Τι πιστεύουν οι Αυστραλοί για το απόρρητο στο διαδίκτυο; Ζητήσαμε 2000 άτομα να μάθουν

Η ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο είναι μια μεγάλη υπόθεση. Ας δούμε πώς απάντησαν οι Αυστραλοί σε μια νέα έρευνα σχετικά με το θέμα.

Το επίπεδο ασφάλειας που έχετε στο διαδίκτυο μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό που αναπνέει, αλλά δεν είναι πολύ μακριά από τη λίστα. Όταν παρακολουθείτε τις ειδήσεις, θα βλέπετε περιστασιακά ιστορίες σχετικά με παραβιάσεις δεδομένων που επηρεάζουν μεγάλες εταιρείες και ιστότοπους.

Μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων όλων των εποχών επηρέασε το Yahoo. Εκτιμάται ότι το 2013, περίπου τρία δισεκατομμύρια λογαριασμοί διακυβεύτηκαν σε ένα hack.

αποτελέσματα της έρευνας μας

Υπάρχουν δεκάδες άλλα παραδείγματα παραβιάσεων δεδομένων που παραβιάζουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Είναι φυσικό να ανησυχείτε για αυτές τις παραβιάσεις, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ανθρώπους να αποκτήσουν τις ευαίσθητες πληροφορίες σας και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσουν με κακόβουλο τρόπο.

Πώς συλλέξαμε τα δεδομένα μας

Για να καταλάβουμε καλύτερα πώς αισθάνονται οι Αυστραλοί σε ολόκληρη τη χώρα, χρησιμοποιήσαμε το Google

Έρευνες για τη συλλογή δεδομένων σε 5 συγκεκριμένα σημεία δεδομένων.

Η έρευνά μας βγήκε για σχεδόν 8 εβδομάδες συλλέγοντας δεδομένα από περισσότερες από 15 πόλεις και 2000 άτομα από κάθε υπόβαθρο και εκπαίδευση. Στόχος μας ήταν να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα αισθάνονται για το ιδιωτικό απόρρητο στο διαδίκτυο και πώς σκοπεύουν να το προστατεύσουν.

Το μέγεθος του δείγματος μας ήταν τα εξής:

 • Αρσενικά / θηλυκά
 • 20-55 ετών
 • Ενεργοί χρήστες Λογαριασμών Google
 • Αυτή τη στιγμή απασχολούνται
 • Αυστραλιανό που γεννήθηκε και ζούσε στην Αυστραλία
 • Κατάλογος των πόλεων που έχουν δειχθεί - Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Μπρίσμπεϊν, Περθ, Αδελαΐδα, Κόστος χρυσού, Καμπέρα, Νιούκαστλ, Χόμπαρτ, Γκεελόνγκ, Γουόλνγκτονγκ, Κερνς, Ντάργουιν

έρευνα σχετικά με τη νομοθεσία περί απορρήτου

Ηλεκτρονική Δήλωση περί Ιδιωτικού Δικαίου

Υπάρχουν νόμοι στην Αυστραλία που επιβάλλονται για να σας προστατεύσουν όταν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει τι είναι αυτά. Τα παρακάτω στατιστικά στοιχεία δείχνουν πώς αισθάνονται οι άνθρωποι σχετικά με την αποτελεσματικότητα των νόμων περί ιδιωτικού απορρήτου στο διαδίκτυο στην Αυστραλία:

 • Περίπου το 11,8% των ανθρώπων αισθάνονται ότι έχουν δίκιο
 • Περίπου το 20,5% των ανθρώπων αισθάνονται ότι είναι αδύναμοι και αναποτελεσματικοί
 • Περίπου 67,7% αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τι είναι οι νόμοι

έρευνα ιδιωτικής εμπιστοσύνηςΕμπιστοσύνη στις εταιρείες

Όταν μια εταιρεία διαθέτει έναν ιστότοπο, είναι ευθύνη της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δεδομένων των πελατών της. Πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους νόμους περί ιδιωτικού απορρήτου στη χώρα και να επανεξετάζουν συνεχώς τις στρατηγικές τους για την προστασία των δεδομένων.

Όταν ερωτήθηκαν οι Αυστραλοί για την εμπιστοσύνη τους σε εταιρείες που εργάζονται για την προστασία των δεδομένων τους, απάντησαν με τους εξής τρόπους:

 • Περίπου το 11,3% των ανθρώπων είναι κυρίως αυτοπεποίθηση
 • Περίπου το 30,8% είναι κάπως σίγουροι
 • Περίπου 57,9 τοις εκατό δεν είναι καθόλου σίγουροι

Πριν από την παροχή των πληροφοριών σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την πολιτική απορρήτου τους. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούν λογισμικό που συμμορφώνεται με όλους τους απαραίτητους νόμους περί ιδιωτικότητας, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπηρεσιών φιλοξενίας και της υποδομής τους στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που χρησιμοποιείται στον ιστότοπο - όλα πρέπει να συμμορφώνονται με τους πιο πρόσφατους κανονισμούς ιδιωτικότητας.

Αυτό διασφαλίζει ότι κατανοείτε πλήρως τον πιθανό κίνδυνο κατά την παράδοση των προσωπικών σας πληροφοριών.

έρευνα για τη διαφορά εχεμύθειας

Απορρήτου πριν από ένα έτος

Πόσο ασφαλείς άνθρωποι αισθάνονται ότι οι αλλαγές στο διαδίκτυο αλλάζουν με το χρόνο. Οι νέοι νόμοι και κατευθυντήριες γραμμές μπορεί να σας βοηθήσουν είτε να μειώσετε είτε να αυξήσετε το επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων σας.

Όταν ερωτήθηκαν για το πώς αισθάνονται σχετικά με την ιδιωτική ζωή τους στο διαδίκτυο τώρα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, οι άνθρωποι απάντησαν με τους εξής τρόπους:

 • Περίπου 1,7% των ανθρώπων λένε ότι ανησυχούν λιγότερο
 • Περίπου το 22,5% των ανθρώπων αναφέρουν ότι ανησυχούν εξαιρετικά
 • Περίπου το 29,2% των ανθρώπων δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο
 • Περίπου 46,6% των ανθρώπων υποστηρίζουν ότι το επίπεδο ανησυχίας τους είναι περίπου το ίδιο όπως ήταν πριν από ένα χρόνο

Οι μεγαλύτερες απειλές για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην απειλή της ασφάλειας σας online. Η γνώση των απειλών που επικρατούν στους ανθρώπους σας δίνει την ευκαιρία να εξετάσετε το δικό σας επίπεδο ασφάλειας online.

Αυτό επίσης καθιστά δυνατό τον προσδιορισμό των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί το γενικό σας απόρρητο. Τα παρακάτω αναφέρονται ως οι κύριες απειλές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που ανησυχούν οι άνθρωποι:

 • Περίπου το 3,8% των ανθρώπων παραπέμπουν στην εξωτερική επιτήρηση της κυβέρνησης
 • Περίπου το 26,9% αναφέρεται στην εμπορία και τη συλλογή δεδομένων
 • Περίπου το 30,1% αναφέρεται στην επιτήρηση της κυβέρνησης της Αυστραλίας
 • Περίπου 39,2 τοις εκατό αναφέρουν τους χάκερ και άλλους τύπους εγκληματιών στον κυβερνοχώρο

έρευνα ευκολίας απορρήτου

Θυσία ιδιωτικού απορρήτου για ευκολία

Είναι ένας γρήγορος κόσμος και οι άνθρωποι αναμένουν μεγαλύτερη ευκολία για καθημερινές εργασίες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τεχνολογία, η υπερβολική ευκολία μπορεί να θυσιάσει τη γενική σας ασφάλεια σε απευθείας σύνδεση.

Τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πώς οι άνθρωποι αισθάνονται για να κερδίσουν μεγαλύτερη ευκολία θυσιάζοντας την ιδιωτική τους ζωή στο διαδίκτυο:

 • Περίπου το 5,0% είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ιδιωτική τους ζωή για μεγαλύτερη άνεση
 • Περίπου 6,7% βάζουν την υψηλότερη αξία στην ευκολία
 • Περίπου το 88,3% δηλώνει ότι πιστεύει ότι η ιδιωτικότητα είναι πιο σημαντική από την ευκολία

Προστασία των πληροφοριών σας στο διαδίκτυο

Έχετε κάποιο έλεγχο της ιδιωτικής ζωής σας στο διαδίκτυο. Η γνώση του τι μπορείτε να αρχίσετε τώρα, σας επιτρέπει να παίξετε έναν ενεργό ρόλο σε ό, τι συμβαίνει με τις πληροφορίες σας όταν το βάζετε στον κυβερνοχώρο.

Εξετάστε τα παρακάτω για να κρατήσετε τον εαυτό σας και τις πληροφορίες σας πιο ασφαλείς:

 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο που δεν ξεκινά με το "HTTPS"
 • Να προστατεύετε πάντα τους κωδικούς πρόσβασής σας με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και να βεβαιώνεστε ότι είναι πολύπλοκες.
 • Προσέξτε στους ιστοτόπους τραπεζών και αγορών που είναι κρυπτογραφημένοι.
 • Αποκλείστε τους ιχνηλάτες δραστηριότητας στο διαδίκτυο.
 • Όταν συνδέεστε στο δημόσιο Wi-Fi, μην κάνετε ποτέ τίποτα που να περιλαμβάνει τα προσωπικά σας δεδομένα και πάντα να χρησιμοποιείτε μια συνιστώμενη υπηρεσία VPN.
 • Ενημερώστε συχνά το λογισμικό ασφαλείας.
 • Σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας σε πολλά βήματα.
 • Αποφύγετε τους φτηνούς οικοδεσπότες Ιστού που πωλούν ενεργά τα δεδομένα των χρηστών

Η εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο θα αυξηθεί μόνο όσο περνά ο καιρός. Για να συνεχίσουμε, η αυστραλιανή κυβέρνηση και οι άνθρωποι συμμετέχουν σε μια εθνική συζήτηση για το πώς να σχεδιάσουμε και να ορίσουμε πρότυπα προστασίας της ιδιωτικής ζωής τώρα και στο μέλλον.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους νόμους σχετικά με το ιδιωτικό απόρρητο στο διαδίκτυο στην Αυστραλία. Η λήψη των κατάλληλων προφυλάξεων για την προστασία των πληροφοριών σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Με λίγη γνώση και δέουσα επιμέλεια, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να γίνετε θύμα.

Ψάχνουμε για περισσότερα δεδομένα για να προσθέσουμε σε αυτή τη μελέτη. Εάν είστε Αυστραλοί και ζείτε στην Αυστραλία τώρα, μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας μαζί μας. Θα θέλαμε να ακούσουμε τι νομίζετε.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me