Az internetkapcsolat felgyorsítása

Ha elég idős vagy, hogy emlékezzen a telefonos modemek napjaira, emlékezzen arra, hogy a webhelyek örökké betöltöttek. Akkoriban a várakozás csak egy része a tapasztalatnak. A gyorsabb böngészés technológiáját még fejlesztették.

A dolgok másképp vannak ma, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehetsz lassú internetes sebességgel sújtja. Sokkal idegesítőbb, ha most ezt a problémát kell kezelni, amikor az emberek hozzászoktak a weboldalakhoz, amelyek kevesebb mint egy szempillantás alatt töltődnek be..

Manapság, amikor az internet lassan halad, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz kapcsolat van. Lehet, hogy az internetszolgáltató korlátozott egy olyan kupakot, amelyre a kapcsolat képes elérni. Ha nem rendelkezik víruskereső szoftverrel, akkor nyitva hagyhatja azt hihetetlenül lassú internetes forgalom.

internetes sebesség a világ minden tájáról

A lelassulást az antivírus szoftver elavult verziójának használata is okozhatja. A rosszindulatú szoftverekkel ellátott eszközök nem képesek gyorsítani. Még annak is van esélye, hogy az internetszolgáltató domain névszerverén problémák merülhetnek fel.


Mi a teendő, ha lassú internetkapcsolat van

Mielőtt belemerülnénk az internet gyorsabbá tételének minden módjába, tisztítsuk meg a levegőt. Ha az internetszolgáltató lassú kapcsolatokat kínál, semmi, amit csinálsz, nem változtat.

Tehát, mielőtt elolvassa ezt az útmutatót, és elvégez minden internetes sebességet, először ellenőrizze, hogy nem zavarja-e.

Vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával megkérdezni, van-e korlátozás a kapcsolaton. Ha nem, kérdezze meg tőlük, hogy elérhető-e magasabb szintű szolgáltatás a frissítéshez. Ha választhat ISP-k közül, akkor érdemes összehasonlítania a versenyt.

A kapcsolat még mindig lassú

Ha kapcsolatba lépett vagy megváltoztatta az internetszolgáltatót, és azt mondják, hogy szupergyors kapcsolatokat kell élveznie, akkor lehet, hogy más kérdéseket kell keresnie.

Kezdje a víruskereső szoftverrel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a számítógépen nem fut-e rosszindulatú program. A Heimdal Security szerint a háttérben futó rosszindulatú programok jelentősen lelassíthatják az internet sebességét. A legtöbb víruskereső szoftver, például az Avast, a Norton és a MalwareBytes hatékonyan megtalálja és törölheti a rosszindulatú programokat (javasoljuk a MalwareBytes használatát, mert azt tekintik a legjobbnak a rosszindulatú programok megtalálására és kiküszöbölésére). 

Senki sem lehet online anélkül, hogy alapvetõ védelmet nyújt a vírusok ellen. A víruskereső szoftvercsomagok megvizsgálhatják a rendszert a meglévő vírusok megtalálása és megsemmisítése érdekében, valamint megakadályozzák az új vírusok bevezetését.

Ha aggódik olyan dolgok miatt, mint a rosszindulatú programok és a hirdetőprogramok, akkor kaphat olyan szoftvert, amely ezeket a problémákat felismeri és kiküszöböli.lassú internet-kapcsolat

Ez nem feltétlenül te vagy.

Miután ezeket a szoftvercsomagokat telepítette és futtatta, valószínűleg észreveszi a böngészési sebesség azonnali javulását. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a munkád elvégzett. Ha nem akar fizetni az eszközökért, akkor nézd meg a legjobb ingyenes víruskereső programokat. (Ismét azt javasoljuk, hogy kerülje az ingyenes eszközöket, és fizessen be kevés dollárt egy olyan megbízható megoldásért, mint a MalwareBytes.)

Lehet, hogy konfigurálnia kell egy új DNS-kiszolgálót. Ha ez bonyolultnak tűnik, ne aggódjon. Ez könnyebb, mint amilyennek hangzik, és számítástechnikára nincs szükség.

A DNS meghatározása

A DNS a „Domain Name Server” rövidítése. Ez a szerver felelős az olyan könnyen olvasható domain név, mint például a Facebook.com vagy az Amazon.com numerikus IP-címre konvertálásáért. Emberek számára olvasható domain nevet vesz igénybe, és olyan számláncgá változtatja, amelyet a számítógépek megértenek.

Noha a DNS-t úgy tervezték, hogy segítse az embereket az interneten való navigálásban, hogy weboldalakat látogassanak meg, a felelős az is, hogy megakadályozzák az egyes blokkolt IP-címekhez való hozzáférést. „Nincs hozzáférés” üzenetet kap, ha megpróbál nézni egy online videót, amely korlátozott a tartózkodási helyétől.

Hogyan működik a DNS??

Az IP-címek olyan nyelvet jelentenek, amelyet a számítógépek és a kiszolgálók használnak a kommunikációhoz és az adatok megfelelő helyre történő továbbításához. Írjon be egy olyan domaint, mint az amazon.com, majd a DNS megkeresi. A fogadó névszerver ezután kommunikál a DNS-sel a domain címét illetően.hogyan működik a dns?

A DNS megadja ezt a címet a böngészőnek. Ezután böngészője betölti a weboldalt.

A teljes folyamat leírása hosszabb időt vesz igénybe, mint előfordulása. Amikor a dolgok zökkenőmentesen zajlanak, ez rövidebb idő alatt valósul meg, mint amennyi villogni kíván.

Az eszköz és az útválasztó hálózati beállításai határozzák meg, hogy melyik DNS-t használja. Általában az internetszolgáltató dönti el, hogy melyik DNS-t használja.

Ez nem feltétlenül a leggyorsabb DNS, azaz alternatívát kell keresnie.

DNS kiválasztása

Nem kell techno geeknek lennie, hogy jobb, gyorsabb DNS-t találjon. A Google namebench nevű eszközt kínál, amely teszteli a meglévő DNS-jét, és más rendelkezésre álló lehetőségeket keres.

A névpadot a készüléken a beállítások megváltoztatása nélkül is futtathatja, tehát, ha rájössz, hogy az aktuális DNS a rendelkezésre álló legjobb, nem veszített el semmit. A Google Namebench szintén ingyenes.

Hogyan lehet beszerezni a Google Namebench szolgáltatást

Látogasson el a Google namebench webhelyére a https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads webhelyen. A képernyő bal oldalán egy oldalsáv található, amelyen a „Letöltések” választható. Kattintson rá.

google namebench letöltések

Keresse meg az operációs rendszer legújabb verzióját. A namebench legújabb verziója a tetején található.

Kattintson a bal oldali kék fájlnévre, szem előtt tartva, hogy a Mac és a Windows számára különféle lehetőségek vannak.

google namebench link

A kék fájl nevére kattintva új URL-re kerül. A letöltés automatikusan elindul.

Biztonsági beállításaik miatt egyes Mac felhasználók figyelmeztetést kaphatnak, hogy a névpad nem nyitható meg. Ez azonban egy megbízható és megbízható program, ezért elfogadható ezen értesítés megkerülése. Ha ez egy ismételt probléma, tegye a következőket:

  1. Keresse meg a „Rendszerbeállítások” elemet az Apple ikon alatt.

google namebench beállításai

  1. Vigye az egérmutatót a „Biztonság & Adatvédelem ”ikonra.

google namebench biztonság és adatvédelem

  1. Kattintson az „Anyway Open” gombra..

A Google namebench egyébként is nyitva van

  1. Adja meg a fiók jelszavát, amikor a rendszer kéri.
  2. Folytassa a namebench telepítésével.

A Namebench konfigurálása

A telepítés befejezése után elvégeznie kell a konfigurálást. A konfigurációs beállítások azonosak a Mac és a Windows felhasználók számára.

A képernyő első oszlopában megjelenik a jelenlegi DNS IP-címe. Ezt a mezőt a program automatikusan kitölti.

google namebench dns konfiguráció

Ezen a sáv alatt két lehetőség látható. Ezek a következők: „Tartalmazza a globális DNS-szolgáltatókat” és „Tartsa be a rendelkezésre álló legjobb regionális DNS-szolgáltatásokat.” Ezek a namebench elsődleges keresési funkciói. Lehetősége van ezek egyikének törlésére. azonban, hagyja mindkettőt kiválasztva mert ez azt jelenti, hogy engedélyt ad a programnak a a lehető legjobb DNS szerver.

Ez a szakasz alatt található egy második szakasz, amely az „Opciók” címet viseli. Ezek a másodlagos választási lehetőségek lehetővé teszik cenzúraellenőrzések bevonását, ha blokkolni szeretne bizonyos URL-eket..

Ezzel a lehetőséggel kiszűrheti a DNS-kiszolgálókat, és sorba rendezheti azokat annak alapján, hogy mennyire képesek blokkolni a nem kívánt webhelyeket. Ha azt tervezi, hogy egy DNS-kiszolgálót tárol, vagy egyébként aggódik a biztonsága miatt, érdemes elolvasnia néhány titkosítási útmutatót..

A második lehetőség nem javítja a jobb DNS-ek megtalálásának esélyét, ám ennek ellenére hasznos lehet. Ez a „Töltse fel és ossza meg névtelenített eredményeit” gomb. A négyzet bejelölésével névtelen adatait visszajuttatjuk a namebench fejlesztőinek, ezáltal javítva a programot.

A következő szakaszban kiválaszthatja a tartózkodási helyét. Ez tanácsos hagyja ezt a részt „automatikus” -ként mivel a program képes azonosítani az Ön tartózkodási helyét az eszköz IP-címén keresztül.

Lekérdezési adatforrás

A „Lekérdezési adatforrás” szakaszban válassza ki a böngészőt. Ha érzékenyen foglalkozik a magánélettel, vagy ha inkább inkognitómódban szörföz, akkor ésszerű lehet inkább a „Top 2000 webhelyek (Alexa)” lehetőséget választani..

google namebench lekérdezési adatforrás

A következő négyzet „Health Check Performance” feliratú. A legördülő menü két lehetőséget tartalmaz. Az egyik „gyors”, a másik „lassú (instabil hálózat).” A legtöbb felhasználó valószínűleg gyors választást választ. Ha azonban internetkapcsolat közben rendszeresen foglalkozik az időkorlátozásokkal, akkor bölcs dolog a lassú választás. Ez a paraméter a sávszélességtől függően 10–40 szervert, beleértve a proxyszervereket is, ellenőriz.

Az utolsó beállítandó opció a „Lekérdezések száma”. Ez azt jelenti, hogy hányszor kívánja lekérdezni az egyes DNS-eket a teszt során. Az alapértelmezett beállítás 250. Ritkán nincs ok megváltoztatni az alapértelmezett bejegyzést. Ha van egy nagyon lassú hálózata, akkor érdemes lehet csökkentse a lekérdezések számát 100-ra vagy 150-re.

Nyomja meg a „Start” gombot, hogy a névpad működjön. A feladatot általában körülbelül két perc alatt befejezi.

A Namebench eredményeinek áttekintése

A Namebench automatikusan megnyit egy új lapot, amikor elkészül a teszttel. Az adatok körülbelül így nézhetnek ki:

google namebech eredmények

A képernyő bal felső sarkában lévő főmezőbe a legfontosabb információkat soroljuk be, mondván, hogy melyik DNS-kiszolgáló áll rendelkezésre a leggyorsabban a jelenlegi DNS-szerverhez képest.

A doboz mellett egy másik doboz mutatja a pontos konfigurációkat, amelyeket a végső teljesítményhez használnia kell.

Ezen mezők alatt látja az összes tesztelt DNS-kiszolgáló listáját. A lista tartalmazza az egyes versenyzők által felállított teljesítményszámokat.

A jelenlegi DNS-ét sárga négyzettel kell azonosítani.

Konfigurálja újra a router beállításait

A Namebench megadta neked azt, amire szüksége van a böngészés felgyorsításához. Most újra kell konfigurálnia az útválasztó beállításait.

Először keresse meg az útválasztó IP-címét. Ha Windows operációs rendszert futtat, kattintson a Start gombra, majd írja be a „cmd” parancsot a tálcába. Kattintson az ikonra.

Írja be az ipconfig / all elemet, majd nyomja meg az enter billentyűt.

A kapott listában keresse meg az „Alapértelmezett átjáró” bejegyzést. A jobb oldalon lévő számsor az Ön IP-címe.

google namebench alapértelmezett átjáró

A Mac felhasználóknak más folyamata van, amely a „Rendszerbeállítások” -kal, majd a „Hálózat” -nel kezdődik. Ellenőrizze, hogy melyik hálózat van kiválasztva, majd egy pillanatra vigye az egérrel az „Összetett” pontot. Megnyílik egy fül. Ezen keresse meg a „TCP / IP” elemet. Az „Útválasztó” után egy számsorozatot fog látni, amely az Ön IP-címe..

google namebench mac

Itt az ideje, hogy írja be IP-címét a böngészőbe. Felkérhetjük, hogy adja meg útválasztójának felhasználónevét és jelszavát.

A router fő műszerfalán keresse meg az „Alapbeállítások” vagy a „Hálózat” elemet. Kattintson a fenti választások egyikére. Ez megjeleníti az elsődleges és másodlagos DNS címeket. Készítsen egy képernyőképet ezekről a számokról írd le őket. Ez lehetővé teszi, hogy visszatérjen az alapértelmezett beállításokhoz, ha szükséges.

google namebench router műszerfal

Itt van szüksége a névbeállítás által létrehozott konfigurációs beállításokra. Cserélje ki az elsődleges és másodlagos DNS címeket a namebench által megadott címekre.

Mentse el a módosításokat, és jelentkezzen ki az útválasztó irányítópultjáról.

A régi gyorsítótár törlése

Minden DNS gyorsítótárat hoz létre a kiszolgálón. Ez felgyorsítja az alapvető funkciókat, például bizonyos adatok tárolását a többször meglátogatott webhelyek számára. Ha törli a régi gyorsítótárat, ez valóban felgyorsíthatja teljesítményét.

Ehhez a Mac felhasználók kattintson a „Finder” gombra, majd vigye az egérmutatót az „Alkalmazások” fölé. Görgessen le a „Utilities”, majd keresse meg a „Terminal” pontot. Kattintson a „Terminal” elemre. Írja be a „sudo killall -HUP mDNSResponder” lehetőséget. vagy “Sudo dscacheutil -flushcache” kiüríteni a régi gyorsítótárat.

gyorsítótár ürítése gyorsítótár ürítése

A Windows felhasználók kattintson a „Start” gombra, majd írják be a cmd-t a tálcába.

Windows menü parancsnok

Kattintson a Windows ikonra, majd írja be ezt a szöveget, „Ipconfig / flushdns.Kattintson az Enter gombra, és a régi gyorsítótár kiürül.

öblítés dns

Most már készen áll a villámgyors böngészésre egy választott nagyszerű VPN segítségével. Ha szűk költségvetéssel rendelkezik, nézd meg a legjobb ingyenes VPN-listát, amelyet gondosan megvizsgáltunk és kiszűrtünk. Ellenkező esetben tegyen néhány ajánlást ma, nézd meg a mi áttekintést NordVPN vagy Surfshark. Nem fogsz csalódni.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me