A Google előzmények törlése

A Google többet tud rólad, mint anyád. Lehet, hogy a Google jobban ismer téged, mint maga.

Hogyan lehetséges ez?

A Google számára ez egyszerű. Nyilvántartást vezetnek mindenről, amit a szolgáltatásaikkal végeznek. Minden olyan keresésből, amelyet valaha is elvégeztek, többet megtudtak rólad, ideértve a kedveltségeidet és érdeklődési körét, valamint azon emberek azonosítását, akikkel kapcsolatban állsz.

Használta-e már a Google-ot munkakereséshez vagy többet az orvosi állapotról? Mi lenne a televíziós műsorok, zenészek és filmek keresésével? Lehet, hogy bankot vagy brókerházat keresett, vagy a Google segítségével megtalálta az ingatlanügynököt.


Ha igen, akkor a Google emlékszik rá. A Google felhasználói profilt tart fenn mindenki számára, aki szolgáltatásait használja.

Csak az összes adat gyűjtésével képesek tisztázni az Ön személyazonosságának és preferenciáinak a legfrissebb részleteit. A Facebook ebben a tekintetben még rosszabb, mivel a közelmúltbeli adatvédelmi politikájukkal bekövetkezett baleseteikkel sikerült elérniük az egész világot.

Íme egy példa arra, hogy mi tartja a Google lapjait:

  • Keresési kérései
  • Melyik videók nézel
  • Minden hirdetések hogy rákattint vagy megnéz
  • A ti fizikai hely a böngészés során
  • Melyik honlapok töltsön bármilyen időt
  • A böngészőkre és a az Ön által használt eszközök amikor hozzáfér a Google-hoz

Ez elég átfogó, de a felvételek nem érnek véget ezzel. Bárki, aki rendelkezik Google-fiókkal, valószínűleg rengeteg információt adott a társaságnak, például nevet, nemet, születésnapot, telefonszámot és jelszót.

törölje a Google tevékenységet

Ha észrevételeket tesz a YouTube-on, fényképeket vagy videókat tölt fel, e-maileket ír vagy névjegyeket ad fel, akkor ezeket mind rögzítik.

Nem úgy, mintha a Google valaha is megtisztítja ezeket az információkat. 2005 óta tartanak fenn felhasználói profilokat. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor Google-ot használt, új bejegyzés történt a profilodban. Abban az időben a főiskolán, amikor érdekli a rekreációs gyógyszerek? A Google-nak nyilvántartása van róla.

A valóság az, hogy ezek a kiterjedt nyilvántartások a közvetlen veszélyt jelent a magánéletére. Bár törölheti az előzményeket a böngészőben, ez semmit sem jelent a Google előzményeinek tisztításához. Ennek oka az, hogy a böngésző előzményeinek törlése csak a saját eszközén működik.

Jó esély van arra, hogy aggódik az adatvédelem és a biztonság az online világban. A legjobb VPN-t kívánja használni annak biztosítása érdekében, hogy senki sem tudja nyilvántartást vezetni arról, amit online tesz. Ha azonban nem tisztázza a Google keresési előzményeit, kiszolgáltatottnak hagyja magát. Még ha ezeket az adatokat nem támadják meg és nem használják fel visszaélésként, az mégis megsérti az Ön személyes adatait.

Miért tárolja a Google ezeket az adatokat??

A Google nem fogja törölni azokat az információkat, amelyeket az évek során összegyűjtöttek. Ennek oka az, hogy különféle célokra támaszkodnak rá.

nettó nettó nekünk a digitális hirdetések bevétele társaságonként

E célok közül az egyik leginkább a tömegmegfigyelésben való részvétel. A Google szorosan együttműködik az állami ügynökségekkel az emberek „kémkedésében”. A PRISM megfigyelési program különös figyelmet fordít a biztonsági szakemberekre. E program keretében az Egyesült Államok NSA-je képes online kommunikációt gyűjteni. Hasonló programok aktívak más nemzetekben is.

Ezenkívül ezek az adatok segítenek a Google-nak konkrét hirdetésekkel megcélozni téged. Az a téli kabát, amelyet online nézett?

Hirtelen nem tudsz megúszni tőle.

Egy hirdetése követ mindenütt, bárhová is megy.

A Google gyorsan észreveszi, hogy nem adják el az Ön adatait harmadik feleknek, ám továbbra is profitot hoznak. Ennek oka az, hogy a hirdetők fizetnek nekik a hirdetések elhelyezéséért. A Google sikeres ebben a játékban, pikk. Domináns szerepet töltenek be az összes többi online hirdetés-elhelyezési szolgáltatással szemben.

A Google-ról is ismert megdöbbentő számú vállalkozást vásárol. Az ön és mások által összegyűjtött adatokra szükség van ezen vállalkozások sikeréhez. Legutóbbi felvásárlásuk között szerepel a Sigmoid Labs, a Workbench, az Onward, a Senosis, a GraphicsFuzz, a Cask és még sokan mások.

Gyűlölöd a Google ötletét, amely annyira tud rólad?

kémkedés vektorNem kétséges, hogy a Google nagyszerű keresőmotor. Sok kiváló eredményt ér el rövid idő alatt. Ennek a szolgáltatásnak azonban ára van, nevezetesen az Ön magánélete. Ahogy egyre több ember veszi észre, hogy az invazív és széles körben elterjedt a Google taktikája, növekszik a sürgősség, hogy töröljék Google-előzményeiket.

Ha kellemetlennek találja azt az elképzelést, hogy egy olyan társaság, amelynek ennyi információ van rólad, valószínűleg néhány 2005-ben nyúlik vissza.

Van néhány lépés, amelyet megtehet annak kezelése érdekében.

Kezdje egy Google Fiókkal

Ellentmondásosnak tűnik, de a Google előzményeinek törlése az egyetlen megbízható módszer a Google-fiókján keresztül. Ennek megfelelően, ha még nem rendelkezik Google-fiókkal, akkor létre kell hoznia azt. Ha olyan vagy, mint az emberek nagy többsége, akkor már van. Ha nem, akkorcsak a minimális információt adja meg a Google-nak rólad.

Keresse meg a Saját tevékenység eszközt

Kezdje a Google kezdőlapján. Ha még nem jelentkezett be, lépjen a jobb felső sarokba a Google-fiókjába, majd kattintson a kör alakú ikonra a kezdeti.

A Google eljuttatja a Google Fiók kezdőlapjára. Válassza az „Adatok & Testreszabás ”kategória a képernyő bal oldalán. Görgessen lefelé a „Tevékenység” gomb megkereséséhez.

google beállítások

Ezen az oldalon hihetetlenül részletes és átfogó listát fog látni online tevékenységeiről. A képernyő bal oldalán választhatja a „Tevékenység törlése” lehetőséget.

Kattintson rá, és A Google megpróbálja meggyőzni Önt arról, hogy az adatok megosztása és nyilvántartásukban történő megőrzése fontos. Három diát használnak, amelyek megmutatják, miért gondolják, hogy nyitottabbnak kell lennie tevékenységével.

Ezeket alapvetően figyelmen kívül lehet hagyni, mert itt a hangsúly a magánélet védelmére irányul.

Van-e adat, amelyet meg szeretne tartani?

Néhány keresése nem feltétlenül érzékeny, és nem bánja, ha a világ tud róluk. A Google előzményeinek törlése magában foglalja a Gmail-fiókjában lévő e-mailek megszabadulását is. A Google-profiljában más dolgok is vannak, amelyeket meg szeretne tartani.

Ebben az esetben le kell töltenie az adatokat, mielőtt bármit törölne. Ez elengedhetetlen, mert az itt leírt törlési folyamat teljesen törli a Google előzményeit. Nem akarja elveszíteni olyan lényeges e-maileket vagy egyéb adatokat, amelyek továbbra is hasznosak az Ön számára.

A megőrzött kiválasztott fájlok letöltéséhez jelentkezzen be Google Fiókjába. Keresse meg az adatkiadási oldalt. A Google automatikusan kiválasztja az összes fájltípust a fiókjában a letöltéshez. Mivel valószínűleg nem kell vagy nem szeretne letölteni a teljes Google előzményeket, akkor kattintson a „Nincs választás” elemre, hogy ne válasszon kategóriát.

gmail címkék

Innentől kiválaszthatja, hogy mely fájlokat vagy fájltípusokat szeretné letölteni és megőrizni. Például a Gmail területén belül kiválaszthatja az összes elemet a beérkező levelekben és a vázlatokat. Miután a választások befejeződtek, kattintson az oldal alján a „Tovább” gombra.

gmail címkék kiválasztása következő gomb

Ez új oldalt jelenít meg Kiválaszthatja, hol tárolja a letöltést. Azt is választhatja, hogy .zip vagy .tgz fájltípust kíván-e használni. Ezután ki kell választania az adatszolgáltatás módját. A legtöbb ember inkább egy linket e-mailben küld el nekik, de dönthet úgy, hogy a linket elküldi a felhőalapú tárolóhoz. Ezután kattintson a „Archívum létrehozása” elemre a letöltési folyamat megkezdéséhez. A letöltött fájlok méretétől függően ez néhány percet vehet igénybe.

google archívum létrehozása

Miután megérkezett e-mailje a Google-tól, kattintson a linkre az adatok letöltéséhez. Fontolja meg, hogy másolatot tartson-e a számítógépen és egy másik a felhőben vagy egy külső merevlemezen.

google letöltő archívum

A keresési adatok törlése

Keresse meg a „Tevékenység törlése” gombot a „Tevékenység” oldalon. Néhány lehetőség közül választhat annak eldöntésére, hogy mit töröl és mit kell megőrizni. Törölhet bizonyos témák vagy termékek alapján.

google törlés téma

Kattintson a „Kipróbálás” elemre a „Téma vagy termék törlése” alatt. Ez visszatér a „Saját tevékenység” főoldalra. Válasszon egy konkrét tevékenységet a három függőleges pont ikonra kattintással. Válassza a „Törlés” lehetőséget.

google tevékenységem

A Google ezen a ponton kezd egy kissé pánikba esni. Kártyát kap, amely elmondja, hogy az előzmények miként teszik gyorsabbá és hasznosabbá a Google-t. Kattintson az „OK” gombra, hogy megkerülje ezt.

Azután, A Google kétszer ellenőrzi, hogy valóban törölni kívánja-e ezt a bejegyzést. Hasznos módon tudatják Önnel, hogy hasonló adatok továbbra is csatolhatók Google-fiókodhoz olyan területeken, mint a Helyelőzmények és a Chrome-előzmények. Azt is mondja, hogy ha szeretné megtekinteni ezt a másik tevékenységet, akkor látogasson el a „Egyéb Google tevékenység” elemre. Kattintson a törlés gombra, és a kiválasztott bejegyzés eltűnik..

Gyorsabb és átfogóbb módszer a Google előzményeinek törlésére a „Dátum szerint törlése” opció használata a „Téma vagy termék szerinti törlés” opció helyett. Kattintson a „Kipróbálás” gombra, és a legördülő menü jelenik meg, különféle dátumtartományokkal. A törléshez egyéni dátumtartományt is létrehozhat.

google törli a témát minden alkalommal

A legördülő menü leghasznosabb bejegyzése azonban az „All time” választás. Kattintson a „Törlés” elemre, majd A Google ismét pánikba esik. Megjelenik egy kártya, amely azt akarja, hogy igazolja, hogy valóban szeretne törölje a teljes előzményeket.

google törli a következő gombot

A folyamat befejezéséhez kattintson ismét a „Törlés” gombra. Most már tiszta pala van a Google számára.

És most?

Természetesen csak azért, mert kitisztította az előzményeit, nem azt jelenti, hogy nem kell mást tennie. A Google továbbra is nyomon követi az összes tettét. Ez azt jelenti, hogy néhány hetente vagy havonta meg kell ismételnie a Google előzményeinek törlését.

vagylagosan, megakadályozhatja, hogy a Google nyomon kövesse online tevékenységeit. A „Tevékenység” főoldalon kattintson a képernyő jobb felső sarkában található három függőleges pont ikonra. Válassza ki a „Activity ellenőrzéseket.”

google tevékenység ellenőrzése

Minden Google-tevékenységnek megvan a maga irányítása, tehát mindegyiket ki kell választania.

Kattintson az oldal alján található „Szünet” gombra, hogy megakadályozza a Google nyomon követését. A további nyomkövető tevékenységek leállítása, görgessen le a következő oldal aljára és kattintson a „Hirdetések” elemre. Ismét el kell távolítania az összes gombot. Megjelenik egy felbukkanó ablak a hirdetések személyre szabásával kapcsolatban. Kapcsolja ki ezt is.

google szünet webes tevékenység

Az összes fenti lépés elvégzése után biztos lehet abban, hogy személyes adatait már nem tárolja a Google hatalmas adatbázisa.

A Google egy óriás táplálja az információkat a megélhetésért. Amikor szolgáltatásaikat igénybe veszi, tisztában kell lennie azzal, hogy minden tevékenységet nyomon követnek, mérnek és elemeznek, elsősorban hirdetések előállítása érdekében. Bár minden bizonnyal van mód arra, hogy korlátozzuk a Google-tól tőle származó információ mennyiségét, például egy teljesen biztonságos böngészőt használjunk VPN-sel párosítva (akár egy jó ingyenes VPN is megteheti), ne feledje, hogy minden alkalommal feláldoz egy jobb tapasztalatot anonimként.

Ez a téma nagyon szubjektív, de mindig a magánélet és a kényelem közötti egyensúly kérdése marad.

Tehát mi fontosabb számodra?

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me