Най-добрите платформи за търговия на акции в Оз

изображение, показващо бюро за търговия с акцииДневната търговия не изисква безумна платформа за търговия с 20 екрана. ��

Това обаче изисква сигурна платформа за онлайн търговия, която ви позволява да сегментирате данните по-ефективно.

През последните 3 години опитах редица онлайн платформи за търговия. Някои са базирани в Австралия, а други базирани в чужбина.

Имал съм страхотни преживявания, а също и доста лоши. От търговия с криптовалути до търговия с малки капачки на ASX Съставих списък с моите най-добри препоръки.

Но преди да влезем в топ моите снимки. Вероятно се чудите какво прави уебсайт за дигитална сигурност за платформите за онлайн търговия. Както вероятно можете да си представите, че има доста припокриване между онлайн финансите и цифровата сигурност, достатъчно, така че през последните няколко години на писане на този блог съм работил с редица малки австралийски финансови фирми, за да помогна да осигуря информация за своите клиенти.


Дигиталната сигурност е изключително важна, когато става въпрос за търговия онлайн.

Компрометираните акаунти са голям проблем, за който рядко се говори. Имайки това предвид, нека разгледаме някои от другите съображения, които трябва да имате предвид, когато се опитвате да намерите платформа за търговия за ден.

Contents

Guide Ръководство за купуване на австралийска платформа за търговия ����

Въпреки че всички платформи за търговия не са създадени равни, те имат достатъчно припокриващи се функции, за да може да се направи справедлива оценка на техните сравнителни силни страни и задължения.

За да ви спестим неприятностите, ние проучихме и оценихме тяхната годност чрез различните лещи, които типичният инвеститор може да използва за измерването им, като например сравняваме такси, гамата от разнообразни предложения, които те предоставят (независимо дали отстъпка или пълно обслужване), техните функции и инструменти за търговия.

 • Какво можете да търгувате ✅: Докато някои платформи за търговия позволяват достъп само до австралийски акции, други са по-обхващащи, като позволяват както международни сделки, така и по-сложни инструменти валути, CFD, форекс, индекси и много други.
 • Такси таксувани ✅: На практика всички платформи за онлайн търговия начисляват такси за използването на тяхната платформа. При по-големи сделки някои се изчисляват като процент от сумата на транзакцията. Тези такси също се определят в зависимост от това колко често се търгуват.
 • Достъпност до пазарни данни и изследвания ✅: Безценна е търговска платформа, която предлага динамични, актуални в реално време данни, които инвеститорите могат да се възползват от информация, която е полезна.
 • Лесна употреба ✅: Удобството на потребителите е важно, независимо дали сте гризан ветеран за инвестиции, но още повече, ако все още сте мокър зад ушите. Търговията с акции на пазара е достатъчно сложна, тъй като е без задачата да бъде направена по-тромава и трудна поради особеностите на платформата за търговия.
 • Отчитане ✅: Следващото важно нещо за правенето на ефективни сделки е проследяването на тези сделки ефективно. Запазва се инструмент за отчитане
 • Маржин заеми ✅: Точно както в бизнеса, като имате достъп до

Други фактори, които трябва да се вземат предвид са сигурността, образованието, поддръжката на клиенти, наред с други.

Обобщение на най-добрите платформи за търговия на акции в Австралия

Онлайн BrokerBest ForMobile AppIntl. TradingCostsНашата долна линия
eToro Най-добра платформа за социална търговия да да $ 8 Социално обучение чрез следване на други с печеливш опит, заедно с търговия с криптовалута.
CMC Пазари Най-добър като цяло да да $ 11 Здрав, универсален, със силна подкрепа от местна и международна търговия.
IG търговия с акции Най-добра платформа за търговия да да $ 8 Надежден, достъпен и утвърден доставчик на платформа
CommSec Най-добра банка за търговия с акции да да $ 10 Без такса за бездействие на австралийските акции, с евтино посредничество, заедно с удобството на свързване към CommBank акаунти.
SelfWealth Най-добрият търговец с фиксирана акция / най-евтин онлайн брокер да Не $ 0 Нулеви текущи разходи и плоски, нискотарифни такси за посредничество.

1. Най-добрата платформа за социална търговия - eToro

 • Брокерска дейност: 8,00 $ или 0,1%.
 • Тип на брокера: Само онлайн
 • Име / и на продукт: платформа за eToro за търговия и използва CopyPortfolios, като Top Trader и Market CopyPortfolio
 • ASX продукти: Акции
 • Налични пазари: 47 глобални валутни двойки, индекси CFD, стокови CFD стоки, криптовалута
 • Поддръжка: раздел за помощ на уебсайтове и чат на живо.

eToro е платформа за социална търговия, предназначена за начинаещи инвеститори с ограничено време. С повече от пет милиона активни членове, тя е най-голямата мрежа за социална търговия в света.

Въпреки че не е регистриран на нито една борса, eToro предоставя своите услуги на австралийците чрез организация, регулирана от Австралийската комисия за ценни книжа и инвестиции (ASIC).

Въпреки че няма банка майка и не разкрива годишния си доклад, eToro се счита за безопасен, тъй като оръжията му в Австралия и Великобритания се регулират от висши финансови власти като ASIC.

изображение на ден за търговия с etoroВъвеждане на социална търговия с eToro

Социалната търговия е сравнително нова в инвестиционния пейзаж. Това е концепция, която позволява на онлайн инвеститорите да следват ръководството на водещите инвеститори, като се учат от тях и имитират техните действия.

Тази уникална ниша, която си е изградила за себе си с тесния си фокус върху социалната търговия и търговията с копия, предизвика бърз растеж. Отличителната черта на собствената платформа на eToro е лекотата, с която позволява на един инвеститор да реализира търговията си с копие.

Моделът му зависи от желанието на много търговци, особено на успешните, които спазват правилата за контрол на риска, да бъдат копирани. След това той осигурява достъпност и близост до търговците на сметки на дребно, за да имитират и имитират тези стратегии за търговия и дори търговията на най-успешните инвеститори в платформата, автоматично и в реално време.

Това не е напълно уникална концепция, тъй като други брокери са внедрили в различна степен търговия с копиране. Това, което отличава eToro от пакета обаче, е как той умело интегрира комуникацията в социалните медии със своята концепция.

От плюс, eToro прави супер лесно и удобно да търгуват CFD, стоки, форекс и криптовалута, като предоставя на инвеститорите възможност да следят другите с печеливш опит.

Въпреки това, въпреки че можете да използвате патентованата му технология CopyTrader ™, за да се свържете с други търговци, за да обсъдите стратегиите за търговия и автоматично да копирате ефективността на техния търговски портфейл, това не е гаранция за вашия последващ успех. Съобщава се, че 75% от сметките за CFD на дребно губят пари при търговия с eToro.

Това може да не е напълно eToro грешка, тъй като има достатъчно вина за заобикаляне, тъй като CFD са сложни инструменти, които идват с висок риск бързо да загубят пари поради лоста.

Независимо от това, възможността eToro предоставя да се филтрира подробно до най-добрите търговци, да се научите от тях, докато хонингът на вашите собствени умения е безценна.

eToro Australia предоставя голям обхват и гъвкавост на своите абонати, с 47 валутни двойки / котировки на световните валутни пазари, включително основни валути като EUR / USD, заедно с голямо разнообразие от екзотика.

Освен страхотната си репутация в социалните комуникации, влиянието на криптовалутата не остана незабелязано, като eToro беше признат за най-добър брокер за криптовалути за 2020 г..

Основни функции

 • Предоставя ефективна функция за търговия с копие
 • Най-голямата в света мрежа за социална търговия
 • Липса на разнообразие във валутата, тъй като в момента се поддържа само USD
 • Страхотни образователни възможности чрез търговия с копиране, пазарни данни и новини

Най-добър като цяло - CMC пазари

 • Брокерска дейност: 11 долара или 0,10% за инвеститори първи 10 сделки.
 • Тип на брокера: Само онлайн
 • Име / и на продукт:
 • ASX продукти: борсово търгувани опции, борсово търгувани фондове, акции, TRaCRS, IPO / поплавъци, варанти
 • Налични пазари: ASX, NASDAQ, NYSE, Hong Kong Stock Exchange, Tokyo Stock Exchange, London Stock Exchange, Euronext, AMEX и др..
 • Поддръжка: Чат на живо, имейл и телефон.

CMC е на пазара от доста време - 30 години и брои - и в процеса утвърди позицията си на електроцентрала за търговски услуги. Този дилър на деривати има офиси в големи финансови центрове и предоставя на австралийците широка гама от предложения чрез своята CMC Markets Accountbroking Account и Next Generation търговска платформа.

Най-добрият онлайн брокер в Австралия е пълен с иновативни инструменти на отлични цени. Той е едновременно универсален и уникален, предоставя на австралиеца възможност да търгува както на местно, така и на международно ниво, независимо дали става въпрос за акции, облигации, стоки, индекси или опции за борсова търговия (ЕТО).

Чудесен за търговия както на ASX, така и на отвъдморски пазари

Дори и да сте извън границите на Австралия, тя има наистина изискан международен огъване и обсег. CMC предоставя онлайн търговия с валута на световните пазари, в допълнение към предоставянето на сложни инструменти като спред залагания, договори за разлики (CFD) за по-напредналите търговци.

В резултат CMC дава възможност на средните австралийски инвеститори да имат достъп до много по-широк спектър от инвестиционни продукти, както на местно ниво, така и в чужбина..

Този широк спектър от полезни функции е една от причините CMC да е бил коронясан като брокер на годината на Canstar за последните осем години. По-нататъшното запалване на репутацията му на безспорен цялостен лидер е фактът, че той е спечелил и множество множество индустриални награди за удовлетвореност на клиентите и обща стойност на парите..

Като се има предвид, нашите прегледи обхванаха някои области на недоволството на клиентите, особено около предоставянето на определени удобства, които би трябвало да има търговска платформа от нейния калибър. Както в момента на тази статия, тя няма функция, която позволява на потребителите да изтеглят загуба / данък върху печалбата в края на фискалната година.

Други разочарования завиха във връзка с времето им на работа за обработка на документи. От друга страна, потребителите оценяват факта, че е най-евтината на търговия и с радост отбелязват, че цената се отстъпва допълнително, когато търгувате по-често.

Ако скоростта е конкурентно предимство, CMC Markets я има в пика. Той предлага на търговците възможността да осъществявайте бързи сделки с ниско посредничество, съчетано с набор от интегрирани инструменти за изследване.

CMC може би трябва да се счита и за награда за случаен търговец за своята сметка CMC Classics. Предназначена за инвеститори, които търгуват по-малко от 10 пъти месечно, това струва само 11 долара или 0,1% на търговия, кое количество е по-голямо.

Ако попадате в тази категория на честотата на търговия, ще оцените и нейния голям резерв от образователни ресурси като видеоклипове, електронни книги, подкасти и статии.

Освен с впечатляващия си набор от ресурси, акаунтът на активен инвеститор на CMC осигурява и по-дълбоко ниво на водеща на пазара услуга с добавяне на експертен местен център за поддръжка. Този акаунт се предлага с Pro версията на платформата CMC и е пригоден за онези, които правят 30 сделки всеки месец на цена от 9,90 долара или 0,08% за всяка сделка, която от двете е по-голяма.

Основни характеристики и задържане

 • Актуални данни за пазара
 • Многоканална търговия
 • Типове поръчки, за да помогнете за хеджиране на риска
 • 3-те опции за членство диверсифицират типовете сметки в Classic, Active Investor и Premium Trader, за да хеджират рисковете си.
  • класически - Това е стандартната платформа на CMC Market, която се състои предимно от ниски такси за посредничество, но с множество полезни функции на платформа от световна класа.
  • Активен инвеститор - Всички класически функции, плюс безплатен достъп до ежедневните имейли, предоставящи технически анализ и данни, в допълнение към докладите за проучвания на eScreener.
  • Premium търговец - Всички функции на Active Investor в допълнение към изключителен достъп до CMC Premium Client събития и образователни ресурси, безплатен данък и отчитане на портфейли.
 • Печеливш доставчик с богат набор от възможности за търговия с пълен набор от възможности за инвестиции от акции до управлявани средства.

Най-добра платформа за търговия - IG Share Trading

 • Брокерска дейност: 8,00 $ или 0,1%.
 • Тип на брокера: Само онлайн
 • Име / и на продукт:
 • ASX продукти: Акции
 • Налични пазари: ASX, Лондонската фондова борса, AMEX, NASDAQ, NYSE
 • Поддръжка: Чат на живо, имейл и телефон.

Защо да сключваме акции с IG?

Е, има много неща за него, а именно: това е утвърден доставчик, основан през 1974 г. и може да се похвали с отлична платформа за търговия, която е в състояние да върви до върха с всеки лидер в индустрията, особено мобилното му приложение, което разполага с един от най-изчерпателните пакети за графики сред всички брокери.

Този глобален доставчик на онлайн търговия с акции е изградил солидна репутация, като е начислил някои от най-ниските такси за посредничество при австралийска търговия с акции: $ 8,00 или 0,1% за търговия, в зависимост от това, кое число е по-голямо.

В допълнение към отказ от месечна такса, за разлика от повечето платформи за търговия, той също подслажда пота, като стимулира търговците с безплатни Qantas точки при всяка търговия.

Търговията с акции на IG чрез своите интуитивни платформи и приложения ви позволява да купувате и продавате акции за много по-малко и от широк спектър от международни пазари. Тя е широкообхватна, като предлага на потребителите си достъп до австралийски акции, заедно с възможността да търгуват повече от 11 000 международни акции по $ 10 USD за търговия и валутен курс от едва 0,3%.

Страхотен UX и дизайн за дневна търговия

Въпреки че достъпността и надеждността са преди всичко това, с което е известен, опитът му за споделяне на сделки е забележителен, умело съчетан с отлични инструменти за търговия.

IG осигурява постоянно и безпроблемно удобно за потребителя изживяване на своята търговска платформа, която се простира и на мобилното му приложение. Те включват отлични характеристики на техническия анализ, заедно с механизмите за скрининг и графики.

Тази търговска платформа съчетава фундаментални изследвания с висококачествени функции и инструменти на трети страни, като Central Central и Auto Chartist. Те имат за цел да дадат на търговците безценна полезна информация за по-добри сделки, особено за начинаещи.

Говорейки за нови начинаещи търговци, IG включва и изключителен образователен сегмент, който осигурява седмични уебинари, курсове за търговия и сесии на живо. Достъпът до IG Academy може да бъде осъществен чрез уебсайта или мобилното приложение.

IG Academy е изпълнена с курсове за търговия, до които лесно можете да получите достъп онлайн, обхващащи всички нива на търговия. Има седмични уебинари, както и сесии на живо, които се предоставят всеки делничен ден. Тези курсове са предназначени да спестят време и могат да бъдат усвоени в удобни времеви интервали, обикновено отнема между 20-85 минути.

IG дава възможност на инвеститорите да търгуват над 9 000 акции в 19 международни борси, ETF, инвестиционни тръстове и фондове.

Основни функции

 • Евтин валутен и брокерски курс
 • Утвърден, уважаван доставчик
 • Предлага Qantas точки като стимули
 • Доставчици както на австралийска, така и на международна търговия с акции

Най-добра банка за търговия с акции - CommSec.

 • Брокерска дейност: 10 долара.
 • Тип на брокера: Само онлайн
 • Име / и на продукт: CommSec Share Account Account.
 • ASX продукти: Компанията е издала опции, Акции, Гаранционни гаранции, Гаранционни вноски, IPO / поплавъци.
 • Налични пазари: ASX, AMEX, NASDAQ, NYSE
 • Поддръжка: имейл и телефон.

Един от най-големите онлайн брокери в Австралия, CommSec е изцяло собственост на банката на Commonwealth, която служи като търговска ръка. Не е нужно обаче да сте клиент на банката на Commonwealth, за да отворите сметка за търговия на CommSec.

Тази надеждна марка осигурява търговска експозиция на международните пазари с достъп до 25 борси по целия свят. Той има прост механизъм за регистрация, който ви позволява да работите възможно най-бързо, може би търгувайте само за 5 минути от началото на регистрацията.

Въпреки че таксите за търговия с акции са скъпи, CommSEC се опитва да балансира това, като предоставя на търговците ценно разнообразие от инструменти за търговия и пазарни изследвания, включително инструменти за мониторинг на новини и данни. Освен това тя не начислява такса за бездействие.

С пускането на CommSec Pocket, ново приложение за микроинвестиции, което превръща спестяванията в инвестиции, CommSec сигнализира за лидерство в иновациите,.

Представяйки себе си като продукт, който осигурява опростено инвестиране навсякъде и по всяко време, CommSec Pocket ви позволява да започнете да инвестирате с едва $ 50. Това микроинвестиране е насочено главно към нови инвеститори с много конкурентни такси за посредничество, в допълнение към ниското му минимално изискване за инвестиция.

Таксите за посредничество на CommSec Pocket започват от едва 2 долара, което благоприятно се сравнява с нормалната минимална първа инвестиция от 500 долара, предлагана от повечето търговски платформи за търговия с акции и брокерски такси от около 10 до 25 долара. Тъй като е фокусиран върху спестители, които все още не са направили скока в инвестирането, той предоставя списък на борсово търгувани фондове (ETFs) в лесен за разбиране формат.

Неговите недостатъци обаче включват липса на поддръжка за чат на живо и таксуване за услугите за графики на WebIRESS. които могат да бъдат сдвоени и обединени с сметка за директна инвестиция на Commonwealth (CDIA),

Актуални пазарни цени и данни са възможни от акаунта за търговия на акции CommSec, който ги предоставя, тъй като те се появяват в реално време. Той също така ви позволява да имате достъп до видеоклипове, отчети и анализи от анализаторите на CommSec директно в неговата платформа.

Тези хъби на прозрения са предназначени да подкрепят всички нива на умения чрез изчерпателен анализ от екип пазарни анализатори и икономисти.

Тези образователни идеи позволяват на инвеститорите да развиват и усъвършенстват своите умения по пътя. Говорейки за търговия по пътя, безплатното приложение CommSec Equities ви позволява да останете на върха на пазара, където и да сте, и когато пожелаете.

Основни функции

 • Single Login на Commonwealth Bank - Този единствен вход предоставя унифициран интерфейс, който облекчава превключването между CommSec и NetBank, което помага да се интегрират всичките ви финанси на едно място. Ще трябва да създадете транзакционен акаунт за сметка на директните инвестиции на Commonwealth (CDIA).
 • Той приютява както начинаещи, така и напреднали инвеститори чрез здрав набор от функции, които са едновременно прости и за двете категорични за разбиране..
 • Цени, новини и изследвания, предоставени в реално време: Полагат се добри усилия за информиране на инвеститорите с ежедневни актуализации и коментари на живо от експерти в бранша с най-новите новини от австралийските инвестиционни пазари.
 • Не се налага минимално изискване за търговия със стандартна австралийска сметка за акции.
 • Не се таксува бездействие.
 • Таксите за посредничество при сделки над 1000 долара обикновено са високи.
 • Приложението CommSec Pocket предлага 7 опростени възможности за инвестиция, от които да избирате, а именно: Aussie Top 200, Global 100, Emerging Markets, Aussie Dividends, Tech Savvy, Leaders Sustainability and Health Wise

Най-добрият търговец с фиксирана акция / най-евтин онлайн брокер - SelfWealth

 • Брокерска дейност: 9,50 долара.
 • Тип на брокера: Само онлайн
 • Име / и на продукт: CommSec Share Account Account.
 • ASX продукти: Само акции.
 • Налични пазари: ASX
 • Поддръжка: Чат на живо и имейл.

SelfWealth се представя като най-евтиният онлайн брокер в Австралия и има наградите да подкрепи искането си. Освен с печелещото си родословие, (Money Magazine го увенча с най-добрите награди за най-евтин онлайн брокер в продължение на три години подред), тя създаде изключителни онлайн и мобилни инструменти за търговия, които осигуряват на инвеститорите съотношение цена / качество..

Другите му отличия през годините включват определянето като най-добрата сметка за търгуване на акции на Finder за австралийски акции (2019), наградата Fintech Business of the Year (2016) за лекотата на тяхната онлайн платформа и няколко за софтуерни иновации при наградите на Австралийския бизнес ( 2016 и 2017 г.).

SelfWealth позволява на инвеститорите да купуват и продават акции срещу фиксирана такса за посредничество от 9,50 долара за търговия. Техният призив за яснота обаче е да помогнат на членовете си да получат печалби, без да намаляват плащането на комисионни.

Прозрачността на транзакционните разходи, които осигуряват, без скрити комисионни, е огромна част от привлекателността на SelfWealth. Друга освежаваща грешка в тази политика е, че инвеститорите могат лесно да предвидят цената на търговията си дори преди да заемат позиция.

Това е създадено, за да позволи на потребителите на тяхната платформа да вземат информирано решение предварително дали SelfWealth е подходящ за конкретното обстоятелство или не..

Споделяйки известна прилика с функцията за търговия с копия на eToro, SelfWealth бе концептуализиран при създаването си, позволявайки на отделните инвеститори да създадат целево портфолио чрез сравняване на собствения си портфейл спрямо тези, които се считат за съмислени инвеститори, за да отразят как търгуват.

Инвеститорите, които търсят идеи от други инвеститори и наблюдават представянето на своите връстници, имат за цел да премахнат пречките за съмнение относно качеството на идеите за акции, представени на инвеститорите.

SelfWealth предлага два продукта, а именно: SelfWealth INTELLIGENCE и SelfWealth TRADING.

Горепосочената търговия с копия се улеснява от SelfWealth INTELLIGENCE, който предоставя набор от инструменти за улесняване на сравнителния анализ на сметка срещу представянето на инвеститори с подобно мислене. Тя включва функции, които позволяват измерване на сравнителните резултати и риска от портфейл, заедно с възможността за преглед на представените акции.

От друга страна, SelfWealth TRADING предоставя на инвеститорите възможността да търгуват акции на цена, която е конкурентна. Той прилага фиксирана такса от 9,50 долара, независимо от размера на търговията, като по този начин осигурява ясни ползи за всички инвеститори, но особено за тези, които търгуват големи пакети акции.

За съжаление онези от SelfWealth, които искат да разширят портфолиото си с по-глобални тарифи, са стимизирани, защото няма налична международна търговия с акции.

Широчината на информационните материали обаче е глътка свеж въздух, тъй като SelfWealth позволява преглед на ежедневното ви представяне и прогнозните приходи, в допълнение към най-добрите запаси за деня.

Платформата също така издава SafetyRating и WealthScore. Резултатът от SafetyRating ви позволява да знаете колко разнообразен е портфейлът ви, докато WealthScor представлява здравето на портфолиото.

Основни функции

 • Прозрачност на разходите чрез ясно, фиксирано посредничество с фиксирана такса: За разлика от платформи като CommSec, където всяка търговия над 1000 долара обикновено ще ви струва около 20 долара. Освен това вие притежавате акциите си директно, без те да бъдат държани под попечителство от ваше име.
 • Най-евтини в Австралия, без скрити такси за сметка и разходи: SelfWealth не начислява месечни такси за акаунти, такси за съхранение и скрити комисионни. Това гарантира, че по-голямата част от вашите търговски усилия се натрупват за вас.
 • Достъп до безплатни данни на пазара на живо, достъпни за членовете
 • Инструменти за проучване на запасите, заедно с мощни данни от общността, от които можете да сравните и да се научите
 • Не се изисква минимален баланс.
 • Не се таксуват комисионни

Австралийски закони за търговия с акции

Всяка държава има правила и разпоредби относно финансовите транзакции, особено по отношение на високорисковите и променливи дейности като онлайн търговията. Австралия не е изключение, като Австралийската борса на ценни книжа (ASX) поддържа правилата за работа, предназначени да защитават инвеститорите и да поддържат добросъвестност и доверие на пазара.

Голяма част от австралийските закони и разпоредби за ценни книжа се въртят около задължителното разкриване и поведение. Те до голяма степен са създадени с цел предотвратяване на неправилни практики, свързани с измамни сделки, фалшива търговия и търговия с вътрешна информация.

Повечето от това, което представихме, е обобщена и силно съкратена версия. За да получите цялостен поглед върху пълното съдържание на ASX правилата, щракнете тук.

Правила за работа на ASX

Има няколко насоки и разпоредби, кодифицирани в ръководството за експлоатационни правила на ASX, но поради времето и пространството ще се съсредоточим само върху шепа, които са от основно значение за достъпа до австралийския пазар, и ще предоставим общи и търговски правила.

Достъп до австралийския пазар

Трите широки категории, които ASX използва за очертаване на пазарните участници или участници по отношение на продуктите на пазара на ASX, са или да ги определят като участник на пазара, главен търговец или маркет-мейкър.

По отношение на платформите за търговия, съобщенията могат да бъдат въвеждани в платформа само от лице, определено за Търговски участник.

За да получи законно достъп до австралийския пазар като Пазарен участник, потенциалният инвеститор първо трябва да подаде заявление под „формуляр, предписан от ASX, и да удовлетвори ASX, че той“ отговаря на някой от следните критерии (това е съкратен списък, така че за пълните условия и условия, отидете тук):

 • Притежава австралийски лиценз за финансови услуги, който дава право на притежателя да извършва бизнес като пазарен участник.
 • Притежава адекватни и необходими ресурси, за да спазва и спазва задълженията, изисквани съгласно правилата на ASX.
 • Разполагайте с достатъчно ресурси и адекватни процеси, за да предотвратите всяко възникване, независимо дали чрез действие или бездействие, което води до това, че Продуктът не е честен и подреден.
 • Бъдете човек с висока бизнес почтеност.

Начинът, по който е изписан ръста, става очевидно, че критериите за Търговски Партньор / Участник играят ролята на Пазарен участник.

Онези, които се стремят да станат участник в търговията в рамките на платформата за търговия на ASX, трябва да докажат на органа, че заявителят има способността да поддържа знанията и техническите възможности, необходими за изпълнение на исканото разрешение за търговия..

Правила за търговия

Правилата за търговия са необходими, за да се гарантира безпроблемното и правилно функциониране на пазара на ASX. Тези правила обхващат неща като например поддържане на справедливи и подредени пазари, обработване на заявки за анулиране на търговия, комуникация с платформата и т.н..

По-долу са изброени няколко правила за търговия:

 • Справедливи и подредени пазари: Всички съобщения за търговия трябва да отразяват точността на детайлите. Участникът в търговията е отговорен за поддържането на целостта и добросъвестността на комуникацията.
  • Ако бъде изпратено съобщение за търговия, вградено с уникален идентификатор на Търговски участник, Търговският участник отговаря за това съобщение, тъй като системата ще приеме, че е изпратена от Търговския участник.
  • ASX може да предприеме всички необходими действия, за да гарантира, че пазарът на един от повече продукти е справедлив, справедлив, подреден и прозрачен, включително, но не само:
   • Анулиране или промяна на транзакция
   • Спиране или спиране на търговията с един или повече Продукти за период от време, който се счита за необходим за отстраняване на основния проблем
   • Инструктиране на участник на пазара да предприеме - или не предприеме - определен курс на действие във връзка със засегнатите пазари.
   • Указание, че Продуктите се уреждат на цена, различна от предвидената в Правилата, при такива условия, които ASX определя.
  • Участник на пазара не може:
   • Възползвайте се или използвайте неизправност или повреда в системите или процедурите за търговия на ASX.
   • Направете нещо или предприемете някакви действия, които да доведат до това, че Пазарът на продукт не е честен или подреден.
 • Техническа повреда: В случай, че достъпът до платформа за търговия е нарушен или засегнат поради грешка в системата или комуникацията, ASX може да реши
  • Налагайте ограничения като сесията, която счита, че е подходяща по отношение на продукта
  • Преустановете или ограничете търговията с един или повече от засегнатите продукти.
  • ASX ще предприеме всички други стъпки, които сметне за необходими за подобряване на ситуацията.

Намиране на най-добрата платформа за търговия

Търговията с акции е едно от най-забележителните изобретения на капитализма, което позволява на инвеститорите, особено активни търговци, да заемат и да отпускат дяловете на собствеността в други предприятия. Най-добрите платформи за търговия на акции в Австралия ви позволяват да правите това безпроблемно, с минимални караници, като същевременно ви предоставя ресурси за вземане на най-информирани решения по пътя.

Ако искате да купувате акции, особено като извършвате собствена търговия, тогава трябва да имате платформа за търговия с акции, която осигурява гъвкавост и инструменти, необходими за успеха.

Ако вече сте активен инвеститор, вероятно имате добра представа какво искате в брокерската платформа, като „ниски разходи, премиум изследвания, иновативни инструменти за стратегия и цялостна платформа за търговия.“

Ръстът на мобилно възприемане на финансовата сцена означава също, че вече можете да търгувате вашия брокерски акаунт от онлайн платформа.

Въпреки че това е увеличило предимствата, като предоставянето на повече образователни изживявания, всеобхватни инструменти за диаграмиране на дневни търговци и по-голямо разнообразие от видове поръчки за търговци с опции, но въпреки това добави още един сложен слой, като стимулира разнообразие от различни категории продукти.

И така, макар че има няколко платформи за търговия за австралийците, които търсят да търгуват акции, това изобилие идва предизвикателството да намерят правилната платформа за търговия въз основа на индивидуалните приоритети.

Това е особено важно, ако сте нов инвеститор, където правилната брокерска сметка е много повече от просто платформа за пускане на сделки.

Най-добрите платформи за търговия осигуряват солидна инвестиционна основа и са изградени да функционират като пилот за пилот през целия живот.

Те са интегрирани платформи за инвестиции и анализи, които предоставят възможности за преподаване и съветване, дори когато вашите умения, стратегия съзряват и се развиват.

Най-добрите подчертават важността на подходящите инструменти за вземане на информирано решение, така че те включват функции, които предоставят на търговците както високо ниво, така и задълбочен поглед върху пазарните операции.

В обобщение, има много неща, които трябва да вземете предвид при сравняване на платформи за търговия и ние сме ги дестилирали в нашата категоризация на най-добрите платформи за търговия на акции в Австралия.

Търговията с акции идва от ерата, когато единственият начин за инвестиране в акции е бил чрез лицензирани борсови брокери, които са единствените посредници, разрешени да извършват сделки от ваше име. Но този напредък донесе заедно с него и неотложността на намирането на платформата, която осигурява най-доброто стратегическо предимство за вашия тип търговия.

Въпреки че има много неща, които трябва да имате предвид при избора на онлайн търговия, всичко се свежда до това как възнамерявате в крайна сметка да използвате платформата. За да пробиете мъглата на объркване и да осигурите яснота, особено за начинаещи, които тепърва започват, трябва да зададете няколко въпроса.

По отношение на разнообразието на вашето портфолио, купувате ли само местни австралийски акции или глобални? Вие сте интелигентен, напреднал инвеститор или сте начинаещ, който просто прекарва краката си във водата?

Ясните отговори на тези въпроси ще ви помогнат да изясните вашите нужди и да определите вида на платформата за търговия с акции, която ще бъде най-изгодна при подкрепата им.

заключение

Инвестирането в акции се счита за неразделна част от цялостната стратегия за създаване на богатство на всички търговци. За активните търговци, които се опитват да победят пазара, е важно да имат ясна представа за функциите, които желаете в един брокер, като иновативна стратегия, всеобхватни инструменти, първокласни изследвания и ниска цена.

Трябва да се правят компромиси при избора на онлайн брокер, но най-доброто от породата успява да осигури жизненоважни конкурентни предимства за вида на търговеца, на когото се грижат..

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me