Преглед на BetterNet – БЪДЕТЕ ВЕЧЕ, ако цените поверителността

Ако смятате, че някой VPN, дори безплатен, е по-добър от никой, помислете отново. Коефициентът на глупости при някои е просто прекалено висок.


Когато четете нашите отзиви, има обща тема, която ще видите. Това е толкова често никой VPN не е по-добър от безплатен VPN. Betternet е безплатна VPN услуга, която отново утвърждава нашето мнение.

Betternet vpn логоБезплатните VPN мрежи могат да ви предложат всички предимства в света. Има обаче причина, поради която те са безплатни. Те печелят пари по някакъв начин. Обикновено това е чрез продажба на вашите данни или чрез показване на тон реклами. Услугите им обикновено не са защитени, разполагат с ограничен брой сървъри и те просто не работят добре.

Към неговия кредит, Betternet върши по-добра работа за защита на вашите данни, отколкото някои от другите безплатни VPN мрежи, които разгледахме. Но като прочетете този отзив, ще видите защо не включихме Betternet в нашия списък с най-добрите безплатни VPN.

Кой е Betternet?

Това може да е първият път, когато чухте за Betternet. Това е вероятно, защото те са сравнително нова компания, която се появи на сцената в средата на 2015 г. От създаването на компанията те нарастваха малко по малко.

по-добри ползи vpnРазбира се, основната причина хората да са привлечени от тях е, защото VPN е напълно безплатен. Може да се използва на редица платформи, вариращи от android до Mac до Windows. Има дори разширения, които могат да се използват в браузъра Chrome и Firefox. Получавате всичко това, без дори да платите нито стотинка. Хубавото е, че няма нужда да се регистрирате, така че те нямат никаква ваша лична информация, като вашето име или имейл адрес.

Професионалисти:

 • Безплатен VPN

Недостатъци:

 • Приложението има зловреден софтуер
 • Запазва определени данни
 • Дава на трети страни достъп до данни
 • IPv6 и IPv4 течове
 • DNS течове
 • Ниска скорост
 • Често отпаднали връзки

Как печели пари Betternet VPN?

по-добра инсталация

Според сайта на Betternet това услугата е безплатна, защото предлагат безплатни спонсорирани приложения. Когато изтеглите мобилното приложение, ще видите бутон за „инсталиране на приложение“. С натискането на бутона получавате реклами за други приложения, които можете да инсталирате. Всеки път, когато инсталирате приложение, Betternet прави пари.

Те предлагат видеоклипове. Когато инсталирате приложението, ще видите бутон с надпис „гледайте кратко видео“. Гледайки видеото, помагате на Betternet да печели пари.

moneynet vpn пари

Betternet твърди, че този модел работи добре за тях. Потребителите инсталират препоръчителните приложения и Betternet е в състояние да поддържа светлините. Те обещават да запазят услугата си безплатна завинаги благодарение на подкрепата и лоялността на своите клиенти. Те също твърдят, че целта им не е да реализират печалба, а е просто да покрият разходите си за поддръжка.

Интересното е, че наскоро Betternet представи своята „премиум версия“. Тази услуга е създадена за покриване на разходи, които безплатната услуга не покрива. Той е предназначен да помогне за добавяне на сървъри и да осигури най-висококачествената услуга за потребителите.

Имаме редица проблеми с това. Много често се случва хората да казват, че когато използвате безплатен VPN, вие сте продуктът. По принцип това, което означава, е, че какво безплатни VPN мрежи като Betternet sell са вашите данни. Те продават истинските си клиенти. Те предоставят на рекламодателите достъп до вас. Това означава, че фокусът не е да ви осигури добър продукт, а вместо това да осигурите на рекламодателите достъп до добър продукт, вашите пари.

Зловреден софтуер Galore

по-добро класиране vpn

Академична статия, озаглавена „Анализ на риска от поверителност и сигурност на приложенията с разрешение за VPN на Android за Android“, очертава точно колко опасен е Betternet VPN, когато става дума за злонамерен софтуер.

Академичният документ показа, че Betternet е показан като положителен за злонамерен софтуер от 13 различни антивирусни програми. Това проучване подчертава важността да се надхвърли оценките на услуга като Google Play. Потребителите могат да оценят софтуера много високо, но това е така, защото те не знаят каква вреда софтуерът може да им нанесе и тяхната поверителност.

Трябва ли да се доверите на Betternet VPN?

по-добро поверителностВече сигурно знаете как се чувстваме по темата. Но бихме искали да отделим няколко минути и да разгледаме политиката за поверителност на Betternet и да видим как тя се сравнява с най-добрите VPN мрежи, които прегледахме.

Още от прилепа, гледайки политиката за поверителност виждаме някои неща, които ни дават основание за безпокойство. Betternet VPN казва, че не ви идентифицират. Въпреки това продължават да казват, че събират информация, която споделяте, която използват за подпомагане на рекламата им на продукти. С други думи, те вземат вашата информация и я дават на другите.

по-добра политика на трети страниКогато четете .8 .2 от техните Общи условия, те ясно заявяват, че при използване на безплатната им услуга, личната ви информация може да бъде достъпна на доставчик на съдържание на трета страна. Ако решите да използвате продукт или услуга на трета страна или по някакъв начин да взаимодействате с тези страни, Betternet VPN не носи никаква отговорност за вашата сигурност.

Е, поне те предупреждават.

Защо Betternet разрешава злонамерен софтуер и проследяване на техните приложения?

Тези инструменти им позволяват да събират вашите данни. Това е най-добрият начин за тях да печелят пари от своето безплатно VPN приложение. След като вашите данни бъдат събрани, те могат да се продават или могат да се използват за насочване към вас с реклами, съобразени с вашите възприемани харесвания. Това от своя страна означава приходи за Betternet. Кажете истината, това е бизнес моделът за повечето безплатни приложения, които изтегляте.

Това е безплатната услуга, по-добра ли е платената услуга?

За да получите достъп до първокласната Betternet VPN, първо трябва да изтеглите безплатния VPN. След като бъде инсталиран, получавате стъпките, необходими за преминаване през процеса на инсталиране.

Ето, имате възможност да започнете седемдневния пробен период. Въпреки това, преди да започнете изпитанието, трябва да го направите предоставете на Betternet куп ваши лични данни.

bestnet vpn безплатна пробна версия

Цената, която плащате, ще варира в зависимост от това колко дълго се абонирате за продукта. Колкото по-дълго се абонирате, толкова по-голяма е вашата отстъпка за лоялност. Имате възможност да се абонирате за един месец, шест месеца или една година.

Цената за един месец е $ 11,99. Ако обаче платите за годината напред, месечната цена пада до 2,99 долара. Ако изберете седемдневния пробен период и не анулирате абонамента си, абонаментът автоматично ще се поднови със ставка $ 11,99.

Когато въвеждате начина си на плащане, автоматично настройвате повтарящ се процес на таксуване. Ако забравите да анулирате споразумението, преди абонаментът да приключи, Betternet ще ви таксува за друг период от време, един месец, шест месеца или година.

Съгласно правилата за възстановяване на средства на Betternet може да получите възстановено възстановяване на текущата сума за плащане на абонамент. Ако сметката бъде прекратена поради нарушение на общите условия, няма възстановяване на средства. Всички възстановявания се предоставят по преценка на Betternet и те си запазват правото да откажат възстановяването на сумата по каквато и да е причина или без никаква причина.

Настройки на сигурността

След като инсталирате Betternet VPN клиента, може да се изненадате да научите, че няма превключвател за убийство, няма контрол при стартиране и няма опции за защита от теч. Приемаме ли го, тъй като имат ZERO сигурност?

Както споменахме, когато се регистрирате за безплатната седемдневна пробна версия, трябва да обработите данните си за плащане. Това е свързано с това, че нямате акаунт в Betternet. Няма място, на което ще влезете, за да разгледате плащанията си, да прегледате фактури или да отмените услугата.

Съществува опция за анулиране на абонаменти от мобилно устройство. Но какво ще стане, ако сте платили на работния си плот? От съображения за сигурност, ако решите да използвате пробната версия и да платите с кредитната си карта, тествайте услугата за ден или два и след това я отменете веднага, ако смятате, че е необходимо. Това ще ви даде време да преминете през ригмарола за освобождаване от услугата.

Къде са разположени сървърите на Betternet?

по-добри локации

Когато използвате безплатната услуга, няма възможност да изберете сървъра, към който се свързвате. Когато използвате опцията premium, можете да свържете сървъри, разположени в:

 • Съединените щати
 • Канада
 • Холандия
 • Германия
 • Япония
 • Обединеното кралство

Нямате право да избирате конкретни сървъри, а само региони.

Скорост на сървъра

резултат по-добра скоростСкоростта на сървъра беше проблематична дали имаме работа с безплатната версия или платената версия. По-долу е даден тест за изходна скорост, който оценява мрежата.

резултат по-добра скорост 2И тук той е свързан с оптималния сървър на Betternet.

Независимо дали се опитвате да се свържете със сървъри в Европа или САЩ, често получавате DNS грешкас. Когато имате възможност да се свържете с тяхната услуга, получените резултати са много непоследователни.

Каква е нашата окончателна присъда?

О, ние абсолютно обичаме Betternet и смятаме, че всеки трябва да използва платената услуга. Докато сте в него, вземете пистолет и стреляйте и със собствения си крак.

Не, но сериозно, Betternet е един от най-лошите VPN, които сме преглеждали. Сървърите са ненадеждни. Те нямат почти никаква подкрепа. Няма функции и има цял куп проблеми, свързани с поверителността. Когато става въпрос за деблокиране на стрийминг сайтове, резултатите в най-добрия случай бяха съмнителни. И дори ако успяхме да заобиколим гео ограниченията, скоростта на сървъра беше толкова бавна, че стриймингът беше почти невъзможен.

Чувстваме се зле за онези, които са били примамвани от безплатни бонбони, само за да се озоват в къщата за джинджифилов хляб. Моля, не бъдете един от тези хора

Друга алтернатива - NordVPN

Ако търсите качествена VPN услуга, препоръчваме NordVPN. NordVPN има над 5000 сървъра по целия свят, има ясна политика без регистрация, предлага несравнима поддръжка на клиенти, има сървъри, специално проектирани да заобикалят гео-ограниченията и има разумни цени..

NordVPN е удобен за ползване и има прост софтуер. Те се ангажират да защитават поверителността на своите клиенти. С тази VPN от най-високо ниво, не е нужно да се притеснявате за скрити такси или клаузи. Те не се опитват да продават продукти и вие можете да използвате услугата на до пет устройства само с един абонамент.

Всеки един от сървърите на NordVPN заобикаля гео ограничения за услуги като Netflix. Тъй като те се намират е в Панама, Вие сте защитени от редица правителствени програми за наблюдение, които заплашват да нарушат вашата поверителност.

NordVPN има звездна поддръжка на клиенти и предлага 24/7 чат на живо.

Тя позволява P2P услуги и предлага планове, вариращи от $ 2,99 на месец до $ 11,99 на месец. И макар че тази цена може да е малко по-скъпа от някои други VPN мрежи на пазара, важно е да запомните, че с VPN мрежите получавате това, за което плащате.

Понякога, безплатно идва на още по-лоша цена. Вземете сериозно поверителността си и инвестирайте в добра VPN. Предотвратете това, което може да е голямо бедствие. Отивам с NordVPN.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me