Najbolji VPN za Mac (2020. recenzija)

Napokon ste dobili svoj novi Mac. Odvojite vrijeme da se hvalite sa svojim prijateljima, recite im koliko je to bolje od njihovih računala, a zatim su se nakratko opirali vašom superiornošću. Uza sve to, vrijeme je da nabavite VPN da osigurate svoj novi uređaj za čuđenje.

Lako, zar ne? Pa, ne baš.

Problem je - iako je očito bolji OS - puno VPN tvrtki bilo je tromo ili potpuno zanemareno prenošenje na Mac.

Mnoga velika imena započela su u sustavu Windows i odlučila su ostati tamo, što znači da vam treba softver treće strane da bi oni mogli raditi na Macu. Takav softver ima, recimo, upitnu reputaciju, tako da ako možete izbjeći tu rutu doista biste trebali.

Ali umjesto da prolazite kroz srčani postupak kako biste saznali koliko VPN-om nije vaš omiljeni Mac, uložili smo emocionalni napor za vas. Prošli smo kroz neoprostivo tržište Mac VPN-a i pronašli tvrtke koje će pravilno postupati s vašim OS-om.

Apple logotip

TLDR

Mac je možda siguran OS, ali njegove obaveze u pogledu privatnosti ostavljaju puno željenog.

Zbog toga je VPN toliko bitan za vlasnike Maca, ovaj članak pokriva najbolje VPN usluge koje možete pronaći, Surfshark, NordVPN i ExpressVPN.

Surfshark smo dali glavom za mjesto broj jedan zbog njegove fenomenalne cijene i vrijednosti koju pruža.

Surfshark nudi svaki aspekt koji je potreban za kvalitetan VPN. Uz razumne troškove i dobro optimiziran za Mac, nema što ne voljeti.

1. Surfshark - najbolji opći izbor

Što je Surfshark?

Surfshark ne ostavlja Mac sustave kao zadanu misao, uspoređujući ga s drugim OS-ovima kojima on pruža uslugu. Kao relativno pridošlica VPN igri, Surfshark je pazio da ne odbaci Mac OS, VPN aplikacija koju nudi je dobro skrojen alat, a ne loše prenosiva kopija.

Uz kvalitetnu uslugu privatnosti koja se temelji na Britanskim Djevičanskim otocima i široku Netflix kompatibilnost, niska cijena Surfsharka gotovo je previše dobra da bi bila istinita; ali to stoji do rigoroznog testiranja u svakoj kategoriji.

Pogledajmo neke njegove ključne značajke:

 • Planovi s konkurentnim cijenama: Samo 1,99 USD mjesečno za potpunu dvogodišnju pretplatu i 5,99 USD mjesečno u toku jedne godine, to je jedan od najjeftinijih funkcionalnih VPN-a na tržištu
 • Mac prilagođen korisnicima: S značajkama kao što je gumb "Brzo povezivanje" za trenutni odabir veze, Surfshark je jednostavan i jednostavan za korištenje
 • Leteće boje: u raznim performansama, sigurnosti, testovima propuštanja DNS-a i brzini, Surfshark uvijek izlazi s dobrim rezultatom, jedini je pomak povremene neusklađenosti s brzinom, ali one se poboljšavaju sa svakom zakrpom
 • Savršena VPN lokacija: Britanski Djevičanski otoci oslobođeni su onoga što je zvanično poznato kao 14 očiju, zloglasne vladine zone za prikupljanje podataka. Ovo nije opasnost zbog koje biste trebali brinuti sa Surfsharkom. U osnovi, ne postoje zakoni koji bi mogli Surfsharku prisiliti da legalno odustane od vaših podataka.
 • Tihi kanarinci: Kanarnica je način za obavještavanje korisnika ako je vlada objavila tajni poziv na njih, Surfshark to koristi kao transparentnost podataka i obavještava sve korisnike ako ih izda. Na svu sreću, ovaj se VPN može slobodno pohvaliti da im nije poslao niti jedan sudski poziv, možda kao rezultat njihove prevladavajuće upotrebe potjernica.
 • Nema podataka zapisivanja: osim obavezne adrese e-pošte, podataka o naplatama i izvještaja o dijagnostici, Surfshark nema podatke svojih korisnika o evidenciji, što znači da nema opasnosti da ovaj VPN prenese vaše podatke o korištenju jer ih nikad nisu imali na prvom mjestu!
 • Brzi podaci: iako je nedosljedna na svim poslužiteljima, brzina podataka je općenito velika i ne biste trebali ostati s nekim neugodnim zaostajanjem.
 • Ubojiti prekidač: inačica Maca ima ugrađenu Kill sklopku, što znači da je lako brzo prekinuti sve sumnjive veze ili zlonamjerne napade.

Preporučujem li Surfshark za Mac?

Surfshark je rijedak dragulj koji donosi sve značajke koje ga čine impresivnim na ostalim OS-ovima na Macu, a sve za tako dobar posao, ovo je definitivno jedan koji bismo preporučili.

Za neznatno povećanje cijena u usporedbi sa Surfsharkom, možete dobiti sve što je nekadašnji model učinilo sjajnim, uz nekoliko dodataka koji bi vam trebali zaobilaziti NordVPN.

2. NordVPN - CIA sigurnost

Što je NordVPN?

NordVPN je dugo bio samo Windows temeljen, ali sada je integrirao svoj softver i za glatko Mac iskustvo. U stvari je toliko dobro integriran da možete koristiti isti VPN paket za dva uređaja s različitim OS-ovima.

Iako su skuplji, dugogodišnji rezultati i fantastičnih 5300 i više poslužitelja u 59 zemalja znači da je i dalje VPN vrijedan pažnje ako se ozbiljno bavite zaštitom i privatnošću za svoj Mac.

Pogledajmo neke njegove ključne značajke:

 • Najveći izbor servera na raspolaganju: Postoji tako velik izbor poslužitelja za koji se možete odlučiti! Srećom, NordVPN ima automatizirani sustav odabira u slučaju da vas prevlada veličina izbora!
 • Široka kompatibilnost s Netflixom: dok se njegovi poslužitelji ne mogu pohvaliti sa 100% Netflix kompatibilnom brzinom, 95%, kompatibilni poslužitelj nikada nije udaljen više od klika.
 • User-friendly: korisničko sučelje je intuitivno i vrlo lako za kretanje, na primjer, karta povuci i ispusti jedna je od zaista istaknutih značajki orijentiranih prema korisniku.
 • Šifriranje vojnih stupnjeva: Nordvpnova sigurnosna enkripcija iste je klase koju koristi američka vojska, tako da je propuštanje vrlo malo vjerovatno.
 • Nema zapisnika: vitalni zahtjev za bilo koji VPN. U svojoj dugoj evidenciji, NordVPN nikada nije bio izložen u evidenciji bilo kakvih podataka, tako da nema razloga pretpostaviti da će sada prekršiti svoje obećanje
 • U Panami: U Panami nema zakonskih propisa o čuvanju podataka, Nordvpn je zakonski slobodan usmjeriti svoj promet bez ijedne snimke, čuvajući svoje podatke legalno i digitalno zaštićenim.
 • Dvostruki poslužitelji: ako već zaštićena vojna klasa zaštita koju Nordvpn nudi nije dovoljno dobra, udvostručite je! Oni nude uslugu koja pokreće vaš internetski promet putem dva odvojena VPN-a prije nego što dosegne svoje odredište. Iznimno je teško pratiti kroz jedan VPN, no dvije istodobne enkripcije servera gotovo je nemoguće probiti.

Preporučujem li NordVPN za Mac?

Riječ je o jednom od najvećih VPN-ova, a veliki dio toga je što nisu zapostavili svoje Mac klijente. Čak i ako vas dokazani zapis još ne uvjeri, Besplatna proba i garancija povrata novca znače da je vrijedno pogledati.

Ne zaboravite provjeriti njihovu fantastičnu božićnu ponudu, trogodišnji ugovor za samo 3,49 USD mjesečno!

No.3 je ExpressVPN još uvijek kvalitetan proizvod koji pruža ozbiljnu zaštitu i anonimnost u paketu dobro optimiziranom za Mac OS. Glavni troškovi i nekompatibilnost u strujanju glavni su problemi.

3. ExpressVPN - Sigurnost i pouzdanost

Što je ExpressVPN?

ExpressVPN posvećen je vašoj zaštiti i anonimnosti. To je proizvod izbora ako se redovito bavite vrijednim podacima.

Iako je po većoj cijeni i slaboj struji kompatibilnost svrstana na broj 3 na ovom popisu, to je još uvijek kvalitetan VPN. Još važnije, to ne trpi probleme s kompatibilnošću s Mac-om. Zadržavanje brzine, hrabrosti i korisnosti originalne platforme u novoj Mac aplikaciji.

Evo što to vrijedi uz dodatni trošak:

 • Najbrži VPN na webu: ExpressVPN je izuzetno brz, koristite bilo koji test, poput SpeedTest.net-a ili Fast.com-a, i od vas će se ispuhati.
 • Veliki raspon poslužitelja: s 3000 servera na 160 lokacija i 94 zemlje možda neće pobijediti Nordvpn čistom količinom, ali s obzirom na raspon i raznolikost, on je sigurno na vrhu lige.
 • Intuitivni prekidač: nema rizika od slučajnih propuštanja i ako čak i na sekundu izgubite vezu s VPN-om (čak i ako to ne primijetite), intuitivni prekidač za brzo uklanjanje brzo će prekinuti vezu
 • Prvo kupci: ExpressVPN ima dugogodišnji uspjeh i brigu o svojim kupcima. Pomoću brzog i brzih sustava podrške, sva vaša pitanja bit će brzo riješena.
 • Sigurnost koja odgovara njihovoj etici: Sa protokolom šifriranja vojnog stupnja i prolaskom svakog testa propuštanja koji smo prolazili, ovo je nesumnjivo siguran sustav. ExpressVPN to odgovara s obvezom da nikada ne bilježi vaše osjetljive podatke; a sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima to je pravno obvezujuća obveza.
 • Premium cijene: ako tražite jeftin osnovni VPN, onda ExpressVPN možda nije za vas. Ali ako tražite jedan od najpropusnijih sigurnosnih VPN sigurnosnih sustava, tada je cijena od 9,99 USD / mjesečno za 6 mjeseci ili 8,32 USD / mjesečno za 12 mjeseci razumna ponuda..

Preporučujem li ExpressVPN za Mac?

Ako se redovito bavite osjetljivim podacima ili jednostavno ozbiljno govorite o svojoj privatnosti, potreban vam je ExpressVPN. Sigurnosni sustavi, zakonska zaštita i pametno-sigurnosni sustavi znače da je ovo VPN izbora kad vam treba anonimnost koja ide iznad i izvan nje.

Što je VPN?

Virtualne privatne mreže stvaraju tunel koji web surferima omogućava siguran prolazak s njihovog uređaja na Internet štititi svoju aktivnost od znatiželjnih očiju. To znači da dok radite na putu možete pristupati datotekama na kućnoj ili poslovnoj mreži s manje briga o tome da li je netko provalio u vaš pametni telefon ili pristupio vašim privatnim podacima. To također znači da to mogu vaši zaposlenici raditi na osjetljivim podacima s bilo kojeg mjesta bez ugrožavanja integriteta podataka o klijentima.

što je vpn dijagram

Zbog najboljih VPN-a čini se da se vaša internetska aktivnost odvija na drugoj mreži s druge lokacije. To vam omogućuje gledanje filmova i TV emisija na Netflixu u Kanadi dok odmarate na Bahamima ili čini vam se da vaš pametni telefon u Australiji ima mrežu u New Yorku. To znači da ljudi koji žive ili posjećuju zemlje u kojima rastu cenzura i ugnjetavanje još uvijek mogu osjetiti malo slobode u virtualnom svijetu.

Ukratko, svaki razlog da će vam trebati siguran, siguran pristup informacijama dok surfate internetom ili koristite svoj račun temeljen na oblaku dovoljan je razlog za upotrebu VPN-a..

Najbolji VPN-ovi za Mac

Kao što rekoh, tužna je činjenica da puno VPN kompanija jednostavno zanemaruje Mac računala. Čak i od oko 300 namjenskih Mac VPN-a postoje znatna pitanja. Dobar dio njih načinjen je za popunjavanje tržišnog vakuuma inferiornim proizvodom; slomljene aplikacije, curenja podataka i katalog drugih izdanja napadaju ove VPN-ove.

Najbolji VPN za Mac (2020. recenzija)

Srećom, neki od najcjenjenijih (ali u početku temeljenih na Windows-u) VPN-ovi uspješno su se prebacili na Mac i mogu vam pružiti zaštitu kao i na bilo kojim drugim uređajima. Neki su sustavi, kao što je NordVPN, toliko dobro migrirani da možete sinkronizirati jedan VPN na Mac i Windows istovremeno.

Općenito, morate biti oprezni prilikom traženja VPN-a koji je kompatibilan s Mac računarom. Postoje sve uobičajene brige o privatnosti i sigurnosti, kao što su pravila zapisivanja, mjesto davatelja usluge itd .; plus, mnoštvo specifičnijih pitanja.

Opći smisao ovih specifičnih pitanja je širenje siromašnih dobavljača VPN-a. Čak i veće tvrtke poput ProtonVPN, IPVanish i TunnelBear pokazale su se da se slabo podudaraju za Mac. Oni pate od neugodnih veza, nepouzdane sigurnosti i općenito lošeg korisničkog sučelja. Sam Mac OS je relativno solidan za privatnost ako je ispravno konfiguriran, pa je najveći problem s dostupnim VPN pružateljima, a ne sa softverom..

Zbog toga predlažemo jedan od njih na našem popisu, jednostavno nije vrijedno prosijati kroz sve zamke Mac VPN-ova kada je naporan posao već učinjen za vas! Surfshark, NordVPN i ExpressVPN predstavljaju neke od nekoliko primjera potpuno Mac kompatibilnih VPN pružatelja usluga.

Postoje li besplatni VPN-ovi?

Dovoljno je naći besplatnu aplikaciju na Google Playu ili Apple Storeu. Vjerojatno ih ima na stotine.

Međutim, besplatne VPN aplikacije mogu biti skrivene cijene.

Malobrojni programeri stvaraju aplikaciju iz dobrog srca. Većina želi zaraditi novac ili im treba tržište drugih usluga ili aplikacija, a to čine na štetu vaših podataka i privatnosti na mreži. Dobivat ćete sporiju brzinu i ograničen pristup osim ako se ne prebacite na njihovu "premium" uslugu, a oni vas sigurno obaveštavaju često sa popup aplikacijama. Ili će vaše podatke prodati trećim oglašivačima. Mnogi vode evidencije svoje aktivnosti, a vaš će IP možda i dalje biti vidljiv drugima.

Ako tvrtka koristi vlastite poslužitelje imena domena, vaši podaci mogu procuriti. Drugim riječima, vaš besplatan, privatna mreža možda nije toliko tajna ili besplatna. Komercijalni VPN-ovi nude dobar ROI. Za malu naknadu imat ćete pristup šifriranju vojnog razreda bez da se žrtvuje brzina ili privatnost. Plaćanje usluge također znači da ćete također moći zaobići mrežne tragače, kolačiće i neugodne oglase.

Zaključak

Mac je prepun dodira dobavljača i loših proizvoda, pa potražite jeftin, kvalitetan proizvod poput Surfsharka koji vas neće iznevjeriti. Omogućit će sve što je potrebno za Mac bez gubitka u osnovnim VPN kvalitetama sigurnosti, privatnosti i anonimnosti.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me