Hola VPN – Страхотен избор за BAD сигурност и скорост

Кога VPN не е VPN? Когато е VPN Hola Сериозно. Интересен начин да използвате P2P мрежа обаче.

hola vpn логоHola VPN е нещо като аномалия в индустрията. Той не предоставя точно традиционни VPN услуги, тъй като вместо маршрутизиране на уеб трафик чрез специализирани сървъри, разположени на различни места, Hola VPN е система, която се партньорска. Това означава, че когато потребителите влизат в Hola VPN, техният уеб трафик е направени чрез връзките на други потребители.

Може да има няколко предимства на този подход. Например използването на Hola почти не влияе на скоростта на пренос на данни. Потребителите, които са свикнали със светкавично време за изтегляне, няма да останат разочаровани. Също така, използването на партньорска VPN означава, че уебсайтовете обикновено не могат да открият, че сърфирате чрез VPN. Това означава, че може да получите достъп до услуги като Netflix, макар че това рядко работи с Hola.

Също така, Hola VPN може да се използва безплатно. Ако наистина сте наясно с разходите, това може да е добро. Но нито един от тези едва-позитивни аспекти не надвишава негативите, присъщи на тази услуга. Освен това не е препоръчителен избор за безплатни vpns.

FeaturesInformation
ползваемост: Лесен за използване
Политика на регистрация: Някои правила за регистрация
Размер на сървъра: N / A
Разпределение на сървъра: N / A
Поддържа: Форма за контакти
Torrenting: Не е позволено
Streaming: Не е позволено
VPN протокол и криптиране: Несъществуващи
Централно управление: Израел
Цена: Безплатно
Официален уебсайт: https://hola.org/
Каква е работата с Hola?

hola vpn общностКогато се регистрирате за Hola, вие позволете на други членове да използват вашата система и ресурсите във вашата мрежа. Публикациите в Hola казват, че те правят това само когато устройствата ви са бездействащи и са свързани към източник на захранване. Нещо повече, от компанията казват, че средният трафик, който независимият връстник ще преживее в обикновен ден, е по-малък от клипа в YouTube, който продължава само няколко секунди. Това може да е от четири до пет MB.


От още по-голямо притеснение е фактът, че нямате как да знаете какво правят другите потребители на Hola, докато използват вашите ресурси. Вашият компютър може да се превърне в изходен сървър за нечестиви цели на някой друг. От спам до хакерство, един ден може да откриете, че вашият IP адрес е свързан с някои доста гадни неща.

Сигурност и шифроване

Защитата и криптирането практически не съществуват с Hola VPN. Докато лидерите в бранша използват AES-256 и Open VPN протокол, за да защитят вашата идентичност и поверителност, Hola използва нито едно от тях..

Да приемем, че искате да влезете в интернет чрез Hola в Австралия. Когато включите Hola, влизате чрез други, неактивни потребители в Австралия. Това изглежда да се свързвате чрез различен IP адрес. Хола настоява, че този подход предоставя на клиентите „превъзходна VPN услуга с минимални базови разходи.“ Аргументът е, че тъй като компанията не плаща за закупуване и поддържане на куп скъпи сървъри по целия свят, те могат да ви донесат услугата безплатно, докато все още предлагат поверителност и защита на потребителите, които са еквивалентни на предлаганите от по-традиционните VPN доставчици.

симетричен блок шифър

Този аргумент просто не звучи вярно. Протоколите за криптиране като AES-256 и Open VPN предлагат криптиране във военна степен, което суперкомпютрите не са в състояние да се счупят. Допълнително, Хола признава, че има уязвими места в нейната система. Те пишат за това, че „злонамерени хора“ могат да „отвлекат вашата WiFi гореща точка“, казвайки, че те затварят тези „заобикалящи проблеми“ веднага след като бъдат открити.

Междувременно сте оставени уязвими. Hola VPN изобщо не използва VPN протокол. Вашата информация се предава от a прокси връзка без криптиране. Не прави грешка. Това излага на риск вашата чувствителна лична информация.

Местоположения на сървъра на Hola VPN

vpn вектор на местоположението на сървъраHola няма сървъри и макар компанията да твърди, че това е предимство, със сигурност е трудно да се разглежда по този начин. Клиентите, които използват тази услуга, всъщност са сървърите. Ако не ви харесва идеята да оставите непознати да се възползват от вашия IP адрес, тогава Hola ви позволява да се откажете.

Това означава, че ще трябва да заплатите абонамент за премиум. Дори и с платен абонамент трябва не очаквайте някакви значителни предимства. Относно единственото нещо, което ще получите, е отсъствието на други хора, попадащи в целия си IP адрес. С премиум абонамент все още няма криптиране и малко по пътя на истинските функции в стил VPN.

Използване на BitTorrent или P2P с Hola VPN

Докато Hola предлага първата в света VPN услуга за връстници, не очаквайте да можете да изтегляте торенти или да споделяте файлове чрез тази система. Въпреки че нищо в литературата на Hola строго не забранява споделянето на файлове, тестването разкри това порой с Хола просто не работи.

Освен това, не очаквайте да имате достъп до Netflix в други региони чрез Hola. Това беше тествано чрез пет различни връзки и никога не беше успешно.

Резултати от теста за скорост на хола VPN

Това е само за единствения показател, който Hola VPN използва за това. Скоростите на трансфер на данни с услугата не винаги са особено различими от базовата, като не се използват скоростите на трансфер на данни чрез a-VPN. С помощта на абонатите на Hola в САЩ скоростите за изтегляне бяха сравнително уважавани за VPN с 32,47 Mbps. Скоростта на качване обаче от 7,97 Mbps едва ли е приемлива. Това е невероятно бавно в сравнение с някои от най-добрите VPN мрежи там.

hola vpn резултат от теста за скорост

Потребителите в ЕС се представиха малко по-добре. Скоростта на изтегляне беше 84,61, което изобщо не е изтъркано в сравнение с еталон от 97 Mbps. Качванията бяха доста по-бавни в сравнение с еталонните. Тези числа съответно са 38,83 и 53.

hola vpn резултат от тест за скорост amsterdam

С течение на скоростите тестовете не са лоши. Тези нива на скорост обаче се постигат за сметка на всяко криптиране или реална сигурност от всякакъв вид. Ако изобщо не сте използвали VPN, ще получите по-бързи скорости на трансфер и приблизително същото ниво на защита, без да излагате системата си на риск от други потребители.

Политиката за регистрация на Hola VPN

Повечето доставчици на VPN се гордеят с правилата си за без регистрация. В крайна сметка, една от основните точки на използването на VPN е избягването на любопитни очи и поддържането на онлайн живота ви възможно най-личен.

Докато няколко VPN компании бързат да се похвалят с това как не водят дневници, тези похвали рядко се подкрепят от факти. Много VPN услуги водят някои ограничени записи за своите потребители. Разбира се, има елитни доставчици в бранша, които правят смисъл да имат стриктна политика без регистрация и те абсолютно означават това.

В крайна сметка това е вида на VPN доставчика, който искате. Най-добрите доставчици на VPN обикновено са базирани извън държава, която не е част от съюзите за наблюдение на петте очи, девет очи или 14 очи. За повече информация като тази, прочетете нашето ръководство за политиките за регистриране на VPN.

Израел - не е толкова голям по отношение на личната поверителност

НАТО страна съюз

Hola VPN е със седалище в Израел, който не е член на тези съюзи. Независимо от това, от жизненоважно значение е да се отбележи, че Израел е известен като „сътрудничество“ с тези съюзи за наблюдение. С други думи, Израел работи в тясно сътрудничество с народите, които са членове на тези групи. Ако бъдат притиснати да споделят своята интелигентност, вероятно ще го направят.

Това е лоша новина за потребители на VPN, които търсят наистина частно и анонимно онлайн изживяване. обезпокоително, Hola не прави реални, декларативни изявления на своя уебсайт за своите практики на сеч. Компанията има политика за поверителност, в която те споменават данни от дневника. Определено в политиката е фактът, че те регистрират всичко за използвания браузър, посетените уебсайтове, колко време се отделя на всеки уебсайт и датата и часа на достъп.

Това обаче не е краят. Hola също следи личната информация за всеки член. Това включва всички данни, които могат да ви идентифицират, включително вашето име и имейл адрес, заедно с вашия IP адрес.

hola vpn събиране на информация

Не свършва дотук. Политиката за поверителност продължава да посочва, че те могат да разкриват личната информация на клиентите на „доверени доставчици на услуги или партньори на трети страни.“ Те също така активно заявяват, че ще споделят вашата информация, за да се съобразят със закона или съдебна заповед.0.

С други думи, тази VPN изобщо не е VPN.

Опции за цените за Hola VPN

hola vpn цени

Очевидно Hola е безплатна услуга. Те имат премиен план за абонамент, който е на разположение за $ 11.95 на месец. Често се търсят специални оферти за закупуване на шест месеца, една година или две години предварително. Това са далеч по-евтини опции, но получавате много малко за парите си.

Препоръчва ли се Hola VPN?

Hola VPN има толкова много проблеми, че е трудно да се знае откъде да започнете. Ако скоростта е всичко, което има значение за вас, тогава Хола може да е правилният отговор. Въпреки това, без каквато и да е защита или криптиране от какъвто и да е вид, е много по-добре просто да сърфирате в мрежата без изобщо VPN. Това е защото, ако използвате Hola, ще оставите системата си уязвима за потребителите с опасно намерение. Определено не искате да позволите на вашия IP адрес да се свързва с хакване, спам или всякакви други незаконни или поне несъгласувани дейности.

Далеч по-добри VPN услуги като NordVPN и Surfshark са налични. Повечето от тях осигуряват военно криптиране, физически сървъри, които маскират вашата идентичност и местоположение и запазват данните ви защитени.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me