Услуга за VPN на Opera – безплатно .. Или наистина ли е? (Резултати от тестовете)

Ако продуктът е безплатен, ВИЕ сте продуктът. Поне вашите данни са.


Към момента повечето хора разбират колко е важно наличието на най-добрата VPN. Те искат да защитят своята поверителност. Те искат да могат да получат достъп до гео ограничено съдържание и да сърфират в мрежата без ограничения. Така че, когато чуят, че Opera предоставя VPN услуга безплатно с неограничени данни, те прескачат.

Наистина ли услугата на Opera отговаря на свръх?

Общ преглед на VPN на Opera

FeaturesInformation
ползваемост: Лесен за използване
Политика на регистрация: Някои правила за регистрация
Размер на сървъра: 10 сървъра
Разпределение на сървъра: 5 държави
Поддържа: Нито един
Torrenting: Не е позволено
Streaming: ограничен
VPN протокол и криптиране: Несъществуващи
Централно управление: Канада
Цена: Безплатно
Официален уебсайт: https://www.opera.com

Не е вярна VPN - това е прокси услуга

Първото нещо, което трябва да разберете е това Opera не е истински VPN. Тя е сигурна прокси услуга. Това означава, че Opera ще криптира собствения си трафик на браузъра, като го препраща през сървър, управляван от VPN в Канада. Операта обаче е не е предназначен за криптиране на трафика в други уеб браузъри или самостоятелни имейл клиенти. Ако Opera беше истински VPN, тя би криптирала всеки бит информация в Интернет, влизаща и излизаща от устройството. Няма значение какво приложение обработва данните. Това означава, че Opera е много по-малко сигурна от самостоятелна VPN услуга.

Професионалисти:
 • Напълно безплатно
 • Без ограничения на честотната лента
 • Работи с Netflix
 • Лесен за настройка и лесен за използване
Недостатъци:
 • Записва цялата ви информация
 • Канадска юрисдикция
 • Не е истински VPN
 • Няма самостоятелен продукт
 • Открити са течове на IP
 • Бавни скорости
 • Без порой
 • Само три избора на сървър
 • Без обслужване на клиенти

Какво харесахме в Opera VPN

опера vpn безплатноИскахме да започнем с положителните неща за този „VPN“, преди да се потопим в неговите много недостатъци. Едно добро нещо за услугата е това тя е напълно безплатна. Не е необходимо да се регистрирате за абонамент и няма ограничения за честотна лента.

Важно е да запомните това безплатни VPN правят по някакъв начин парите си и това обикновено е чрез осигуряване на приходи от вашите данни. Има поговорка, "получаваш това, за което плащаш". В този случай не може да е по-вярно. Така че, ако искате истинската сделка, докато все още е рентабилна, тогава трябва да преминете с почти безплатна услуга. Вижте нашия списък с най-добрите безплатни VPN мрежи.

Той е построен точно в браузъра и лесно се активира. За да активирате VPN, просто отидете в менюта / настройки / конфиденциалност / VPN. След като този процес бъде последван, можете просто да задействате и изключвате VPN услугата. Можете също така да изберете местоположението на сървъра и да видите колко данни използвате.

накрая, за наша изненада Opera работи с Netflix. Тя не само работи, но работи безотказно. Някои биха могли да попитат, не трябва ли всички VPN да работят с Netflix? На теория, да. Въпреки това през годините Netflix стана много строг и използва мощна анти-VPN технология за откриване и блокиране дори на най-добрите VPN. Много VPN мрежи, когато се използват за стрийминг на гео ограничено съдържание в Netflix, се срещат с опасния екран за грешки.

екран за грешка в netflix

Така че това е нещо, което Opera има в своя полза.

Трябва ли да се доверите на опера?

Можете да получите отговор на този въпрос, когато погледнете политиката за поверителност на Opera. Там ще намерите редица клаузи, които карат засегнатия личен човек да мисли два пъти.

Един пример е фактът, че услугата си запазва правото да събира данни за използване. Това означава, че те могат да съхраняват уеб адреси, които посещавате, и IP местоположения, но не е задължително съдържанието на уеб страниците.

Това е много повече информация, отколкото събират други VPN. Нещо, което трябва да запомните е, че услугата по никакъв начин не е свързана с вашето име или с вас. Той е свързан с устройството, което се използва. Това означава, че Opera VPN не изгражда история на сърфиране.

Когато погледнете тяхната политика за поверителност, виждате, че те събират информация за вашата операционна система, вашия IP адрес и друга информация, която може да се използва за идентифициране на вашите устройства във времето. Отново е важно да се отбележи, че Opera VPN няма информация, която ви свързва към IP адреса.

Opera печели пари, като продава вашите данни - Внимавайте

опера vpn от surfeasyКогато разгледаме услугата като цяло, усещаме, че Opera прави това, което бихте очаквали да направи всяка безплатна услуга. Те събират вашата анонимна информация и я продават на други. Ако търсите анонимност и пълна поверителност, това определено не е VPN, на който трябва да се доверите. Трябва да продължите да търсите най-добрия VPN за поверителност и сигурност.

Техническият браузър Opera е компания със седалище в Норвегия. Проблемът е, че тяхната VPN услуга се управлява от SurfEasy. Тази базирана в Канада компания беше закупена от Opera преди няколко години. Канада е участник в Алианса за наблюдение на 5 очи.

Това е съюз за събиране на информация. Идеята е, че много държави могат да обединят ресурсите си заедно. Ако една държава от групата има информация, тя я споделя с останалите четири. Следователно не само е оперативната мониторинг на операционната VPN, но ако правителството на Канада поиска дейност, те са длъжни да я предадат.

VPN на браузъра използва алгоритъм AES-256. Знаем също, че използва стандартната HTTPS защита. По време на тестването не видяхме никакви течове на webRTC.

Предполагаме, че Opera VPN ще работи като своя партньор на SurfEasy. Смятаме, че използва OpenVPN. Трудно е обаче да се потвърди това. Възползва се от интегрирания обществен DNS на Google. Заявката за прокси е от VPN сървърите.

Използване на VPN

активирате vpn значка за браузъра operaИзползването на VPN на вашия стенен браузър е супер лесно. След като преминете през процеса на активиране на VPN сървъра, ще видите синя VPN значка в лентата за търсене. Кликнете върху значката VPN, за да бъдете насочени към главното й табло.

Таблото за управление е лесно за използване. Можете да включите или изключите VPN услугата. Ще получите дисплей, който показва честотната лента, използвана през седмицата, както и честотната лента, която сте използвали през месеца. Можете да промените виртуалните местоположения, като щракнете върху текущия си избор. Ще ви бъде предоставен списък с нови местоположения, които можете да промените. Просто изберете новото местоположение и то ще се промени на VPN сървъра в държавата, която сте избрали.

Колко бърза е Opera VPN

Всички разбират, че ако ще използвате защитена VPN връзка, ще загубите малко от скоростта си в Интернет. Това е просто номинално за курса. Проблемът идва, когато забележите огромни спадове в изпълнението в името на "Анонимност".

опера vpn скорост резултат резултат ЦюрихОще по-лошото е, когато си дори не обеща анонимност и ти си принуден да страда чрез бавно обслужване.

Това е, което получавате с Opera VPN.

Тук виждате скорости, които намаляват на неприемливата територия.

Този е малко по-добър, но определено няма какво да пишем вкъщи.

Това е една от най-бавните VPN връзки, които сме виждали. Така Opera VPN може да деблокира Netflix. Но връзката е толкова бавна, че предаването на любимия ви филм или телевизионен сериал в Netflix преминава от приятно в кошмар.

Начини на плащане

Opera VPN е безплатна. Няма опции за плащане, няма надстройки и няма времеви ограничения. Това означава, че не е нужно да се притеснявате за гаранция за връщане на пари или дали използват криптовалута или не, за да защитят поверителността ви.

Проблемът с безплатните VPN

vpn недостатъциНай-добрият VPN никога няма да бъде безплатен VPN. Безплатните VPN мрежи ще ви струват повече в дългосрочен план, защото не предоставят поверителност и не осигуряват сигурност. Много от услугите оставят трети страни да търсят вашите лични данни или още по-лошо.

Когато плащате за VPN, компанията, която плащате, прави пари чрез абонаменти. Това означава, че не е нужно да продават личната ви информация на други. Безплатните VPN мрежи могат да рискуват да изпитате пагубни неща като кражба на самоличност.

Безплатните VPN мрежи имат малка скорост. Безплатните VPN имат почти никакво обслужване на клиентите. Безплатните VPN мрежи имат малък избор от сървъри, от които да избирате. Безплатните VPN ви предлагат VPP протоколи на подпарти.

Какво ще кажете за Torrenting?

При Opera VPN торентингът не е изключен. Използвате VPN с торенти, защото искате да защитите вашата информация. Искате да попречите на хората да могат да хакнат вашия компютър. Когато торент, се свързвате с компютрите и системите на други хора и им предоставяте достъп до вашите.

В свят, в който всички бяха добри и мили, това няма да е проблем. За съжаление, торентът се използва от нечестиви хора за извършване на киберпрестъпления. Ако използвате VPN, можете да се защитите.

статистика за нарушаване на данните

Ето проблема. Opera не шифрова вашата информация. Така че дори и поройът да е добре, нямаше да бъдете в безопасност. И не забравяйте, Opera VPN е браузър прокси. Така че ще работи само за информация, която се предава през действителния браузър.

С торентите се свързвате с външни програми като uTorrent. Това означава, че можете да целунете малко защитата, която така нареченият VPN осигурява сбогом.

Къде се намират Opera VPN сървърите на Opera?

vpn местоположения на сървъраОперационните VPN сървъри са разположени в пет държави. Те са:

 • Съединените щати
 • Германия
 • Канада
 • Холандия
 • Сингапур

Opera пусна планове да разшири своите сървърни бази до различни места по целия свят. Понастоящем те позволяват на потребителите да се свързват с това, което наричат ​​"предпочитани сървъри". Това са сървърите в:

 • Америките
 • Азия
 • Европа

Това, което е разочароващо, е това нямаш идея с кой град си свързан. Трябва да разточите зара и да се надявате на най-доброто.

Докато сме в това, трябва да добавим, че няма приспособление за превключване на убийства. Това е нещо, което просто очаквате от VPN. Превключвателят за убиване автоматично ще прекъсне сесията ви, ако вашият IP изтече.

Обслужване на клиенти

форум vpn форумЧестно казано, бяхме изкушени да оставим този раздел празен. В края на краищата, за какво да се говори? Колко от нищо получавате?

Вижте, ако искате помощ, Opera не иска да чуе от вас. Кликването върху бутона за помощ не стартира чат на живо, не ви отвежда до контактна форма и не отваря билет за помощ. Нищо. Всичко, което прави, е да ви отведе до страница, на която можете да прочетете повече за това какво е VPN и как трябва да ви помогне.

Opera има форум за поддръжка. Но този форум обхваща широк спектър от теми, занимаващи се с браузъра. Няма нищо, което да обсъжда пряко VPN. Просто поредната стачка срещу това опция subpar VPN.

Китайски инвеститори

Китай няма добра репутация, когато става дума за безплатен интернет или поверителност в Интернет. Наскоро китайска инвестиционна група си партнира с браузъра Opera. Очевидно това не включва Opera Media Group или услугата Opera VPN. Изглежда, че засега те са в ръцете на оригиналната норвежка компания. Това се казва, ако сте загрижени за поверителността, може да се чудите колко достъп имат китайците до VPN на Opera и информацията, която събира.

Заключителни мисли

VPN на Opera изглежда добре на повърхността. Искам да кажа, кой няма да се вълнува от нещо, което е безплатно и отблокира гео ограниченията на Netflix? Opera VPN е лесен за използване. Не е необходимо да знаете как да настроите VPN или дори какво е VPN, за да получите своите предимства. Няма ограничение за вашата честотна лента и трансферите се криптират с помощта на военно криптиране.

Ако обаче по някакъв начин, форма или форма сте загрижени за поверителността и истинската сигурност, това не е опцията за вас. Не забравяйте, че не купувате най-добрия VPN на пазара. Това е безплатна услуга, която работи само с информация, прехвърлена от браузъра Opera.

vpn активирана изскачаща опера vpn

Ако прочетете декларацията за поверителност или условията за ползване, свързани с услугата, това само ви кара да се чувствате по-малко сигурни. Скоростите на връзката са аномални. Opera VPN не само регистрира използването ви, но може и да продава вашите данни. И благодарение на неясната юрисдикция е много възможно тази компания да разкрие вашите данни пред органите на реда, ако те бъдат поискани.

Услугата е безплатна. Все пак не смятаме, че си струва цената.

Ако искате VPN, тогава вземете истински VPN

Искате ли изпитана VPN услуга, която защитава всички данни, които изпращате през Интернет? Тогава препоръчваме NordVPN.

NordVPN има хиляди сигурни местоположения на сървъри по целия свят. Те имат ясна политика и предложение за регистрация несравнима поддръжка на клиенти.

Освен това е много лесен за използване, което отразява ангажимента на компанията да предоставя продукт, който наистина работи. Няма скрити такси или клаузи. Можете да защитите няколко устройства само с един абонамент.

Благодарение на местоположението им в Панама, NordVPN защитава ви от редица правителствени програми за наблюдение, които заплашват да нарушат вашата поверителност.

 • Предлага феноменална поддръжка на клиенти и a чат на живо, който е достъпен 24/7
 • Алъчи порой
 • Плановете на NordVPN варират от $ 2,99 на месец до $ 11,99 на месец
 • NordVPN има специални сървъри, за да ви помогнат да заобиколите гео ограничения за услуги като Netflix
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me