9 τρομακτικοί τρόποι Το Facebook χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας

Τελευταία ενημέρωση στις 16 Απριλίου 2019


Κέλλυ Γκίλντερσον εδώ. Τα κοινωνικά μέσα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος - αλλά μας ωφελεί πραγματικά?
Σήμερα θέλω να αποκαλύψω κάποιους τρελοί τρόπους με τους οποίους η FB και άλλα τέρατα των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας και κάνουν ένα TON των χρημάτων.

Το Facebook έκανε επανάσταση στον παγκόσμιο πολιτισμό και έθεσε το πρότυπο για το τι a πλατφόρμα κοινωνικών μέσων πρέπει να είναι. Τα άτομα, οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις και τα κέντρα εκπαίδευσης χρησιμοποιούν το Facebook ως τρόπο επικοινωνίας με τις μάζες. Με αυτόν τον τρόπο, εμπιστεύονται στο Facebook πολλές από τις προσωπικές, προσωπικές και ενίοτε ευαίσθητες πληροφορίες τους.

Όταν ξεφλουδίζετε τα στρώματα και εξετάζετε το ποσό των πληροφοριών που έχει το Facebook για το ευρύ κοινό και συγκρίνετε αυτό με τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, τα ανατριχιαστικά πειράματα και τις ψυχολογικές χειραγώγησης, το Facebook έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να πραγματοποιήσει, μια τρομακτική εικόνα αρχίζει να αναδύεται.

Το Facebook είναι κάτι περισσότερο από μια εταιρεία που χρησιμοποιεί τη διαφήμιση για να βγάλει χρήματα. Είναι μια εταιρεία που οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες του κόσμου μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν για να συλλέξουν, να αναλύσουν και χρησιμοποιήστε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Πρόσφατες ειδήσεις έχουν συζητήσει το σκάνδαλο στο Facebook. Ωστόσο, το συμφέρον του ίδιου του ατόμου εμποδίζει πολλά μέσα ενημέρωσης από το να λένε όλη την αλήθεια. Απεικονίζουν τις σκοτεινότερες πτυχές του τι κάνει το Facebook. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα ανησυχητικά γεγονότα για το Facebook. Ο στόχος μας είναι να λάμψει ένα φως στην πραγματική φύση του Facebook και να εξηγήσει πώς είναι α κίνδυνος στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και πώς παρεμβαίνει στην ελεύθερη σκέψη.

# 1 - Το Facebook θα μπορούσε να περιέχει δεδομένα χρήστη χωρίς άδεια χρήστη

Η εφαρμογή "αυτή είναι η φύση της ζωής" είπε στους χρήστες ότι η εφαρμογή προσωπικότητας συλλέγει ανώνυμες πληροφορίες για ψυχολογική έρευνα. Η εφαρμογή, η οποία εκπονήθηκε από την Global Science Research, απαιτούσε από τους χρήστες να συμφωνούν με τους όρους της εφαρμογής, προτού παραχωρήσουν στην εφαρμογή πρόσβαση στα δεδομένα του Facebook. Η εφαρμογή ενισχύθηκε από τους Τούρκους του Αμαζονίου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πληρώνει άτομα για να κάνουν σύντομες εργασίες στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών. Η Global Science Research φέρεται να έχει πουλήσει τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στο Facebook και στους Amazon Turks στην Cambridge Analytic.

facebook διαγράμματα διαρροών πληροφοριών από την cambridge analytica

Παρόλο που αυτό είναι ενοχλητικό, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή, η οποία λήφθηκε μόνο από περίπου 270.000 ανθρώπους, έλαβε επίσης τις πληροφορίες από τους φίλους του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα η αίτηση συγκέντρωσε πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες. Πολλά από τα εκτιμώμενα 87 εκατομμύρια χρήστες που διέθεταν τις πληροφορίες που τους είχαν πωληθεί στην Cambridge Analytica δεν κατέβασαν ποτέ την εφαρμογή "thisisyourdigitallife" και δεν εξουσιοδότησαν ποτέ τις πληροφορίες να χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο.

# 2 - το Facebook και το κράτος επιτήρησης

Το 2003, τα έγγραφα της NSA διαρρήχθηκαν και έδωσαν μια φανερή εικόνα στο πρόγραμμα PRISM. Οι εκθέσεις που διέρρευσαν περιγράφουν τη συνεργασία μεταξύ της NSA και της GCHQ, των αντίστοιχων οργανισμών επιτήρησης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας.

prisim επισκόπηση

Σύμφωνα με την Washington Post, η NSA και η GCHQ, μαζί με άλλους κατασκοπευτικούς οργανισμούς, βρήκαν τους κεντρικούς εξυπηρετητές εννέα σημαντικών αμερικανικών εταιρειών στο Διαδίκτυο. Έγινε εξαγωγή ήχου, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων και άλλων πληροφοριών που στόχευαν τους χρήστες.

Το Facebook αναγνωρίστηκε ως μια εταιρεία που έδωσε πρόσβαση στις υπηρεσίες κατασκόπων στους διακομιστές τους. Ωστόσο, το Facebook και άλλες εταιρείες του Διαδικτύου που συνεργάζονται με την εποπτεία της κυβέρνησης είναι νομικά άνοσοι λόγω του νόμου περί τροποποιήσεων της FISA του 2008.

Σύμφωνα με τα διαφυγόντα έγγραφα PRISM, το Facebook συνεργάζεται με την NSA από τον Ιούνιο του 2009. Στην ουσία, το Facebook είναι μόνο ένα άλλο μέρος της NSA. Είναι ένα εργαλείο που η NSA έχει χρησιμοποιήσει για την παγκόσμια επιτήρηση.

# 3 - Το Facebook γνώριζε ότι τα δεδομένα της ήταν κακή χρήση

Το 2015, οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν το Facebook για την κακή χρήση των δεδομένων του χρήστη. Ο δημιουργός της εφαρμογής "thisisyourdigitallife", Dr. Alexander Kogan, δήλωσε ότι τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν για ακαδημαϊκή μελέτη. Ήταν επιμονή ότι εκείνη την εποχή δεν ασχολούνταν με ακατάλληλη δραστηριότητα.

Όταν το Facebook έμαθε για τον τρόπο συλλογής των δεδομένων του χρήστη το 2015, ζήτησε την έρευνα Global Science Research διαγράψτε τις πληροφορίες. Όταν το Facebook έμαθε ότι οι πληροφορίες δεν είχαν διαγραφεί, αυτοί κόβονται δεσμοί με την Global Science Research και ξεκίνησαν τη δική τους έρευνα.

Οι επενδυτές κατέθεσαν αγωγή. Ένιωσαν ότι αυτές οι πληροφορίες θα έπρεπε να έχουν αποκαλυφθεί από το Facebook.

Η Cambridge Analytica συνεργάζεται με τους ερευνητές, υποστηρίζοντας ότι διαγράφουν τις πληροφορίες. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

# 4 - Το Facebook συλλέγει τις εικόνες σας χρησιμοποιώντας βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου

Από το 2011, το Facebook, σύμφωνα με την PC World, έχει αναπτύξει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Όταν προσθέτετε ετικέτα σε μια φωτογραφία στο Facebook, χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι φαίνεται το συγκεκριμένο άτομο. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για τις φωτογραφίες σας, όταν οι άλλοι σας επισημαίνουν.

εξαγωγή του πίνακα πληροφοριών

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε σχεδόν πριν από οκτώ χρόνια. Σήμερα, το Facebook διαθέτει ένα ισχυρό και ακριβές σύστημα αναγνώρισης προσώπου με τεχνητή νοημοσύνη. Είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα και πιο ακριβή συστήματα αυτού του είδους στον πλανήτη.

Συζητώντας το πρόγραμμα που ονομάζεται DeepFace, η Wikipedia το περιγράφει ως πρόγραμμα μάθησης αναγνώρισης προσώπου. Έχει την ικανότητα να επιλέγει ανθρώπινα πρόσωπα σε ψηφιακές εικόνες. Έχει ένα νευρικό δίχτυ 9 βαθμίδες. Είναι εξοπλισμένο με περισσότερα από 120 εκατομμύρια βάρη σύνδεσης. Το σύστημα υποτίθεται 97 τοις εκατό ακριβείς. Αυτό είναι καλύτερο από το ποσοστό ακρίβειας 85% του συστήματος αναγνώρισης Next GEN του FBI.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ανεβάζετε μια φωτογραφία του εαυτού σας, ενός φίλου ή μέλους της οικογένειάς σας, εκπαιδεύετε το AI του DeepFace για να εντοπίσετε καλύτερα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η αναγνώριση προσώπου αυτού του τύπου είναι καταστροφική για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Με αυτό το είδος αναγνώρισης προσώπου, ένα άτομο θα μπορούσε να πάρει μια φωτογραφία σας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία για να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από το Google, το Facebook και άλλους ιστότοπους κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

# 5 - Το Facebook διερευνάται από την FTC, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Facebook συναντήθηκε με το Κογκρέσο για δύο ημέρες μετά το σκάνδαλο εξόρυξης δεδομένων. Το Facebook χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μιας ιδιωτικής εταιρείας έρευνας. Ωστόσο, το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφόρησης του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγει τη δική του έρευνα και ζήτησε από την ιδιωτική επιχείρηση που προσλήφθηκε από το Facebook να φύγει ενώ διενεργούσε την έρευνά της.

Η FTC ερευνά πώς χρησιμοποιήθηκαν οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της Cambridge Analytica. Υπάρχει επίσης μια οργάνωση παρακολούθησης που εδρεύει στην Αυστραλία και εξετάζει τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

facebook έρευνα χώρες που επηρεάζονται από το σκάνδαλο

Καθώς συνεχίζεται η έρευνα, πιθανόν να προκύψουν περισσότερες λεπτομέρειες. Υπάρχουν ακόμα ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των κλεμμένων δεδομένων. Πολλά από αυτά τα ερωτήματα περιστρέφονται γύρω από το τι, αν υπάρχει, επηρεάζει τις κλεμμένες πληροφορίες σε πολιτικές εκστρατείες. Η Cambridge Analytica υποστηρίζει ότι δεν ασχολούνταν με αδικίες.

# 6 - Το Facebook χρησιμοποιεί "Προφίλ Shadow" για να συλλέγει δεδομένα μη χρήστη

Το Facebook χρησιμοποιεί προφίλ σκιών, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από διάφορες πηγές, για την παρακολούθηση χρηστών που δεν είναι χρήστες του Facebook. Το Facebook χρησιμοποιεί επίσης τρίτα μέρη και δημιουργεί προφίλ σκιών για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των μη χρήστες.

facebook σκιασμένο διάγραμμα ροής

Το Facebook δημιουργεί ένα ψηφιακό βιομετρικό πρότυπο χρησιμοποιώντας κάθε εικόνα με πρόσωπο που μεταφορτώνεται στους διακομιστές του. Επί του παρόντος, υποβάλλεται αγωγή εναντίον του Facebook, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα δικαιώματα προστασίας προσωπικών δεδομένων άλλων, επειδή αποθηκεύει βιομετρικά στοιχεία για τους ανθρώπους χωρίς να πάρει τη συγκατάθεσή τους. Το Facebook υποστηρίζει ότι η απλή αποθήκευση βιομετρικών πληροφοριών χωρίς συγκατάθεση δεν βλάπτει τους ανθρώπους.

Είναι σαφές ότι η μη αποδοχή της παρακολούθησης και της συλλογής δεδομένων από το Facebook δεν αποτελεί επιλογή. Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε το σκοτεινό χέρι του Facebook από το να αποκτήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα είναι με τη χρήση καλών μέτρων ασφάλειας προσωπικών δεδομένων σε απευθείας σύνδεση.

# 7 - Το Facebook λέει ότι παραλήφθηκε

Αυτό που κάνει την παραβίαση του Facebook να είναι διαφορετική είναι ότι οι πληροφορίες δεν κλέφτηκαν μέσω ενός hack ή μιας παραβίασης της ασφάλειας παρόμοια με ό, τι έχει δει σε άλλες εταιρείες. Ωστόσο, όπως επεσήμανε σαφώς ο Zuckerberg, υπήρξε ένα κατάχρηση εμπιστοσύνης μεταξύ Facebook, Kogan και Cambridge Analytica.

Οι χρήστες που χρησιμοποίησαν το Facebook πίστευαν ότι το Facebook θα προστατεύσει τα δεδομένα τους και ότι τα δεδομένα δεν θα μοιραστούν με άλλους. Ο Zuckerberg έχει αναγνωρίσει ότι αυτό είναι κάτι τέτοιο Το Facebook πρέπει να διορθώσει.

facebook έρευνα εμπιστοσύνης

Ο Andrew Bosworth, αντιπρόεδρος της Facebook για την αυξημένη και εικονική πραγματικότητα, ο οποίος έχει επίσης υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος στη διαφήμιση, εξήγησε ότι το Facebook δημιουργήθηκε έτσι ώστε τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη δεν πωλούνται. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι προγραμματιστές δεν λαμβάνουν δεδομένα που τους βοηθούν να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους. Αλλά το Facebook, σύμφωνα με μια θέση που γράφει ο Bosworth, δεν κερδίζει χρήματα απευθείας από αυτή την ανταλλαγή πληροφοριών. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν το Facebook κατά τρόπο ώστε να μην πωλούνται προσωπικές πληροφορίες στις επιχειρήσεις.

Πηγαίνει για να εξηγήσει πώς αν το Facebook γνωρίζει τους χρήστες τους καλύτερα από άλλες επιχειρήσεις, επιτρέπει στο Facebook να δείξει στους χρήστες τους καλύτερες διαφημίσεις, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένα κέρδη για το Facebook. Από τη σκοπιά της Bosworth, η πώληση των πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει το Facebook είναι μια κακή στρατηγική.

Προκειμένου το Facebook να είναι βιώσιμο, οι χρήστες πρέπει να έχουν μια θετική εμπειρία όταν συνδέονται με εφαρμογές. Εάν οι χρήστες ανησυχούν για την κλοπή των πληροφοριών τους, δεν θα συνδεθούν απαραίτητα με εφαρμογές, οι επιχειρήσεις θα σταματήσουν να δουλεύουν με το Facebook και η όλη διαδικασία θα σπάσει. Αυτό είναι μέρος του επιχειρήματος Bosworth έδωσε υπεράσπιση Facebook και λέγοντας ότι το Facebook δεν εκθέτουν εκ προθέσεως τα δεδομένα του χρήστη.

# 8 - Το Facebook πραγματοποίησε ψυχολογικά πειράματα σε εσάς χωρίς την άδειά σας

Το εκτελεστικό του Facebook, Sheryl Samberg, εξέδωσε συγγνώμη για τους χρήστες του Facebook, αφού φάνηκε ότι το Facebook είχε πραγματοποιήσει πειράματα σε περισσότερους από 700.000 χρήστες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Κατά ειρωνικό τρόπο, όταν διαβάζετε τη συγνώμη, βλέπετε ότι ο Samberg ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για τα ψυχολογικά πειράματα που πραγματοποίησε το Facebook, αλλά για το γεγονός ότι το Facebook έκανε κακή δουλειά επικοινωνίας σχετικά με τα πειράματα με τους χρήστες.

Θα πρέπει να προσέχετε αυτό. Γίνεται πολύ σαφές ότι το Facebook είναι που εργάζονται για να χειραγωγήσουν τα συναισθήματά σας. Ποιά είναι η ανησυχία του Facebook για αυτό; Δεν ξέρουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι συνέβη στο παρελθόν και πιθανότατα συμβαίνει.

Ένας πρώην διευθυντής του Facebook συζήτησε πώς το Facebook είναι ψυχολογικά επιβλαβές για την κοινωνία μας. Στη συζήτηση που είχε σχετικά με το Facebook, ο πρώην εκτελεστικός του Facebook περιέγραψε αυτό που ένιωσε ο ψυχολογικός αντίκτυπος του Facebook στη σύγχρονη κοινωνία. Συζήτησε πώς, χάρη στο Facebook, ο πολιτικός λόγος και η συνεργασία έχουν μειωθεί. Η παραπληροφόρηση και η κακή αλήθεια αυξάνονται. Συνέχισε λέγοντας ότι η επίδραση του Facebook στην κοινωνία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί, αλλά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Είναι σαφές να βλέπουμε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι θεωρούν το Facebook ως έναν ψυχολογικό κίνδυνο που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.

# 9 - Προστατεύστε τον εαυτό σας

Στον πυρήνα της, το Facebook έχει αποδειχθεί ότι είναι κοινωνικοπαθητικό. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι μετά από όλες τις ακροάσεις, όλα τα σκάνδαλα και τις έρευνες της FTC, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, των κυβερνήσεων της Αυστραλίας και άλλων κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Πολλοί από τους ίδιους οργανισμούς που έχουν επιφορτιστεί με τη διερεύνηση του Facebook επωφελούνται περισσότερο από τις πληροφορίες που συγκεντρώνει. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα εκπαιδευτικά κέντρα και άλλες ομάδες χρειάζονται τις πληροφορίες που συλλέγονται από ιστότοπους όπως το Facebook για να τους επιτρέψουν να διατηρήσουν τον έλεγχο και την εξουσία και να συνεχίσουν χειριστείτε τις μάζες.

Από καιρό σε καιρό, το Facebook πρόκειται να πάρει σε ένα σκάνδαλο. Στη συνέχεια, θα συμβούν τα εξής:

  • Το Facebook θα γράψει μια συγγνώμη και θα πει ότι η παραβίαση δεδομένων οφείλεται σε λάθος.
  • Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έχουν φρενίτιδα για το σκάνδαλο, συζητώντας το ότι η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής ήταν κάτι νέο ή εκπληκτικό.
  • Το Facebook θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως συνήθως. Θα διανείμουν τα δεδομένα σας, θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα σας σε ενοχλητικούς τρόπους και θα διεκπεραιώσουν ανατριχιαστικά πειράματα σε ένα άγνο και άγνωστο κοινό.

Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύετε ότι το Facebook πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που ενεργεί. Το Facebook είναι κυριολεκτικά ένας επιπλέον βραχίονας κρατικής επιτήρησης. Ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως για άσκηση πίεσης στους πολιτικούς, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις εργασίες τους ως συνήθως.

Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε:

  • Πρώτον, να απαλλαγείτε από τα κοινωνικά μέσα.
  • Δεύτερον, βρείτε έναν καλό browser που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.
  • Τρίτον, βρείτε ένα καλό VPN για να καταστήσετε την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα ανώνυμη.
  • Τέταρτον, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία απορρήτου ως έναν τρόπο προστασίας των δεδομένων σας

Αν δεν θέλετε να κόψετε δεσμούς με το Facebook, επωφεληθείτε από τις ρυθμίσεις του Facebook για να περιορίσετε τα κοινά δεδομένα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ποιες εφαρμογές τρίτου μέρους έχετε εξουσιοδοτήσει να συλλέξετε δεδομένα. Αυτό δεν θα σας προστατεύσει όταν μια εξωτερική πηγή βρίσκει τρόπους πρόσβασης στις πληροφορίες του Facebook. Αλλά, τουλάχιστον, είναι μια αρχή.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me