A Web RTC szivárgásának leállítása (ingyenes és egyszerű javítások)

A WebRTC szivárgások zavarba kerülnek, ha kint vagy és kb. Ha a Chrome böngészőt használja, akkor fennáll a veszélye. Itt van, mit kell tennie. 'Eleget mondtam.


Egyes esetekben virtuális magánhálózat (VPN) használata is nem elég az adatátvitel biztonságát és az IP-cím névtelenségének biztosítását. A WebRTC szivárgása olyan probléma, amely érinti a Google Chrome böngészőt, és valószínű IP-címét online elérhetővé teheti.

webrtc vektorA WebRTC jelentése Internetes valós idejű kommunikáció. Számos webhely és webes alkalmazás használja az állandó munkafolyamat nyitva tartására a felhasználó számítógép és a gazdaszerver között. A WebRTC biztonságos socket réteg (SSL) kapcsolatot fog használni mindaddig, amíg a gazdaszerver érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, de ez még mindig nem elég az IP-cím szivárgásának megakadályozásához..

Amikor a webhelyek vagy harmadik felek meg tudják szerezni a helyi IP-címet, ez lehetővé teszi számukra az online tevékenységek és akár a fizikai helymeghatározásának nyomon követését is. Az összes IP-cím földrajzi területekre van kapcsolva, így a helyi hálózat és az internetcég hozzárendelheti őket a város és régió alapján, ahol él vagy dolgozik..

Hogyan történik a szivárgás??

A WebRTC szivárgások központi kérdése az volt először fedezték fel 2015-ben. A programozók felfedezték, hogy amikor a Chrome böngészőt VPN-kapcsolaton keresztül csatlakoztatják egy webhelyhez, akkor rendszeresen kéréseket küld egy NAT (STUN) Session Traversal Utilities néven ismert rendszeren keresztül. A STUN kérelmekre szükség van bármilyen valós idejű kommunikáció vagy együttműködés támogatásához egy böngészőablakon belül.

A probléma az, hogy minden egyes STUN kérést folytat a felhasználói számítógép és a külső internet között, és ezekben az esetekben a helyi IP-címet fogja használni, nem pedig a VPN-szolgáltatás által megadott címet. Ez azt jelenti, hogy a Az internetszolgáltató (ISP) címe vagy a wi-fi hálózat külső felek számára is elérhető lesz. Valójában a webhelyek JavaScript kódot használhatnak az igazi IP-cím könnyed lefoglalására egy erőszakos STUN kéréssel.

A szivárgások megelőzése a Chrome kiterjesztésekkel

Más VPN-kliensre vagy gazdagépre történő váltás nem segít megelőzni a WebRTC linkeket. A kérdés az összes VPN-szolgáltatást érinti, függetlenül attól, hogy milyen titkosítási protokollt használnak. Ehelyett a legjobb megoldás egy Chrome-bővítmény telepítése, amely egy kis segédprogram, amelyet hozzáadunk a biztonságos böngésző élményének megteremtéséhez. A Chrome-nak teljes kiterjesztése van, amelyek közül sok ingyenesen beszerezhető.

A Google valójában egy teljes alkalmazásprogramozási felületet (API) írt és publikált a WebRTC kérdéshez. Ez lehetővé tette az egyes fejlesztők számára, hogy saját magukat hozzák létre Chrome-kiterjesztések a probléma megoldására VPN kliensekkel.

Erre a célra az egyik legnépszerűbb Chrome-bővítmény a WebRTC Leak Prevent. Kompatibilis a 42-nél nagyobb Chrome verziókkal. Telepítéskor megjelenik a bővítmény opcióinak ablaka, és Ön választhatja, hogy meg akarja-e védeni a WebRTC szivárgásokat vagy sem..

A WebRTC Protect kiterjesztése hasonló módon működik. Gombot ad a Chrome böngésző jobb felső sarkához, és egyetlen kattintással be- vagy kikapcsolhatja a WebRTC védelmet. Ha az ikon kék színű, ez azt jelenti, hogy a védelem engedélyezve van, és a VPN-szolgáltatás semmilyen webhelyen nem szivárogtatja fel az Ön valódi IP-címét.

Attól függően, hogy milyen VPN szolgáltatást használ, a szolgáltatót javasolhat egy adott Chrome-bővítményt vagy valójában saját maguk is kínálhatnak. Látogasson el a webhelyükre további információkért. De ne feledje, hogy a hivatalos Google API-t használó kiterjesztések ugyanúgy fognak működni.

WebRTC szivárgások tesztelése

A Google Chrome kiterjesztés telepítése után, hogy megvédje magát a WebRTC szivárgásoktól, online segédprogramot kell használnia, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően működik-e. Győződjön meg arról, hogy a telepíteni kívánt Chrome-bővítményt egy jó hírű fejlesztő kínálja, és számtalan pozitív véleményt tartalmaz.

A Web RTC szivárgásának leállítása (ingyenes és egyszerű javítások)

Lehet harmadik fél webhelyein kínált, nem eredeti veszélyes megoldások és valójában megpróbálja megfertőzni a számítógépet. A Chrome-bővítményeket csak a hivatalos Google áruházból telepítse.

Egy egyszerű teszt a WebRTC szivárgáshoz elérhető a Mi az én IP-vel? weboldal. Az oldal betöltésekor ez jelzi, hogy az Ön IP-címét felfedték-e vagy sem. Az üzenet alatt láthatja, hogy a helyi IP-cím hogyan különbözik a nyilvános IP-címetől, amelyet más webhelyek láthatnak. Egy erős VPN-vel, mint például NordVPN vagy Surfshark és a WebRTC szivárgás elleni védelem mellett, a helyi IP-címnek mindig privátnak kell maradnia, hogy megvédje személyazonosságát és személyes adatait.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me