CyberGhost – Добър, но не страхотен (Нашите пълни резултати от тестове)

Този е доста добър. Не е перфектен, имайте предвид, но доста добър. Бихте могли да направите по-лошо за много повече пари.

На своя уебсайт Cyberghost изтъква, че те са „основен привърженик и насърчаващ гражданските права, свободното общество и нецензурираната интернет култура“.

Според нас това е доста добро място за начало.

Тази румънска компания е основана през 2011 г., но наскоро беше придобита от Crossrider Limited и Робърт Кнап. Като такива изглеждат готови да предлагат непрекъснато подобряващи се услуги, които биха могли да помогнат на компанията да излезе още по-висока в класацията на VPN услугите. CyberGhost твърди, че предоставя услугите си на повече от 20 милиона души по света. Освен това, CyberGhost предлага солидни протоколи с OpenVPN и IPSec, наред с други. С битовото криптиране AES-256 е лесно да видите, че вашата поверителност и анонимност са гарантирани с тази услуга.


CyberGhost е създаден така, че ефективно да скрие вашия IP адрес, докато сърфирате, а включването на ключ за убийство означава, че можете да разглеждате, без да се притеснявате от излагане на истинското ви местоположение и идентичност.

Можете дори да имате до седем устройства едновременно свързани с CyberGhost, което е идеално за всеки с многобройни компютри, таблети и смартфони.

Преглед на Cyberghost

FeaturesInformation
ползваемост: Лесен за използване
Политика на регистрация: Няма политика за регистрация
Размер на сървъра: 3000 ++ сървъра
Разпределение на сървъра: 59 държави
Поддържа: Чат на живо
Torrenting: Позволен
Streaming: Позволен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN, L2TP и IPSec протокол; 256-битово криптиране AES
Централно управление: Румъния
Цена: $ 2.75 / месец
Официален уебсайт: https://www.cyberghostvpn.com

Мултиплатформено решение

как работи киберхостътНезависимо дали вашите устройства работят под Mac, Windows, iOS или Android, те са съвместими с CyberGhost. Напредналите потребители ще оценят възможността да свържат своите Linux устройства и да свържат услугата към рутер.

Въпреки че не е толкова обширен като другите лидери в отрасъла, CyberGhost разполага и с относително здрав подбор от сървъри, разположени по целия свят. Всичко това е достъпно на достъпна цена, но определено не е безплатен vpn.

Други доставчици на VPN предлагат малко по-добри протоколи за сигурност и малко по-бързи скорости на пренос на данни в допълнение към по-разширяващите се сървърни мрежи. въпреки това, CyberGhost е безспорно солиден избор.

Сигурност и шифроване

пукнатините-AES-256

Въпреки че CyberGhost не предприема мерки за сигурност до крайности, които правят някои други доставчици, те все още осигуряват водеща в индустрията защита. Това включва различни VPN протоколи, включително много предпочитан OpenVPN протокол. IPSec и L2Tp също се предлагат заедно с няколко други. Да можеш да избереш подходящия протокол е голям плюс за много по-сложни потребители.

В допълнение към надеждни протоколи, вие получавате AES-256 битово криптиране. Това е видът на шифроване, който се използва широко от правителството и военните. Можете да се доверите, че вашият уеб трафик ще бъде криптирана на почти нечупливо ниво.

Ако предпочитате да използвате TOR в допълнение към VPN, тогава CyberGhost е добър избор за вас. Този VPN е напълно съвместим с TOR. Тези, които изпитват нужда от още по-голяма сигурност, може да искат да проверят функцията Double Encryption, което означава, че данните за автентификация и VPN данните са шифровани..

Местоположение на сървъра на CyberGhost

В момента CyberGhost може да се похвали с общо 3 066 сървъра. Това е много повече, отколкото повечето VPN доставчици могат да предложат, но не е толкова добро, колкото това, което се предлага чрез някои от най-добрите VPN компании. Сървърите на CyberGhost са разпространени в 59 страни и компанията казва, че непрекъснато се стремят да предлагат повече сървъри онлайн в нарастващо разнообразие от места.

В САЩ CyberGhost управлява повече от 500 сървъра, с допълнителни 89 в Канада. Те нямат сървъри в Мексико, но има 10 в Коста Рика. Покритието в Южна Америка е сравнително добро в сравнение с други доставчици. Сървърите са разположени в Колумбия, Бразилия и Чили.

Както при много други VPN компании, покритието в Африка е доста ограничено. Независимо от това, сървърите се намират в Южна Африка и Кения. Близкият изток е по-слабо представен, като в Израел са открити девет сървъра, а 10 са разположени в Пакистан, което е необичайно включване сред много VPN доставчици.

Сървъри навсякъде

местоположения на сървъра на cyberghost

Европа е обхваната цялостно от Португалия до Украйна и от Исландия до Гърция. По-малките държави като Албания, Босна и Херцеговина, Беларус, Кипър, Естония, Литва, Латвия, Молдова, Македония, Сърбия, Словения и Словакия са обхванати.

Сървърите, открити в Хонконг, Индонезия, Индия, Япония, Южна Корея, Малайзия, Сингапур, Тайланд и Виетнам, означават, че азиатският регион е добре представен. Нова Зеландия и Австралия по подобен начин са обхванати от стотици сървъри.

Някои доставчици на VPN услуги използват комбинация от физически и виртуални сървъри. Физическите сървъри всъщност се помещават в географското местоположение, на което са назначени. Виртуалните сървъри обаче могат да бъдат навсякъде и да бъдат заредени със софтуер, който го прави да изглежда така, сякаш се намират в страната, в която VPN услугата казва, че сървърът е намерен.

В тази практика няма нищо погрешно. Независимо от това, някои потребители на VPN са загрижени за това, през коя държава се пренасочва уеб трафика им. От своя гледна точка те биха предпочели да се занимават само с физически сървъри, така че да знаят точно къде отиват данните им.

CyberGhost използва комбинация от физически и виртуални сървъри. Представител на компанията отбелязва, че по-голямата част от нейните сървъри са физически. Те обаче имат степен на виртуализация на почти 350 от своите сървъри. Потребителите, за които това е проблем, ще се радват да научат, че тези виртуални сървъри всъщност се намират в страната, както е описано.

Използване на BitTorrent или P2P с CyberGhost

вектор за споделяне на файловеХората в CyberGhost изглежда искат клиентите си да имат възможно най-голяма свобода по време на онлайн преживяванията си. В резултат P2P споделянето на файлове и BitTorrent са разрешени чрез тази услуга. Докато други доставчици могат да ограничат потребителите до определени сървъри за тази цел или други забраняват тази дейност изцяло, CyberGhost не използва такива ограничения.

Много хора също ще се радват да знаят, че CyberGhost допълнително използва сървъри, които са специално създадени за подобряване на поточното изживяване. Това е чудесна новина за хора, които искат да могат да използват VPN, докато гледат Netflix, Amazon Prime или други стрийминг услуги.

Резултати от тестовете за скорост на CyberGhost

Като цяло CyberGhost предлага доста добър пакет от функции. Нещата изглежда се разпадат малко в отдела за скорост. Бенчмарк тестването преди включване на VPN даде скорост на трансфер на изтегляне от 98,71 Mbps и скорост на качване от 53,00 Mbps. Включването на CyberGhost означаваше, че нещата стават монументално по-бавни. Свързването към американския сървър в Ню Йорк доведе до скорост на изтегляне от 18.41 Mbps и скорост на качване от 7.12 Mbps.

резултат от теста за скорост на киберхостПри ниски скорости на трансфер на данни може да използвате и безплатен VPN. Нещата се подобриха при използване на сървър, разположен в Амстердам. Скоростта на изтегляне се подобри до 51.10 Mbps, докато скоростта на качване се промени до 21.10 Mbps.

Резултатите от тестовете за скорост в Хонконг и Лондон бяха по-лоши. Хонконг има почти еднакви скорости на изтегляне и качване в сферата на 4.0 Mbps, докато скоростта на изтегляне в Лондон е средно 5.63 Mbps и 15.65 Mbps за качване.

Политиката за регистрация на CyberGhost

Една от най-важните характеристики, които всеки доставчик на VPN може да предложи, е, че не водят записи на своите клиенти. В крайна сметка причината, поради която хората избират да използват VPN на първо място, е да сведат до минимум проникванията в тяхната поверителност. Те искат да знаят, че чувствителните им данни не са изложени на риск и никой не следи отблизо как прекарват времето си онлайн.

Това е от решаващо значение, тъй като ако доставчиците на VPN поддържат записи по начина, по който правят доставчиците на интернет услуги, това би нарушило целта на VPN. Ако органите на реда или други правителствени органи решат да изискват клиентски записи от VPN компания, винаги е за предпочитане дали те имат малко или никакви записи, които да предоставят.

Съответно, не е необичайно да видите VPN услуги, които се хвалят с техните политики за „без регистрация“. Тези политики рядко се спазват в строг смисъл. Вместо това, разглеждането на политиката за поверителност или условията за обслужване разкрива, че някои VPN доставчици всъщност поддържат доста изчерпателни записи.

коментар на cyberghostТова е НЕ случаят с CyberGhost. Местоположението им в Румъния със сигурност помага на ситуацията, тъй като тази страна не е част от мрежата за наблюдение на 14-те очи. Те не споделят много данни с други нации, и техните закони по отношение на данни и водене на записи са на практика нулеви. Това означава, че можете да се доверите, че вашите онлайн дейности не се наблюдават и съхраняват някъде, откъдето могат да бъдат достъпни по-късно.

CyberGhost прави ясно на своя уебсайт, че те не държат на проследяващи данни. Това означава, че няма записи от историята на сърфиране на потребителя, съдържанието на техните данни или дори предпочитанията му за търсене. Компанията дори не поддържа дневници за връзка, така че никой не следи кога и за колко време влизате в интернет.

Опции за ценообразуване на CyberGhost

Всички опции за таксуване за CyberGhost включват достъп до всеки от сървърите на компанията и възможност за това свържете до седем устройства наведнъж. Поддръжката на клиентите се предоставя на 24 часа в денонощието и се предлагат приложения, които са съвместими с Mac, Windows, iOS, Android и други.

цени за киберхост

Клиентите, които решат да плащат месечно, ще плащат 11,99 долара всеки месец. Отстъпките са налични за хора, които закупуват една или повече години от услугата предварително. Едногодишен пакет струва $ 4,99 на месец, докато двугодишният пакет струва $ 3,79 на месец. Най-евтината сделка е да отидете с тригодишния пакет при $ 2,75 на месец.

Предвид сравнително бавните скорости на трансфер на данни на CyberGhost, може да няма смисъл да инвестирате в едногодишна, две- или тригодишна ангажираност, докато не сте сигурни, че продуктът е наистина жизнеспособен за вас. Може да е най-добре да закупите едномесечен абонамент, за да си дадете време да изпробвате услугата, преди да купите по-голям пакет. Като алтернатива, 30-дневно възстановяване е достъпно за всички пакети, ако решите да не запазите услугата.

Опциите за плащане включват PayPal и кредитни карти. Ако искате да останете наистина анонимни, тогава можете също да плащате, използвайки биткойн.

Препоръчан ли е CyberGhost - Да

Като VPN, CyberGhost работи много за това. Сигурността му е солидна с AES-256 битово криптиране и със сигурност е хубаво да имате разнообразни VPN протоколи, от които да избирате. Че тези протоколи включват OpenVPN и IPSec е чудесна новина за хората, които са загрижени за сигурността. Също така, опцията за двойно криптиране може да бъде особено ценна за хора, които имат желание да избегнат любопитни очи на тоталитарните режими.

cyberghost proДруго нещо, което прави CyberGhost привлекателна VPN опция е положително потребителско изживяване. Изключително лесно е да се инсталира и стартира, което означава, че можете да работите за по-малко от пет минути.

Използваемостта е чудесна, след като сте вътре в приложението CyberGhost. Изглежда, че всичко е точно на една ръка разстояние и няма да ви се налага да правите много лов, за да разберете как да изпълните най-основните операции. Ако потребителите го желаят, е възможно приложението да се конфигурира така, че да се стартира автоматично само с едно щракване.

CyberGhost също няма политика за записване категоричен плюс, особено за тези, които са наистина чувствителни към въпроси, свързани с поверителността и анонимността онлайн. Тази компания обаче наистина се спъва, що се отнася до скоростта. VPN, който може да се похвали с мрежа от повече от 3000 сървъра, трябва да може да предоставя по-добри скорости на трансфер. Очаква се малко забавяне, когато се използва VPN, но резултатите от тестовете за скорост на CyberGhost не са нищо друго освен разочароващи..

Имайте предвид, че потребителските преживявания могат да варират значително в зависимост от компютърната система и къде се намира потребителят в света. Безспорно CyberGhost има хиляди клиенти, които са напълно доволни от бързината на своето сърфиране. Показаните тук резултати от тестове просто показват, че може да искате да имате предвид правилата за възстановяване на CyberGhost, ако не сте доволни от услугата.

Проблеми със скоростта настрана, CyberGhost предлага всички функции и сигурност, които бихте очаквали от платена VPN услуга. Съответно се препоръчва CyberGhost.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me