Nord VPN vs PIA – Győztes = Nord

A legjobb VPN-szolgáltatás megszerzése soha nem történik véletlenül. Általában kimerítő kutatás eredménye, amely összehasonlítja a VPN székhelyének országát, a VPN sebességét és a kiszolgálók hálózatát..

Talán a legfontosabb, az ügyfeleknek tudniuk kell, hogy adataik biztonságosak-e vagy sem azzal a VPN-mel. Valószínűleg a szolgáltató megosztja-e az összes összegyűjtött információt, vagy valóban betartja-e egy szigorú „naplózás nélküli” irányelvet, amely teljes anonimitást ígér a felhasználó számára?

Az átlagos vásárló számára nem könnyű sok időt tölteni a különféle VPN-szolgáltatók összehasonlításával. Ezért annyira fontosak az ilyen összehasonlítások. Két viszonylag jól ismert VPN-szolgáltatót vezetünk egy fej-fej versenyre, amelyben csak egy nyerhet győztesként..

Vessünk közelebbről NordVPN vs. Privát internet-hozzáférés, vagy PIA.


Bevezetés a NordVPN-be

A panamai székhelyű VPN ez az egyetlen VPN, amely valóban ragaszkodik a „nincs naplózás” irányelvhez. Ez rendkívül népszerűvé teszi, és a sebességteszt néhány lenyűgöző eredményt mutat. További értékes funkciók közé tartozik a hirdetést blokkoló szoftver, a 24 órán keresztül elérhető, élő chat támogatás, a TOR-over-VPN használatát lehetővé tevő kiszolgálók és a dupla VPN konfigurációk. A 30 napos pénz-visszafizetési garancia további dicséretre méltó.

nordvpn logó

Bevezetés a PIA-ba

Azok az emberek, akik egy egyszerű, olcsó VPN-t keresnek, elégedettek lehetnek a privát internet-hozzáféréssel. Székhelye az Egyesült Államokban található, amelyet sokan hátrányként fognak felismerni, mivel ez az ország még mindig van az Öt Szem Hálózat része. A PIA visszatérítési politikája kevésbé nagyvonalú, mint a Nordé, csupán hét napra szól. Sőt, a PIA ügyfélszolgálata úgy tűnik, hogy romlott az elmúlt hónapokban.

magánhálózati logó

A joghatóság összehasonlítása

A NordVPN vitathatatlanul itt rendelkezik azzal az előnnyel. Székhelye Panamában van, egy olyan országban, ahol van nem része az öt szem, kilenc szem vagy 14 szem háló. Hasonlítsa össze a PIA-val, amely az Egyesült Államokban található. Az Egyesült Államok része ezeknek a kémhálózatoknak. Ez azt jelenti, hogy a polgárok kémkedéséből származó hírszerzési adatok megosztható a hatóságokkal.

Ezek a hálózatok alapvetően lehetővé teszik a az egyik tagország kémügynökségei, hogy figyeljenek a többi tagország állampolgárainak online tevékenységeire. Ezt a tagok közötti megállapodásoknak köszönhetően jogilag megtehetik. Míg az Egyesült Államok törvénye korlátozza az amerikai kémeket arra, hogy valószínűtlen ok nélkül cselekedjenek otthoni területükön, indokoljanak és más törvényes ügyekkel járnak, addig az ausztrál kémnek nincs ugyanaz a korlátozása.

Ha Ausztrália előfordul, hogy hasznos információkat szerez az amerikai állampolgárok online tevékenységeivel kapcsolatban, megosztják azokat az amerikai hatóságokkal, akik esetleg lépéseket tehetnek. Természetesen a fordított is igaz. Amikor az amerikai kémek ausztrál állampolgárokat érintő információkat találnak, amelyek érdeklődhetnek, akkor megosztják azokat az ausztrál hatóságokkal.

Ennek megfelelően egy egyesült államokbeli VPN nem képes megvédeni ügyfeleit a kormány beavatkozásától. Ilyen VPN is van az amerikai törvények hatálya alá tartozik az adatok megőrzése, valamint az adatok megosztása a hatóságokkal.

Ezzel szemben Panamában nincs ilyen adatmegőrzési törvény. Nem részt vesznek a kémmegállapodásokban részt vevő nemzetközi megállapodásokban is, amelyek arra kényszerítik őket, hogy adatot osszanak meg más nemzetekkel. Ez Panamát kiváló választássá teszi a VPN tárolásához.

Melyik VPN gyorsabb?

Nem számít, hogyan tölti idejét online, A VPN sebessége kritikus. A lassú sebesség befolyásolja a böngésző teljesítményét, így elmaradhat az oldal betöltése. Nézze meg az alábbiakban a VPN-teszt eredményeit, hogy megtudja, melyik szolgáltatás gyorsabb.

vpn szolgáltató összehasonlító besorolása

A NordVPN robusztus hálózatot biztosít, amely nem ingadozik túl sokat. Segít abban, hogy a Nord automatikusan összekapcsolja a felhasználókat a felhasználó által választott ország legkevésbé túlterhelt szerverével. A kevésbé zsúfolt szerver mindig gyorsabb böngészést jelent.

Ennek ellenére a NordVPN sebessége nem volt lenyűgöző. A Tokióban a szerver használata alatt végzett letöltések mindössze 1,05 Mbps-ot tettek ki. A legjobb eredményt Amszterdamban érték el, 16,36 Mbps letöltési sebességgel.

A PIA gyorsteszt eredményei jobbak voltak. A letöltési sebesség Tokióban 13,74 Mbps, Hollandiában pedig 20,38 Mbps volt, ami a PIA leggyorsabb sebessége. A kezdeti kapcsolat úgy tűnik, hogy a PIA elveszíti sebességének nagy részét, bár konzisztenciája az egész területen jó volt.

Ez azt jelenti A PIA előnye a sebesség, de a streaming platformokhoz való hozzáférése a legjobb esetben kiszámíthatatlan. Ennek megfelelően a felhasználók továbbra is kedvelik a megbízhatóbb NordVPN streaming közben.

Melyik VPN rendelkezik a legátfogóbb hálózattal?

A nagy teljesítmény biztosítása érdekében a hálózat mérete és eloszlása ​​rendkívül fontos. Minél több kiszolgálót kínál a VPN, annál kevésbé lesz zsúfolt mindegyik kiszolgáló. Kívánatos továbbá a szerverek megfelelő földrajzi eloszlása, hogy bárhol legyenek az ügyfelek a világon talál egy szervert, amely viszonylag közel van. Ez biztosítja a gyorsabb teljesítményt, de azt is jelenti, hogy a felhasználóknak sokkal több választási lehetősége van, ha el akarják hamisítani a helyüket.

nordvpn europe szerverek

Ebben a kategóriában a NordVPN nyeri le a győzelmet több mint 5000 szerver található 61 különböző országban. A PIA alig büszkélkedhet 3100 szerver elhelyezett 33 országban.

A biztonság összehasonlítása

A VPN-ek használatának fő oka a biztonság. Egyre többen érdeklődnek a VPN-k iránt a biztonsági aggodalmak miatt, és a kiberbiztonsági kockázatokról szóló címsorok száma miatt a híroldalak majdnem elérik a híroldalakat minden egyes nap.

Ebben a kategóriában lehetetlen legyőzni a NordVPN-t. Megbízható politikájuk van a naplózás ellen, és titkosításuk csúcstechnika, ahogyan OpenVPN protokollt és AES 256 bites titkosítást kap. Ezenkívül a Nord kettős VPN-t tesz lehetővé, és magában foglalja CyberSec, amely segít a felhasználóknak elkerülni a botneket. A tesztelés során kiderült, hogy a NordVPN-nek nincs szivárgása.

nordvpn cybersec

Nincs PIA-val kettős VPN, és az alapértelmezett kapcsolat AES 128 bites titkosítást használ. Ennek ellenére választhat az AES 256 bites titkosítást, és választhat is BUZOGÁNY, ami nem olyan jó, mint a Nord's CyberSec, de legalábbis némi védelmet nyújt.

privát internet-hozzáférési beállítás

Ebben a kategóriában a verseny szoros, de a Nord kijön.

Kompatibilitás

A VPN tényleges használatakor azt szeretné, hogy minden eszköze biztonságosan hozzáférhessen az internethez. A VPN eszközön történő megvalósítása sok esetben nehézkes lehet. Ha fontos az Ön számára az időmegtakarítás a könnyen telepíthető VPN-funkciókkal, akkor az NordVPN lenne a választás.

A PIA az összes főbb operációs rendszert kínálja: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, valamint a VPN útválasztón történő használatának lehetőségét. A probléma az - a nagy platformon kívül is zavaró a VPN más eszközökön történő használata.

A NordVPN minden nagyobb operációs rendszert kínál, amelyet a PIA végez. Ezenkívül praktikus oktatóanyagokat tartalmaz a VPN használatához az Android TV dobozokon, egy csomó különböző márkájú útválasztót és véletlenszerű eszközöket..

A privát internet-hozzáférés meghaladja az NordVPN-t az egyszerre csatlakoztatott eszközök számában. A PIA lehetőséget nyújt 10 egyidejű kapcsolat használatára míg a NordVPN csak 6-ot tesz lehetővé.

Ha valóban szüksége van ezekre a további 4 összeköttetésre, akkor a PIA itt mozgatja a tűt az ön számára, de különben a NordVPN jön a tetejére, amikor a kompatibilitást illeti.

VPN kiválasztása

Ebben a NordVPN és a PIA összehasonlításban, A Nord egyértelmű nyertes. Ennek ellenére a PIA megbízható szolgáltatásokat kínál, és értelme a felhasználás bizonyos forgatókönyvekben.

Mindkettő pénzvisszafizetési garanciákat kínál, ezért nagyon értelmes kipróbálni mindkét lehetőséget ingyenesen, hogy kipróbálhassa a helysebességet, kivéve, ha már eladták őket. Ha az NordVPN képes elérni a PIA sebességet, akkor azt javasoljuk, hogy használja a NordVPN-t, hogy kihasználhassa kiemelkedő biztonságát, joghatóságát és szolgáltatásaikat.

nordvpn logómagánhálózati logó

A tartózkodási helyük közül egyiket lehet jó választás. Ha Tokióban tartózkodik, akkor a NordVPN sebessége nem növeli a szolgáltatásba vetett bizalmat, és a PIA sokkal jobb megoldást jelent. Az egyetlen alkalom, hogy a NordVPN valóban legyőzi a PIA-t, a meghatározott helysebességgel ahol a világban van, nagy hatással van a választására.

GYIK

K: A NordVPN magántulajdonban van?

A: Igen, azonban a NordVPN csak a kiválasztott számú szolgáltatással engedélyezi a torrentolást és a P2P-t. Ha látjuk, hogy a kínzó általában az, amit az emberek szeretnének magántulajdonban tartani, ez néhány ember számára problémát okozhat.

Kérdés: Van-e az NordVPN gyilkos kapcsoló?

A: Igen, az egyik legjobb tulajdonsága az automatikus megszakító kapcsoló. Ha az adatai egy pillanatra megvilágosodnak, akkor automatikusan leállítja a használt programot, vagy elválasztja a kapcsolatot a használt eszközről.

K: A PIA VPN jó?

A: Igen, mivel a mai piacon az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, magas szintű szolgáltatást kínál.

K: Mi a legbiztonságosabb VPN szolgáltatás?

A: A NordVPN ebbe a kategóriába tartozik a sütemény. Noha a NordVPN nem mindig a leggyorsabb, a legjobb biztonságot nyújtja.

K: Az ingyenes VPN biztonságos?

A: Általában nem. Vannak olyan fizetett szolgáltatások, amelyeknek szoftverük verziója viszonylag biztonságos. Vannak jobb költségvetési lehetőségek, amelyek jobban megfelelnének a felhasználásnak. Nézze meg a legjobb ingyenes VPN útmutatónkat.

Adja hozzá saját véleményét:

Mindent megteszünk a termékek független kutatása érdekében, hogy jobban segítsük olvasóinkat a döntések meghozatalában. Ennek ellenére szeretnénk meghallgatni a véleményét is. Az informatikai és promóciós jellegű egyedi értékeléseket elfogadjuk. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és közzétesszük az Ön véleményét. Maguk a cégek promóciós áttekintéseit nem teszik közzé. Kösz!

--- Kérjük, válassza a sebességet ---
Átlagos
Lassú
Gyors
?>

--- Kérjük, válassza a használhatóságot ---
Könnyen kezelhető
Enyhén bonyolult
Nagyon bonyolult
?>

Az alábbi gombra kattintva tudomásul veszem, hogy elolvastam és elfogadtam a Felhasználási feltételeket.

FELVÉTELEK FELVÉTELE

0
4415

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me