Преглед на TorGuard – Не е лошо, но не е страхотно

Ако сте голям почитател на средностатистическата работа на мелницата, ще харесате това, което виждате в този преглед на VPN услугата..

TorGuard изпълнява ли високите си обещания? Защото това, което твърдят, звучи доста добре.

TorGuard предлага на своите клиенти цял набор от опции за поверителност, включително интелигентни DNS прокси, споделени IP адреси и специални IP адреси. В този преглед на TorGuard ще проучим дали тази компания наистина е в състояние да изпълни това, което обещава, и да предостави поверителност и анонимно сърфиране за своите клиенти.

Torgogu лого

Преглед

TorGuard е програма, която първоначално е направена за тези, които се интересуват от торент. Той се е доказал като един от най-добрите VPN за сеялки и пиявици на BitTorrent за осигуряване на техния уеб трафик. Благодарение на многото си функции за сигурност и над средните тестове през последните години, продуктът привлече по-голяма аудитория и се използва като глобален VPN.


FeaturesInformation
ползваемост: Лош потребителски интерфейс
Политика на регистрация: Няма политика за регистрация
Размер на сървъра: 3 000 ++ сървъра
Разпределение на сървъра: 50 държави
Поддържа: 24/7 обаждане, чат на живо и билети
Torrenting: Позволен
Streaming: Позволен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN протокол; 256-битово криптиране AES
Централно управление: САЩ
Цена: $ 9.99 / месец
Официален уебсайт: https://torguard.net/
Плюсове на TorGuard:
 • Лесен за използване и настройка
 • P2P е позволено
 • Прието е анонимно плащане
 • Избор на VPN протоколи
 • Частен DNS сървър
 • Седемдневна гаранция за връщане на парите
 • 1600 сървъра в 50 страни
 • Блокер за злонамерен софтуер
TorGuard минуси:
 • Колебания в скоростта на изпълнение
 • Възможна грешка за предотвратяване на течове IPv6
 • Основната версия не може да се свърже с Netflix с ограничен достъп

Може ли TorGuard да се вярва?

Изглежда, че TorGuard има политика за предварително записване. Когато погледнете техните условия и страницата им за политика на поверителност, те казват, че няма да съхраняват регистрационни файлове или каквото и да било използване на трафика. Те заявяват, че ще събират вашата информация, когато купувате техните продукти, но това е всичко. теоретично, това би означавало това те не биха имали ваша информация, която да продава на рекламодатели или да ги предава на държавни служители ако се покажат със заповед.

политика за поверителност на torguard

По-внимателно разглеждане на тяхната политика за поверителност обаче показва това TorGuard всъщност може да събира повече информация за вас, отколкото бихте искали. Например, на своята страница за поверителност те ясно посочват, че имейл адресите се съхраняват и се използват за изпращане на информация за абонаменти, опции за плащане и за изпращане на промоционални оферти.

Данните за плащане се използват за управление на клиентски регистрации, плащания и анулиране. Като се казва, те обещават това лични данни като номера на кредитни карти не се съхраняват.

Те казват, че дневниците на уеб сървърите на Apache редовно се прочистват. Това обаче звучи малко неясно. Какво означава редовно? Веднъж днес, веднъж седмица, веднъж година?

5eyesОсвен това в тяхната политика за поверителност се посочва, че никакви данни не се предоставят на трета страна, освен ако не се изисква от тях по закон. Това е страшно, защото пощенският адрес за TorGuard е в Орландо, Флорида в Съединените щати. Съединените щати са част от множество международни споразумения за споделяне на информация. Едно от тях се нарича алиансът "Петте очи". За съжаление, обществеността като цяло е в мрака, когато става дума за степента на информация, която се споделя от САЩ и други участници в алианса "Петте очи". Поради тази причина, ние използваме VPN услуги, които са базирани в Съединените щати.

Сигурност

TorGuard използва най-добре съвременните технологии с цел запазване на вашите данни. Един от начините за това е чрез поддържане на редица VPN протоколи, включително:

 • избор на протокол torguardOpenVPN
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • iKEV2

Опитните потребители могат да видят необходимостта от превключване между протоколи. Въпреки това повечето ще се справят най-добре, като се придържат към индустриалния стандарт на OpenVPN.

TorGuard предлага криптиране AES - 256. Това е стандартът, използван от правителствата и организациите за сигурност по целия свят, когато искат да шифроват поверителна или частна информация.

TorGuard се предлага със сигурни DNS сървъри, както и вградена DNS и IPv6 функция за защита от теч. Това добавя още един слой сигурност. Вграденият превключвател за убийство ви дава възможност автоматично да прекъснете връзката с Интернет, когато TorGuard не работи. Това означава, че няма да ви се налага да се притеснявате дали случайно сте забравили да включите VPN.

TorGuard ви позволява да защитите устройства с Android, Mac, Windows и iOS. Можете също да използвате тази услуга на DD - WRT и Tomato рутери. Няма значение откъде идва трафикът, вие сте в състояние да се защитите с TorGuard.

Ценообразуване

торгуардна цена

TorGuard има план за ценообразуване, който е доста прям. За 9,99 долара можете да закупите месечен план и да увеличите пътя си до годишен план, който е 59,99 долара. Както очаквате, закупуването на годишния план ще бъде най-икономичният вариант.

Един абонамент ще ви позволи да свържете пет устройства към услугата. Можете да добавяте допълнителни устройства за един долар на устройство на месец. Възможността за свързване на пет устройства с един абонамент е почти еднаква за курса с платени VPN услуги. TorGuard има най-добрите цени за добавяне на допълнителни връзки към устройството.

Има някои други добавки, които можете да закупите, включително статичен специален IP адрес, защитен от DDoS IP адрес в страната Румъния, както и резидентни IP адреси в Съединените щати.

7 дни безплатна пробна версия на torguard

TorGuard не е най-евтината VPN услуга там, но също така не е и най-скъпата. Хубавото е, че обещават седемдневна гаранция за връщане на парите.

Считаме, че си струва да споменем, че на целевата си страница предлагат седемдневна безплатна пробна версия. Опитахме се да се запишем за безплатната пробна версия и не видяхме никакъв начин да го направим. Затова използвахме техния чат на живо, за да питаме за изпитанието. Казаха ни, че това не е седемдневна безплатна пробна версия, а вместо това седемдневна гаранция за връщане на парите. След това ни насърчиха да закупим продукта и казахме, че ще ни хареса.

Да не искаме да плащаме за нещо и да не си върнем парите, попитахме колко време ще отнеме да получим възстановяване на сумата, ако анулираме продукта. Отговорът беше молба за отваряне на билет.

излишно да се каже, това взаимодействие не ни изпълни с увереност.

начини на плащане

TorGuard приема няколко различни видове плащания, включително всички основни кредитни карти, PayPal, cryptocurrency, както и редица карти за подаръци в магазина.

TorGuard и Torrenting

TorGuard в основата си е услуга, която е направена за торентинг. Някои VPN услуги ще таксуват допълнително за своите клиенти, за да получат достъп до торент сървъри. TorGuard поддържа нещата прости, като предлага неограничена честотна лента и неограничена употреба по цялата им мрежа. Те водят нулеви записи какво се случва на техните торент VPN и прокси сървъри. Това означава, че клиентите имат увереността, че могат да изтеглят при пълна поверителност.

TorGuard е чудесна опция за хора, които искат да държат „големия брат“ встрани, или за тези, които са просто загрижени за предотвратяването на доставчика на интернет услуги да заглуши лентата си.

Ще работи ли Netflix с TorGuard?

Между Netflix и VPN има постоянна война. Хората от цял ​​свят искат достъп до заветното американско поточно съдържание на Netflix. Когато за първи път използвате TorGuard, за да опитате да получите достъп до Netflix, най-вероятно ще бъдете посрещнати с страховития екран за грешка в Netflix.

netflix не бе успешно

Това е така, защото TorGuard разбра, че опитът да се бори срещу последователното блокиране на Netflix на споделени IP е почти немислима битка. Това беше нещо, което те не можеха да продължат. Така те измислиха гениално решение. Вместо да предлагат на потребителите си споделени IP адреси, те започнаха да предоставят на потребителите си специални поточни IP адреси с единствената цел да заобиколят гео блокирането на Netflix. Тъй като получавате специален IP адрес, който използвате само вие, шансовете този IP адрес да стане в черен списък са малко.

Разбира се, трябва да плащате малко повече всеки месец за специален IP адрес, но това може да е точното решение, което търсите, особено ако цялата причина, поради която получавате VPN, е да получите достъп до гео ограничен стрийминг съдържание като Netflix.

Къде са разположени сървърите на TorGuard?

Torguard сървър местоположенияЕдно нещо, което разглеждаме, когато преглеждаме VPN доставчиците, е редица сървъри, които те имат. Очевидно е, че колкото повече сървъри са на разположение, толкова по-голям шанс имате да намерите такъв, който не е много претъпкан, което ви дава малко повече честотна лента.

TorGuard има повече от 3000 сървъра и може да се похвали със стабилно географско разпространение. Това означава, че ако пътувате по света, ще ви бъде по-лесно да намерите сървър с по-ниска латентност и подобрена производителност. С удоволствие отбелязахме, че TorGuard имаше сървъри в Африка, Близкия Изток и Индия.

Тест за скорост

torguard speedtest

Тестовете за скорост се извършват с помощта на 50 Mbps влакнеста връзка с най-силния шифър AES-256 / HMAC SHA512 / RSA-2048. Американският VPN сървър е тестван с помощта на базирания в Ню Йорк тестов сървър, а VPN сървърите на Обединеното кралство и Холандия са тествани с използване на базиран в Обединеното кралство сървър.

Както показват графиките, VPN се справи с бързи темпове, особено след като бяха използвани най-силните настройки за криптиране.

заключение

TorGuard показва някакво обещание. Той има относително начална цена и редица добавки, които ви позволяват да персонализирате своето преживяване. Има редица налични сървъри, а VPN е оптимизиран за торент.

Не бяхме впечатлени от някои аспекти на политиката за поверителност, както и подвеждащите цени. Самото приложение е просто, но му липсва лекотата на използване на много от другите VPN, които разгледахме. Това определено е VPN, насочен към поверителност.

Ще кажем, че поддръжката и обслужването на клиентите изглежда са с високо качество. Когато задавахме въпроси относно ценообразуването, получихме почти незабавен отговор. Като цяло, TorGuard е над средното ниво на VPN, което има още малко нарастваща работа, така че даваме им 3,5 звезди от 5.

Макар че някои от вас може да са доволни от VPN като TorGuard, не можем да ви обвиняваме, ако все пак искате да се огледате. За щастие имаме няколко препоръки, които на практика са златният стандарт, към който се стреми всяка друга компания. Спестете се от часове на проучвания и просто разгледайте нашите отзиви NordVPN и Surfshark. Обещаваме, че няма да останете разочаровани от това, което намерите.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me