LastPass áttekintés (2020) – Csodálatos biztonság … megéri az árát?

Ma biztonságban lehet az interneten maradni kemény tennivaló.


Ha a hackerek és a számítógépes bűnözők könyörtelenül megpróbálják ellopni az Ön személyes adatait, akkor valószínűleg bizalommal bízhat a webhelyeken és a mobilalkalmazásokban, például hitelkártya-számokkal és e-mail jelszavakkal. Az adatsértések rendszeres gyakoriságúak és gyakran elhagyják az embereket veszélyeztetett támadás.

jelszó feltöréseAz internetes jelszavakat úgy tervezték, hogy azok tökéletes védelmet nyújtanak az online fenyegetések ellen. Mindaddig, amíg egy egyedi jelszót választott, és soha nem osztotta meg senkivel másokkal, elméletileg a fiókjainak és adatainak biztonságban kell maradniuk. De amint a kibertámadások fejlődtek, még a bonyolult jelszavakat feltörték és feltárták.

Az emberek már jobban igényelnek biztonsági eszközöket az adatok biztonságának megőrzése érdekében. A jelszókezelők, mint például a LastPass, új módszert kínálnak az online fiókok kezelésére.

Ebben az áttekintésben megvizsgáljuk a jelszókezelők legfontosabb tulajdonságait, hogy megtudjuk, segíthet-e a LastPass a biztonság és a sebezhetőség közötti fenyegető rést..

Mi az a Jelszókezelő??

Gyakorlatilag minden modern webhelyhez szükséges fiók és jelszó. Ide tartoznak a banki, e-mailes, közösségi hálózatokkal és vásárlással kapcsolatos webhelyek.

A bevált gyakorlatok azt írják elő, hogy minden egyes online szolgáltatáshoz egyedi jelszót kell használnia, ám komoly kihívás az, hogy mindegyiket emlékezzenek rájuk. Ugyanazon jelszó használata az összes webhelyen szintén nem megfelelő, mert kiszolgáltatottabbá teszi a számítógépes támadásokkal szemben.

hogyan működik a jelszókezelő

A legjobb jelszókezelő eszközök megmenthetik Önt mindkét dilemmától. Az összes egyedi jelszót elmenti, így nem kell mindenképp emlékezni, miközben biztosítja az egyes hitelesítő adatok biztonságát is. Ez időt takarít meg, amikor az internetet böngészi, miközben egyben gondolatot is nyújt.

Vannak azonban potenciális negatívok a felhőalapú jelszótermékek esetében. Mindenekelőtt az egyik használata megköveteli, hogy nagyon bízzon a szolgáltatást üzemeltető társaságban. Ha nem lehet biztos abban, hogy az eszköz titkosítja az összes benne tárolt jelszót, akkor fennáll a veszélye a jelszókezelő használatának.

Mielőtt bármilyen jelszókezelő eszközbe befektetne, feltétlenül vizsgálja meg annak kompatibilitását az összes rendszeresen használt eszközzel. Ha a szolgáltatást nem lehet bizonyos operációs rendszerekkel vagy webhelyekkel használni, akkor valóban nehézkes lehet, hogy mindennapi életében támaszkodjon..

Ezenkívül ne feledje, hogy a jelszótároló segédprogram egyetlen hibapontként működik. Ha elveszíti vagy elfelejti fő jelszavát, lényegében zárolva lesz az összes egyedi fiókból, nagyjából ugyanaz a probléma, ha megosztott számítógépeket használ, és nem tudja telepíteni rájuk a jelszókezelő szoftvert..

Azokban a [remélhetőleg ritka] esetekben, amikor nem rendelkezik jelszókezelővel, nyilvánvalóan ki kell töltenie és meg kell emlékeznie az összes egyedi jelszóra, vagy végül egyetlen jelszóval kell rendelkeznie minden online fiókjában, amelyek nagyon szép célokat tesz neked a hacker barátomnak, Kínának.

Olvasson félre, ha ez lenne a helyzet, fejezze be a cikk elolvasását, és a problémát gyorsabban és zökkenőmentesen oldja meg, mint gondolnád..

Áttekintés

A LastPass első kiadását 2008-ban egy négy fejlesztőből álló csoport építette, akik vágyakoztak egy jobb jelszókezelési megoldásra. Ez a csapat korábban együtt dolgozott egy felhőplatformon, és megértette, hogy van-e lehetőség web-eszköz létrehozására, amely online tárolhatja a jelszavakat, miközben biztonságos és biztonságos marad a használatukban..

Hét évvel az első bevezetés után a terméket a LogMeIn megszerezte 100 millió dollár. A LogMeIn egy távoli asztali eszközökre szakosodott vállalkozás, amely lehetővé teszi az egyének számára, hogy biztonságosan ellenőrizzék a kiszolgálókat vagy a munkaállomásokat az alapvető internetkapcsolaton keresztül..

A cég márkaneve változatlan maradt az akvizíció óta, és lényegében önálló termékként működik.

LastPass megoldások

A kiváló jelszókezelőnek megbízhatónak, biztonságosnak és könnyen használhatónak kell lennie. A LastPass mindhárom kritériumnak megfelel megoldással, amely akár számítógépes böngésző kiterjesztésként, akár mobil alkalmazásként működik. A szolgáltatás támogatja a szinkronizálást az összes eszközön hogy a sajátod van.

lastpass boltozat

A számítógépes felhasználók számára a böngésző kiterjesztése egyetlen kattintással letölthető. Támogatja az összes népszerű modern böngészőt, beleértve a Google Chrome-ot, a Mozilla Firefox-ot és a Microsoft Internet Explorer böngészőt.

A telepítés után egy új ikon jelenik meg az eszköztár jobb felső sarkában. A gombra kattintva felkérést kap, hogy jelentkezzen be egy meglévő fiókba, vagy hozzon létre egy újat a semmiből.

Az új felhasználók fiókot hoznak létre, amely az e-mail címükhöz kapcsolódik. Ezt követően ki kell választaniuk egy fő jelszót, amelyet naponta használnak a böngésző kiterjesztésében. Ez A fő jelszó elsődleges kulcsként működik az összes többi mentett hitelesítő adat használatához és kezeléséhez a szolgáltatásban.

Miután beállította a fő jelszavát, megnézheti a privát boltozatot, amely képes egyéni hitelesítő adatok, hitelkártyák és egyéb bizalmas információk tárolására. A webhelyhez tartozó jelszavakat manuálisan adhat hozzá ehhez a tárolóhoz, vagy a szolgáltatást automatikusan elvégezheti az internetes böngészés közben.

Minden nap, amikor számítógépén megnyit egy böngészőt, a kiterjesztés felszólítja a fő jelszó megadására. Ettől a ponttól kezdve hozzáférhet a tárolóban lévő összes fiókhoz anélkül, hogy további hitelesítő adatokat kéne beírnia. A kiterjesztés automatikusan kitölti a mentett felhasználóneveket és jelszavakat ezen információk biztonságát.

A mobil alkalmazás elérhető az Apple iOS és az Android számára, és ugyanúgy működik, mint a böngésző kiterjesztése. Azokat az eszközöket, amelyek támogatják, Az ujjlenyomat-ellenőrzés beállítható úgy, hogy amikor okostelefonjáról vagy táblagépéről be kell írnia egy jelszót, az ujjával hitelesítheti a fő jelszavát.

Több szolgáltatás, mint a tipikus jelszókezelő

Bár a LastPass alapvető funkcionalitása egyszerűnek tűnhet, a szoftver mögött rejlő fejlesztők vannak folyamatosan dolgozik az új szolgáltatásokon hogy az eszköz rugalmasabbá és átfogóbbá váljon az érzékeny adatok kezelésében. Az ilyen típusú kiadásokat rendszeres szoftverfrissítésekkel minden felhasználó számára elérhetővé teszik.

utolsó út hitelesítő

Az beépített jelszógenerátor A funkció elengedhetetlen a jelszókezelő rendszer maximális kihasználásához. Egyetlen kattintással a böngésző-bővítmény vagy a mobilalkalmazás összetett, véletlenszerű jelszó-karakterláncot hoz létre, amelyet majdnem lehetetlen kitalálni vagy feltörni. Használhatja a jelszógenerátort minden új meglátogatott webhelyhez, és minden karakterlánc megkapódik automatikusan hozzáadódik a privát boltozathoz.

Amikor böngészi a privát boltozatot, sok új kategóriát fog látni az oldalsávban. Minden menüelem a különféle típusú adatok, amelyeket biztonságosan tárolhat. Ide tartoznak például a wi-fi jelszavak, a segélyhívó számok, valamint a biztosításokkal, bankszámlákkal vagy útlevelekkel kapcsolatos feljegyzések.

A jelszavak másokkal való megosztása mindig kockázatos törekvés, még akkor is, ha a családtag közeli barátjával van. A veszély csökkentése érdekében a LastPass nemrégiben indított a új a Családok amely megkönnyíti a hitelesítő adatok megosztását több ember között.

Összekapcsolhat hat fiókot, és kiválaszthatja, hogy mely jelszavak kerülnek hozzáadásra a megosztott helyhez. Bármikor lehetősége van láthatóságot hozzáadni vagy eltávolítani a fiókadatokról.

Mivel az internetes adatvédelem a vita forró témájává válik, a kiberbiztonsági szakértők arra buzdítják az internetes felhasználókat, hogy hozzanak további védelmi rétegeket online fiókjaikba. Ennek egyik egyszerű módja a következő két tényezős hitelesítés, ahol normál jelszót és egy másik azonosítási formát használ.

A „2FA” esetén a kétfaktoros hitelesítés leggyakoribb formája a szöveges üzenetrendszer, de a LastPass saját változatát tervezte, amely hardveres tokenként működik. A LastPass Authenticator lehetővé teszi, hogy sok népszerű weboldallal ellenőrizze személyazonosságát a mobilalkalmazás használatával, minden alkalommal, amikor kéri két tényező hitelesítését..

Prémium szolgáltatások prémium költség nélkül

Új felhasználók tudnak kezdje el a LastPass használatát teljesen költség nélkül. A böngészőbővítmény és a mobilalkalmazás ingyenesen letölthető. Ingyenes fiókok tartalmazzák a korlátlan tárolást a privát tárolóban, valamint a hozzáférést a jelszógenerátorhoz és a két tényezős hitelesítési szolgáltatásokat.

utoljára érvényes árképzés

Azok számára, akik több funkciót és funkcionalitást akarnak, a LastPass négy különálló termékopciót kínál, köztük kettőt személyes használatra és kettőt üzleti használatra. A személyes lehetőségek a következők: Prémium és családok és az üzleti lehetőségek vannak csapatok és Vállalkozás.

Prémium előfizetés költségek Havonta 3 USD és feloldja számos olyan funkciót, amely nem szerepel a szabad terv. Ön megszerezheti a képességét küldjön titkosított információkat a tárolóból a külső felhasználók számára.

Ezenkívül az előfizetés lehetővé teszi egy segélyhívó kapcsolattartó beállítását, aki szükség esetén hozzáférhet az adatokhoz. Végül a prémium terv magában foglalja egy gigabájt titkosított tárhely amely segítségével bármilyen fájlt biztonságosan áthelyezhet a felhőbe.

A Családok opció havonta 4 dollárba kerül, és lehetővé teszi, hogy akár hat felhasználót összekapcsoljon ugyanazon ernyőfiók alatt. A családi boltozat vezetőjeként meghatározhatja, hogy mely jelszavak vannak megosztva az egyének között, így nem kell azokat nem biztonságos csatornákon küldeni..

A Teams előfizetést kisebb és nagyobb vállalkozások számára tervezték, amelyek 5 és 50 alkalmazottat foglalkoztatnak. A költség havonta 4 USD / felhasználó, a szervezetben. Minden alkalmazott hozzáférést biztosít egy privát boltozathoz, valamint a jelszavak, licencek és egyéb biztonságos adatok kezelésére szolgáló megosztott helyhez.

Nagyobb vállalatok számára az Enterprise csomag havonta 6 dollárba kerül, és informatikai szintű ellenőrzést kínál a biztonságos adatkezelés felett. Tartalmaz egy adminisztrátori vezérlőkészletet, amelyet felhasználhat az identitási hozzáférési rendszerek központosításához. Ezen felül az eszköz integrálható a meglévő könyvtárakat tartalmazó tárolókba.

LastPass biztonság és titkosítás

A LastPass támogatja teljes titkosítás eszköz szinten, ami azt jelenti még a fejlesztői sem látják vagy szerezhetik meg az Ön által tárolt információkat a magán boltozatában. A fő jelszavát soha nem küldik el a felhőkiszolgálóknak, és nem férhetnek hozzá a hackerek, akik esetleg elfogják az internetes forgalmat.

jelszó só példa

A termék az Advanced Encryption Standard (AES) 256 bites titkosításán épül, amelyet az Egyesült Államok kormánya használ a minősített információk védelmére. A jelszóinformációk tárolásakor a rendszer mind a PBKDF2, mind az SHA-256 algoritmusokra támaszkodik. Ezt a folyamatot sózott kivonatnak nevezik, amely egyirányú funkcióként védi az adatokat véletlen sorokként.

Telepítési útmutató

utoljára telepítésA LastPass böngészőbővítmény ingyenes kiegészítőként elérhető több operációs rendszer számára a vállalat letöltési webhelyéről.

Chrome-ra és Firefox-ra, a letöltési tevékenység egyszerű megindításával telepíti a kiterjesztést a böngésző eszköztárába. A Mac felhasználóknak, akik a Safari programot akarják használni, duplán kattintaniuk a .dmg fájlra, és be kell jelentkezniük a fiókba a telepítővarázslóval. Azt is vegye figyelembe, hogy a Windowshoz egy univerzális telepítő is elérhető, amely kiterjesztést támogat minden aktív böngészőhöz.

A dolgok mobil oldalán a felhasználók letölthetik az okostelefon- és táblagép-alkalmazást az iOS App Store-ból vagy a Google Play Store-ból. A telepítés után egy felszólítás jelenik meg a felhasználó számára, hogy jelentkezzen be e-mail címükkel és fő jelszavukkal. A szolgáltatás ezután elkezdi az összes mentett hitelesítő adat szinkronizálását.

Ez mind nagyon zökkenőmentes folyamat.

Vevőszolgálat

A LastPass különféle szintű ügyfélszolgálatot kínál az Ön előfizetési csomagja alapján. Mint várható lenne, a szabad számlákkal rendelkezők alacsonyabb szintű szolgáltatást fognak kapni, mint a havi tervekben fizetők. Minden felhasználónak azonban van hozzáférése a vállalat tudásbázisához és a GYIK-tartalomhoz.

A prémium, a családok és a csapatok tervei mindegyik tartalmazza a prioritást élvező technikai támogatást. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók hibákat vagy hibákat felvehetnek szolgáltatási jegyekre. Az Enterprise csomag egy lépéssel tovább megy, és hozzárendelte az ügyfélszolgálati szakértők dedikált csoportja, amely éjjel-nappal elérhető.

Végső gondolatok - Szüksége van LastPass-ra

A hackereknek és a számítógépes bűnözőknek köszönhetően az internet használata során mindig érzékeny a támadásokra. A jelszókezelők célja a kockázat csökkentése azáltal, hogy központi és biztonságos helyet biztosít az összes bizalmas információ és a fiók hitelesítő adatainak tárolására..

De hogyan választja ki a legjobb eszközt a jelszavak biztonságos mentéséhez?

Amint azt reméljük, hogy ez a LastPass áttekintés megmutatta, a szolgáltatás egy A biztonság és a felhőalapú innováció hosszú hírneve. Ijesztõ lehet a bizalom bármely vállalkozásnak a jelszavakkal, de a A privát boltozat megbízhatónak és védettnek bizonyult.

Az a tény, hogy alapszerszámuk ingyenesen elérhető, nem árt a dolgoknak, bár azoknak a felhasználóknak, akiknek több funkcióra vagy vállalati támogatásra van szükségük, lehetősége van fizetős csomagokra frissíteni..

GYIK

Melyik jelszókezelőt használja a legegyszerűbben?

A: A könnyű használat a személytől függ, ezért a legjobb, ha kipróbál egy pár eszköz ingyenes verzióját, hogy megtudja, mi az Ön számára legmegfelelőbb. Manapság a legnépszerűbb szolgáltatások a Keeper, az 1Password és a LastPass.

Támadhat a LastPass?

A: Az egyéni hitelesítő adatok biztonságosak, mivel soha nem kerülnek át a felhő kiszolgálókra, és mindig titkosítva vannak. Ha azonban valaki el tudja lopni a fő jelszavát, akkor a teljes tároló veszélyben van.

Van-e a LastPass ingyenes verziója??

A: Igen, az ingyenes csomag magában foglalja a böngésző kiterjesztését, a mobil alkalmazásokat és a korlátlan hitelesítő adatok tárolását a saját tárolójában.

Használhatom a LastPass-ot a Yubikey-vel?

A: Igen, támogatás érhető el a prémium és az Enterprise tervekhez.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me