Mi az a proxy szerver? Egyszerű útmutató

Talán szereti megosztani tartózkodási helyét és online megtekintési szokásait a világ többi részével. Lehet, hogy nem. A proxykiszolgáló láthatatlanná tehet téged.


Legtöbbünk nagyon óvatos a személyes adatainkkal. Például, ha valaki felhívta Önt az utcán, akit nem ismersz, és telefonszámát vagy címét kéri tőled, akkor nagyon bánatos leszel.

Nem biztos, hogy észreveszi, hogy minden alkalommal, amikor csatlakozik egy weboldalhoz, vagy bárkivel csatlakozik az interneten keresztül, a kapcsolata megadja számítógépének címét annak a személynek, akivel kapcsolatba lép. Miért történik ez? Mivel a számítógépének képesnek kell lennie arra, hogy információkat küldjön és fogadjon a számítógépről, amellyel együttműködik.

kiberbiztonsági statisztikákGondolkodhat olyan embereknél, akik megpróbálják egymásnak információt küldeni postai úton. Az egyetlen módja annak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az információk a megfelelő helyre kerülnek-e, ha címüket a borítékra helyezik.

A számítógép által küldött cím a nyilvános IP-cím. Talán már hallotta ezt a kifejezést korábban. Az IP az Internet Protocol rövidítése. Most, hogy tudta, hogy van internetcíme, kíváncsi lenne, mi az? Könnyű megtudni. Csak lépjen a Google-ra, és írja be a keresősávba: „Mi az én IP?”

Látnia kellene egy számsort, három-két intervallumban pontokkal elosztva. Ezt használja a számítógép és más számítógépek a világ többi részéhez történő csatlakozáshoz.

Készen áll arra, hogy többet megtudjon IP-címéről? Olvass tovább.

Mi mögött az IP-cím?

Kíváncsi lehet, hogyan kapott IP-címet. Nos, hogyan kapott címet otthonának vagy lakásának? A várostervezők egy csoportja leképezte a területet, és bizonyos utcákat kijelölt, hogy bizonyos nevekkel és bizonyos otthonokkal rendelkezzenek az utcán, hogy bizonyos számok legyenek. Nagyjából ugyanaz az IP-címével.

mi az ip cím

A különbség az, hogy a várostervezők helyett az internetszolgáltatója van. Attól függően, hogy hol tartózkodol az országban, ez lehet a Verizon, AT&T, Comcast vagy tetszőleges számú internetszolgáltató. Amit tudnod kell, hogy a modemhez IP-cím van hozzárendelve. Tehát minden olyan eszköz, amelyet otthonában használ, hogy csatlakozzon az internethez, az adott címen keresztül információkat küld és fogad.

Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, ezt érdekes információnak tekinti, de nem érzi, hogy aggódjon vagy érdekeljen valami. Ennek ellenére vannak olyan realitások a nyilvános IP-címekben, amelyek idegesíteni néhány embert.

Például, tudta, hogy ha valaki rendelkezik IP-címével, képes lesz azonosítani, hol tartózkodsz a bolygón? Lehet, hogy meg tudják határozni az utcát, amelyen él.

Vagy tudta, hogy a Bizonyos webhelyekhez való hozzáférést az IP-cím korlátozhatja az ami neked van? A legtöbb ember ezt először veszi észre, amikor külföldre utazik, és megpróbálja elérni kedvenc amerikai alapú streaming szolgáltatását. Vagy a szolgáltatás egyáltalán nem működik, vagy vannak bizonyos korlátok arra, hogy a szolgáltatás hogyan fog működni, attól függően, hogy hol vagy, amikor csatlakozik.

Gondolj erre: az IP-cím közvetlenül kapcsolódik a nevedhez és az otthoni címhez. Ennek oka az, hogy az internetszolgáltató tudja, hogy egy adott címen van valaki, aki fizet a címért. Ez azt jelenti, hogy minden egyes számítógépének használatakor potenciálisan személyes információkat ad el a világ számára. Szóval mit tehetsz??

Nézze meg a Proxy Szerver beszerzése lehetőséget

A meghatalmazott valami vagy valaki, aki a másik helyén áll. Amikor az IP-cím proxyjáról beszélünk, akkor arról beszélünk, hogy helyettes IP-címet vagy helyettesítő identitást szerez.

hogyan működik a proxy

Nem, ez nem azt jelenti, hogy új internetes tervet kell beszereznie. Egyszerűen online kell lépnie, és át kell néznie a rendelkezésre álló proxykat. Számos olyan meghatalmazott képviseli, akik ingyenesek, de többször is lassú szolgáltatást nyújtanak, és kevesebb, mint szigorú szokással rendelkeznek személyes adatainak megfigyelése és megőrzése szempontjából..

Vannak a az interneten elérhető megbízható proxyk száma. Ezek a proxyk és VPN-k blokkolják a tényleges IP-címet, és hamis IP-címet kapnak, amelyből úgy tűnik, hogy úgy tűnik, mintha a világ másik részén lennél..

Hogyan működik egy proxy??

A proxy egy kiszolgáló a számítógépen. Ez a szerver el fogja venni az Ön böngészési forgalmát és átirányítani. Mit jelent ez gyakorlati szempontból??

hogyan működik a proxy szerver

Nos, tegyük fel, hogy vásárolni akar valamit az eBay-en. Online lép, beírja az eBay-t a keresősávba, és az Internet szolgáltatója kérést küld. Ez a kérelem összeköti Önt a rendeltetési helyével, és megmutatja az eBay-en, mi az igazi IP-címe.

Ha proxy segítségével csatlakozik, a kérés más útvonalat indít. A kérelem a számítógépről az internetszolgáltatóra kerül, de ezután egy proxyra vagy egy helyettes kiszolgálóra kerül. A proxykiszolgálótól az eBay-re utazik. Ahogy az információ elterjed, a proxy titkos IP-címet ad Önnek, amely lehetővé teszi az igazi IP-cím elrejtését.

Szüksége van egy proxyra??

Vannak olyan emberek, akik azt mondanák, hogy nincs szükségük meghatalmazóra. Nincs mit elrejteni, és nem törődnek azzal, hogy ki férhet hozzá IP-címükhöz. Ennek ellenére számos ok van a proxy használatára, amelyek túlmutatnak a személyes adatainak elrejtésén.

proxy szerver előnyei

Például az iskolában vagy a könyvtárban van, és ellenőrizni szeretné a közösségi média állapotát. Az iskola vagy a könyvtár azonban blokkolta a hozzáférést a kedvenc közösségi média webhelyéhez. Egy proxy lehetővé tenné, hogy megkerülje azt a blokkot, és megszerezze a kívánt hozzáférést.

Vagy előfordulhat, hogy érdekel valamit online nézni, de nem feltétlenül akarja, hogy az egész világ tudja, hogy az adott elemre néz, vagy egy adott témáról olvas. Proxy nélkül az IP-cím visszavezethető a fizikai helyére. Proxy esetén az IP-cím nem vezet vissza a fizikai helyéhez.

Egy másik alkalom, amikor élvezheti a meghatalmazást, az, ha külföldre utazik. Azt gondolhatja, hogy utazás közben nem érdekli az online tartalom streaming. Mivel azonban bárki, aki széles körben utazott, megérti, függetlenül attól, hogy milyen egzotikus vagy milyen szép a meglátogatott hely, akkor lesz olyan idő, amikor azt akarja majd, hogy csak hátradőljön és pihenjen, és kedvenc műsorát nézze meg kedvenc streamingjében szolgáltatás. Ennek ellenére földrajzi korlátozások, lehet, hogy nem tudod. Ismét egy proxy használata segít.

Vannak, akik munkahelyi meghatalmazást használnak, mert a munkáltató blokkolja a hozzáférést bizonyos közösségi média oldalakhoz. Azt akarják, hogy megkerüljék ezeket a korlátozásokat. Az igazság az, hogy számos oka van annak, hogy miért lehet a proxy használata a megfelelő lehetőség.

Vannak bizonyos okok, hogy kerülje el a proxy használatát. Például az internetszolgáltató, a munkáltató vagy a hálózat tiltakozhat egy proxy használatával. Lehet, hogy feketelistára adnak bizonyos IP-címeket, amelyekről tudják, hogy egy proxyból származhatnak.

Fontos az adatvédelem

Az emberek értékelik a magánéletüket. A proxyszerverek segítenek a személyes adatok és a böngészési szokások privát kezelésében. A proxyszerverek biztonsági előnyöket nyújtanak. Lehet, hogy a proxyszerver titkosítja az internetes kéréseit, megakadályozva a kíváncsiskodó szemét, hogy megnézze tranzakcióit. A proxykiszolgáló megvédi Önt az ismert rosszindulatú programoktól, és hozzákapcsolható egy virtuális magánhálózathoz, amely lehetővé teszi a távoli felhasználók számára az Internet elérését a vállalat proxyján keresztül.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me