Legjobb ausztrál internetszolgáltatók

kép a lassú internetes sebességrőlA legtöbb ausztrál fickóhoz hasonlóan küzdöttem az otthoni internetkapcsolattal is.

Mialatt ezt a blogot és néhány más online vállalkozást építettem, voltak olyan időszakok, amikor a lassú internetkapcsolatom komoly csalódást okozott nekem.

Arról beszélünk, hogy a billentyűzetem az íróasztalon dörömböl. Valami ilyen ��

Az otthoni iroda sebességének kutatása és optimalizálása során rengeteg kutatást végeztem az ausztrál internetszolgáltatókról és az NBN tervekről..

Az ausztrál internetszolgáltatók világa


Nehéz elképzelni az élő életet állandó internet-hozzáférés nélkül. 2020-tól kezdve több mint 14,7 millió ausztrál rendelkezik internettel otthonában vagy üzleti életében. Ez azt jelenti, hogy az otthonok és a vállalkozások körülbelül 88% -a kapcsolódik egymáshoz.

Az internethasználat egyenletesen oszlik meg Ausztráliában, a tasmániai emberek kevesebb internetet használnak, mint az ország nagy része. A Telstra Corporation Limited az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója, beleértve az internetet.

Ausztrália hírneve az, hogy a fejlett országok között a legalacsonyabb internetes sebességgel rendelkezik. Olyan országok mögött van, mint Oroszország, Magyarország és Kenya. A legtöbb internet-előfizető sebessége másodpercenként 24 MB és 100 Mb / perc között van.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az ausztrál a világon a 62. leglassabb internet. Jaj ��

Noha a Telstra Corporation Limited a telekommunikáció legnagyobb neve, számos új és bevált internetszolgáltató működik a szigeten. Nehéz lehet kiválasztani a megfelelőt. Összegyűjtöttünk néhány információt az ausztrál telekommunikáció legnagyobb szereplőiről azzal a céllal, hogy elősegítsük a piac jobb megértését és a jó döntés meghozatalát..

Ezen vállalkozások rövid áttekintése mellett néhány releváns információt is felvetünk az Ausztráliában elérhető internetes lehetőségekről és arról, hogy ezek miként befolyásolhatják a kapott szolgáltatást.

Australia A tíz legjobb internetszolgáltató Ausztráliában

Bemutatjuk a tíz legjobb internetszolgáltatót Ausztráliában, kezdve néhány nagyobb közismert névvel, majd néhány kevésbé népszerű opcióval beszélve..

1. Telstra - A legjobb összeköttetés / sebesség

Amikor az ausztrálok az internetre gondolnak, akkor a Telstra-ra gondolunk. Valójában Ausztráliában az internet-kapcsolatok több mint 40% -a Telstra.

A Telstra a legdrágább internetes lehetőségeket kínálja. Az árazás körülbelül havonta 70 dollár körül alakul ki egy 100 GB-os csomaghoz, amelyhez ADSL 2+, NBN vagy kábel tartozik.

Ez lényegesen drágább, mint amit a többi áttekintett cég kínál.

A Telstra jó választás, ha olyan örökölt vállalkozást keres, amely jó hírnévnek örvend a minőségi és következetes szolgáltatás iránt. A Telstra jó NBN esti sebességet kínál. A csúcsidőben a maximális csatlakozási sebesség 80 százalékát hirdetik.

A Telstra mobil tervei hozzáférést biztosítanak a gyors 4GX hálózathoz. Egyesek úgy döntöttek, hogy otthoni helyettesítésükhöz használják a szélessávú sávot.

Az ügyfelek által igénybe vett extra kedvezmények között szerepelnek olcsó mozijegyek, presell koncertjegyek és kedvezményes jegyek egyes sporteseményekre.

2. Optus - nagyszerű szolgáltatás / sebesség

Ha Telstra a telekommunikáció királya Ausztráliában, akkor Optus a koronaherceg. Ez az ország második legismertebb internetszolgáltatója. Hírneve olyasmi, amit évekbe telt az építés. Eredetileg 1981-ben alapították AUSSAT néven. 2001-ben felvette az Optus játékost.

Az Optus az ügyfeleknek a szolgáltatások teljes skáláját kínálja, beleértve az NBN és az ADSL terveket. Vannak mobil és szélessávú mobil tervek. Az Optus jó hírnevet szerzett magának a magas színvonalú ügyfélszolgálat érdekében. Szívesen beszélgetnek ügyfeleikkel telefonon, közösségi médián, csevegőprogramokon és üzletekben.

Az Optust elsősorban a hagyományos vezetékes internetes tervek és a mobiltelefonok szolgáltatójaként ismerték. Elágaznak, és több otthoni vezeték nélküli terméket kínálnak. Terveik versenyképes áron vannak, és sokan látják a vezeték nélküli lehetőségeiket vonzó alternatívaként az ADSL, az NBN vagy a kábel Internet számára..

3. TPG - szilárd NBN csomag választás

Amikor az ausztrálok a TPG-ről gondolkodnak, az egyik első eszébe jutó szó olcsó. A TPG rendelkezik a rendelkezésre álló legolcsóbb NBN-tervekkel. A TPG több mint kétmillió ügyféllel büszkélkedhet szolgáltatási terveiben. A tervek népszerűsége nőtt alacsony kezdőárak és hozzáadott extrák nélkül.

A TPG NBN szolgáltatás olcsón túl gyors. A 2020-ban elvégzett teljesítménytesztek azt mutatták, hogy az NBN TPG-szolgáltatásai biztosítják az ügyfeleknek a hirdetett maximális körülbelül 86% -ának megfelelő letöltési sebességet. Ez olyan jó, mint ha nem is jobb, mint a versenytársak. Természetesen ezek a számok rendszeresen ingadozhatnak.

A TPG az ügyfelek számára három NBN sebességű szintet kínál:

 • Alapvető NBN 12
 • Standard Plus NBN 50
 • Prémium NBN 100

Ezek a tervek korlátlan mennyiségű adatot tartalmaznak. Ésszerű díj ellenében a felhasználók vezetékes és mobiltelefonokat is felvehetnek.

4. iiNet

A iiNet jó megoldás az Ön számára, ha szórakoztatási tervet szeretne az internettel együtt. Amikor korlátlan adat iiNet tervet vásárol, hozzáférhet a Fetch TV set-top boxhoz. A vállalat egyik legvonzóbb tulajdonsága az, hogy meztelen DSL szolgáltatásokat kínálnak. Ez azt jelenti, hogy DSL internetet kaphat anélkül, hogy fizetnie kellene a telefonvonal külön bérleti díját. Sok ausztrál szerette ezt, mert a legtöbb ember elhagyja a vezetékes telefonját, és csak mobiltelefonokat használ.

5. Dodo

Annak ellenére, hogy nem megragadja ugyanazt a piacot, mint néhány nagyobb versenytársa, a Dodo jelentős ügyfélkört épített fel. A Vocus Communications leányvállalataként ugyanazon társaság tulajdonában van, amely az iPrimus-t és más kommunikációs vállalatokat kezeli.

A Dodo otthoni internetet, mobiltelefon-terveket, valamint otthoni energia- és biztosítási termékeket kínál. Az általuk kínált internetszolgáltatás mellett az emberek vonzzák a Dodo-t, hogy az egyik számlán háztartást tudnak biztosítani a legfontosabb szolgáltatásaik nagy részével.

A Dodo szíve a szélessávú internet. Teljes termékskálával rendelkeznek, beleértve az NBN, az ADSL 2+ és a mobil internetes szolgáltatásokat. Több internetes csomag áll rendelkezésre, és csak az Internet tervei vannak. A Dodo a sziget legolcsóbb szélessávú lehetőségeivel büszkélkedhet.

6. Vodafone

A legtöbb ember nem gondol az internetes szolgáltatásokra, amikor a Vodafone-ra gondol. Ez a cég mobil cégként építette fel a nevét. Az utóbbi években azonban a Vodafone elkezdett NBN terveket kínálni, kalapját az internetes üzleti játékba dobva.

A Vodafone egy egyszerű árazási modellt alkalmaz. Minden tervük korlátlan adatot tartalmaz. Csak annyit kell tennie, hogy meg kell határoznia a fizetési sebességet és az árat. Az opciók NBN 25-től NBN 100-ig terjednek. Ha kissé ássz, akkor látni fogja, hogy a Vodafone rendelkezik olcsó NBN 12 tervvel. Ez egy jó lehetőség, ha költségvetéssel keres internetet.

7. Tartozik

A Belong névvel, amely mindenki üdvözletét érzi, Ausztrália egyik újabb internetszolgáltatója. 2013-ban indult, és az ADSL 2+ terveket havonta 50, vagy havonta 65 dollárért kínálta. Ezek a tervek 70 GB-ot, illetve 250 GB-ot kínáltak. Sajnos az induláskor csak a Sydney nagyvárosi részén lakók élvezhetik ezt a szolgáltatást.

Mivel azonban az NBN lefedettsége növekedni kezdett, a Belong NBN terveket és ADSL terveket ajánlott fel ausztráliai nagyobb térségben. 2020-tól kezdve a Belong ragaszkodott egyszerű és egyszerű ajánlatához. Van egy korlátlan adatterv-lehetőség, három lehetőség az NBN-szolgáltatásra, két ADSL 2+ -terv és három Sim-mobilterv.

Ausztráliában több szélessávú szolgáltató van, mint valaha, így az újabb szolgáltatóknak, mint például a Belongnak, meg kellett találniuk a piacra való bejutás módját. A Belong állítólagos hírneve az, hogy hatékony módszert kínál a Netflix költségvetésbe történő beillesztésére. Két vagy három fős háztartás könnyedén streamálhat a Standard Plus 40 Mbps szolgáltatással. A nagyobb házak, amelyek folyamatos 4K / UHD adatfolyamot keresnek, részesülnének a 80 Mbit / s sebességű prémium terv előnyeiből..

Noha a Belong által kínált alaptervek vonzóak, az ügyfélszolgálat kevés. Számos panasz van a rossz kommunikáció és a lassú válaszidő miatt.

8. Aussie szélessávú

Az Aussie Broadband újabb újonnan érkezett internetes szolgáltatók számára Ausztráliában. Ami nem ismeri el a névfelismerést, gyorsan felépítik a hírnevét. Az Aussie szélessávú ügyfelek gyakran kommentálják, hogy ez az internetszolgáltató aggódik a szolgáltatás teljesítménye miatt. Aktívan részt vesz ügyfeleivel, amint az a fórumokon az ügyfelekkel folytatott kommunikációjukból kiderül.

9. Exetel

2001-ben alapították, hogy az Exetel több mint 300 000 üzleti és lakossági ügyféllel rendelkezik Ausztráliában. Ez egy olyan társaság, amely megtették a kemény gyárakat, és évek óta működik.

A versenytársakhoz hasonlóan többszintű NBN terveket kínálnak, kezdve az NBN 50 tervvel egészen az NBN 100 tervig. Nem kínálnak NBN 25 vagy NBN 12 tervet, de úgy döntöttek, hogy a költségvetési ügyfeleket elfogják vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásaikkal. 12 hónapos szerződéssel modemet kap, és nem kell fizetnie a beállítási díjat. Havonta körülbelül 40 dollárért 250 GB adatot kapsz.

Azok a felhasználók, akik félnek a kötelezettségvállalásról, ugyanazt a szélessávú szolgáltatást kaphatják szerződés nélkül is, de a modemért mintegy 100 dollárt kell fizetniük. Ezen lehetőségek használatakor figyelemmel kell kísérnie az adatelosztást. Ha túllicitálja a kiosztott összeget, 10 GBP-t számít fel 10 dollárért. És a sebessége 12 Mbps-ról 256 kbps-ra zuhan.

Az Exetel ügyfeleknek ADSL-terveket, száloptikai terveket és mobil szélessávú terveket is kínál. Mint sok áttekintett ISP-nél, az Exetel csomagolt csomagként kínál otthoni VoIP csomagot, mobil terveket és otthoni vonal tervet..

10. SpinTel

A SpinTel Ausztrália egyik legjobb internetszolgáltatója, amelyről valószínűleg még soha nem hallottál. A neves pénzügyi magazinok, például a Money Magazine többször díjazták a SpinTel-t az alacsony költségű, internetes lehetőségek kínálatáért..

A versenytársakhoz hasonlóan a SpinTel számos szolgáltatást kínál, beleértve az NBN-t, a mobil szélessávú terveket és az ADSL 2+ -ot. Az otthoni vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásaik modem segítségével nyújtják a szélessávú erőt. Ez lehetővé teszi az Internet megosztását az egész házban. Mivel a SpinTel telefoncsomagokat árusít, akkor összekapcsolhatja a BYO telefoncsomagokat, amikor internetet vásárol.

Mit jelent a különféle internetszolgáltatási típusok??

Az ausztráliai legjobb internetszolgáltatók áttekintésében a következőkről beszéltünk:

 • ADSL Internet
 • Kábel Internet
 • NBN
 • Otthoni vezeték nélküli szélessávú internet
 • Rögzített vezeték nélküli
 • Műholdas NBN

Ezek a kifejezések zavaróak lehetnek. Vegyünk néhány percet, hogy lebontjuk, mit jelentenek ezek a kifejezések, és megvizsgáljuk, hogyan befolyásolják a kapott internetszolgáltatást.

Mi az ADSL Internet?

kép, amely az ADSL internetes vonalakat mutatja AusztráliábanAz ADSL Internet, amelyet aszimmetrikus digitális előfizetői vonalnak is neveznek, egy olyan technológia, amelyet a hagyományos telefonvonalak segítségével gyors csatlakozási sebesség biztosítására hoztak létre. Ez lehetővé tette a sokszor gyorsabb sebességeket, mint a telefonos Internet.

Az ADSL technológia tette lehetővé a szélessávú sebességet. Ez a Web 2.0 mögött rejlő erő.

A világ egyes részein az ADSL Internet helyébe a szálas Internet kapcsolatok léptek. Ennek ellenére Ausztrália számos helyén az ADSL a mai technológia. Megértése, hogy mi ez és hogyan működik, segíthet, ha otthoni vagy üzleti kapcsolatát választja.

Mi az ADSL vonal??

A száloptikai technológiákhoz optikai kábelek szükségesek. Összehasonlításképpen: az ADSL rugalmas technológia. Olyan réz telefonvonalakat használ, amelyeket évszázadok óta használnak a vezetékes vezetékeknél. Az információkat nagy sebességgel továbbítják a rézvonalakon keresztül, lehetővé téve a felhasználók számára a Netflix megtekintését, e-mailek küldését és az online munkát.

A technológiát először 1988-ban vezették be, de évekbe telt, mire a technológia gyökereződött, mivel drága telepítése. Intuitív jelfeldolgozásra volt szükség, amely speciális berendezések fejlesztését és gyártását tette szükségessé. A 2000-es évek elejére a legtöbb terület az ADSL technológiára került.

ADSL hálózati lefedettségHogyan működik az ADSL??

Az ADSL egy bonyolult rendszer, amely több technológiát igényel a harmonikus működéshez. Otthonában ADSL-modemre van szüksége. Az otthoni modemet sodrott pár réz telefonkábellel, általában öt vagy hatodik kategóriájú kábellel csatlakoztatják, amelyek a helyi telefonközpontra vannak csatlakoztatva. Innentől kezdve az otthoni rézvezetékek, valamint a környéken lévő házak és vállalkozások rézvezetékei DSLAM-hoz vagy digitális előfizetői vonali hozzáférési multiplexerhez vannak csatlakoztatva..

Az otthoni modem adatok küldését és fogadását érinti a DSLAM felé és onnan. Az oda-vissza küldött jelek eltérő frekvenciát használnak, mint a telefonos telefonos kommunikáció. Ez az oka annak, hogy a telefonhívásokat és az internetes jeleket ugyanabban a vonalon lehet egyszerre továbbítani. Amikor a jelek elérik a központot, azokat megosztják és kezelik a különböző hálózati technológiák. Ez lehetővé teszi a telefonon történő kommunikációt vagy a másik végén található webszerverrel való kommunikációt.

Mi befolyásolja az ADSL internetsebességet?

Az ADSL internetes sebessége nem haladhatja meg az 50 Mbps-ot, mivel a csatlakozáshoz használt rézvezetékek korlátozottak. Más tényezők is befolyásolhatják az ADSL-kapcsolatokat, amelyek nagy része kívül esik a fogyasztó ellenőrzésén.

Ha a kapcsolat nem korlátozott, akkor a maximális sebessége körülbelül 10 Mbps. A lakott területen több helyi kapcsolat húzódik ugyanabból a sávszélességből. Ez azt jelenti, hogy több ember próbál korlátozott mennyiségű sávszélességet használni.

A felső korlátú ADSL kapcsolat viszont korlátozza az egyidejű kapcsolatok számát egy adott területen. Ezek elérhetik a 40 Mb / s sebességet is, mivel nem olyan sok felhasználó versenyez ugyanazon a vonalon.

Az ADSL sebességét befolyásolja otthona és a telefonközpont közötti távolság. Minél távolabb van, annál lassabb a kapcsolat és annál kevésbé megbízható a kapcsolat. A hurokhosszabbítók felhasználhatók a jelek erősségének növelésére hosszabb vonalakon. A rövidebb sorok azonban mindig jobbak.

Az ADSL vonalak fejlesztése megbízhatóbbá tette a nagy sebességű Internet nagyobb távolságra történő szállítását. Ennek ellenére a legalább 10 mérföld távolságban levő összeköttetések romlik és sebességveszteséget szenvednek a távolság miatt.

Mi az a kábel Internet?

kép, amely elmagyarázza a kábel internet működésétA kábel Internet ugyanazt a koaxiális kábelt és hálózatot használja, amelyet otthonához vezet, hogy internetet biztosítson. Az Internet szolgáltatója adatjelet küld a koaxiális kábelen keresztül. A jelet a modem továbbítja.

A modemről az Ethernet kábel csatlakozik a számítógéphez vagy az útválasztóhoz. Itt kapja meg nagysebességű internetét. Az útválasztója az otthoni otthonában sugározza a Wi-Fi jelet.

A kábeltévé-szolgáltatás a koaxiális kábel sávszélességének csak egy kis részét használja. Ez az oka annak, hogy az internetszolgáltatás ugyanazt a hálózatot képes működni. A kábelhálózatok az ország egész területén el vannak osztva, és Ausztrália összekötésére szolgálnak a világ többi részével. A kábel Internet lehetővé teszi a jel egyenletes eloszlását az egyes felhasználók között. Azt is lehetővé teszi, hogy a többet fizető felhasználók nagyobb sávszélességet kapjanak, ami gyorsabb sebességet jelent.

Miben különbözik a kábel Internet az internetet más formáitól??

A műholdas, száloptikai, kábel- és ADSL-rendszerek számos hasonlóságot mutatnak. Előfordulhat, hogy a kábel-Internet előnyösebb a műholdas internettel szemben, mivel a műholdas internet nem közvetlen jelet kínál, vagyis zavarok lehetnek az átvitel során. A kábel Internet közvetlen kapcsolattal rendelkezik, ami megbízható jelet jelent nagy sebességgel.

A száloptikai internetkábelek elérhetik a feltöltési sebességet, egészen 50 Mbps-ig, egészen 2000 Mbps-ig. Ez drasztikusan gyorsabb, mint amit a kábel-Internet kap. A hátránya, hogy az üvegszálas hálózatok továbbra is bővülnek, és Ausztrália egész területén nem férnek el annyira, különösen a vidéki területeken.

Kinek megfelelő a kábel Internet?

A kábel Internet gyors szélessávú kapcsolatot kínál. Akár tízszer gyorsabb, mint a DSL szolgáltatások. A kábel-Internet nagyszerű azok számára, akik megszakítás nélküli szolgáltatásokat keresnek videojátékok lejátszása és online videótechnika használata közben. Számos telefonszolgáltatást kínálnak jelenleg kábel-interneten keresztül, amely egyértelmű kommunikációt biztosít a hagyományos telefonvonalak költségeinek töredékénél..

Mi az NBN??

Az idő kudarcot vall, ha megpróbáljuk mélyebben leírni, mi az NBN. Itt van a Reader Digest verziója. A Nemzeti Szélessávú Hálózat egy olyan hálózat, amelyet Ausztrália kormánya fokozatosan kiépített. Az NBN célja, hogy nagysebességű kapcsolatot biztosítson Ausztrália minden otthonához és irodájához. Ezenkívül lehetővé teszi a telefonos és internetszolgáltatók számára, hogy szórakoztatást, e-egészségügyi, biztonsági és egyéb szolgáltatásokat biztosítsanak otthonokhoz és vállalkozásokhoz.

Milyen technológiákat használ az NBN?

Az NBN több technológiát alkalmaz, ideértve a következőket:

 • Rost a helyiségekbe
 • Rost a csomópontba
 • Rost az épülethez
 • Hibrid szál koax
 • Rögzített vezeték nélküli
 • Műhold

A legtöbb lakos és vállalkozás az első három technológia egyikét fogja használni.

Az NBN által létrehozott hálózat célja, hogy előmozdítsa Ausztrália gazdaságát azáltal, hogy jobb kapcsolatokat kínál a világ többi részével. A legtöbb ember az NBN-t használja az internethez való kapcsolódás, a barátokkal és a családdal való kapcsolattartás, valamint a streaming szolgáltatások nézésének egyik módjaként.

Miután ház vagy vállalkozás csatlakozik az NBN-hez, a háztulajdonosoknak új NBN tervet és modemet kell vásárolniuk. Az NBN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy továbbra is keressék az internetet, mint mindig, de stabilabb hálózattal és gyorsabb sebességgel.

Az NBN négy sebességű szintet értékesít az internetszolgáltatók számára, amelyek újracsomagolják őket és eladják a nyilvánosság számára. A lehetőségek a következők:

 • NBN 12
 • NBN 25
 • NBN 50
 • NBN 100

Az NBN utáni számok megabitekre vonatkoznak másodpercenként. Alapvetően ez a szám megmutatja, milyen gyorsan töltheti le a dolgokat. Minél nagyobb a szám, annál gyorsabban töltheti le az információkat. Ha megvásárolja az NBN 50 tervet, akkor az Internet sebessége gyorsabb lesz, mint a régi ADSL tervek. Elegendő ahhoz, hogy a négyéves család liberálisan használja az internetet.

Ki részesül az NBN műholdas és a rögzített vezeték nélküli csomagokból??

A vezeték nélküli jelek azok számára ideálisak, akik Ausztrália vidéki területein élnek. Az ára nem megfelelő, ha a kábeleket egész otthonunkba vezetjük, így a vezeték nélküli jelek lehetővé teszik az Internet előnyeinek kiaknázását a teljesítmény feláldozása nélkül..

Össze lehet hasonlítani a telefon mobilinternetjével. Az ország körül nagy átviteli tornyok találhatók, amelyek az NBN részét képezik. Van egy antennája vagy vevője a házában. Ha lakott területen él, lehet, hogy egyetlen átviteli torony szolgál, amely egyszerre több otthont is kiszolgál.

Ha az ország távoli területein él, akkor az NBN szolgáltatását a Sky Muster néven ismert műholdon keresztül nyújtják. Antenna lesz az otthonának tetején, és a jel az űrből az otthona felé halad. A technológia futurisztikusnak tűnik. Mivel a jel nagy távolságra halad, korlátozások vannak arra, hogy a jel mekkora gyorsan megy.

Ki élvezheti az otthoni vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokat??

Noha Ausztrália sok vágyat hagy a földi internet-sebességgel kapcsolatban, Ausztrália rendelkezik a bolygó legjobb mobiltelefon-hálózataival. Sokan rájönnek, hogy sokkal jobb a vezeték nélküli szélessávú hálózat használata, mint az olyan rögzített szolgáltatáshoz való csatlakozás, mint az NBN..

Az otthoni vezeték nélküli szélessávú tervek sok hasonlóságot mutatnak a mobil szélessávú tervekkel. A vezeték nélküli csomagoknak azonban több adata van, havonta akár 200 GB-ot is kínálnak. Ezenkívül a vezeték nélküli szélessávú tervekhez olyan Wi-Fi útválasztó is tartozik, amely összehasonlítható azzal, amelyet az NBN-hez csatlakoztatva használna. Ezek nagy teljesítményű hardverek, amelyek lehetővé teszik, hogy jeleket kapjon otthona minden szobájában.

A vezeték nélküli szélessávú tervek valamivel drágábbak, mint amit az NBN tervekért fizetnének. Mivel azonban egyre több ember használja őket, várhatóan e tervek ára csökkenni fog.

GYIK: Hogyan választhatom ki a legjobb internetes tervet?

Röviden áttekintettük Ausztrália legjobb internetszolgáltatóit. Most néhány dolgot szeretnénk megvitatni, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor otthona új internetes tervét választja ki. Három elsődleges tényezőt kell figyelembe venni. Tartalmazzák:

 • A szükséges adatmennyiség
 • Az NBN-terv sebessége
 • Szerződés aláírása vagy sem

Mennyi adat kell az ISP-tervhez?

A válasz erre a kérdésre háztartásonként változik. 2018-ban az átlagos ausztrál háztartás havonta mintegy 85 GB szélessávú adatot használt fel. Ennek ellenére a legtöbb ember az internetet segédprogramként kezeli. Senki sem akarja megvásárolni egy rögzített mennyiségű villamos energiát, tudva, hogy ha túllépik ezt a rögzített mennyiséget, akkor az áram kikapcsol. Hasonlóképpen, a legtöbb ember azt akarja, hogy az internet mindig be legyen kapcsolva. Ez az oka annak, hogy a legtöbben korlátlan adatot választanak.

Mennyi adatot használ jelenleg?

Ha úgy érzi, hogy a korlátlan adat nem megfelelő az Ön számára, akkor a legjobb módja annak meghatározására, hogy mekkora adattervre van szüksége, ha átnézi a régi internetes számlákat. Ezek általában a havi felhasználásuk. Ha nincs papíralapú másolat, akkor ezt az információt megtalálhatja az internetszolgáltató webhelyén.

Az adathasználat minimalizálásának lépései

Ha megdöbbent a felhasznált adatmennyiség, és olcsóbb csomagért szeretne fizetni, akkor néhány javítást végezhet az Internet használatában. Például a közösségi médiában állítsa be, hogy a videók soha ne kerüljenek automatikus lejátszásra. Ezenkívül ellenőrizze a Netflix streaming minőségét. Minél magasabb a minőség, annál több adatot használ fel. Ha filmeket tölt le, töltse le őket SD formátumban, nem pedig HD formátumban. Az iTunes HD minőségű filmje körülbelül 4 GB, míg az SD minőségű film átlagosan 1,5 GB.

Milyen gyors legyen az NBN-terved?

Ez nehéz kérdés lehet az ausztrálok számára, mert a leghosszabb ideig nem tudtuk megválasztani, milyen gyors az internetkapcsolatunk. Most azonban az NBN választási lehetőséget kínál nekünk.

Két tényezőt kell figyelembe vennünk, amikor meghatározzuk, mennyire gyors számunkra. Az első dolog, amire gondolnunk kell, az NBN sebessége annak szempontjából, hogy milyen gyorsan tudjuk letölteni a dolgokat. Akkor gondolkodni akarunk a kapcsolatok maximális kapacitásáról.

Tegyük fel például, hogy a legolcsóbb NBN 12 tervet választottuk. 12 Mbps sebességet kapunk. Házunkban azonban van hat ember, akik gyakran használják az internetet. Ha mindenki egyidejűleg online, akkor mindenki csak 2 Mbps sebességet ér el, ami semmi.

A legtöbb esetben azt javasoljuk, hogy kapjon NBN 50 tervet. Ez lehetővé teszi, hogy a négyéves család jó sebességgel csatlakozzon az internethez. Persze, hogy néhány extra dollárt takarít meg, ha lassabb szolgáltatást vásárol. Amikor azonban a család minden tagja küzdi a Netflix közvetítését, videókat néz a YouTube-on vagy online játékokat játszik, akkor rájön, hogy a megtakarított néhány extra dollár nem éri meg.

Kell-e kapnunk egy ISP tervet szerződésre??

A válasz attól függ, hogy mit szeretne az internetről.

A szerződéskötés előnyei

Lehet, hogy szerződéstől mentes havi tervet szeretne, mivel Ön nincs becsukva hosszú távon. Valószínűleg be kell fizetnie a beállított díjat, és valószínűleg fel kell fizetnie az útválasztót és a modemet. De szabadon lemondhatja szolgáltatását. Ha nem tetszik a szolgáltatója, bármikor léphet tovább. Ez jó lehetőség azoknak az embereknek, akik fontolóra veszik egy új szolgáltató kipróbálását, amelyben nem bíznak benne.

Emellett könnyedén megváltoztathatja a szolgáltatót, ha jobb ajánlatot talál. Ha azonban a talált új üzletet szintén havonta hajtják végre, akkor valószínűleg újabb drága beállítási díjat kell fizetnie. Itt, Ausztráliában, a szélessávú piacunk nem olyan erős, mint okostelefon-piacaink. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a verseny, ezért valószínűleg nem fog látni hatalmas ingadozást az egyik szolgáltatótól a másikig, hacsak nincs megállapodás.

A szerződés megszerzésének előnyei

Ha a szerződéses úton halad, akkor az internetszolgáltató 12–24 hónapra zár be. Idővel azonban valószínűleg pénzt fog megtakarítani. A szerződéskötéshez járó előnyök között szerepelhet a beállított díj be nem fizetése, ingyenes vagy kedvezményes modem megszerzése, és olcsóbb havi ára lehet..

A hosszú távú szerződések általában valamilyen típusú bónuszt kapnak. Tartalmazhat televíziót, laptopot vagy hozzáférést más szolgáltatásokhoz. Míg az összes internetszolgáltató szerződéseket használ, csak kevés dolgozik hónapról hónapra.

Reméljük, hogy élvezte Ausztrália tíz legjobb internetszolgáltatójának áttekintését. Mint mindig, szeretjük hallani az olvasóinkat. Az alábbi megjegyzés szakaszban tudassa velünk tapasztalatait a különböző internetszolgáltatókkal kapcsolatban, amelyeket használt.

Adja hozzá saját véleményét:

Mindent megteszünk a termékek független kutatása érdekében, hogy jobban segítsük olvasóinkat a döntések meghozatalában. Ennek ellenére szeretnénk meghallgatni a véleményét is. Az informatikai és promóciós jellegű egyedi értékeléseket elfogadjuk. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és közzétesszük az Ön véleményét. Maguk a cégek promóciós áttekintéseit nem teszik közzé. Kösz!

--- Kérjük, válassza a sebességet ---
Átlagos
Lassú
Gyors
?>

--- Kérjük, válassza a használhatóságot ---
Könnyen kezelhető
Enyhén bonyolult
Nagyon bonyolult
?>

Az alábbi gombra kattintva tudomásul veszem, hogy elolvastam és elfogadtam a Felhasználási feltételeket.

FELVÉTELEK FELVÉTELE

0
6858

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me