9 félelmetes módok A Facebook felhasználja az Ön adatait

Utoljára 2019. április 16-án frissítették

Kelly Gilderson itt. A közösségi média megváltoztatja a világ működését - de valóban hasznos-e ez számunkra?
Ma szeretnék feltárni néhány őrült módszert, amellyel az FB és más nagy média szörnyek felhasználják az Ön adatait, és TON pénzt keresnek.

A Facebook forradalmasította a világkultúrát, és megteremtette a mércét a következőkre közösségi média platform kellene. Az egyének, a vállalkozások, a kormányok és az oktatási központok a Facebook-ot használják a tömegekkel való kommunikáció módjaként. Ennek során a magán, személyes és időnként érzékeny információik nagy részét a Facebookra bízják.

Amikor hátrahúzza a rétegeket, és megnézi a Facebook által a nagyközönséggel kapcsolatos információ mennyiségét, és összehasonlítja azt a magánélet megsértésével, hátborzongató kísérletekkel és pszichológiai manipulációkkal, amelyeket a Facebook felhasznált az információk végrehajtására, rettenetes kép kezd megjelenni..

A Facebook nem csupán egy olyan társaság, amely reklámokat használ pénzt keresni. Ez egy olyan társaság, amelyet a világ kormányai és az iparágak képesek voltak gyűjteni, elemezni és elvégezni használja a személyes adatait.

A legfrissebb hírek a Facebook botrányt tárgyalták. Az önérdek azonban megakadályozza, hogy sok média közvetítse a teljes igazságot. Átugorják a Facebook csinálásának sötétebb aspektusait. Az alábbiakban bemutatunk néhány zavaró tényt a Facebookról. Célunk az, hogy világossá tegyük a Facebook valódi természetét, és elmagyarázzuk, mi ez a veszély a magánélethez és hogyan zavarja a szabad gondolkodás.

# 1 - A Facebook bányászhatja a felhasználói adatokat felhasználói engedély nélkül

Az „thisisyourdigitallife” alkalmazás azt mondta a felhasználóknak, hogy a személyiség alkalmazás anonim információkat gyűjtött pszichológiai kutatás céljából. A Global Science Research által készített alkalmazás megköveteli a felhasználóktól, hogy elfogadják az alkalmazás feltételeit, mielőtt az alkalmazás hozzáférést biztosítana a Facebook adataihoz. Az alkalmazást állítólag az Amazon Turks erősítette. Ez egy olyan program, amely fizet az egyéneknek rövid online feladatok elvégzésére, ideértve a felméréseket is. A Global Science Research állítólag eladta a Facebook-on és az Amazon Turks-on összegyűjtött információkat a Cambridge Analytic-nak.

A facebook információ szivárgási diagramja a cambridge analytica által

Noha ez zavaró, a nagyobb kérdés az a tény, hogy az alkalmazás, amelyet csak körülbelül 270 000 ember töltött le, szintén átvette az információkat a felhasználó barátaitól. Ez azt jelenti, hogy rövid ideig az alkalmazás több millió felhasználótól gyűjtött információkat. A becsült 87 millió felhasználó közül sok, akiknek az információt a Cambridge Analytica felé értékesítették, soha nem töltötte le az „thisisyourdigitallife” alkalmazást, és soha nem engedélyezte az információk bármilyen felhasználását..

# 2 - Facebook és a Felügyeleti Állam

2003-ban az NSA dokumentumai kiszivárogtak, és soha nem látott pillantást vettek a PRISM programra. A kiszivárgott jelentések felvázolták az NSA és a GCHQ, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia megfelelő megfigyelő ügynökségei közötti együttműködést.

emlékezet áttekintés

A Washington Post szerint az NSA és a GCHQ, más kémügynökségekkel együtt, kilenc kiemelkedő amerikai internetes társaság központi szerverére csapott be. Hangot, fényképeket, e-maileket, dokumentumokat és egyéb információkat vontak ki a célzott felhasználók számára.

A Facebook-ot olyan társaságként azonosították hozzáférést adott a kémügynökségeknek a szervereikre. A Facebook és más internetes cégek, amelyek a kormányzati felügyelettel együttműködnek, jogilag mentesek a 2008. évi FISA módosító törvény miatt.

A kiszivárgott PRISM-dokumentumok szerint a Facebook 2009. június óta együttműködik az NSA-vel. Lényegében a Facebook csak az NSA másik része. Ez az eszköz az NSA által használt globális megfigyelés.

# 3 - A Facebook tudta, hogy adatait visszaélnek

Az újságírók 2015-ben tájékoztatták a Facebook-ot a felhasználói adatokkal való visszaélésről. A „thisisyourdigitallife” alkalmazás készítője, Dr. Alexander Kogan elmondta, hogy az adatokat tudományos tanulmányok céljából gyűjtik. Ragaszkodott hozzá, hogy abban az időben nem folytatott nem megfelelő tevékenységet.

Amikor a Facebook megtudta, hogy hogyan gyűjtik felhasználói adatait 2015-ben, felkérte a Global Science Research-t törölje az információkat. Amikor a Facebook megtudta, hogy az információt nem törölték, akkor levágja a kapcsolatokat a globális tudományos kutatással és megkezdte saját vizsgálatát.

A befektetők pert indítottak. Úgy érezték, hogy ezt az információt a Facebooknak kellett volna közölnie.

A Cambridge Analytica együttműködik a nyomozókkal, azt állítva, hogy törölték az információkat. A társaság azt mondta, hogy az általuk összegyűjtött információkat nem használták fel a 2016-os elnöki kampány során.

# 4 - A Facebook az arcfelismerési adatbázis segítségével gyűjti a képeit

A PC World szerint 2011 óta a Facebook fejleszti az arcfelismerés technológiáját. Amikor megcímkéz egy fényképet a Facebookon, az arcfelismerő technológiát használ arra, hogy többet megtudjon arról, hogy néz ki az egyén. Ugyanez igaz a fényképekre, amikor mások címkéznek téged.

az információs diagram kibontása

Ez a program majdnem nyolc évvel ezelőtt kezdődött. Ma a Facebooknak hatékony és pontos mesterséges intelligencián alapuló arcfelismerő rendszere van. Ez a bolygó egyik legkifinomultabb és legpontosabb rendszere.

A DeepFace néven ismert programot megvitatva a Wikipedia azt tanulmányozó arcfelismerő programként írja le. Képes kiválasztani az emberi arcokat a digitális képekben. Neurális hálója kilenc rétegű. Felszerelve több mint 120 millió csatlakozási súlyt. A rendszer állítólag 97 százalékos pontosság. Ez jobb, mint az FBI Next GEN azonosító rendszerének 85 százalékos pontossága.

Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor feltölt egy fényképet magadról, barátjáról vagy családtagjáról, megtanítja a DeepFace AI-jét az emberi arcvonások jobb azonosítása érdekében. Az ilyen típusú arcfelismerés romboló a magánélet szempontjából. Az ilyen típusú arcfelismerésnél egy személy egyetlen fényképet kaphat rólad, majd azt felhasználhatja az összes olyan információ összegyűjtésére, amelyet élete során összegyűjtött a Google, a Facebook és más webhelyek..

# 5 - A Facebookot az FTC, Ausztrália, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság vizsgálja

A Facebook az adatbányászati ​​botrány kitörése után két napig találkozott a Kongresszussal. A Facebook egy magánnyomozó cég szolgáltatásait használja. Az Egyesült Királyság Információs Biztosának Irodája azonban folytatja a saját vizsgálatát, és felkérte a bérelt Facebook magánvállalatot, hogy távozzon nyomozása közben..

Az FTC azt vizsgálja, hogy a Cambridge Analytica során gyűjtött információkat hogyan használták fel. Van egy ausztráliai felügyeleti szervezet, amely ezen információk felhasználását vizsgálja.

A facebook bányász által érintett országok

A nyomozás folytatódásával valószínűleg további részletek merülnek fel. Még mindig számos kérdés merül fel a lopott adatok felhasználásának módjáról. Ezeknek a kérdéseknek a többsége arra irányul, hogy ha vannak ilyenek, akkor az lopott információk milyen hatással voltak a politikai kampányokra. A Cambridge Analytica szerint nincs jogsértés.

# 6 - A Facebook az „árnyékprofilokat” használja a nem felhasználói adatok gyűjtésére

A Facebook számos forrásból összegyűjtött információk szerint árnyékprofilokat használ a nem Facebook-felhasználók figyelésére. A Facebook harmadik feleket is igénybe vesz, és árnyékprofilokat épít fel a nem használók tevékenységének figyelemmel kísérésére.

facebook árnyék profilzási folyamatábra

A Facebook digitális biometrikus sablont készít minden olyan kép felhasználásával, amelyet arcukra töltöttek fel a szerverükre. Jelenleg pert indítanak a Facebook ellen, azt állítva, hogy sérti mások adatvédelmi jogait, mert az emberekkel kapcsolatos biometrikus információkat tárol anélkül, hogy beleegyezést kapnának. A Facebook azt állítja, hogy a biometrikus információk egyszerű hozzájárulás nélküli tárolása nem árt az embereknek.

Egyértelmű, hogy a nyomon követés és az adatgyűjtés Facebook általi letiltása nem lehetséges. A jó online adatvédelmi biztonsági intézkedések alkalmazásával csak megakadályozható a Facebook sötét keze abban, hogy személyes adatait megszerezzék.

# 7 - A Facebook azt mondja, hogy megtévesztették

A Facebook megsértését különbözteti meg az az, hogy az információt nem lopták el más vállalatok által tapasztalthoz hasonló hack vagy biztonsági rés révén. Amint azonban Zuckerberg egyértelműen rámutatott, volt egy a bizalom megsértése a Facebook, a Kogan és a Cambridge Analytica között.

Azok a felhasználók, akik a Facebook-ot használják, bíztak abban, hogy a Facebook megvédi adataikat, és hogy az adatokat nem osztják meg másokkal. Zuckerberg elismerte, hogy ez valami A Facebooknak javítania kell.

facebook bizalom felmérés

Andrew Bosworth, a Facebook kibővített és virtuális valóság alelnöke, aki a reklámban alelnökként is szolgált, elmondta, hogy a Facebook úgy van felállítva, hogy a a felhasználó személyes adatait nem adják el. Ez nem azt jelenti, hogy a fejlesztők nem kapnak olyan adatokat, amelyek elősegítik ügyfeleik élményének javítását. De a Facebook, a Bosworth által írt üzenet szerint, közvetlenül nem keres pénzt ebből az információcseréből. Céljuk a Facebook felállítása oly módon, hogy semmilyen személyes információ ne kerüljön értékesítésre a vállalkozások számára.

Ezután elmagyarázza, hogy ha a Facebook jobban ismeri a felhasználókat, mint más vállalkozásokat, ez lehetővé teszi a Facebook számára, hogy jobb hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, ami növeli a Facebook profitját. Bosworth szempontjából a Facebook által összegyűjtött információk értékesítése rossz stratégia.

Annak érdekében, hogy a Facebook életképes legyen, a felhasználóknak pozitív tapasztalatokkal kell rendelkezniük, amikor csatlakoznak az alkalmazásokhoz. Ha a felhasználók attól tartanak, hogy információikat ellopták, akkor nem feltétlenül kapcsolódnak az alkalmazásokhoz, a vállalkozások abbahagyják a Facebook működését, és az egész folyamat leromlik. Ez annak az érvnek a része, amelyet Bosworth adott a Facebook megvédésére és a Facebook elmondására nem szándékosan tette ki a felhasználó adatait.

# 8 - A Facebook a te engedélyed nélkül végzett pszichológiai kísérleteket

A Facebook ügyvezetõje, Sheryl Samberg bocsánatot kért a Facebook-felhasználók számára, miután kiderült, hogy a Facebook több mint 700 000 felhasználóval kísérleteket folytatott jóváhagyásuk nélkül..

Ironikus módon, amikor elolvassa a bocsánatkérést, látja azt a Samberg-t soha nem kért bocsánatot a Facebook által elvégzett pszichológiai kísérletekért, hanem a tényért, hogy a Facebook rossz munkát végzett a felhasználókkal folytatott kommunikációról.

Ez neked érdekel. Nagyon egyértelművé válik, hogy a Facebook az az érzelmeidet manipulálni kívánja. Milyen elmosódott oka van a Facebooknak ennek? Nem tudjuk. Azt tudjuk, hogy a múltban történt, és valószínűleg még mindig megtörténik.

A volt Facebook vezetõ megvitatta, hogy a Facebook milyen káros a társadalom számára. A Facebookról folytatott megbeszélésen ez a korábbi Facebook ügyvezető kifejtette, hogy mit érez a Facebook pszichológiai hatása a modern társadalomra. Beszélt arról, hogy a Facebooknak köszönhetően hogyan csökkent a civil diskurzus és az együttműködés. A téves információ és a téves igazság egyre növekszik. Folytatta, hogy a Facebook társadalmi hatása nemcsak az amerikaiak problémája, hanem globális probléma is. Egyértelmű, hogy miért látja oly sok ember a Facebookot olyan pszichológiai veszélynek, amelyet minden áron el kell kerülni.

# 9 - Védje meg magát

A magjában a Facebook bebizonyította, hogy szociopatikus. A leginkább zavaró, hogy az összes meghallgatás, az összes botrány és az FTC, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, az ausztrál kormány és a világ többi kormánya által végzett nyomozás után semmi sem fog megváltozni.

Ugyanazon intézmények közül soknak, amelyeknek a feladata a Facebook kivizsgálása volt, a legtöbb hasznot húzza az összegyűjtött információk. A kormányhivataloknak, a nagyvállalatoknak, az oktatási központoknak és más csoportoknak olyan információkra van szükségük, mint például a Facebook, például a Facebook, hogy fenntartsák az irányítást és a hatalmat, és folyamatosan manipulálni a tömegeket.

Időről időre megkapja a Facebookot felbukkantak egy botrány. Ezután a következő dolgok történnek:

  • A Facebook írásos bocsánatkérést ír és azt állítja, hogy az adat megsértése hibának köszönhető.
  • A média táplálkozási őrülettel büszkélkedik a botrányról, és megvitatja, hogy valami új vagy meglepő volt a magánélet megsértése.
  • A Facebook a szokásos módon folytatja az üzletet. Terjesztik az adatokat, zavaró módon fogják felhasználni az adatokat, és hátborzongató kísérleteket végeznek egy akaratlan és tudatlan közönséggel.

Nincs ok, amiért gondolja, hogy a Facebook meg fogja változtatni a működését. A Facebook szó szerint egy állami felügyelet kiegészítő ága. Évente millió dollárt költenek a politikusok lobbizására, hogy a szokásos módon folytathassák üzleti tevékenységüket.

Néhány dolgot megtehetsz saját magának a védelme érdekében:

  • Először is, szabaduljon meg a közösségi médiától.
  • Másodszor, keressen egy jó adatvédelmi fókuszú böngészőt az adatok védelme érdekében.
  • Harmadszor, keress egy jó VPN-t, amely anonimizálja online tevékenységét.
  • Negyedszer, használja az adatvédelmi eszközöket az adatok védelme érdekében

Ha nem akarja megszakítani a kapcsolatot a Facebook-lal, akkor használja a Facebook beállításait a megosztott adatok korlátozására. Különös figyelmet kell fordítania arra, hogy mely harmadik féltől származó alkalmazásokat engedélyezte az adatok gyűjtésére. Ez nem védi meg, ha egy külső forrás megtalálja a módját a Facebook információinak elérésére. De legalább ez kezdődik.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me