Преглед на VeraCrypt: Превъзходен софтуер за криптиране на дискове с отворен код

Ако търсите решение за криптиране и софтуер с отворен код е вашето нещо, не търсете повече.

дизайн на лого на veracryptАко имате сърбеж за криптиране на някои данни, VeraCrypt е софтуер за криптиране на дискове с отворен код, който просто може да осигури salve.

Някои от основните му характеристики включват:

 • Възможността да се създаде виртуален криптиран диск вътре във файл и след това да се монтира виртуалният криптиран диск, сякаш е истински диск
 • Шифровайте цял дял или устройство за съхранение, като флаш устройство или твърд диск
 • Възможността за криптиране на дял или диск, ако е инсталиран Windows
 • Тръбопровод и паралелизация дават възможност за четене и запис на данни със същата скорост, както ако устройството не е криптирано
 • Съвременните процесори позволяват да се ускори криптирането с твърди проводници
 • Дава правдоподобна отрицателност, ако сте били принудени да разкриете паролата си. Скритите обеми и скритите операционни системи осигуряват допълнителна защита

Какво означава всичко това? Нека се потопим по-дълбоко и да го направим кристално чист.

Какво прави VeraCrypt за вас?

veracrpyt блок-схемаVeraCrypt подобрява и повишава сигурността на алгоритмите използва се, когато системите и дяловете са криптирани. Те са направени практически имунизирани срещу новите развития в случай на груби атаки.

Това е отворен код, безплатен софтуер за криптиране. Той може да кодира папки, файлове и системи. Дава ви допълнителна защита срещу кражба на данни и течове на данни. Създаден е начин за справяне с някои проблеми със сигурността и уязвимостите, които бяха наблюдавани с TrueCrypt.

Други функции на VeraCrypt включват:

 • Защита срещу атаки от студена обувка
 • Няма достъп до заден вход
 • Създава томове за шифроване при движение
 • Спира течовете на данни
 • Предотвратява кражба на данни

Възможността за генериране на томове за криптиране в движение означава, че вашите данни се кодират автоматично непосредствено преди съхранението им. И вашите данни се дешифрират моментално, докато се зареждат. Не се изисква допълнителна намеса от ваша страна. Никакви данни, които се съхраняват вътре в криптиран том, не могат да бъдат декриптирани или прочетени, ако потребителят няма правилната парола, криптиращи ключове или ключов файл. Можете да шифровате цяла система за архивиране, включително имена на папки, имена на файлове, цялото съдържание на всеки файл, метаданните, свободното пространство и други.

Защо предпочитаме VeraCrypt пред конкуренцията

VeraCrypt и BitLocker се конкурират помежду си. Предпочитаме VeraCrypt, защото е с отворен код и лесно достъпен. С BitLocker трябва да стартирате Windows 10 Pro, преди дори да мислите за използването на програмата. Повечето хора, които излизат и купуват нов компютър, ще получат нещо, което има домашна версия на Windows. VeraCrypt може лесно да се използва и инсталира на Windows, както и на цял набор от други операционни системи.

съветник за създаване на обем veracrypt

VeraCrypt е лесен за използване. Просто трябва да инсталирате програмата и да преминете през процеса на настройка. Дори и нетехнологичните здрави индивиди могат да го разберат. Това не е продукт до ключ. Под това имаме предвид, че за да може продуктът да работи, не е просто въпрос на превключване на квадратче за отметка. Ще трябва да преминете към процеса на създаване на диск за възстановяване, в случай че всичко се обърка.

VeraCrypt ви позволява да създадете операционна система за примамка. Ако сте принудени да дешифрирате, трябва само да декриптирате операционната си система, но вашите данни могат да останат криптирани. По принцип това, с което се стремим е, че VeraCrypt е мощна програма. За да извлечете максимума от това, ще трябва да сте готови наистина да го научите и да го използвате. Но след като разберете само няколко прости процеса, ще можете да го използвате с малко или без допълнителни усилия.

репер

VeraCrypt се предлага оборудван с инструмент, който ви позволява да сравните поддържаните алгоритми за криптиране. По този начин знаете кои алгоритми ще ви осигурява най-доброто представяне.

Можете да изберете поддържания алгоритъм за криптиране, който искате при създаване на нови контейнери или криптиране на томове в системата. Препоръчваме ви да изберете един от бързите алгоритми, тъй като той ще ускори драстично процеса на криптиране.

VeraCrypt: Продукт, който се фокусира върху сигурността

формат на обем veracrypt

Инструментите за шифроване са толкова добри, колкото и сигурността, която предлагат. VeraCrypt поддържа редица методи за криптиране. Разполага със силни защитни ключове. Една от причините за силната сигурност на VeraCrypt е тази същите хора, които са разработили VeraCrypt, също са разработили TrueCrypt.

Имаше някои проблеми със сигурността с TrueCrypt. Тези проблеми със сигурността бяха разгледани във VeraCrypt, правейки продукта още по-сигурен.

Разбира се, това не означава, че VeraCrypt е перфектният продукт. Съществуват някои опасения относно злонамерен софтуер и някои проблеми с физическия достъп. И макар да сме доволни от факта, че разработчиците на VeraCrypt направиха много за справяне с проблеми, които направиха TrueCrypt по-малко сигурни, отколкото искаха да бъдат, VeraCrypt все още има някои проблеми със сигурността, с които програмистът ще трябва да се справи.

Разработчиците на VeraCrypt не поддържат TMP. Това е така, защото TMP е било компрометирано в миналото. Това не е лесен подвиг, но е направено. Има редица добри програми за криптиране. Факт е, че VeraCrypt е по-силен. Той осигурява безпроблемна и прозрачна опция за тези, които се интересуват от дисково криптиране.

Силата на правдоподобната отрицателност

опции за криптиране на veracryptЕдно от най-мощните предимства на VeraCrypt е, че имате правдоподобно опровержение. С други думи, можете да отречете знанията за наличието на чувствителна информация на вашия компютър, защото няма начин да докажете, че споменатата чувствителна информация съществува на вашия компютър. Разбира се, че лицето, което ви обвинява, може да приемете, че тъй като криптирате данните си, вие защитавате нещо чувствително. Но няма начин да го докажа.

VeraCrypt прави възможна вероятност за отказ, като ви позволява да скриете един том вътре в друг том, който е невидим. VeraCrypt ви позволява също да създадете криптирана ОС. Няма начин да се докаже, че съществува скрит обем или скрита операционна система, следователно правдоподобна опровержимост.

Устройство, което е криптирано с помощта на VeraCrypt или дял, който е криптиран, ще има произволни данни без тип подпис, които биха дали индикация, че данните, които съдържат, не са случайни. И е почти всичко невъзможно да се докаже, че криптиран дял или криптирано устройство е криптиран том на VeraCrypt.

Какво е скрита операционна система?

Създаването на скрита операционна система прави възможно запазването на правдоподобна отрицателност. Стига да следвате указанията за създаване на скритата операционна система, съществуването на операционната система трябва да бъде невъзможно да се докаже. Чудесен начин да се гарантира правдоподобна опровержимост, когато става въпрос за скритата операционна система, е създаването на примамка на операционна система.

обем за криптиране на veracryptVeraCrypt създава зареждащ механизъм, който се съхранява на диска за възстановяване на VeraCrypt или някъде в системата, но не е криптиран. Така че, очевидно, ако зареждащият механизъм е там, трябва да има и система, която е шифрована от VeraCrypt някъде на компютъра.

VeraCrypt ви помага да заобиколите това, като ви позволява да създадете втора криптирана операционна система, докато създавате истинската скрита операционна система. Системата на примамка не би съдържала никаква чувствителна информация за нея. Той не е инсталиран в скрит обем, така че съществуването е ясно за всички. По този начин, ако някой се опита да ви принуди да разкриете паролата за удостоверяване преди зареждане, можете. Всичко, което ще изложите, е вашата примамка.

Като правило, ако ще създадете операционна система за примамка, трябва да го използвате често или иначе нещо може да изглежда подозрително. Добре е да използвате операционната си система за примамка, когато се занимавате с дейности, които нямат нищо общо с чувствителни данни. Последното нещо, което искате, е човекът, който се опитва да разкрие вашите чувствителни данни, за да забележи, че операционната ви система за примамка едва се използва, което може да накара те да станат подозрителни, че има някаква скрита система на компютъра.

дял примамка veracrypМожете да запишете данните си на дяла на примамка и да не се притеснявате, че скритият ви обем изобщо ще бъде повреден, тъй като системата за примамка не е инсталирана на външния обем. Това означава, че устройството ви ще има две пароли за удостоверяване преди зареждане, които са напълно отделни. Единият ще предостави достъп до системата примамка, а другият е за операционната система, която е скрита на вашето устройство.

Това също ще означава, че ще имате трета парола за външния том. Това е обикновена парола за обем на VeraCrypt, която бихте могли да дадете на никого, без да ги уведомявате, че съществува скрит том или скрита операционна система. Общо ще имате три пароли. Две от тях могат да бъдат дадени на всеки, без да разкриват операционната система, която се използва за защита на вашите чувствителни криптирани данни.

заключение

VeraCrypt е чудесен инструмент за поверителност. Той предлага високо ниво на сигурност, лесен е за употреба и е програма с отворен код, така че е безплатна. VeraCrypt може да се използва за Windows, Mac OSx и Linux.

С VeraCrypt, еднократно криптиран обем може да бъде достъпен едновременно от множество операционни системи по мрежа. И все пак самият VeraCrypt не осигурява същата защита, която бихте получили от най-добрите VPN мрежи наоколо.

Топ VPN ще запази данните или личните ви данни на компанията ви. VPN ще кодира комуникацията между сървърите. Когато вашите данни се прехвърлят, те се кодират, така че външни лица не могат да ги прочетат.

Комбиниране на Veracrypt и NordVPN - Максимална сигурност + анонимност

Възможно е вашето локално устройство да е криптирано, но интернет трафикът ви все още не е. Ако търсите перфектната двойка, тогава препоръчваме NordVPN. NordVPN предлага хиляди сървърни местоположения в най-важните зони по целия свят. Те имат ясна политика без регистрация и несравнима поддръжка на клиенти.

NordVPN е лесен за употреба и прост софтуер, който отразява ангажимента на компанията за защита на личния живот на своите клиенти. С тази VPN на първокласно ниво няма скрити такси или клаузи. Те не се опитват да продават продукти и вие можете да използвате услугата на цели 6 устройства само с един абонамент.

Основна характеристика на NordVPN е патентованата технология, която използват, за да позволят на повечето им сървъри да заобиколят гео ограничения за услуги като Netflix. Можете да целунете сбогом гео блокиране.

Тъй като тяхната юрисдикция е в Панама, вие сте защитени от редица правителствени програми за наблюдение, които заплашват да застрашат вашата поверителност.

 • NordVPN има феноменална поддръжка на клиенти, предлага 24/7 чат на живо
 • NordVPN има специални сървъри, които позволяват торент
 • Плановете на NordVPN варират от 2,99 долара на месец до 11,95 долара на месец

NordVPN може да е малко по-скъп от някои от другите VPN мрежи на пазара, но е важно да запомните, че с VPN мрежите получавате това, за което плащате.

Не губете времето или парите си на подпарни VPN мрежи, които в най-добрия случай не работят или в най-лошия случай застрашават личната ви информация и сигурността ви.

Добавете свой собствен отзив:

Правим всичко възможно независимо изследване на продукти, за да помогнем на нашите читатели да вземат решения. Като се има предвид, ние също искаме да чуем вашите мнения. Приемаме индивидуални отзиви, които са информативни и не промоционални. Моля, попълнете формата по-долу и ние ще публикуваме отзива ви. Промоционални прегледи от самите компании няма да бъдат публикувани. Благодаря!

--- Моля, изберете скорост ---
Средно аритметично
Бавен
Бърз
?>

--- Моля, изберете използваемост ---
Лесен за използване
Леко усложнена
Много сложно
?>

С натискането на бутона по-долу потвърждавам, че съм чел и приемам Условията за ползване.

ДОБАВЕТЕ МОЯТ ПРЕГЛЕД

0
1859

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me