Частният тунел VPN преглед – наистина ли си струва?

VPN, който зарежда справедливо клиентите си? Може ли наистина да е истина?


Това е въпросът, върху който започнах да размишлявам след първото си чуване за частния тунел VPN. Най-дълго време потърсих VPN, които предлагат неограничени данни, тъй като, като потребители, мисля, че ни е трудно да виждаме думи като „неограничен“ и „без ограничения“ като признаци, че получаваме по-голям удар за нашия долар.

Но след това чух за уникалните практики за таксуване на частния тунел и започнах да се чудя дали „неограничен” е наистина всичко, което е разрушено да бъде.

Но след това чух за уникалните практики за таксуване на частния тунел и започнах да се чудя дали „неограничен” е наистина всичко, което е разрушено да бъде.

За да обясним: Private Tunnel, търговско отделяне на OpenVPN Technologies, таксува само за данните, които използвате. И дори новодошлите, които решат да ги опитат да използват своя безплатен пробен период, получават огромни 2 концерта.

Затова може би се питате: „Каква е уловката?“

Попитах същото, преди да ги тествам.

В този преглед ще споделя резултатите от моя тест за скорост на тяхната услуга, тяхната лекота на използваемост, оценката, която давам на тяхната поддръжка на клиенти и цялостния ми опит с тази VPN.

Но преди да скочим право в него, ето малко предистория на частния тунел и хората зад тази страхотна VPN услуга от най-високо ниво.

Преглед на VPN за частен тунел

FeaturesInformation
ползваемост: Много лесен за използване
Политика на регистрация: Незначителна сеч
Размер на сървъра: 50 ++ сървъра
Разпределение на сървъра: 12 държави
Поддържа: Билетна система
Torrenting: Не е позволено
Streaming: Не е позволено
VPN протокол и криптиране: OpenVPN протокол; 128-битово AES-GCM криптиране
Централно управление: Калифорния, САЩ
Цена: $ 6 / месец
Официален уебсайт: https://www.privatetunnel.com/

Фон на частния тунел

Частният тунел е рожба на Джеймс Йохан и Франсис Дина, основателите на OpenVPN Technologies, Inc., базирана в Калифорния компания, интегрираща набор от авангардни мрежови и софтуерни технологии.

Те имат повече от 3,6 милиона клиенти и броене.

Техният уебсайт има изчистен, професионален дизайн и техният софтуер има прост, лесен за разбиране интерфейс.

Техният сайт смело твърди, че всеки ден предотвратява 1 милион кибер заплахи. Макар че би било трудно за тях да докажат това на обществеността, без да водят някакъв вид записи на заплахите, които блокират - и следователно, водене на регистрационни файлове на вашата онлайн активност - изглежда доста възможно.

В края на краищата, това е луд, луд свят, в който живеем в момента, там, където кибератаките заплашват всички - от банки и държавни институции до частни граждани.

Както видяхме през октомври 2017 г., дори нашите майки и татковци са насочени към киберпрестъпници. Не е включено е безопасно ... поне не, ако не започнат да използват VPN.

Частният тунел изглежда и звучи законно, но всички знаем, че външният вид може да бъде измамен.

Едно нещо, което потребителите трябва да имат предвид, е къде се намират. Частен тунел е със седалище в бизнес парка Hacienda в Pleasanton, Калифорния, САЩ.

Защо това има значение?

Тъй като САЩ са част от „Четиринадесет очи“, група от страни, които сключиха многостранно споразумение за сътрудничество в сигналното разузнаване.

Синоним на Споразумението UKUSA, тази глобална колективна подслушване на гражданите, използващи Echelon, софтуерна програма, която им позволява да прехващат нашите комуникации, независимо дали става въпрос за ежедневна онлайн дейност, имейл, текстови съобщения, изтегляне или банкиране.

Тук, в Австралия, Парламентът прие множество изменения в полза на по-строги закони за запазване на данни, което означава, че нашите далекосъобщителни компании могат да извличат личната ни информация за собствени цели или за целите на правителствения контрол..

Единственият начин да блокираме нашите интернет доставчици (Доставчици на интернет услуги) от събирането на тези метаданни е да използвате VPN с твърдо криптиране. За повече информация относно запазването на 100% безопасност онлайн, разгледайте нашето подробно ръководство за всеки инструмент за поверителност, който може да се представи.

Но когато става въпрос избиране на VPN, много прилича на продажба на недвижими имоти- всичко е, Местоположение! Местоположение! местоположение!

Проблемът с Private Tunnel и компании като него е, че те работят извън държава, която е в рамките на законното им право да изискват VPN да предаде данни, които са от значение за едно от техните разследвания..

Това не означава, че Private Tunnel с готовност ще се съобразява с всяка държавна институция веднага. Напротив, те твърдят, че те не запазват никакви дневници за активност, но също така са предварително за факта, че запазват някои регистрационни файлове за връзка.

Предполага се, че тези регистрационни файлове се съхраняват само за мониторинг на производителността и поддръжката, но повечето реномирани VPN поддържат строга политика без регистрация.

Доста очевидно е, че Private Tunnel може да бъде принуден да предаде потребителски регистрационни файлове, ако им бъдат връчени призовка или заповед.

От положителна страна не е имало случаи на VPN да предават информация на правителствени институции по произволни причини. Всеки път, когато VPN кацне в новините за предаване на такива данни, то се отнася до наказателно дело, обикновено такова, което включва киберпрестъпник, използващ услугите на доставчик на VPN за злонамерени цели (потенциално в тъмната мрежа).

И така, къде Private Tunnel е позициониран сред своите връстници на пазара на VPN? Е, те са получили доста добри резултати от клиенти и някои наистина страхотни отзиви.

TechRadar ги е нарекъл:Интересно завъртане на VPN,"Възторжени за опцията си за плащане, но те също така отбелязват ограничения избор на местоположенията, ненадеждната си работа и изключително основния си клиент.

Въз основа на моето собствено тестване на тяхната услуга, бих казал, че определено са се подобрили със скоростта си през последната година или така, а проблемите със свързаността бяха само прекъснати.

Но преди да се задълбочим в скоростите и характеристиките на частния тунел, нека да поговорим за съвместимостта, защото точно там са го накарали.

Какво предлага частният тунел & Съвместимост

Частният тунел ви позволява да сърфирате в мрежата анонимно, като скриете своя IP адрес и местоположение.

Въпреки че голяма част от тяхната услуга е доста ниска, те маркират всички правилни полета, когато става въпрос за силно криптиране. Техният OpenVPN протокол е трудно победим.

Характеристиките включват не записване на дейности, уникални планове за данни и годишен план с неограничена честотна лента.

Тази VPN услуга също поддържа следните операционни системи и устройства:

 • IOS
 • андроид
 • Linux
 • Windows
 • Mac
 • USB телевизори
 • Телевизори
 • Специални таблетки

Може би това, което е най-интересно за тази VPN е тяхната ангажираност към развитието и еволюцията. OpenVPN, Inc. вече не поддържа почивка на лаврите за успеха си, а сега поддържа програмата BSTY за програми на OSTIF, основана на награда програма, която плаща на разработчиците, когато открият ключови недостатъци в софтуера с отворен код.

Отдолу има ограничен брой сървъри на ограничен брой места. Тъй като винаги вярвам, че най-добрият начин да изпробвам VPN е да направим пътуване, Използвах частен тунел, докато пътувах от Сидни до Ню Йорк и обратно.

Използвайки един от трите им сървъра в Ню Йорк, измерих 26 Mbs за изтегляне и 16 Mbps за качване. Закъснението го доведе до почти 79 ms. Странно, установих, че тези числа нарастват, когато докоснах в Австралия.

Там успях да ударя 50 Mbps изтегляния и 43 Mbps качване с 25 ms ping. Не е лошо за услуга, за която се знае, че е по-бавна от някои от конкуренцията си.

За съжаление, няма превключвател за убийство с Private Tunnel, така че потребителите са уязвими за контрол, ако връзката не успее, докато се занимават с онлайн активност.

Допълнителни функции

Ако има един огромен недостатък за частния тунел, това е относителното им недостиг на функции. Някои от най-добрите VPN предоставят разширени функции като филтриране на URL адреси, блокиране на реклами и т.н..

Частният тунел има само една функция, която заслужава да се отбележи - софтуер за предотвратяване на проникване. Това предпазва от злонамерени атаки от неща като злонамерен софтуер и други подобни, но там краят на вкусотии, страхувам се.

На всичкото отгоре те имат само 12 места в 9 страни. Този ужасен брой сървъри е доста обезкуражаващ в сравнение с богатството на сървъри, предлагани от услуги като NordVPN или Surfshark.

Те обаче компенсират този недостиг, като поддържат устройства, които много други VPN нямат, включително гореспоменатите USB TV стикове.

Ценообразуване & планове

Тук наистина грее частният тунел. Както споменахме по-рано, те предлагат безплатна пробна версия с 2 Gbs данни. Освен това те имат два плана с ограничени данни и годишен пакет с неограничени данни.

Тях разумно ценовите планове започват с 20 GB а потребителите плащат само за това, което използват.

Алтернативно, годишният им план предоставя на потребителя 10 едновременни връзки, най-много връзки, които съм виждал VPN оферта.

Частният тунел има комбинация от пълни и пропорционални гаранции за връщане на пари и те приемат различни методи за плащане от традиционните методи като банков превод или кредитна карта до криптовалути като Bitcoin.

Професионални частни тунели

професионална иконаКомпанията майка на частния тунел е от 2002 г. насам, което означава, че хората, отговорни за това VPN са добре установени.

Получавате солидно криптиране от компания, която е посветена на авангардни софтуерни решения.

Както видяхме, те имат широка съвместимост и лесна настройка.

Много потребители оценяват и факта, че няма нужда от абонамент. Можете буквално да плащате, докато отидете.

Сигурност & поверителност

Това е основната грижа за тези, които търсят VPN. Искате анонимност и сигурност и искате да знаете, че наистина го получавате.

По отношение на сигурността протоколът OpenVPN има страхотна репутация сред онлайн общността. Но въпреки този факт, съществува проблемът с местоположението. Не мога да подчертая тази част достатъчно.

Местоположението на частния тунел в САЩ може да представлява истински проблем за потребителите, които искат да направят някои поройни. Въпреки че можете да свържете приложенията им и да използвате BitTorrent за споделяне на файлове, повечето американски компании се мръщят на тази практика и не се казва какво може да се случи с регистрационните файлове от този конкретен вид дейност.

Законодателство като Закона за съхранените комуникации дава действителната власт в ръцете на американското федерално правителство.

Така че, въпреки че 128-битовото AES-GCM криптиране на частния тунел защитава вашите данни, има причина да теоретизираме, че вашата дейност може да попадне в грешни ръце, ако се занимавате с споделяне на P2P. Повече за криптирането в нашето ръководство.

Разрешено ли е торентирането?

На пазара има хиляди VPN мрежи. Всички те се съгласяват за вашия бизнес. Това може да доведе до някои VPN, които обещават много, но предлагат малко. Ето защо ние наистина оценяваме честността, простотата и прозрачността, предлагани от частния достъп до Интернет. Тяхното добре внедрено криптиране и нулева политика за регистрация в съчетание с по-евтината им цена са няколко от причините, поради които препоръчваме тази VPN услуга.

Ако VPN приятел за VPN е това, което търсите - прочетете нашата най-добра vpns за торент статия.

Мога ли да използвам частен тунел за Netflix?

По време на писането на писмо до US Netflix и BBC iPlayer не могат да бъдат достъпни. Има няколко първокласни VPN планове за стрийминг, но това не е един от тях. Не бихме препоръчали този за Netflix (ето някои по-добри опции).

Политика за регистрация

Както казах преди, частният тунел има в най-добрия случай несигурна политика за сеч. Въпреки че те твърдят, че не водят регистрации на потребителска активност, те запаметяват регистрационни файлове за неясни цели.

Скорости на връзката

Много VPN услуги се хвалят със скоростта на „светкавицата си“, но Private Tunnel дори не и двете да отправят такава претенция. Очевидно е защо, тъй като всеки потребител ще ви каже, че е преживял изоставане в повече от един случай.

В моя собствен опит имах смесен опит. Изглеждаха прилична трансатлантическа опция, но имайки предвид, че са базирани извън САЩ, аз съм повече от малко шокирана от ниските скорости, които постигнах при посещение в Ню Йорк.

Ето резултатите от моя тест за скорост, след като направих място за пътуване:

 • САЩ сървър

  • Ping: 25 ms
  • Изтегляне: 26 Mbps
  • Качване: 16 Mbps
 • EU Server

  • Ping: 40 ms
  • Изтегляне: 65.46 Mbps
  • Качване: 46.51 Mbps

Не мога да кажа, че бях развълнуван от резултатите, поне не, когато бях в САЩ. Бихте си помислили, че една услуга, базирана в САЩ, ще има най-добрата скорост от всички. Предимство на домакинското поле, както беше. Но изглежда, че не беше така с Private Tunnel.

Повече информация за скоростите на връзката можете да намерите на страницата им с въпроси тук.

ползваемост

Трябва да дам реквизит на частния тунел в този отдел. Въпреки че интерфейсът им е по-малко от естетически приятен, използваемостта е най-добрата. Много последователни, много лесни за използване и никакви реални проблеми.

Техните прости инструкции за настройка можете да намерите тук. Както ще видите, това е доста проста стъпка по стъпка както за потребители на PC, така и за мобилни устройства.

Частни тунели против

Въпреки че имах адекватно време да използвам частния тунел за ежедневно сърфиране, не мога да кажа, че бях взривен от нищо по въпроса.

Скоростите бяха добре, но не бяха нищо особено. Шифроването беше солидно, но всеки, който използва VPN, вече очаква OpenVPN да бъде страхотен.

Техните уникални ценови планове са интересни, но аз все още съм на оградата дали е наистина по-добър или по-лош от неограничен премиен пакет от някой от техните конкуренти. И накрая, пълната им липса на разширени функции оставя много да се желае.

Един недостатък, който ми изскочи веднага след като започнах да ги тествам, беше този:

Ограничена поддръжка на клиенти - Ъ-ъ….

неутрален муцункаПодобно на Trust.Zone, Private Tunnel не предлага опции за поддръжка на клиенти, които много от нас са очаквали от добра VPN. Те предлагат само система от билети, чрез която вие им оставяте съобщение и чакате да се свържат с вас.

След като изпробвах тази система, открих, че им отнеха повече от 24 часа, за да отговорят на въпроса ми и отговорът им беше далеч от приятелския и ултраинформативен, който обикновено получавам от персонала в NordVPN.

Представи си това? Повечето законни VPN мрежи осигуряват 24/7 чат на живо. Вместо, Частният тунел отнема повече от 24 часа, за да се свърже с вас. Това е още един от техните забележителни недъзи и този, който трябва да отстранят скоро, ако искат да останат присъствие на този силно наситен пазар.

Препоръчвам ли частен тунел?

Да и не ... но най-вече не.

Бих препоръчал на хората, които се интересуват да разгледат NordVPN и Surfshark като превъзходен избор за приблизително една и съща цена.

Въпреки моето по-малко от звездно изживяване, трябва да кажа, че това е добър избор за начинаещи. Ако сте някой, който тъкмо сега учи за VPN и искате нещо просто да практикувате, това е правилният VPN за вас.

Както казах, интерфейсът им е лесен за навигиране, което го прави добра опция за случайния потребител, който просто иска да гледа някои спортове или съобщение на приятел, без да бъде шпиониран.

Плюс това, това е доста достъпна опция и винаги можете да се възползвате от безплатната им пробна версия, за да видите какво мислите.

Но за всички останали, използвайте това VPN с повишено внимание. Не забравяйте, че е не винаги е най-добрата идея да се свържете с VPN, който е базиран в САЩ или някоя от другите страни, които се състоят от четиринадесетте очи.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 Съвместим с USB телевизори
 Достъпни опции за ценообразуване
 Умерени скорости
 Е-криптирана
 Няма дневници за активност
 Лесен за използване

CONS

Запазва дневниците за връзка
Единственият вариант за поддръжка на клиенти е система за издаване на билети
Липса на функции
Не позволява Netflix или подобни поточни услуги
Неясна политика на порой

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me