Най-добър VPN за Mac (преглед 2020 г.)

Най-накрая имаш новия си Mac. Отделете време да се похвалите с това на приятелите си, казахте им колко по-добър е от компютрите си, след което се погрижихте малко за вашето превъзходство. След всичко това е време да се сдобиете с VPN, за да защитите новата си машина за чудо.

Лесно, нали? Е, не съвсем.

Проблемът е - въпреки че ясно е, че е по-добрата ОС - много VPN компании са били бавни или пренебрежително пренебрегващи пренасянето в Mac.

Много от големите имена стартираха в Windows и решиха да останат там, което означава, че ще ви трябва софтуер на трети страни, за да работят на Mac. Такъв софтуер има, да речем, съмнителна репутация, така че ако можете да избегнете този маршрут, наистина трябва.

Но вместо да ви се налага да преминавате през изтръпването на сърцето, за да разберете колко не е любим на VPN вашия нов Mac, ние направихме емоционалния труд за вас. Преминахме през непростимия пазар на Mac VPN и намерихме компаниите, които ще се отнасят правилно към вашата ОС.


Apple лого

TLDR

Mac може да е защитена ОС, но нейните ангажименти за поверителност оставят много да се желае.

Ето защо VPN е толкова жизненоважно за собствениците на Mac, тази статия обхваща най-добрите VPN услуги, които можете да намерите, Surfshark, NordVPN и ExpressVPN.

Ние дадохме на Surfshark кимване за място номер едно заради феноменалната му цена и стойност, която предоставя.

Surfshark предоставя във всеки аспект, необходим за качествен VPN. С разумна цена и добре оптимизирана за Mac, няма какво да не харесвате.

1. Surfshark - най-добрият общ избор

Какво е Surfshark?

Surfshark не оставя Mac системите като по-замислена, поставяйки го наравно с другите типове ОС, на които също се грижи. Като относително новодошъл в VPN играта, Surfshark внимаваше да не отхвърли Mac OS, приложението VPN, което предлага, е добре пригоден инструмент, а не лошо пренесено копие.

С качествена услуга за поверителност, базирана на Британските Вирджински острови и широкообхватна съвместимост с Netflix, ниската цена на Surfshark е почти твърде добра, за да е вярна; но тя се подлага на строги тестове във всяка категория.

Нека разгледаме някои от основните му характеристики:

 • Планове на конкурентни цени: Само 1,99 долара на месец за пълен 2-годишен абонамент и 5,99 долара на месец за една година, това е едно от най-евтините функционални VPN мрежи на пазара
 • Mac удобен за потребителя: с функции като бутона „Бърза връзка“ за незабавен избор на връзка, Surfshark е лесен и лесен за използване
 • Летящи цветове: при разнообразни тестове за производителност, сигурност, течове на DNS и скорост, Surfshark винаги излиза с добър резултат, единственият пропуск е от време на време несъответствия със скоростта, но те се подобряват с всеки пластир
 • Идеалното VPN местоположение: Британските Вирджински острови са свободни от това, което е зловещо известно като 14-те очи, прословута правителствена зона за събиране на данни. Това не е опасност, за която трябва да се тревожите със Surfshark. По същество няма закони, които да принудят Surfshark да се откаже законно от вашите данни.
 • Безмълвни канари: Канарският ордер е начин за информиране на потребителите, ако правителството е издало секретна призовка за тях, Surfshark използва това като въпрос на прозрачност на данните и информира всички потребители, ако такъв е издаден. За щастие обаче тази VPN може свободно да се похвали, че не е изпратила нито една призовка към тях, вероятно в резултат на превентивното им използване на варненските канари.
 • Няма данни за записване: Освен задължителния имейл адрес, информацията за фактуриране и отчетите за диагностика, Surfshark поддържа нито един от данните на своите потребители, регистриран, което означава, че няма опасност този VPN да предаде данните ви за ползване, тъй като те никога не са го имали на първо място!
 • Бързи данни: макар и непостоянна на сървърите, скоростта на данните като цяло е висока и не бива да оставате с досадно изоставане.
 • Kill превключвател: версията на Mac има вграден превключвател Kill, което означава, че е лесно бързо да прекъснете всякакви съмнителни връзки или злонамерени атаки.

Препоръчвам ли Surfshark за Mac?

Surfshark е рядък скъпоценен камък, който пренася всички функции, които го правят толкова впечатляващ в другите ОС на Mac, и всичко това за такава добра сделка, това определено е, което бихме препоръчали.

За леко увеличение на цените в сравнение със Surfshark, можете да получите всичко, което направи бившия страхотен, с няколко екстри, които може да завият NordVPN за вас.

2. NordVPN - Сигурност на ЦРУ

Какво е NordVPN?

NordVPN дълго време беше само базиран на Windows, но сега интегрира своя софтуер и за гладко преживяване на Mac. Всъщност тя е толкова добре интегрирана, че можете да използвате един и същ VPN пакет за две устройства с различни ОС.

Въпреки че е по-скъпо, дългият опит и изумителните 5300+ сървъри в 59 държави означава, че все още е VPN, което си струва да разгледате, ако сте сериозно за защита и поверителност за вашия Mac.

Нека разгледаме някои от основните му характеристики:

 • Най-големият избор на сървър на разположение: Има такъв голям избор на сървър, който може да се мъчите да решите! За щастие, NordVPN разполага с автоматизирана система за подбор в случай, че чистият обем на избор ви преодолее!
 • Широка съвместимост с Netflix: докато сървърите му не могат да се похвалят със 100% съвместим Netflix процент, при 95%, съвместим сървър не е на повече от едно кликване.
 • Удобен за потребителя: потребителският интерфейс е интуитивен и много лесен за навигиране, картата с плъзгане и пускане например е една от наистина изпъкващите функции, ориентирани към потребителя
 • Криптиране на военен клас: Шифроването на сигурността на Nordvpn е от същия клас, използван от американските военни, така че изтичането е изключително малко вероятно.
 • Без регистрация: жизненоважно изискване за всеки VPN. В дългогодишния си опит NordVPN никога не е бил излаган като запис на данни, така че няма причина да се предполага, че те ще нарушат обещанието си сега
 • Базирана в Панама: без задължителни закони за запазване на данни в Панама, Nordvpn е законно свободен да насочва вашия трафик без да прави нито един запис, запазвайки данните си законно и цифрово защитени.
 • Двойни сървъри: ако защитата, която вече е военен клас Nordvpn, не е достатъчно добра, я удвоете! Те предлагат услуга, която управлява вашия интернет трафик през две отделни VPN мрежи, преди да стигне до местоназначението си. Изключително трудно е да проследите през един VPN, но две едновременни криптиране на сървъра са почти невъзможни за разбиване.

Препоръчвам ли NordVPN за Mac?

Той е един от най-големите VPN за причина и голяма част от това е, че не са пренебрегнали своите Mac клиенти. Дори ако доказаният ви запис още не ви убеждава, безплатната пробна версия и гаранцията за връщане на пари означават, че си струва да разгледате.

Не забравяйте да разгледате фантастичното им коледно предложение, 3-годишен договор само за $ 3,49 на месец!

В No.3 ExpressVPN все още е качествен продукт, осигуряващ сериозна защита и анонимност в пакет, добре оптимизиран за Mac OS. Допълнителните разходи и несъвместимостта на потока са основните му проблеми.

3. ExpressVPN - Сигурност и надеждност

Какво е ExpressVPN?

ExpressVPN е посветен на вашата защита и анонимност. Това е продукт на избор, ако редовно се занимавате с ценни данни.

Макар че постигането на по-голяма цена и съвместимостта с лошо предаване го поставя на номер 3 в този списък, той все още е качествен VPN. По-важното е, че той няма проблеми със своята съвместимост с Mac. Запазване на скоростта, издръжливостта и удобството на потребителя на оригиналната платформа в новото приложение за Mac.

Ето какво струва тези допълнителни разходи:

 • Най-бърз VPN в мрежата: ExpressVPN е изключително бърз, използвайте всеки тест, като SpeedTest.net или Fast.com и ще бъдете взривени.
 • Огромен обхват на сървъра: с 3 000 сървъра в 160 места и 94 държави може да не победи Nordvpn в чист обем, но по отношение на обхват и разнообразие със сигурност е на върха в лигата.
 • Интуитивен превключвател за убийство: няма риск от случайни течове и ако дори за секунда загубите връзка с VPN (дори и да не забележите), интуитивният превключвател бързо ще прекъсне връзката
 • На първо място клиент: ExpressVPN има дълъг опит в грижата за своите клиенти. С помощта на бърза и отзивчива система за поддръжка всички проблеми, които имате, ще бъдат бързо решени.
 • Сигурност, която да съответства на тяхната етика: С протокол за криптиране с военен клас и преминаване на всеки тест за изтичане, през който го подлагаме, това несъмнено е сигурна система. ExpressVPN съответства на това с ангажимент никога да не регистрира някоя от вашите чувствителни данни; и с база на Британските Вирджински острови, това е правно обвързващ ангажимент.
 • Премиум цени: ако търсите евтин основен VPN, то ExpressVPN може да не е за вас. Но ако търсите една от най-херметичните VPN системи за сигурност на разположение, тогава цените от $ 9,99 на месец за 6 месеца или 8,32 долара на месец за 12 месеца са разумна сделка.

Препоръчвам ли ExpressVPN за Mac?

Ако редовно се занимавате с чувствителни данни или просто сериозно се отнасяте към личния си живот, имате нужда от ExpressVPN. Системите за сигурност, правна защита и интелигентна безопасност означават, че това е VPN на избор, когато се нуждаете от анонимност, която надхвърля и отвъд.

Какво е VPN?

Виртуалните частни мрежи създават тунел, който позволява на уеб сърфистите безопасно преминаване от устройството си до интернет от предпазвайки дейността си от любопитни очи. Това означава, че докато работите по пътя, можете да имате достъп до файлове в дома или бизнес мрежите си с по-малко притеснения относно това, дали някой хакне във вашия смартфон или достъп до личните ви данни. Това също означава, че вашите служители могат работите върху чувствителни данни отвсякъде, без да застрашавате целостта на данните на клиентите.

какво е vpn диаграма

Най-добрите VPN мрежи ще покажат, че вашата интернет активност се осъществява в друга мрежа, от друго място. Това ви позволява да гледате филми и телевизионни предавания в Netflix в Канада, докато почивате на Бахамските острови или да изглеждате, че вашият смартфон в Австралия е в мрежа в Ню Йорк. Означава, че хората, живеещи в или посещаващи страни, в които бушуват цензурата и потисничеството, все още могат да опитат малко свобода във виртуалния свят.

Накратко, всяка причина, поради която да се нуждаете от сигурен и сигурен достъп до информация, докато сърфирате в Интернет или използвате вашия облачен акаунт, е достатъчна причина да използвате VPN.

Най-добрите VPN за Mac

Както казах, тъжен е фактът, че много VPN компании просто пренебрегват Mac компютрите. Дори и от 300-те или толкова специализирани Mac VPN, има значителни проблеми. Голяма част от тях бяха направени за запълване на пазарен вакуум с по-нисък продукт; счупени приложения, течове на данни и каталог с други проблеми пораждат тези VPN.

Най-добър VPN за Mac (преглед 2020 г.)

За щастие някои от най-уважаваните (но първоначално базирани на Windows) VPN успешно мигрираха към Mac и могат да ви осигурят защита, както и на всички други устройства. Някои системи, като NordVPN, са толкова добре мигрирани, че можете да синхронизирате един VPN с Mac и Windows едновременно.

По принцип трябва да бъдете изключително бдителни, когато търсите съвместима с Mac VPN. Съществуват всички нормални опасения за поверителността и сигурността, като например политики за регистрация, местоположение на доставчика и т.н.; плюс, поредица от по-конкретни проблеми.

Основната цел на тези специфични проблеми е разпространението на лоши VPN доставчици. Дори по-големи компании като ProtonVPN, IPVanish и TunnelBear са доказали, че не са много подходящи за Mac. Те страдат от извратени връзки, ненадеждна сигурност и като цяло лош потребителски интерфейс. Самата Mac OS е сравнително солидна за поверителност, ако е конфигурирана правилно, така че най-големият проблем е с наличните VPN доставчици, а не със софтуера.

Ето защо ние препоръчваме един от тези в нашия списък, просто не си струва да пресявате всички клопки на Mac VPN, когато упоритата работа вече е свършена за вас! Surfshark, NordVPN и ExpressVPN представляват някои от малкото примери за напълно съвместими с Mac VPN доставчици.

Добри ли са безплатни VPN-та?

Примамливо е просто да намерите безплатно приложение в Google Play или Apple Store. Вероятно има стотици там.

Въпреки това, безплатните VPN приложения могат да дойдат със скрита цена.

Малко разработчици създават приложение от добротата на сърцето си. Повечето искат да печелят пари или трябва да пуснат на пазара друга услуга или приложение и това правят за сметка на вашите данни и поверителност онлайн. Ще получите по-ниска скорост и ограничен достъп, освен ако не преминете към тяхната „първокласна“ услуга и те не забравят да ви информират често с изскачащи изскачания. Или ще продават информацията ви на рекламодатели от трети страни. Много от тях водят дневници на вашата дейност и вашият IP може да бъде видим за другите.

Ако компанията използва собствени сървъри за имена на домейни, вашите данни могат да изтекат. С други думи, вашето безплатно, частната мрежа може да не е толкова секретна или безплатна. Търговските VPN предлагат добра възвръщаемост на инвестициите. С малка такса ще имате достъп до криптиране от военна степен, без да се жертва скоростта или поверителността. Плащането за услуга също означава, че ще можете да заобиколите онлайн проследяващи, бисквитки и досадни реклами.

заключение

Mac е изпълнен с хитри доставчици и лоши продукти, така че потърсете евтин, качествен продукт като Surfshark, който няма да ви подведе. Той ще осигури всичко необходимо за Mac, без да губи в основните VPN качества на сигурност, поверителност и анонимност.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me