Hide.Me VPN преглед – добър избор, но бавни скорости (резултати от теста)

Hide.me върши няколко неща добре. За съжаление ги правят със скоростта на - а, ъъъ .. Представете ленина, плуваща в басейн с фъстъчено масло. Всъщност, не правете това.


скриване.ме логоСъздадена през 2012 г., Hide.me е a сравнително нов играч в VPN играта. Всички нейни основатели имат опит в ИТ отделите на секторите под високо налягане като големи корпорации с офиси в няколко държави и федерални правителства. Това означава, че те са добре квалифицирани за проектиране на услуги, които имат за цел да защитят личния живот на своите клиенти.

Въпреки това родословие, Hide.me не е толкова добър, колкото може да бъде. В негова полза компанията е със седалище в Малайзия - страна, която не е член на „Петте очи“ или дори на „14-те очи“. Това е отлична новина за хора, които искат да бъдат сигурни, че техните лични данни няма да бъдат предадени на първата правоохранителна или правителствена организация, която чука на вратите на Hide.me.

Вижте тоталитарно-тежък списък по-долу и след това продължете да четете, за да разберете какво всъщност мислим за Hide.me

vpn потребител по държава

Скриване на преглед на VPN

FeaturesInformation
ползваемост: Лесен за използване
Политика на регистрация: Няма политика за регистрация
Размер на сървъра: 160 ++ сървъри
Разпределение на сървъра: 55 държави
Поддържа: 24/7 поддръжка чрез чат на живо, имейл и система за билети
Torrenting: ограничен
Streaming: ограничен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN, SoftEther, IKEv2, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP протоколи; 256-битово AES криптиране
Централно управление: Малайзия
Цена: $ 5.41 / месец
Официален уебсайт: https://hide.me

Прилична сигурност и шифроване

Също в полза на Hide.me са VPN протоколите, които използва. OpenVPN протоколът е първият избор за много потребители, тъй като това криптиране е с отворен код. Продукт с отворен код има предимството да се използва от повече хора, което означава, че вероятно е бил по-подробно изследван за уязвимости от сравнителни продукти. Други налични протоколи включват IKEv2, SSTP и PPTP. Последните две са до голяма степен остарели и не осигуряват същото ниво на криптиране, което се предлага с OpenVPN и IKEv2, така че използвайте тези с повишено внимание.

Протоколът SoftEther допълнително е достъпен чрез Hide.me. Повечето други VPN нямат тази технология на разположение. Замисълът, който стои зад него, е да направи още по-труден за откриване интернет трафик. Въпреки това много други VPN се предлагат с функции, които са направени да направят практически невъзможно проследяването на движенията на потребителя, така че това само по себе си не е причина за избор на VPN услуги на Hide.me..

Скриване на местоположенията на сървъра

В сравнение с други конкуренти като NordVPN, Hide.me има сравнително малко сървъри. Общо има само 150 сървъра. Те са разположени в 34 държави в 45 различни места. Други, по-сложни доставчици на VPN услуги имат хиляди сървъри в стотици страни, което дава на потребителите много повече възможности.

Няма достатъчно сървъри, за да отговарят на глобалното търсене

map.me сървър картаНаличието на такъв сравнително малък брой сървъри означава, че повече потребители трябва да бъдат натъпкани на един и същ сървър. Всеки човек получава доста малко парче честотна лента, когато влиза, и това се отразява на производителността. Това може да е само една от причините Hide.me да не се представи толкова добре в тестовете за скорост, колкото другите VPN компании.

Разнообразието от сървърни местоположения също може да бъде от решаващо значение за производителността. В общи линии, скоростта на пренос на данни е по-бърза, когато потребителите могат да влязат на VPN сървър, който е относително близо до тяхното действително географско местоположение.

Препълнените сървъри и липсата на много сървъри на различни места означава бавни скорости на пренос на данни и принуждаване да избират сървър на друг континент само за да се свържете. Това може да доведе до многократно неудовлетвореност за редовните потребители.

Що се отнася до локациите, Hide.me върши прилична работа за гарантиране на разнообразието. Той има шест американски и канадски сървъра, един в Мексико и един в Бразилия. По-голямата част от неговите сървъри са разположени в Европа и Великобритания с допълнителни места в Мароко и Исландия. Другите сървъри на Hide.me са разположени в Мелбърн и Сидни, Австралия, Индия, Сингапур, Хонконг, Южна Корея и Япония. В момента услугата няма сървъри в Русия, но те имат сървъри в Украйна и Турция.

Използване на BitTorrent или P2P с Hide.me

Hide.me дава възможност за използване на BitTorrent и P2P на определени сървъри. Сървърите в САЩ, Мексико, Великобритания и Австралия са забележителни изключения от това разрешение. На своя уебсайт Hide.me твърди, че използването на прокси SOCKS на P2P торент трафик прави скоростите на прехвърляне. Има малко доказателства в подкрепа на това твърдение. Проксито SOCKS5 обаче има ключ за убийство което позволява по-сигурно изтегляне на торенти.

Скриване на резултатите от теста за скорост на VPN

Използването на която и да е VPN ще повлияе на скоростта ви на пренос на данни. По същество, когато използвате VPN, всичките ви онлайн заявки трябва да прескачат допълнителни обръчи и да тръгват по-далеч, отколкото в противен случай ще бъдат необходими.

Резултат от теста за скорост на скриванеТестове за скорост с помощта на VPN услугата Hide.me даде по-малко от впечатляващи резултати. Използвайки сървъра в Ню Йорк, скоростта на изтегляне беше 17.17 Mbps, докато скоростта на качване е била вдъхновяваща 10.10 Mbps.

Номерата се подобриха при използване на сървър в Амстердам. Тук скоростта на изтегляне е 27,60 Mbps, докато скоростта на качване е 19,92 Mbps.

Използването на британския сървър в Лондон даде подобни числа. Изтеглянето стана със скорост 28.69 Mbps, докато качването беше 20.41 Mbps.

Сървърът в представянето на Хонконг беше особено мрачен. При скорост на изтегляне от 11,71 Mbps и скорост на качване от 3,19 Mbps е доста ясно, че това не е онази скорост, която очакват сложните потребители.

Имайте предвид, че ефективността ви може да варира. Резултатите от всеки тест за скорост главно улавят момент във времето, за по-добро или за по-лошо. Това означава, че може да получите подобрени или влошени резултати на вашите устройства.

Скриване на Политиката за регистриране

Hide.me може да се похвали със строга политика без регистрация. Благодарение на седалището си в Малайзия, страна, която няма закони за задължително запазване на данни, това е една от малкото VPN услуги, за които това се гордее. Това е изключително важно, особено когато се обмислят начините, по които хората прекарват времето си онлайн. Прочетете повече за VPN регистрирането тук.

Таблица за оценка на политиките за протоколи за vpn

Въпреки че много хора бързо щяха да твърдят, че имат „Нищо за скриване“ онлайн, това твърдение рядко е вярно.

Реалността е, че никой не иска някой друг да носи чрез имейлите си, да получава достъп до банковата си или друга финансова информация или да „слуша“ в лични разговори.

Следователно е изключително важно да използвате най-добрия VPN за поверителност и да гарантирате, че никой не следи вашите лични онлайн движения

Скрива ли. Скрива политиката си за регистриране?

В стремежа си да избегне каквато и да е юридическа отговорност, Hide.me казва, че те не регистрират личните данни на нито един потребител, нито поддържат записи на своите сървъри. Hide.me също декларира, че по никакъв начин не следят какво правят техните потребители във виртуалния свят. Те всъщност са предприели доста необичайната стъпка да се сертифицират от независим анализатор по сигурността, който декларира, че Hide.me не поддържа журнали на своите клиенти.

Според публикациите на компанията, те дори не регистрират истинския IP адрес на нито един потребител, нито има времева маркировка на връзката. Тъй като поверителността е една от най-големите причини за използване на VPN, Hide.me не правилата за регистрация е една от характеристиките, която е много в полза на компанията.

Опции за ценообразуване на Hide.me

Друг момент в ползата на този доставчик на VPN е, че те предлагат услугата си безплатно. Въпреки това, има някои забележителни изключения и ограничения за потребителите, които избират безплатната версия на Hide.me. Клиентите не трябва да въвеждат данни за кредитната си карта на a безплатен план, но те имат достъп само до три местоположения на сървъра. Освен това те са ограничени до използване едно устройство по едно. Ако търсите безплатен, ето няколко по-добри безплатни VPN избора.

Друго разочароващо ограничение е, че безплатните клиенти са ограничени до само два гигабайта данни всеки месец, което е невероятно малко количество. Безплатната версия на Hide.me също е безумно бавна, въпреки обещанието на компанията да положат максимални усилия, за да продължат нещата да се движат не по-малко от три Mbps. Освен това на безплатните потребители може да не им хареса, че наличните VPN протоколи са ограничени до IPSEC, SSTP, PPTP и L2TP. IPSEC, който включва IKEv1 и 2, е надеждна опция, но останалите най-нови и най-добрите протоколи са запазени за плащане на клиенти.

скриване.me цени

Планът Plus е на разположение около $ 4,99 на месец. Капакът за пренос на данни е значително повишен до 75 GB, но потребителите на това ниво все още са ограничени само до една връзка наведнъж. Членовете получават достъп до всички местоположения на сървъра и всички VPN протоколи. SOCKS прокси също е на разположение с този пакет.

Планът Premium удвоява месечните цени до $ 9,99 на месец, но потребителите получават неограничен трансфер на данни и могат да свържат до пет устройства наведнъж. Тази програма включва и всичко, което планът Plus предлага в допълнение към фиксиран IP адрес и динамично пренасочване към порта.

Плановете Plus и Premium разполагат с 14-дневна гаранция за връщане на парите, ако потребителите не са доволни. Това е сравнително кратък период, но трябва да е достатъчен за редовните потребители да определят дали услугата работи за тях.

Препоръчва ли се Hide.me?

С липсата на скорост и завишените разходи за план, понастоящем не можем да препоръчаме Hide.me. Ако целта ви е да намерите най-рентабилното решение, тогава е по-добре да използвате Surfshark, което предлага повече функционалност на по-ниски цени.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me