TorGuard pregled – nije loše, ali nije sjajno

Ako ste veliki ljubitelj prosječnog broja proizvoda u središnjem pakiranju, svidjet će vam se ono što vidite u ovom pregledu VPN usluge..

Dostavlja li TorGuard velika obećanja koja daje? Jer ono što oni tvrde zvuči prilično dobro.

TorGuard nudi svojim klijentima čitav niz opcija privatnosti, uključujući pametne DNS proxyje, zajedničke IP adrese i namjenske IP adrese. U ovom pregledu TorGuarda istražit ćemo je li ta tvrtka doista u stanju ispuniti ono što obeća i pružiti privatnost i anonimno pregledavanje za svoje kupce..

TorGuard logotip

Pregled

TorGuard je program koji je izvorno napravljen za one koji su bili zainteresirani za bujice. Dokazao se kao jedan od najboljih VPN-a za BitTorrent sejače i pijavice za osiguranje njihovog web prometa. Zahvaljujući brojnim sigurnosnim značajkama i natprosječnim testovima posljednjih godina, proizvod je privukao veću publiku i koristi se kao globalni VPN.

FeaturesInformation
Upotrebljivost: Loše korisničko sučelje
Pravila zapisivanja: Nema pravila dnevnika
Veličina poslužitelja: 3.000 ++ poslužitelja
Distribucija poslužitelja: 50 zemalja
Podrška: 24/7 poziv, razgovor uživo i karte
Torrenting: dopušteno
streaming: dopušteno
VPN protokol i šifriranje: OpenVPN protokol; 256-bitna enkripcija AES-a
Zapovjedništvo: SAD
Cijena: 9,99 $ / mjesečno
Službena stranica: https://torguard.net/
Profesionalni programi TorGuard:
 • Jednostavan za upotrebu i postavljanje
 • P2P je dopušten
 • Prihvaćeno je anonimno plaćanje
 • Izbor VPN protokola
 • Privatni DNS poslužitelj
 • Sedam dana garancija povrata novca
 • 1.600 poslužitelja u 50 zemalja
 • Blokada zlonamjernog softvera
TorGuard nedostaci:
 • Fluktuacija u brzini izvedbe
 • Moguća greška u sprječavanju curenja IPv6
 • Osnovna verzija ne može se povezati s Geofasoniranim Netflixom

Može li se vjerovati TorGuardu?

Čini se da TorGuard ima prethodnu politiku evidentiranja. Kada pogledate njihove uvjete i stranicu s pravilima o privatnosti, oni kažu da neće pohranjivati ​​zapisnike niti bilo kakvu upotrebu prometa. Navode da će prikupljati vaše podatke kada kupujete njihove proizvode, ali to je to. Teoretski, to bi značilo da ne bi imali nikakve vaše podatke da prodaju oglašivačima ili da ih predaju vladinim dužnosnicima ako se pojave s nalogom.

pravila privatnosti torguarda

Međutim, pomniji pogled na njihovu politiku privatnosti to pokazuje TorGuard u stvari može prikupljati više informacija o vama nego što biste željeli. Na primjer, na stranici o privatnosti jasno je da se adrese e-pošte pohranjuju i koriste za slanje podataka o pretplatama, opcijama plaćanja i za slanje promotivnih ponuda.

Podaci o plaćanju koriste se za upravljanje prijavama klijenata, uplatama i otkazima. Kad se kaže, oni to i obećavaju privatni podaci poput brojeva kreditnih kartica ne pohranjuju se.

Kažu da se dnevnici web poslužitelja Apache redovito čiste. Međutim, ovo zvuči pomalo nejasno. Što redovito znači? Jednom danas, jednom tjedan, jednom godina?

5eyesUz to, u njihovoj politici zaštite privatnosti navodi se da se podaci ne pružaju trećoj strani, osim ako se zakonom to zahtijeva. Ovo je zastrašujuće jer je poštanska adresa za TorGuard Orlando, Florida u Sjedinjenim Državama. Sjedinjene Države dio su višestrukih međunarodnih dogovora o razmjeni obavještajnih podataka. Jedan od takvih naziva je savez "Pet očiju". Nažalost, javnost u cjelini je u mraku kada je riječ o opsegu informacija koje SAD i ostali sudionici saveza "Pet očiju" dijele. Zbog ovog razloga, mi se bavimo VPN uslugama sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

sigurnosti

TorGuard najbolje koristi suvremenu tehnologiju s ciljem zaštite vaših podataka. Jedan od načina za to je podržavanje niza VPN protokola, uključujući:

 • odabir protokola torguardOpenVPN
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • iKEV2

Iskusni će korisnici možda vidjeti potrebu za prebacivanjem između protokola. Međutim, većina će najbolje uspjeti pridržavajući se industrijskog standarda OpenVPN.

TorGuard nudi AES - 256 enkripciju. Ovo je standard koji koriste vlade i sigurnosne organizacije širom svijeta kada žele šifrirati povjerljive ili privatne podatke.

TorGuard dolazi sa sigurnim DNS poslužiteljima, kao i ugrađenom DNS i IPv6 značajkom zaštite od propuštanja. To dodaje još jedan sloj sigurnosti. Ugrađeni prekidač za ublažavanje daje vam mogućnost da se automatski isključite s Interneta kada TorGuard ne radi. To znači da se nećete morati brinuti da slučajno zaboravite da uključite VPN.

TorGuard omogućuje zaštitu uređaja Android, Mac, Windows i iOS. Ovu uslugu možete koristiti i na DD - WRT i Tomato usmjerivačima. Nije važno odakle dolazi promet, moći ćete se zaštititi koristeći TorGuard.

cijena

torguard tablica cijena

TorGuard ima plan cijena koji je prilično jasan. Za 9,99 USD možete kupiti mjesečni plan i povećati svoj put do godišnjeg plana koji iznosi 59,99 USD. Kao što očekujete, kupnja godišnjeg plana bit će najekonomičnija opcija.

Jedna pretplata omogućuje vam povezivanje pet uređaja na uslugu. Možete dodati dodatne uređaje za jedan dolar po uređaju mjesečno. Mogućnost povezivanja pet uređaja s jednom pretplatom u velikoj je mjeri za tečaj s plaćenim VPN uslugama. TorGuard ima najpovoljnije cijene za dodavanje dodatnih veza uređaja.

Postoje još neki dodaci koje možete kupiti, uključujući statičku namjensku IP adresu, DDoS zaštićenu IP adresu u zemlji Rumunjske, kao i rezidencijalne IP adrese u Sjedinjenim Državama.

torguard 7 dana besplatno probno razdoblje

TorGuard nije najjeftinija VPN usluga vani, ali također nije ni najskuplja. Lijepo je što obećavaju sedmodnevno jamstvo povrata novca.

Smatramo da vrijedi spomenuti da na njihovoj odredišnoj stranici nude besplatnu probnu verziju od sedam dana. Pokušali smo se prijaviti za besplatno probno razdoblje i nismo vidjeli nikakav način da to učinimo. Stoga smo se uživo razgovarali o njihovom suđenju. Rečeno nam je da to nije sedmodnevno besplatno probno razdoblje, već jamstvo povrata novca u trajanju od sedam dana. Tada smo ohrabreni da kupimo proizvod i rekli smo da će nam se svidjeti.

Ne želeći nešto platiti i ne vratiti naš novac, raspitali smo se koliko bi nam vremena trebalo da dobijemo povrat novca ako otkažemo proizvod. Odgovor je bio zahtjev da otvorimo kartu.

Nepotrebno je reći, ta interakcija nije nas ispunila samopouzdanjem.

način plaćanja

TorGuard prihvaća više različitih vrsta plaćanja, uključujući sve glavne kreditne kartice, PayPal, cryptocurrency, kao i brojne prodajne poklon kartice.

TorGuard i torrenting

TorGuard u svom srcu je usluga napravljena za bujicu. Neke VPN usluge naplaćuju se dodatnim korisnicima kako bi dobili pristup torrent poslužiteljima. TorGuard nudi stvari jednostavnim nudeći neograničena propusnost i neograničeno korištenje preko njihove mreže. Oni vode nultu evidenciju o onome što se događa na njihovim bujicama VPN-a i proxy poslužitelja. To znači da kupci imaju sigurnost da ih mogu preuzeti u potpunoj privatnosti.

TorGuard je odlična opcija za ljude koji žele zadržati "velikog brata" u miru ili one koji su samo zabrinuti zbog sprečavanja davatelja internetskih usluga da uguše svoje propuste..

Hoće li Netflix raditi s TorGuardom?

Između Netflixa i VPN-a vlada stalni rat. Ljudi iz cijelog svijeta žele pristup željenom američkom Netflix streaming sadržaju. Kada prvi put upotrebljavate TorGuard za pokušaj pristupa Netflixu, vjerojatno ćete biti dočekani strašnim zaslonom pogreške Netflixa.

netflix nije uspio

To je zato što je TorGuard shvatio da je pokušaj borbe protiv dosljednog blokiranja Netflixovog zajedničkog IP-a gotovo nepogrešiva ​​bitka. Bilo je to nešto što nisu mogli pratiti. Tako su smislili genijalno rješavanje. Umjesto da svojim korisnicima nude zajedničke IP adrese, počeli su pružati svojim korisnicima namjenske streaming IP-ove s jedinom svrhom kako bi se zaobišli Netflixovim blokadama. Budući da dobijete namjensku IP adresu koju koristite samo vi, šanse da se ta IP adresa postane na crnoj listi malo su nikakve.

Naravno, morate plaćati malo više svakog mjeseca za namjensku IP adresu, ali ovo je možda točno rješenje koje tražite, pogotovo ako je cijeli razlog zbog kojeg dobivate VPN taj pristup geo ograničenom strujanju. sadržaj poput Netflixa.

Gdje su TorGuardovi poslužitelji?

lokacije poslužitelja torguardOno na što moramo gledati prilikom pregleda VPN davatelja je broj poslužitelja koji su na raspolaganju. Očito, što je više dostupnih poslužitelja, veća je vjerojatnost da ćete naći onaj koji nije prenapučen, što vam daje malo veću propusnost.

TorGuard ima više od 3.000 poslužitelja i može se pohvaliti robusnom zemljopisnom rasprostranjenošću. To znači da ako putujete svijetom, lakše ćete pronaći poslužitelj s nižim kašnjenjem i boljim performansama. Sa zadovoljstvom smo primijetili da je TorGuard imao poslužitelji u Africi, Bliskom Istoku i Indiji.

Test brzine

torguard najbrže

Brzinska ispitivanja provedena su korištenjem vlaknaste veze od 50 Mbps s najjačim šifrom AES-256 / HMAC SHA512 / RSA-2048. Američki VPN poslužitelj testiran je na testnom poslužitelju sa sjedištem u New Yorku, a VPN poslužitelji u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj testirani su na UK-poslužitelju.

Kao što grafikoni pokazuju, VPN je bio dobar u brzini, pogotovo jer su korištene najjače postavke šifriranja.

Zaključak

TorGuard pokazuje obećanje. Ima relativno ulaznu cijenu i brojne dodatke koji vam omogućuju prilagođavanje vašeg iskustva. Postoji nekoliko poslužitelja koji su dostupni, a VPN je optimiziran za bujice.

Nismo bili impresionirani nekim aspektima politike privatnosti, kao ni pogrešnim cijenama. Sama aplikacija je jednostavna, ali nedostaje joj jednostavna upotreba mnogih drugih VPN-ova koje smo pregledali. Ovo je definitivno VPN usmjeren na privatnost.

Reći ćemo da se čini da su podrška i korisnička usluga visoke kvalitete. Kad smo postavljali pitanja o cijenama, dobili smo gotovo neposredan odgovor. Sve u svemu, TorGuard je iznadprosječni VPN koji ima još ponešto od toga dajemo im 3,5 zvjezdice od 5.

Iako će neki od vas biti zadovoljni VPN-om poput TorGuarda, ne možemo vas kriviti ako još uvijek želite pogledati oko sebe. Srećom, dobili smo nekoliko preporuka koje su praktički zlatni standard kojem teži svaka druga kompanija. Uštedite se od sati istraživanja i samo pogledajte naše recenzije NordVPN i Surfshark. Obećavamo da nećete biti razočarani onim što pronađete.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me