Как да деблокирате видеоклипове в YouTube

Номер за гледания в YouTube в милиарди всеки един ден. Когато YouTube стартира за първи път през 2005 г., идеята беше да се създаде място, където да могат да се споделят видеоклипове.


Първият видеоклип беше качен от основателя Jawed Karim и беше озаглавен „Me in the Zoo.“ Популярността на този формат за видео споделяне нарасна до степен, че само една година по-късно Google придоби компанията за 1,65 милиарда долара.

youtube е забраненДо 2010 г. изгледите в YouTube са скочили до 3 милиарда на ден. Сега тя достигна момент, в който 300 часа видео се качват всяка една минута. Съдържанието варира от документални филми до коментари за филми, филми, направени от фенове, рецензии и редица неща, които са направо смешни. Основните медийни компании също предоставят съдържание в YouTube.

За съжаление, този постоянен поток от съдържание е разтрил някои страни по грешен начин. Съдържанието, което обижда правителствата или религиозните лидери, е забранено. В САЩ определено съдържание може да бъде забранено за нарушаване на авторски права.

Много компании ще блокират YouTube през месеците, водещи до избори. Някои държави блокират избраните видеоклипове, докато други блокират YouTube масово. Нека да разгледаме защо някои държави и институции са решили да блокират YouTube. След това, нека да разгледаме някои начини, на които сте били разумни YouTubers деблокиране на видеоклипове в YouTube и YouTube.

�� TLDR - Ако търсите краткия отговор на тази дилема на YT. Препоръчваме да проверите Surfshark. Този новодошъл в VPN пространството осигурява светкавични скорости и лесно отблокира не само Youtube, но Netflix, но HBO, Hulu, Amazon Prime и още 12 други търговски обекта. Посетете Surfshark или прочетете нашия отзив. ��

Contents

Защо авторитарните държави блокират YouTube

Китай блокира YouTube и се включва през по-голямата част от десетилетие. Мнозина смятат, че тези блокове представляват трепет от страна на китайското правителство, когато става въпрос нейните граждани получават нефилтрирана информация за страната и нейните лидери.

блокиране на youtube по държави

Китайското външно министерство противодейства на този аргумент, казвайки, че не се плаши от интернет и че увеличава обмена на електронна информация. Те смятат, че интернет трябва да бъде регулиран спрете разпространението на вредна информация и като начин за защита на националната сигурност.

Разказва се, че много от тези блокове в YouTube съвпадат с несигурността в или около Китай. Например, когато в Тибет имаше бунтове, YouTube беше блокиран, тъй като видеоклипове на тези бунтове започнаха да се появяват в мрежата за споделяне на видео.

YouTube не е единственият сайт, който е пострадал заради Голямата защитна стена на Китай. Редица сайтове, например от Facebook и Wikipedia, също са блокирани - или дори получават забрана направо. За да следи какво гледат техните граждани онлайн, Китай използва задълбочена проверка на пакети.

Това е технология за смъркане на пакети, която позволява на хората да наблюдават какво се случва в реално време в човешките мрежи. Това може да направи възможно китайското правителство да разбере дали техните граждани деблокират YouTube чрез VPN или The Onion Router, TOR, за да заобиколят гео блокирането.

интернет цензура по държави

Това е шок за никого, че Северна Корея прави всичко възможно, за да попречи на гражданите си да деблокират видеоклипове в YouTube и YouTube. Този блок идва на фона групи в социалните медии и порнографски или уебсайтове за възрастни.

Северна Корея възпрепятства гражданите си да имат неограничен достъп до YouTube от страх хората да публикуват информация в реално време за страната във външния свят. Тъй като севернокорейците не са в състояние да деблокират видеоклипове в YouTube, възможността им за достъп до интернет информация или преглед на информация за тяхната държава, която е публикувана другаде, е ограничена.

Когато блокът в YouTube беше обявен, правителството на Северна Корея беше ясно, че всеки, който се опита да деблокира видеоклипове в YouTube и YouTube, ще бъде подложени на наказание съгласно севернокорейското законодателство. Дадени бяха много малко подробности, но човек може да си представи, че биха били такива наказания неприятен.

Блокиране на YouTube в Западния свят

Цензурирането и блокирането на видеоклипове в YouTube или YouTube е не се ограничава до авторитетни режими. Много държави със сравнително свободни правителства, като САЩ, Великобритания и Германия, също са блокирали видеоклипове в YouTube.

Например, в началото на 2000 г. Германия блокира музикални видеоклипове, след като GEMA, компанията, отговаряща за събирането на авторски възнаграждения за изпълнители в Германия, поиска такса за ползване на един процент на всички видеоклипове, изпълнени от изпълнители под тяхна закрила.

Аргументът беше, че YouTube получава нещо за нищо за сметка на изпълнителя. Разбира се, хитрите хора успяха да заобиколят тези блокове и да се насладят неограничен достъп до YouTube.

Гео ограничен материал в YouTube

Гео ограничението или гео блокирането е начин за ограничаване на достъпа до конкретно съдържание въз основа на географското местоположение на потребителя. В резултат не всички потребители на YouTube имат неограничен достъп до YouTube. По-добре разбирате как да деблокирате видеоклипове в YouTube, когато разберете как работи гео блокирането.

Всичките ви свързани с интернет устройства имат IP адрес. Този IP адрес се предоставя от вашия доставчик на интернет услуги. Това означава, че вашият интернет доставчик знае вашия IP адрес. Сами по себе си вашият IP адрес не е голямо нещо. Въпреки това, вашият интернет доставчик може да го използва, за да определи кои уебсайтове, които посещавате и кога.

как vpn работи в мобилни телефони

Когато администраторите на YouTube прилагат гео блокиране, те използват вашия IP адрес, за да определят вашето местоположение. Това включва държавата, от която получавате достъп до съдържанието. Ако част от съдържанието на YouTube не е достъпно във вашия район в резултат на нарушаване на авторски права, няма да можете да се наслаждавате на неограничения достъп до YouTube в други страни, който може да се радва.

Много хора първо се интересуват от деблокиране на видеоклипове в YouTube и YouTube, когато пътуват в чужбина. Например, жител на САЩ, пътуващ в Парагвай, няма да има същия достъп до съдържание, както в САЩ, тъй като някои програми са ограничени географски.

Блокиране на YouTube в образователни настройки

няма достъп до студенти в Интернет

В YouTube има много съдържание, което е полезно в образователната обстановка. Въпреки това, много възпитатели смятат, че позволяването на деца неограничено Достъпът до YouTube, докато са в училище, ги излага на опасности. Родителите и някои училища се оплакват, че децата им са гледали меки основни порнография, нецензури, расистки вицове и др. В YouTube, докато са в училище.

Някои училища са решили да поставят филтри на своя Wi-Fi, които позволяват на различни групи да имат достъп до различно съдържание в YouTube, за разлика от универсалното му блокиране за всички участващи групи.

Въпреки че намерението може да е добро, крайният резултат обикновено е контрапродуктивен. Много училища насърчават учениците си да използват YouTube като ресурс при проучване на проекти. За съжаление заради цензурата децата са невъзможност за достъп до законно образователно съдържание в YouTube. Има непрекъснат дебат между студенти и преподаватели за това колко рестриктивни трябва да бъдат наистина по отношение на използването на студенти в YouTube.

Инструменти, които са достъпни за деблокиране на YouTube

Говорихме много за това защо правителствата и образователните институции блокират YouTube. Сега, нека поговорим малко за стъпките, които можете да предприемете неограничен достъп до YouTube, независимо къде се намирате. Ще разгледаме някои от наличните инструменти, които ще ви помогнат да постигнете това, и ще разгледаме колко ефективни са всеки от тези инструменти..

Преминаване на Geo Blocking с VPN

VPN мрежи или виртуални частни мрежи са чудесни инструменти за деблокиране на видеоклипове в YouTube.

VPN ще ви позволи да създадете защитена връзка с друга мрежа през Интернет. След това ви позволява да сърфирате в Интернет, като използвате интернет връзката на този компютър. В този процес вашият IP адрес се заменя с нов IP адрес от VPN сървъра, към който се свързвате, което ви предоставя напълно анонимно изживяване.

как vpn работи 2

Вашият IP адрес може да се сравни с пощенски код. Те корелират с физическо местоположение. Когато промените своя IP адрес, той по същество е същият като промяната на вашето местоположение.

Сега деблокирането на Youtube става възможно, защото YouTube вижда физическия ви адрес като страна в която е разрешен достъпът до споменатото съдържание и те реагират чрез деблокиране на видеоклипове в YouTube (Подобно на използването на страхотна VPN за деблокиране на Netflix).

1. ExpressVPN - Скорост и анонимност (Пълно отблокиране)

Една от нашите най-добри снимки за деблокиране на видеоклипове в YouTube е ExpressVPN. Причината, поради която тази услуга ни харесва, е, че тя е бърза, ефективна и надеждна. ExpressVPN разполага с една от най-големите колекции от сървъри на планетата. Това означава, че клиентите лесно могат да деблокират гео блокирано съдържание независимо от къде е блокиран.

Професионалисти:
 • Лесна за настройка
 • Отлична поддръжка на платформа
 • Неограничена честотна лента
 • Повече от 2000 сървъра в 94 страни и 160 града
Недостатъци:
 • По-скъпо от конкуренцията

тест за скорост на интернет с помощта на expressvpnРазбира се, просто деблокирането на YouTube би било безсмислено, ако VPN забави скоростите на потока надолу до момента, в който няма да можете да се насладите на съдържанието. Това не е така при ExpressVPN. Клиентите на ExpressVPN могат да имат безпроблемна връзка, докато използвате тяхната услуга.

ExpressVPN има ключ за убийство. Превключвателят за защита предотвратява течовете на IP. Това означава, че вашата идентичност няма да бъде разкрита на хакери или власти, които искат да ограничат възможността ви да преглеждате определено съдържание. ExpressVPN е известен с това, че има силни протоколи за поверителност.

Има редица случаи, когато правителствата се опитват да конфискуват информацията на сървърите на ExpressVPN. Дори и да успеят да конфискуват сървърите, тъй като ExpressVPN спазва нулева политика за регистриране, нямаше нищо за конфискуването им, което би могло да застраши клиентите.

Що се отнася до ценообразуването, ExpressVPN не е най-евтината VPN услуга там. Въпреки това, леко повишената му цена - само няколко долара повече всеки месец, си заслужава. Месечен план ще ви отведе около $ 12 USD. Ако го закупите за шест месеца, той ще ви струва около $ 9 USD. Ако го закупите за 12 месеца, той ще ви носи 6,99 долара на месец и всъщност ще получите три месеца безплатно.

ExpressVPN е една от единствените тествани VPN услуги, която постоянно е в състояние да заобиколи ограниченията за гео блокиране, наложени от YouTube, давайки ви неограничен YouTube.

2. Surfshark - евтин и ефективен

Става все по-трудно и по-трудно да се запази Surfshark от почти всички наши списъци. Като новодошъл, VPN компанията имаше много да докаже, но наистина прави своя отпечатък в индустрията. С възможността да заобиколите гео ограниченията, услугата също е евтина. Ако искате да спестите малко пари и сте готови да опитате по-нова компания, Surfshark трябва да бъде вашият избор.

Професионалисти:
 • евтин
 • Бърз
 • Неограничена честотна лента
 • Деблокира всички поточни услуги
Недостатъци:
 • Поддръжката по имейл може да бъде забелязана

Различните хора използват различни VPN по различни причини. Има много разлики в това уравнение. Ако сте нещо като повечето хора, вероятно се опитвате да спестите няколко долара. Surfshark разгледа индустрията на VPN и реши да предложи солидна VPN услуга, без да зарежда ръка и крак.

Бърз поглед към техния уебсайт ми показа въвеждаща цена от 1,99 долара на месец. Към този момент никой друг добър VPN не предлага тази цена.

Спестяването на няколко доларидоса на месец е безсмислено, ако няма да получавате бързи скорости, сигурна връзка и твърдо избягване на географски ограничения. За щастие, Surfshark пакетира всичко това в една хубава VPN услуга, която ще позволи на всеки да има достъп до Youtube, когато иска.

Силно препоръчваме от време на време да разгледате уебсайта им, за да видите какви въвеждащи цени предлагат. Също така си струва да разгледате пълния ни преглед на Surfshark, за да можете да получите по-добра представа какво предлага това ново дете в блока.

3. NordVPN - Брой на сигурността и сървъра (Пълно деблокиране)

NordVPN може да стои самостоятелно, когато става въпрос за заобикаляне на функциите за географско ограничение на YouTube. NordVPN се показва отново и отново, за да заобиколи гео ограниченията не само в YouTube, но и в Netflix, Amazon Prime и други услуги.

Професионалисти:
 • Масивна сървърна мрежа от над 4400 сървъри
 • Anti-DDOS сървъри и специализирани Tor сървъри
 • Знаеща поддръжка на клиенти
 • Предлага функции за интернет защита
 • Лесен за употреба интерфейс
Недостатъци:
 • Не може да се избере градът на сървъра

интернет тест за скорост чрез nordvpnТе предлагат високоскоростна връзка, което прави възможно гледането на гео ограничено съдържание без буфериране. Като ExpressVPN, NordVPN има строги политики, що се отнася до поверителността. Те не съхраняват вашата онлайн информация, нито продават информация за вас на други. Знаете, че нищо, което правите, докато сте в YouTube, няма да бъде документирано от NordVPN.

Подобно на ExpressVPN, те имат сървъри на редица места. NordVPN е непреклонен по отношение на обучението и те предоставят редица стъпка по стъпка уроци, които можете да използвате за да ви покажем как да заобиколите гео блокирането, независимо дали е на вашия телефон, компютър или смарт устройство.

NordVPN е малко по-евтин от ExpressVPN. Месечен план ще ви струва $ 11.95. Ако се абонирате за 12 месеца, цената пада до $ 5.75 на месец. Ако се абонирате за две години, цената пада още повече до $ 3.29 на месец.

Деблокиране на видеоклипове в YouTube и YouTube с помощта на прокси уебсайт

Прокси уебсайтът е инструмент, който можете да използвате, когато деблокирате YouTube. Той споделя редица функции, подобни на VPN, но той липсва надеждност и сигурност. Подобно на VPN, прокси ще филтрира вашия трафик през различен сървър, за да даде вид, че сте в друга държава. Това трябва да ви позволи да се заобиколите защитни стени и гео блокове.

За разлика от VPN като ExpressVPN и NordVPN, прокси сървърите не криптират вашите данни. Това означава, че доставчик на интернет услуги, интернет цензура, правителства и други ще могат да наблюдават данните ви потенциално излагайки ви на риск.

Можете да конфигурирате собствен прокси или да използвате прокси уебсайт онлайн. Все пак за времето, парите, ефективността и удобството, препоръчваме ви да отидете по VPN маршрута.

Използвайте Tor, за да деблокирате видеоклипове в YouTube

Tor е защитен интернет браузър. Тя ви позволява да получите достъп до споделено онлайн съдържание по анонимен начин. Начинът, по който Tor крие вашата идентичност, е чрез препредаване на вашия интернет трафик през редица мрежи. В резултат на това интернет доставчиците, хакерите или мрежовите администратори не са в състояние да проследяват вашата онлайн активност. Все още, Tor не криптира напълно вашите данни.

Веднага щом вашите данни напуснат мрежата, те се виждат. Tor не е проектиран за стрийминг заради бавните си скорости. Ако искате да използвате Tor при деблокиране на видеоклипове в YouTube, препоръчваме ви да го направите във връзка с NordVPN, Surfshark или ExpressVPN. По този начин ще гарантирате, че вашите данни са защитени, дори ако Tor по някакъв начин е компрометиран или хакнат.

tor сигурно сърфиране в интернет

Деблокиране на видеоклипове в YouTube чрез промяна на URL адреса му

Ако сте в образователна среда и искате да заобиколите защитните стени на локалната мрежа, опитайте да играете с URL адреса. Например, вашият мрежов администратор може да е блокирал само основния URL адрес на YouTube HTTP://www.YouTube.com. Но какво ще стане, ако вместо това напишете HTTPS://www.YouTube.com? Отново, това само ще ви позволи да заобиколите местната защитна стена. Ако съдържанието е цензурирано или гео блокирано във вашия регион, най-добрият ви залог е да използвате VPN като NordVPN или ExpressVPN.

Заключителни мисли

Както можете да видите, има няколко начина да получите достъп до YouTube, ако достъпът ви е блокиран от защитни стени или чрез гео блокиране.

За нашите пари, използвайки един от двата най-добри VPN, било то Surfshark или NordVPN, е най-ефективното решение за деблокиране на видеоклипове в YouTube и YouTube. Освен това VPN мрежите поддържат вашата връзка лична и защитена. Това означава, че мрежовият администратор, ISP или авторитетно правителство няма да могат да наблюдават съдържанието, до което имате достъп.

Какви инструменти сте използвали, за да заобиколите тези блокове? Пропуснахме ли нещо? Ще се радваме да чуем какви решения сте използвали, за да получите неограничен достъп до Youtube, така че ни уведомете в секцията за коментари по-долу! Също така, разгледайте нашия раздел от често задавани въпроси относно YouTube и VPN мрежи.

Често задавани въпроси

В: Как да деактивирам ограничен режим в Youtube?

A: Стъпките за деблокиране на видеоклипове в YouTube, цензурирани от ограничен режим, зависят от устройството, което използвате. Не забравяйте, че ограниченият режим работи на ниво браузър или устройство. Ще трябва да го изключите или включите за всеки браузър или устройство, което използвате. Ако вашият браузър има няколко профила, ще трябва да го активирате или деактивирате за всеки профил, който искате да освободите. В процесора посетете YouTube.com. Тогава:

 1. Кликнете върху иконата за акаунт
 2. Кликнете върху Ограничен режим
 3. В диалоговия прозорец превключете превключвателя на ограничения режим
В: Как да заобиколя възрастовото ограничение в YouTube, без да влизам?

A: Има редица възможности за постигане на това. Ще се съсредоточим върху най-популярния начин за деблокиране на видеоклипове в YouTube, блокирани с възрастови ограничения, без да е необходимо да влизате.

 1. Въведете името на видеоклипа в лентата за търсене в горната част на сайта на YouTube и натиснете Enter.
 2. Кликнете върху връзката на видеоклипа и ще видите екрана, показващ „Предупреждение за съдържанието“, както и искане за влизане.
 3. Кликнете върху URL адреса на видеоклипа в адресната лента.
 4. Поставете курсора веднага след „www.“ В адресната лента.
 5. Въведете буквите NSWF

Например, https://www.youtube.com/watch?v=LypKrQHWixo ще стане

HTTPS: // WWW. nsfw youtube.com/watch?v=LypKrQHWixo

В: Мога ли да деактивирам ограниченията за мобилното приложение YouTube?

A: На устройство с Android:

 1. Влезте в профила си в YouTube
 2. Докоснете иконата на менюто горе вдясно
 3. Отидете в Настройки> Общ
 4. Изключете „Ограничен режим“ на изключено

На Apple устройство:

 1. Намерете иконата на акаунта в горната дясна част
 2. Изберете Настройки
 3. Изберете „Ограничен режим на филтриране“
 4. Включете или изключете „Ограничен режим“
В: Познават ли интернет доставчиците видеоклиповете, които гледам в YouTube?

A: Освен ако не използвате VPN като ExpressVPN или NordVPN, вашият интернет доставчик знае всичко за вас. VPN мрежите не са само инструменти за деблокиране на видеоклипове в YouTube. Те са инструменти, които помагат да защитите вашата поверителност. Вашият интернет доставчик има свой собствен набор от правила за поверителност. Въпреки това, много от тях са готови да продадат историята на сърфирането ви на търговците, така че да знаят какви неща да ви рекламират. Вашият интернет доставчик няма да може да направи това, ако не знае кои страници сте посетили в YouTube и видовете неща, които харесвате или не харесвате.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me