Mennyibe kerül az adatai a sötét webben? – Ellenőriztük

A Sötét Web valódi, és az Ön adatai valószínűleg ott vannak. Íme, mit érdemel adatai.

Az egyszerű válasz a következő: kb. 45 USD. Átlagban ennyit adnak el egy hitelkártyához kapcsolódó teljes információkészlet, beleértve a nevet, az SSN-t, a születési dátumot és a CVV-t.

A teljesebb válasz sokkal bonyolultabb, mint például a sötét web szinte minden. Az illegálisan beszerzett adatok vitathatatlanul illegális platformon történő vásárlása végül is elég árnyékos üzlet, ezért az árak szélsőséges ingadozásoknak és durva manipulációnak vannak kitéve.

De ne félj. Noha itt soha nem vallom be, hogy illegális adatokat próbáltunk vásárolni (nem utolsósorban azért, mert ügyvédeink azt mondták, hogy ne tegyem meg), ma részletesen kimerítem az Ön adatai (potenciálisan) mennyit adnak el, és mit tehetsz vele.

Ennek az információnak a beolvasása érdekében elolvassuk a különféle ügynökségek és cégek által már elvégzett kutatásokat, mint például a Livpoint Rowley a Flashpointon, a Richard a Dark Web Newson és a Charles McFarland, a François Paget és a Raj The Rejtett Adatgazdaság. Samani.

Saját vizsgálatokat is végeztünk. Miközben eredményeink nagy része megegyezik a már meglévő kutatásokkal, felfedeztünk néhány új és aggodalomra okot adó tendenciát is: kifejezetten az a gyakran használt webhelyek, mint például a Facebook és az Instagram jelszóinformációk értékes árucikkré válnak a sötét webben.

Gondoljunk mélyebben ebbe a zavaros témába.

A személyes adatok költsége

Az, hogy mennyit érnek adatai a sötét interneten, nagymértékben függ attól, hogy a profil elérhető-e a potenciális személyazonosság-tolvaj számára. Ez számos egyéb tényezőtől is függ, amelyek közül néhány meglepőbb, mint mások: nem csak az, hogy mekkora hitelkeret áll rendelkezésre a kártyán, hanem az is, hogy hány éves vagy, és még abban az államban is él.

személyes adatok értékeA piacon egyértelműen a leggyakoribb személyes információ, amire számíthat bankkártya adatok. Ezeknek az adatoknak a megvásárlása lehetővé teszi az azonosító tolvaj gyors hozzáférését az alapokhoz, és ha a vásárlások néhány napra vannak tömörítve, akkor valószínűleg nem veszi észre, hogy adatait a következő nyilatkozatáig ellopták. Ez azt jelenti, hogy a sötét interneten jelenleg elérhető személyes adatok sokasága megdöbbentő: a jelszavaktól a bevásárló helyekig egészen az orvosi nyilvántartásokig.

A piac költségvetési végén, legalább az Egyesült Államok adataival kapcsolatban, vannak Társadalombiztosítási számok, amelyet 1 dollárért lehet megvásárolni. Ön ezt olvasta: 1 dollár. A piac másik végén vannak olyan részletek, amelyeket rendkívül nehéz megszerezni, vagy olyan dokumentumok, amelyeket nehéz hamisítani. történelmileg, Az útlevelek prémium tárgyak voltak, az amerikai verziók 1000 és 2000 dollár közötti eladást jelentenek, bár az elmúlt években aggasztó tendencia mutatkozik a lopott orvosi nyilvántartásokban is.

Ezen árak némelyikére praktikus infographic készült. Itt van:

lopott személyes adatok statisztikája

Bár hasznos útmutató, érdemes megjegyezni, hogy a fenti elemek messze vannak a rendelkezésre álló egyetlen információtól, és az árak jelentősen eltérnek.

Milyen információk a leggyakoribb?

Az adatok védelmére vonatkozó legtöbb útmutató elmondja, hogy a személyazonossági tolvajok által leggyakrabban használt információk a „fullz” nevű csomag. Ezek a csomagok hitelkártya-számokat, de minden egyéb, a fiókhoz kapcsolódó információt tartalmaznak, amely lehetővé teszi a támadó számára, hogy igazolja személyazonosságát, ha az automatikus lopásgátló rendszerek megtámadják..

információs hackelés

Ezért a hitelkártya-adatok eltulajdonításának mértéke a sötét webes árakra vonatkozó kutatások nagy részében a hangsúly. Például egy páncélfajta ellenállási egység (TRU) jelentése, amelyet ebben az év elején bocsátottak ki, kizárólag a hitelkártya-adatok árfolyamának alakulásával foglalkozott..

A TRU jelentés megállapította, hogy a hitelkártya-számok a nem tesztelt kártyák 10 és 12 dollár között lehetett megvásárolni, bár az árak a szóban forgó kártya hitelkeretétől függően nagymértékben változtak. Azokat, akiknek 5000 dollár korlátja van, 450 dollárért adják el, míg egy 10 000 dolláros limitet tartalmazó kártyákat 800 dollárért kaptak. Egy másik, 15 000 dolláros limittel, 1000 dollárra kerül számon.

Van azonban egy másik áru is, amely gyorsan népszerűvé válik: az Ön általános jelszavak. Számos, alapvető szolgáltatásokat kínáló webhely most arra kéri az összes felhasználót, hogy jelentkezzen be egy fiókba a hozzáférés megszerzése érdekében, és egyes félrevezetők rájöttek, hogy amikor új jelszót kérnek, a legtöbb ember ugyanazt fogja használni, amely szinte mindenki számára hozzáférést biztosít. egyéb számláik.

Saját kutatásunk során azt tapasztaltuk, hogy ezekről a webhelyekről származó jelszóinformációk magasabb árakat kapnak, mint a történelem során, mivel az identitási tolvajok rájöttek, hogy a legtöbb ember használja a ugyanaz a jelszókészlet szinte minden számlájukra. Ez az egyik oka annak, hogy mindenkit sürgetünk, aki nyilvános helyen érzékeny személyes információkat küld el magas színvonalú VPN-szolgáltatás igénybevételére..

Ezért azok a részletek, amelyeknél valamivel több, mint 10 dollár értékű volt, például az egyéni instagram-fiókok adatai vagy hasonlóak, drágábbak, mint régen: Ezeket az adatokat valaki személyazonosságának ellopására egy kicsit összetettebb, mint pusztán megrendelni természetesen illegális útlevél, de azok számára, akik hajlandók a munkát elvégezni, a haszon nagyobb lehet.

A rendszer

Tekintettel arra, hogy a személyes adatok megszerzése, nem is beszélve azok eladásáról és megvásárlásáról, illegális, nem meglepő, ha megtudja, hogy az információk megvásárlásához használt rendszerek összetettek és rejtélyesek. Általában számos „közvetítő” foglalkozik brókerekkel az adatokat ellopók és az eladók között, és a láncban mindenki nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy megvédje magát a bűnüldözés általi felfedezésekkel szemben..

nagyszabású adatok megsértik a statA piac ilyen módon történő szervezése azt is lehetővé teszi, hogy mindenki viszonylag kevés tudással rendelkezzen a lopott adatok származásáról és rendeltetésszerű felhasználásáról. Ez párosulva a sötét web elavult és nem hatékony rendészeti rendszere, azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló információk mennyisége továbbra is gyorsan növekszik.

Egy ilyen szabályozatlan rendszer „problémákat” is felvet, ha úgy hívhatjuk őket, a potenciális vásárlók számára. Számos illegális adatvédelemmel foglalkozó online üzlet működik olyan áttekintő rendszereket, amelyek ismeretesek a legálisabb webhelyekről, például az Amazonról, ahol a vásárlók értékelhetik a vásárlóktól kapott szolgáltatást. Ez elősegíti a bizalom kiépítését, de saját kutatásunkban folyamatosan figyelmeztettek minket, hogy még a megbízható brókerek is gyakran szállítanak előállított adatokat..

Természetesen nehezen lehet rokonszenvünk az azonosító tolvaj kibomlása iránt, ám ezek a csalások csak azt mutatták, hogy a piacon teljesen hiányzik a szabályozás, még azok ellen sem, akik erősen befektetnek bele.

Mit tehetek vele??

Sajnos keveset tehetünk az adatoknak a sötét interneten való megjelenésének leggyakoribb módjáról. Saját kutatásunk során úgy tűnt, hogy a leggyakoribb adatokat a pénzügyi vállalatok nagyszabású csapdáitól szereztük be. Természetesen kevés ügyfél tehet meg mindent, hacsak nem panaszkodik fiók-szolgáltatóikhoz, és abban a reményben, hogy végül nagyobb biztonságot biztosítanak ezekre az adatokra.

internetbiztonság ellenőrizveEnnek ellenére számos egyszerű lépés létezik, amelyet az emberek megtehetnek korlátozza az összeget a bűnözők számára rendelkezésre álló adatok száma. Az a tény, hogy saját kutatásaink egyre növekvő piacot találtak az általános jelszavakra, azt sugallja, hogy az egyik legjobb módszer az adatok védelme elől való védelmére az egyik legrégebbi: a különféle erős jelszavak használata.

Ahelyett, hogy ugyanazt a gyenge jelszót használná minden online szolgáltatáshoz, amelyre feliratkozott, a biztonsági gyakorlatnak megfelelő, ha minden alkalommal új dologra gondol fel. Gondolhatja, hogy egy gyenge, könnyen kitalálható jelszó használata olyan nyilvánvalóan ártalmatlan szolgáltatásokhoz, mint például a webtárhely-fiók, nem okozna sebezhetőséget, de ha ugyanazt a jelszót használja számos ilyen szolgáltatáshoz, a támadó kereszthivatkozást adhat ezekre, és megszerezheti a meglepő szintű betekintést nyújt az identitásodba.

Egy másik jó gyakorlat annak ellenőrzése, hogy adatai már rendelkezésre állnak-e a sötét interneten, és ezt rendszeres időközönként meg kell tennie. Még ha több éve is történt egy hack áldozata, megéri ezt a rendszeres ellenőrzést, mert az adatok néha eltarthatnak egy ideig, amíg visszakerülnek az online piacra..

A jövő

Végül a sötét webes információinak ára a a kereslet és kínálat ősi szabályai. Jelenleg úgy tűnik, hogy van egy csomó mindkettő, bár a kínálati oldali többlettel. Ez nem meglepő, mivel az átlagos vállalati hack személyek ezreihez fér hozzá, és bár a személyazonosság-lopás egyre növekvő probléma, az abban részt vevő bűnözők száma továbbra is irgalmasan (és viszonylag) alacsony.

Ennek ellenére továbbra is úgy tűnik, hogy a bűnüldöző szervek nagyon tisztátalanok a sötét internetes rendőrügyekben, és így az ellopott információk piaca olyan, amire most és a belátható jövőben is hozzá kell szoknunk..

A gyorsan népszerűvé váló adatok védelmének egyik módja az, hogy a hálózaton keresztül kapcsolódik az internethez Virtuális magánhálózat vagy VPN. Noha ez a téma önálló oldalt érdemel, elegendő azt mondani, hogy ez a lehetőség titkosítja a kapcsolatot, megnehezítve a rossz fiúk számára az információk ellopását. Az összes VPN azonban nem jön létre egyenlőnek. Mielőtt komolyan fontolná ezt opcióként, olvassa el a cikkünket arról, hogy melyeket kell félnie, mivel naplózza az IP címeket, ami teljesen meghiúsítja a célt.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me