Топ 15 VPN компании – политики за регистрация – безопасни ли са?

Не правехме нищо един ден, затова решихме да проучим реалността на поверителността във водещите днешни VPN. Ето какво открихме.


VPN или виртуална частна мрежа се рекламират като решение на проблемите за поверителност онлайн но колко добре се държи тяхното поведение под контрола на нашите следователи?

Когато се регистрирате за абонамент за VPN услуга, безплатна или платена, трябва да създадете акаунт с потребителско име и парола. Като част от този процес вие ще се изисква да приеме Общите условия на услугата, известна също като политика за поверителност.

В рамките на този документ доставчикът на VPN трябва изрично да опише какъв тип информация ще проследят за своите потребители и колко дълго ще съхраняват такива записи. Много компании ще твърдят в маркетинговия си материал, че имат няма политика за регистрация. В действителност обаче това е така рядко е така.

Това, което наистина трябва да има значение за вас, е видът на регистрационните файлове, които хостът VPN проследява. Някои видове регистрация са необходими за административни цели и отстраняване на проблеми, докато други ще влязат в територията на поверителност.

Използването на VPN често се разглежда като решение, за да не бъдете наблюдавани от доставчик на интернет услуги (ISP), но трябва да разберете каква е фирмата пълна политика за сеч преди да инвестирате в тяхната VPN услуга.

За целите на тази статия ще разбием концепцията за влизане в три отделни области:

Журнали за грешки

Журнали, които са заснети за проблеми или проблеми с VPN услугата. Тези дневници могат да включват някаква лична информация, като потребителско име или IP адрес, но се използват изключително за отстраняване на грешки и подобряване на работата на VPN.

Дневник на връзката

Някои компании налагат ограничения за тяхната услуга, като например колко дълго може да продължи връзка или колко едновременни връзки са разрешени. Проследявайки дневниците за връзка, една компания може да следи всяка сесия на тяхната услуга и да ги управлява по подходящ начин.

Дневници за активност

VPN сървърите са отговорни за маршрутизирането на целия трафик, който идва през неговата мрежа, така че технически доставчиците имат възможност да наблюдават всяка заявка в мрежата, която е изпратена или получена. Това означава, че VPN хост може да проследява цялата уеб активност за всеки потребител и дори да определя какви типове файлове се изтеглят.

Доставчик на VPN може да зададе своите нива за записване по различни причини. Те могат просто да са заинтересовани да ограничат собствения си широколентов трафик, за да осигурят най-висока производителност за всички свои потребители. Но разбира се, има вероятност вашата уеб активност може да бъде изложен на риск на продажба на рекламодатели или други заинтересовани страни. По-долу ще намерите полезно ръководство за много от водещите VPN решения и как техните политики за регистрация се подреждат една към друга.

NordVPN

 • Сървърите за NordVPN са хоствани в Панама. Това означава, че има малък шанс вашата дейност да бъде споделена между националните агенции за сигурност.
 • Политиката за поверителност за NordVPN гласи, че услугата има a пълна политика за без регистрация.
 • NordVPN няма да проследява журнали за грешки, връзка или активност. Вашите лични данни, включително име, имейл адрес и IP адрес, ще останат анонимни.

IPVanish

 • Сървърите за IPVanish са хоствани в САЩ. Тъй като Америка има съюз с данни с редица други страни, включително Канада, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия, има вероятност вашата VPN активност да бъде споделена между националните агенции за сигурност.
 • Политиката за поверителност на IPVanish посочва, че услугата отнема a нулев подход.
 • IPVanish няма да проследява журнали за грешки, връзка или активност. Всеки потребител в услугата се третира като анонимен субект. IPVanish също подкрепя Electronic Frontier Foundation (EFF), която се бори за защита на поверителността в интернет.

StrongVPN

 • Сървърите за StrongVPN са хоствани в САЩ. САЩ имат споразумение за интернет сигурност с редица други страни, включително Канада, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Това означава, че има вероятност вашите данни да бъдат споделени между националните агенции за сигурност.
 • Политиката за поверителност на StrongVPN гласи, че услугата не съхранява никакви дневници за трафик.
 • StrongVPN няма да проследява журнали за грешки, връзка или активност. Можете да сте сигурни, че вашето онлайн използване изобщо няма да се съхранява на техните сървъри.

ExpressVPN

 • Сървърите за ExpressVPN са хоствани на Британските Вирджински острови. Като независим субект това означава, че има малка вероятност вашата дейност да бъде споделена между националните агенции за сигурност.
 • Политиката за поверителност за ExpressVPN гласи, че те не следят активността на потребителя и не проследяват използването на честотна лента.
 • ExpressVPN няма да проследяват журнали за активност. Услугата обаче съхранява ограничен обем информация за регистрационни файлове за връзка. Това включва датата на всяка VPN сесия и какъв сървър е използван. Вашият IP адрес не е включен в тези данни.

HideMyAss

 • Сървъри за HideMyAss са домакини в Обединеното кралство. Обединеното кралство има споразумение за интернет сигурност с редица други страни, включително Канада, САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Това означава, че има шанс вашите данни може да бъде споделен във връзка с инцидент с националната сигурност.
 • Политиката за поверителност на HideMyAss обяснява, че услугата няма да съхранява конкретна информация за уебсайтове, които посещавате, докато използвате VPN клиента им.
 • HideMyAss съхранява дневници с минимална активност, но те проследяват различни видове регистрационни файлове за връзка, включително вашия първоначален IP адрес, продължителността на всяка VPN сесия и използваната честотна лента.

CyberGhost

 • Сървърите за CyberGhost са хоствани в Румъния. Не е нужно да се тревожите личните ви данни да се споделят между националните агенции за сигурност.
 • Политиката за поверителност на CyberGhost гласи, че услугата не съхранява никакви статистически данни.
 • CyberGhost няма да съхранява подробни дневници за дейности. Техните дневници за връзка се пазят анонимни и се използват само за наблюдение на натоварването на сървъра и отстраняване на проблеми.

VyprVN

 • Сървърите за VyprVN са хоствани в Швейцария. Това означава, че има малък шанс вашата дейност да бъде споделена между националните агенции за сигурност.
 • Политиката за поверителност на VyprVN гласи, че услугата няма да записва данни за трафика, свързани с активността на потребителя или изтеглянията.
 • Макар че VyprVN няма да съхраняват регистрационни файлове на активността, те водят регистър на данните за връзка. Тази информация ще включва изходните IP адреси, времето на сесията и количеството прехвърлени данни.

Частен достъп до Интернет

 • Сървърите за частен достъп до Интернет се хостват в САЩ. САЩ имат съюз за сигурност с редица други страни, включително Канада, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Това означава, че има вероятност вашите данни да бъдат споделени между националните агенции за сигурност.
 • Политиката за поверителност на частния достъп до Интернет е малко неясна, като се посочва, че не се записват журнали за VPN трафик на тяхната услуга.
 • Частен достъп до Интернет изглежда има истинска политика за нулев дневник. Това означава, че те не съхраняват журнали за грешки, връзка или активност, включително всяка информация, която би могла да идентифицира един от техните клиенти.

TorGuard

 • Сървърите за Torguard са хоствани в САЩ. Поради местоположението на тези сървъри и споразуменията, които САЩ имат с други държави, Данните за VPN могат да бъдат иззети в случай на национална сигурност.
 • Политиката за поверителност на TorGuard показва, че те се придържат към истинска политика без регистрация.
 • TorGuard няма да проследява журнали за грешки, връзка или активност. Всички лични данни, свързани с вашия VPN акаунт, се третират като напълно анонимни.

Buffered

 • Сървъри за Buffered са домакини в Гибралтар. Това означава, че има малък шанс вашата дейност да бъде споделена между националните агенции за сигурност от други страни.
 • Политиката за поверителност на купувачите гласи, че клиентите ще никога не се следи активността им за сърфиране или изтегляне.
 • Буферираните не съхраняват регистрационни файлове на активността, но те улавят някаква информация за връзка, включително входящи IP адреси, времена на сесия и размер на данните. Тези дневници за връзка се съхраняват само за максимум 30 дни.

Гъска VPN

 • Сървърите за GooseVPN са хоствани в Холандия. Тъй като Холандия е част от някои международни съюзи за сигурност, има известен риск, че вашата VPN информация може да бъде изложена при разследвания, свързани с националната сигурност.
 • Политиката за поверителност за GooseVPN сочи, че услугата никога няма да проследява регистрациите на дейностите с лична информация.
 • Въпреки че GooseVPN не съхранява регистрационни файлове на дейностите, те имат практики за регистриране на информация за връзка, като операционна система и географско местоположение. IP адресите не са включени в тези дневници.

Щит за гореща точка

 • Сървърите за Hotspot Shield са хоствани в Швейцария. Законите в Швейцария не позволяват да се споделя интернет дейност с други страни.
 • Политиката за поверителност на Hotspot Shield гласи, че регистрационните файлове за връзка се проследяват, но след това се изтриват в края на всяка VPN сесия.
 • Щит за гореща точка призна, че извършват съвкупна дейност в сърфирането в своите дневници. IP адресите не са включени в дневниците, но това означава, че вашето онлайн поведение все още се проследява.

Astrill

 • Сървъри за Astrill се приютяват на Сейшели. Страната няма международни съюзи, свързани с обмена на данни в Интернет.
 • Политиката за поверителност на Astrill признава това дневниците за връзка се съхраняват на техните сървъри.
 • Въпреки че Astrill не улавя дневници на активността, данните за връзката им включват IP адреси и обща информация за устройството. Използва се за наблюдение на едновременни връзки от един акаунт.

ZoogVPN

 • Сървъри за ZoogVPN се приютяват на остров Ман. Това означава, че има малък шанс вашата дейност да бъде споделена между националните агенции за сигурност.
 • Политиката за поверителност на ZoogVPN твърди, че компанията има а политика с нулев дневник.
 • Очевидно ZoogVPN не съхранява регистрационни файлове на активността, но техните сървъри събират информация за това колко честотна лента се използва за VPN сесия.

Anonymizer

 • Сървъри за Anonymizer са домакини в Съединените щати. САЩ имат набор от споразумения за интернет сигурност с други страни, включително Канада, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Това означава, че има вероятност вашите данни да бъдат поискани или споделени като част от разследване за национална сигурност.
 • Политиката за поверителност на Anonymousmizer гласи, че услугата ще улови всички трупи че законно е позволено да се съхранява на сървърите им.
 • Политиката за поверителност на Anonymousmizer противоречи на твърденията, които отправя в маркетинговите материали, което гласи, че разглеждате или проследявате вашата онлайн активност. Политиката за поверителност също така гласи, че компанията може да споделя данните си от дневници с други предприятия.
David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me