Nord VPN срещу PIA – победител = Nord

Получаването на най-добрата VPN услуга никога не се случва случайно. Обикновено това е резултат от изчерпателни изследвания, които сравняват неща като държавата, в която е седалището на VPN, скоростта на VPN и мрежата от сървъри.


Може би най-важното, клиентите трябва да знаят дали данните им са безопасни или не с тази VPN. Вероятно ли е доставчикът да споделя информация, която събира или наистина се придържа към строга политика за „без регистрация“, която обещава пълна анонимност на потребителя?

За обикновения потребител не е лесно да прекара много време, сравнявайки различните доставчици на VPN. Ето защо сравненията като това са толкова важни. Представяме два сравнително известни VPN доставчици в състезание, при което само един може да излезе победител.

Нека разгледаме по-отблизо NordVPN срещу. Частен достъп до Интернет, или PIA.

Въведение в NordVPN

Базирана в Панама, това е едно VPN, което наистина се придържа към политиката „без регистрации“. Това го прави изключително популярен, а тестовете за скорост разкриват някои впечатляващи резултати. Допълнителните ценни функции включват софтуер за блокиране на реклами, 24/7 поддръжка на живо чрез чат, сървъри, които позволяват TOR-over-VPN използване и конфигурации за двойна VPN. Тяхната 30-дневна гаранция за връщане на пари допълнително е похвална.

nordvpn лого

Въведение в PIA

Хората, които търсят основен, евтин VPN, може да се задоволят с частния достъп до Интернет. Той е базиран в Съединените щати, което много хора ще признаят като недостатък, тъй като е тази страна част от мрежата на петте очи. Политиката за възстановяване на средства от PIA е по-малко щедра от тази на Nord и се простира до само седем дни. Освен това изглежда, че поддръжката на клиенти на PIA се е влошила през последните месеци.

privateinternetaccess лого

Сравняване на юрисдикцията

NordVPN безспорно има предимството тук. Той е базиран в Панама, страна, която е не част от петте очи, девет очи или 14 мрежи за очи. Сравнете това с PIA, която е базирана в САЩ, САЩ е част от всички тези шпионски мрежи. Това означава, че данните от разузнаването, получени от шпиониране на гражданите може да се споделя с властите.

По същество тези мрежи правят възможно за шпионски агенции на една държава-членка, за да разгледат онлайн дейностите на гражданите в други държави-членки. Те могат да го правят законно благодарение на споразумения между членовете. Докато американският закон ограничава американските шпиони да действат на домашната си територия без вероятна причина, гаранции и други правни прелести, шпионин от Австралия няма същите ограничения.

Ако Австралия получи информация за полезна информация относно онлайн дейностите на гражданите на САЩ, те я споделят с американските власти, които могат да предприемат действия. Разбира се, обратното също е вярно. Когато американските шпиони открият данни за австралийски граждани, които могат да представляват интерес, те се споделят с австралийските власти.

Съответно, базиран в САЩ VPN може да не е в състояние да защити своите клиенти от посегателства от правителството. Такъв VPN също има подчинени на американските закони относно запазването на данни, както и споделянето на тези данни с властите.

За разлика от това, Панама няма такива закони за запазване на данни. Освен това те не са страна по международни шпионски споразумения, които биха ги принудили да споделят данни с други държави. Това прави Панама отличен избор за хостинг на VPN.

Кой VPN е по-бърз?

Без значение как прекарвате времето си онлайн, Скоростта на VPN е критична. Бавните скорости пречат на работата на браузъра, оставяйки ви със скорости за зареждане на страници, които изостават. Погледнете по-долу резултатите от VPN теста, за да определите коя услуга е по-бърза.

рейтинг за сравнение на доставчик на vpn

NordVPN предоставя здрава мрежа, която не се колебае твърде много. Помага на Nord автоматично да свързва потребителите с най-малко претоварен сървър в страната по избор на потребителя. По-малко пренаселения сървър винаги се превежда на по-бързо сърфиране.

Независимо от това, скоростите на NordVPN не бяха впечатляващи. Изтеглянията при използване на сървър в Токио измерват едва 1,05 Mbps. Най-добрият резултат беше постигнат в Амстердам със скорост на изтегляне от 16,36 Mbps.

Резултатите от тестовете за скорост на PIA бяха по-добри. Скоростта на изтегляне в Токио беше 13,74 Mbps, а в Холандия беше 20,38 Mbps, което беше най-бързата скорост за PIA. Първоначалната връзка е там, където PIA изглежда губи по-голямата част от скоростта си, въпреки че последователността й е добра в целия план.

Това означава, че PIA има ръба за скорост, но достъпът му до стрийминг платформи е в най-добрия случай непредсказуем. Съответно, потребителите все още могат да предпочитат по-надежден NordVPN при поточно предаване.

Кой VPN има по-разширената мрежа?

Що се отнася до осигуряването на голяма производителност, размерът и разпространението на мрежата са от изключително значение. Колкото повече сървъри предлага VPN, толкова по-малко пренаселен е всеки от тези сървъри. Нещо повече, желателно е да има добро географско разпределение на сървърите, така че независимо къде са клиентите в света, те може да намери сървър, който е сравнително близо. Това гарантира по-бърза производителност, но също така означава, че потребителите имат много повече избор, когато искат да излъжат своето местоположение.

nordvpn europe сървъри

NordVPN е победителят в ръцете в тази категория с повече от 5000 сървъра разположени в 61 различни страни. PIA може да се похвали малко повече 3100 сървъри разположени в 33 страни.

Сравняване на сигурността

Сигурността е основната причина хората да използват VPN мрежи. Все повече и повече хора се интересуват от VPN мрежи поради загриженост за сигурността и броя на заглавията за рисковете в киберсигурността почти да засегнат новинарските сайтове всеки ден.

В тази категория е невъзможно да се победи NordVPN. Те имат надеждна политика срещу логване и тяхното криптиране е първостепенно, тъй като ще получите OpenVPN протокол и AES 256-битово криптиране. Освен това Nord позволява двоен VPN и включва CyberSec, което помага на потребителите да избягват родни мрежи. Освен това тестът показа, че NordVPN няма течове.

nordvpn cybersec

Няма двоен VPN с PIA и връзката по подразбиране използва 128-битово криптиране AES. Все пак можете да изберете AES 256-битово криптиране, а също така можете да изберете ОНСС, което не е толкова добро, колкото CyberSec на Nord, но поне предлага известна защита.

настройка за частен достъп до интернет

Конкуренцията в тази категория е близка, но Nord излиза напред.

Съвместимост

Когато става въпрос за реално използване на вашата VPN, искате да имате достъп до интернет сигурно от всичките си устройства. Внедряването на VPN на дадено устройство може да е проблем за много сценарии. Ако спестяването на време с лесна за инсталиране VPN функционалност е важно за вас, тогава NordVPN ще бъде вашият избор.

PIA предлага всички основни операционни системи: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux и възможността да се използва VPN на рутери. Проблемът е - извън основните платформи объркващо да използвате вашата VPN на други устройства.

NordVPN предлага всяка основна операционна система, която PIA прави. Освен това има удобни уроци за използване на VPN на кутии за Android TV, куп различни маршрутизатори и произволни устройства на всичкото отгоре.

Частният достъп до Интернет победи NordVPN в броя устройства, които можете да свържете наведнъж. PIA ви предлага възможността да използвате 10 едновременни връзки докато NordVPN позволява само 6.

Ако наистина имате нужда от тези допълнителни 4 връзки, тогава PIA ще премести иглата за вас тук, но в противен случай NordVPN идва на върха, когато става въпрос за съвместимост.

Избор на VPN

В това сравнение NordVPN спрямо PIA, Nord е ясният победител. Независимо от това, PIA предлага надеждни услуги и има смисъл да се използва в конкретни сценарии.

И двете предлагат гаранции за връщане на пари, така че има много смисъл да изпробвате и двете опции безплатно, за да тествате скоростта на местоположението, освен ако вече не сте продадени на едното или другото. Ако NordVPN поддържа до PIA скорости, тогава предлагаме да използвате NordVPN, за да се възползвате от тяхната превъзходна оферта за сигурност, юрисдикция и функции.

nordvpn логоprivateinternetaccess лого

Вашето местоположение може да направи някой от тях добър избор. Ако сте в Токио, скоростите на NordVPN просто не вдъхват много доверие в услугата и правят PIA много по-добра опция. Единственият път, когато NordVPN наистина бъде победен от PIA, е в определена скорост на местоположението, така че където сте в света оказва голямо влияние върху вашия избор.

ЧЗВ

В: NordVPN личен ли е??

A: Да, обаче, NordVPN позволява само торент и P2P за избран брой от техните услуги. Ако някои мъже искат да останат насаме, това може да се окаже проблем, тъй като поройът обикновено е това, което хората искат да останат частни.

В: Има ли NordVPN превключвател за убийство?

A: Да, една от най-добрите им характеристики е автоматичният им ключ за убиване. Ако вашите данни станат изложени за секунда, те автоматично ще спрат програмата, която използвате, или ще прекъснат връзка от устройството, което използвате.

В: Добър ли е PIA VPN?

A: Да, като една от най-популярните услуги на пазара днес предлага услуга на високо ниво.

В: Коя е най-сигурната VPN услуга?

A: NordVPN взема тортата в тази категория. Въпреки че не винаги е най-бързата, NordVPN предлага най-добрата сигурност.

В: Безопасни ли са безплатни VPN мрежи?

A: В по-голямата си част не. Има някои платени услуги, които имат безплатни версии на софтуера си, които са сравнително безопасни. Има по-добри бюджетни опции, които бихте могли да използвате по-добре. Вижте най-доброто ни безплатно ръководство за VPN.

Добавете свой собствен отзив:

Правим всичко възможно независимо изследване на продукти, за да помогнем на нашите читатели да вземат решения. Като се има предвид, ние също искаме да чуем вашите мнения. Приемаме индивидуални отзиви, които са информативни и не промоционални. Моля, попълнете формата по-долу и ние ще публикуваме отзива ви. Промоционални прегледи от самите компании няма да бъдат публикувани. Благодаря!

--- Моля, изберете скорост ---
Средно аритметично
Бавен
Бърз
?>

--- Моля, изберете използваемост ---
Лесен за използване
Леко усложнена
Много сложно
?>

С натискането на бутона по-долу потвърждавам, че съм чел и приемам Условията за ползване.

ДОБАВЕТЕ МОЯТ ПРЕГЛЕД

0
4415

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me