Avira Phantom VPN – НЕ препоръчваме това (резултати от тестове)

Avira Phantom VPN - НЕ препоръчваме това (резултати от тестове)

Твърде малко сървъри, твърде бавно и - о, между другото - какво ще кажете за тези германски закони за поверителност?

Avira Phantom VPN много работи. Той използва най-новите и най-добрите VPN протоколи и AES-256 битово криптиране. Освен това торентирането е позволено и изглежда, че Netflix до голяма степен е наличен на много сървъри. Avira Phantom също може да се похвали с вграден превключвател за убийство и възможност за свързване на няколко устройства наведнъж.

Тази колекция от позитиви не е достатъчна, за да преодолее факта, че скоростта на предаване на данни е невероятно бавна с тази услуга. Седалището на компанията е и в Германия, което може да представлява проблем за потребителите, които са особено загрижени за поверителността на своите данни. Политиката за регистрация допълнително може да представлява промяна за някои хора.

Нека го разградим.

avira лого

Преглед на VPN на Avira Phantom

FeaturesInformation
ползваемост: Много лесен за използване
Политика на регистрация: Някои правила за регистрация
Размер на сървъра: 40 сървъра
Разпределение на сървъра: 20 държави
Поддържа: База данни
Torrenting: Позволен
Streaming: Позволен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN, IPSec и Ikev2 протоколи;
Централно управление: Германия
Цена: $ 4.99 / месец
Официален уебсайт: https://www.avira.com

Сигурност и шифроване

Avira Phantom има клиенти за Windows, Android, macOS и iOS. Когато се свързвате с Android или Windows, тогава ще използвате OpenVPN протокола. Това е протоколът за избор за повечето информирани потребители, тъй като има предимството да бъде технология с отворен код. Тези, които използват macOS или iOS, ще се възползват от IPSec протокола. Сложните потребители могат да отбележат, че има липса на избор, когато става въпрос за VPN протоколи с тази услуга. Средният потребител обаче едва ли ще забележи.

vpn процес на криптиране

Avira Phantom VPN има a вграден превключвател за убийство, но тази функция е достъпна само за плащащи клиенти, а не за тези, които решат да използват безплатната версия на тази услуга. Превключвателят за убийства е жизненоважен, тъй като спира приложенията на вашия компютър да продължат да сърфират, когато VPN внезапно загуби връзката си. Това гарантира, че поддържате пълна поверителност през цялата си сесия на сърфиране.

Една марка в полза на Avira Phantom е, че предлага DNS защита. DNS е това, което трансформира URL адресите, които хората търсят, в IP адреси, които компютрите могат по-лесно да разберат. С вътрешната DNS услуга Avira Phantom го прави далеч повече трудно за която и да е трета страна да наблюдава DNS заявките на потребителя.

Местоположение на сървъра на Avira Phantom VPN

списък на страните avira vpnЕдна от причините Avira Phantom VPN да е толкова бавна може да е свързана с нейното малък брой сървъри. Общо има само 40 сървъра в 20 страни. Повечето от тях са разположени в Европа в страни като Австрия, Чехия, Италия, Германия, Франция, Румъния, Холандия, Полша, Швейцария, Великобритания и Испания. Тъй като централата е в Германия, тази концентрация на европейски сървъри не е изненадваща.

Други сървъри са разположени в САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Бразилия и Сингапур. В САЩ има дузина сървъри, но само с един сървър в Южна Америка и Близкият изток и Африка са оставени изцяло. Ако живеете на някое от тези места, може би е разумно да потърсите друг доставчик на VPN.

Уебсайтът на Avira Phantom обещава, че в бъдеще ще бъдат добавени още местоположения, но няма подробности относно това кога това може да се случи или къде тези сървъри могат да бъдат разположени.

Защо този сравнително малък брой сървъри е важен?

Когато доставчик на VPN предлага на потребителите само няколко сървъра, от които да изберат, това означава, че количеството на трафика на всеки сървър се умножава. Тъй като сървърът става все по-претъпкан, се намалява производителността, особено скоростта на пренос на данни.

Освен това, колкото по-голямо е разнообразието на местоположението на сървърите, толкова по-вероятно е потребителите да намерят близък до домашния сървър, който трябва да подобри скоростта на сърфиране. Ако скриването на вашето географско местоположение е от решаващо значение, то разполагането с повече сървъри, от които да избирате, означава и по-добри способности за подправяне.

Ако погледнете най-добрите снимки за австралийски VPN, ще видите, че по-голямата част от висококачествените услуги разполагат с хиляди сървъри.

Използване на BitTorrent или P2P с VPN на Avira Phantom

Членовете на екипа за поддръжка на клиенти на Avira Phantom заявиха, че не правят разлика между различните видове уеб трафик. Това означава, че P2P и изтеглянето на торенти са позволени. За разлика от други доставчици на VPN, споделянето на файлове не е ограничено до конкретни сървъри.

Резултати от теста за скорост на Avira Phantom VPN

Повечето хора, които са използвали VPN преди, знаят, че тези услуги могат да ви помогнат осигурете вашата анонимност и поверителност онлайн. Те също знаят, че цената, която плащат за тази анонимност, е бързината. Наистина реномиран доставчик на VPN с мрежа от хиляди сървъри и добро разнообразие от сървърни местоположения ще доведе до по-малко въздействие върху скоростта на вашия трансфер на данни.

avira phantom vpn скорост резултатЗа съжаление на Avira Phantom VPN, тяхната система страда от невероятна липса на сървъри. Това означава невероятно бавни скорости на трансфер на данни. Бенчмарк тестването без използване на VPN даде скорост на изтегляне от 98.71 Mbps и скорост на качване от 53.00 Mbps. Когато Avira Phantom VPN беше включен, скоростта на изтегляне спадна до едва 6.98 Mbps докато скоростите на качване са ниски 9.02 Mbps.

Този тест се проведе с помощта на сървъра на Avira в Холандия, който е доста далеч от действителното местоположение на тестовия компютър. Тестване на сървър в САЩ беше още по-зле. Това даде резултат резултати от 4.34 Mbps за изтегляния и 2,23 Mbps за качване. Това е скорост на изтегляне от приблизително 95% по-бавни от резултатите, постигнати без VPN, и скоростите за качване бяха подобно повлияни.

В сравнение с някои от по-големите доставчици на VPN, тези резултати от тестовете за скорост са доста мрачни. Представете си, че трябва да изчакате няколко минути, за да се зареди уебсайт. Би било изключително безсилно. Вероятно бихте се отказали и си тръгнали далеч преди да сте направили нещо.

Политиката за регистриране на VPN на Avira Phantom

сигурно сърфиранеМного доставчици на VPN се гордеят с несъдържателна политика за регистриране, но след това посочват в своята политика за поверителност или условия за обслужване, че всъщност правят някои ограничени проследяване и поддържане на записи по отношение на своите клиенти. Avira Phantom VPN се различава по това, че те са предварително за сечта, която правят.

Компанията казва, че те запазвайте данни, отнасящи се до диагностичната информация така че те да могат да продължат пред грешки и други проблеми, които е вероятно да пречат на потребителското изживяване. Avira може също така да проследява дали конкретни потребители са платени или безплатни клиенти, тъй като има ограничения за това колко данни може да използва безплатен клиент в рамките на един месец.

Отвъд това компанията казва, че не проследяват кои уебсайтове посещават нейните клиенти или техните IP адреси.

Опции за ценообразуване на Avira Phantom VPN

Avira Phantom предлага както безплатни, така и платени версии на услугата си. Безплатната версия ограничава клиентите до само 500 MB на месец. Целият трафик е криптиран и има достъп до гео ограничени сайтове. Включено е предотвратяване на течове на DNS и възможен е достъп чрез множество устройства.

avira vpn proПлатената версия се нарича Phantom VPN Pro. Потребителите, които изберат тази услуга, имат достъп до неограничен брой данни, както и до всички функции, които са включени в безплатния план. Платената услуга обаче се предлага с две основни функции, които не са достъпни за безплатни клиенти. Тези функции са превключвателят за убийство и достъп до поддръжка на клиенти.

Добре ценени или завишени?

Това е вярно. Всеки, който реши да не плаща за VPN на Avira Phantom, няма да има предимството на автоматичен ключ за убийство, който ги защитава в случай, че тяхната VPN услуга стане недостъпна. Допълнително, безплатни клиенти нямат достъп до поддръжка на клиенти.

Уебсайтът на Avira Phantom VPN има база от знания, но не е задължително отговорите, които потребителите търсят. Налични са и потребителски форуми, но опитът показва, че това не е ефикасен или ефикасен начин за решаване на проблеми с услугите.

Не е задължително да имате и поддръжка на клиенти с платения план. Достъпът е достъпен чрез телефон или имейл, като се осигурява поддръжка за говорители на различни езици. въпреки това, Времето за реакция изглежда бавно, простира се в часове или дни. Когато се получат отговори, те често не са толкова важни, че налагат повече напред-назад. Решаването на прост проблем може да отнеме седмица или повече.

Платеният абонамент струва 10 долара на месец. Това не е лоша цена, но липсата на поддръжка на клиенти и бавните скорости на пренос на данни означават, че услугата не струва разходите. Едно хубаво нещо е, че Avira Phantom VPN дава възможност за свързване на неограничен брой устройства. Това е особено добра новина за собствениците на фирми или хората, които имат много устройства за защита.

Препоръчва ли се VPN на Avira Phantom?

VPN на рутераAvira Phantom VPN е не се препоръчва по ред причини. Въпреки че е достъпна за използване на устройства, работещи под Windows, Mac, iOS и Android, не е възможно да настроите тази услуга на рутер, така че всички свързани устройства да се ползват със същата защита. Освен това е така не е възможно да се използва Avira Phantom във връзка с TOR за да си осигурите допълнителен слой защита. SmartTV, игровите конзоли и Linux устройствата по подобен начин не са съвместими.

Има по-добри услуги с много по-бързи скорости на трансфер на данни и конкурентни цени лесно достъпни. Ако искате a Поверителност Австралия препоръка, след това вижте нашия преглед на NordVPN. Няма да останете разочаровани.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me