najbolja kreditna kartica za bodove

Otkupna stopa: 19,99% p.a.

Dani bez kamata: 44 dana

Godišnja naknada: 295 dolara p.a. prvu godinu, nakon čega skoči na 395 dolara

Naknada za kasno plaćanje: $ 15

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. za početnih 6 mjeseci uz naknadu za prijenos stanja od 2%, tada se vraća na 21,74%

Bila je bitka birati između NAB Qantas Rewards potpisnice ili Qantas Premier Platinum kreditne kartice za ovu kategoriju. Ali na kraju smo odlučili ići s NAB Qantasom dok smo Qantas Premier Platinum kreditnu karticu dodijelili kao najbolju u kategoriji za Qantas bodove.

Ali bio je bliski poziv, jer su obje ove karte teški uteg u kategoriji nagradnih bodova i to zasluženo.

Troškovi zahtjeva

NAB Qantas vam to omogućuje steći do 120.000 bonus Qantas bodova, nakon što budete u mogućnosti ispuniti njegove potrebe za trošenjem. Jedan od tih zahtjeva propisuje da ga morate biti u mogućnosti držati otvorenim 12 mjeseci.

Raspodjela zahtjeva za širenje je sljedeća: ako u roku od 60 dana vlasnik kartice ispuni zahtjev da potroši 3000 USD (samo za kvalificirane kupnje), tada će dobiti 90 000 bonus Qantas bodova. Ostatak (30.000 bonus bodova) stavlja se na raspolaganje trinaestog mjeseca od vremena otvaranja kartice.

Nakon prve godine, vlasnici kartica mogu uživati ​​u a smanjena godišnja naknada od 295 USD, nakon čega se vraća na 395 USD. Bez obzira na to, godišnja naknada u svakom slučaju ostaje prilično pretjerana.

Iako dobivate bod za nagradu za svaki potrošeni dolar, to je nažalost ograničeno na samo 20 000 USD a dobiveni bodovi ne ostaju ekvivalentni za svaki 1 USD izdataka. Za prvih 5000 USD, zaradit ćete 1 Qantas bod za 1 USD, ali nakon toga, to se vraća na 0,5 Qantas bodova po 1 USD potrošeno između 5,001 i 20,000 USD za svako razdoblje izjave.

Kao što vidite, zahtjevi za trošenjem i hmelj kroz koje morate proći da biste postigli bonus bodove pomalo su iffy. Nadalje, kartica ne sadrži neke od pouzdanih pogodnosti koje imaju druge kartice, poput putnih kredita ili dnevnica.

Svijetla točka je da ako možete zaraditi 120.000 bonus bodova, to je dovoljno da vas leti iz Melbournea ili Sydneya u Hong Kong i natrag u premium ekonomskoj klasi.

Prednosti za često letenje

Ovo je kartica dizajnirana tako da pogoduje čestim letakima koji žele skupiti bodove dok troše na karticu, osim što imaju prednost i mnoštvo drugih značajki kartice. Činjenica da se radi o Visa kartici s virtualnim prodajnim mjestima koja su prihvatila ovu vrstu kartice još jedan je poticaj trošenju nagrada.

Ostali istaknuti sadržaji kartice uključuju sljedeće: pružanje usluge NAB Concierge non-stop za pomoć pri putovanju i drugim uslugama. Besplatno osiguranje pokriva inozemna putovanja koja se pružaju kada na unaprijed rezerviranim kupnjama putovanja upotrebite najmanje 500 USD na kartici.

# 2 - American Express Business Explorer

Najbolja poslovna kreditna kartica

Otkupna stopa: 16,99% p.a.

Dani bez kamata: 55 dana

Godišnja naknada: $ 395

Naknada za kasno plaćanje:

Stopa prijenosa salda: N / A

Ogromne pogodnosti i bonusi za poslovnu lojalnost samo su neki od povoljnih raspoloživih prilika za tvrtke koje se odluče za kreditnu karticu American Express Business Explorer.

Koristite ovu karticu za povećanje kupovne moći vaše tvrtke, pogotovo ako morate svakodnevno obavljati skupe i skupe poslovne kupovine. Tvrtke primaju do 100.000 bonus bodova za članstvo.

Djeluje tako što nudi 2 boda za članstvo za svaki potrošeni dolar, ako se kartica zatraži 15. siječnja 2020. ili prije, a minimalni obrazac potrošnje od 3.000 dolara utvrđuje se svakog mjeseca, u trajanju od tri mjeseca. Za usporedbu, većina kartica njegovog kadra dopušta samo dvomjesečni vremenski okvir.

Trenutačni vlasnici kartica nisu isključeni ni s bonus bonanzom, sa 50.000 bonus bodova pogodnosti koje im se pružaju kada na svoju karticu potroše najmanje 100 000 USD svakih 12 mjeseci. Još jedna tajna njegovog umaka je da brže možete ubrzati svoju zaradu od profita dodavanjem kartica zaposlenika na svoj račun bez dodatnih troškova.

S niskom kamatnom stopom od 16,99% p.a, mogućnošću dodavanja do 99 kartica zaposlenika, ovo je jedna od najsvestranijih poslovnih kreditnih kartica u arsenalu vaše tvrtke. I oh, omogućava vam da jednostavno pratite svoje poslovne troškove kroz australijsko poslovno softversko rješenje MYOB, sa svim troškovima zaposlenika objedinjenim u jednom računu.

Uz praćenje troškova, zarađeni bodovi za članstvo mogu se usmjeriti prema putovanjima, kao i putne karte za aerodrom i besplatno osiguranje. Najbolje od svega, imate širok spektar izbora kako koristiti ove bodove.

Možete odlučiti prenijeti bodove po svom izboru niz 8 zrakoplovnih partnera. Ili možda radije širite između širokog asortimana nagrada osim letova, poput internetske kupovine kod Davida Jonesa, darovnih kartica, propusnica za salon u zračnoj luci ili ih iskoristite za isplatu stanja na vašoj kartici.

Saloni aerodroma uključuju 2 ulaza, s mogućnošću odabira u American Express Loungeu, bilo u Melbourneu, bilo u Sydney International Airport.

Za razliku od ostalih kreditnih kartica, omogućuje vam prikupljanje ovih bodova bez uočljivih gornjih slova koji ograničavaju bodove koje možete steći, osim što nema datum isteka.

Iako nudi velikodušni bonus dobrodošlice, njegova godišnja naknada od 395 USD i dalje je relativno visoka i po ne baš konkurentnim cijenama.

# 3 - Qantas Premier Platinum kreditna kartica

Najbolja kreditna kartica za Qantas bodove

Otkupna stopa: 19,99% p.a.

Dani bez kamata: 55 dana

Godišnja naknada: $ 199

Naknada za kasno plaćanje:

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. 18 mjeseci (Međutim, imajte na umu da se beskamatni dani ne primjenjuju na nove kupnje dok vlasnik kartice ima dug za prijenos stanja.)

Kreditna kartica Qantas Premier Platinum jednostavno se uspijeva! Ova kartica pruža vam priliku da zaradite nevjerojatnih 120.000 bonus Qantas bodova. Trebam li reći više?

Ako niste uvjereni, što ćemo reći s činjenicom da dolazi sa popustom za prvu godinu i omogućava vam da zaradite do 2 boda na svakih 1 USD koji potrošite na proizvode koji ispunjavaju uvjete. Ta je kartica izgrađena nude luksuzne povoljnosti i premium nagrade za česte letake, zajedno s bonus bodovima i ekskluzivnim Qantas ponudama.

Ovaj skoro neiskorišćeni potencijal za Qantas bodove, međutim, predviđa se da troši najmanje 1.500 dopuštenih kupovina svaki mjesec, kako bi ostvario ukupno 120.000 bonus bodova tijekom početnog razdoblja od 6 mjeseci.

Raspolaže se s time da korisnik kartice prima 20.000 bodova svaki mjesec koji ispunjavaju zahtjeve potrošnje, počevši od trenutka kad je kartica odobrena (približivši se maksimalno 120.000 bonus Qantas bodova). Iako je bonus ponuda velika, ipak morate pažljivo paziti na navedene uvjete.

Bonus Perks

Njegovi perketi uključuju 2 besplatne pozivnice za međunarodne poslovne salone koji svake godine moraju biti klub Qantas ili Qantas.

Ostale pogodnosti integrirane s Qantas Premier Platinum kreditnom karticom jesu besplatno putno osiguranje, pored uštede od 20% na odabranim domaćim letovima Qantas i QantasLink za vlasnika kartice i do 8 putnika.

Jedna bolna napomena s ovom karticom je da, iako nudi kamate od 0% za prvih 18 mjeseci na saldo transfera, kamatna stopa vraća na zrcalo gotovog predujma nakon završetka ovog razdoblja odgode.

Također, ima minimalni kreditni limit od 6000 dolara, što karticama osigurava članovima puno prijeđenih kilometara. Na stranu, međutim, ovo visoki kreditni pod mogao bi spriječiti istinski zainteresirane ljude da se kvalificiraju ako njihova kreditna sposobnost nije zvjezdasta.

Da biste najbolje iskoristili kilometražu na ovoj kartici, savjetuje se da iskoristite njezinu konkurentnu cijenu i povećate nagradne bonuse koje možete dobiti.

Počasni spomen

Već smo imenovali Qantas American Express Ultimate karticu jednom od 3 najbolje sveukupne karte, tako da nismo sigurni je li ovo višak. Ali ono što nema sumnje je da je Qantas American Express Ultimate kartica stekla pravo da se ovdje spominje kao vodeći kandidat za kategoriju.

# 4 - Mastercard Zero Platinum Mastercard

Najbolja kreditna kartica za putovanja

Otkupna stopa: 17,99% p.a.

Dani bez kamata: 55 dana

Godišnja naknada: $ 0

Naknada za inozemne transakcije: $ 0

Naknada za kasno plaćanje: $ 30

Stopa prijenosa salda: 2,99% p.a. na saldo transfera za prvih 9 mjeseci.

Putovanje je dovoljno samostalno, s neugodnošću napuštanja svoje geografske zone komfora i bavljenja nizom cijena na koje obično niste navikli.

Srećom za Australce, postoji karta koja smanjuje gnjavaže putovanja pružajući ne dvostruki, već izvedba trostruke prijetnje uštede troškova, besplatni perks i transferi salda niskih stopa.

Kao što su to precizno opisali na svojoj web stranici, Bankwest Zero Platinum Mastercard želi da uživate u "krajoliku koji ispušta vilicu, a ne u naknadama za spuštanje čeljusti na mrežnim i inozemnim kupnjama."

Putujući inozemstvom

Ovo je bez sumnje najbolji pratitelj niskih karata za vaše putovanje u inozemstvo. Dokaz A: to je jedna od onih rijetkih rasa s karticama nema godišnje naknade i nema naknade za strane transakcije također. Međutim, mogu se primijeniti druge naknade i troškovi, uključujući korištenje bankomata u inozemstvu.

To vas stavlja na mnogo jaču financijsku osnovu dok putujete jer ne morate brinuti o naknadama za strane transakcije kako bi se izbušio rupa u džepu..

Kako biste i vi smirili mir u stranoj zemlji, Bankwest Zero Platinum Mastercard pruža vam besplatnu zaštitu u inozemstvu, uz međudržavno osiguranje od neugodnosti. Također ima minimalni kreditni limit od 6000 USD koji osigurava da imate značajan ambijent trošenja likvidnosti kad u inozemstvu.

Međutim, ovisno o tome kako gledate, ispunjavanje zahtjeva za odobrenjem ovog kreditnog limita može biti teško ako vaš kreditni rejting nije osobito zvjezdani.

Bankwest Zero Platinum Mastercard ne naplaćuje inozemne naknade za podizanje bankomata, iako zahtijeva 2% ili 4 USD, ovisno što je veće i za lokalne i inozemne predujmove gotovine. Nakon završetka uvodnog razdoblja, kartica će se nastaviti s naplatom vlasnika.

# 5 - Platinum snop American Express Westpac visine

Najbolja nagrada kreditna kartica

Otkupna stopa: 20,49% p.a. (American Express: 20,24% p.a., Mastercard: 20,49% p.a.)

Dani bez kamata: Do 45 dana

Godišnja naknada: Za Westpac Altitude Platinum Mastercard, 150 USD za prvu godinu (199 USD p.a. nakon toga). Za platinsku karticu American Express Westpac Altitude Platinum prvo je bilo 0 USD, a nakon toga 49 USD.

Maksimalni slobodni dani: N / A

Naknada za kasno plaćanje: $ 30

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. na saldo transfera za prvih 12 mjeseci

Platinum snop American Express Westpac Altitude osigurava vam više od jedne kartice za zarađivanje njegovih bodova nadmorske visine. Osim American Express-a (Amex), vlasnici MasterCard-a mogu zaraditi i bodove nadmorske visine, između 1 i 3 bodova nadmorske visine za svaki potrošeni dolar.

Drugim riječima, vlasnik kartice može dobiti ukupno 110.000 bonus bodova trošeći 3000 USD u prva tri mjeseca (90 dana) na svakoj kartici. Međutim, ako mislite da bi vam moglo biti problematično ispunjavanje zahtjeva za potrošnjom, možda vaše kupnje usredotočite na manje stroge zahtjeve Mastercard-a. S Mastercardom, međutim, vlasnici kartica dobivaju 80.000 bodova, što je za mnogo niži bonus za ekvivalentni iznos i razdoblje.

Odvojeni računi nagrada

Još jedna stvar koja se mora napomenuti je da su obje kartice povezane u isti program nagrađivanja i račun, a dolaze od različitih izdavačkih kuća. Stoga, budući da je Amex iz American Express-a, a Westpac izdaje Mastercard, bit ćete primorani dobiti dva različita računa kreditne kartice. To podrazumijeva upravljanje različitim skupom naknada, rasporedom plaćanja i zasebnim izjavama.

Međutim, preokreti nadmašuju ove male neugodnosti. Vlasnici kartica mogu zaraditi bodove visine za svaki dolar koji potroše na kupovine koje ispunjavaju uvjete, uz uštedu 49 USD uz snižena godišnja naknada od 150 dolara u prvoj godini. Omogućen im je i pristup platinskim perfidima koji uključuju besplatno putno osiguranje.

Ovo besplatno osiguranje pokriva stvari poput produženih jamstava, putovanja u inozemstvo i drugih egzotičnih pogodnosti kao što su nezgode kupnje u tranzitu. Budući da platforma American Express Westpac Altitude Platinum Card zajedno objedinjuje dvije kartice, svaka od njih ima svoje zarade, naknade i kamate. U nekim se područjima preklapaju, ali trebali biste odrediti područja u kojima se razlikuju.

Br. 6 - visina American Express Westpac
Paket crnih kreditnih kartica® (brzina)

Najbolje kreditne kartice za velike brzine

Otkupna stopa: 20,49% p.a

Dani bez kamata: Do 45 dana

Godišnja naknada: To se smanjuje za prvu godinu - 399 dolara p.a. u prvoj godini (za Amex - 99 USD, dok Mastercard - 250 USD, uključujući 50 $ Naknada za Velocity Nagrade).
U drugoj godini - 499 USD p.a., (199 USD p.a. za American Express plus 250 $ p.a. na Mastercard®, uključujući 50 USD, što je naknada za Velocity nagrade).

Maksimalni slobodni dani: N / A

Naknada za kasno plaćanje: $ 15

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. na saldo transfera za prvih 12 mjeseci

Ovo objedinjuje zabavu dvostruke raznolikosti u paketu Amex i Westpac s dvije kartice i omogućuje vam da zaradite čak 100 000 od bonus prijava Velocity Points. To možete ispuniti ako se prijavite prije 31. ožujka 2020. godine.

Nakon što ispunite uvjete i naknadno odobrenje, dobivat ćete karticu s nema godišnjih naknada vezan uz njega. Također, vlasnici kartica imaju pravo na zaradu od 1,25 bodova za brzinu za svaki dolar koji potroše. Potencijalno možete zaraditi 160.000 bodova samo u prvih 12 mjeseci.

Westpac Altitude Black Mastercard® utrkuje put da bi vlasnici kartica zaradili i do 80.000 Velocity bonus bodova. Da bi to učinili, oni moraju potrošiti 4.000 dolara u dozvoljenim kupnjama, a sve u roku od 90 dana od odobrenja.

S druge strane, bonus od 20 000 dostupan je članovima Black Express kartice American Express Westpac Altitude koji troše najmanje 3000 dolara opravdanih kupovina sve dok to padne u roku od 90 dana od odobrenja računa.

Dodani bonusi

Uz ovu karticu dobivaju se brojne pogodnosti poput dva besplatni vaučeri za nadogradnju sjedala. Iako su dostupne svake godine, možete ih dobiti samo kada ih vlasnik kartice provede na letovima Virgin Australia na svojoj Mastercard kartici kako bi ih koristio za odabrane domaće letove.

Vlasnici kartica čak dobivaju ono što je opisano kao 2 besplatna posjeta svake godine s American Expressom u međunarodnim zračnim lukama Australije. Crna Mastercard dobit će vam 2 besplatne posjete domaćem salonu Virgin Australia. Naravno, i dalje se primjenjuju kriteriji podobnosti za oba.

Nedostatak ovog snopa karata je da nakon prve godine, medeni mjesec počinje slabiti. Vlasnici kartica iskustvo a znatan porast godišnje naknade od 499 USD p.a. To se ruši na 199 USD p.a. za American Express kartice (povećane s 99 USD p.a. prethodne godine); 250 dolara p.a. za Mastercard®. Uz to, postoji dodatnih 50 USD naplate za doplatu za Velocity Rewards, ali čini se da je to samo za članove Mastercard®.

Iako imaju neke sličnosti, na primjer, njihova kamatna stopa na kupovine je ista 20,24% godišnje (Mastercard® navodi njihovu varijabilnu stopu kupnje), obje kartice u paketu se razlikuju na druge značajne načine: minimalni kreditni limit za Amex je 3000 USD dok je Mastercard® mnogo značajniji na 15.000 dolara.

# 7 - Zlativo za nisku naknadu Commonwealth banke

Najbolja kamata bez kreditne kartice

Otkupna stopa: 0% p.a. U prvih 15 mjeseci, povratak na 19,74% nakon razdoblja odgode.

Dani bez kamata: Do 55 dana

Godišnja naknada: 0 USD u prvoj godini, a zatim 89 $ naknadno ako ne potrošite najmanje 10 000 USD u prethodnoj godini.

Maksimalni slobodni dani: N / A

Naknada za kasno plaćanje: $ 20

Stopa prijenosa salda: 5,99% p.a. ali za samo 5 mjeseci, nakon čega se vraća na 21,24 p.a.

Pruža velikodušnu uštedu sa 0% kamata na kupnje u trajanju od 15 mjeseci ako se prijavite 29. veljače 2020. ili prije toga. Ovo je jedna od rijetkih kartica koja nudi i besplatne kamate uz 0 USD u godišnjoj naknadi za prvu godinu.

Postoje i drugi povoljni uvjeti koje bi vlasnici kartica trebali imati na umu i kapitalizirati.

Što drugo očekivati

Članovi koji iskoriste ovaj posao neće dobiti samo ovo razdoblje besplatne godišnje naknade, već će izdavač kartice i dalje odustajati od godišnje naknade ako vlasnik kartice može održati minimalno 10.000 USD potrošnje za prethodnu godinu.

Potrošnja se odnosi samo na predujmove i kupovine u gotovini. Ako to ne učinite, godišnja naknada vraća se na 89 USD godišnje. Čak i ako ne mogu produžiti ovu godišnju naknadu, vlasnici kartica ostaju u trgovini za druge vrijedne besplatne bonuse i pogodnosti poput plaćanja 0% za međunarodne naknade (također pokriva mrežne kupnje), plus besplatno osiguranje putovanja i kupovine.

Nažalost, dobro je doći na kraju ove niske ili nepostojeće međunarodne naknade propustite ostale perkete koje nude skuplje karte poput nagradnih programa koji su usmjereni da poboljšaju iskustvo putovanja.

Nakon proteklih 15 mjeseci kamatna stopa se vraća na 19,74% p.a. Međutim, standardni period bez kamata.

Druge značajke

Ovo je tip Mastercard kartice sa nagrađivane internetske i mobilne aplikacije koji pruža pogodnost pristupa vašim bankarskim uslugama. Čije vas inozemno putno osiguranje pokriva 3 mjeseca, a isporučuje s čvrstim policama osiguranja poput zaštite od kupnje koja zamjenjuje ili popravlja kupnju ako se dogodi da su ukradeni, izgubljeni ili oštećeni u roku od 90 mjeseci.

Iako je ova kartica dobar snag za svoje interese i godišnje podjele naknada, druge kartice su konkurentnije ako imate saldo koji želite konsolidirati. Nadalje, njegove trenutne stope za kupovinu (19,74%) i gotovinski predujmovi (21,24%) su na visokoj strani.

Budući da je stopa kupnje visoka, tu karticu trebate zgrabiti samo ako možete osigurati da svoj mjesec potpuno platite saldo.

# 8 - Westpac kartica niskih stopa

Najbolje kreditne kartice za transfere ravnoteže

Otkupna stopa: 13,74% p.a.

Dani bez kamata: 55 dana

Godišnja naknada: 59 dolara p.a.

Naknada za kasno plaćanje: $ 15

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. saldo transfera za prvih 16 mjeseci.

Zašto trebate izvršiti prijenos ravnoteže? Prema osobama s osobnim financijama na NerdWallet, "Transfer stanja omogućava vam premještanje duga s jedne kreditne kartice na drugu karticu s nižom kamatnom stopom - po mogućnosti 0%."

Upravo to vam pomaže Westpac kartica niskih stopa sa stopom prijenosa na 0%. Uz nisku godišnju naknadu, to je konkurentni prijenos ravnoteže, i odabirom rata na rate SmartPlan, svojim vlasnicima kartica pruža mogućnost uštede na velikim troškovima.

Ostali troškovi koje treba razmotriti

Iako stopa prijenosa bilansa ne traje 16 mjeseci, u svom arsenalu ima i druge značajke uštede troškova, poput relativno niske stope kupnje od 13,74%. Ova je kartica savršena za ljude koji žele karticu s minimalnim dodacima rnaboji dna na ocku prateći većinu ostalih transakcija kao što su 2% gotovinskih predujma, bilo to lokalno ili prekomorsko.

Međutim, nedostatak je što se ovaj željeni prijenos nulte ravnoteže vraća na a visoka stopa predujma gotovine od 21,49% p.a. nakon isteka uvodnog razdoblja. No, barem je to zaslađeno prilično skromnom godišnjom naknadom od 59 dolara.

# 9 - kreditna kartica niske stope American Express

Najbolja kreditna kartica bez godišnje naknade

Otkupna stopa: 8,99% p.a., 0% uvođenja godišnje za kupnje u trajanju od 15 mjeseci, zatim varijabilni travanj, 14,49% do 25,49%.

Dani bez kamata: 55 dana

Godišnja naknada: $ 0

Maksimalni slobodni dani: N / A

Naknada za kasno plaćanje: $ 30

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. na saldo transfera tijekom prvih 15 mjeseci, a potom s 1% nakon toga.

Kako se to zove, slavno je pitao Shakespeare. Ako ruža bilo kojeg drugog imena još uvijek slatko miriše, onda American Express Niska stopa Kreditna kartica i dalje ispunjava svoje obećanje da će vam pomoći smanjiti troškove kombinirajući politiku bez godišnjih naknada s minimalnim dodacima.

Iako se radi o kartici koja ne mora biti aktualna, ipak ima skromne povlastice, zajedno s zaštitnim pokrivačima osiguranja kupovine i povrata novca.

Utkana u svoju nisku stopu koristi se i mogućnost da se prednost iskoristi za vlasnike kartica koji prvi put trebaju obično više od drugih. Ova kartica nudi uvodni 0% p.a. kamatna stopa za početnih 12 mjeseci kada novi vlasnik Amex kartice zahtijeva prijenos salda u vrijeme njihove prijave.

Postoji jednokratna ponuda, naknadno vraćanje naknade za prijenos 1%. Ima maksimalni limit prijenosa salda od 10 000 USD. Dolazi i s minimalnim kreditnim limitom od 1000 USD, što je obično primjereno za vlasnike kartica prvi put koji vjerojatno još uvijek uče odgovornost upravljanja kreditnom potrošnjom.

Stvari na koje treba paziti

Te kombinirane značajke čine ga jednom od najkonkurentnijih kreditnih kartica s niskim cijenama. Unatoč tome, ima svoje nedostatke, poput što vas relativno pogodi značajna kazna u visini od 30 dolara ako propustite minimalna plaćanja.

Još jedan nedostatak posjedovanja ove kartice je što America Express (Amex) kartice nisu stekle tako široko prihvaćanje kao Visa ili Mastercard. Ipak, sve je veći broj prodajnih mjesta poput restorana, velikih prodavaonica poput robnih kuća i supermarketa.

Iako je nema program nagrađivanja, dolazi s nekoliko ekskluzivnih ponuda za kupovinu i promocija putem mreže American Express. Nudi mobilno plaćanje putem sustava poput Samsung Pay, Apple Pay ili Google Pay.

Ostale pogodnosti uključuju jamstvo zaštite na mreži od prijevara, pristup sigurnosti tijekom računa. Jednako vam omogućuje dodavanje 4 besplatna vlasnika kartica na račun.

# 10 - NAB niska stopa platinaste kartice

Najbolja kreditna kartica s niskim kamatama

Otkupna stopa: 0% p.a. za prvih 15 mjeseci, a zatim vraća 13,99%.

Dani bez kamata: 55 dana

Godišnja naknada: $ 100

Maksimalni slobodni dani: N / A

Naknada za kasno plaćanje: $ 30

Stopa prijenosa salda: 0% p.a. na saldo transfera za 6 mjeseci, ali 2% naknade. Zadana stopa povrata salda prijenosa natrag iznosi stopu avansa u gotovini od 21,74% p.a.

Platinum kartica NAB niske stope ima jednu od najnižih cijena za karticu od 13,99%, a to nije njezino najbolje svojstvo. Za prvih 15 mjeseci posjedovanja kartice, učinkovito ćete platiti nulta kamatna stopa na kupnju.

S godišnjom naknadom od samo 100 USD, ova je kartica idealna za one s dugom kreditne kartice koji mogu iskoristiti 0% p.a. prijenos ravnoteže. Međutim, oni koji to pokušavaju iskoristiti trebaju biti sigurni da će je strategija isplatiti prije isteka šestomjesečnog razdoblja prijenosa bilance..

Nakon tog razdoblja, stopa predujma novca vratit će se na visokih 21,74%, a bilo koji preostali saldo počet će privlačiti kamate po normalnoj stopi. Uz to, naplaćuje se i naknada za prijenos stanja od 2%.

Kada ne biste dobili NAB

Ako ste opterećeni velikim dugom, možda bi bilo bolje razmisliti o kartici duljeg od 6 mjeseci kako biste otplatili dug, posebno ako ima razmjerno besplatan prijenos duga. Ali čak i ako odlučite ići s NAB niskom tarifnom platinskom karticom i ne možete otplatiti dug u roku od šest mjeseci, kartica je relativno niska stopa kupnje od 13,99% i dalje bi trebala biti dobra vijest za vas.

Konkurentne kamatne stope, zajedno s NAB kreditnom karticom, čine premijsku karticu s perksama kao što su osobno osiguranje, putno osiguranje i osobni vratar. Omogućuje vam dodavanje druge kartice bez dodatnih troškova i ojačana je NAB zaštitom od prevare.

Ovaj Zaštita NAB obrane djeluje proaktivno na otkrivanju prevare i pružanju mira koji zaslužujete. Međutim, sadrži neobičnost platinastog kartona lišenog programa nagrađivanja.

Je li to dobro za putovanja?

Ova je karta također idealan pratitelj putovanja robusno besplatno putno osiguranje da vas zaštitim dok nemate. Ako vlasnik kartice potroši samo 500 USD na troškove smještaja ili prijevoza tijekom planiranja s NAB niskom cijenom platinske kartice, tada će se pokriti za inozemne medicinske troškove i druge moguće slučajeve poput izgubljene prtljage i otkazivanja putovanja..

Kartica dolazi s asortimanom opsežnog, besplatnog osiguranja, ukupno ukupno sedam. Ova osiguranja pokrivaju međudržavne neprijatnosti leta, prometne nesreće, zaštitu cijena i provale u hotel.

Njegovo osiguranje od cijene / kupovine prilično je genijalno kako hoće omogućuje vam da iskoristite najbolje ponude možete pronaći jer je NAB tu da vam nadoknadi razliku između plaćene cijene i oglašene cijene, ako je niža. Pored jamstva australijskog proizvođača za nove kućanske uređaje, NAB ima produženo jamstveno osiguranje koje svojim članovima omogućava dodatno produljenje za 12 mjeseci.

Vodič za kupnju kreditne kartice

Kada kupujete kreditne kartice, morate razmotriti razne stvari. Pogledajmo uobičajene vrste kreditnih kartica, značajke na koje treba paziti i često postavljana pitanja:

Vrste kreditnih kartica

Općenito postoje tri glavne vrste kreditnih kartica na temelju kredita koji daju:

 • Revolving kredit: Oni dolaze s maksimalnim ograničenjem zaduživanja, a vi možete kupovati do tog ograničenja. Međutim, obavezni ste izvršiti minimalnu uplatu svaki mjesec. Iznos koji plaćate može biti bilo koji dio nepodmirenih troškova, sve do punog iznosa. Ako izvršite djelomičnu uplatu, nadoknadit ćete ostatak svog salda ili povrat duga. Većina kreditnih kartica računa se kao revolving kredit.
 • Kartice za naplatu: Te su kartice trgovci prethodno izdavali na zajedničkoj osnovi za isključivo korištenje u njihovoj poslovnici. Međutim, kartice za naplatu trenutno su prilično rijetke. Iako se kartice za naplatu upotrebljavaju slično kao kreditne kartice, ne omogućuju vam da izvršite saldo: svi troškovi moraju se plaćati u cijelosti svaki mjesec.
 • Kartice usluga: Kao što naziv zaključuje, ove se kartice bave različitim nizom pružatelja usluga poput onih koji pružaju komunalije i pogodnosti poput struje, plina, teretane, mobilnog telefona, kabla, interneta i tako dalje. Te se usluge obično dobivaju uz razumijevanje da će im se plaćati mjesečno. Većina CRB-ova i sustava bodovanja sada uključuje povijest ovih plaćanja kao dio vašeg konačnog rezultata.

Usporedba kreditnih kartica

Kreditne kartice mogu se usporediti na različitim značajkama i karakteristikama. Dodali smo kratki komentar na stavke koje je potrebno dodatno razraditi:

 • Preporučeni kreditni rezultat
 • Izvrsno za
  • Putovati
   • Kartice omogućuju zaradu od zračnih luka i hotela
  • Prijenos ravnoteže
   • Dobro za otplatu duga s kreditnih kartica, osobito s nultu ili nisku stopu
  • nagrade
   • Pruža perke kao što su povrat novca i nagrada za put
  • Bonus ponude
   • Bonusi za prijavu nude ograničene ponude za zarađivanje novca ili pogodnosti
  • Povrat novca
  • Plin
  • Loš kredit
  • Niski postotak kamate / nula postotaka
   • Pomoću ove kartice konsolidirajte svoj postojeći dug ili otplatite velike stavke za kupnju
 • Godišnja naknada
  • Besplatno, 0 USD
  • Odricanje za prvu godinu
 • Ponuda za bonus
  • Uživajte u jednokratnom bonusu
 • Stopa nagrade
 • Intro APR
 • Izlazni travanj
 • Otkupna stopa

FAQ o kreditnoj kartici

Početak rada - kako funkcionira kredit?

Kada je svrha bilo čega pogrešno shvaćena, povećava se vjerojatnost zlostavljanja. Stoga je prvi korak u učinkovitom i odgovornom korištenju kreditne kartice razumjeti kako ona dizajnirana za rad.

"Kreditna kartica oblik je neograničenog osobnog zajma." Iako se događa da je plastična, kreditnoj kartici treba pružiti isti oprez kao i mač s dvostrukim oštricama. Jer baš poput ove posljednje, može vam pomoći ili nauditi ovisno o tome kako se odlučite koristiti.

Kao zajam koji nije osiguran nijednim kolateralom, jedino što banka procijeni vašu kreditnu sposobnost i na taj način minimizira rizik od izloženosti je procjena vaše reputacije u upravljanju financijskim obvezama..

Kako kažu, prošla akcija je najbolji pokazatelj budućeg ponašanja. Zato je održavanje dobrog kreditnog rezultata i povijesti najvažnije, jer potencijalnim zajmodavcima - tvrtki koja izdaje kreditne kartice u ovom slučaju, pokazuje da imate dobru evidenciju o posuđivanju i vraćanju sredstava.

Dobar ili izvrstan kredit je glavni ulaz za puno mogućnosti uštede novca. Budući da se kredit oslanja na povjerenje i ugled, poštivanje obveza plaćanjem računa na vrijeme i smanjivanje zaostalog duga na minimum recepti su dobre kreditne povijesti.

Dakle, ako iz ovog odjeljka naučite samo jednu stvar, neka to bude kako biste iskoristili mogućnosti uštede i nagrade koje nude kreditne kartice, trebate živjeti odgovorno poštujući svoje obveze.

Podaci koji se koriste za utvrđivanje vašeg kreditnog rezultata uključuju neke od ovih povijesnih pojedinosti:

 • Broj računa na kreditnim karticama otvorenim u vaše ime i pridruženi financijski detalji, kao što su limiti za zaduživanje i neizmireni dug koji su ovi računi trenutno nagomilani.
 • U kojoj su mjeri mjesečne isplate isplaćene odmah, ili su kasnile ili u cijelosti promašene.
 • Bilo da ste doživjeli bilo kakve financijske nedostatke i njihovu ozbiljnost, poput bankrota, povrata automobila i hipoteka..
 • Zajmove koje ste uzeli i u kojoj su mjeri vraćeni.

Ovaj popis nije iscrpan, ali trebao bi vam navesti stvari koje biste trebali pratiti kako bi rezultat bio zdrav.

Kako mogu pronaći svoj kreditni rezultat u Australiji?

Da biste to učinili, jednostavno zatražite kreditno izvješće od nacionalnog tijela za kreditno izvještavanje (CRB) koji su akreditirani subjekti navedeni na web stranici australijske vladine agencije..

Trenutno navedeni su sljedeći:

 • Equifax, telefon: 138 332
 • Experian, broj telefona: 1300 783 684
 • iluzija, broj telefona: 1300 734 806

Equifax (ranije Veda) je najveći australski ured za izvještavanje o kreditnim izvještajima koji vas ocjenjuje na temelju njegove Equifax ocjene, koja je broj između 0 i 1200.

Morate dati identifikacijske podatke kako bi vas mogli identificirati, ali to je obično brz postupak i odmah trebate dobiti povratne informacije i rezultat koji pokazuje vaše cjelovito kreditno izvješće.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me