Proton VPN – опитни лидери по сигурността (могат ли да ги доставят?)

ProtonVPN все още не е впечатляваща услуга, но изглежда те се стараят много. Ето моето мнение за това как те се изправят срещу конкуренцията.

ProtonVPN е произходът на харвардските физици, които бяха зад ProtonMail. Твърдението на ProtonMail за славата е фактът, че той е бил настанен в подземен бункер. ProtonVPN е виртуална частна мрежа, създадена да осигури вашия уеб трафик.

ProtonVPN е услуга, която е фокусирана върху осигуряване на сигурност. За негова заслуга, това е една от единствените VPN услуги, които предлагат наистина безплатна опция. Това е добра услуга. Но дали това би било квалифицирано като най-доброто VPN? Нека разгледаме няколко фактора, които могат да ни помогнат да определим отговора.

Преглед

FeaturesInformation
ползваемост: Лесен за използване
Политика на регистрация: Няма политика за регистрация
Размер на сървъра: 3 000 ++ сървъра
Разпределение на сървъра: 61 държави
Поддържа: билет
Torrenting: ограничен
Streaming: ограничен
VPN протокол и криптиране: OpenVPN протокол; AES-256 криптиране
Централно управление: Швейцария
Цена: $ 4 / месец
Официален уебсайт: https://protonvpn.com/
Професионалисти:
 • Сървърите са физически защитени
 • Добри политики за поверителност
 • Интернет клиентът е лесен за използване
 • P2P приятелски
 • Може да включва ProtonMail
 • Сигурни основни връзки
Недостатъци:
 • Ограничени сървъри и сървърни местоположения
 • Проблеми със скоростта на сървъра
 • Не всички клиенти получават пълен достъп до функциите на сървъра
Характеристика:
 • Три локации на сървъра с безплатната версия на VPN
 • AES - 256 криптиране
 • 2048 - битово криптиране на RSA ключ
 • HMAC с SHA256 за удостоверяване на съобщения
 • Отворете VPN протоколи
 • Поддържа PPTP L2TP / IP сек
 • Базирана в Швейцария компания
 • Proton VPNs Secure Core се намира на 1000 м под повърхността в заслон от изпадане
 • Kill превключвател
 • Доклад за прозрачност
 • Военен канар

Можете ли да се доверите на ProtonVPN?

Когато определяме дали VPN е надежден или не, едно от първите места, които искаме да погледнем, е тяхната политика за поверителност. Обсъждайки тяхната философия, ProtonVPN казва, че те се ангажират да защитават поверителността на своите потребители. Това означава, че те събират минималния обем информация, необходим с цел да позволят на своите клиенти частно и анонимно изживяване.

политика на протоколи за протониProtonVPN обещава да не събира никакви регистрационни файлове. Като такива, те се ангажират да не споделят информация за вашите връзки или уебсайтовете, които посещавате.

Те запаметяват една единствена времева марка на най-новата дейност във вашия акаунт за вход в акаунта. Това не включва информация за това откъде сте влезли или колко време сте влезли. Това е стандартна практика с всички VPN. Това им позволява да гарантират, че клиентите не злоупотребяват с тяхната услуга, като имат повече хора, които използват VPN, отколкото разрешенията за абонамент. Временната марка се презаписва всеки път, когато се свържете отново със сървъра.

Някои се чудят как ProtonVPN е в състояние да избегне запазването на данните от дневника, тъй като това е задължително според швейцарското законодателство. ProtonVPN даде подробно обяснение на това в своята политика за поверителност. Отделението от техния блог е, че законите, които изискват запаметяване на информацията за регистрация, се прилагат за основните далекосъобщителни оператори, което ProtonVPN не е. Така че те не са засегнати от тези закони.

Безопасни ли са сървърите на Proton Mail?

protonvpn няма политика за регистрацияДруги са загрижени, че много от сървърите на ProtonVPN не се намират в Швейцария. Вместо това те са разположени в страни като Канада, Съединените щати и Китай, където се налагат неща като регистрация и наблюдение. Така че човек би могъл да попита как биха работили политиките без регистрация в тази ситуация. Отговорът е, че политиката е една и съща, независимо от това къде се намират сървърите. Според ProtonVPN сървърите им не съхраняват никаква лична информация, така че е безопасно да се свържете с всяка страна, която потребителят би искал.

ProtonVPN е отворен и предварително за това, че те знаят дали определен клиент е свързан към VPN услугата или не. Но това е вярно с всяка VPN услуга там. Това, което харесваме при ProtonVPN е, че те са достатъчно отговорни да разкрият този факт. За нас това е добро нещо.

Освен това фактът, че те проследяват времеви отметки за опити за влизане, е добър, защото им позволява да се защитят от груби атаки. VPN услуга, която казва, че не регистрира опити за влизане, е или лъже, или те не са съобразени със сигурността.

Така че след като разгледаме различни аспекти на тяхната политика за поверителност, смятаме, че ProtonVPN е честен,. Те са предварително за това какво ще искат и няма да събират. Те са подкрепени от лица, които имат дългогодишен опит в областта на поверителността на данните и които приемат сериозно защитата на личния живот на своите клиенти.

Тъй като са швейцарска компания, те не са обект на законодателството на ЕС. Те не са член на петте очи или на 14-те програми за наблюдение, ръководени от САЩ. Както споменахме по-горе, Швейцария също прие някои закони за надзор, които ни карат да мислим два пъти. Тези закони изискват телекомуникационните оператори да съхраняват регистрационни файлове за 12 месеца. Поради неяснотата на формулировката, човек може да се отдалечи, вярвайки, че това не се отнася за имейли и VPN услуги. Това е тактиката, която предприема ProtonVPN.

Цени на ProtonVPN

ProtonVPN предлага четири различни метода на ценообразуване. Всяка ценова точка предлага незадължителни отстъпки, ако плащате годишно.

protonvpn цени

Първото ниво на обслужване е безплатно. Това обаче е много ограничена услуга. Имате достъп до сървъри само в Холандия, САЩ и Япония. Не се предлагат допълнителни функции. Ако обаче се регистрирате за безплатната услуга, имате възможност да изпробвате платената услуга седем дни безплатно. Така че това е добър вариант, ако искате да усетите дали услугата на ProtonVPN ще работи за вас.

Следващият вариант е основният им план за $ 4. Имате достъп до всичките им сървъри. Можете да свържете едновременно две устройства. Скоростта на услугата е по-висока от тази, която получавате с безплатната опция, но това не е най-бързата им скорост.

Следващият вариант е 8 долара на месец. Ограничението на връзката ви е увеличено до пет устройства. Тук получавате достъп до най-високата им скорост, техните торент сървъри и тяхната Secure Core. За парите това е най-добрият план. Той ви дава всичко, което ще ви трябва от VPN.

protonvpn метод на плащанеКрайният план е 24 долара на месец, изплащани веднъж годишно. Този план е много близък до плана за $ 8 с изключение на това, че вие ​​също получавате достъп до ProtonMail.

Можете да платите с PayPal или основна кредитна карта.

ProtonVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това обаче не е пълна гаранция за връщане на парите. Това е гарантирана гаранция. Така получавате възстановяване само за неизползваната част от месеца. Ако използвате услугата пет дни, ще получите възстановяване на неизползваните 25 дни. Това честно казано не е добра политика за възстановяване на суми, особено когато погледнете други услуги, предлагащи пълна без въпроси гаранция за връщане на парите.

От положителна страна, според техните условия на обслужване, ProtonVPN може да предостави удължено възстановяване на своите клиенти, ако по някаква причина тяхната услуга или не е била налична, или е нестабилна. Това ще стане, след като титулярът на акаунта направи заявка. Всички възстановявания се обработват в рамките на 14 дни от заявката.

ProtonVPN скорост на сървъра

ProtonVPN има нормални скорости, използвайки план плюс. Тя е с около 13 до 15 процента по-бавна от незащитена връзка. Колкото по-близо сте физически до сървъра, толкова по-бързи са скоростите.

резултат на скоростта на protonvpnПроверката на връзката чрез техните плюс сървъри доведе до малко по-голяма загуба в скоростта на връзката. Очаквахме обаче това заради повишеното ниво на криптиране. Въпреки че имаше известна загуба на скорост, услугата все още беше достатъчно бърза, за да използва онлайн услуги за стрийминг.

Мрежовите връзки на Secure Core имаха най-ниската скорост от всички в услугата. Това може да се очаква, тъй като пътят за достигане до VPN сървъра за дестинации е допълнен с мулти-скачане. Тази добавена мярка за сигурност увеличава значително времето за ping и забележимо понижава скоростта на интернет.

резултат на скоростта на protonvpn2Започвайки с базова скорост на ISP надолу от 28 MB в секунда, криптираната връзка намалява скоростта до 18.46 MB в секунда. Говорим за 35-процентов спад в скоростта. Видяхме, че едни и същи резултати са верни независимо от сървъра. Скоростта спадна между 25 и 35 процента. Това е драстична загуба на скорост, но тя е достатъчно бърза, така че можете да се занимавате с интернет дейности, ако сте готови да пожертвате скорост за повишаване на поверителността в интернет.

резултат на скоростта на protonvpn3С безплатната VPN услуга ще забележите най-голямата скорост на връзката. Това е така, защото услугата предоставя достъп до малък брой сървъри с ниска честотна лента, които често са с натоварване.

Тук започнахме с базова скорост на изтегляне на ISP от 28,22 MB в секунда. Той спадна до около 15.5 MB в секунда. Това е спад от около 45 процента. И други тестови скорости спаднаха между 30 и 60 процента. В зависимост от това колко бърза е вашата първоначална ISP връзка, това може да доведе до забележим ефект и да повлияе на способността ви да се наслаждавате на сърфирането онлайн. Така че свободният избор всъщност не е добър вариант за хора, които рутинно използват интернет с VPN. Ако рядко се нуждаете от сигурна интернет връзка или сте ограничени с парите, тогава това може да е добър вариант за вас.

Разбиране на опцията за сигурни основни връзки

Една от характеристиките на горния слой на услугата е нейната Secure Core мрежа. Тази мрежа е група сървъри, разположени в Исландия, Швейцария и Швеция. Всички тези държави имат много мощни закони за поверителност. Сървърите, които изграждат мрежата на Secure Core, са в центрове за данни за екстремни защити.

Тези сървъри са изцяло притежавани и контролирани от ProtonVPN. Тези сървъри са свързани към Интернет, като използват собствен IP адрес, посветен на мрежата.

Това позволява на потребителите пълна защита срещу компрометирани VPN сървъри и страни с по-малко внимание към поверителността на Интернет, като например Китай. Или защитава потребителите от наблюдение в страни като Австралия, Обединеното кралство и Съединените щати.

Ако доставчикът на VPN в държава като Австралия е бил принуден да наблюдава трафика на VPN мрежата, те може да могат да използват корелациите във времето като начин за атака на поверителността на сърфирането в интернет на потребителя. Когато потребителят е свързан към мрежата на Secure Core, тези атаки за корелация на времето ще се проследят само до Secure Core мрежата на ProtonVPN. Това минимизира шанса, че органите на реда или държавната агенция ще могат да проследят истинския IP адрес на потребителя.

опция за сигурно ядро ​​protonvpn

Основната идея е, че връзката ви започва с мулти-скачане през Secure Core мрежите. Тогава прави окончателната си връзка с VPN сървъра на местоназначение. Ако се свързвате към сървър в Съединените щати с мрежата на Secure Core, трафикът първо ще премине през сървър в Исландия или Швейцария и след това ще отиде до VPN сървъра за крайно местоназначение в Съединените щати.

Местоположение на сървъра

protonvpn местоположения на сървъраProtonVPN има сравнително малък брой места на сървъра. При около 300, това е 90 процента по-малко от това, което имат другите VPN услуги. Например, NordVPN има повече от 4800 сървъра, а частният интернет достъп VPN има повече от 3500 сървъра.

Колкото повече сървъри има VPN компания, толкова повече опции има за подправяне на вашето местоположение. Ако пътувате много, искате достъп до близък VPN сървър, тъй като връзката ви ще бъде по-бърза в сравнение с тази, която е в друга държава или дори на друг континент.

ProtonVPN има 24 локации на сървъра. За негова заслуга те работят за увеличаване на броя на техните сървърни местоположения.

Това са Secure Core сървърите, които се използват за добавяне на допълнителна защита срещу компромиси с VPN крайната точка.

Това са стандартните сървъри, които се използват за осигуряване на високоскоростна връзка за абонатите.

Препоръчваме ли ProtonVPN?

Въпреки че ProtonVPN е сравнително нов в бранша, те имат техническата експертиза и поддръжката на екипа зад ProtonMail. В резултат ProtonVPN е защитена VPN мрежа. Те са добър вариант, но далеч не са в същата категория като най-добрите VPN услуги, които сме разгледали.

Техният клиент е лесен за използване с Windows. Мрежата Secure Core осигурява повишено ниво на сигурност. Въпреки това, това повишено ниво на сигурност идва със забележимо намаляване на скоростта.

7-дневно безплатно пробно векторно изображениеТе предлагат безплатна седемдневна пробна версия, в която можете да изпитате цялата мощ на VPN. Ако обаче някой иска да използва ProtonVPN като безплатна услуга, той ще бъде разочарован. Обикновено сървърите са наситени и затова скоростта на вашия интернет може да бъде намалена с до 50 процента.

Те имат приличен план за ценообразуване, като услугата $ 8 плюс е най-добрият избор за парите ви. Като се има предвид, смятаме, че на този VPN липсват много от функциите, които човек би очаквал от платена услуга. Основен недостатък за нас е броят на местата, в които имат VPN сървъри. Освен това в тяхната поддръжка на клиенти липсва опция за чат на живо.

Както казахме, това е сравнително нова компания. Когато посещавате техния онлайн форум, виждате, че те активно се ангажират със своите клиенти и предприемат стъпки за подобряване на качеството на предлаганата от тях услуга. Очакваме отново да прегледаме този продукт и да видим подобренията, които са направили. Но засега смятаме, че тази услуга не си струва парите.

VPN услуга, която струва цената - NordVPN

Искате ли VPN услуга, която предоставя качествена услуга на справедлива цена? Препоръчваме NordVPN.

NordVPN има хиляди сървъри, разпространени в 61 държави на 6 от 7 континента. Те имат ясна политика без регистрация и осигуряват най-добрата поддръжка на клиенти, която видяхме.

NordVPN е лесен за използване и отразява ангажимента на компанията да постави личния живот на своите клиенти на първо място. Няма скрити такси или клаузи. Можете да защитите няколко устройства само с един абонамент.

Тъй като те се намират в Панама, вие сте защитени от редица правителствени програми за наблюдение, които заплашват да застрашат вашата поверителност.

 • NordVPN има фантастична поддръжка на клиенти и предлага a 24/7 чат на живо
 • NordVPN позволява порой използване на специални сървъри
 • NordVPN има планове, които варират от $ 11,95 на месец до само 2,99 долара на месец
 • Повечето сървъри на NordVPN може да обиколи гео ограничено съдържание като Netflix

с NordVPN, получаваш това, за което плащаш.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me