VeraCrypt áttekintés: Kiváló nyílt forráskódú lemez titkosító szoftver

Ha titkosítási megoldást keres, és a nyílt forráskódú szoftver a te dolgod, keressen tovább.

veracrypt logo tervezésHa viszket van valamilyen adat titkosítására, a VeraCrypt egy nyílt forráskódú lemez titkosító szoftver, amely csak biztosítja.

Néhány alapvető jellemzője a következő:

 • Képes virtuális titkosított lemezt létrehozni egy fájlban, majd a virtuális titkosított lemezt úgy csatolni, mintha egy valódi lemez lenne.
 • Titkosítson egy teljes partíciót vagy tárolóeszközt, például egy flash meghajtót vagy egy merevlemezt
 • Lehetőség egy partíció vagy meghajtó titkosítására, ha a Windows telepítve van
 • A csővezetés és a párhuzamosítás lehetővé teszi az adatok olvasását és írását ugyanolyan sebességgel, mintha a meghajtó nincs titkosítva
 • A modern processzorok lehetővé teszik a titkosítás gyorsítását a merev vezetékkel
 • Valószínűleg tagadhatatlanná teszi, ha kénytelen volt feltárni a jelszavát. A rejtett kötetek és a rejtett operációs rendszerek további védelmet nyújtanak

Mit jelent ez az egész? Merüljünk mélyebben és tegyük kristálytisztavá.

Contents

Mit csinál az Ön számára a VeraCrypt??

veracrpyt folyamatábraA VeraCrypt javítja és javítja az algoritmusok biztonságát akkor használják, amikor a rendszerek és a partíciók titkosítva vannak. A brutális erőszakos támadások esetén gyakorlatilag immunitásuk van az új fejleményekkel szemben.

Ez egy nyílt forráskódú, ingyenes titkosító szoftver. Titkosíthat mappákat, fájlokat és rendszereket. Extra védelmet nyújt az adatlopások és az adatszivárgások ellen. Úgy hozták létre, hogy foglalkozzon néhány olyan biztonsági problémával és biztonsági réssel, amelyeket a TrueCryptnél láttak.

A VeraCrypt egyéb jellemzői a következőket tartalmazzák:

 • Védelem a hidegindító támadások ellen
 • Nincs hozzáférés ajtóhoz
 • Létrehozza a repülés közbeni titkosítási köteteket
 • Megállítja az adatszivárgásokat
 • Megakadályozza az adatlopást

A repülés közbeni titkosítási kötetek előállításának lehetősége azt jelenti, hogy adatait közvetlenül a mentés előtt automatikusan titkosítja. És adatait a betöltéskor azonnal visszafejtjük. Az ön részéről nincs szükség további beavatkozásra. A titkosított köteten belül tárolt adatokat nem lehet visszafejteni vagy elolvasni, ha a felhasználó nem rendelkezik a megfelelő jelszóval, titkosítási kulcsokkal vagy kulcsfájllal. Titkosíthat egy teljes dosszié-rendszert, beleértve a mappaneveket, a fájlneveket, az egyes fájlok összes tartalmát, a metaadatokat, a szabad helyet és egyebeket.

Miért részesítjük előnyben a VeraCrypt versenyt?

A VeraCrypt és a BitLocker versenyeznek egymással. Mi inkább a VeraCrypt-et részesítjük előnyben, mert nyílt forráskódú és könnyen elérhető. A BitLocker használatával a Windows 10 Pro-t kell futtatnia, mielőtt még a program használatára gondolhatna is. A legtöbb ember, aki kiment és új számítógépet vásárol, megkap valamit, amelyen a Windows otthoni verziója található. A VeraCrypt könnyen használható és telepíthető Windows-ra, valamint számos más operációs rendszerre.

veracrypt kötetkészítő varázsló

A VeraCrypt könnyen használható. Egyszerűen telepítenie kell a programot, és át kell mennie a telepítési folyamaton. Még a nem tech hozzáértésűek is kitalálhatják. Ez nem kulcsrakész termék. Ez alatt azt értjük, hogy annak érdekében, hogy a termék működjön, nem csupán a jelölőnégyzet bekapcsolásának kérdése. El kell mennie a helyreállítási lemez létrehozásának folyamatában, ha minden rosszul megy.

  Hotspot pajzs áttekintése: Gyors VPN biztonsági és adatvédelmi kérdésekkel

A VeraCrypt lehetővé teszi egy csaló operációs rendszer létrehozását. Ha visszafejteni kényszerül, akkor csak az operációs rendszert kell visszafejtenie, de az adatok titkosítva maradhatnak. Alapvetően az, amit elérünk, az, hogy a VeraCrypt egy erős program. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki belőle, hajlandónak kell lennie arra, hogy valóban megtanulja és felhasználja. De ha csak néhány egyszerű eljárást megért, akkor képes lesz arra, hogy kevés és további erőfeszítés nélkül felhasználhassa azt.

Viszonyítási alap

A VeraCrypt olyan eszközzel van felszerelve, amely lehetővé teszi a támogatott titkosítási algoritmusok összehasonlítását. Így tudja, mely algoritmusok fognak működni a legjobb teljesítményt nyújtja Önnek.

Kiválaszthatja a kívánt támogatott titkosítási algoritmust, amikor új tárolókat hoz létre vagy köteteket titkosít a rendszerben. Javasoljuk, hogy válasszon egyet a gyors algoritmusok közül, mivel ez drasztikusan felgyorsítja a titkosítási folyamatot.

VeraCrypt: A biztonságra összpontosító termék

veracrypt kötet formátum

A titkosító eszközök csak annyira jók, mint az általuk kínált biztonság. A VeraCrypt számos titkosítási módszert támogat. Erős biztonsági kulcsokkal rendelkezik. A VeraCrypt erős biztonságának egyik oka az ugyanazok a személyek, akik kifejlesztették a VeraCrypt-et, szintén kifejlesztették a TrueCrypt-t.

Volt néhány biztonsági probléma a TrueCrypt használatával. Ezeket a biztonsági kérdéseket a VeraCrypt a termék elkészítésével foglalkoztatta még biztonságosabb.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a VeraCrypt a tökéletes termék. Vannak bizonyos aggodalmak a rosszindulatú programok és a fizikai hozzáférés miatt. És bár örülünk annak a ténynek, hogy a VeraCrypt fejlesztői sokat tettek annak érdekében, hogy megoldást találjanak olyan kérdésekre, amelyek a TrueCrypt kevésbé biztonságossá tették, mint amennyit akartak., A VeraCryptnek továbbra is vannak bizonyos biztonsági problémái, amelyeket a fejlesztőnek meg kell oldani.

A VeraCrypt fejlesztői nem támogatják a TMP-t. Ennek oka az, hogy a TMP a múltban veszélybe került. Ez nem könnyű feat, de megtörtént. Számos jó titkosítási program létezik. A helyzet az, hogy a VeraCrypt erősebb. Zökkenőmentes és átlátható lehetőséget biztosít a lemezkódolás iránt érdeklődők számára.

A valószínű tagadhatóság ereje

veracrypt titkosítási lehetőségekA VeraCrypt egyik legerősebb előnye, hogy megvan valószínűsíthetőség. Más szavakkal, tagadhatja meg a számítógépen való érzékeny információk megismerését, mivel nem állíthatjuk be, hogy az érzékeny információk léteznek-e a számítógépen. Természetesen a vádló személy vagy szervezet feltételezheti, hogy mivel titkosítja az adatait, valami érzékeny oldalt véd.. De ezt nem lehet bizonyítani.

A VeraCrypt lehetővé teszi a valószínű levonhatóságot azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy egyetlen kötetet egy másik kötet belsejében rejtsen, amely láthatatlan. A VeraCrypt lehetővé teszi egy titkosított operációs rendszer létrehozását is. Semmilyen módon nem lehet bizonyítani, hogy létezik-e rejtett kötet vagy rejtett operációs rendszer, ezért valószínűsíthető, hogy leállítható.

  Hotspot pajzs áttekintése: Gyors VPN biztonsági és adatvédelmi kérdésekkel

A VeraCrypt vagy egy titkosított partícióval titkosított eszköz véletlenszerű adatokkal fog rendelkezni olyan típusú aláírás nélkül, amely jelzi, hogy az abban szereplő adatok nem véletlenszerűek. És minden, csak lehetetlen bizonyítani, hogy egy titkosított partíció vagy egy titkosított eszköz titkosított VeraCrypt kötet.

Mi az a rejtett operációs rendszer?

Rejtett operációs rendszer létrehozása lehetővé teszi a hiteles deniativitás fenntartását. Mindaddig, amíg betartja a rejtett operációs rendszer létrehozására vonatkozó útmutatásokat, az operációs rendszer létezését lehetetlen bizonyítani. Egy rejtett operációs rendszer létrehozásának remek módja a rejtett operációs rendszer valószínű levonhatóságának biztosítására.

veracrypt titkosítási kötetA VeraCrypt létrehoz egy indítóbetöltőt, amelyet a VeraCrypt helyreállítási lemezen vagy a rendszer valahol tárol, de nincs titkosítva. Tehát nyilvánvalóan, ha ott van a rendszerbetöltő, akkor kell lennie egy olyan rendszernek is, amelyet a VeraCrypt titkosított valahol a számítógépen.

A VeraCrypt segít abban megkerülni, hogy lehetővé teszi egy második titkosított operációs rendszer létrehozását az igazi rejtett operációs rendszer létrehozása közben. A csalók rendszerének nem lennének érzékeny információi róla. Nem rejtett kötetbe telepítve, tehát a létezés mindenki számára világos. Ilyen módon, ha valaki megpróbálja kényszeríteni Önt a rendszerindítás előtti hitelesítési jelszó közzétételére, akkor ezt megteheti. Csak annyit fogsz kitalálni, mint a családod.

Ökölszabályként, ha csaló operációs rendszert fog létrehozni, gyakran kell használni, különben valami gyanúsnak tűnik. Érdemes használni a csaló operációs rendszerét, ha olyan tevékenységeket végez, amelyeknek semmi köze sincs az érzékeny adatokhoz. Az utolsó dolog, amit szeretne, ha az egyén megpróbálja feltárni az érzékeny adatait, észreveszi, hogy a csaló operációs rendszere alig van használatban, ami gyanúsíthatja őket, hogy van valami rejtett rendszer a számítógépen..

veracryp csalópartícióMentheti adatait a csalók partíciójára, és ne aggódjon, hogy a rejtett kötet egyáltalán megsérül, mert a csaló rendszer nincs telepítve a külső kötetre. Ez azt jelenti, hogy készüléke lesz két indítás előtti hitelesítési jelszó, amelyek teljesen külön vannak. Az egyik hozzáférést biztosít a csaló rendszerhez, a másik pedig az operációs rendszerhez, amelyet a készüléken rejtenek.

Ez azt is jelenti, hogy harmadik jelszó lesz a külső kötethez. Ez egy rendszeres VeraCrypt kötetjelszó, amelyet bárkinek megadhat, anélkül, hogy tudatja velük, hogy rejtett kötet vagy rejtett operációs rendszer létezik. Összességében három jelszó lesz. Ezek közül kettő bárki számára megadható anélkül, hogy feltárná az érzékeny, titkosított adatok védelmére szolgáló operációs rendszert.

Következtetés

A VeraCrypt egy nagyszerű adatvédelmi eszköz. Magas szintű biztonságot kínál, könnyen kezelhető, és egy nyílt forráskódú program, tehát ingyenes. A VeraCrypt használható Windows, Mac OSx és Linux rendszerekhez.

  Hotspot pajzs áttekintése: Gyors VPN biztonsági és adatvédelmi kérdésekkel

A VeraCrypt segítségével egyetlen titkosított kötet egyszerre érhető el több operációs rendszerről egy hálózaton keresztül. Mindazonáltal a VeraCrypt önmagában nem nyújt ugyanolyan védelmet, mint amit a környék legjobb VPN-i kapnának.

A legfelső VPN megőrzi a vállalat adatait vagy személyes adatait. A VPN titkosítja a kiszolgálók közötti kommunikációt. Az adatok átvitelekor kódolás történik, így a kívülállók nem tudják azokat elolvasni.

A Veracrypt és a NordVPN kombinálása – maximális biztonság + névtelenség

Lehet, hogy a helyi eszköz titkosítva van, de az internetes forgalom még mindig nem. Ha a tökéletes párra keres, akkor az javasoljuk a NordVPN-t. A NordVPN több ezer szerverhelyet kínál a világ legfontosabb területein. Világos, nincs naplózási politikájuk és páratlan ügyfélszolgálatuk van.

A NordVPN felhasználóbarát és egyszerű szoftver, amely tükrözi a vállalat elkötelezettségét az ügyfelek magánéletének védelme mellett. Ezzel a premier szintű VPN-vel nincsenek rejtett díjak vagy záradékok. Nem próbálják meg eladni a termékeket, és Ön egyszerre csak egy előfizetéssel hat készüléken tudja használni a szolgáltatást.

A NordVPN egyik legfontosabb jellemzője a szabadalmaztatott technológia, amelyet kiszolgálóik legtöbbje számára lehetővé teszik, hogy megkerüljék a Netflix, mint például a szolgáltatások geo-korlátozásait.. Megcsókolhatja a búcsút.

Mivel joghatóságuk Panamában van, védelem alatt áll számos olyan kormányzati megfigyelési program ellen, amelyek veszélyeztethetik az Ön magánéletét.

 • A NordVPN fenomenális ügyfélszolgálattal rendelkezik, 24 órás élő csevegést kínálva
 • A NordVPN speciális szerverekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a torrent alkalmazást
 • A NordVPN tervei a havi 2,99 dollártól a havi 11,95 dollárig terjednek

NordVPN talán egy kicsit drágább, mint a piacon lévő más VPN-ek, de fontos emlékezni, hogy a VPN-ekkel megkapod azt, amit fizetnek.

Ne pazarolja az idejét vagy pénzét olyan alsó részű VPN-ekre, amelyek a legjobb esetben és nem működnek, vagy a legrosszabb esetben veszélyeztetik az adatvédelmet és biztonságát.

Adja hozzá saját véleményét:

Mindent megteszünk a termékek független kutatása érdekében, hogy jobban segítsük olvasóinkat a döntések meghozatalában. Ennek ellenére szeretnénk meghallgatni a véleményét is. Az informatikai és promóciós jellegű egyedi értékeléseket elfogadjuk. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és közzétesszük az Ön véleményét. Maguk a cégek promóciós áttekintéseit nem teszik közzé. Kösz!

— Kérjük, válassza a sebességet —
Átlagos
Lassú
Gyors
?>

— Kérjük, válassza a használhatóságot —
Könnyen kezelhető
Enyhén bonyolult
Nagyon bonyolult
?>

Az alábbi gombra kattintva tudomásul veszem, hogy elolvastam és elfogadtam a Felhasználási feltételeket.

FELVÉTELEK FELVÉTELE

 

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me