KeePass áttekintés – Nagyszerű jelszókezelés vagy nyílt forráskódú katasztrófa?

Ez nem a nagypapa jelszókezelője, de amúgy is tetszeni fog, ha megszokja. Mmm… nyílt forráskódú szoftver.

Képzeljen el egy világot jelszavak nélkül. Másrészt, ne törődj vele.

A bankszámláitól a közösségi médiáig és az e-mailekig nem lehet online környezetben dolgozni anélkül, hogy ezeket felhasználnánk.

jelszókezelő web tracker kihasználása

Mivel senki sem csúfol fel, hogy online lopás áldozatává váljon, érdemes megvédeni magát. Ez magában foglalja egy bizonyos biztonságos módszer használatát, hogy lépést tartson a jelszavakkal, és ne kelljen átjárnia a fájdalmat, hogy emlékezzen arra, hogy melyik kombinációt használt az adott webhelyen.

Más szavakkal, szüksége van egy jelszókezelőre.

De nem csak bármely régi jelszókezelőnél. Szüksége van egyre, amely elvégzi a munkát, kissé rugalmas, és amelyet viszonylag könnyedén elsajátíthat. Lehet, hogy a KeePass a megfelelő.

Íme, amit tudnia kell erről a menedzserről, beleértve azt is, hogy mi különbözteti meg a hasonló termékektől.

Pontosan mi a KeePass?

Ha figyelmeztettél, akkor már tudja, hogy a KeePass egy jelszókezelő. Amit nem lehet tudni, hogy ez egy nyílt forráskódú termék.

Mi a nyílt forráskódú?

nyílt forráskódú szoftverfejlesztés

Alapvetően olyan szoftver, amely forráskódot használ, bárki láthatja és megváltoztathatja valamilyen módon, és amely remélhetőleg javítja a funkcionalitást. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a nyílt forráskódú szoftverek természetüknél fogva nem biztonságosak; sok példa beépített védelemmel rendelkezik, amelyek ezt megkönnyítik ugyanolyan biztonságos, mint a saját márkájú szoftverek.

Mit jelent, hogy a elkötelezett felhasználók csoportja ötvözheti ötleteit és kidolgozhat módszereket arra, hogy jobbá tegyék azt, ami már jó dolog.

A KeePass szempontjából ez azt jelenti, hogy vannak olyan szakértők, akik véletlenszerűen fogyasztók is vannak ott, akik folyamatosan keresik a termék erősebbé tételének módjait. Ez azt is jelenti az alapterméket ingyenesen kínálják.

Miért van szükség jelszókezelőre??

hogyan működik a jelszókezelőA jelszókezelők olyan alkalmazások, amelyek célja a bejelentkezési adatok biztonságos tárolása.

Az adatokat titkosított formában tárolják, és csak olyan személyek férhetnek hozzá, akik általában úgynevezett fő jelszóval rendelkeznek. Ez a fő jelszó teszi lehetővé a böngésző számára a lista elérését, és a megfelelő jelszó behúzását egy adott webhelyre történő bejelentkezéshez.

Gondolj rá, mint egy virtuális széfre. Beteszi az értéktárgyakat (ebben az esetben a jelszavakat) és bezárja az ajtót. A kombináció nélkül senki sem kerül be a széfbe. Mivel a kombinációval rendelkezik, bármikor kinyithatja az ajtót.

Nem minden jelszókezelő azonos. Egyesek jobban teljesítik a jelszavak védelmét, mint mások. Olvassa tovább az olvasást, ha megtudja, hogy a KeePass méltó termék-e.

Szükségem van KeePassre vagy bármilyen jelszókezelőre?

Ha tetszik az izgalom, ha hajlamosak lennének arra, hogy megtámadják magad, akkor ne zavarja a KeePass ...

Másrészről, azok az emberek, akik jobban szeretik, ha személyazonosságukat nem lopják el, vagy adataik megsérülnek, imádni fogják ezt az erőforrást.

Mennyire súlyos lehet? Vegye figyelembe ezeket a közelmúlt eseményeit:

levegő kanadai tweet2018 augusztusában az Air Canada elkülönítette a mobilalkalmazások megsértését, és 1,7 millió alkalmazás-felhasználói fiókot zárolt le. Amikor a por leülepedt, azt találták, hogy a Több mint 20 000 ügyfél bejelentkezési adatait ellopták. Ez azt jelenti, hogy 20 000 embernek meg kellett változtatnia a bejelentkezési adatait, és remélni, hogy a megsértés nem okozott problémákat más webhelyeken.

Egy másik esemény 2018. szeptember első hetében volt, amikor a British Airways megtalálta ezeket a részleteket 380 000 ügyfél került veszélybe. Az embereknek ismét ki kellett rohanniuk a jelszavak frissítése érdekében, és a legjobbat remélniük kellett.

Bárki, aki KeePass-t használ, könnyen pihenhet, és tudja, hogy a sérülések valószínűleg nem befolyásolták őket.

Milyen rendszerekkel fog működni a KeePass?

A KeePass különféle kiadásai a Windows különféle verzióin futnak. Ha véletlenül szereti a Linuxot, olyan kiadásokat talál, amelyek a legtöbb Linux disztróval együtt működnek, beleértve a Lubuntu rendszereket is. A szoftver kompatibilis a legtöbb Android rendszerrel, valamint a Mac és iOS rendszerekkel.

keepass os app

Előfordulhat, hogy meg kell ásnia a KeePass melyik kiadása működik egy adott rendszerrel. Ne aggódjon, ha még mindig olyan régebbi rendszert futtat, amelyet senki már nem támogat. Találhat egy kiadást, amely képes lesz dolgozzon olyan régi rendszerekkel, mint a Windows 98.

Ez az egyik módja A KeePass kiemelkedik a jelszókezelő tömegben. Sokan kifejezetten a legújabb operációs rendszerekhez készültek. Ha olyan régebbi számítógépet futtatsz, amely nem támogatja a legújabb rendszerfrissítéseket, akkor nincs szerencséje. Ha a KeePass-szal megy, akkor nagy esély van egy tökéletesen működő menedzser megtalálására.

Ne feledje, hogy a KeePass használatát lehetővé tevő alkalmazások továbbra is ingyenesek, ám ezek megkövetelhetik a hirdetések időnkénti megtekintését. Ki nem szereti a jó reklámot, akkor és akkor?

Nézzük a Talk beállítást

A telepítés az egyik olyan terület, ahol a kritikusok nem értenek egyet a KeePass-szal. Kétségtelen, hogy több erőfeszítést igényel a jelszó-adatbázis létrehozása.

Egyesek ezt félelmetesnek tarthatják, egyszerűen azért, mert megszokták a legtöbb nagy keresőmotorban található beépített jelszó-mentési és -kezelési rendszert..

Néhány ember szerint a sütemény sütése félelmetes, mert nehezebb, mint az egyik pékségnél történő felvétele. Mások boldogulnak a saját sütemények sütésében, és áthaladnak a folyamaton. Ha Ön az a típus, aki nem fél a kis adatbeviteltől, A KeePass beállításai jól lesznek, egy darab süteményt.

Itt van az alapvető folyamat. Ne feledje, hogy kiadásonként eltérő lehet:

 • A Keepass beállításaHozzon létre egy nevet, és adja meg a helyét a rendszerben megőrzendő jelszó-adatbázis fájlnak.
 • Töltse ki a fő jelszót, amelyet az adatbázis eléréséhez használ.
 • Válasszon speciális opciókat, ha vannak, amelyeket a szokásos felhasználói fiók-hitelesítések helyett vagy mellett akar használni.
 • Állítsa be a KeePass és bármely más testreszabható funkció biztonsági beállításait.
 • Jó szórakozást az adatbázis megjelenítéséhez és az elrendezéshez a színek kiválasztásával.

Emlékezz erre. Nincs automatikus szinkronizálás az eszközök között. Meg kell ismételnie a folyamatot minden olyan eszközön, amelyet a KeePass-szal kíván használni.

Importálhatok jelszavakat más forrásokból?

A felhasznált forrástól és a KeePass kiadásától függ.

keepass jelszó importálása a krómbólLehet, hogy például a Chrome-ban tárolt jelszavak. A legtöbb kiadás lehetővé teszi, hogy megragadja ezeket a jelszavakat és importálja azokat a beépített eszköz segítségével. Ha van általános jelszófájlja, esetleg akár egy táblázat is, amely a jelszavakat azonosító fejlécekkel rendelkezik, akkor importálhatja azokat.

Ha korábban valamilyen más típusú jelszókezelőt használt, és úgy döntött, hogy vált, akkor lehetősége van megragadni a másik programban tárolt tartalmakat, és ezeket az adatokat importálni.

Ha külső forrásból importál, ne felejtse el utána gondosan ellenőrizni az adatokat. Az utolsó dolog, amire szükséged van, gyorsan megpróbál bejelentkezni egy webhelyre, és megállapíthatja, hogy valami nem importálódott megfelelően.

Mi a helyzet a jelszavaim frissítésével? Ez bonyolult?

Ön már tudja, hogy okos frissíteni a jelszavakat időről időre. Mi történik, ha frissíteni szeretné a fő jelszót vagy az adatbázisban már szereplő jelszavakat? Nem nehéz.

keepass jelszó adatbázis

Készítsen másolatot az aktuális adatbázisról, csak arra az esetre, ha probléma merül fel. Ezután megnyithatja az adatbázist, lépjen a Fájl menübe, válassza a Fő jelszó módosítása elemet, és kövesse az utasításokat.

A legtöbb kiadásban a mentett jelszavak frissítése hasonló ahhoz, mint a táblázat frissítése. Lépjen a jelszót tartalmazó cellába, és változtassa meg. Ne felejtse el menteni a módosításokat, és kész.

Továbblépve a KeePass új jelszavakat és felhasználóneveket fog rögzíteni?

Az egyik olyan funkció, amelyet egyesek hátránynak tekintnek, és másoknak nem baj az új fiókok jelszavainak megadásával. A KeePass nem fogja automatikusan hozzáadni őket az adatbázishoz.

Be kell jelentkeznie a fő jelszó használatával, és manuálisan kell beírnia az adatokat. De nem sokáig tart. Ezen felül van némi kényelme annak tudatában, hogy haverja nem adja hozzá jelszavait az adatbázishoz amikor hagyja, hogy kölcsönvegye a laptopját, amíg a boltban van.

Elviszem magam?

adatbázis-vektorA KeePass legtöbb kiadását úgy tervezték, hogy asztali, laptop, táblagépen vagy okostelefonon tartózkodjon.

Vannak olyan kiadások, amelyeket tölthet fel egy ugró meghajtóra, és bárhová magával viheti. Az adatbázis az ugró meghajtón marad, és közvetlenül hozzáférhető, és nem tölthető le bármilyen gépen.

Ez kényelmessé teszi, ha utazás közben magával viszi, és inkább nem hordoz laptopot.

Legyen a Talk Cost! Mennyit fog visszatetni a KeePass?

Ne feledje, hogy azt mondtuk, hogy a KeePass nyílt forráskódú szoftver? Ez azt jelenti, hogy nem fog semmit sem fizetni.

Persze, általában aukciós oldalakon és hasonló üzletekben találhat olyan meghajtókat vagy CDR-ket, amelyekre a KeePass már be van töltve. Amit vásárol, nem maga a szoftver, hanem a fizikai tároló objektum.

Ne pazarolja az idejét és a pénzt a KeePass CD vagy ugró meghajtó vásárlására (kivéve, ha egyébként is egy erőteljes vágyat tapasztalsz egy új ugró meghajtó vásárlására).

Töltse le a szükséges kiadást, ha viszonylag gyors internetkapcsolattal rendelkezik.

Tehát hogyan találok a megfelelő kiadást?

Nincs egyetlen kiadás a KeePass-ról. Az 1.x és a 2.x mellett számos olyan változat is létezik, amelyek számos különféle platformon működnek. A vadászat előtt fontolja meg ezeket a tényezőket:

 • A használt eszköz típusa: asztali, laptop, táblagép, okostelefon, ugrómeghajtó.
 • Operációs rendszer: vannak olyan kiadások, amelyek a régi rendszerekhez is működnek, mint például A Windows 98 egészen a Windows 10-ig vagy a legújabb Linux-termékig. Csak tudnia kell, hogy melyik kiadás működik mire.
 • A böngésző: inkább a Safari-t, vagy a Silk szolgáltatást szereti? Vannak olyan kiadások, amelyek jól működnek a kevésbé ismert böngészőkkel.

Jelenleg több mint két tucat származék áll rendelkezésre, és a lista növekszik. Szűkítheti a keresést az eszközök, operációs rendszerek és böngészők azonosításával, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő eszközöket.

Összegezve

Előnyök:
 • Könnyen telepíthető és testreszabható.
 • Kompatibilis számos eszközzel és operációs rendszerrel.
 • Ugorjon rá egy ugró meghajtóra, és bárhová viheti a jelszavait.
Hátrány:
 • Egyeseknek nehéz lehet a telepítés.
 • Nincs automatikus szinkronizálás az eszközök között.
 • Új jelszavakat kell beírnia, vagy a régiokat saját kezűleg frissítenie kell.

Ajánlást: Próbálja ki a KeePass-ot az egyik eszközén. Játssz vele, és nézd meg, mit gondolsz. Ha tetszik, töltse be az összes eszközére. Lehet, hogy egy kis munka a fronton, de a védelem megéri az erőfeszítéseket.

Ha a legforgalmasabb környékén vagy, akkor érdemes megnézni a legjobb jelszókezelők véleményeit. Noha ezek többsége költsége lehet, ne feledje a költségekkel együtt a kényelem.

Végül az a döntés, hogy mit jelent számodra a biztonsága.

Adja hozzá saját véleményét:

Mindent megteszünk a termékek független kutatása érdekében, hogy jobban segítsük olvasóinkat a döntések meghozatalában. Ennek ellenére szeretnénk meghallgatni a véleményét is. Az informatikai és promóciós jellegű egyedi értékeléseket elfogadjuk. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és közzétesszük az Ön véleményét. Maguk a cégek promóciós áttekintéseit nem teszik közzé. Kösz!

--- Kérjük, válassza a sebességet ---
Átlagos
Lassú
Gyors
?>

--- Kérjük, válassza a használhatóságot ---
Könnyen kezelhető
Enyhén bonyolult
Nagyon bonyolult
?>

Az alábbi gombra kattintva tudomásul veszem, hogy elolvastam és elfogadtam a Felhasználási feltételeket.

FELVÉTELEK FELVÉTELE

0
1563

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me