A tiltott VPN-ekkel rendelkező országok teljes listája (frissített verzió)

Néhány országban Önre nézünk, Kínára, Észak-Koreara és másokra, a WHOLE internethez való hozzáférés soha nem vált dologba.

Bár az internetet nyitott, nemzetközi platformnak tekintik, fontos szem előtt tartani, hogy az egyes országok és területek képesek tegye meg saját törvényét a helyén annak meghatározása szempontjából, hogyan működik az internet lakói számára.

Sok ország korlátozásokat szabott meg az internetszolgáltatók számára annak ellenőrzésére, hogy milyen típusú tartalmat blokkolnak a böngészők. Például egy kormány dönthet úgy, hogy betiltja egyes fájlmegosztó webhelyeket vagy online piactereket.

Az ilyen típusú korlátozásoktól a legegyszerűbben virtuális magánhálózat (VPN) használatával lehet megkerülni. Val,-vel VPN kliens Ha a számítógépen vagy a mobil eszközön van beállítva, akkor továbbra is csatlakozik az internethez a helyi ISP-n vagy mobil szolgáltatón keresztül, de az összes forgalmat azonnal harmadik fél szerverére irányítja..

A munkamenet teljesen biztonságos és titkosítva van, és az elsődleges IP-cím lesz álarcos minden külső webhelyre.


A tiltott VPN-ekkel rendelkező országok teljes listája (frissített verzió)

VPN-kapcsolattal valójában ellenőrizheti, hogy az IP-címed melyik régióban található, a szolgáltató által kínált lehetőségektől függően. Például, ha a VPN-gazdaszerver rendelkezik az Egyesült Államokban, Kanadában vagy Ausztráliában beállított kiszolgálókkal, választhat úgy, hogy csatlakozik ehhez a hozzáférési pontok és kap egy a lokalizált IP-cím. Számos VPN-felhasználó kihasználja ezt a lehetőséget, hogy csatlakozzon a streaming video szolgáltatásokhoz vagy más alkalmazásokhoz és webhelyekhez, amelyek nem engedélyezettek az országban.

Természetesen a kormányoknak még vannak módjai az internethasználat ellenőrzése, még a piacon is nagyon sok VPN-szolgáltatás mellett. Dolgozhatnak az internetszolgáltatókkal a VPN honlapok blokkolásában vagy a VPN kapcsolatok teljes korlátozásában. Olvassa tovább, hogy megtudja, milyen típusú korlátozásokat hajtanak végre a különböző országok. Az alábbi lista a világ leggyorsabb internetes sebessége szerint van megadva.

Dél-Korea

dél-korea zászlóA dél-koreai kormány nem korlátozza A VPN használata az állampolgárok számára. Ennek ellenére részt vesz az internetes cenzúrában, mivel blokkolja számos Észak-Koreával vagy a pornográfiával kapcsolatos weboldalt.

Norvégia

norvég zászlóNorvégiában vannak nincs blokk elhelyezve a VPN webhelyeken vagy az ügyfeleknél. Az országnak nagyon nyitott internetpolitikája van, bár a legfrissebb határozatok eredményeként a norvég kormány blokkolta a legnépszerűbb fájlmegosztó és kínzó webhelyeket, köztük a The Pirate Bay.

Svédország

Svédország lobogójaSvédország lakosainak teljes hozzáférése van a világhálóhoz, és bármilyen VPN-szolgáltatáshoz csatlakozhatnak. Az ország alkotmánya támogatja a szólás- és sajtószabadságot, és ennek eredményeként megvan kevés internetes cenzúra Svédországon belül.

Hong Kong

Hong Kong zászlóAnnak ellenére, hogy földrajzilag Kínában helyezkedik el, ahol az internethasználatot rendkívül figyelik és cenzúrálják, Hongkong polgárai rendelkeznek ingyenes hozzáférés a nyílt webhez. A hongkongi internetszolgáltatók nem korlátozzák a VPN használatát, függetlenül a gazdaszerver helyétől.

Svájc

Svájc zászlóNoha a VPN-ket Svájcban nem blokkolják, az ország még újabb és újabb területeket adott hozzá több internetes korlátozás az elmúlt években. A szövetségi legfelsőbb bíróság eseti alapon hoz határozatot. Különösen az ország küzdött a szerencsejátékokkal foglalkozó webhelyek ellen.

Finnország

Finnország lobogójaA VPN-szolgáltatások használata Finnország polgárai számára teljesen törvényes. A kormány azonban bizonyos dolgokat alkalmazott szűrőrendszerek arra kényszeríteni az internetszolgáltatókat, hogy blokkolják a fájlmegosztásra vagy az online szerencsejátékra összpontosító webhelyeket.

Singapore

Szingapúr zászlóSzingapúrnak a következőket tekintik: az internetes cenzúra viszonylag korlátozó megközelítése, de a VPN eszközöket nem blokkolják a polgárok. A kínzó webhelyeket, például a The Pirate Bay-t blokkolták Szingapúrban, és az online rasszista megjegyzések több példánya büntetőjogi ügyeket eredményezett.

Japán

Japán zászlóA japán állampolgároknak teljes hozzáférése van az internethez, és bármilyen VPN-tárhelyszolgáltatást igénybe vehetnek. Ennek köszönhetően a a szólás és a sajtó szabadsága. Egyes japán internetszolgáltatók irányelveket vezettek be a nem megfelelő tartalom szűrésére az ügyfelek számára.

Egyesült Királyság

Egyesült Királyság lobogójaA VPN-ek használata legális az Egyesült Királyságban, de ez nem jelenti azt, hogy annyira anonimok, mint gondolnád. Az Egyesült Királyságban törvény található Vizsgálati jogkör, amely megköveteli, hogy az internetszolgáltatók megőrizzék az ügyféladatokat és tegyék elérhetővé azokat azokban az esetekben, amikor nemzeti felügyelet szükséges. Az Egyesült Királyságban kiszolgálóikat üzemeltető VPN-társaságok ehhez a politikához kapcsolódnak, bár az állampolgárok továbbra is csatlakozhatnak más országok gazdagépeihez.

A múltban az Egyesült Királyság kormánya rendelkezik blokkolt online hozzáférés fájlmegosztó szolgáltatásokhoz, ahol a kalóz tartalomról ismert, hogy a házigazda. Néhány legnagyobb brit internetszolgáltató emellett az összes forgalmát olyan szűrőkön keresztül továbbítja, amelyek blokkolják az illegális webhelyeket, és megjelenítik a böngésző hibáját, amikor a felhasználó megpróbálja elérni őket..

Egyesült Államok

Egyesült Államok zászlóA VPN ügyfelek teljesen törvényesek az Amerikai Egyesült Államokban. Bizonyos internetes szabályokat az egyes államok valóban ellenőrizhetnek, de az Egyesült Államok összességében fenntartott egy az internetes cenzúra nyitott megközelítése.

Ennek kapcsán az Egyesült Államokat nemrégiben egy az internet ellensége bizonyos nemzetközi csoportok által. Ez nagyrészt az ország történelem történelmének köszönhető az állampolgárok online megfigyelése. Ezenkívül a kormány legutóbbi döntése a a hálózatsemlegességre vonatkozó jogszabályok az internet-szolgáltatók nagyobb hatalmát eredményezheti az ügyfelek hozzáférésének korlátozása érdekében.

Hollandia

Hollandia zászlóHollandia nagyon nyitott megközelítést alkalmaz az internethasználat és a nem jelent blokkot vagy korlátozást a VPN használatáról. Az ország legfelsõbb bírósága a múltban elrendelte, hogy a legnagyobb internetszolgáltatók bizonyos fájlmegosztó eszközöket, például a The Pirate Bay-t blokkolják, ám Hollandia továbbra is a hálózatsemlegesség célja.

Románia

Románia lobogójaRomániának van a VPN szolgáltatások használatának korábbi korlátozása nincs. Polgárainak teljes hozzáférése van a nyílt internethez, ritkán számíthat a szerencsejáték-webhelyekre, amelyeket a kormány szűr.

Cseh Köztársaság

Cseh Köztársaság lobogójaA Cseh Köztársaság lakóinak tartózkodási oka van teljes szabadság amikor az internetes böngészésről van szó, ideértve a VPN-gazdagépek más régiókban történő használatát is. A Cseh Köztársaságban az egyes internetszolgáltatók mérlegelhetik az egyes webhelyek szűrését, ha panaszaikat ügyfeleik nyújtják be.

Egyesült Arab Emírségek

Egyesült Arab Emírségek zászlajaAz Egyesült Arab Emírségek külön törvényeket írtak arról, hogy az állampolgárok hogyan használhatják a VPN-szolgáltatásokat. Noha a VPN-ket nem blokkolják teljesen, bármilyen, a VPN-en keresztül jogellenesnek ítélt tevékenység büntetést von maga után börtön ideje és egy nagy bírság.

Dánia

Dánia lobogójaA dán kormánynak van Soha nem próbáltam blokkolni a VPN-kapcsolatokat a határain belül származik. Az internetes szűréshez bizonyos domain névrendszer (DNS) korlátozások vannak érvényben, főleg a kábítószer-webhelyek és a fájlmegosztó eszközök körül.

Taiwan

Tajvani zászlóTajvan teljes körű hozzáférést biztosít a polgárainak cenzúrázatlan internet, beleértve a VPN-ek használatát az IP-címek maszkolásához. A tajvani internetszolgáltatók nem figyelik az ügyfelek forgalmát, és nem blokkolják a fájlmegosztó szolgáltatásokat.

Lettország

Lettország lobogójaLettország alkotmánya magában foglalja a sajtó- és a szólásszabadságot. Ennek eredményeként, az internet korlátozásai minimálisak Lettországban és a VPN-k szabadon felhasználhatók. A kormány nem figyeli az állampolgárok e-mail adatainak internethasználatát.

Belgium

Belgium zászlóA belga kormánynak nincs története a VPN-ügyfelek használatának korlátozásáról. Az országnak azonban vannak bizonyos törvényei, amelyek megkövetelik az internetszolgáltatótól kiszűr tekintett webtartalom erkölcstelen vagy illegális. Ide tartoztak a szerencsejáték-webhelyek és a fájlmegosztó alkalmazások.

Kanada

Kanada zászlóNoha vannak spekulációk, amelyek szerint a kanadai legnagyobb internetszolgáltatók erőfeszítéseket tehetnek a VPN használatának korlátozására, ez idáig nem történt meg. A kormánynak van egy szervezete, amely illegális webhelyek megjelölésére törekszik, de ezen a szűrésen kívül kanadai állampolgárok rendelkeznek teljes hozzáférés az internethez.

Thaiföld

Thaiföld zászlóA VPN szolgáltatások Thaiföldön korlátozások nélkül elérhetők. Úgy véljük, hogy az országnak nagyon is van korlátozó cenzúra politika, ami az utóbbi években növekedett. A Thaiföldön belüli szűrés nagy része a politikával kapcsolatos. A kormány blokkolhat minden olyan weboldalt, amelyet sértőnek vagy kiábrándítónak tekintnek a királynak.

Írország

Írország lobogójaÍrország állampolgárai nem tapasztalhatnak problémákat, amikor VPN-ügyfelet használnak biztonságos hálózatokhoz való hozzáféréshez és IP-címük elrejtéséhez. Az országnak van minimális webböngészési korlátozások, eltekintve néhány fájlmegosztó webhelytől, amelyeket jelenleg a kormány blokkol.

Fehéroroszország

Belarusz zászlóFehéroroszország országát korábban egy országként jelölték meg az internet ellensége és kormánya lépéseket tett a VPN használatának korlátozására az állampolgárok részéről. A kormány az elsődleges internetszolgáltató tulajdonában van, és szigorú ellenőrzést gyakorol az internet felhasználása felett. A közelmúltban a belorusz hatóságok a VPN webhelyeket vonzó ügyfelekkel vonják össze. Az állampolgárokat büntetni lehet VPN-ügyfelek használatáért vagy bizonyos külföldi weboldalak eléréséért.

Irak

Irak zászlóIrakban a VPN szolgáltatókat általában betiltják. Ez azt jelenti, hogy a VPN-szolgáltató honlapjára való belépés vagy a VPN-ügyfélkapcsolat indításának minden kísérletét az ISP megszünteti. Ha megtalál egy olyan VPN-szolgáltatást, amely megkerüli a korlátozásokat, ügyeljen arra, hogy tevékenységeit figyelemmel kíséri, és VPN használatával vádolják.

Irán

Irán zászlóAz iráni kormány szigorú törvényekkel rendelkezik a VPN-k felhasználásáról. Műszakilag nem illegálisak, de a polgárok csak a korábban a kormány által jóváhagyott VPN szolgáltatásokra jelentkezhet be. Ez sok szempontból meghiúsítja a VPN célját, mivel a kormány által jóváhagyott opciók valószínűleg blokkolják ugyanazt a tartalmat, mint a normál internetszolgáltatók..

Iránt az internetes ellenségnek nevezték, elsősorban azoknak a szűrő törvényeiknek köszönhetően, amelyek blokkolják az összes polgár bizonyos politikai és vallási tartalmát. Számos közösségi hálózatot szintén teljesen blokkolnak Iránban.

Kína

Kína zászlóKína az közismert, hogy korlátozza polgárainak internethasználatát. A kormány által bevezetett tűzfal blokkolja az Egyesült Államokban található legnépszerűbb webhelyek sokaságát. A VPN-kkel kapcsolatban Kína gyakran blokkolja a VPN-szolgáltatók elsődleges honlapját. Ez megnehezíti a polgárok számára a társított VPN-ügyfél letöltését, bár előfordulhat, hogy az nem blokkolja a kimenő kapcsolatokat.

Ami a mobil eszközöket illeti, számos VPN-alkalmazást erőszakkal eltávolítottak a kínai iOS és Android alkalmazások áruházaiból. A kínai kormány számos vitatott politikai tevékenységgel vagy történelmi eseményekkel kapcsolatos weboldalt blokkol.

Észak Kórea

Észak-Korea zászlóNem meglepő módon, hogy Észak-Korea rendelkezik ezekkel világszerte a legszigorúbb internetes előírások. Nem sokat tudnak arról, hogy a törvényeiket miként hajtják végre, de biztonságos azt feltételezni, hogy más országokban üzemeltetett külső VPN-k nem engedélyezettek. Az összes észak-koreai weboldalt a kormány kezeli, és nincs hozzáférés a tágabb internethez.

Omán

Omán zászlóA múltban az ománi kormány blokkolta sok olyan VPN-szolgáltatót, amelyek szolgáltatásaikat külföldi országokban üzemeltetik. A kormány kiszűr minden olyan webtartalmat, amelyet erkölcstelennek tart, és ide tartoznak a VPN-ek és az IP-címek névtelenné tételét szolgáló egyéb eszközök.

pulyka

Törökország zászlóTörökország polgárai rendelkeznek korlátozott hozzáférés a világhálóhoz, mivel a kormány intézkedéseket hozott a szűrőn keresztül engedélyezett tartalomtípusok ellenőrzésére. Számos legnépszerűbb VPN-szolgáltatás Törökországban blokkolva van, és a lakosok nem engedhetik meg, hogy átirányítsák webes forgalmukot külföldi szerverekön keresztül.

A közösségi médiát Törökországban is szigorúan szabályozják, számos platformon tiltva. A múltban a polgárokat büntették a szociális hálóban tett észrevételeik miatt.

Oroszország

Oroszország zászlóEbben az időben az orosz kormánynak a VPN-kre vonatkozó politikája a következő blokkolja az egyes szolgáltatók honlapjait. A tényleges VPN-forgalmat maszkos IP-címekkel nem blokkolja, így az orosz állampolgároknak egyszerűen meg kell találniuk a biztonságos VPN-eszköz beszerzési módszerét. Az ország a blokkolt webhelyek széles körű feketelistáját működteti, beleértve minden olyan tartalmat, amelyet a kormány törvénytelennek tart.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me