VPN tesztek és ellenőrzések – Teljes útmutató

VPN tesztek és ellenőrzések - Teljes útmutató

Minden alkalommal, amikor csatlakozik a nyílt internethez, bizonyos kockázatot vállal az adatvédelem terén. Ne keresse tovább az összes olyan megsértést és hacket, amelyről a hírek jelennek meg, függetlenül attól, hogy pénzügyi webhelyekhez, szociális média hálózatokhoz vagy rosszindulatú programokhoz kapcsolódó csalásokhoz kapcsolódnak.

Tehát van valami módja annak, hogy valóban biztonságos és névtelen maradjon online? Erős virtuális magánhálózat (VPN) megoldás az Ön számára a legjobb fogadás egy ilyen cél elérésére. Mielőtt elindít egy Google-keresést, és letölti az első eszközt, amit talál, vegye figyelembe, hogy nem minden VPN-t hoz létre egyenlően. Valójában, sokan sebezhetőségeket tartalmaz a saját adataikat kiszivárogtathatja a hirdetők, a kormányzati ügynökségek vagy a számítógépes bűnözők előtt.

Az alábbi útmutató segítségével többet megtudhat a VPN-kről, a szivárgások előfordulásáról, és arról, hogy mit tesztelhet és ellenőrizhet. Ha többet szeretne tudni az ausztrál VPN-kről, keresse fel honlapunkat.

ellenőrző lista képe

Hogyan működik a VPN - gyors lebontás

Amikor otthoni vagy irodai kapcsolathoz csatlakozik, a számítógép vagy a mobil eszköz először az ethernettel vagy vezeték nélküli útválasztóval beszél, amely a helyi hálózatot kezeli. A legtöbb telepítésnél az útválasztó ekkor kommunikál egy internetszolgáltatóval (ISP), azaz azzal a céggel, aki fizet az internetszolgáltatásért.


hogyan vpn-művekAz Az internetszolgáltató infrastruktúrája felelõs a hálózati forgalomnak a nyílt internetre történõ mozgatásáért, ahol az IP-cím alapján ennek megfelelõen továbbítható. Például, amikor betölti a közösségi média webhelyét, a böngésző kérést küld az internetszolgáltatón keresztül, amely eléri a webhely szervereit. A megfelelő választ összecsomagolják, és visszajuttatják az internetszolgáltatóhoz, majd a hálózatra, az eszközre és a böngészőre irányítják.

Ezzel a konfigurációval az internetszolgáltató teljes mértékben ismeri az online tevékenységet, és képes nyomon követni az elküldött kéréseket. Ezenkívül az internetszolgáltató által hozzárendelt IP-címet harmadik féltől származó vállalatok is használhatják földrajzi helyzetének meghatározására.

A VPN egy teljesen új dimenziót ad ehhez az egyenlethez. Két alapvető elemre van szükségük: az ügyfélalkalmazás és a végpontkiszolgáló. Amikor feliratkozik egy VPN-szolgáltatásra, a szolgáltató kiad egy ügyfélalkalmazást az utasításokkal a számítógépre vagy a mobil eszközökre történő telepítéséhez. Az alkalmazás minden egyes futtatásakor hitelesítenie kell egy felhasználónévvel és jelszóval.

A VPN kliens alkalmazás megnyit egyfajta digitális alagutat, amely egyenesen összeköti Önt a végpont kiszolgálóval. Még mindig az internetszolgáltató által kiosztott sávszélességet használja, de az összes webes kérés titkosítva van, és a VPN-szolgáltató által kiosztott IP-címkével vannak ellátva..

Amint a VPN végpont szerver megkapja a titkosított kérést, dekódolja az adatokat, és úgy továbbítja azokat a nyílt internetre, mint egy normál internetszolgáltató. A VPN-k kritikus szintű biztonságot nyújtanak, mivel még ha a hackereknek is sikerül beszivárogniuk a helyi hálózatba, az általuk ellopott adatok olvashatatlanok lesznek..

VPN hely - miért számít?

Jelenleg ezer VPN-szolgáltató található az interneten. Mielőtt elkezdené szitálni mindegyiket, mérlegelje a földrajzi tényezőt. Az átlátható VPN-szolgáltatók nyitottak lesznek a végpont-kiszolgálók földrajzi helyéről, és ez fontos tényező lehet a VPN-szivárgásokra és a biztonsági résekre való gondolkodás során..

epressvpn vpn helyét

Bizonyos esetekben érdemes egy VPN-t használni, amely az Ön jelenlegi országában található. Ha a végpontok a közelben helyezkednek el, nagy teljesítményű sebességet és egyéb előnyöket kínálnak. Ez különösen igaz a vállalati környezetben, ahol a vállalatok megkövetelik távoli alkalmazottaiktól, hogy VPN-munkamenetet használjanak, amikor a belső információkhoz és rendszerekhez férnek hozzá..

De az Ön igényeitől függően, érdemes lehet megfontolni a más kontinenseken található végpont-kiszolgálókkal rendelkező VPN-megoldásokat. Ne feledje, hogy az IP-címek földrajzilag vannak csoportosítva, tehát, ha új címet kap a VPN-szolgáltatótól, az összes webhely úgy gondolja, hogy az adott országban vagy régióban található. Néhány VPN-szolgáltató végpontkiszolgálókat kínál több helyen, lehetővé téve, hogy pontosan megválaszthassa, ahol az IP-cím alapját szeretné.

Vegye figyelembe, hogy egyes országok és területek valóban megtiltják a VPN-ügyfelek használatát, mivel elrejtik az információkat a kormányhivataloktól. De még mindig fennáll a szándékos szivárgás veszélye azokban az országokban is, ahol a VPN-ek teljesen legálisak.

Például, ha egy VPN-szolgáltató olyan országban működik, ahol szigorú adatkövetési törvények előírják a társaságok számára, hogy az ügyfelek adatait a kormányhivatalok rendelkezésére bocsássák, akkor fennáll az esélye, hogy az internetes forgalmat naplózza és hozzáférhetővé tegye. Mivel a VPN-szolgáltatók képesek visszafejteni az összes kérést, amely belép a végpont-kiszolgálóra, rendszerüknek meg kell felelnie az ország előírásainak.

Tevékenységkövetés - amit nem akar

kép, amely nem biztonságos kapcsolatot mutatMint korábban említettem, a VPN végpontszerver elsődleges felelőssége a bejövő webes kérelem fogadása, visszafejtése, majd a megfelelő helyre irányítása a nyílt interneten.. Ezt a tranzakciót anonimnak szánták, de a valóságban mindent az Ön által használt VPN-szolgáltató megbízhatósága határoz meg.

Amikor először regisztrál VPN-szolgáltatásra, a szolgáltató összegyűjti a nevét, e-mail címét és esetleg egyéb személyes adatait. Semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy az adatokat összekapcsolják a végpont-kiszolgálón figyelt tevékenységekkel. A hirdetők és más harmadik felek különféle okokból - mindegyikük nem legális - vágyakozik arra, hogy ilyen típusú adatokat szerezzen.

A legjobb szabály, amelyet be kell tartani vigyázzon minden olyan VPN-szolgáltatóra, amely teljesen ingyenes szolgáltatást kínál. Ezek a szolgáltatások általában gyenge teljesítményt nyújtanak, potenciális biztonsági következményekkel járva. Ha nem fizet havi vagy éves díjat a VPN-ügyfeléért, akkor nagy esély van arra, hogy webes tevékenységeit nyomon követi vagy megosztja közvetlen hozzájárulása nélkül. Ez azonban nem mindig igaz. Nézze meg a legjobb ingyenes VPN-k listáját.

Naplózási követés

adatvédelem vektor kép

Néhány VPN-szolgáltató ígéretet fog kiadni, hogy nem figyeli a felhasználói tevékenységeket, vagy nem adja el adatait harmadik fél számára. Van azonban egy hasonló típusú naplózással kapcsolatos nyomkövetés, amely szintén adatszivárgást jelenthet. Tehát mielőtt bármilyen VPN-eszközbe befektetne, feltétlenül vizsgálja meg a szolgáltató naplózási politikáját.

Sok esetben a naplózásra van szükség a VPN-társaság működéséhez. Ez különösen igaz, ha a szolgáltató sávszélesség-korlátot szab az egyes felhasználóknak. Ebben az esetben a társaságnak naplókat kell vezetnie arról, hogy mennyi ideig csatlakozik a hálózathoz és mennyi adatot használ.

Ha a biztonság és az anonimitás a legfontosabb prioritások az Ön számára, akkor keressen egy olyan VPN-megoldást, amely korlátlan sávszélességet és nulla naplózási irányelvet kínál. Az ilyen típusú ügyfeleknél biztos lehet abban, hogy az internetszolgáltató vagy a VPN-szolgáltató nem követheti nyomon tevékenységeit..

IP-cím szivárgás - ne tedd rájuk, hol vagy

A VPN sebezhetőség leggyakoribb formája az IP-cím szivárgása, amely akkor fordul elő, amikor egy külső webhely vagy szolgáltatás képes felismerni az internetszolgáltató által kiosztott valódi IP-címet, még akkor is, ha csatlakozik a VPN klienshez. Ez lehetővé teszi a harmadik felek számára, hogy felismerjék az Ön valós helyét, és potenciálisan végrehajthassanak egy cyberack-t.

mi a webrtcA lehetséges IP-szivárgás vizsgálatának elindításához nyisson meg egy webböngészőt, mielőtt csatlakozna a VPN-hez, és keresse meg a whatismyipaddress.com oldalt. Ez a webhely megjeleníti az internetszolgáltató által hozzárendelt IP-címet. Ezután indítsa el a VPN-klienst, és töltse újra a weboldalt az új IP-cím ellenőrzéséhez. Ez az, amelyet minden webhely látni fog, amíg nyitott VPN-munkamenete van.

A Web Real-Time Communication (WebRTC) néven ismert szolgáltatásnak köszönhetően, sok VPN-ügyfélnek fennáll a veszélye, hogy felfedje a felhasználók helyi IP-címét. A WebRTC-t sok népszerű alkalmazás és webhely használja az élő tartalom frissítésére egy weboldalon, például egy közösségi média webhelyén vagy az e-mail beérkezett üzenetek mappájában..

Az adatok továbbításának módja miatt a böngésző és a WebRTC-t használó webhelyek között egyes VPN-ügyfelek nem fedik le a forrás IP-címet. Első ellenőrzésként a whatismyipaddress.com webhely WebRTC szivárgásteszttel rendelkezik, amely megmutatja, hogy a böngésző hogyan továbbítja az Ön IP-címét. Ha a teszt képes felismerni az internetszolgáltató által hozzárendelt IP-címet, akkor ez azt jelenti, hogy a VPN vagy a böngésző kiszivárogtatja ezeket az információkat.

Egyes prémium VPN-szolgáltatók biztosítékot nyújtanak arra, hogy termékeik nincsenek kitéve a WebRTC szivárgásoknak. Ha az ügyfelet érinti, akkor vannak olyan lépések, amelyeket megtehet. A WebRTC szivárgások böngésző szintjén fordulnak elő, de a Mozilla Firefox az egyetlen alkalmazás, amely teljes mértékben blokkolja a WebRTC átvitelét. Ezt megteheti a about: config oldalon.

A Google Chrome felhasználóinak telepítenie kell egy böngésző plugin-t, például A WebRTC szivárgásának megakadályozása. Ez az eszköz képes ellenőrizni a Chrome-ban bizonyos rejtett adatvédelmi beállításokat, és blokkolja harmadik felek minden olyan kísérletét, akik megpróbálják megszerezni az ISP-alapú IP-címet.

DNS szivárgások - mint például az IP szivárogtatása

A nyílt internet a tartománynév-rendszer (DNS) néven ismert protokollra támaszkodik. Globális adatbázisként működik, amely nyomon követi, hogy mely IP-címek kapcsolódnak az adott webhely URL-jéhez. Ilyen módon, amikor beír egy .com vagy .net címet egy böngészőbe, az internetszolgáltató pontosan tudja, hová irányítja a forgalmat.

A DNS-kiszolgálók az egész világon megtalálhatók. Általában az internetszolgáltató a saját DNS-kiszolgálóinak készletét fogja működtetni, hogy a forgalom a lehető leggyorsabban mozogjon. VPN-szolgáltatáshoz való csatlakozáskor egy másik DNS-kiszolgálót kell hozzárendelni, bár ez nem mindig van így.

mi a dns szivárgás

A DNS-szivárgás ellenőrzéséhez a VPN-ügyféllel lépjen a dnsleaktest.com webhelyre, és kattintson a „Szabványos teszt” gombra. A webhely ellenőrzések sorozatát fogja végrehajtani annak ellenőrzése érdekében, hogy az eszköz miként szerez DNS-információkat. A teszt végén az oldal megkísérli azonosítani az internetszolgáltatóját és a földrajzi helyét. Ha ez helyes, akkor azt jelenti, hogy VPN-jén DNS-szivárgás van.

Szerencsére azonnal megteheti a DNS-szivárgást. A legegyszerűbb megoldás az ISP és a VPN beállításainak felülbírálása, és ehelyett kézi DNS-címek használata. Az OpenDNS és a GoogleDNS egyaránt ingyenes szolgáltatásokat kínálnak, amelyeket bárki a világon használhat.

A DNS-kiszolgálók beállításához nyissa meg az eszköz hálózati beállításait, és keresse meg a kézi DNS beállítást. Az OpenDNS használatához írja be a 208.67.222.222 és a 208.67.222.220 címet elsődleges és másodlagos címként. A GoogleDNS esetén használja a 8.8.8.8 és 8.8.4.4. A mentés után az eszköz ezeket a DNS-kiszolgálókat fogja használni az URL-adatokhoz, és teljes mértékben megkerüli az internetszolgáltatót és a VPN-t. Itt van egy videó, amely elmagyarázza, hogyan kell csinálni.

Vélemények, amelyekben megbízhat

megbízható véleményekA VPN-társaságoknak kreatív módszereket kell kidolgozniuk termékeik reklámozására és új ügyfelek vonzására. Ennek eredményeként azt tapasztalhatja, hogy szinte minden szolgáltató állítja, hogy a legnagyobb biztonságot és védelmet nyújtja. Nyilvánvaló, hogy nem ez a helyzet, ami azt jelenti, hogy mindig nem bízhat a megjelenített marketing információkra.

Ehelyett támaszkodhat a jó hírű véleményekre olyan webhelyekről, mint a Adatvédelem Ausztrália, akik saját teszteket és tanulmányaikat futtatják annak meghatározására, hogy a VPN-ügyfelek valóban biztonságosak-e. A nap végén el kell döntenie, hogy mit értékel a VPN-ügyfelek közül legjobban: az ár, a teljesítmény és a biztonság. Olvassa el a Küldetés oldalunkat vagy a tesztelési irányelveinket, hogy többet megtudjon a tesztelés módjáról.

Egyéb biztonsági intézkedések

Ha továbbra is aggódik a VPN-kliens biztonsága miatt, vagy egyszerűen csak egyéb védelmet szeretne hozzáadni, akkor néhány lépést megtehetsz a készüléken vagy a böngészőben annak biztosítása érdekében, hogy valóban névtelen online.

tor böngésző

Először engedélyezze az inkognitómódot vagy az adatvédelmi módot olyan böngészőkben, mint a Chrome és a Firefox, mivel ez megakadályozza a külső vállalatokat abban, hogy sütiket tárolja a számítógépen, és nyomon kövesse tevékenységét. A további adatvédelem érdekében fontolja meg a TOR böngésző telepítését a készülékére, amely az összes webes forgalmat biztonságos hálózaton továbbítja személyazonosságának álcázása érdekében..

Végül, ne felejtsd el, hogy az az online biztonság közvetlenül kapcsolódik a használt hálózathoz. Ha gyakran csatlakozik nyilvános wi-fi hálózathoz, akkor rendszeresen veszélybe kerül a biztonsági megsértések vagy a számítógépes támadások. Ha feltétlenül szüksége van erre, akkor győződjön meg arról, hogy van egy jó VPN kliens telepítve az eszközére olyan megbízható szolgáltatók által, mint például NordVPN vagy Surfshark annak érdekében, hogy adatai mindig biztonságosak legyenek.

Boldogság útjai!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me