Преглед на парола – един от най-добрите инструменти за управление на пароли с отворен код

Преглед на парола - един от най-добрите инструменти за управление на пароли с отворен код

Работя в технологиите, но дълго време устоях на инструменти за управление на пароли. Доскоро всъщност. Изглеждаше като ненужна допълнителна стъпка, която трябваше да предприема, когато важните ми пароли бяха съхранени на Post-It в портфейла ми. Преди да стегнете твърде дълбоко, знайте, че те наистина са се съхранявали в главата ми, защото имам страхотна памет (или така мислех), а портфейлът беше само резервен, в случай че получих сътресение от ръгби.


След това дойде денят, когато един от Уебсайтове на WordPress, които току-що взех онлайн, се хакнаха. Работен приятел посочи, че трябва да приемам собствените си съвети и да засиля паролите си до обичайния препоръчан стандарт: поне осем знака, състоящи се от главни и малки букви, цифри, специални знаци, дрън дрън.

Отегчена, разбрах, че паролите ми НЕ СЪДЪРЖАТ груби атаки. За да ги подобря ще изисква нещо по-добро от моята мозък.

„Вземете мениджър на пароли“, каза приятелят ми. Толкова бях ядосана от хака, че реших, че няма да навреди да изследвам няколко.

Това, което открих, е, че има около милиард и една опция, но толкова много липсват необходими функции или изискват да се абонирате, за да получите пълен достъп до функциите, които наистина се нуждаете, и след това в крайна сметка плащате за неща не искаш или никога няма да използва.

Дълга история. Уредих се с парола и ето защо.

Преглед на парола

Интерфейсът на Password Safe е лесен за използване, не позволявайте на това да ви заблуди, че мислите, че това е шега на програмата, защото не е. Активната общност на строители / разработчици е там, за да помогне, когато нещата се объркат. Към момента има дори неофициални приложения за Android и iOS, което ми се струва много готино.

Плюсове - какво ще обичате
  • Интуитивен и лесен за използване
  • Подкрепена от жизнена общност с отворен код
  • Абсолютно безплатно
  • Може да се справи с множество сводове
  • Локално кодиране на данни
Минуси - какво може да се подобри
  • Само шепа опции за импортиране
  • Ограничава се само до съхраняване на пароли

Безопасна ли е паролата?

да. Програмата е проектирана с много функции, които я правят прозрачна и сигурна.

заключване за сигурност

Това е отворен код. Това означава, че не е нужно да приемате думата на дизайнера като евангелие, че програмата е безопасна. Можете лесно да изтеглите изходния код, да го прегледате за себе си или да имате някой с повече опит в областта. Ако имате технически прекъсвания, можете дори да сглобите програмата, като използвате изтеглените изходни файлове вместо файловете, предлагани с парола.

Също така, Password Safe няма механизъм за възстановяване, нито има заден прозорец - което е добре. Това означава, че освен ако човек няма главния ключ, е невъзможно да получи достъп до паролите ви. Това включва разработчици и потребители.

Проверки за целостта на файловете означава, че нападател не може да модифицира никакви защитени файлове, без да знае главната парола. Архивирането на предишни бази данни се прави автоматично. Потребителите имат пълен контрол върху броя на архивирането както и къде се съхраняват.

Как да използвате парола

Password Safe ви позволява съхранявайте всичките си пароли в една база данни с пароли, или можете да създадете различни бази данни за различни цели, ако желаете. Мога да видя къде би било полезно да има база данни за работа и друга за лична употреба.

Базите данни могат да се преместват между системи, стига всяка система да използва една и съща версия на Safe Safe. Нека да направим бърза стъпка за настройка на софтуера.

Когато използвате защитена парола за първи път, ще изберете новия бутон на базата данни.

парола безопасно нов запис

След това ще бъдете помолени да го направите изберете мястото, където искате да запазите новата си база данни както и име, което искате да присвоите на базата данни.

pwsafe db местоположение

Ще бъдете помолени да въведете главна парола. Това ще използвате за криптиране и заключване на цялото съдържание във вашия нов сейф.

безопасно влизане с парола

Що се отнася до използването на вашата запазена парола, има редица инструменти, които са на разположение. Много от тях изискват поставяне на информация в клипборда, а други позволяват функция за автоматичен тип автоматизира прехвърлянето на вашите пароли в уеб форми.

За да използвате съхранените си пароли, можете отворете Safe Password. След това изберете потребителското име и паролата, които искате да използвате.

pwsafe съхранява вход

Изберете иконата на потребителското име за лентата с инструменти. И обратно, можете да щракнете с десния бутон върху екрана и изберете „копиране на потребителско име в клипборда.“ Друг вариант е да използвате пряк път Control + U и след това да поставите потребителското име в желаното поле.

икона за потребителско име на pwsafe

За да изберете подходящата парола, кликнете върху иконата за парола от лентата с инструменти или щракнете с десния бутон и след това изберете „копиране на парола в клипборда“. Друг вариант е да използвате Control + C, за да поставите паролата в желаното поле.

pwsafe икона за парола

Допълнителни функции

персонализиране на pwsafe

Password Safe улеснява създаването и редактирането на входни данни, тъй като всичко, от което се нуждаете, е потребителско име, парола и местоположението, където трябва да се съхранява новата група информация. Можете да зададете дати за изтичане на вашите пароли, което осигурява допълнителен слой сигурност, като ви кара да ги сменяте често.

Караница, може би, но страхотна идея.

Има персонализируеми правила за пароли, които ви позволяват редовно да променяте паролите си с честота по ваш избор.

Функциите за автоматично попълване и автоматично влизане правят удобно използването на вашите пароли. Генераторът на пароли създава сложни и силни пароли автоматично въз основа на зададените от вас критерии.

Толкова силни и толкова сложни, че дори не се опитвам да ги помня. Не си струва усилията.

Няколко други функции, които заслужават да се споменават, включват опция за инсталиране на вашия софтуер на USB устройство и функцията за архивиране, която ви позволява да архивирате цялата база данни и да я запазите на сигурно място, ако нещо се обърка.

Ограничения

Password Safe е чудесен инструмент, който не струва нищо и може да отнеме само няколко секунди, за да го изтеглите и настроите. Единственият недостатък е това понастоящем се предлага само за Windows системи. Също така, не губете времето си за търсене на надстройки, защото няма такива. Обикновено това ще ме засяга, но нещата са толкова мъртви прости и лесни за използване, че сегашната версия трябва да работи просто добре за дълго, дълго време.

Лого безопасно логоТук приключват ограниченията за всички практически цели. Дума за обслужване на клиенти; тъй като е решение с отворен код, основният метод за поддръжка е във форуми, което не е лошо нещо Аз, например, бих предпочел да избера мозъците на хората, които действително използват продукта, отколкото тези, наети от компания, за да говорят за него. Просто предпочитанията ми.

След като инсталирах софтуера и го тествах за няколко дни, тук съм да кажа, че не мога да намеря една-единствена причина да продължа да търся. Password Safe е мениджърът на пароли, за който никога не съм мислил, че искам, но съм се привързал странно към.

След обширно лично тестване мога да кажа това Password Safe е отличен мениджър на пароли което дори съперничи с изпълнението на нашия куриран списък от най-добрите мениджъри на пароли. За нуждите на по-голямата част от потребителите, не мога да си представя, че ще трябва да потърсите другаде.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me