Най-добри NBN планове в сравнение с цена и скорост

Интернет скоростВсички търсим едно и също нещо ... безумно бърз интернет. ��️

Това ръководство ще ви помогне да разберете различните планове на NBN.

Когато се опитвате да изберете национална широколентова мрежа, която ще ви осигури бърз интернет на достъпна цена, може да е трудно да намерите идеалния план. Много време ще забележите, че за да постигнете бърза скорост, трябва да платите повече. Никой не иска услугата им за стрийминг на видео да започне да буферира в средата на едно от любимите си предавания, които гледат.

По-долу ще прочетете за най-добрия общ план, най-добрата опция за скорост и още няколко честни отзиви на доставчика. Двете основни характеристики, които бяха сравнени, бяха скоростта и цената. Искахме да направим нещата още по-лесни, като говорим за най-добрия доставчик на NBN за всеки популярен град в Австралия. И накрая, ще обсъдим малко за това, което трябва да търсите, когато пазарувате за следващия си интернет доставчик.

Защо да ми вярвате? ����


Моето име е Уил и през последните три години ръководя този блог за сигурност, помагайки на австралийците да разберат по-добре дигиталната поверителност (огромно ръководство тук). Работил съм с компании от Австралия, помагайки им да защитят своите мрежи и уебсайтове. Това пътуване също ме научи на нещо или две за това как работи индустрията на интернет доставчика.

Моята цел на това ръководство е да споделя опита си, използвайки буквално всички по-долу планове на NBN, докато създавам сигурна ИТ инфраструктура за малки фирми в Сидни и Мелбърн.

Тази статия е в процес на разработка, но не се колебайте да се свържете с мен, ако имате въпроси или се нуждаете от помощ при избора на подходящ план за NBN. Наздраве ��

Contents

�� Какво е NBN? ��

Австралия използва термина NBN или национална широколентова мрежа, когато говори за високоскоростни широколентови компании, които предоставят интернет услуги на гражданите на Австралия. Те също така предлагат услуги като сигурност, развлечения, мобилни и дори електронно здраве.

Има няколко различни технологии, които националните широколентови мрежи използват, за да предоставят услуги на своите клиенти, но ще поговорим повече за това по-късно. NBN е подобно на това, което американците наричат ​​доставчик на интернет услуги, тъй като по същество са едно и също нещо, използвайки различни видове технологии.

�� Най-добър доставчик на NBN - 6 сравнени плана ��

Добре всички, време е за преглед. Влезте и нека започнем нашето интернет-пътуване, за да намерим краля на сцената на Aussie ISP.

1. Най-добър общ избор - Най-добрият план за NBN неограничен брой данни

Общият топ избор за най-добрия план на NBN с неограничени данни в Австралия е Internode. Тази компания е създадена от близо 30 години, а централата се намира в Аделаида, Австралия. Internode е клон на iiNet. Няма съмнение, че те са наш номер едно, тъй като са най-използваният доставчик на интернет услуги в цяла Австралия.

SPECS

 • Предлага се безплатна настройка: да
 • Опция за наем / покупка на модем: да
 • Плановете варират от $ 50 - $ 100 на месец
 • Налични пакетни планове: да
 • Добавки: Телефон, интернет пакет, Извличане, пакети с канали

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Широка гама от опции за цена
Платете, докато отидете на разположение опции
Без договор
Обслужването на клиенти е невероятно

CONS

По-малко от средните MBps от другите NBN в Австралия

Без договор, без проблем

Страхотното в него е, че това е заплащане, докато отидете по телефона и широколентова услуга, която плащате за месец на месец. Няма сложен договор, който трябва да подпишете и тази компания всъщност печели награди за удовлетвореността на клиентите си. Има стандартна плюс вечерна скорост от около 44 Mbps. Тази компания предлага неограничени данни за около $ 50 на месец.

Различен от останалите

Въпреки че може да забележите, че получавате около 6 мегабита в секунда по-малко от някои други доставчици на национални широколентови мрежи, предимствата да можете да плащате всеки месец, имате отлично обслужване на клиенти и никой договор не определя плана Internode Unlimited по-горе остатъка. Те също предлагат бизнес планове и други телекомуникационни услуги.

Всепризнатата

Що се отнася до наградите, Internode спечели много от тях. Те имат един доставчик на интернет услуги за месеца за юни, юли и август 2019. Два пъти поред спечелиха наградата за доставчик на широколентови услуги за дома на годината. И накрая, те спечелиха наградата за иновации в съюза за комуникации.

2. Най-добра скорост - Aussie Broadband

Когато става въпрос за най-добрия план за високоскоростни NBN, ние открихме една от най-добрите опции за вас. Започва ни от там Aussie Broadband. Aussie Broadband е основана през 2008 г. и е частна компания. Централата се намира в Моруел, Австралия. Те предлагат интернет и мобилни услуги в области като Виктория, Дарвин, Линбрук и Моруел.

SPECS

 • Предлага се безплатна настройка: да, ако го направите сами
 • Опция за наем / покупка на модем: да (и наемане на телефон)
 • Плановете варират от 69 до 199 долара на месец
 • Налични пакетни планове: да
 • Добавки: развлекателни пакети

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Светкавични скорости
Без заплащане от джоба
Няма нужда да подписвате договор
Лесно достъпен в цялата страна

CONS

Плановете могат да струват скъпо

Луда бърза скорост

Те имат 100/40 неограничен пакет. Вашата типична вечерна скорост ще бъде малко под 90 Mbps. Ще получавате неограничени данни, а средната цена е около 100 долара на месец. Този премиен план е доста трудно да се приеме. Средната скорост на доставчика на NBN за Австралия е около 80 Mbps, докато Aussie Broadband е по-близо до 90 Mbps.

Без риск

Това също е чудесен вариант, ако търсите нещо, което на практика е безрисково. Няма да е необходимо да се ангажирате с договор за определен срок или да се налага да плащате извън джоба си за всякакъв вид установени такси. Това е перфектно, ако не сте сигурни от какъв тип скорости ще се нуждаете или от количеството данни, които използвате. Можете лесно да превключвате планове, ако имате нужда от повече или по-малко от нещо.

3. Най-добър план за Телстра NBN

Telstra е една от най-известните и използвани национални широколентови мрежи в Австралия. Те са от няколко години и имат централа в Мелбърн, Австралия. Те предлагат шепа прости пакети, които са лесни за избор. Когато става въпрос за най-добрия план на Telstra NBN, трябва да вземете предвид колко данни ще ви трябват на месец.

SPECS

 • Предлага се безплатна настройка: да
 • Опция за наем / покупка на модем: да
 • Плановете варират от 75 до 120 долара на месец
 • Налични пакетни планове: да
 • Добавки: пакет за развлечения, Xbox пълен достъп

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Конкурентни пакети за скорост
Наличен безплатен модем с приложими условия
Небуфериращ Netflix

CONS

Скъпо е

Пачки Galore!

Техните пакети се базират на количеството данни, което получавате. Те предлагат план от 100 GB, план от 200 GB и неограничен план. Подобно на много други доставчици, те също предлагат добавки като телевизионни услуги, включително Netflix. Ако трябваше да изберем най-добрия план за Telstra NBN, ще трябва да вървим с неограничения план. С това плащате 90 долара за период на фактуриране и получавате неограничени данни при скорост на NBN от 50.

Има стандартна плюс вечерна скорост, 216 долара модем, който е безплатен, когато използвате услугата им в продължение на 24 месеца, отстъпки от такси за връзка и дори неограничени местни и национални телефонни разговори, включени.

Налични са допълнителни опции за забавление

Телстра е страхотна, защото разполагат с много възможности за забавление. Можете също така да надстроите плана си до премиум скорост 100 NBN, ако отговаряте на условията. И накрая, няма договор за заключване. Това е чудесно за клиенти, които се борят с ангажираност или ако се движите често.

Обслужване на клиенти

Обслужването на клиентите им също е нещо, което отличава тази компания освен другите налични опции. Има няколко начина да се сдобиете с представител за обслужване на клиенти. Можете да говорите с някого по телефона, да изпратите имейл или дори чат на живо с обучен представител за обслужване на клиенти от комфорта на вашия собствен дом.

NBN Plan Reviews - Други страхотни възможности

4. TPG NBN планове

TPG е друг невероятен доставчик за жителите на Австралия. Тази компания има над 5000 служители и към август 2015 г. е вторият по големина доставчик на интернет услуги за страната в Австралия. Едно нещо, което хората може да не знаят за компанията е, че TPG означава „Total Peripherals Group“. Тази група е основана и създадена чак през 1986 година.

SPECS

 • Предлага се безплатна настройка: да
 • Опция за наем / покупка на модем: да
 • Плановете варират от 60 до 90 долара на месец
 • Налични пакетни планове: да
 • Добавки: Телефон, интернет пакет, развлечения, спорт

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Тонове опции за добавки
Без заключване на договор
Безплатна настройка на 18-месечен договор

CONS

По-бавна от средната скорост на по-евтиния им план

Голямо разнообразие от планове

Те предлагат множество различни планове, за които всички имат неограничени данни. Те варират от около 60 долара на месец до 90 долара на месец. Те са известни с това, че имат най-бързата производителност, когато става въпрос за вечерни скорости със средни 88 Mbps. Освен това с техния по-евтин пакет ще получите неограничени данни, без договор, 11,1 мегабита в секунда типична вечерна скорост, всичко на $ 60 на месец.

Средният им план при 70 долара на месец ще ви осигури неограничени данни, без договор и срок от близо 44 Mbps типична скорост на вечерта. И накрая, за техния по-скъп пакет, 90 долара на месец ще получите без договор договор, 78,2 Mbps типична вечерна скорост и разбира се, неограничени данни.

5. Vodafone NBN планове

Vodafone е добре позната компания в цяла Австралия. По ирония на съдбата компанията е базирана в Беркшир, Обединеното кралство. Самата компания е основана през 1982 г. в Нюбъри, Обединеното кралство, но е доста нова за Австралия. Те имат около 2500 служители, а централата им може да бъде открита в Северен Сидни.

SPECS

 • Предлага се безплатна настройка: да
 • Опция за наем / покупка на модем: да
 • Плановете варират от $ 59 - $ 69 на месец
 • Налични пакетни планове: да
 • Добавки: Wi-Fi хъб, телефон

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Спестявате пари, когато пакетирате
Безплатен Wi-Fi център
Незабавно свързване
4G резервно копие

CONS

Потокът е достъпен само на няколко устройства в по-скъпите им планове

Бързи ускорения при ниски цени

Те разполагат с четири основни плана, които са доста икономични. Първият им план ще ви струва около 60 долара на месец и ще получавате неограничени данни, срок без договор и 23 Mbps типична вечерна скорост.

На следващо място, $ 70 на месец ще получите 83 Mbps типична вечерна скорост, неограничени данни, без договор договор и често ще намерите този план с 20 $ на месец на месец. И накрая, още една опция от 70 долара на месец ще ви предостави неограничени данни, нов срок на договора и 45 Mbps типична вечерна скорост.

Това е нова компания

Тази компания е по-скоро нова, що се отнася до националните широколентови мрежи, но те са страхотни в това, което правят. Ако използвате Vodafone за мобилното си устройство, ще кажете между 5% и 20%, когато добавите към широколентов план.

6. Планове за мандарински телеком NBN

На следващо място, имаме Tangerine Telecom. Тази компания е създадена през 2013 г. и има около 50 служители. Едно нещо, за което хората казват, че се откроява, когато става дума за Tangerine Telecom, е че имат време за отговор на обаждане от 10 секунди в работно време. Това означава, че когато се обаждате в работно време, ще говорите с истински човек в рамките на 10 секунди. Изминаха дните на изчакване в очакване за векове.

SPECS

 • Предлага се безплатна настройка: да
 • Опция за наем / покупка на модем: да
 • Плановете варират от $ 64,90 - $ 89,90 на месец
 • Налични пакетни планове: да
 • Добавки: мобилен сим, телефон

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

14-дневна проба без риск
$ 0 настройка такса
Често има промоции

CONS

Скъпи модеми
Цените нарастват след първите 6 месеца

Спестяване на пари

Те често имат промоционални оферти и дори двуседмично безрисково изпитание, за да изпробвате техните услуги. Трите плана с неограничени данни, които тази компания предлага, варират от около $ 55 на месец до почти $ 80 на месец. По-евтиният им план започва от 54,90 долара на месец и предлага неограничени данни, без договор договор и 21 Mbps типична вечерна скорост.

Справедливи цени

На следващо място, за $ 59,90 на месец, ще получите услуга на нот договор с неограничени данни и 42 Mbps типична вечерна скорост. Най-скъпият им план идва от $ 79,90 на месец. По този начин ще получите неограничени данни, 83 Mbps типична вечерна скорост и безсрочен договор.

7. Exetel NBN планове

Последното почетно споменаване, което имаме, е Ексетел. Седалището им се намира в Сидни, Австралия, а компанията е от есента на 2001 г. Те са частна компания, която има около 300 служители към момента на писането на това.

SPECS

 • Предлага се безплатна настройка: да
 • Опция за наем / покупка на модем: да
 • Плановете варират от $ 69 - $ 99 на месец
 • Налични пакетни планове: да
 • Добавки: телефонна услуга

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Промяната на плановете е безплатна
Без заключване на договор
Налична е проверка на скоростта
Много опции за пакет

CONS

По-високи авансови разходи

Надеждна австралийска компания

Трите основни неограничени планове, които имат, варират от 69 долара на месец до 99 долара на месец. С най-скъпия план ще получите неограничен брой данни и без договор, както и 77 Mbps типична вечерна скорост за под $ 100.

Средният им план е $ 79 и ще получите 40 Mbps типична вечерна скорост, неограничени данни и знам договорния срок. Техният най-рентабилен вариант с неограничени данни има срок без договор и 20 Mbps типична вечерна скорост.

NBN Планове по град

Тъй като плановете на NBN изглежда се различават в зависимост от града, в който живеете, искахме да разделим някои от възможностите, достъпни за най-популярните градове в Австралия. Много от доставчиците на NBN предоставят услуги в няколко града или дори в по-голямата част от страната.

Най-добрите планове на NBN за Мелбърн

1. Неограничено принадлежат

принадлежат лого

Първият план на NBN, който е подходящ за живеещите в Мелбърн, е Unlimited Belong. Този план няма стандартна такса за активиране и има такса за нулев долар, ако подпишете 12-месечен договор.

Ще получите неограничени месечни данни със стандартна плюс скорост от 50 Mbps. Най-краткият им план е дълъг 12 месеца и позволява широколентов достъп. Това ще ви струва около 65 долара на месец. Те също така предоставят 24 седем поддръжка на клиенти.

2. TPG Plus

tpg лого

TPG Plus е друг чудесен вариант за резиденция в Мелбърн. Този план ще ви предоставя неограничени данни всеки месец за малко под $ 60 на месец. Скоростите са малко по-бавни, като основната скорост е 12 Mbps.

Като се има предвид, това все още би трябвало да е достатъчна скорост за повечето хора. И накрая, договорът им е с продължителност 18 месеца и те предлагат пакетна широколентова връзка и домашен телефон.

3. Sumo Single Saver

сумо единичен спасител

Sumo Single Saver предлага 50 Mbps неограничен брой услуги на месец. Тази опция е чудесна, защото няма да се налага да подписвате договор и продължителността на срока е от месец на месец.

Те предлагат широколентови пакети, започващи от малко под 65 долара на месец. Можете също така да спестите пет долара на месец, когато свържете своя широколентов план с един от плановете на Sumo Electricity.

4. Dodo - Standard Plus Plan

Последната опция, за която ще говорим за Мелбърн, е пакет от Додо. Додо птица За 70 долара на месец ще получавате неограничени данни със скорост от 50 Mbps. Договорът им е дълъг 12 месеца и те предлагат пакет от широколентов и домашен телефон. Това е невероятно бърз интернет за достъпна цена, особено ако е пакет.

Най-добрите планове на NBN за Пърт

Пърт има всички планове, които Мелбърн е изброил по-горе, но искахме да включим шепа, специфична за Пърт.

1. iiNet Неограничен

iiNet Unlimited предлага пакетна схема за широколентов интернет и домашни телефонни услуги. iiNet логоЩе получите неограничени данни и 50 Mbps скорост. Плановете им са дълги шест месеца и ще ви струват около 75 долара на месец.

2. Моята република неограничен съществен план

myrepublic-лого

Моята република има неограничен основен план, от който хората в Пърт се радват. С този план ще плащате 75 долара на месец за неограничени данни. Плановете им са с продължителност 12 месеца и предлагат само широколентов достъп. Подобно на много други доставчици, този план има стандарт плюс скорост от 50 Mbps.

3. iPrimus Неограничен план

iprimus лого

След това имаме iPrimus Unlimited Plan. Този план представлява пакет от широколентов интернет и домашни телефонни услуги. За 80 долара на месец ще получавате неограничени данни със скорост от 15 Mbps. Плановете им са 12 месеца наведнъж и е включен линеен наем.

4. Телстра Casual Unlimited

Telstra-лого

Ако търсите нещо, което е месец на месец, Telstra Casual Unlimited разполага с пакет за домашни широколентови услуги, който може да ви интересува. Ще получите широколентов интернет и домашен телефон за 90 долара на месец. Стандартната им плюс вечерна скорост е 50 Mbps.

5. Optus

optus лого

И накрая, за Пърт има Optus. Optus предлага неограничени данни с 50 Mbps за $ 90 на месец. Това включва широколентов интернет и пакет за домашни телефони. Продължителността им на обслужване е 24 месеца наведнъж.

Най-добри NBN планове за Аделаида

1. Неограничено принадлежат

принадлежат лого

Кои са най-добрите варианти за планиране за живеещите в Аделаида е планът за неограничен обхват на широколентова връзка. За 65 долара на месец ще получавате неограничени данни за 12 месеца. Това е широколентов пакет и има стандартна плюс скорост от 50 Mbps. С този план ще получите безплатно активиране, безплатен модем и 24 седем поддръжка на клиенти.

2. Sumo Single Saver

сумо единичен спасител

Sumo Single Saver прави друга поява, този път за хората в Аделаида. С този план ще плащате само месечно и все пак ще получите неограничена услуга. Плановете струват малко под 65 долара и има допълнителна опция да спестите допълнителни пет долара на месец, когато свързвате плана си само за широколентов достъп с плана на сумо електричество. Ще получите стандартните 50 Mbps с този план.

3. TPG Plus

tpg лого

Следващият вариант е малко по-дългосрочен и скоростта е доста по-бавна. С основния план от TPG Plus ще имате скорост от 12 Mbps. Този план е с продължителност 18 месеца и включва неограничени данни. Това е пакет от домашни телефонни услуги и широколентов интернет за по-малко от 60 долара на месец.

4. Optus

optus лого

Optus предлага на жителите на Аделаида неограничен пакет от пакети. Както вероятно бихте предположили, с този план ще получите неограничени данни. Тя включва широколентов интернет услуга и домашен телефон. Планът е дълъг 24 месеца, струва 70 долара на месец и има стандарт плюс скоростта от 50 Mbps.

5. Додо

Додо птица

Не на последно място, но не на последно място за тази част на Австралия, Додо разполага и с план! Това е неограничен план, който включва наем на домашна телефонна линия за пакета услуга за домашен телефон и широколентов интернет. Планът е малко по-дълъг при общо 24 месеца. Ще получите 50 Mbps стандарт плюс скоростта за $ 70 на месец.

Най-добрите планове на NBN за Бризбейн

1. iiNet Неограничен

iiNet лого

Първият план за Бризбейн, за който ще говорим, е от iiNet Unlimited. Този план има само шестмесечен договор и ще ви струва под 75 долара на месец. Ще получите пакет от услуги за широколентов интернет и домашни телефонни услуги със стандартна плюс скорост от 50 Mbps. Неограничени данни са включени.

2. Моята република неограничен съществен план

myrepublic-лого

На следващо място, имаме Моята република. С неограничения основен план, ще плащате само 75 долара на месец за неограничени данни при стандартна плюс скорост от 50 Mbps. Планът включва само широколентова връзка и ще продължи 12 месеца.

3. Додо

Додо птица

Додо е чудесен вариант за живеещите в Бризбейн. Налични са две продължителност на плана - 12 месеца и 24 месеца. И двете струват $ 70 на месец и включват неограничени данни. Има наем на домашна телефонна линия с двата плана заедно с 50 Mbps стандартна плюс скорост. Това е пакетна опция за широколентов интернет и домашни телефонни услуги.

4. Optus

optus лого

Optus предлага на жителите на Бризбейн Комплектован план за широколентов и домашен телефон с неограничени данни. За $ 70 на месец за 24 месеца ще получите 50 Mbps стандартен плюс бърз интернет.

5. Неограничено принадлежат

принадлежат лого

Неограничени принадлежат предлагат 12-месечни широколентови планове само за 65 долара на месец. С това ще получите неограничени данни при 50 Mbps стандартна плюс скорост, безплатно активиране, 24 седем обслужване на клиенти и безплатен Wi-Fi модем.

Най-добри NBN планове за Сидни

1. Telstra Casual Unlimited

Telstra-лого

С този неограничен план за данни ще плащате 90 долара от месец на месец. Няма дългосрочен договор и ще получите пакет план за широколентов интернет и домашни телефонни услуги. Стандартната плюс вечерна скорост е 50 Mbps.

2. Неограничено принадлежат

принадлежат лого

Unlimited Belong е лесно един от най-добрите ви възможности, независимо къде се намирате в страната. Техният най-достъпен план идва с неограничени данни при 50 Mbps стандартна плюс скорост. Това е широколентов план и ще ви струва 65 долара.

Най-добрата част? Активирането е безплатно, няма да се налага да плащате за Wi-Fi модем и по всяко време можете да достигнете до поддръжка на клиенти.

3. TPG Plus

tpg лого

TPG прави списъка за пореден път, този път за Сидни. С основния им пакет вие ще плащате $ 59,99 на месец както за широколентов, така и за домашен телефон. За 18 месеца ще получавате неограничени данни с основна скорост от 12 Mbps.

4. iiNet Неограничен

iiNet лого

За 74,99 долара на месец можете да получите пакет от iiNet, който включва както широколентов интернет, така и домашен телефон. Плановете им са дълги само шест месеца и осигуряват стандарт плюс скорост от 50 Mbps.

5. Sumo Single Saver

сумо единичен спасител

Не на последно място за Сидни е план от Sumo Single Saver. Те предлагат план от месец на месец за $ 64.95 на месец, който има неограничени данни и стандарт плюс скорост от 50 Mbps. Те също имат неограничен план, който е 70 долара на месец с основни скорости от 12 Mbps, но защо да плащате повече за по-бавна услуга?

Най-добрите планове на NBN за Виктория

1. Неограничено принадлежат

принадлежат лого

Виктория също обича Unlimited Belong. Има стандартен 12-месечен план, който струва $ 65 на месец. Това включва само широколентов достъп и 50 Mbps стандартна плюс скорост. Те също имат план, който е 70 долара на месец.

Този план е месечен месечен неограничен план за данни само за широколентова връзка. Ще получите и 50 Mbps стандартна плюс скорост. Основната разлика между тези два плана, различни от продължителността на термина, е, че с по-евтината опция ще получите безплатно активиране и Wi-Fi модем. И двата плана идват с 24/7 поддръжка за клиенти.

2. Моята република неограничен основен план за гъвкавост

myrepublic-лого

Основният план за Flexi от My Republic е $ 79 на месец на база месечно. Така ще получите само широколентов достъп, неограничени данни и стандартна плюс скорост от 50 Mbps. Тази компания предлага и 12-месечен срок за четири долара по-малко на месец.

3. iPrimus

iprimus лого

iPrimus има два плана, които се предлагат на цена 80 долара, разполагат с неограничени данни, пакетна широколентова връзка и домашни телефонни услуги и имат средна вечер скорост от 50 Mbps. Единствената разлика между плановете е, че единият има 12-месечна продължителност на услугата, а другият - 24-месечен стаж. И двата плана се предлагат и с включен линеен наем.

4. Додо

Додо птица

Додо предлага и два плана за живеещите във Виктория. И двете планове струват 70 долара на месец, идват с неограничени данни, имат стандартна плюс скорост от 58 Mbps и са както пакети за широколентова връзка и услуги за домашен телефон. Те също идват с наемите на телефонната линия, но единият план е дълъг 12 месеца, а другият е с продължителност 24 месеца.

5. Optus

optus лого

Optus прави списъка последен път. Планът им е дълъг 24 месеца и ще ви струва 70 долара на месец. Така ще получите неограничени данни и широколентов пакет с домашен телефон. Има стандартна плюс скорост от 50 Mbps.

Австралия NBN Ръководство за купуване

Трудно може да се разбере какво да търсите, когато пазарувате за следващия си доставчик на NBN. Може да нямате представа колко данни използвате, ако си струва да получите пакет, ако договорите имат скрита информация, заедно с други важни фактори. Ето защо искахме да ви разкажем малко за това, което трябва да търсите, за да ви помогнем да намерите идеалния план за вас. По-долу е ръководство за покупка на NBN, което можете да използвате, когато сравнявате един доставчик или план с друг.

употреби

Първото нещо, което искате да вземете предвид, е за какво ще използвате NBN. Нека разгледаме какво ще ви е необходимо за различните категории по-долу.

Сърфиране в Интернет

Ако сте някой, който много сърфира в мрежата, вероятно ще използвате между 150 и 300 MB на час. Това е за неща като проверка на имейла ви, сърфиране в мрежата, случайни проверки в социалните медии или кратко видео в YouTube.

Онлайн игри

Онлайн игрите могат да варират доста, в зависимост от това какъв тип игра играете и ако предавате на живо аудитория. Обикновено игрите изискват около 40 MB на час. Ако играете игри с виртуална реалност, тя е много по-висока. Ако комбинирате играта, изтегляте нови игри или актуализирате тези, които вече имате, вероятно ще ви трябват около 100 до 200 GB на човек, който играе всеки месец. Отново има много фактори, които влизат в тази категория, така че обемът на използваните данни може да варира доста малко.

момче, което играе компютърна игра

Прекарване на време в социалните медии

Ако смятате себе си за човек, който прекарва прилично време, използвайки социални медии, вероятно ще консумирате около 120 MB на час. Това е просто публикуване на статуси, изтегляне на изображения или видеоклипове и публикуване на изображения или видеоклипове. Всичко това наред с съобщенията на вашите приятели и близки, тази категория ще ви работи между 1,8 GB на час до 3,5 GB на час.

Стрийминг на видео

Кой не обича да предава видеоклипове? Независимо дали гледате Netflix, YouTube или Presto, поточните видеоклипове заемат някои от най-честотната лента в сравнение с други категории. Това, разбира се, ще варира в зависимост от това колко гледате и какво качество го гледате. Средно за поточно видео се използва около 3,5 GB на час. В ниския край на средното ниво, едно домакинство ще използва около 320 GB на месец.

Ако живеете с някого или сте някой, който прекарва много време онлайн, този брой може да се увеличи доста. Някой, който използва небрежно интернет, ще прекарва около 32 часа на месец за него. Хората, които са инвестирани в социални медии, могат да прекарват много повече от 40 часа на месец. И накрая, по-голямата част от домакинствата лесно ще гледат видеоклипове на стойност 60 часа на месец.

Данни

Едно от основните неща, които ще определят кой план ще закупите, е необходимото количество надбавка за данни. Да се ​​надяваме, че горният раздел ще ви даде по-добра представа колко използвате вие ​​и вашето домакинство на месец. Опциите на NBN, за които сте прочели по-рано, имаха неограничени възможности за данни.

мултимедийно изтегляне

Това е чудесен избор за повечето хора, в зависимост от цената. Ако във вашето домакинство има някой, който излъчва много видеоклипове, изтегля филми или играе много онлайн видеоигри, определено ще извлечете парите си от неограничен план за данни.

Средният австралиец прекарва малко по-малко от 50 часа онлайн всеки месец. В зависимост от това, което правите, може да използвате много данни един месец и едва на следващия. Умно е да получите малко повече данни, отколкото смятате, че ще използвате, за да избегнете изчерпването.

Размер на домакинството

Когато проведохме изследването си, за да видим кои планове са най-подходящи за основните градове в Австралия, трябваше да попълним колко хора са в домакинството. Ако живеете сами, вероятно ще използвате много по-малко данни от четиричленно семейство. Зависи и от възрастта на хората в къщата.

Ако имате три деца, всяко от които има собствено устройство за предаване на карикатури, това ще изяде много данни. Ако живеете с куп студенти, те вероятно ще прекарват много време онлайн за проучвания, социални медии, стрийминг на видеоклипове и просто като сърфирате в интернет. Можете ли да видите колко бързо може да се промени количеството на необходимите ви данни? Едно последно нещо, което трябва да имате предвид, е колко често хората във вашето домакинство са у дома.

семейство, което гледа нещо на лаптопа

Ако живеете с шепа възрастни, които всички работят на пълен работен ден, ще използвате много по-малко данни, отколкото домакинство с хора, които живеят много вкъщи.

NBN ускорява

След това ще поговорим малко за скоростта. Скоростта е абсолютно важна функция, която трябва да вземете предвид, преди да харчите пари за пакет или пакет. Има три главни сълзи на скоростта за повечето планове на NBN.

 • NBN Стандарт: 25/5
 • NBN Standard Plus: 50/20
 • NBN Premium: 100/40

Когато много доставчици за първи път започнаха да предлагат планове за своите клиенти, най-често се използва стандартният план на NBN. Тъй като начинът, по който използваме Интернет и колко много го използваме, драстично се промени през годините, компаниите започват да се отърват от NBN стандартен план, тъй като стандартният плюс план е най-популярен в борда.

За да се усвои малко по-лесно, горните дроби за всеки план са съставени от две числа. Първото число е във връзка със скоростта на изтегляне. Например стандартът NBN плюс плюс има скорост на изтегляне от 50 Mbps. Второто число е във връзка със скоростта на качване. Стандартът на NBN плюс плюс план има скорост на качване от 20 Mbps.

интернет тест за скорост

Едно нещо, което можете да направите, за да разберете колко данни ще ви трябват и с каква скорост е да прецените колко устройства ще се използват във вашата къща. Ако имате два или по-малко екрана, стандартът на NBN плюс план трябва да е достатъчен. Ако имате нещо повече от това, вероятно ще ви е необходим премиен план на NBN.

Нещо, което е важно да се отбележи е, че когато става въпрос за скоростта на вашия план, ако не знаете колко ще ви трябва, е по-добре да приемете по-малка сума, отколкото по-голяма сума. Това е така, защото е много по-лесно да помолите компания да увеличи скоростта ви, отколкото да я намалите.

NBN Разходи за план

Разбира се, трябва да говорим за пари. NBN плановете се предлагат в различни различни ценови точки, както се вижда по-горе. Някои планове ще струват $ 60 и ще осигурят максимална скорост от 12 Mbps, докато други са със същата стойност и предлагат 50 Mbps. Ето защо е важно да сравнявате плановете на няколко различни доставчици на NBN. Друго нещо, що се отнася до разходите, са авансовите разходи. Някои доставчици могат да изискват авансово плащане или да наложат допълнителна такса при регистрация за своите услуги.

Докато някои доставчици на NBN няма да имат предварителни разходи, други могат да имат предходни разходи над 200 долара. Има и такси, които идват с срокове на договора в зависимост от продължителността. Не е рядкост да откриете, че когато се регистрирате за план с по-голяма дължина, те вероятно ще ви предложат месечна такса с отстъпка. Средният австралиец ще плати около 50 долара за услугите си в NBN. Има доставчици, които ще таксуват над 100 долара на месец за някои пакети и пакети.

използване на wifi дизайн

Говорейки за пакети, ако получите абонаменти, можете да платите толкова AU $ 3000 за две години услуга. Най-добре е да започнете с по-ефективен план и да надстроите, колкото е необходимо. По този начин не плащате повече за използване на по-малко. Не забравяйте да прочетете финия шрифт и не се срамувайте да задавате на доставчиците всякакви въпроси, които може да имате във връзка с цената.

NBN Продължителност на договора

Друго нещо, което искате да вземете предвид, е продължителността на договора. Докато четете по-горе, доставчиците на NBN предлагат множество различни дължини на договорите. Някои предлагат месечни договори, докато други имат 24-месечни договори. Има много фактори, които играят в кой договор трябва да се подпишете. Ако сте някой, който се движи много, има нестабилен доход или не сте сигурни в бързината при използване на данни за вашето домакинство, договорът от месец на месец е чудесен вариант.

Това ви позволява лесно да надстроите или понижите при необходимост. От друга страна, много време, когато подпишете по-дълъг договор, ще получите цена с отстъпка. Ако планирате да живеете във вашата резиденция или град в обозримо бъдеще, имате стабилен доход и вече знаете колко данни и скорост ще ви трябват, това е чудесен вариант.

Подписването на договор, без значение колко е продължително, може да се окаже страшно и плашещо. Отидете с каквато и продължителност на договора да се чувствате удобно и избягвайте да позволявате на доставчиците да ви обсъждат план или продължителност на договора, само за да могат да печелят повече пари.

модеми

Модемите могат да бъдат невероятно скъпи. Ако вече имате своя собствена, това ще ви спести много пари. Ако не го направите, вероятно ще можете да наемете такъв от избрания от вас доставчик на NBN. Важно е да се отбележи, че не всички доставчици предлагат модеми под наем, но повечето от тях го правят. Ако трябва да наемете такъв, ще бъде много полезно да разгледате цените при различните доставчици.

телстра умен модем

Човек може да предложи безплатен модем с по-дълъг договор, докато друг може да ви таксува 30 долара на месец, за да използвате един от техните модеми. В ваш интерес е да купите своя собствена. По този начин не носите отговорност за част от оборудването на компаниите и това ще ви спести много пари в дългосрочен план.

Обслужване на клиенти

Сега можете да разгледате това и да мислите, че обслужването на клиенти няма да промени вашето решение в кой план или доставчик сте избрали. Въпреки че това може да е вярно, се надяваме да вземете под внимание обслужването на клиентите. Начинът, по който една компания се отнася с клиентите си, може да направи свят на разликата, когато става въпрос за вашия опит с тях.

Това може да бъде особено важно, ако трябва да смените планове, да анулирате плана си или се нуждаете от професионалист, който да дойде в дома ви и да обслужва модема ви. Как можете да разберете дали доставчикът има добро обслужване на клиентите? Има няколко начина. Един от най-лесните начини да проверите е като прочетете отзивите.

Опитайте се да избягвате да четете отзиви на директния им уебсайт, тъй като е малко вероятно да публикувате отрицателни отзиви. Проверете местната си търсачка или просто въведете името на доставчика, последвано от „отзиви“, за да видите реални и честни отзиви на клиентите. Друго нещо, което можете да направите, е да проверите дали са спечелили награди за обслужване на клиенти. Нещото, което е трудно за обслужването на клиентите, е, че то може да бъде доста нестабилно. Клиентът може да бъде грубо груб, представител на обслужването на клиенти може да има лош ден или нещо между тях.

поддръжка за клиенти на смартфон

Ето защо е важно да прочетете няколко отзиви, които са както положителни, така и отрицателни, за да ви дадем най-добрата представа за това, в което се захващате. И накрая, помислете да попитате приятелите и семейството си кой доставчик имат и какъв е опитът им. В зависимост от доставчика на NBN, това може да варира от град до град.

Видове технологии на NBN

По-голямата част от хората не знаят какъв тип технологии вече притежават. Ако сте като мен, лесно можете да се свържете с вашия доставчик, за да разберете. Можете също така да отидете на техния уебсайт и да напишете адреса си, за да разберете вида на технологията и връзката, която градът ви осигурява.

Тъй като технологията може да бъде невероятно сложна, искахме да включим няколко прости неща, за да я разберем малко по-лесно. Има три различни NBN технологии, които ще покрием и ще говорим за това, което трябва да търсите в дома си, извън дома си и какъв тип гнездо ще се изисква.

Fiber до помещенията (FTTP)
 • Тип гнездо: Този тип технология NBN не използва гнездото на вашия телефон в дома ви.
 • Вътре в дома ви: Ще бъдат необходими две кутии, за да бъдат монтирани във вашия дом.
 • Извън дома ви: фибри ще се движи към и от вашия дом до улична кутия на NBN заедно с кутия, инсталирана от външната страна на вашия дом.
Кабел (HFC)
 • Тип гнездо: Вътрешната кутия няма да бъде монтирана към стените и няма да използва телефонни контакти.
 • Вътре в дома ви: Ще ви е необходим кабел NBN, инсталиран във вашата къща, ако нямате такъв.
 • Извън дома ви: Коаксиален кабел ще преминава от електропроводи към кутия с възел. Тогава влакно ще свърже кутията на възела към полето NBN.
Fiber до възела (FTTN)
 • Тип гнездо: Използва телефонната ви розетка в къщата.
 • Вътре в дома ви: В къщата ви е поставен ADSL-подобен модем.
 • Извън дома ви: Медните линии ще водят от вашия дом до уличен възел. Тогава ще има влакно, преминаващо от уличния възел към полето NBN.

Смяна на доставчиците

Ако обмисляте да сменяте доставчиците, това е добре, зависи от няколко фактора. Основният фактор, който играе роля, е дали участвате в договор или не. Ако сте в такъв, трябва да поговорите с настоящия си доставчик, за да видите каква е тяхната политика за отказ и дали има допълнителни такси.

доставчик на Орион

Някои компании ще ви таксуват за месеците, останали по договора ви, плюс такса за анулиране. Други компании изобщо няма да ви таксуват. Това може да се обърне внимание, преди дори да изберете доставчик. Как да сменяте доставчици, ако не сте в договор? Това е много по-лесно, отколкото ако сте на договор.

Първо ще трябва да се свържете с вашия нов доставчик на NBN. Можете да направите това онлайн, чрез телефонно обаждане или дори лично. Страхотното при това е, че новият ви доставчик вероятно ще говори с вашия стар или настоящ доставчик, за да ви помогне да направите превключването лесно. Обикновено старият ви план ще остане активен до края на месеца.

Къде живееш

Там, където живеете, също играе роля, в която доставчикът на NBN, който можете да използвате. Не всеки град и град разполага с еднакви възможности. Ако не знаете кой предоставя услуга на вашия квартал или квартал, в който се премествате, можете просто да отидете на уебсайта на доставчика, който обмисляте да използвате и въведете адреса си.

Ако нямате предвид доставчици, има много сайтове, които ви позволяват да въведете адреса си и те ще изтеглят множество различни опции въз основа на въведения адрес.

Пакетирането

Групирането е друго нещо, което трябва да вземете предвид, преди да харчите пари за нов доставчик на услуги. Някои компании предлагат пакетни сделки, които ще направят шепа на разходите ви малко по-евтино.

ръка, насочена към wifi

Например, ако имате мобилен оператор, който ви таксува 100 долара на месец за вашата телефонна услуга, и NBN, който ви таксува 75 долара за услуги, може да искате да проверите с тази NBN, за да видите дали предлагат пакети. Ако не, може да си струва парите да преминете към този, който прави. Възможно е да можете да получите мобилен телефон и NBN услуги за по-малко от 100 долара на месец.

Промоционални оферти

Много от доставчиците на време ще имат промоционални сделки, които може да искате да се възползвате. Най-често срещаната промоционална сделка е намалена цена за първите шест месеца от договора ви.

Други промоционални оферти ще включват неща като безплатни или дори по-бързи услуги за по-малко пари. Не забравяйте да попитате за промоционални сделки с всеки доставчик на NBN, от който търсите да купите услуга. Не всички промоции са посочени на уебсайтове по всяко време.

Добавките,

Добавки или друга популярна функция, която много доставчици на NBN имат на разположение за своите клиенти. По-голямата част от допълнителните пакети са във връзка с развлечения. Това може да означава, че доставчикът включва абонамент за Netflix, конкретни телевизионни канали или абонаменти за видеоигри.

Нетфликс

Услуги като тази са част от групирането. Най-добрият план, който бихте могли да намерите, е този, който предлага интернет, телефон и стрийминг услуги. Въпреки че това варира от човек на човек, този тип пакет би бил невероятно популярен при по-голямата част от клиентите.

NBN PLAN FAQ

В: Каква е целта на NBN?

A: Основната цел на NBN е да предоставя услуги като телефон и интернет на клиенти от цялата страна. Те също така предоставят широколентов достъп на едро на доставчиците на услуги на дребно в големите градове.

Въпрос: Доброто нещо ли е NBN??

A: Не бихме се хвалили с това, ако не беше! Националната широколентова мрежа има много по-големи скорости от ADSL. Предлаганите от тях цени са конкурентни и много планове включват неограничени данни.

Въпрос: Какво включва инсталацията на NBN?

A: Ако външната част на собствеността ви не е била предварително настроена за инсталиране на NBN, това ще бъде първата стъпка. Те ще идват и ще монтират кабели или влакна, в зависимост от вида на наличната технология. Тогава те ще монтират кабел, ако е необходимо, във вашия дом, заедно с кутия или две. Ако е необходимо, те могат да ви помогнат да настроите вашия интернет, така че да сте готови да го използвате веднага щом напуснат!

Въпрос: Безплатна инсталация на NBN?

A: Ако търсите просто стандартна инсталация на NBN, да, това е безплатно! Това включва процеса на инсталиране, който е изброен по-горе!

В: Можете ли да използвате NBN без активна телефонна линия?

A: Вие абсолютно можете. Няма нужда от активна телефонна линия, за да може NBN да работи. Може да накарате компанията да инсталира NBN, като използва медната жица и гнездото за телефон, които са в дома ви, въпреки че това не се прави при всички видове технологии.

Въпрос: Има ли алтернативи на NBN?

A: Технически, да. Но когато се свежда до сравняването на неща като цена, данни и бързина, всъщност няма друга алтернатива, която да се съобразява с NBN.

Заключителни думи

Е, там го имаш. Понастоящем вие сте експерт по всичко, свързано с националните широколентови мрежи. Надяваме се, че сте успели да намерите доставчик над услугите на вашия град, да има цени, които попадат в рамките на бюджета ви и предлага конкурентна скорост и скорост на предаване на данни. Преди да харчите пари, не забравяйте да разгледате продължителността на договора, която има доставчик за всеки план.

Уверете се, че сумата, която плащате, и количеството на получените данни е достатъчно за цялото ви домакинство. Също така не забравяйте, че в зависимост от това как вие и другите, с които живеете, използвайки Интернет, може да има голяма разлика, когато става въпрос за това колко данни ви трябват. Може би е най-добре да отидете с неограничен план за данни, който има вечерни скорости между 30 и 50 Mbps. Да се ​​надяваме, че сте една крачка по-близо до намирането на перфектния доставчик на NBN за вас. Щастливо пазаруване!

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me