Общ VPN – избягвайте този (сериозни проблеми със сървъра)

Общ VPN - избягвайте този (сериозни проблеми със сървъра)

Високи цени и нестандартно обслужване и функции. Тази VPN услуга много НЕ работи за нея.


totalVPN логоTotal VPN може да се похвали с изненадващо приятелски потребителски интерфейс. Толкова е приятелски настроен, че новаците в света на VPN не трябва да имат затруднения при използването му. За съжаление няма много положителни резултати за тази услуга извън нейната лекота на използване.

Този доставчик на услуги е относително новодошъл на пазара на VPN. Независимо от това, техните услуги са излъскани и сложни. Total VPN използва надеждни VPN протоколи като Open VPN, но политиката му за регистриране е тревожна и тяхната данни трансферните скорости оставят нещо за желание. По-лошите услуги са там, но това не прави Total VPN услугата по избор за сложни потребители.

Общ преглед на VPN

FeaturesInformation
ползваемост: Лесен за използване
Политика на регистрация: Полезна политика на сеч
Размер на сървъра: 60 ++ сървъра
Разпределение на сървъра: 30 места по целия свят
Поддържа: 24/7 система за чат и билети на живо
Torrenting: Позволен
Streaming: ограничен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN протокол;
Централно управление: САЩ
Цена: $ 4.99
Официален уебсайт: https://www.totalvpn.com/

Общ VPN - малък филиал на гигантска организация

Total VPN е собственост на Endurance International Group, със седалище в Бърлингтън, Масачузетс, САЩ. Организацията е компанията-майка на такива разпознаваеми технологични бизнеси като Bluehost, HostGator и Constant Contact. Първоначално Total VPN е със седалище във Великобритания. И САЩ, и Великобритания се считат за по-малко от идеални места, в които да се намери VPN услуга.

Алиансът 5 очи

Това е така, защото и двете страни са страна по споразумението за наблюдение на петте очи, а също и поради законите, уреждащи съхраняването на записи в тези страни. Хора, които са загрижени за поддържане на поверителност и анонимност се препоръчва да потърсите доставчик на VPN, който не е член на „Петте очи“.

Съответно можете да се доверите, че ако органите на реда дойдат да почукат на вратите на Total VPN, всички и всички данни, които са събрали за вас, ще бъдат споделени. Това се потвърждава от политиката на поверителност на компанията, нещо, което ще бъде разгледано по-подробно по-късно.

Общият VPN е определено не в нашия списък с най-добрите VPN за австралийци. Прочетете повече, за да разберете защо.

Сигурност и шифроване

Потребителите поне получават прилично криптиране с Total VPN. Това до голяма степен се дължи на факта, че са предоставени няколко варианта. Едно от тях е OpenVPN, протокол, който се счита за най-добрия до момента. Тъй като е отворен код, OpenVPN дава на потребителите предимството на световна система за поддръжка. Изходният код е достъпен за всички, което го прави възможно да го модифицирате или подобрите, за да отговаря на определена цел.

VPN защита

В допълнение, Total VPN поддържа и PPTP (протокол за тунелиране от точка до точка), който е по-стар протокол, т.е. вече не се препоръчва. За съжаление Total VPN по подразбиране към този протокол. Това означава, че по-малко сложните потребители може да напускат себе си уязвими за хакери и други атаки. Другите опции, които включват IkeV2 и L2TP / IPSec, са много по-сигурни и предлагат по-добра защита. За повече страхотна информация прочетете пълното ни ръководство за криптиране за новородени.

Общо сървърни местоположения на VPN

Total VPN може да се похвали на своя уебсайт, че има сървъри, разположени на всички седем континента. След това се казва, че всъщност няма сървъри в Антарктида, защото е твърде студено. Очевидно компанията не признава, че Южна Америка е континент, защото казва, че там нямат сървъри.

totalvpn сървър местоположенияТе обаче имат 17 сървъра в Северна Америка. Те са разположени на места в САЩ, включително Ню Йорк, Лос Анджелис, Сиатъл, Маями и Чикаго. Има и един сървър в Торонто, Канада. В Европа потребителите ще намерят 20 сървъра. От Дъблин и Лондон до Варшава и Букурещ, покритието на компанията на този континент е доста изчерпателно - поне по отношение на общия брой на неговите сървъри.

Азия получава пет сървъра в Сингапур, Хонконг, Тел Авив, Токио и Мумбай. За разлика от много други VPN компании, Total VPN не пренебрегва Африка, въпреки че там имат само един сървър, който се намира в Йоханесбург, Южна Африка. Океания е покрита от един единствен сървър в Сидни, Австралия.

3000 сървъра срещу 17 сървъра

Със сървъри на малко над 30 места това предлага прилично покритие за VPN компания с такъв размер. Това обаче несъмнено е впечатляващо в сравнение с покритието, предлагано от основните играчи на терена. Някои дори се хвалят с повече от 3000 сървъра които са разположени в над 150 страни по света. Ако пътувате често или искате отличен избор от сървъри, тогава ще Ви посъветваме да изберете един от по-елитните доставчици.

Използване на BitTorrent или P2P с Total VPN

vpn ip адреси мрежаНищо изрично не забранява споделянето на файлове или използването на сайтове на BitTorrent, докато сте влезли в Total VPN. Всъщност той е включен в Общите условия, с които клиентите трябва да се съгласят, когато се регистрират.

Компанията дори обещава специален P2P сървър, който се намира в Холандия, но повечето потребители казват, че тя предлага безпроблемна работа.

Ако споделянето на файлове е основен проблем при използването на онлайн, е по-вероятно друго VPN да задоволи вашите нужди.

Общи резултати от VPN тест за скорост

Тестовете за скорост, проведени по време на използване на Total VPN, показаха като цяло прилични, макар и неясни скорости на пренос на данни. Има обаче значителни разлики в зависимост от това кой сървър се използва. Хората, които се регистрират за безплатната версия на услугата на Total VPN, вероятно ще бъдат поразени с невероятно бавни скорости на трансфер. Това е така, защото безплатните потребители могат да се свързват само с три сървъра, които са разположени в Сингапур, Исландия и Амстердам. Освен ако не се намирате в някоя от тези области, можете да очаквате постоянно бавно изпълнение. Ако искате да рискувате да получите повишени скорости на трансфер на данни, тогава ще трябва да заплатите премия цена.

Тестване на времената за изтегляне и качване

резултат от скоростта на totalvpnСвързването на компютър в Ню Йорк, Ню Йорк и сървъра на Сан Хосе предизвика време за изтегляне на 31.52 Mbps и време за качване от 7.88 Mbps.

Времената за трансфер бяха предвидимо по-бързи при свързване към сървъра в Ню Йорк. Скоростта на изтегляне се увеличи до 59,61 Mbps, докато качванията се подобриха леко до 10,81 Mbps.

Отиването на по-далеч в Лондон даваше по-бавни темпове. Скоростта на изтегляне от 35,64 Mbps и скоростта на качване от 8,85 Mbps едва ли бяха впечатляващи.

Далеч най-бавните скорости на трансфер бяха записани по време на използване на сървъра в Токио, което не е изненадващо, като се има предвид разстоянието между Япония и действителното географско местоположение на компютъра. И двете изтегляния и качвания бяха мрачни при скорост съответно 11,88 Mbps и 4,03 Mbps.

Средно, използването на Total VPN увеличи времето, необходимо за изтегляне с около 76 процента, като същевременно увеличи времето за качване с приблизително 59 процента. Тези числа са значителни, така че ако скоростта е сред най-важните ви показатели, това може да не е VPN услуга за вас.

Обща политика за регистриране на VPN

Таблица за оценка на политиките за протоколи за vpnНе прави грешка, Total VPN следи информацията ви за самоличност. Това е посочено без приравняване на страницата на политиката за поверителност за компанията майка Endurance International Group. Всичко, което им предоставите по време на процеса на регистрация, се запазва. Тази информация може да включва име, адрес, телефонен номер, имейл адрес, данни за кредитна карта и географско местоположение. Данните също се записват, ако се свържете с компанията за поддръжка на клиенти.

По-лошо от това е политиката на компанията по отношение на вашето „Използване на услуги, посещения на уебсайтове и поддръжка“. Според политиката, информация, свързана с IP адреса на потребителя, браузъра, който използва, страниците, които разглеждат и географските данни на потребителя местоположението е събрано всичко.

Освен това компанията ще следи как сте пристигнали на тяхната страница за услуги и кои връзки използвате, за да я оставите. Дори вашите взаимодействия в социалните медии могат да бъдат отбелязани от Total VPN.

Голяма част от това събиране на данни е заявено, че се използва за подобряване на услугите и за проследяване на това колко добре работят системите. Те също така твърдят, че проследяват вашите онлайн движения, за да диагностицират всички проблеми с предлаганите от тях услуги. Те обаче заявяват, че данните, които съхраняват, им помага да предлагат на пазара продукти и услуги на трети страни за вас. Тази информация също може да бъде споделена с избрани партньори и марки, свързани с Endurance International Group, трети страни или „по правни причини“.

Резултатът е това вашата поверителност и анонимност едва ли са гарантирани с Total VPN. Ако сте посветени на защитата си онлайн, то тази услуга не е най-подходящата за вас.

Опции за ценообразуване за Total VPN

Общият-VPN цениОбщият VPN определено е не е една от услугите с по-висока цена там. Може да предлага безплатна услуга, но тази версия е ограничена до използването само на три сървъра и е обект на ограничения на данните. Редовната цена за премиум абонамент на компанията е 14,97 долара на месец, което със сигурност не е толкова достъпно, колкото много конкуренти. Специалните оферти често се предлагат на приблизително половината от цената на месец.

Едногодишен абонамент може да бъде закупен за около 5,99 долара на месец, а клиентите, които отидат още по-големи с двугодишен абонамент, ще бъдат таксувани приблизително $ 4,99 на месец. Имайте предвид, че това са уводни условия. Условията за ползване на компанията им позволяват да подновят договора ви с пълната тарифа в края на срока, така че бъдете внимателни за това.

Препоръчва се Total VPN?

Поради сравнително бавните си скорости и скъпата структура на ценообразуване, Total VPN не може да се препоръча по това време. Много други VPN услуги харесват NordVPN и Surfshark се предлагат на пазара днес. Ако Total VPN иска да бъде наистина конкурентен, те ще трябва значително да подобрят своите предложения.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me