Privatni tunel VPN pregled – je li to zaista vrijedno?

VPN koji svoje kupce prilično naplaćuje? Je li to zaista mogla biti istina?


To je pitanje o kojem sam počeo razmišljati nakon što sam prvo čuo o privatnom tunelu VPN. Najduže vrijeme tražio sam VPN koji nude neograničene podatke, jer, kao potrošači, mislim da imamo poteškoće da riječi poput "neograničeno" i "bez ograničenja" vide kao znakove da dobijamo više naleta za svoj dolar.

Ali tada sam čuo za jedinstvene postupke naplate privatnog tunela i počeo sam se pitati je li „neograničeno“ zaista sve što treba razbiti.

Ali tada sam čuo za jedinstvene postupke naplate privatnog tunela i počeo sam se pitati je li „neograničeno“ zaista sve što treba razbiti.

Da objasnimo: Private Tunnel, komercijalni spin-off OpenVPN Technologies, naplaćuje samo podatke koje koristite. Čak i pridošlice koji se odluče isprobati ih putem besplatnog probnog razdoblja dobivaju nevjerojatna 2 svirke.

Pa ćete se možda pitati: "Što je ulov?"

Istu sam stvar pitao prije nego što sam ih testirao.

U ovom ćemo pregledu podijeliti rezultate mog ispitivanja brzine na njihovoj usluzi, njihovu lakoću upotrebe, ocjenu koju pružam korisničkoj podršci i moje cjelokupno iskustvo s ovom VPN-om..

Ali prije nego što skoknemo pravo u ovo, evo malo pozadine o privatnom tunelu i ljudima koji stoje iza ove sjajne VPN usluge najviše razine..

Pregled privatnog tunela VPN

FeaturesInformation
Upotrebljivost: Vrlo jednostavan za upotrebu
Pravila zapisivanja: Manje sječe
Veličina poslužitelja: 50 ++ poslužitelja
Distribucija poslužitelja: 12 zemalja
Podrška: Sustav ulaznica
Torrenting: Nije dozvoljeno
streaming: Nije dozvoljeno
VPN protokol i šifriranje: OpenVPN protokol; 128-bitna AES-GCM enkripcija
Zapovjedništvo: Kalifornija, SAD
Cijena: 6 $ / mjesečno
Službena stranica: https://www.privatetunnel.com/

Pozadina privatnog tunela

Private Tunnel je dijete koje je postavilo James Yohan i Francis Dinha, osnivači OpenVPN Technologies, Inc., kalifornijske tvrtke koja integrira paket vrhunskih mrežnih i softverskih tehnologija.

Oni imaju više od 3,6 milijuna kupaca i brojanje.

Njihova web stranica ima čist, profesionalan dizajn, a njihov softver ima jednostavno, lako razumljivo sučelje.

Njihova web stranica hrabro tvrdi da svakodnevno sprječava milion cyber prijetnji. Iako bi im bilo teško to dokazati javnosti bez vođenja neke vrste podataka o prijetnjama koje blokiraju - i, samim tim, vođenje zapisnika vaše mrežne aktivnosti - čini se sasvim mogućim.

Uostalom, to je ludi, ludi svijet u kojem trenutno živimo, onaj gdje cyber napadi prijete svima, od banaka i vladinih objekata do privatnih građana.

Kao što smo vidjeli u listopadu 2017., čak i naše mame i tate nalaze se na meti cyber kriminalaca. Ne uključeno je sigurno ... barem ne ako ne počnu koristiti VPN-ove.

Privatni tunel izgleda i zvuči legalno, ali svi znamo da izgled može biti obmanjujući.

Jedna stvar koju bi korisnici trebali imati na umu jest mjesto na kojem se nalaze. Privatni tunel je sa sjedištem u poslovnom parku Hacienda u Pleasantonu u Kaliforniji u SAD-u.

Zašto je to važno?

Budući da je SAD dio Četrnaest očiju, skupine zemalja koje su zaključile multilateralni sporazum o suradnji u signalnim obavještajnim podacima.

Sinonim za UKUSA sporazum, ovaj globalni kolektivni prisluškivanje građana koji koriste Echelon, softverski program koji im omogućuje presretanje naše komunikacije, bilo da se radi o povremenim mrežnim aktivnostima, slanjem e-pošte, slanjem poruka, preuzimanja ili bankarstvom.

Ovdje, u Australiji, Parlament je donio brojne izmjene i dopune u korist strožih zakona o zadržavanju podataka, što znači da naše telekomunikacijske tvrtke mogu minirati naše osobne podatke u svoje svrhe ili za potrebe vladinog nadzora..

Jedini način blokiranja naših davatelja internetskih usluga (Davatelji internetskih usluga) za prikupljanje ovih metapodataka upotreba VPN-a s čvrstom enkripcijom. Za više informacija o 100-postotnom sigurnom on-line potražite naš dubinski vodič o svakom alatu o privatnosti koji se može zamisliti.

Ali kad je u pitanju odabir VPN-a, puno je poput prodaje nekretnina- sve je u vezi s lokacijom! Mjesto! Mjesto!

Problem sa Private Tunnel-om i tvrtkama poput njega je taj što djeluju izvan zemlje koja je u okviru svog zakonskog prava tražiti da VPN preda podatke koji su bitni za jednu od njihovih istraga..

To ne znači da bi Private Tunnel voljno odmah u skladu s bilo kojom vladinom institucijom. Suprotno tome, oni tvrde da ne zadržavaju nijednu evidenciju aktivnosti, već su i unaprijed u vezi s činjenicom da spremaju neke zapise veza..

Navodno se ti zapisnici čuvaju samo za nadgledanje performansi i održavanja, no većina uglednih VPN-ova održava strogu politiku bez zapisa.

Očito je očigledno da bi Private Tunnel mogao biti prisiljen predati korisničke zapisnike ako im se uruči sudski poziv ili nalog.

Sa pozitivne strane, nije bilo slučajeva da VPN-i predaju informacije državnim institucijama iz proizvoljnih razloga. Svaki put kada VPN sleti u vesti za predaju takvih podataka, odnosio se na krivični slučaj, obično onaj u koji je uključen cyber zločinac koji koristi usluge pružatelja VPN-a u zlonamjerne svrhe (potencijalno na tamnom webu).

Pa gdje je privatni tunel smješten među svojim vršnjacima na tržištu VPN-a? Pa, dobili su prilično lijepe rezultate kupaca i neke stvarno izvrsne kritike.

TechRadar ih je nazvao, "Zanimljiv spin na VPN-u,"Hvaleći se na svoju mogućnost plaćanja, ali također bilježe njihov ograničeni izbor lokacija, nepouzdane performanse i izuzetno osnovni klijent.

Na osnovu vlastitog testiranja njihove usluge, rekao bih da su se definitivno poboljšali svojim brzinama u posljednjih godinu dana ili tako nešto, a problemi s povezivanjem bili su samo isprekidani.

No prije nego što prodremo u brzine i značajke privatnog tunela, razgovarajmo o kompatibilnosti jer je to stvarno stvar na kojoj su ga dobili..

Što nudi privatni tunel & Kompatibilnost

Private Tunnel vam omogućuje anonimno surfanje Internetom skrivajući vašu IP adresu i lokaciju.

Iako je dobar dio njihove usluge prilično naoko, oni označavaju sve prave okvire gdje je jaka enkripcija u pitanju. Njihov OpenVPN protokol teško je pobijediti.

Značajke uključuju bez bilježenja aktivnosti, jedinstvene podatkovne planove i godišnji plan s neograničenom propusnošću.

Ova VPN usluga također podržava ove operativne sustave i uređaje:

 • iOS
 • Android
 • Linux
 • Windows
 • ortak
 • USB TV štapići
 • TV prijemnici
 • Posebne tablete

Možda je ono što je u ovom VPN-u najzanimljivije njihova posvećenost razvoju i evoluciji. Niti jedan koji se odmara na lovorikama svog uspjeha, OpenVPN, Inc. sada podržava OSTIF-ov program Bug Bounty, nagradni program koji plaća programerima kada otkriju ključne nedostatke u open-source softveru.

Sa donje strane, postoji ograničen broj poslužitelja na ograničenom broju lokacija. Budući da uvijek vjerujem da je najbolji način provjere VPN-a putovanje, Koristio sam privatni tunel dok sam putovao od Sydneya do New Yorka i natrag.

Koristeći jedan od njihova tri njujorška poslužitelja, odmjerio sam 26 Mb za preuzimanje i 16 Mbps za prijenos. Latencija je dosegla gotovo 79 ms. Čudno sam otkrio da su ti brojevi rasli kad sam se dotaknuo Australije.

Eto, uspio sam pogoditi Preuzimanja od 50 Mbps i Prijenos od 43 Mbps uz ping od 25 ms. Nije loše za uslugu za koju se znalo da je sporiji od neke konkurencije.

Nažalost, ne postoji prekidač za zaustavljanje s privatnim tunelom, pa su korisnici podložni kontroli ako veza ne uspije dok su uključeni u mrežne aktivnosti.

Dodatne mogućnosti

Ako postoji jedan veliki nedostatak privatnom tunelu, to je njihova relativna draž. Neki od najboljih VPN-ova pružaju napredne značajke kao što su filtriranje URL-ova, blokiranje oglasa itd.

Privatni tunel ima samo jednu značajku koju valja napomenuti - softver za zaštitu od prodora. To uklanja zlonamjerne napade poput zlonamjernog softvera i slično, ali tu se bojim dobrote.

Povrh svega, oni samo imaju Dostupno je 12 lokacija u 9 zemalja. Ovaj maleni broj poslužitelja prilično je obeshrabrujući u usporedbi s bogatstvom poslužitelja koje nude usluge poput NordVPN ili Surfshark.

No oni nadoknađuju tu oskudicu podržavajući uređaje koje mnogi drugi VPN-i nemaju, uključujući već spomenute USB TV štapove.

cijena & Planovi

Ovdje privatni tunel zaista sjaji. Kao što je već spomenuto, nude besplatnu probnu inačicu s 2 Gbs podataka. Uz to, imaju dva plana s ograničenjima podataka i godišnji paket s neograničenim podacima.

Njihovo razumno planovi cijena počinju od 20 GB a korisnici plaćaju samo ono što koriste.

Alternativno, njihov godišnji plan korisniku nudi 10 istodobnih veza, daleko najviše veza koje sam vidio VPN ponudu.

Privatni tunel ima kombinaciju potpunih i proporcionalnih garancija povrata novca, a oni prihvaćaju različite načine plaćanja od tradicionalnih metoda poput bankovnog prijenosa ili kreditne kartice do kriptovaluta poput Bitcoina.

Profesionalni privatni tunel

pro ikonaMatična tvrtka privatnog tunela postoji od 2002. godine, što znači da su ljudi odgovorni za to VPN su dobro uspostavljeni.

Dobivate čvrstu enkripciju tvrtke koja je posvećena vrhunskim softverskim rješenjima.

Kao što smo vidjeli, imaju široku kompatibilnost i lako postavljanje.

Mnogi korisnici također cijene činjenicu da ne treba pretplata. Doslovno možete platiti dok idete.

sigurnosti & Privatnost

To je glavna briga za one koji traže VPN. Želite anonimnost i sigurnost i želite znati da to stvarno shvaćate.

Što se tiče sigurnosti, OpenVPN protokol ima sjajan ugled u internetskoj zajednici. No, unatoč toj činjenici, postoji problem lokacije. Ne mogu dovoljno naglasiti taj dio.

Lokacija privatnog tunela u SAD-u mogla bi predstavljati pravi problem korisnicima koji se žele baviti bujicom. Iako možete povezati njihove aplikacije i upotrijebiti BitTorrent za dijeljenje datoteka, većina američkih tvrtki namršti se toj praksi i ne govori što bi se moglo dogoditi s zapisnicima iz te određene vrste aktivnosti.

Zakonodavstvo poput Zakona o pohranjenim komunikacijama stavlja stvarnu vlast u ruke američke savezne vlade.

Dakle, iako 128-bitna AES-GCM enkripcija privatnog tunela štiti vaše prijenos podataka, postoji razlog za teoretiziranje da bi vaša aktivnost mogla pasti u pogrešne ruke ako ste uključeni u dijeljenje P2P-a. Više o šifriranju potražite u našem vodiču.

Dozvoljeno je bujica?

Na tržištu postoje tisuće VPN-ova. Svi oni sudjeluju u vašem poslu. To može dovesti do toga da neki VPN-ovi puno obećavaju, ali nude malo. Zbog toga istinski cijenimo iskrenost, jednostavnost i transparentnost koje nudi privatni pristup internetu. Njihova dobro implementirana enkripcija i nulta evidencija zapisa zajedno s jeftinijom cijenom samo su neki od razloga zašto preporučujemo ovu VPN uslugu..

Ako vam treba VPN prijateljski sa bujicom, pročitajte naš najbolji vpns za članak o bujici.

Mogu li koristiti privatni tunel za Netflix?

U vrijeme pisanja ovog teksta nije moguće pristupiti američkim Netflixu i BBC iPlayeru. Postoji nekoliko premium VPN planova za streaming, ali ovo nije jedan od njih. Ne bismo ga preporučili za Netflix (evo nekoliko boljih opcija).

Pravila prijavljivanja

Kao što sam rekao prije, Private Tunnel u najboljem slučaju ima nejasnu politiku sječe. Iako tvrde da ne vode zapise o aktivnostima korisnika, oni spremaju zapise veza u nejasne svrhe.

Brzina veze

Mnogo VPN usluga hvali se brzinom „munje“, ali privatni tunel ne nudi ni jedno ni drugo. Očito je zašto, budući da će vam svaki korisnik reći da je zaostajao više puta.

U svom vlastitom iskustvu imao sam mješovito iskustvo. Činilo im se kao pristojnu prekooceansku opciju, ali s obzirom na to da su podrijetlom iz SAD-a, više sam pomalo šokiran niskim brzinama koje sam postigao tijekom posjeta New Yorku.

Evo rezultata mog ispitivanja brzine nakon putovanja na mjesto:

 • Američki poslužitelj

  • Ping: 25 ms
  • Preuzmite: 26 Mbps
  • Prijenos: 16 Mbps
 • EU poslužitelj

  • Ping: 40 ms
  • Preuzmite: 65,46 Mbps
  • Prijenos: 46.51 Mbps

Ne mogu reći da sam bila oduševljena rezultatima, barem ne dok sam bila u SAD-u. Mislili biste da će usluga koja je sa sjedištem u SAD-u imati najbolju brzinu od svih. Prednost domaćeg terena, kakav je bio. No, čini se da to nije bio slučaj s privatnim tunelom.

Više informacija o brzini veze možete pronaći na njihovoj stranici s pitanjima ovdje.

Upotrebljivost

U ovom odjelu moram dati rekvizite privatnog tunela. Iako je njihovo sučelje manje nego estetski ugodno, upotrebljivost je bila vrhunska. Vrlo dosljedan, vrlo jednostavan za upotrebu i nema nikakvih stvarnih problema.

Njihove jednostavne upute za postavljanje možete pronaći ovdje. Kao što ćete vidjeti, to je prilično jednostavan korak po korak za korisnike PC-a i mobilnih uređaja.

Privatni kontru tunela

Iako sam imao prikladno vrijeme za korištenje privatnog tunela za ležerno surfanje, ne mogu reći da me je išta oprobalo.

Brzine su bile u redu, ali nisu bile ništa posebno. Šifriranje je bilo solidno, ali svi koji koriste VPN već očekuju da će OpenVPN biti sjajan.

Njihovi jedinstveni cjenovni planovi su zanimljivi, ali i dalje sam na ogradi oko toga je li bolji ili lošiji od neograničenog premijskog paketa od jednog od njihovih konkurenata. I na kraju, njihov krajnji nedostatak naprednih značajki ostavlja mnogo za poželjeti.

Jedan nedostatak koji je odmah skočio na mene čim sam ih počeo testirati bio je ovaj:

Ograničena korisnička podrška - Uh Oh….

neutralna emotikonPoput Trust.Zone, Private Tunnel ne nudi opcije korisničke podrške što su mnogi od nas očekivali od dobre VPN.. Nude samo sustav karata putem kojeg im ostavljate poruku i čekate da vam se vrate.

Nakon što sam testirao ovaj sustav, ustanovio sam da im je trebalo više od 24 sata da odgovore na moje pitanje, a njihov odgovor bio je daleko od onog prijateljskog i ultrainformativnog, koji inače dobivam od osoblja NordVPN.

Zamisli to? Većina legalnih VPN-ova pruža live chat 24/7. umjesto, Privatnom tunelu treba više od 24 sata da vam se vrati. To je još jedan od njihovih sjajnih nedostataka i onaj koji bi trebali ubrzo otkloniti ako žele ostati prisutni na ovom jako zasićenom tržištu.

Preporučujem li privatni tunel?

Da i ne ... ali uglavnom ne.

Preporučio bih zainteresiranim da pogledaju NordVPN i Surfshark kao vrhunski izbor za otprilike istu cijenu.

Usprkos manjem od zvjezdanih iskustava, moram reći da je ovo dobar izbor za početnike. Ako ste netko tko tek sada uči o VPN-ovima i želite nešto jednostavno naučiti, ovo je pravi VPN za vas.

Kao što sam rekao, njihovim sučeljem je lako za navigaciju, što je dobra opcija za povremeni korisnik koji samo želi gledati neke sportove ili poruku prijatelju bez da ih špijunira.

Uz to, to je prilično pristupačna opcija i uvijek možete iskoristiti njihovu besplatnu probnu inačicu da vidite što mislite.

Ali za sve ostale, koristite ovaj VPN s oprezom. Zapamtite, to je nije uvijek najbolja ideja s VPN-om sa sjedištem u SAD-u ili bilo koju od drugih zemalja koje čine Četrnaest očiju.

Pros

 Kompatibilan s USB TV štapovima
 Povoljne cijene cijene
 Umjerene brzine
 Dobro kodiran
 Nema zapisnika aktivnosti
 Jednostavan za korištenje

Cons

Spremanje dnevnika veze
Jedina opcija za korisničku podršku je sustav prodaje karata
Nedostatak značajki
Ne dopušta Netflix ili slične usluge streaminga
Nejasna politika mučenja

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me