Opera VPN usluga – besplatno .. Ili je stvarno? (Rezultati ispitivanja)

Ako je proizvod besplatan, vi ste proizvod. Barem su vaši podaci.


Do sada, većina ljudi razumije važnost raspoloživog najboljeg VPN-a. Žele zaštititi svoju privatnost. Žele biti u mogućnosti pristupiti geografski ograničenom sadržaju i surfati webom bez ograničenja. Pa kad čuju da Opera pruža VPN uslugu besplatno s neograničenim podacima, skaču na nju.

Hoće li usluga Opere zaista odgovarati naglo?

Opera VPN pregled

FeaturesInformation
Upotrebljivost: Jednostavan za korištenje
Pravila zapisivanja: Neka pravila bilježenja
Veličina poslužitelja: 10 poslužitelja
Distribucija poslužitelja: 5 zemalja
Podrška: nijedan
Torrenting: Nije dozvoljeno
streaming: ograničen
VPN protokol i šifriranje: Nepostojeći
Zapovjedništvo: Kanada
Cijena: Besplatno
Službena stranica: https://www.opera.com

Nije pravi VPN - To je proxy usluga

Prvo što morate shvatiti je to Opera nije pravi VPN. To je sigurno proxy usluga. To znači da će Opera kriptirati vlastiti promet preglednika usmjeravajući ga putem poslužitelja kojim u Kanadi upravlja VPN. Međutim, Opera je nije dizajniran za šifriranje prometa na drugim web preglednicima ili samostalni klijenti e-pošte. Da je Opera bila pravi VPN, šifrirala bi svaki dio internetskih informacija koje ulaze i izlaze iz uređaja. Ne bi bilo važno koja aplikacija obrađuje podatke. To znači da je Opera puno manje sigurna od samostalne VPN usluge.

Pros:
 • Potpuno besplatno
 • Nema ograničenja propusnosti
 • Radi s Netflixom
 • Jednostavan za postavljanje i jednostavan za korištenje
Cons:
 • Zapisuje sve svoje podatke
 • Kanadska nadležnost
 • Nije pravi VPN
 • Nema samostalnog proizvoda
 • Otkriveno je propuštanje IP-a
 • Mala brzina
 • Nema bujica
 • Samo tri izbora poslužitelja
 • Nema usluge kupcima

Što nam se svidjelo o Opera VPN

opera vpn freeŽeljeli smo započeti s pozitivnim stvarima o ovom "VPN-u" prije nego što smo se uronili u njegove brojne nedostatke. Jedna dobra stvar u vezi s uslugom je ta potpuno je besplatan. Ne morate se pretplaćivati ​​na pretplatu i nema ograničenja propusnosti.

Međutim, važno je to zapamtiti besplatni VPN-ovi nekako zarađuju svoj novac, a to je obično unovčavanjem vaših podataka. Postoji izreka, šta si platio to si dobio". U ovom slučaju, to ne može biti više istina. Dakle, ako želite pravi posao, a još uvijek je isplativ, onda morate ići s gotovo besplatnom uslugom. Pogledajte naš popis najboljih besplatnih VPN-ova.

Izgrađen je upravo u pregledniku i lako se aktivirati. Da biste aktivirali VPN, jednostavno idite na izbornike / postavke / privatnost / VPN. Nakon što taj proces bude proveden, možete jednostavno pokrenuti i uključiti VPN uslugu. Također možete odabrati lokaciju poslužitelja i vidjeti koliko podataka koristite.

Konačno, na naše iznenađenje, Opera je surađivala s Netflixom. Ne samo da je radila, već je i radila besprijekorno. Neki bi se mogli zapitati, zar ne trebaju sve VPN raditi s Netflixom? Teoretski, da. Međutim, tijekom godina Netflix je postao vrlo strog i koristio je snažnu anti-VPN tehnologiju za otkrivanje i blokiranje čak i najboljih VPN-ova. Mnogi VPN-ovi, kada se koriste za strujanje geo-ograničenih sadržaja na Netflixu, susreću se s strašnim zaslonom pogreške.

zaslon s pogreškama u netflixu

Dakle, to je nešto što Opera ima u svoju korist.

Ako trebate vjerovati Operi?

Na to pitanje dobivate odgovor kada pogledate Operove politike privatnosti. Tamo ćete naći niz klauzule zbog kojih pojedinac u pitanju privatnosti razmišlja dva puta.

Jedan primjer je činjenica da usluga zadržava pravo prikupljanja podataka o upotrebi. To znači da mogu pohraniti web adrese koje posjetite i IP lokacije, ali ne nužno i sadržaj web stranica.

Ovo je puno više podataka nego što skupljaju druge VPN-ove. Nešto za pamćenje je da usluga nije ni na koji način povezana s vašim imenom ili vama. Povezan je s uređajem koji se koristi. To znači da Opera VPN ne gradi povijest pregledavanja.

Kada pogledate njihovu politiku privatnosti, vidjet ćete da oni prikupljaju podatke o vašem operativnom sustavu, vašoj IP adresi i drugim informacijama koje se mogu koristiti za prepoznavanje vaših uređaja s vremenom. Opet je važno naglasiti da Opera VPN nema informacije koje vas povezuju s IP adresom.

Opera zarađuje prodajući svoje podatke - čuvajte se

opera vpn surfeasyKad pogledamo uslugu u cjelini, osjećamo da Opera radi ono što biste očekivali od bilo koje besplatne usluge. Prikupljaju vaše anonimne podatke i prodaju ih drugima. Ako tražite anonimnost i potpunu privatnost, to definitivno nije VPN kojem biste trebali vjerovati. Nastavite tražiti najbolji VPN za privatnost i sigurnost.

Preglednik Opera tehnički je tvrtka sa sjedištem u Norveškoj. Problem je što njihovom VPN uslugom upravlja SurfEasy. Ovu kanadsku kompaniju Opera je kupila prije nekoliko godina. Kanada je sudionica Saveza za nadzor 5 očiju.

Ovo je savez za prikupljanje informacija. Ideja je da više nacija može okupiti svoje resurse zajedno. Ako jedna država u grupi ima podatke, oni ih dijele s ostale četiri. Dakle, ne samo da se promatra Opera VPN praćenje, nego ako je kanadska vlada zatražila aktivnost, dužna ih je predati.

VPN preglednika koristi algoritam AES-256. Znamo i da koristi standardnu ​​HTTPS sigurnost. Nismo vidjeli nikakvo curenje webRTC-a tijekom testiranja.

Pretpostavili bismo da će Opera VPN funkcionirati poput svog SurfEasy partnera. Smatramo da koristi OpenVPN. Međutim, teško je to potvrditi. Prednost koristi integrirani Googleov javni DNS. Proxy zahtjev dolazi s VPN poslužitelja.

Upotreba VPN-a

Omogući značku preglednika opera vpnKorištenje VPN-a na vašem zidnom pregledniku vrlo je jednostavno. Nakon što prođete postupak omogućavanja VPN poslužitelja, na traci za pretraživanje vidjet ćete plavu značku VPN. Kliknite VPN značku da biste se usmjerili na njenu glavnu nadzornu ploču.

Nadzorna ploča je jednostavna za korištenje. Uslugu VPN možete uključiti ili isključiti. Dobit ćete zaslon koji prikazuje propusnost koja se koristi tijekom tjedna, kao i propusnost koju ste koristili tijekom mjeseca. Virtualne lokacije možete promijeniti klikom na vaš trenutni odabir. Dat će vam popis novih lokacija koje možete promijeniti. Jednostavno odaberite novu lokaciju i ona će se prebaciti na VPN poslužitelj u zemlji koju ste odabrali.

Koliko je brz VPN Opera

Svi razumiju da ako upotrebljavate sigurnu VPN vezu, izgubit ćete malo internetske brzine. To je samo par za tečaj. Problem dolazi kada primijetite ogromne pade u izvedbi u ime "anonimnost".

opera vpn brzina rezultat zurichŠto je još gore, kada ste čak nije obećao anonimnost a ti si prisiljen da pati zbog sporog služenja.

To je ono što dobivate s Opera VPN.

Ovdje vidite brzine koje se smanjuju na neprihvatljivom teritoriju.

Ovaj je malo bolji, ali o njemu se definitivno nema što pisati.

Ovo je jedna od najsporijih VPN veza koje smo ikada vidjeli. Tako Opera VPN može deblokirati Netflix. No veza je toliko spora da strujanje omiljenog filma ili televizijske serije na Netflixu postaje ugodno u noćnu moru.

Načini plačanja

Opera VPN je besplatna. Nema mogućnosti plaćanja, nadogradnje i vremenskog ograničenja. To znači da se ne morate brinuti oko garancije povrata novca ili koriste li kripto valutu da bi zaštitili vašu privatnost.

Problem sa besplatnim VPN-ovima

vpn nedostaciNajbolji VPN nikad neće biti besplatan VPN. Besplatni VPN-ovi dugoročno će vas koštati više jer ne pružaju privatnost i ne pružaju sigurnost. Mnoge usluge omogućuju trećim stranama da pretražuju vaše osobne podatke ili još gore.

Kad plaćate VPN, tvrtka koju plaćate zarađuje putem pretplate. To znači da ne moraju prodavati vaše osobne podatke drugima. Besplatni VPN-ovi mogu riskirati da naiđete na štetne stvari poput krađe identiteta.

Besplatni VPN-ovi imaju malu brzinu veze. Besplatni VPN-ovi imaju malo korisničku uslugu. Besplatni VPN-ovi imaju mali izbor poslužitelja za izbor. Besplatni VPN-ovi nude vam subpar VPN protokole.

Što je s Torrentingom?

S Opera VPN-om, bujica ne dolazi u obzir. Koristite VPN s bujicama jer želite zaštititi svoje podatke. Želite spriječiti ljude da mogu hakirati vaše računalo. Kad bujite, povezujete se s računalima i sustavima drugih pojedinaca i dajete im pristup vašem.

U svijetu u kojem su svi bili dobri i ljubazni, to ne bi bio problem. Nažalost, nečasni pojedinci koriste bujice za počinjenje cyber kriminala. Ako koristite VPN, možete se zaštititi.

statistika kršenja podataka

Evo problema. Opera ne šifrira vaše podatke. Dakle, čak i da je bujica bila u redu, ne biste bili sigurni. I zapamtite, Opera VPN je proxy na temelju preglednika. Tako će raditi samo na informacijama koje se prenose preko stvarnog preglednika.

Pomoću torrenta povezujete se s vanjskim programima poput uTorrent. To znači da možete poljubiti malu zaštitu koju ovaj takozvani VPN pruža zbogom.

Gdje su smješteni Opera VPN poslužitelji?

vpn lokacije poslužiteljaOpera VPN poslužitelji nalaze se u pet zemalja. Oni su:

 • Sjedinjene Države
 • Njemačka
 • Kanada
 • Nizozemska
 • Singapur

Izdanje Opera planira proširiti svoje baze podataka na različitim lokacijama širom svijeta. Trenutno korisnicima omogućavaju povezivanje s onim što nazivaju "preferiranim poslužiteljima". To su serveri u:

 • Amerike
 • Azija
 • Europa

Frustrirajuće je to nemate pojma s kojim gradom ste povezani. Morate baciti kockice i nadati se najboljem.

Dok smo kod toga, trebali bismo dodati da nema učvršćenja za isključivanje. To je nešto što upravo očekujete od VPN-a. Prekidač za zaustavljanje automatski će prekinuti sesiju ako vaš IP ispušta.

Služba za korisnike

forum vpn forumIskreno, bili smo u iskušenju da ovaj odjeljak ostavimo prazan. Napokon, o čemu se može razgovarati? Koliko ništa ne dobiješ?

Pogledajte, ako želite pomoć, Opera vas ne želi čuti. Klikom na gumb za pomoć ne započinje chat uživo, neće vas odvesti na kontakt obrazac i ne otvara kartu za pomoć. Ništa. Sve što vas vodi jest odvesti vas na stranicu na kojoj možete pročitati više o tome što je VPN i kako vam treba pomoći.

Opera ima forum za podršku. Ali ovaj forum pokriva širok spektar tema koje se bave preglednikom. Ništa izravno ne raspravlja o VPN-u. Samo još jedan štrajk protiv ovoga opcija subpar VPN.

Kineski investitori

Kina nema dobru reputaciju kada je u pitanju besplatna internetska ili internetska privatnost. Nedavno je kineska investicijska grupa udružila s preglednikom Opera. Očito, to ne uključuje Opera Media Group ili Opera VPN uslugu. Čini se da su zasad u rukama izvorne norveške tvrtke. To se kaže, ako ste zabrinuti za privatnost, možda se pitate koliki pristup imaju Kinezi u Operativnoj VPN i informacije koje prikuplja.

Završne misli

Opera VPN dobro izgleda na površini. Mislim, tko se neće uzbuđivati ​​zbog nečeg što je besplatno i deblokira Netflix geo ograničenja? Opera VPN je jednostavan za upotrebu. Ne biste trebali znati kako postaviti VPN, pa čak ni što je VPN kako biste ostvarili svoje prednosti. Ne postoji ograničenje širine pojasa, a prijenosi se šifriraju pomoću vojnog šifriranja.

Međutim, ako ste na bilo koji način, oblik ili oblik zabrinuti zbog privatnosti i istinske sigurnosti, ovo nije opcija za tebe. Zapamtite, ne kupujete najbolji VPN na tržištu. Ovo je besplatna usluga koja radi samo s podacima koji se prenose iz preglednika Opera.

vpn omogućen popup opera vpn

Ako pročitate pravila o privatnosti ili uvjete korištenja koji su povezani s uslugom, samo ćete se osjećati manje sigurno. Brzine veze su neuobičajene. Opera VPN ne samo da bilježi vašu upotrebu, već će možda prodavati vaše podatke. Zahvaljujući nejasnoj nadležnosti, vrlo je moguće da će ova tvrtka otkriti vaše podatke policiji ako se od njih zatraži..

Usluga je besplatna. Ipak, mi ne mislimo da vrijedi cijenu.

Ako želite VPN, tada nabavite pravi VPN

Želite li isprobanu VPN uslugu koja štiti sve podatke koje šaljete putem interneta? Tada preporučujemo NordVPN.

NordVPN ima tisuće sigurnih lokacija poslužitelja širom svijeta. Oni imaju jasnu politiku i nikakvu ponudu zapisnika neusporediva korisnička podrška.

Također je vrlo jednostavan za korištenje, što odražava posvećenost tvrtke pružanju proizvod koji stvarno djeluje. Nema skrivenih naknada ili klauzula. U mogućnosti ste zaštititi više uređaja s samo jednom pretplatom.

Zahvaljujući njihovoj lokaciji u Panami, NordVPN štiti vas od niza državnih programa nadzora koji prijete narušavanju vaše privatnosti.

 • Nudi fenomenalnu korisničku podršku i live chat koji je dostupan 24/7
 • buja buja
 • NordVPN planovi kreću se od 2,99 dolara mjesečno do 11,99 dolara mjesečno
 • NordVPN ima posebni poslužitelji postavljeni na stranu kako bi vam pomogli da zaobiđete geo ograničenja na usluge poput Netflixa
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me