1Password Review – все още струва ли цената? (Актуализирано: 2020 г.)

Какво общо имат „Отвореният сусам и Джошуа“?


Те са някои от най-известните измислени пароли, използвани в историята.

„Отворена сусам“ беше магическата фраза, използвана от Али Баба, за да влезе в пещерата, където четиридесетте крадци се събраха и съхраниха откраднатия си плячка. Хората казват "Open Sesame" за 10 века.

"Joshua" беше конструкция на изкуствен интелект, която контролираше арсенал от ядрени оръжия във филма от 1983 г. "Военни игри". Случвало се е и паролата, използвана за получаване на заден достъп до защитената мрежа.

Популярността и историята на тези пароли водят много хора да ги избират като собствена парола.

азфишинг измамаПрез 2017 г. изследовател по информационна сигурност се срещна чрез масивен смет от над 590 милиона хакнати интернет акаунти и установи, че „Open Sesame” и „Joshua” са били използвани многократно. 

Както вероятно вече сте разбрали, използването на пароли от популярни филми и народни приказки не е част от добрата стратегия за онлайн сигурност. Не е толкова лошо, колкото да използвате „123456“ или „qwerty123“, но получавате идеята.

Силната сигурност на паролата е доста важна, поради което съществува софтуер като 1Password. 

Защо имате нужда от силна сигурност за парола

През април 2019 г. изследовател по информационна сигурност, въоръжен с 3D принтер, който използва стереолитографска технология, успя да заблуди сензора за пръстови отпечатъци на Samsung S10 + с факсимиле на собствения си показалец.

Досега Touch ID, разпознаване на лица и други нововъзникващи технологии не успя да докаже, че са готови да заменят комбинации от потребителско име / парола.

Преминаването от идентификационните данни на акаунта към биометричните е нещо, което няма да се случи за една нощ; в действителност, може да отнеме десетилетия, за да се осъществи, защото изисква а смяна на парадигмата по отношение на хардуерната и дигиталната мрежова архитектура.

Паролите не заминават скоро, и това изисква използването на стратегическа и удобна защита на паролата. Паролите не само установяват вашата цифрова идентичност, но и предотвратяване на неоторизиран достъп до онлайн акаунти които са наистина важни за вашето онлайн съществуване.

Ние говорим за банкови сметки, имейл, приложения за незабавни съобщения, социални мрежи, и други. Получаването на неоторизиран достъп до акаунти винаги е било начело на злонамерена хакерска дейност; всъщност, крекерите за пароли, хората, които имат умение за определяне на пароли, са много уважавани в кръговете за киберпрестъпления.

силна сигурност на паролатаНай-добрият начин да се предпазите от кракери с пароли е да използвайте дълги и сложни низове от букви, цифри и символи. Паролите са като ключовете за вашата къща. Няма значение дали стените ви са направени от стоманобетон и бетон с най-добрата система за домашна сигурност, която можете да закупите, ако бравите на вратите ви не работят. 

Използването на слаба парола като „123456“ е все едно пуснете ключовете си заедно с домашния си адрес, написан на салфетка в местен бар, където се знае, че крадците се мотаят.

Използването на едни и същи идентификационни данни за вход в различни акаунти е една от най-неефективните мерки, които можете да използвате и по отношение на безопасността онлайн. Проблемът с него е, че мрежите са нарушени и някои от тези инциденти доведоха до кражба на комбинации от потребителско име и парола.

Представете си хакер, който се захваща с Gmail адреса и паролата, които също използвате за достъп до вашите банкови, кредитни карти и Facebook акаунти.

Вероятно няма да искате това да се случи. Това е причината наложително е да използвате добър мениджър на пароли в наши дни.

Представяме ви 1Password, наистина сигурен мениджър на пароли

Историята на 1Password датира от 2005 г., когато двама търговски уеб разработчици разбраха, че се нуждаят от сигурен и ефективен метод за управление и споделяне на многобройните пароли, които създават от името на своите клиенти.

Тази нужда стана проект за вътрешно кодиране, който се разработи по предназначение, като по този начин водещ Рустем Каримов и Дейвид Теаре да помислят как биха могли да споделят тази идея с интернет потребители по целия свят.

При прехода от уеб разработка към ориентирана към потребителите фирма за сигурност на информацията, Теаре и Каримов основават AgileBits Inc. Въоръжени с Apple PowerBooks и силно познаване на програмирането на Java, кодерите бяха заплетени от огромното количество онлайн форми, с които интернет потребителите се сблъскват. в средата на 2000-те.

Идеята да може да се запазват данните от полето на формуляра заедно с идентификационните данни се превърна в мениджър на пароли, който много технологични рецензенти и журналисти смятат най-доброто.

При прехода от уеб разработка към ориентирана към потребителите фирма за сигурност на информацията, Теаре и Каримов основават AgileBits Inc. Въоръжени с Apple PowerBooks и силно познаване на програмирането на Java, кодерите бяха заплетени от огромното количество онлайн форми, с които интернет потребителите се сблъскват. в средата на 2000-те години и идеята да може да се запазват данните от полето на формуляра заедно с идентификационните данни се превърна в мениджър на пароли, който много технологични рецензенти и журналисти смятат за сред най-добрите.

Интересно е да се отбележи, че проектът стартира като мениджър на пароли за Mac OS X. В първите години на компанията единствените места, където можете да намерите преглед на 1Password, бяха уебсайтове, посветени на Apple Mac. От самото начало 1Password се смяташе за добър мениджър на пароли, макар и само за потребители на Mac.

Отне около 10 години на AgileBits да предложи решения за нарастващото търсене на решения за мениджър на пароли във всички платформи. Тези дни компанията предлага надеждна услуга, достъпна за устройства macOS, iOS, Windows и Android.

Разбиране какво предлага 1Password

Добър мениджър на пароли генерира, съхранява, криптира, и апортирания сложни идентификационни данни за потребителско име / парола. Причината, поради която преглеждаме 1Password, е защото тикове всички тези кутии

Дори минава няколко стъпки по-напред с разширени функции, за да улесни живота на потребителите по-лесно и по-сигурно.

В основата на услугата ще намерите стратегията, която стана универсална по отношение на интернет сигурността: използване на много силни и уникални пароли за всички акаунти. 

Създаването на силни комбинации от букви, цифри и символи, на които бисквитките с пароли ще имат много трудно време да се дешифрират дори със силни инструменти за декриптиране е нещо, което вероятно бихте могли да научите за минути.

Проблемът е, че подобни пароли са почти невъзможни за запомняне. 

Парола като изброените по-долу ще вземат експерти по разузнаването от Агенцията за национална сигурност на САЩ, за да се пропукат векове:

Времева крекинг на парола

Запомнянето на пароли като тази по-горе не е нещо, което обикновеният човек може да постигне. Сега си представете да се опитате да различите силни пароли за множество уебсайтове и акаунти. Просто няма да стане.

Писането на сложни пароли в тетрадки и лепкави бележки е непрактично. Дори мнемоничните устройства няма да ви помогнат да запомните сложните низове от символи, които съвременните онлайн акаунти изискват.

По същество трезорът с пароли събира всички ваши онлайн идентификационни данни, помага ви да ги подобрите по отношение на сигурността, съхранява ги в ултра-сигурен трезор и ги извлича с само едно докосване и една-единствена парола. Доста спретнато.

Нашият преглед на 1Password

Когато гледате мениджър на пароли, вие основно разглеждате две неща, ако сте нормален човек.

 1. Харесва ли ви интерфейсът?
 2. Работи ли?
 3. Колко струва?

Ако сте доволни от тези три въпроса, вероятно ще искате да използвате софтуера. Сега ще отговоря на тези въпроси. 

 1. Повечето мениджъри на пароли имат доста хубави интерфейси. Определено харесваме интерфейса на 1Password точно толкова, колкото другите опции там, а в много случаи дори повече.
 2. Да, работи доста добре.
 3. Няма да ви струва повече от 5 долара на месец за използване на софтуера. Ще се спрем на повече подробности по-нататък относно цените.

Ако не знаете нищо за криптографията, това вероятно ще спрете. Ако искате да знаете повече информация за това как 1Password обезпечава вашите неща, ние го предлагаме за вас по-долу:

 • Нулев протокол за знания: Това умело удостоверяване на потребител означава, че не се разменят пароли, което от своя страна означава това кражба на парола не е възможна.
 • Таен ключ: Както подсказва името му, трябва да запомните само една парола, за да използвате услугата, но функцията за секретен ключ добавя още един слой сигурност, който ще отнеме агентите на НСА, въоръжени с мощни компютри няколко десетилетия, за да дешифрират.
 • WebCrypto: Това е интерфейс за програмиране на приложение за JavaScript, който поддържа комуникации между приложенията и сървърите на компанията, криптирани и защитени така че да не се притеснявате от атаки "човек в средата" или друга сложна хакерска дейност, докато сте онлайн.
 • AES-GCM: От 2011 г. AgileBits използва 256-битови клавиши Advanced Encryption Standard, за да направи нещата наистина киберпрестъпници, хакери, спонсорирани от държавата, и хакери за пароли. Да речем, че измамно състояние е в състояние да проникне във вашия контейнер 1Password на ниво сървър; да се напука Galois / Counter Mode на блокови шифри, използвани за криптиране на вашата информация, щяха да минат милиони години.
 • Асиметрична криптография: Това е стандарт за компютърна сигурност, който свързва два ключа, един известен, а другият секретен удостоверява онлайн транзакции като например достъп уебсайтове, защитени с парола.

Криптиране в режим на CBC

Как да настроите 1Password

Има няколко начина за инсталиране на 1Password. 

Както можете да си представите, две от най-популярните са мобилните приложения за iOS и Android устройства. Приложението 1Password ще ви донесе спокойствие, като пази паролите си сигурни и близо до вас по всяко време. 

Също така имате възможност да инсталирате приложения Windows, macOS, Chrome OS, и дори Linux. По отношение на последната операционна система можете да избирате между графичен интерфейс или приложение за команден ред, до които можете да получите достъп от терминала.

Изтегляне на 1password

Веднъж инсталирани, приложенията ще ви пренесат през процеса на настройка на защитена главна парола заедно със съвети, които да ви помогнат да я запомните. 

Не е необходимо да съхранявате ръчно всичките си потребителско име и акаунти на акаунта наведнъж. Функцията за разширение на уеб браузъра ще бъде сигурно записвайте тези данни, когато влизате в акаунтите си. Автоматичното попълване на формуляр ще осигури достъп с едно докосване или едно щракване до вашите акаунти. 

1Password също може да съхранява повече от само пароли. Той може да съхранява чувствителни документи, аудио записи и цифрови видеоклипове в личния си трезор.

Да речем, че използвате смартфон с Android плюс iPad за лични цели, услугата ще ви позволи да синхронизирате данни безпроблемно между устройствата. Можете дори да разширите тази функционалност на компютър или лаптоп по време на работа.

1Password Цени и разширени функции

Обещах, че ще ви дам повече информация за цените и тук сме!

Защитеният облачен трезор на AgileBits се доставя на базата на софтуер като услуга, което означава, че плащате няколко долара месечно за абонамент. 

Най-добрата сделка е семейният абонаментен план, който също е само няколко долара на месец, когато се таксува годишно. Петима членове са обхванати от този план, който включва възможността да поканите до петима гости за ограничено споделяне на услугата за управление на пароли. 

Всички абонаменти са за неограничени устройства, и те включват обслужване на клиенти денонощно.

Ценообразуване на 1слова за семейство

Предлагат се и специални планове за малки бизнес екипи и корпоративни решения за разумни такси за абонамент. 

Новите усъвършенствани функции включват режим на пътуване, който позволява на потребителите безопасно да управляват чувствително съхраняваните в личните си изчислителни устройства, когато са в движение. 

Във време, когато американският департамент за вътрешна сигурност се затруднява да търси електроника в участъците за пристигане на международни летища, функцията 1Password Travel Mode със сигурност е добре дошла. Достъпът може да бъде възстановен само с едно щракване след като потребителите изчистят митниците.

Заключителни мисли за 1Password

В хода на оценката на мениджърите на пароли може да се натъкнете на преглед на 1Password, който оплаква прекратяването на локалното съхранение на хранилища в полза на неговия колега, базиран в облак. 

Специалистите по информационна сигурност в AgileBits настоятелно препоръчват облачни трезори, тъй като често на хакерите е по-лесно да пробият отделни устройства, отколкото свръхзащитните сървъри на AgileBits.

Ако вашият смартфон е изгубен или откраднат извличането на информацията за вашия акаунт може лесно да се извърши от уебсайта на 1Password стига да имате главната си парола.

Определено препоръчваме да опитате 1Password.

често задавани въпроси

Въпрос: Безопасни ли са мениджърите на пароли?

A: Със силна главна парола и разумни мерки за сигурност мениджърите на пароли са най-сигурните места за съхраняване на чувствителна информация.

Въпрос: Може ли да се хакне 1Password?

A: Всяка система за информационни технологии може да бъде хакната. Смята се, че групата за киберпрестъпления Shadow Brokers например е влязла в сървъри, поддържани от Агенцията за национална сигурност с цел кражба на оръжия за кибер война, но точната им методология остава неизвестна. Дори ако сървърите на AgileBits са компрометирани, биха били нужни хакери векове, за да разбият криптирането на AES-GCM, защитаващо вашите данни, като се приеме, че те имат достъп до мощен център за данни, разположен в Арктика и достатъчно пари, за да плащат хиляди долари в сметките за ток всеки месец.

Въпрос: Какво е 1Password Watchtower?

A: Това е информационна услуга, която ви предупреждава за нарушения на данните в уебсайтовете, където имате акаунти. Да речем, че идентификационните Ви данни за имейл акаунта на Yahoo са компрометирани; 1Password Watchtower ще ви уведоми незабавно, за да можете да промените паролата си, преди вашите идентификационни данни да бъдат продадени в подземни хакерски форуми.

В: Работи ли 1Password с приложения?

A: Подобряването на автоматично попълване на формуляри и свързването към AgileBits API е нещо, което много програмисти на приложения приеха. Expedia и Starbucks са два примера в това отношение; други включват Chase за мобилно банкиране и популярното организационно приложение Evernote, което е силно препоръчително.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me