Najbolji NBN planovi u usporedbi s cijenom i brzinom

Internet brzinaSvi tražimo istu stvar ... suludo brz Internet. ��️


Ovaj će vam vodič pomoći da shvatite razne NBN planove.

Kada pokušavate odabrati nacionalnu širokopojasnu mrežu koja će vam pružiti brzi internet po pristupačnoj cijeni, možda će biti teško pronaći savršen plan. Mnogo ćete vremena primijetiti da za postizanje velike brzine morate platiti više. Nitko ne želi da njihova usluga streaminga videa započne s punjenjem usred jedne od njihovih omiljenih emisija koje gledaju.

U nastavku ćete pročitati o najboljem općem planu, najboljoj opciji brzine i još nekoliko iskrenih pregleda pružatelja usluga. Dvije glavne karakteristike koje su se uspoređivale su brzina i trošak. Željeli smo stvari još olakšati razgovorom o najboljem pružatelju NBN-a za svaki popularni grad u Australiji. I na kraju, malo ćemo raspraviti o tome na što biste trebali paziti prilikom kupovine sljedećeg internetskog pružatelja usluga.

Zašto mi vjerovati? ����

Ja sam Will i posljednje tri godine vodim ovaj sigurnosni blog pomažući Australcima da bolje razumiju digitalnu privatnost (ovdje ćete pronaći ogroman vodič). Surađivao sam s australskim tvrtkama pomažući im da osiguraju svoje mreže i web stranice. Ovo putovanje me također naučilo stvar ili dvije o tome kako funkcionira ISP industrija.

Moj je cilj ovog vodiča podijeliti svoje iskustvo koristeći doslovno sve niže planove NBN-a, dok postavljam sigurnu IT infrastrukturu za male tvrtke oko Sydneya i Melbourna.

Ovaj je članak u tijeku, ali slobodno me kontaktirajte ako imate bilo kakva pitanja ili vam je potrebna pomoć oko odabira prikladnog NBN plana. Živjeli ��

Contents

�� Što je NBN? ��

Australija koristi termin NBN ili nacionalnu širokopojasnu mrežu kada govori o brzinim širokopojasnim tvrtkama koje pružaju internetske usluge građanima Australije. Oni također nude usluge kao što su sigurnost, zabava, mobilni, pa čak i e-zdravlje.

Postoji nekoliko različitih tehnologija koje nacionalne širokopojasne mreže koriste za pružanje usluga svojim kupcima, ali o tome ćemo više govoriti kasnije. NBN je sličan onome što Amerikanci nazivaju davateljem internetskih usluga, jer su u osnovi ista stvar, koristeći različite vrste tehnologije.

�� Najbolji NBN dobavljač - 6 planova u usporedbi ��

U redu svi, vrijeme je za pregled. Uključite se i krenimo našim internetskim putem kako bismo pronašli kralja Aussie scene internetskih usluga.

1. Najbolji opći odabir - Najbolji NBN plan Neograničeni podaci

Opći najbolji izbor za najbolji NBN plan s neograničenim podacima u Australiji je Internode. Ova je tvrtka osnovana gotovo 30 godina, a sjedište je u Adelaideu u Australiji. Internode je podružnica iiNet-a. Nema sumnje da su oni naš izbor broj jedan jer su najkorišteniji pružatelj internetskih usluga u cijeloj Australiji.

NAOČALE

 • Dostupno je besplatno postavljanje: da
 • Najam / kupovina modema: da
 • Planovi se kreću od 50 do 100 dolara mjesečno
 • Dostupni planovi paketa: da
 • Dodaci: telefon, internetski paket, dohvaćanje, paket kanala

Pros

Širok raspon cjenovnih opcija
Mogućnosti plaćanja uz gotov način
Nema ugovora o ugovoru
Služba za korisnike je nevjerojatna

Cons

Manje od prosječnog MBps-a od ostalih NBN-ova u Australiji

Nema ugovora, nema problema

Velika stvar u vezi s tim je da je to plaća putem usluge telefoniranja i širokopojasna usluga koju plaćate iz mjeseca u mjesec. Ne postoji složen ugovor koji morate potpisati i ova je tvrtka zapravo osvojila nagrade zbog zadovoljstva kupaca. Postoji standardna plus večernja brzina od oko 44 Mbps. Ova tvrtka nudi neograničene podatke za oko 50 dolara mjesečno.

Drugačiji od ostatka

Iako ćete primijetiti da postižete oko 6 megabita u sekundi manje nego neki drugi davatelji nacionalnih širokopojasnih mreža, povlastice za mogućnost plaćanja mjesečno, izvrsnu uslugu kupcima i nijedan ugovor ne postavlja Internode Unlimited plan iznad ostatak. Također nude poslovne planove i druge telekomunikacijske usluge.

Nagrađeni

Što se tiče nagrada, Internode ih je osvojio mnogo. Imaju jednog davatelja internetskih usluga u mjesecu za lipanj, srpanj i kolovoz 2019. Dvije godine zaredom, osvojili su i nagradu za pružanje usluga za širokopojasne usluge u kući dvije godine. Napokon, osvojili su nagradu za inovacije u komunikacijskom savezu.

2. Najbolja brzina - Aussie Broadband

Kada je u pitanju najbolji brzi NBN plan, pronašli smo jednu od najboljih opcija za vas. Pokrećemo nas od Aussie Broadband. Aussie Broadband osnovan je 2008. godine i privatno je poduzeće. Sjedište je smješteno u Morwellu u Australiji. Nude internetske i mobilne usluge u područjima kao što su Victoria, Darwin, Lynbrook i Morwell.

NAOČALE

 • Dostupno je besplatno postavljanje: da, ako to učinite sami
 • Najam / kupovina modema: da (i najam telefona)
 • Planovi se kreću od 69 do 199 dolara mjesečno
 • Dostupni planovi paketa: da
 • Dodaci: paketi za zabavu

Pros

Munjevitom brzinom
Nema plaćanja iz džepa
Nema potrebe za potpisivanjem ugovora
Lako dostupan u cijeloj zemlji

Cons

Planovi mogu biti skupi

Luda velika brzina

Imaju 100/40 neograničeni paket. Vaša tipična večernja brzina bit će nešto ispod 90 Mbps. Primat ćete neograničene podatke, a prosječna cijena je oko 100 USD mjesečno. Ovaj je premium plan prilično teško donijeti. Prosječna brzina pružatelja NBN-a za Australiju je oko 80 Mbps, dok je Aussie Broadband bliži 90 Mbps.

To je bez rizika

Ovo je također sjajna opcija ako tražite nešto što je praktično bez rizika. Nećete se morati obvezati na ugovor na određeno vrijeme ili ćete morati plaćati iz vlastitog džepa za bilo koju vrstu uspostavljenih naknada. Ovo je savršeno ako niste sigurni koja će vam brzina trebati ili koliko podataka koristite. Možete lako prebacivati ​​planove ako vam treba nešto više ili manje.

3. Najbolji Telstra NBN plan

Telstra je jedna od najpoznatijih i najkorištenijih nacionalnih širokopojasnih mreža u Australiji. Oni su već nekoliko godina, a sjedište im je u Melbourneu u Australiji. Nude pregršt jednostavnih svežnja koje je lako odabrati. Kada je u pitanju najbolji Telstra NBN plan, morate uzeti u obzir koliko će vam podataka trebati mjesečno.

NAOČALE

 • Dostupno je besplatno postavljanje: da
 • Najam / kupovina modema: da
 • Planovi se kreću od 75 do 120 dolara mjesečno
 • Dostupni planovi paketa: da
 • Dodaci: paket za zabavu, Xbox sav pristup

Pros

Konkurentski paketi za brzinu
Besplatan modem dostupan s primjenjivim uvjetima
Netflix Netflix

Cons

Skupo je

Paketi Galore!

Paketi se temelje na količini podataka koje dobivate. Oni nude plan od 100 GB, plan od 200 GB i neograničen plan. Kao i mnogi drugi davatelji usluga, oni također nude dodatke poput TV usluga uključujući Netflix. Ako smo morali odabrati ukupan najbolji plan Telstra NBN, morali bismo ići s neograničenim planom. Time plaćate 90 USD po obračunskom razdoblju i dobivate neograničene podatke brzinom NBN od 50.

Postoji standardna plus večernja brzina, modem od 216 dolara koji je besplatan ako 24 sata upotrebljavate njihovu uslugu, popusti na naknade za povezivanje, pa čak i neograničeni lokalni i nacionalni telefonski pozivi.

Dostupne su dodatne mogućnosti zabave

Telstra je sjajna jer imaju na raspolaganju puno mogućnosti zabave. Također možete nadograditi svoj plan do premium NBN 100 brzine ako ispunjavate uvjete. I na kraju, ne postoji ugovor o zaključivanju. Ovo je sjajno za kupce koji se bore s predanošću ili se često krećete.

Služba za korisnike

Njihova korisnička usluga također je nešto što ovu tvrtku izdvaja od ostalih dostupnih opcija. Postoji nekoliko načina da se dogovorite sa predstavnikom službe za korisnike. Možete razgovarati s nekim na telefonu, poslati e-poštu ili čak i razgovarati uživo s obučenim predstavnikom službe za korisnike iz udobnosti vlastitog doma.

NBN Plan Recenzije - Ostali odlični izbori

4. TPG NBN planovi

TPG je još jedan nevjerojatan dobavljač za stanovnike Australije. Ova tvrtka ima preko 5000 zaposlenih i od kolovoza 2015. drugi je najveći pružatelj internetskih usluga u Australiji. Jedna stvar koju ljudi možda ne znaju o tvrtki je da TPG predstavlja Total Peripherals Group. Ova grupa osnovana je i osnovana sve 1986. godine.

NAOČALE

 • Dostupno je besplatno postavljanje: da
 • Najam / kupovina modema: da
 • Planovi se kreću od 60 do 90 dolara mjesečno
 • Dostupni planovi paketa: da
 • Dodaci: telefon, internetski paket, zabava, sport

Pros

Tona opcija dodavanja
Nema ugovora o zaključavanju
Besplatno postavljanje na 18-mjesečni ugovor

Cons

Sporija je od prosječne brzine na njihovom jeftinijem planu

Široka raznolikost planova

Nude mnoštvo različitih planova o kojima svi imaju neograničene podatke. Oni se kreću od oko 60 USD mjesečno do 90 USD mjesečno. Poznati su po tome što imaju najbrže performanse kada su u pitanju večernje brzine sa prosječnih 88 Mbps. Također, uz njihov jeftiniji paket dobit ćete neograničene podatke, bez ugovora, 11,1 megabita u sekundi, tipičnu večernju brzinu, sve na 60 američkih dolara mjesečno.

Njihov srednji plan od 70 USD mjesečno dobivat će vam neograničene podatke, bez ugovora i gotovo 44 Mbps tipične večernje brzine. I na kraju, za njihov skuplji paket, 90 USD mjesečno dobit će vam ugovor bez ugovora, 78,2 Mbps tipične večernje brzine i naravno, neograničene podatke.

5. Vodafone NBN planovi

Vodafone je dobro poznata tvrtka u cijeloj Australiji. Ironično je da se tvrtka temelji u Berkshireu, Velika Britanija. Sama tvrtka osnovana je 1982. u Newburyju u Velikoj Britaniji, ali je poprilično nova u Australiji. Imaju oko 2500 zaposlenih, a sjedište im je u Sjevernom Sydneyu.

NAOČALE

 • Dostupno je besplatno postavljanje: da
 • Najam / kupovina modema: da
 • Planovi se kreću od 59 do 69 dolara mjesečno
 • Dostupni planovi paketa: da
 • Dodaci: Wi-Fi čvorište, telefon

Pros

U paketu uštedite novac
Besplatno Wi-Fi čvorište
Odmah se povežite
4G sigurnosna kopija

Cons

Streaming je dostupan samo na više uređaja na njihovim skupljim planovima

Brze brzine s niskim cijenama

Na raspolaganju su četiri glavna plana koja su prilično isplativa. Njihov prvi plan koštat će vas oko 60 USD mjesečno i dobit ćete neograničene podatke, ugovor bez ugovora i 23 Mbps tipične večernje brzine.

Nakon toga, 70 USD mjesečno dobit će vam 83 Mbps tipične večernje brzine, neograničene podatke, bez termina ugovora, a često ćete ovaj plan pronaći 20 $ mjesečno. Napokon, dodatna opcija od 70 $ mjesečno dobit će vam neograničene podatke, novi ugovorni rok i 45 Mbps tipične večernje brzine.

To je nova tvrtka

Ova je tvrtka prilično nova kada su u pitanju nacionalne širokopojasne mreže, ali one odlično posluju. Ako koristite Vodafone za svoj mobilni uređaj, reći ćete između 5% i 20% kada dodate na širokopojasni plan.

6. Planovi Tangerine Telecom NBN

Dalje, imamo Tangerine telekom. Ova tvrtka osnovana je 2013. godine i broji oko 50 članova osoblja. Jedna stvar za koju ljudi kažu da je istaknuta kada je riječ o Tangerine Telecomu jest da imaju vrijeme odgovora na 10 sekundi tijekom radnog vremena. To znači da kada nazovete tijekom radnog vremena, razgovaraćete s pravom osobom u roku od 10 sekundi. Prošli su dani čekanja godinama.

NAOČALE

 • Dostupno je besplatno postavljanje: da
 • Najam / kupovina modema: da
 • Planovi se kreću od 64,90 do 89,90 dolara mjesečno
 • Dostupni planovi paketa: da
 • Dodaci: mobilni sim, telefon

Pros

14-dnevno suđenje bez rizika
$ 0 postavljanje naknade
Često postoje promocije

Cons

Skupi modemi
Cijene rastu nakon prvih 6 mjeseci

Ponude za uštedu novca

Često imaju promotivne ponude, pa čak i dvotjednu probu bez rizika za testiranje njihovih usluga. Tri plana s neograničenim podacima koje nudi ova tvrtka kreću se od oko 55 dolara mjesečno do gotovo 80 dolara mjesečno. Njihov jeftiniji plan počinje od 54,90 USD mjesečno i nudi neograničene podatke, bez ugovora i 21 Mbps tipične večernje brzine.

Poštene cijene

Zatim ćete za 59,90 USD mjesečno dobiti uslugu ugovornog ugovora s neograničenim podacima i 42 Mbps uobičajenom večernjom brzinom. Njihov najskuplji plan dolazi od 79,90 USD mjesečno. Tako ćete dobiti neograničene podatke, 83 Mbps tipične večernje brzine i bez termina ugovora.

7. Exetel NBN planovi

Posljednje časno spominjanje imamo Exetel. Sjedište im je u Sydneyu u Australiji, a tvrtka postoji od jeseni 2001. Oni su privatna tvrtka koja je u vrijeme pisanja ovoga posla imala oko 300 zaposlenika..

NAOČALE

 • Dostupno je besplatno postavljanje: da
 • Najam / kupovina modema: da
 • Planovi se kreću od 69 do 99 dolara mjesečno
 • Dostupni planovi paketa: da
 • Dodaci: telefonska usluga

Pros

Promjena planova je besplatna
Nema ugovora o zaključavanju
Dostupna je provjera brzine
Puno opcija paketa

Cons

Veći unaprijed troškovi

Pouzdana australska kompanija

Tri glavna neograničena plana u rasponu su od 69 dolara mjesečno do 99 dolara mjesečno. S najskupljim planom, dobit ćete neograničene podatke i bez ugovora, i 77 Mbps tipične večernje brzine za manje od 100 USD.

Njihov srednji plan je 79 USD i dobit ćete 40 Mbps tipične večernje brzine, neograničene podatke, a znam i ugovorni termin. Njihova najisplativija opcija s neograničenim podacima ima termin bez ugovora i 20 Mbps tipične večernje brzine.

NBN Planovi po gradu

Budući da se čini da se NBN planovi razlikuju ovisno o gradu u kojem živite, željeli smo razbiti neke od mogućnosti koje su dostupne za najpopularnije gradove u Australiji. Mnogo pružatelja NBN pruža usluge u nekoliko gradova ili čak većine zemlje.

Najbolji NBN planovi za Melbourne

1. Neograničeno

pripadaju logotipu

Prvi NBN-plan koji je pogodan za one koji žive u Melbournu, je Unlimited Belong. Ovaj plan nema standardnu ​​naknadu za aktivaciju i postoji naknada za modem nula ako potpisujete ugovor od 12 mjeseci.

Dobivate neograničene mjesečne podatke standardnom plus brzinom od 50 Mbps. Njihov najkraći plan dugačak je 12 mjeseci i omogućava pristup samo širokopojasnoj mreži. Ovo će vas koštati oko 65 dolara mjesečno. Također pružaju 24 sedam korisničku podršku.

2. TPG Plus

tpg logotip

TPG Plus je još jedna sjajna opcija za rezidenciju u Melbournu. Ovaj plan će vam svaki mjesec dati neograničene podatke za nešto manje od 60 dolara mjesečno. Brzine su malo sporije, s osnovnom brzinom od 12 Mbps.

Uz spomenuto, to bi i dalje trebala biti dovoljna brzina za većinu ljudi. Konačno, njihov ugovor traje 18 mjeseci, a oni nude paket širokopojasne mreže i kućnih telefona.

3. Sumo Single Saver

sumo single saver

Sumo Single Saver nudi 50 Mbps neograničene usluge mjesečno. Ova je opcija sjajna jer nećete morati potpisati ugovor, a duljina roka je mjesec u mjesec.

Nude širokopojasne pakete koji počinju od nešto manje od 65 dolara mjesečno. Također možete uštedjeti pet dolara mjesečno kada spajate svoj širokopojasni plan s jednim od planova Sumo Electricity.

4. Dodo - Standard Plus plan

Posljednja opcija o kojoj ćemo razgovarati u Melbourneu je paket od Dodo-a. dodo ptica Za 70 dolara mjesečno dobit ćete neograničene podatke brzinom od 50 Mbps. Njihov ugovor je dugačak 12 mjeseci, a oni nude paket širokopojasnih i kućnih telefona. Ovo je nevjerojatno brz internet po pristupačnoj cijeni, pogotovo ako je u pitanju paket.

Najbolji NBN planovi za Perth

Perth ima sve gore nabrojane planove koje je Melbourne nabrojao gore, ali željeli smo uključiti pregršt specifičnih za Perth.

1. iiNet Neograničeno

iiNet Unlimited nudi paketni paket širokopojasnog interneta i usluga kućnih telefona. iiNet logotipDobit ćete neograničene podatke i brzinu od 50 Mbps. Njihovi planovi su dugački šest mjeseci, a koštat će vas oko 75 dolara mjesečno.

2. Moj republički neograničeni osnovni plan

myrepublic-logo

Moja republika ima neograničeni osnovni plan u kojem uživaju ljudi u Perthu. Ovim planom platit ćete 75 USD mjesečno za neograničene podatke. Njihovi su planovi dugački 12 mjeseci, a nude samo širokopojasnu vezu. Kao i mnogi drugi davatelji usluga, ovaj plan ima standardnu ​​plus brzinu od 50 Mbps.

3. iPrimus Neograničeni plan

iprimus logo

Zatim imamo iPrimus Unlimited plan. Ovaj plan je paket širokopojasnog interneta i usluga kućnih telefona. Za 80 dolara mjesečno dobit ćete neograničene podatke brzinom od 15 Mbps. Planovi su im 12 mjeseci istodobno i uključen je linijski najam.

4. Telstra casual neograničeno

Telstra-logo

Ako tražite nešto iz mjeseca u mjesec, Telstra Casual Unlimited ima kućni širokopojasni paket koji bi vas mogao zanimati. Dobit ćete širokopojasni internet i uslugu kućnih telefona za 90 dolara mjesečno. Njihov standardni plus večernja brzina je 50 Mbps.

5. Optus

optus logo

Napokon, za Perth postoji Optus. Optus nudi neograničene podatke brzinom od 50 Mbps za 90 dolara mjesečno. To uključuje paket širokopojasnog interneta i kućnih telefona. Njihova dužina usluge iznosi 24 mjeseca.

Najbolji NBN planovi za Adelaide

1. Neograničeno

pripadaju logotipu

Koje su najbolje mogućnosti plana za one koji žive u Adelaidi je plan Neograničenoga širokog širokopojasnog pristupa. Za 65 USD mjesečno dobit ćete neograničene podatke 12 mjeseci. Ovo je širokopojasni paket i standardna brzina od 50 Mbps. S ovim planom dobit ćete besplatnu aktivaciju, besplatni modem i 24 sedam korisničku podršku.

2. Sumo Single Saver

sumo single saver

Sumo Single Saver pojavljuje se, ovaj put za ukućane u Adelaideu. Ovim planom plaćaćete samo mjesečno i još uvijek dobivate neograničenu uslugu. Planovi koštaju nešto manje od 65 dolara, a postoji i dodatna opcija za uštedu dodatnih pet dolara mjesečno kada paket plana samo za širokopojasne mreže spajate s planom Sumo Electricity. Primit ćete standardnih 50 Mbps s ovim planom.

3. TPG Plus

tpg logotip

Ova sljedeća opcija je malo dugoročnija i brzina je prilično malo sporija. S osnovnim planom TPG Plus-a, osjetit ćete brzinu od 12 Mbps. Ovaj je plan dugačak 18 mjeseci i uključuje neograničene podatke. Ovo je paket usluga kućne telefonije i širokopojasnog interneta za manje od 60 dolara mjesečno.

4. Optus

optus logo

Optus nudi stanovnicima Adelaide neograničen plan paketa. Kao što ste vjerojatno mogli pretpostaviti, s ovim planom dobit ćete neograničene podatke. Uključuje širokopojasnu internetsku uslugu i kućni telefon. Plan je dugačak 24 mjeseca, košta 70 dolara mjesečno, a ima standard plus brzinu od 50 Mbps.

5. Dodo

dodo ptica

Posljednje, ali ne najmanje bitno za ovaj dio Australije, Dodo ima na raspolaganju i plan! Ovo je neograničen plan koji uključuje najam kućne telefonske linije za paket usluga kućnog telefona i širokopojasnog interneta. Plan je malo duži sa ukupno 24 mjeseca. Dobit ćete 50 Mbps standarda plus brzinu za 70 USD mjesečno.

Najbolji NBN planovi za Brisbane

1. iiNet Neograničeno

iiNet logotip

Prvi plan za Brisbane o kojem će biti govora je od iiNet Unlimiteda. Ovaj plan ima samo šestomjesečni ugovor i koštat će vas ispod 75 dolara mjesečno. Dobit ćete paket usluga širokopojasnog interneta i kućnih telefonskih usluga sa standardnom plus brzinom od 50 Mbps. Uključeni su neograničeni podaci.

2. Moj republički neograničeni osnovni plan

myrepublic-logo

Dalje, imamo Moju Republiku. Uz neograničeni osnovni plan, platit ćete samo 75 USD mjesečno za neograničene podatke standardnom brzinom od 50 Mbps. Plan uključuje samo širokopojasnu mrežu i trajat će 12 mjeseci.

3. Dodo

dodo ptica

Dodo je odlična opcija za one koji žive u Brisbaneu. Dostupne su dvije duljine plana, 12 mjeseci i 24 mjeseca. Oboje koštaju 70 dolara mjesečno i uključuju neograničene podatke. Postoji najam kućne telefonske linije s oba plana zajedno s 50 Mbps standardne plus brzine. Ovo je paketna opcija širokopojasnog interneta i usluga kućnih telefona.

4. Optus

optus logo

Optus nudi stanovnicima Brisbane-a Paket širokopojasnih i kućnih telefonskih usluga s neograničenim podacima. Za 70 USD mjesečno tijekom 24 mjeseca dobit ćete 50 Mbps standardnog plus brzi Internet.

5. Neograničeno i dalje

pripadaju logotipu

Neograničeno pripada 12-mjesečnim širokopojasnim planovima za 65 USD mjesečno. Ovim ćete dobiti neograničene podatke pri 50 Mbps standardne plus brzine, besplatnu aktivaciju, 24 sedam korisničkih usluga i besplatni Wi-Fi modem.

Najbolji NBN planovi za Sydney

1. Telstra casual neograničeno

Telstra-logo

Uz ovaj neograničeni podatkovni plan, platit ćete 90 dolara iz mjeseca u mjesec. Ne postoji dugoročni ugovor i dobit ćete paket plana širokopojasnog interneta i usluga kućnih telefona. Standardna plus večernja brzina je 50 Mbps.

2. Neograničeno

pripadaju logotipu

Unlimited Belong lako je jedna od najboljih opcija bez obzira na to gdje se nalazite u zemlji. Njihov najpovoljniji plan dolazi s neograničenim podacima na 50 Mbps standardne plus brzine. Ovo je plan širokopojasne mreže koji će vas koštati 65 dolara.

Najbolji dio? Aktivacija je besplatna, nećete morati platiti Wi-Fi modem i moći ćete u svakom trenutku dobiti korisničku podršku..

3. TPG Plus

tpg logotip

TPG ponovno čini popis, ovaj put za Sydney. Uz njihov osnovni paket, platit ćete 59,99 USD mjesečno i za širokopojasnu vezu i za uslugu kućnih telefona. Za 18 mjeseci dobit ćete neograničene podatke osnovnom brzinom od 12 Mbps.

4. iiNet Neograničeno

iiNet logotip

Za 74,99 USD mjesečno možete dobiti paket od iiNet-a koji uključuje i širokopojasni Internet i uslugu kućnih telefona. Njihovi su planovi dugački samo šest mjeseci i pružaju standard plus brzinu od 50 Mbps.

5. Sumo Single Saver

sumo single saver

Posljednje, ali ne najmanje bitno, Sydney je plan iz Sumo Single Saver-a. Oni nude mjesečni plan za 64,95 USD mjesečno koji ima neograničene podatke i standard plus brzine od 50 Mbps. Oni također imaju neograničen plan od 70 USD mjesečno koji ima osnovnu brzinu od 12 Mbps, ali zašto platiti više za sporiju uslugu?

Najbolji NBN planovi za Victoria

1. Neograničeno

pripadaju logotipu

Victoria također voli Unlimited Belong. Postoji standardni 12-mjesečni plan koji košta 65 dolara mjesečno. To uključuje samo širokopojasni pristup i standardnu ​​brzinu od 50 Mbps. Oni također imaju plan koji iznosi 70 dolara mjesečno.

Ovaj plan je mjesečni neograničen plan podataka samo za širokopojasne mreže. Dobit ćete i 50 Mbps standardne plus brzine. Glavna razlika između ova dva plana, osim duljine termina, je ta što ćete s jeftinijom opcijom besplatno dobiti aktivaciju i Wi-Fi modem. Oba plana dolaze s 24/7 korisničkom podrškom.

2. Moj republički neograničeni esencijalni plan fleksiranja

myrepublic-logo

Osnovni Flexi plan iz My Republic iznosi 79 USD mjesečno. Tako ćete dobiti samo širokopojasni pristup, neograničene podatke i standardnu ​​brzinu od 50 Mbps. Ova tvrtka nudi i rok od 12 mjeseci za četiri dolara manje mjesečno.

3. iPrimus

iprimus logo

iPrimus ima dva plana na raspolaganju i po cijeni od 80 dolara, neograničen broj podataka, paket širokopojasnih usluga i usluga kućnih telefona te prosječnu večernju brzinu od 50 Mbps. Jedina razlika između planova je da jedan ima 12-mjesečno trajanje usluge, dok drugi ima 24-mjesečno trajanje usluge. Oba plana također uključuju uključeni linijski najam.

4. Dodo

dodo ptica

Dodo nudi i dva plana za one koji žive u Victoriji. Oba plana koštaju 70 dolara mjesečno, dolaze s neograničenim podacima, imaju standard plus brzine od 58 Mbps i oba su paketa širokopojasnih usluga i kućnih telefonskih usluga. Dolaze i s iznajmljivanjem telefonske linije, ali jedan plan traje 12 mjeseci, a drugi je 24 mjeseca.

5. Optus

optus logo

Optus popis čini posljednji put. Plan im je dugačak 24 mjeseca i koštat će vas 70 dolara mjesečno. Tako ćete dobiti neograničene podatke i širokopojasni paket s kućnim telefonom. Postoji standard plus brzina od 50 Mbps.

Australija NBN Vodič za kupnju planova

Može biti teško znati što potražiti prilikom kupovine za sljedećeg pružatelja usluga NBN-a. Možda nemate pojma koliko podataka koristite, ako se isplati nabaviti paket, ako ugovori imaju skrivene podatke, zajedno s ostalim važnim čimbenicima. Zbog toga smo vam htjeli malo reći o onome što biste trebali tražiti kako bismo vam pomogli da pronađete savršen plan za vas. Ispod je vodič za kupnju NBN-a koji možete koristiti kada uspoređujete jednog davatelja usluga ili plan s drugim.

koristi

Prvo što želite uzeti u obzir je ono za što ćete koristiti NBN. Pogledajmo što će vam trebati za različite kategorije u nastavku.

Pregledavanje Interneta

Ako ste neko ko naiđe na to da pregledavate internet puno, vjerovatno ćete koristiti između 150 i 300 MB na sat. To je za stvari poput provjere adrese e-pošte, pretraživanja interneta, povremene provjere na društvenim mrežama ili kratkog strujanja YouTubea.

Igranje na mreži

Mrežno igranje može se kretati prilično ovisno o vrsti igre koju igrate i gledate li publiku uživo. Općenito za igre je potrebno oko 40 MB na sat. Ako igrate igre virtualne stvarnosti, to je puno više. Ako igrate igru, preuzimate nove igre ili ažurirate one koje već imate, vjerojatno će vam trebati oko 100 do 200 GB po osobi koja se igra svakog mjeseca. Opet, postoji puno faktora koji spadaju u ovu kategoriju, tako da količina korištenih podataka može prilično varirati.

dječak koji igra računalnu igru

Provoditi vrijeme na društvenim medijima

Ako smatrate da je netko tko provodi pristojnu količinu vremena koristeći društvene medije, vjerojatno ćete potrošiti oko 120 MB na sat. Ovo je jednostavno postavljanje statusa, preuzimanje slika ili videozapisa i objavljivanje slika ili videozapisa. Sve to pored slanja poruka vaših prijatelja i voljenih osoba, ova kategorija će vam pokrenuti između 1,8 GB na sat do 3,5 GB na sat.

Streaming Videos

Tko ne voli strujati videozapise? Bez obzira gledate li Netflix, YouTube ili Presto, streaming videozapisa zauzima neke od najvećih propusnih širina u usporedbi s drugim kategorijama. To će, naravno, varirati ovisno o tome koliko gledate i kakvu kvalitetu gledate. U prosjeku za streaming videozapisa koristi oko 3,5 GB na sat. Na kraju, prosječno kućanstvo troši oko 320 GB mjesečno.

Ako živite s nekim ili ste netko tko puno vremena provodi na mreži, taj se broj može prilično povećati. Netko tko lagano koristi internet trošit će na njemu oko 32 sata mjesečno. Ljudi koji se ulažu u društvene medije mogu potrošiti više od 40 sati mjesečno. I na kraju, većina kućanstava lako će gledati videozapise u vrijednosti od 60 sati mjesečno.

Podaci

Jedna od glavnih stvari koja će odrediti koji plan kupite je količina podatkovnog dodatka koja vam je potrebna. Nadamo se da će vam gornji odjeljak dati bolju predodžbu o tome koliko ćete vi i vaša domaćinstva potrošiti mjesečno. Opcije NBN-a o kojima ste ranije čitali imali su neograničene mogućnosti podataka.

preuzimanje multimedije

Ovo je odličan izbor za većinu ljudi, ovisno o cijeni. Ako u vašem kućanstvu ima netko tko emitira mnogo videozapisa, preuzima filmove ili igra puno internetskih video igara, sigurno ćete svoj novac iskoristiti iz neograničenog plana podataka.

Prosječni Australac mjesečno provodi nešto manje od 50 sati na mreži. Ovisno o tome što radite, možete koristiti puno podataka jedan mjesec, a jedva sljedeći. Pametno je dobiti malo više podataka nego što mislite da ćete koristiti kako biste izbjegli da ih ponestane.

Veličina kućanstva

Kad smo proveli naše istraživanje da vidimo koji su planovi najbolji za glavne gradove u Australiji, morali smo ispuniti koliko je ljudi u domaćinstvu. Ako živite sami, vjerojatno ćete koristiti puno manje podataka nego četveročlana obitelj. To također ovisi o dobi ljudi u kući.

Ako imate troje djece koja svako imaju svoj uređaj za strujanje crtića, to će pojesti puno podataka. Ako živite s gomilom studenata, vjerojatno će provesti puno vremena na mreži za studije, društvene medije, strujanje videozapisa i samo općenito surfanje internetom. Možete li vidjeti kako se brzo može promijeniti količina potrebnih podataka? Još jedna zadnja stvar koju morate imati na umu je koliko često se ljudi u vašem domaćinstvu nalaze kod kuće.

obitelj koja nešto gleda na laptopu

Ako živite s pregršt odraslih koji svi rade puno radno vrijeme, koristit ćete puno manje podataka nego kućanstvo s ljudima koji puno žive u kući.

NBN ubrzava

Zatim ćemo malo razgovarati o brzini. Brzina je apsolutno ključna značajka koju treba razmotriti prije nego što potrošite bilo koji novac na paket ili paket. Tri su glavne brzine suza za većinu NBN planova.

 • NBN Standard: 25/5
 • NBN Standard Plus: 50/20
 • NBN Premium: 100/40

Kada su mnogi davatelji prvi put počeli nuditi planove za svoje kupce, najčešće se koristio standardni plan NBN-a. Budući da se način na koji koristimo Internet i koliko ga koristimo drastično promijenio tijekom godina, tvrtke se počinju riješiti NBN-a, standardnog plana, jer je standardni plus plan najpopularniji u cijeloj ploči.

Da biste malo lakše probavili, gornji ulomci za svaki plan sastoje se od dva broja. Prvi se broj odnosi na brzinu preuzimanja. Na primjer, NBN standard plus plan ima brzinu preuzimanja od 50 Mbps. Drugi je broj u odnosu na brzinu prijenosa. NBN standard plus plan ima brzinu prijenosa od 20 Mbps.

internetski test brzine

Jedna stvar koju možete učiniti da biste saznali koliko će vam podataka trebati i kojom brzinom trebate razmotriti koliko će se uređaja koristiti u vašoj kući. Ako imate dva ili manje zaslona, ​​trebao bi biti dovoljan NBN standardni plus plan. Ako imate nešto više od toga, vjerojatno će vam trebati NBN premijski plan.

Ono što je važno napomenuti je da je, kada je u pitanju brzina vašeg plana, ako ne znate koliko će vam trebati, bolje pretpostaviti manji iznos, a ne veći iznos. To je zato što je puno lakše zatražiti od kompanije da poveća vašu brzinu, nego da je smanji.

NBN Troškovi plana

Naravno, moramo razgovarati o novcu. NBN planovi dolaze po različitim cijenama cijena kao što je gore prikazano. Neki će planovi koštati 60 dolara i osigurati maksimalnu brzinu od 12 Mbps, dok drugi koštaju isto i nude 50 Mbps. Zbog toga je važno usporediti planove nekoliko različitih pružatelja usluga NBN-a. Još jedna stvar kada su u pitanju troškovi su prvi troškovi. Neki davatelji mogu zahtijevati predujam ili naplatiti dodatnu naknadu nakon prijave za svoje usluge.

Dok neki pružatelji NBN-a neće imati nikakve prethodne troškove, drugi mogu pretplatiti više od 200 USD. Postoje i naknade koje dolaze s ugovornim rokovima, ovisno o duljini. Nije neuobičajeno da, kada se prijavite na plan duže duljine, vjerojatno će vam ponuditi mjesečnu naknadu s popustom. Prosječni Australac će za svoje NBN usluge platiti oko 50 dolara. Postoje davatelji koji će za neke pakete i pakete naplaćivati ​​više od 100 USD mjesečno.

pomoću wifi dizajna

Kada govorimo o paketima, ako dobijete pretplate, možete platiti 3000 AU za dvije godine usluge. Najbolje je krenuti s ekonomičnijim planom i nadogradnjom po potrebi. Na ovaj način ne plaćate više za upotrebu manje. Obavezno pročitajte sitni tisak i nemojte se sramiti postavljati pružateljima bilo kakva pitanja u vezi s troškovima.

NBN Dužina ugovora

Još jedna stvar koju želite uzeti u obzir je duljina ugovora. Kao što ste pročitali o gore, pružatelji NBN nude niz različitih duljina ugovora. Neki nude mjesečne ugovore, dok drugi imaju 24-mjesečne ugovore. Puno je čimbenika koji su dio ugovora za koji se trebate potpisati. Ako ste netko koji se puno kreće, ima nestabilan prihod ili niste sigurni u brzinu pri korištenju podataka za vaše kućanstvo, ugovor mjesečno u mjesec je odlična opcija.

To vam omogućuje lako nadogradnju ili nadogradnju ako je potrebno. S druge strane, puno vremena kada potpišete neki dulji ugovor, dobit ćete sniženu cijenu. Ako planirate živjeti u svom prebivalištu ili gradu u doglednoj budućnosti, imati stalni prihod i već znate koliko podataka i brzine će vam trebati, ovo je sjajna opcija.

Potpisivanje ugovora, bez obzira koliko traje, može postati zastrašujuće i zastrašujuće. Pođite s bilo kojom dužinom ugovora s kojom se osjećate ugodno i izbjegavajte da vam pružatelji usluga omoguće da razgovaraju o planu ili duljini ugovora samo kako bi mogli zaraditi više novca.

modemi

Modemi mogu biti nevjerojatno skupi. Ako već imate vlastiti, to će vam uštedjeti mnogo novca. Ako to ne učinite, vjerojatno ćete ga moći iznajmiti kod NBN davatelja kojeg odaberete. Važno je napomenuti da ne nude svi pružatelji modema za iznajmljivanje, ali većina ih to čini. Ako trebate unajmiti jedan, vrlo će korisno pogledati cijene različitih pružatelja usluga.

pametni modem telstra

Jedan može ponuditi besplatni modem s dužim ugovorom, dok drugi može naplaćivati ​​30 USD mjesečno za korištenje jednog od njihovih modema. U vašem je interesu da kupite vlastiti. Na ovaj način niste odgovorni za dio opreme tvrtke, a to će vam uštedjeti puno novca na duge staze.

Služba za korisnike

Sada to možete pogledati i mislite da služba za korisnike neće promijeniti vašu odluku u kojem planu ili pružatelja usluga odaberete. Iako to može biti istina, nadamo se da ćete uzeti u obzir službu za korisnike. Način na koji tvrtka postupa sa svojim kupcima može stvoriti razliku kada je riječ o vašem iskustvu s njima.

Ovo može biti osobito važno ako trebate prebaciti planove, otkazati svoj plan ili vam je potreban stručnjak da dođe u vaš dom i da servisira svoj modem. Kako možete znati ima li usluga dobre usluge kupcima? Postoji nekoliko načina. Jedan od najjednostavnijih načina provjere je čitanje recenzija.

Pokušajte izbjeći čitanje recenzija na njihovoj izravnoj web stranici jer je vrlo vjerojatno da neće objaviti nijednu negativnu recenziju. Provjerite lokalnu tražilicu ili jednostavno utipkajte ime davatelja usluge, a potom slijedi „recenzije“ da biste vidjeli stvarne i iskrene povratne informacije kupaca. Još jedna stvar koju možete učiniti je provjeriti jesu li osvojili nagrade za nagradu za korisnike. Ono što je teško oko korisničke usluge je da može biti prilično neprimjeren. Klijent može biti oštro nepristojan, predstavnik za službu za korisnike može imati loš dan ili bilo što između toga.

korisnička podrška na pametnom telefonu

Zbog toga je važno pročitati nekoliko pozitivnih i negativnih recenzija kako biste pružili najbolju predstavu u što se ulažete. I na kraju, razmislite pitajte svoje prijatelje i obitelj o tome koje dobavljače imaju i kakvo je njihovo iskustvo. Ovisno o tome kojeg pružatelja NBN-a imaju, to se može razlikovati od grada do grada.

Vrste NBN tehnologije

Većina ljudi ne zna koju vrstu tehnologije već posjeduje. Ako ste poput mene, lako možete kontaktirati svog davatelja usluge da biste to saznali. Možete se također uputiti na njihovu web stranicu i upisati svoju adresu kako biste saznali vrstu tehnologije i veze koje pruža vaš grad.

Budući da tehnologija može biti nevjerojatno komplicirana, željeli smo uključiti nekoliko jednostavnih stvari kako bismo ih malo lakše razumjeli. Postoje tri različite NBN tehnologije koje ćemo pokrivati ​​i razgovarat ćemo o tome što biste trebali potražiti u vašem domu, izvan vašeg doma i kakvu vrstu utičnice će trebati.

Vlakna u prostorima (FTTP)
 • Vrsta utičnice: Ova vrsta NBN tehnologije ne koristi vašu telefonsku utičnicu u vašem domu.
 • Unutar vašeg doma: U kuci će biti potrebno montirati dvije kutije.
 • Izvan vašeg doma: Vlakna će teći do i od vašeg doma do ulične kutije NBN zajedno s kutijom instaliranom s vanjske strane vašeg doma.
Kabel (HFC)
 • Vrsta utičnice: Unutarnja kutija neće biti montirana na zidove i neće koristiti telefonske utičnice.
 • Unutar vašeg doma: trebat će vam NBN kabel instaliran u vašoj kući ako ga još nemate.
 • Izvan vašeg doma: Koaksijalni kabel provest će se od dalekovoda do kućišta čvora. Tada će vlakno povezati okvir čvora sa NBN kutijom.
Vlakna u čvor (FTTN)
 • Vrsta utičnice: koristi zidnu utičnicu telefona u vašoj kući.
 • Unutar vašeg doma: ADSL modem smješten je u vašoj kući.
 • Izvan vašeg doma: Bakrene linije vodit će od vašeg doma do uličnog čvora. Tada će vlakno ići od uličnog čvora do okvira NBN.

Promjena pružatelja usluga

Ako razmišljate o promjeni dobavljača, to dobro ovisi o nekoliko čimbenika. Glavni faktor koji igra ulogu je da li imate ugovor ili ne. Ako se nalazite u jednom, trebate razgovarati s trenutnim pružateljem usluga da vidite koja su njihova pravila o otkazivanju i postoje li dodatne naknade.

dobavljač oriona

Neke tvrtke naplatit će vam mjesece preostale na ugovoru plus naknadu za otkaz. Druge tvrtke neće vam uopće ništa naplatiti. To biste mogli uzeti u obzir prije nego što uopće odaberete pružatelja usluga. Kako mijenjate davatelje usluga ako nemate ugovor? To je puno lakše nego ako imate ugovor.

Prvo morate kontaktirati svog novog davatelja usluga NBN-a. To možete učiniti putem interneta, telefonskim pozivom ili čak osobno. Izvrsna stvar u vezi s tim je da će vaš novi davatelj vjerovatno razgovarati sa svojim starim ili trenutnim pružateljem usluga kako bi vam pomogao u jednostavnom prebacivanju. Obično će vaš stari plan ostati aktivan do kraja mjeseca.

Gdje živiš

Tamo gdje živite, također igra ulogu u kojoj NBN pružatelj usluga možete koristiti. Nije svaki grad i grad na raspolaganju iste opcije. Ako ne znate tko pruža uslugu vašem kvartu ili susjedstvu u koje se preselite, jednostavno možete otići na web mjesto davatelja usluge koje razmišljate o korištenju i unijeti svoju adresu.

Ako nemate nijednog pružatelja usluga na umu, na raspolaganju je mnoštvo web lokacija koje vam omogućuju unos adrese i prikazivat će se razne različite opcije na temelju unesene adrese.

Povezivanje

Pakiranje je još jedna stvar koju morate razmotriti prije nego što novac potrošite na novog davatelja usluga. Neke tvrtke nude pakete s paketima koji će nekoliko troškova učiniti malo skupljim.

ruka pokazuje na wifi

Na primjer, ako imate mobilnog operatera koji vam naplaćuje 100 USD mjesečno za vašu telefonsku uslugu i NBN-a koji vam naplaćuje 75 USD za usluge, možda biste željeli provjeriti kod te NBN-a da biste vidjeli nude li pakete. Ako ne, možda će biti vrijedno vašeg novca da se prebacite na onaj koji to čini. Možda ćete moći dobiti mobilni telefon i NBN usluge za manje od 100 USD mjesečno.

Promotivne ponude

Puno dobavljača vremena održat će promotivne ponude koje biste možda željeli iskoristiti. Najčešća promotivna ponuda je snižena cijena za prvih šest mjeseci vašeg ugovora.

Ostale promotivne ponude uključuju stvari poput besplatnih ili još bržih usluga za manje novca. Svakako se raspitajte o promotivnim ponudama s bilo kojim pružateljem NBN-a od kojeg tražite uslugu. Nisu sve promocije navedene na web stranicama u svakom trenutku.

Add-Ons

Dodaci ili druga popularna značajka koju mnogi pružatelji NBN-a imaju na raspolaganju svojim kupcima. Većina dodataka se odnosi na zabavu. To bi moglo značiti da davatelj uključuje Netflix pretplatu, određene televizijske kanale ili pretplate za video igre.

Netflix

Usluge poput ove dio su paketa. Najbolji plan koji biste mogli pronaći bi bio onaj koji nudi internetske, telefonske i streaming usluge. Iako se to razlikuje od osobe do osobe, ova vrsta paketa bila bi nevjerojatno popularna kod većine kupaca.

NBN PLAN FAQ

P: Koja je svrha NBN-a?

A: Glavna svrha NBN-a je pružanje usluga poput telefona i interneta kupcima širom zemlje. Oni također pružaju veleprodajnu širokopojasnu mrežu maloprodajnim pružateljima usluga u velikim gradovima.

P: Je li NBN dobra stvar?

A: Ne bismo se hvalili s tim da nije bilo! Nacionalna širokopojasna mreža ima puno veće brzine od ADSL-a. Cijene koje nude su konkurentne i mnogi planovi uključuju neograničene podatke.

P: Što uključuje instalacija NBN-a?

A: Ako izvan vašeg entiteta nije prethodno postavljen za NBN instalaciju, to će biti prvi korak. Dolaze i ugrađuju kablove ili vlakna, ovisno o vrsti tehnologije koja je dostupna. Tada će po potrebi instalirati kabel u vaš dom, zajedno s kutijom ili dva. Ako je potrebno, mogu vam pomoći da postavite internet tako da ga budete spremni koristiti čim odu!

P: Je li instalacija NBN besplatna?

A: Ako tražite samo standardnu ​​NBN instalaciju, da, to je besplatno! To uključuje postupak instalacije koji je naveden gore!

P: Možete li koristiti NBN bez aktivne telefonske linije?

A: Apsolutno možete. Ne bi trebala postojati aktivna telefonska linija kako bi NBN mogao raditi. Možete postaviti tvrtku da instalira NBN pomoću bakrene žice i telefonske utičnice u vašem domu, iako to nije učinjeno na svim vrstama tehnologije.

P: Postoje li alternative NBN-u?

A: Tehnički gledano, da. Ali kad se svodi na usporedbu stvari kao što su cijena, podaci i brzina, nema druge mogućnosti koja bi odgovarala na NBN.

Završne riječi

Pa, tu ga imate. Do sada ste stručnjak za sve što ima veze s nacionalnim širokopojasnim mrežama. Nadamo se da ste uspjeli pronaći pružatelja usluga koji pruža usluge iznad vašeg grada, cijene koje spadaju u vaš proračun i nudi konkurentnu brzinu i brzinu prijenosa podataka. Prije nego što potrošite bilo koji novac, provjerite koliko traje ugovor za svaki plan.

Provjerite jesu li iznos koji plaćate i količina dobivenih podataka dovoljna za cijelo vaše kućanstvo. Također, imajte na umu da ovisno o tome kako vi i ostali s kojima živite putem Interneta mogu donijeti veliku razliku kada je u pitanju koliko podataka vam treba. Možda je najbolje ići s neograničenim podatkovnim planom koji ima večernju brzinu između 30 i 50 Mbps. Nadamo se da ste jedan korak bliže pronalaženju savršenog pružatelja usluga NBN-a za vas. Sretan shopping!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me