Списък с измами за VPN: Услугите не си заслужават времето (Актуализация на 2020 г.)

Виртуалните частни мрежи съществуват от десетилетия.

Някога считани за ресурс, използван главно от корпорациите, сега те са често срещани за по-малки фирми и дори за физически лица. В най-доброто от светове, VPN осигурява по-голяма поверителност, улеснява управлението на сигурността в домашната ви мрежа, обществените мрежи и като цяло предотвратява попадането на информация в грешни ръце.

За съжаление не всички доставчици на VPN предлагат едно и също ниво на обслужване и поддръжка. Те може да са добри да вземат парите ви, но осигуряват по-малко от предимствата, които претендират да предлагат. Ако мислите да инвестирате в VPN или евентуално да преминете към друга услуга, стъпвайте внимателно.

Ето някои ресурси, които ще ви помогнат да сте наясно с по-популярните VPN измами и дори някои предложения за най-лошите VPN услуги, които да избягвате.

Признаците за измама на VPN

Поради лесния достъп до информация днес хората вече могат да вземат по-информирани решения за покупка. Обаче понякога това, което казват, не е това, което винаги правят.


На пръв поглед сделките, предлагани от VPN компания, може да изглеждат честни и доста скъпи. Но след по-внимателна проверка много от тези обещания очевидно са твърде трудни за спазване ... Когато VPN-ите имат широки изявления за своите услуги - а не конкретни, конкретни подробности - това е предупредителен знак.

Когато нещо изглежда малко прекалено хубаво, за да е истина, има разумен шанс, че нещо не е съвсем правилно.

Това са едни от най-популярните измами около днес и това е причина. Всички те са предназначени да заблудят клиентите по един или друг начин. Затова не очаквайте всичко да е видно в началото.

Не всички VPN ви казват всичко направо

интернет фишингВиждате изявления в описанията на продуктите, които ви карат да мислите, че разглежданият VPN върши чудесна работа, защитаваща вас и вашия бизнес. Много се говори за това как услугата не поддържа дневници на дейностите, но какво казва материалът за продажбите други видове трупи?

  • Запазва ли услугата дневници за връзка за определен период от време?
  • Включват ли тези регистрационни файлове вашия първоначален IP адрес или други данни, които разумно могат да бъдат проследени до вас?
  • Има ли нещо в дневниците, съхранявани от услугата, което показва какъв вид файлове сте споделили или изтеглили?

Както при всеки тип изследвания, плаща, за да имате предвид петте W, преди да се ангажирате с която и да е VPN. Винаги питайте: кой, какво, кога, къде и защо.

Ако не можете да получите отговорите, това е добър знак, който е различен NordVPN която има ясна политика без регистрация, другата VPN не върши толкова добра работа за запазване на вашата онлайн активност, както екипът по продажбите би искал да мислите.

Тази безплатна VPN може да свърши разходите доста малко

Вече знаете, че има безплатни VPN услуги, както и услуги, които се базират на такса. Преди да приемете, че безплатна е достатъчна за вашите нужди, уверете се, че разбирате какво ще направи и няма да предостави по отношение на запазването на вашите данни и не поддържане на регистрационни файлове.

платено срещу безплатно vpn

Със сигурност има безплатни VPN услуги, които вършат отлична работа като Surfshark. Други не са толкова силни, що се отнася до сигурността и дори могат да имат оперативни предизвикателства, които ви оставят без възможност да влизате, когато сте извън града. Това ви оставя и каквито и да са взаимодействия, които провеждате онлайн, без много в начина на защита.

Разберете какво можете да прекъснете системата и каква сигурност използва VPN екипът за предотвратяване на нарушения.

Също така помага да разберете дали те запазват всякакъв вид дневници дори за един ден. Това може да означава, че се опитвате да получите директни отговори на вашите въпроси. Ако получавате само избягвания, приемете това като знак, за да преминете към друг доставчик.

Ограничения за поточно предаване и други функции

Знаете ли, че не всички VPN услуги позволяват стрийминг от някои от по-популярните сайтове като Netflix.com?

През последните години някои от тези сайтове предприеха правни действия, за да предотвратят този достъп или да изискват някакво обезщетение, за да го позволят. за жалост, не всички доставчици на VPN са предварително запознати с това, кои сайтове не могат да бъдат предавани или ако има някакъв вид такса, която ще се прилага.

съобщение за грешка в netflix

Помислете за ситуация, когато поточните предавания в късна нощ са част от семейния уикенд. Като внимателен човек, вие решавате да запазите анонимността на трафика.

Тъй като вашият доставчик на VPN не спомена, че не можете да предавате поточно съдържание в популярния сайт, който използвате, в крайна сметка изпускате това важно семейно време за свързване.

Изглежда малко тривиално? Не мислим така ...

VPN услугите са проектирани да шифроват и осигуряват вашата онлайн активност и това включва стрийминг. Принуждаването ви да пожертва поверителността на вашите данни, за да предавате видео съдържание онлайн просто не е за VPN.

Ограничения за поточно забавление, след като доставчик на VPN обеща неограничен стрийминг, е голям червен флаг. Ако разберете, че доставчик на VPN твърди, че предоставя достъп, а той не е или ако трябва да плащате такси, когато ви е било обещано друго, време е да преминете към друг доставчик на услуги.

Не всичките ви устройства работят с VPN

как работи vpn рутер

Регистрирахте се с VPN, защото твърдеше, че е съвместим с всички ваши устройства и с всички операционни системи на тях.

Това е особено важно, ако пътувате вие ​​или някой от вашите служители. Какво се случва първия път, когато сте в пътуване и не можете да свържете телефона си с VPN? Това ще ви попречи да вършите работа, която изисква по-високо ниво на сигурност?

Внимавайте, че VPN работи с всички устройства и операционни системи. Отидете с услуга, която подробно описва кои устройства и какви системи се поддържат VyprVPN който има ясни подробности относно съвместимостта.

Тази велика VPN може да се използва за създаване на BotNet

Какво е ботнет? Ботнет е мрежа от устройства с възможност за интернет, които се улавят със злонамерен софтуер и след това се използват от контролер, без собствениците да знаят какво се случва.

Вярвате или не, уязвимостите на VPN могат да компрометират компютъра ви, превръщайки се в армия от ботнети. Това означава, че някои от вашите ресурси могат да бъдат използвани за събиране на други без пари, като изпращате имейли или заключващи системи за откуп.

Това е още една причина да задавате въпроси относно сигурността на платформата. Ако услугата не актуализира редовно защитите, рискувате, дори ако те не поддържат регистрационни файлове. Вашата активност в реално време е достатъчна, за да ви направи евентуална жертва. 

Доживотни абонаменти, които изтичат

Виждали сте VPN услуги, които предоставят доживотни абонаменти. Но наистина ли го правят?

... Има някои VPN, които наистина стоят при тази оферта, стига услугата да остане в бизнеса. Други може да ви изпуснат след година или две, понякога без предупреждение.

VPN измама за цял живот

Ако вашият доставчик на VPN отпадне съществуващия абонамент за цял живот, ще останете без защита и поверителност. Отнема време, за да намерите друга подходяща услуга, така че вие трябва да бъдете внимателни при избора на вашия доставчик на VPN и пакетите, на които ще разчитате.

Преди да решите, че доживотният абонамент е истинската сделка, разгледайте общите условия. Какво би позволило да се анулира този абонамент? Ако не ви е приятно с това, което откривате, намерете различна услуга.

Приложението за печално известна VPN измама

Не липсват VPN приложения, разработени за всички видове смартфони. От Android до Apple, магазините разполагат с множество опции - но не всички от тях са законни.

Известно време Apple премахна VPN приложение, което се използва за измама на хора от по-големи суми пари. В този случай имаше предложение за безплатна пробна версия и информация за автоматично подновяване в края на пробния период, която беше по-малко от ясна. Преди приложението да бъде премахнато от магазина на Apple, стотици хора плащаха прекомерни ставки и изпитваха проблеми да излязат от споразумението.

Ако условията не са ясни, приложението не си заслужава времето. Преминете към предходната информация за всички такси и такси и как да се откажете, преди да завърши безплатният пробен период.

В движението ви има очи, дори ако няма дневник на активността

наблюдение на очитеДруга измама е свързана с достъпа в реално време до вашите данни. По същество зловредният софтуер присъства и улавя вашето сърфиране, изтегляне на файлове, гледане на видео и други дейности, докато тече. Едно или повече от устройствата, използвани за влизане в VPN, могат да бъдат засегнати.

Само по себе си няма дневник на активността, но по-късно вашите действия се използват за генериране на целеви маркетинг под формата на имейли, текстови съобщения и рекламни показвания. В зависимост от това какво правите онлайн, че информацията може също да се използва е някакъв опит за изнудване на пари.

Търсите VPN услуга? Зачеркнете ги извън списъка!

Нужно е само едно бързо онлайн търсене, за да намерите повече VPN услуги, отколкото някога сте предполагали, че съществуват. Някои от тях всъщност са услуги за регистрация на VPN, които в крайна сметка не предоставят никакви ползи.

Други действително работят, но не по начина, по който твърдят. Най-добрият ви залог е винаги да търсите онлайн отзиви, и попитайте наоколо и вижте какво хората във вашата социална или бизнес мрежа могат да знаят за всяко VPN, което обмисляте.

За да започнете, ето няколко примера за измамни VPN услуги, които НЯМА да са това, от което се нуждаете.

Liberty VPN

Лого на VPN на LibertyVPN услуга, която не иска да ви уведоми къде е базирана, не си струва времето. Хвърлете по отношение на услугата, които са объркващи и не могат да деблокират поточни услуги и ще сте сигурни, че сделката не е добра.

Когато месечните разходи не осигуряват много широчина на честотната лента и политиката за възстановяване е по-объркана от условията и условията, добре е да потърсите другаде.

Liberty VPN предоставя всичко по-горе. Ако все пак се нуждаете от по-голям стимул да не се регистрирате.

  • Нямате възможност да използвате Skype от определени държави
  • Няма едновременни връзки
  • Има някакъв въпрос кои устройства се поддържат и до каква степен
  • Ще ви изпуснат без предупреждение, ако случайно нарушите някое от трудно разбираемите условия
  • Още по-лошото е, че ще бъдете оценени като голяма такса за „отпадане“

Betternet VPN

Лого на Betternet VPNBetternet VPN има обнадеждаващо име, което има за цел да вдъхне доверие. За съжаление, това е сред безплатните VPN услуги с по-малко от вдъхновяващи мерки за сигурност.

Потребителите съобщават за проблеми със злонамерен софтуер и последващи проблеми. Това означава, че вашите данни се събират и вероятно е продаден на най-високия участник в търга.

Не се изненадвайте, ако не можете да получите правилни отговори от техническите или екипите за поддръжка. Те не са известни с това, че са най-удобните хора.

Бъдете наясно, че докато Betternet рекламира политика с нулев дневник, те поддържат дневници за връзка. Не е ясно колко дълго се съхраняват тези дневници.

VPN за защита

Лого на VPN за защитаКакъв е смисълът да имате VPN, ако той няма да стои? Това е един от основните проблеми с VPN за защита. Престоите им са значително по-големи от конкуренцията и има някакъв въпрос за това колко сигурни клиенти са дори когато мрежата е работеща.

Някои клиенти съобщават също за проблеми със потока и забелязват смущение в спама, което изглежда странно свързано с активността на сърфиране, докато сте влезли в мрежата. Други отбелязват, че поддръжката на клиентите им изглежда не е в цикъла, когато възникнат проблеми, оставяйки всички несигурни какво се случва.

Освен ако не се радвате на хаос и не ви харесва идеята да се чудите кой има вашите данни, най-добре би било да потърсите услуги на друго място.

Точка VPN

dotvpn логоКакво мислите за VPN, който се основава на една държава, но основно оперира сървъри в една от страните, които са част от споразумението "Петте очи"?

Какво ще кажеш сървъри в държава, която има известна реципрочност по отношение на споделянето на данни с други държави? Освен ако не знаете как това се отразява на поверителността ви и не сте добре с него, да изберете услуга като Dot VPN НЕ е за вас.

Базирано в Хонг Конг със сървъри в Германия, можете да се обзаложите, че се поддържат журнали за връзка и използване. В случая на тази VPN, това означава записи на ръка до две години.

Комбинирайте това с репутация за лошо изпълнение и трябва да се чудите защо някой би рискувал да се регистрира.

OneVPN

onevpn логоНедоволни от производителността или от факта, че OneVPN поддържа дневници на връзката, докато изрежда политика за нулев дневник? В края на краищата, никакви дневници не означават никакви трупи.

Това е много лошо. Те имат начини да заобиколят гаранцията си за връщане на пари, която остави някои потребители ядосани и по-бедни.

Тъй като те не са предни по отношение на регистрационните файлове за връзка и твърдението им, че са една от най-бързите VPN услуги наоколо, трябва да се чудите какво още избират да не ви кажат. Регистрирайте се на свой риск.

Долния ред

Има много легитимни VPN услуги, които предлагат отлична услуга, казват ви какво точно могат и не могат да предоставят и таксуват разумни такси.

Прескочете тези, които ви оставят с много въпроси и се съсредоточете върху доставчиците на услуги, които излизат извън пътя си, за да бъдете честни с потенциалните клиенти. В дългосрочен план ще получите повече ползи и по-малко главоболие.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me