Jelszóbiztonságos áttekintés – Az egyik legjobb nyílt forráskódú jelszókezelő eszköz

Jelszóbiztonságos áttekintés - Az egyik legjobb nyílt forráskódú jelszókezelő eszköz

Technológiában dolgozom, de hosszú ideig ellenálltam a jelszókezelő eszközöknek. Egészen a közelmúltig. Felesleges extra lépésnek tűnt, amikor fontos jelszavaimat egy Post-It-en tároltam a pénztárcámban. Mielőtt túl mélyre rohadna, tudd, hogy ezeket valóban a fejemben tárolták, mert nagy emlékeim vannak (vagy úgy gondoltam), és a pénztárcáját csak biztonsági másolatként készítettem arra az esetre, ha rögbi ütésbe kerülne.

Aztán eljött az a nap, amikor az egyik A WordPress webhelyeket, amelyeket éppen online készítettem, feltörték. Egy munkahelyi haver rámutatott, hogy saját tanácsomat kell figyelembe vennem, és meg kell szigorítanom a jelszavaimat a szokásos ajánlott szabvány szerint: legalább nyolc karakter nagybetűkből, számokból, speciális karakterekből, bla bla.

Komorulva rájöttem, hogy a jelszavaim megrontják őket brutális erőszakos támadások. Ezek fejlesztéséhez valami jobbra lenne szükség, mint az agyi erőm.

- Szerezz egy jelszókezelőt - mondta a haverom. Annyira dühös voltam a csapásra, hogy úgy döntöttem, hogy nem fog fájni néhány kutatás.


Azt találtam, hogy körülbelül egymilliárd és egy lehetőség létezik, de nagyon sokan nem rendelkeznek szükséges funkciókkal, vagy megkövetelik, hogy előfizetjen, hogy teljes hozzáférést kapjon a ténylegesen szükséges szolgáltatásokhoz, majd végül fizet a dolgokért nem akarod vagy soha nem fogja használni.

Rövid történet. Telepítettem a Jelszó biztonságos szolgáltatást, és ezért van ez.

Jelszóbiztonságos áttekintés

Míg a Jelszó biztonságos felület könnyen használható, ne engedd, hogy ez bolondítson rá, hogy azt gondolja, hogy ez egy műsor vicc, mert nem az. Az aktív építő / fejlesztő közösség segítséget nyújt, ha a dolgok rosszul fordulnak elő. Mostantól már vannak nem hivatalos alkalmazások az Android és az iOS számára is, ami számomra nagyon jó dolognak tűnik.

Előnyök - amit szeretni fogsz
  • Intuitív és könnyen használható
  • Egy élénk, nyílt forráskódú közösség támogatja
  • Teljesen ingyenes
  • Több pincét képes kezelni
  • Helyi adatok titkosítása
Hátrányok - Mi javítható
  • Csak néhány importálási lehetőség
  • Csak a jelszavak tárolására korlátozódik

A jelszó biztonságos?

Igen. A programot sok olyan funkcióval tervezték, amelyek átláthatóvá és biztonságossá teszik.

biztonsági zár

Ez nyílt forráskódú. Ez azt jelenti, hogy nem kell a tervező szavát evangéliumként vennie, hogy a program biztonságos. Könnyedén letöltheti a forráskódot, áttekintheti saját magának, vagy kérheti át a területet illetően valaki más szakembert. Ha rendelkezel műszaki aprítékokkal, akkor akár a letöltött forrásfájlokkal is összeállíthatja a programot, a Jelszó biztonságos fájlok helyett.

Ezenkívül a Password Safe nem rendelkezik helyreállítási mechanizmussal, és nincs hátsó ajtó is - ami jó. Ez azt jelenti kivéve, ha valaki rendelkezik a mesterkulccsal, lehetetlen számukra elérni a jelszavakat. Ide tartoznak a fejlesztők és a felhasználók.

A fájl integritásának ellenőrzése azt jelenti, hogy a támadó nem módosíthat védett fájlokat a fő jelmondat ismerete nélkül. A korábbi adatbázisok biztonsági mentése automatikusan történik. A felhasználóknak van a biztonsági mentések számának teljes ellenőrzése valamint hol tárolják őket.

Hogyan lehet biztonságosan használni a jelszót

A Jelszó biztonságos lehetővé teszi tárolja az összes jelszavát egyetlen jelszó-adatbázisban, vagy létrehozhat különféle adatbázisokat különböző célokra, ha úgy akarja. Látom, hogy hol lehet hasznos, ha adatbázis van munkához és egy másik személyes használatra.

Az adatbázisok mozgathatók a rendszerek között, feltéve, hogy minden rendszer ugyanazt a Password Safe verziót használja. Vegyünk egy gyors áttekintést a szoftver beállításáról.

Amikor első alkalommal használja a jelszó biztonságát, akkor az lesz válassza az új adatbázis gombot.

jelszóval biztonságos új bejegyzés

Ezután felkérjük Önt válassza ki azt a helyet, ahova el kívánja menteni az új adatbázist valamint a az adatbázishoz hozzárendelni kívánt név.

pwsafe db helyét

Meg kell adnia a fő jelszót. Ezt fogja használni az új széf összes tartalmának titkosításához és zárolásához.

jelszó biztonságos bevitele

A tárolt jelszó használatához számos eszköz áll rendelkezésre. Ezek közül sok megköveteli az információk beillesztését a vágólapra, mások pedig lehetővé teszik az automatikus típus funkciót automatizálja a jelszavak webes űrlapokba történő átvitelét.

A tárolt jelszavak használatához lehetősége van nyissa meg a Jelszó biztonságos lehetőséget. Ezután válassza ki a használni kívánt felhasználónevet és jelszót.

pwsafe tárolt bejelentkezés

Válassza ki az eszköztár felhasználónevének ikonját. Ezzel szemben a jobb egérgombbal kattinthat a képernyőre, és válassza a „felhasználónév másolása a vágólapra” lehetőséget. Egy másik lehetőség a Control + U parancsikon használata, majd a felhasználónév beillesztése a kívánt mezőbe.

pwsafe felhasználónév ikon

A megfelelő jelszó kiválasztása, kattintson az eszköztár jelszó ikonjára vagy kattintson a jobb gombbal, majd válassza a „jelszó másolása a vágólapra” lehetőséget. Egy másik lehetőség a Control + C használata a jelszó beillesztéséhez a kívánt mezőbe.

pwsafe jelszó ikonra

További jellemzők

pwsafe testreszabás

A Jelszó biztonságos megkönnyíti a bejelentkezések létrehozását és szerkesztését, mivel csak felhasználói névre, jelszóra és új információs csoport tárolási helyére van szüksége.. Beállíthatja a jelszavak érvényességi idejét, amely további biztonsági réteget biztosít azáltal, hogy gyakran változtatja meg őket.

Talán nehézség, de nagyszerű ötlet.

Vannak testreszabható jelszavas házirendek, amelyek lehetővé teszik a jelszavak rendszeres megváltoztatását a választott gyakorisággal.

Az automatikus kitöltés és az automatikus bejelentkezés lehetővé teszi a jelszavak használatát. A jelszógenerátor a megadott kritériumok alapján automatikusan összetett és erős jelszavakat hoz létre.

Olyan erős és olyan összetett, hogy nem is zavarom, hogy emlékezzek rájuk. Nem éri meg az erőfeszítést.

Néhány további említésre méltó funkció közé tartozik a lehetőség a szoftver telepítéséhez USB-meghajtóra és a biztonsági mentési funkció, amely lehetővé teszi a teljes adatbázis biztonsági mentését és biztonságos helyre történő mentését, ha valami rosszra fordul.

korlátozások

A Jelszóbiztos egy nagyszerű eszköz, amely semmit nem fizet, és csak néhány másodpercig tarthat, amíg letöltődik és beállítható. Az egyetlen hátránya, hogy van jelenleg csak Windows rendszerekhez érhető el. Ne pazarolja az idejét sem a frissítések keresésére, mert nincs ilyen. Általában ez engem érint, de a dolog annyira halott, egyszerű és könnyen használható, mint a jelenlegi verzió nagyon jól kell működnie hosszú-hosszú ideig.

Jelszó biztonságos logóEz az, ahol a korlátozások minden gyakorlati célból véget érnek. Egy szó az ügyfélszolgálatról; mivel nyílt forráskódú megoldás, a támogatás fő módszere a fórumokon működik, ami nem rossz. Egyrészt inkább a terméket ténylegesen használó emberek agyát választanám, mint azokat, amelyeket egy cég bérelt, hogy beszéljen róla. Csak az én preferenciám.

Miután telepítettem a szoftvert és néhány napig próbáltam vezetni, itt vagyok, hogy elmondjam, hogy nem találom egyetlen okot a keresés folytatására. A Jelszó biztonságos a jelszókezelő, amire soha nem gondoltam, hogy szeretnék, de furcsamágosan ragaszkodtam hozzá.

Átfogó személyes tesztelés után ezt mondhatom A Password Safe kiváló jelszókezelő amely még a versenytársaknak vetíti a kurátoraink teljes listájának teljesítését legjobb jelszókezelők. A felhasználók túlnyomó többsége érdekében nem tudom elképzelni, hogy máshol kellene keresnie.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me