A VPN cégek 15 legnépszerűbb naplópolitikája – biztonságban vannak?

Egy nap nem tettünk semmit, ezért úgy döntöttünk, hogy megvizsgáljuk a mai vezető VPN-ekben az adatvédelmi valóságot. Itt van, amit találtunk.


A VPN-t vagy a virtuális magánhálózatot a következőként hirdetik: megoldás az online adatvédelmi aggályokra de milyen jól viselkedik viselkedésük nyomozóink ellenőrzése alatt?

Amikor feliratkozik egy ingyenes vagy fizetett VPN szolgáltatás előfizetésére, létre kell hoznia egy felhasználónevet és jelszót tartalmazó fiókot. A folyamat részeként te szükséges lesz hogy elfogadja a szolgáltatás feltételeit, más néven az adatvédelmi irányelvet.

Ebben a dokumentumban a VPN szolgáltatónak egyértelműen meg kell határoznia, hogy milyen típusú információkat fog követni a felhasználóiról, és mennyi ideig megőrzi ezeket az iratokat. Sok vállalat marketing anyagában azt állítja, hogy van nincs naplózási politika. Valójában azonban ez az ritkán ez a helyzet.

Amit igazán fontosnak tartania, az a napló típusa, amelyet a VPN gazdagép követ. Egyes naplózástípusok szükségesek adminisztratív és hibaelhárítási célokból, míg mások behatolnak a magánélet megsértésének területére.

A VPN használatát gyakran megkerülő megoldásnak tekintik, hogy elkerüljék egy internetszolgáltató (ISP) figyelését, de meg kell értenie a vállalat teljes naplózási politika mielőtt befektetnének a VPN szolgáltatásba.

E cikk alkalmazásában három külön területre osztjuk a naplózás fogalmát:

Hiba naplók

Naplók, amelyeket rögzített a VPN-szolgáltatással kapcsolatos problémákról vagy problémákról. Ezek a naplók tartalmazhatnak bizonyos személyes információkat, például felhasználónevet vagy IP-címet, de kizárólag hibaelhárításra és a VPN teljesítményének javítására szolgálnak..

Kapcsolati napló

Egyes vállalatok korlátozásokat vezetnek be szolgáltatásaikkal kapcsolatban, például hogy egy kapcsolat tarthat vagy hány egyidejű kapcsolat megengedett. A kapcsolatnaplók nyomon követésével a vállalat nyomon tudja követni a szolgáltatásban lévő egyes munkameneteket, és azokat megfelelő módon kezelheti.

Tevékenységi naplók

A VPN-kiszolgálók felelősek az egész hálózaton keresztül érkező forgalom irányításáért, így a szolgáltatók technikailag képesek megfigyelni minden elküldött vagy fogadott webes kérést. Ez azt jelenti, hogy a VPN-gazdagép nyomon tudja követni az egyes felhasználók összes webes tevékenységét, és meghatározhatja még a letöltött fájltípusokat is.

A VPN-szolgáltató különféle okokból állíthatja be naplózási szintjét. Lehet, hogy egyszerűen csak érdekli a szélessávú forgalom korlátozása annak érdekében, hogy minden felhasználó számára maximális teljesítményt biztosítsanak. De természetesen van esély arra, hogy a webes tevékenységeid veszélyben lehet hogy hirdetőknek vagy más érdekelt feleknek adják el őket. Az alábbiakban talál egy hasznos útmutatót sok vezető VPN-megoldáshoz, valamint arról, hogy a naplózási politikáik hogyan állnak egymáshoz.

NordVPN

 • Az NordVPN kiszolgálói Panamában találhatók. Ez azt jelenti, hogy alacsony esély van arra, hogy tevékenységét megosszák a nemzeti biztonsági ügynökségek között.
 • A NordVPN adatvédelmi politikája kimondja, hogy a szolgáltatásnak a teljes naplózási politika.
 • NordVPN nem fogja követni a hiba-, kapcsolat- vagy tevékenységi naplókat. Személyes adatait, beleértve a nevet, az e-mail címet és az IP címet, anonimként fogják kezelni.

IPVanish

 • Az IPVanish kiszolgálói az Egyesült Államokban működnek. Mivel Amerikának adatszövetsége van számos más országgal, köztük Kanadával, az Egyesült Királysággal, Ausztráliával és Új-Zélanddal, fennáll annak a lehetősége, hogy VPN-tevékenysége megosztható a nemzeti biztonsági ügynökségek között..
 • Az IPVanish adatvédelmi politikája kimondja, hogy a szolgáltatás a nulla naplók megközelítés.
 • IPVanish nem fogja követni a hiba-, kapcsolat- vagy tevékenységi naplókat. A szolgáltatás minden felhasználóját névtelen entitásként kezelik. Az IPVanish támogatja az Electronic Frontier Foundation (EFF) alapját is, amely az online magánélet védelme érdekében harcol.

StrongVPN

 • A StrongVPN kiszolgálói az Egyesült Államokban találhatók. Az USA internetbiztonsági megállapodást kötött számos más országgal, köztük Kanadával, az Egyesült Királysággal, Ausztráliával és Új-Zélanddal. Ez azt jelenti, hogy van esély arra, hogy adatait megoszthatják a nemzeti biztonsági ügynökségek között.
 • A StrongVPN adatvédelmi politikája kimondja, hogy a szolgáltatás nem tárol semmilyen forgalmi naplót.
 • StrongVPN nem fogja követni a hiba-, kapcsolat- vagy tevékenységi naplókat. Biztos lehet abban, hogy az online használatát egyáltalán nem tárolják a szerverükön.

ExpressVPN

 • Az ExpressVPN kiszolgálói a Brit Virgin-szigeteken találhatók. Önálló egységként ez azt jelenti, hogy csekély esélye van arra, hogy tevékenységét megosszák a nemzeti biztonsági ügynökségek között.
 • Az ExpressVPN adatvédelmi politikája kimondja, hogy nem figyelik a felhasználói tevékenységeket, és nem követik nyomon a sávszélességet.
 • ExpressVPN nem követi a tevékenységi naplókat. A szolgáltatás azonban korlátozott mennyiségű információt tárol a csatlakozási naplókhoz. Ez magában foglalja az egyes VPN-szekciók dátumát és azt, hogy melyik szervert használták. Az Ön IP-címét nem tartalmazza ezek az adatok.

HideMyAss

 • Szerverek HideMyAss az Egyesült Királyság házigazdája. Az Egyesült Királyság internetbiztonsági megállapodást kötött számos más országgal, köztük Kanadával, az Egyesült Államokkal, Ausztráliával és Új-Zélanddal. Ez azt jelenti, hogy van esélye az adataira meg lehet osztani nemzetbiztonsági esemény kapcsán.
 • A HideMyAss adatvédelmi politikája elmagyarázza, hogy a szolgáltatás nem tárol konkrét információkat azokról a webhelyekről, amelyeket Ön a VPN-kliens használata közben meglátogat..
 • A HideMyAss minimális aktivitási naplókat tárol, de különféle típusú csatlakozási naplókat nyomon követ, beleértve az Ön eredeti IP-címét, az egyes VPN-munkamenetek időtartamát és a felhasznált sávszélességet..

CyberGhost

 • A CyberGhost kiszolgálói Romániában működnek. Nem kell aggódnia, hogy személyes adatait megosztják a nemzeti biztonsági ügynökségek között.
 • A CyberGhost adatvédelmi politikája kimondja, hogy a szolgáltatás nem tárol statisztikai adatokat.
 • CyberGhost nem tárol részletes tevékenységi naplókat. Kapcsolati naplójukat névtelenül tartják, és csak a szerver terhelésének figyelésére és a problémák elhárítására használják.

VyprVN

 • A VyprVN szervereit Svájcban üzemeltetik. Ez azt jelenti, hogy alacsony esély van arra, hogy tevékenységét megosszák a nemzeti biztonsági ügynökségek között.
 • A VyprVN adatvédelmi politikája kimondja, hogy a szolgáltatás nem rögzít semmilyen felhasználói tevékenységet vagy letöltést érintő forgalmi adatot.
 • Habár VyprVN nem tárol tevékenységnaplókat, ők vezetnek a csatlakozási adatok naplójában is. Ez az információ tartalmazza a forrás IP-címeket, a munkamenet időzítéseit és az átvitt adatok mennyiségét.

Privát internet-hozzáférés

 • A magán Internet hozzáféréshez tartozó kiszolgálók az Egyesült Államokban működnek. Az Egyesült Államoknak biztonsági szövetsége van számos más országgal, köztük Kanadával, az Egyesült Királysággal, Ausztráliával és Új-Zélanddal. Ez azt jelenti, hogy van esély arra, hogy adatait megoszthatják a nemzeti biztonsági ügynökségek között.
 • A magán-Internet hozzáférés adatvédelmi politikája kissé homályos, állítva, hogy a szolgáltatásukban nem szerepelnek VPN-forgalmi naplók.
 • Privát internet-hozzáférés Úgy tűnik, hogy valódi nulla naplózású politikája van. Ez azt jelenti, hogy nem tárolnak hiba-, kapcsolat- vagy tevékenységi naplókat, ideértve azokat az információkat, amelyek azonosíthatják egyik ügyfelüket.

TorGuard

 • A Torguard kiszolgálói az Egyesült Államokban működnek. Ezen kiszolgálók elhelyezkedése és az Egyesült Államok által más országokkal kötött megállapodások miatt, Nemzetbiztonság esetén a VPN-adatok lefoglalhatók.
 • A TorGuard adatvédelmi politikája azt jelzi, hogy valódi bejelentkezési szabályokat betartanak.
 • TorGuard nem fogja követni a hiba-, kapcsolat- vagy tevékenységi naplókat. A VPN-fiókjához kapcsolódó minden személyes adatot teljesen névtelennek tekintünk.

pufferolt

 • Szerverek pufferolt Gibraltáron vannak. Ez azt jelenti, hogy csekély esély van arra, hogy tevékenységét megosztják más országok nemzeti biztonsági ügynökségei között.
 • A pufferelt adatvédelmi politika kimondja, hogy az ügyfelek ezt megteszik Soha ne figyelje meg böngészési vagy letöltési tevékenységüket.
 • A pufferelt nem tárolja a tevékenységi naplókat, ám rögzít néhány kapcsolódási információt, beleértve a bejövő IP-címeket, a munkamenet időtartamát és az adatok méretét. Ezeket a csatlakozási naplókat csak legfeljebb 30 napig tárolják.

Liba VPN

 • A GooseVPN kiszolgálói Hollandiában találhatók. Mivel Hollandia része bizonyos nemzetközi biztonsági szövetségeknek, létezik annak kockázata, hogy a VPN-adatai ki vannak téve a nemzetbiztonsággal kapcsolatos nyomozások során.
 • A. Adatvédelmi politikája GooseVPN jelzi, hogy a szolgáltatás soha nem követi nyomon a tevékenységi naplókat a személyes adatokkal.
 • Noha a GooseVPN nem tárolja a tevékenységi naplókat, vannak naplózási gyakorlataik a kapcsolati információk körül, például az operációs rendszer és a földrajzi helyzet. Az IP-címek nem szerepelnek ezekben a naplókban.

Hotspot pajzs

 • A Hotspot Shield kiszolgálói otthont adnak Svájcnak. A svájci törvények nem teszik lehetővé az internetes tevékenységek megosztását más országokkal.
 • A Hotspot Shield adatvédelmi politikája kimondja, hogy a csatlakozási naplókat nyomon követi, de az egyes VPN-munkamenetek végén törli.
 • Hotspot pajzs elismerte, hogy összesített böngészési tevékenységet folytatnak naplóikban. Az IP-címek nem szerepelnek a naplókban, de ez azt jelenti, hogy online viselkedését továbbra is nyomon követik.

Astrill

 • Szerverek Astrill Seychelle-szigetek házigazdája. Az országnak nincsenek nemzetközi szövetségei az internetes adatmegosztással kapcsolatban.
 • Az Astrill adatvédelmi politikája elismeri, hogy A csatlakozási naplókat a szerveren tárolják.
 • Noha az Astrill nem rögzíti a tevékenységi naplókat, a kapcsolati adatok IP-címeket és általános eszközinformációkat tartalmaznak. Ez arra szolgál, hogy egyidejűleg csatlakozzon egyetlen fiókból.

ZoogVPN

 • Szerverek ZoogVPN házigazdája a Man-szigeten található. Ez azt jelenti, hogy alacsony esély van arra, hogy tevékenységét megosszák a nemzeti biztonsági ügynökségek között.
 • A ZoogVPN adatvédelmi irányelve szerint a társaság rendelkezik a nulla naplózás politika.
 • A ZoogVPN nyilvánvalóan nem tárolja a tevékenységi naplókat, de szervereik információkat gyűjtenek arról, hogy mekkora sávszélességet használnak VPN-munkamenetenként.

Anonymizer

 • Szerverek Anonymizer házigazdája az Egyesült Államokban. Az Egyesült Államok internetbiztonsági megállapodást kötött más országokkal, köztük Kanadával, az Egyesült Királysággal, Ausztráliával és Új-Zélanddal. Ez azt jelenti, hogy van egy esély arra, hogy adatait megkérdezzék vagy megosszák egy nemzetbiztonsági vizsgálat részeként.
 • Az Anonymizer adatvédelmi politikája kimondja, hogy a szolgáltatás rögzíti az összes naplót hogy törvényesen szabad tárolni a szervereiken.
 • Az Anonymizer adatvédelmi politikája ellentmond azoknak az állításoknak, amelyeket a marketing anyagban tesz, és amely szerint az online tevékenysége megtekinti vagy nyomon követhető. Az adatvédelmi politika azt is kimondja, hogy a társaság megoszthatja naplózási adatait más szervezetekkel.
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me