Proton VPN – Tapasztalt biztonsági vezetők (tudnak szállítani?)

A ProtonVPN még nem lenyűgöző szolgáltatás, de úgy tűnik, hogy keményen próbálkoznak. Íme a véleményem arról, hogy miként állnak fel a verseny ellen.


A ProtonVPN a protonMail mögött álló harvardi fizikusok gondolata. A ProtonMail állítólagos hírneve az a tény, hogy egy földalatti bunkerben lakott. A ProtonVPN egy virtuális magánhálózat, amelyet a webes forgalom biztonságához terveztek.

A ProtonVPN egy szolgáltatás, amelynek célja a biztonság nyújtása. Hitelének tekintve ez az egyetlen VPN szolgáltatás, amely valóban ingyenes lehetőséget kínál. Ez jó szolgáltatás. De vajon ez a legjobb VPN? Nézzünk néhány tényezőt, amelyek segítenek meghatározni a választ.

Áttekintés

FeaturesInformation
használhatóság: Könnyen kezelhető
Naplózási politika: Nincs naplózási politika
Szerver mérete: 3000 ++ szerver
Szerver terjesztés: 61 ország
Támogatás: Jegy
torrentezés-: Korlátozott
streaming: Korlátozott
VPN protokoll és titkosítás: OpenVPN protokoll; AES-256 titkosítás
Központ: Svájc
Ár: 4 $ / hó
Hivatalos honlapján: https://protonvpn.com/
Előnyök:
 • A kiszolgálók fizikailag biztonságosak
 • Jó adatvédelmi irányelvek
 • Az Internet kliens könnyen használható
 • P2P barátságos
 • Tartalmazhatja a ProtonMail-t
 • Biztonságos magkapcsolatok
Hátrányok:
 • Korlátozott kiszolgálók és kiszolgálóhelyek
 • Szerver sebességgel kapcsolatos problémák
 • Nem minden ügyfél kap teljes hozzáférést a szerver szolgáltatásaihoz
Jellemzők:
 • Három szerverhely a VPN ingyenes verziójával
 • AES - 256 titkosítás
 • 2048 - bites RSA kulcs titkosítás
 • HMAC SHA256-tal az üzenet hitelesítéséhez
 • Nyissa meg a VPN-protokollokat
 • Támogatja a PPTP L2TP / IP másodpercet
 • Svájci székhelyű cég
 • A Proton VPNs Secure Core 1000 méterrel a felszín alatt található egy csapadék menedékben
 • Öld meg a kapcsolót
 • Átláthatósági jelentés
 • Opciós kanári

Bízhat-e a ProtonVPN-ben?

Annak meghatározásakor, hogy a VPN megbízható-e vagy sem, az egyik legfontosabb kérdés, amelyet meg szeretnénk vizsgálni, az adatvédelmi politikájuk. A filozófiájuk megvitatásakor a ProtonVPN elmondta, hogy elkötelezettek a felhasználók magánéletének védelme mellett. Ez azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb információt gyűjtik azzal a céllal, hogy ügyfeleik számára magán- és névtelen élményt biztosítsanak.

protonvpn naplózási politikaA ProtonVPN megígéri, hogy nem gyűjt naplókat. Mint ilyenek, elkötelezettek abban, hogy nem osztják meg az Ön kapcsolatait vagy a meglátogatott webhelyeket érintő információkat.

A fiókba való bejelentkezéskor a legutóbbi tevékenységek egyetlen időbélyegzőjét tárolják. Ez nem tartalmazza az információt arról, ahonnan bejelentkezik, vagy mennyi ideig van bejelentkezve. Ez minden VPN-nél általános gyakorlat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az ügyfelek nem bántalmazzák szolgáltatásaikat azzal, hogy több ember használja a VPN-t, mint az előfizetés engedélyezi. Az időbélyeg felülíródik minden alkalommal, amikor újból csatlakozik a szerverhez.

Néhányan azon gondolkodtak, hogy a ProtonVPN hogyan tudja elkerülni a naplóadatok megőrzését, mivel ez a svájci törvények szerint kötelező. A ProtonVPN részletes magyarázatot adott erre adatvédelmi politikájukban. A blogjuk miatt az a tény, hogy a naplózási információk tárolását előíró törvények vonatkoznak a nagy távközlési szolgáltatókra, amelyek nem a ProtonVPN. Tehát ezek a törvények nem érintik őket.

A Proton Mail szerverei biztonságban vannak?

protonvpn nincs naplózási politikaMások aggódnak amiatt, hogy a ProtonVPN szerverek közül sok nem Svájcban található. Ehelyett olyan országokban helyezkednek el, mint Kanada, az Egyesült Államok és Kína, ahol végrehajtják az olyan tevékenységeket, mint a fakitermelés és a megfigyelés. Tehát fel lehet kérdezni, hogy működne-e a nem naplózási politika ebben a helyzetben. A válasz az, hogy a házirend megegyezik a kiszolgálók helyétől függetlenül. A ProtonVPN szerint szervereik nem tárolnak semmilyen személyes információt, így biztonságos csatlakozni bármilyen országhoz, amelyet a felhasználó szeretne.

A ProtonVPN nyitva van és előre látja, hogy tudják, hogy egy adott ügyfél csatlakozik-e a VPN szolgáltatáshoz. De ez igaz minden odafigyelő VPN-szolgáltatásra. Amit a ProtonVPN kapcsán szeretünk, az az, hogy elég felelősek ahhoz, hogy felfedjék ezt a tényt. Számunkra ez jó dolog.

Az is jó, hogy nyomon követik a bejelentkezési kísérletek időbélyegét, mert ez lehetővé teszi számukra a brutális erőszakos támadások elleni védelmet. A VPN szolgáltatás, amely szerint nem jelentkezik bejelentkezési kísérletekkel, hazudik, vagy nem biztonsági szempontból tudatos.

Tehát miután megvizsgáltuk adatvédelmi politikájuk különféle aspektusait, úgy érezzük, hogy a ProtonVPN őszinte. Előrehaladnak abban, hogy mit fognak gyűjteni és nem fognak összegyűjteni. Őket olyan személyek támogatják, akik éves tapasztalattal rendelkeznek az adatvédelem területén, és akik komolyan veszik ügyfeleik magánéletének védelmét.

Mivel svájci társaság, nem vonatkoznak rájuk az EU jogszabályai. Nem tagjai az Egyesült Államok által vezetett Öt Szemnek vagy a 14 Szem megfigyelési programnak. Amint azonban már említettük, Svájc néhány olyan felügyeleti törvényt is elfogadott, amelyek kétszer gondolkodunk. Ezek a törvények előírják a távközlési szolgáltatók számára, hogy 12 hónapig tárolják a csatlakozási naplókat. A megfogalmazás félreérthetősége miatt el lehet távolodni arról, hogy ez nem vonatkozik az e-mailekre és a VPN-szolgáltatásokra. Ez a taktika, amelyet a ProtonVPN alkalmaz.

A ProtonVPN ára

A ProtonVPN négy különböző árképzési módszert kínál. Minden árpont választható engedményeket kínál, ha évente fizet.

protonvpn árazás

Az első szintű szolgáltatás ingyenes. Ez azonban egy nagyon korlátozott szolgáltatás. Csak Hollandiában, az Egyesült Államokban és Japánban található kiszolgálókhoz férhet hozzá. Nincsenek extra szolgáltatások. Ha azonban feliratkozik az ingyenes szolgáltatásra, akkor lehetősége van hét napig ingyenesen kipróbálni a fizetett szolgáltatást. Tehát ez egy jó lehetőség, ha szeretné megtudni, hogy a ProtonVPN szolgáltatása működni fog-e Ön számára..

A következő lehetőség a 4 dolláros alaptervük. Hozzáférhet minden szerverükhöz. Két eszközt egyszerre csatlakoztathat. A szolgáltatás sebessége magasabb, mint amit az ingyenes opció kap, de ez nem a leggyorsabb.

A következő lehetőség havi 8 dollár. A kapcsolat korlátozása öt eszközre növekszik. Itt hozzáférhet a legnagyobb sebességhez, a torrent kiszolgálókhoz és a Secure Core-hez. Pénzért ez a legjobb terv, amellyel együtt járhatunk. Mindent megad, amire szüksége lesz egy VPN-ből.

protonvpn fizetési módA végső terv havi 24 dollár, amelyet évente egyszer fizetnek. Ez a terv nagyon közel áll a 8 dolláros tervhez, azzal a kivétellel, hogy hozzáférést kap a ProtonMail-hez is.

Fizethet PayPal-lal vagy egy nagyobb hitelkártyával.

A ProtonVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Ez azonban nem teljes pénz-visszafizetési garancia. Ez garantált garancia. Így csak a hónap fel nem használt része után jár visszatérítés. Ha öt napig használja a szolgáltatást, visszatérítést kap a fel nem használt 25 napért. Ez őszintén szólva nem jó visszatérítési politika, főleg, ha olyan szolgáltatásokat nézünk meg, amelyek teljes körűen nem kérdéseket tettek fel a pénzvisszafizetési garanciával kapcsolatban.

Pozitív szempontból a szolgáltatási feltételek szerint a ProtonVPN arányos visszatérítést nyújthat ügyfeleinek, ha valamilyen okból szolgáltatásuk nem volt elérhető vagy instabil. Ez akkor történik meg, ha a számlatulajdonos kérést tesz. Az összes visszatérítést a kérelem benyújtásától számított 14 napon belül feldolgozzák.

ProtonVPN szerver sebessége

A ProtonVPN rendben van a plusz terv felhasználásával. Ez körülbelül 13–15 százalékkal lassabb, mint a nem védett kapcsolat. Minél közelebb van fizikailag a szerverhez, annál gyorsabb a sebesség.

protonvpn sebesség eredményA kapcsolat ellenőrzése a plusz szerverekkel kicsit magasabb veszteséget okozott a kapcsolat sebességében. Ezt azonban a titkosítás megnövekedett szintje miatt vártuk. Bár némi sebességcsökkenés történt, a szolgáltatás továbbra is elég gyors volt az online streaming szolgáltatások használatához.

A Secure Core hálózati kapcsolatok sebessége a szolgáltatáson belül volt a legkisebb. Ez várható, mivel a VPN célkiszolgálóra jutás útját több ugrással bővítik. Ez a kiegészítő biztonsági intézkedés jelentősen megnöveli a ping-időt, és észrevehetően csökkenti az internet sebességét.

protonvpn sebesség eredmény2Egy ISP alapsebességgel 28 MB / s sebességgel kezdve a titkosított kapcsolat másodpercenként 18,46 MB-ra csökkenti a sebességet. Arról beszélünk, hogy a sebesség 35 százalékkal csökken. Láttuk, hogy ugyanazok az eredmények igazak a szervertől függetlenül. A sebesség 25 és 35 százalék között esett vissza. Ez drasztikus sebességcsökkenés, de elég gyors, így folytathatja az internetes tevékenységeket, ha hajlandó feláldozni sebességet a fokozott online adatvédelem érdekében..

protonvpn sebesség eredmény3Az ingyenes VPN-szolgáltatás révén észlelheti a legnagyobb sebességet a kapcsolat sebességében. Ennek oka az, hogy a szolgáltatás hozzáférést biztosít kis számú alacsony sávszélességű szerverhez, amelyek gyakran terhelőképességűek.

Itt kezdtük el egy alapszintű, 28,22 MB / s ISP letöltési sebességet. Másodpercenként kb. 15,5 MB-ra esett le. Ez körülbelül 45 százalékos csökkenést jelent. Más tesztsebességek pedig 30 és 60 százalék között estek. Attól függően, hogy milyen gyors az eredeti ISP-kapcsolat, ez észrevehető hatást gyakorolhat, és befolyásolhatja az online szörfözés élvezetességét. Tehát a szabad választás nem igazán jó lehetőség azok számára, akik rendszeresen használják az internetet VPN-sel. Ha ritkán van szüksége biztonságos internet-kapcsolatra, vagy ha nincs elég pénze, akkor ez jó megoldás lehet Önnek.

A biztonságos központi kapcsolatok lehetőségeinek megértése

A szolgáltatás egyik legfelső szintű tulajdonsága a Secure Core hálózat. Ez a hálózat egy szervercsoport, amely Izlandon, Svájcban és Svédországban található. Ezen országok mindegyikében nagyon erőteljes adatvédelmi törvények vannak érvényben. A Secure Core hálózatot alkotó szerverek extrém biztonsági adatközpontokban vannak.

Ezek a szerverek a ProtonVPN teljes tulajdonában és irányításában vannak. Ezek a szerverek saját dedikált hálózati IP-címükkel kapcsolódnak az internethez.

Ez lehetővé teszi a felhasználók számára a teljes védelmet a veszélyeztetett VPN-kiszolgálókkal szemben, és olyan országokban, mint például Kína, amelyek kevésbé veszik figyelembe az Internet adatvédelmét. Vagy megvédi a felhasználókat a megfigyeléstől olyan országokban, mint Ausztrália, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

Ha egy olyan országban, mint Ausztrália VPN-szolgáltatója kénytelen volt megfigyelni a VPN-hálózati forgalmat, akkor az időkorrelációkat használhatják a felhasználó online szörfözésének magánéletének megtámadására. Amikor egy felhasználó csatlakozik a Secure Core hálózathoz, ezek az időzítési korrelációs támadások csak a ProtonVPN Secure Core hálózatához vezethetnek vissza. Ez minimalizálja annak esélyét, hogy egy bűnüldöző szerv vagy állami szerv nyomon tudja követni a felhasználó valódi IP-címét.

protonvpn biztonságos mag opció

Az alapötlet az, hogy a kapcsolata többszörös ugrással kezdődik a Secure Core hálózatokon keresztül. Ezután végleges kapcsolatot létesít a cél VPN szerverrel. Ha az Egyesült Államok szerveréhez kapcsolódik a Secure Core hálózattal, akkor a forgalom először egy Izlandon vagy Svájcban levő kiszolgálón halad át, majd az Egyesült Államokban a végső cél VPN-kiszolgálóra halad..

Szerver helye

protonvpn szerver helyeA ProtonVPN viszonylag kevés kiszolgálóhelyet tartalmaz. Körülbelül 300-nál ez 90 százalékkal kevesebb, mint amit más VPN-szolgáltatások rendelkeznek. Például a NordVPN-nek több mint 4800 szervere van, a magán-Internet hozzáférésű VPN-nek pedig több mint 3500 szervere van.

Minél több VPN-kiszolgáló van, annál több lehetőség van a hely hamisítására. Ha sokat utazik, hozzáférést szeretne kapni a közeli VPN-kiszolgálóhoz, mivel a kapcsolat gyorsabb lesz, mint egy másik országban vagy akár egy másik kontinensen található kapcsolathoz képest..

A ProtonVPN 24 szerverhelyet tartalmaz. Ennek hiteléül a kiszolgálói helyek számának növelésén dolgoznak.

Ezek a Secure Core szerverek, amelyek további védelmet nyújtanak a VPN végpont-kompromisszumokkal szemben.

Ezeket a standard kiszolgálókat használják nagy sávszélességű kapcsolat biztosítására az előfizetők számára.

Ajánljuk a ProtonVPN-t??

Noha a ProtonVPN viszonylag új az iparban, rendelkeznek a ProtonMail mögött álló csapat technikai szakértelmével és támogatásával. Ennek eredményeként a ProtonVPN biztonságos VPN-hálózat. Jó lehetőség, de messze nem tartoznak ugyanabba a kategóriába, mint a legjobb VPN-szolgáltatások, amelyeket felülvizsgáltunk.

Ügyfeleik egyszerűen használhatók a Windows rendszerben. A Secure Core hálózat fokozott biztonságot nyújt. A megnövekedett biztonsági szint azonban a sebesség észrevehető csökkenésével jár.

7 napos ingyenes próbaverzió vektorképIngyenes hétnapos próbaverziót kínálnak, ahol megtapasztalhatja a VPN teljes erejét. Ha azonban valaki a ProtonVPN-t kívánja ingyenes szolgáltatásként használni, csalódni fog. A szerverek általában telítettek, és így az Internet sebessége akár 50% -kal is csökkenthet.

Megfelelő árképzési tervük van, és a 8 dollár plusz szolgáltatás a legjobb választás pénzért. Mindemellett úgy gondoljuk, hogy ebben a VPN-ben hiányzik sok olyan szolgáltatás, amelyet elvárhatnánk egy fizetett szolgáltatástól. Fontos hátrányt jelent számunkra a VPN-kiszolgálókkal rendelkező helyek száma. Ügyfélszolgálatuknak nincs élő csevegési lehetősége sem..

Mint mondtuk, ez egy viszonylag új cég. Amikor meglátogatja az online fórumot, észreveszi, hogy aktívan kapcsolatba lépnek ügyfeleikkel és lépéseket tesznek az általuk kínált szolgáltatás minőségének javítása érdekében. Bízunk benne, hogy újból felülvizsgáljuk ezt a terméket, és megnézhetjük az általuk elvégzett fejlesztéseket. De egyelőre úgy gondoljuk, hogy ez a szolgáltatás nem éri meg a pénzt.

Az árért érdemes VPN szolgáltatás - NordVPN

Olyan VPN-szolgáltatást szeretne, amely méltányos áron nyújt minőségi szolgáltatást? Ajánljuk a NordVPN-t.

A NordVPN több ezer szerverrel rendelkezik, 61 országban, 7 kontinens közül 6-ban. Világos, hogy nincs naplózási politikájuk, és a legmegfelelőbb ügyfélszolgálatot nyújtják.

A NordVPN használata egyszerű, és tükrözi a vállalat azon elkötelezettségét, hogy az ügyfelek adatvédelme elsőbbséget élvez. Nincsenek rejtett díjak vagy záradékok. Egy előfizetéssel több eszközt képes megvédeni.

Mivel a panamai székhellyel rendelkeznek, védelmet élvez számos olyan kormányzati megfigyelési program ellen, amelyek veszélyeztethetik az Ön személyes adatait.

 • A NordVPN fantasztikus ügyfélszolgálatot nyújt, és a 24/7 élő chat
 • NordVPN lehetővé teszi a torzítást speciális szerverek használata
 • A NordVPN tervei havi 11,95 USD-tól terjednek olyan alacsony, mint 2,99 USD havonta
 • A legtöbb NordVPN szerver megkerülheti a földrajzilag korlátozott tartalmakat, például a Netflixet

Val vel NordVPN, azt kapod, amiért fizetsz.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me