Τι είναι η κρυπτογράφηση AES; Πως δουλεύει

Για όσο διάστημα οι άνθρωποι είχαν μυστικά, και αυτό είναι πολύ καιρό, υπήρξε ανάγκη να τους κρύψω από τους άλλους. Καλώς ήλθατε στον κόσμο της κρυπτογράφησης.


Η κρυπτογράφηση, στον κόσμο της πληροφορικής, είναι μια διαδικασία όπου τα δεδομένα λαμβάνονται από κάτι που είναι ευανάγνωστο ή εύκολα κατανοητό και στη συνέχεια κωδικοποιείται με τρόπο που μπορεί να αποκωδικοποιηθεί μόνο από κάποιο άλλο άτομο ή συσκευή, εάν διαθέτει το κατάλληλο κλειδί αποκρυπτογράφησης.

διάγραμμα κρυπτογράφησηςΗ κρυπτογράφηση είναι αυτό που κάνει τα δεδομένα ασφαλή. Η κρυπτογράφηση λαμβάνει ψηφιακές πληροφορίες που ένα άτομο μπορεί να δει ή να διαβάσει, όπως οικονομικές πληροφορίες, δεδομένα πελατών ή φωτογραφίες, να το ανακατεύει κατά τέτοιο τρόπο ώστε ένα άτομο που το βλέπει να μην μπορεί να καταλάβει τι βλέπουν. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση είναι μια διαδικασία που μπορεί να αντιστραφεί.

Μπορούμε να το σκεφτούμε έτσι, η κρυπτογράφηση είναι κλειδαριά. Αν έχετε το σωστό κλειδί αποκρυπτογράφησης, μπορείτε να ξεκλειδώσετε ή να διαβάσετε τις κρυπτογραφημένες πληροφορίες. Αν δεν έχετε το σωστό κλειδί αποκρυπτογράφησης, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση είναι να σπάσετε την κλειδαριά.

Εδώ είναι που η επιλογή του σωστού τύπου κρυπτογράφησης είναι σημαντική. Εάν η κρυπτογράφηση σας ισοδυναμεί με ένα φτηνό λουκέτο που φτάνετε στο τοπικό κατάστημα υλικού, μπορεί εύκολα να σπάσει. Ωστόσο, η καλύτερη κρυπτογράφηση είναι συγκρίσιμη με την κλειδαριά σε τράπεζα. Είναι σχεδόν άθραυστο.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η κρυπτογράφηση?

Η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη για την προσωπική μας ζωή. Το απόρρητο των δεδομένων είναι το κλειδί για την ασφάλεια, τη φήμη και την οικονομική μας ευημερία. Με τον ίδιο τρόπο που κλειδώνετε το σπίτι σας και οι κυβερνήσεις εμποδίζουν την πρόσβαση σε κρίσιμη υποδομή με στόχο την προστασία της ιδιοκτησίας στον φυσικό κόσμο, η κρυπτογράφηση εμποδίζει τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εισάγουν προτάσεις για την αποδυνάμωση της ισχύος της κρυπτογράφησης, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Τι είναι η κρυπτογράφηση AES; Πως δουλεύειΗ κρυπτογράφηση σας προστατεύει όταν ψωνίζετε, όταν επικοινωνείτε και όταν τράπεζα. Όλο και περισσότερο της ζωής σας πραγματοποιείται στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε για να κάνετε ό, τι μπορείτε για να βελτιώσετε την ασφάλεια των δεδομένων σας και να διατηρήσετε το απόρρητο.

Η κρυπτογράφηση είναι μέρος της καθημερινής σας ζωής στο διαδίκτυο. Μάλλον δεν το γνωρίζετε, αλλά οι επιχειρήσεις και οι κυβερνητικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για να εξασφαλίσουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Αποτρέπει τους κλέφτες ταυτότητας να αποστερούν τις πληροφορίες σας και να συνδεθούν στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η κρυπτογράφηση αποτρέπει τους χάκερς από την ανάγνωση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των προσωπικών σας επικοινωνιών.

Μιλώντας για το θέμα κυβερνασφάλεια και κρυπτογράφηση, πρώην υπουργός Άμυνας, Ash Carter, συζήτησε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ασφάλεια των δεδομένων και το ισχυρό παιχνίδι κρυπτογράφησης στην εθνική ασφάλεια. Εκείνη την εποχή κάλεσε τους επιχειρηματίες και τους καινοτόμους να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αναφέρθηκε αργότερα λέγοντας: "Η κρυπτογράφηση αποτελεί απαραίτητο μέρος της ασφάλειας των δεδομένων και η ισχυρή κρυπτογράφηση είναι καλό πράγμα".

Πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση?

Αρχίζετε με μη κρυπτογραφημένα δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα αναφέρονται συχνά ως απλό κείμενο. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να λέγετε το αναγνώσιμο κείμενο που δεν έχει κρυπτογραφηθεί.

Στη συνέχεια, το κείμενο αυτό είναι κρυπτογραφημένο με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου, συν ένα κλειδί κρυπτογράφησης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το γενεαλογία του κρυπτογράφου. Αυτό το κείμενο μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο αν αποκρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κλειδί.

Η αποκρυπτογράφηση είναι η αντίστροφη κρυπτογράφηση. Παρόμοια με το πώς το κλείδωμα είναι το αντίστροφο του ξεκλειδώματος. Όταν κάτι αποκρυπτογραφείται, το τα ίδια βήματα ακολουθούνται για κρυπτογράφηση, μόνο στο αντίστροφη σειρά. Οι πιο δημοφιλείς μορφές αλγορίθμων κρυπτογράφησης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 • Συμμετρικός
 • Ασύμμετρο

Συμμετρικά κλειδιά Ciphers

Ένα συμμετρικό κλειδί κρυπτογράφησης συχνά αναφέρεται ως a "μυστικό κλειδί." Θα χρησιμοποιήσει ένα κλειδί που πρέπει να μοιραστεί με οποιαδήποτε συσκευή θέλει να αποκρυπτογραφήσει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Ο πιο δημοφιλής συμμετρικός κωδικός κλειδιού είναι το Advanced Encryption Standard. Αυτό το κλειδί ήταν που σχεδιάστηκε αρχικά για την προστασία των κυβερνητικών πληροφοριών.

Ένα συμμετρικό κλειδί κρυπτογράφησης μπορεί να συγκριθεί με ένα άτομο που έχει μόνο ένα κλειδί για το σπίτι του και κλειδώνει την πόρτα όταν φεύγει. Ο μόνος τρόπος που κάποιος μπορεί να ξεκλειδώσει την πόρτα, χωρίς να σπάσει την κλειδαριά, είναι αν ο ιδιοκτήτης σπιτιού τους δώσει το κλειδί ή το ίδιο αντίγραφο του κλειδιού τους.

Η συμμετρική κρυπτογράφηση κλειδιών είναι πολλά ταχύτερη από ασύμμετρη κρυπτογράφηση. Ο αποστολέας πρέπει να ανταλλάξει το κλειδί που είναι απαραίτητο για την αποκρυπτογράφηση των κρυπτογραφημένων δεδομένων στον παραλήπτη πριν ο παραλήπτης μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει το κείμενο. Είναι απαραίτητο να διανέμετε με ασφάλεια και να διαχειρίζεστε με ασφάλεια ένα πλήθος κλειδιών. Για το λόγο αυτό, η πλειονότητα των κρυπτογραφικών διαδικασιών χρησιμοποιούν συμμετρικούς αλγόριθμους για την κρυπτογράφηση των δεδομένων, ωστόσο, χρησιμοποιούν ασύμμετρους αλγόριθμους για την ανταλλαγή του κλειδιού.

Alberti Cipher - όπου ξεκίνησαν όλα

Το Alberti Cipher ήταν ένα από τα αρχικά πολυαλφαβητικά ciphers. Αρχικά αναπτύχθηκε από τον Leon Battista Alberti, ο Alberti Cipher ήταν το πρώτο αληθινό παράδειγμα της προηγμένης πολυαλφαβητικής υποκατάστασης με τη χρήση μικτών αλφάβητων και μεταβλητών περιόδων.

Η αρχική συσκευή που ονομάζεται "Formula" αποτελείται από δύο ομόκεντρους δίσκους που είχαν συνδεθεί μέσω ενός κεντρικού πείρου και περιστρέφονται ανεξάρτητα.

Ασύμμετρη κρυπτογραφία

Ασύμμετρη κρυπτογραφία είναι συχνά που αναφέρεται ως κρυπτογραφία "δημόσιου κλειδιού". Σε αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικά κλειδιά. Ωστόσο, τα κλειδιά συνδέονται μεταξύ τους μαθηματικά. Ο ένας αναφέρεται ως δημόσιο και το άλλο ως ιδιωτικός. Το δημόσιο κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε. Η ιδιωτική είναι μυστικό.

Σκεφτείτε το σαν το ακόλουθο σενάριο. Η Αλίκη ρώτησε τον Μπομπ να της στείλει ένα ανοικτό λουκέτο μέσω του ταχυδρομείου. Ο Bob διατηρεί το δικό του αντίγραφο του κλειδιού του. Η Alice λαμβάνει την κλειδαριά και την χρησιμοποιεί για να ασφαλίσει ένα κουτί που περιέχει ένα μήνυμα και στη συνέχεια στέλνει το κλειδωμένο κιβώτιο στον Bob. Ο Μπομπ μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει το κλειδί του για να ξεκλειδώσει το κιβώτιο και διαβάστε τις πληροφορίες Η Αλίκη έχει αποθηκευτεί μέσα. Αν ο Bob θέλει να στείλει ένα μήνυμα πίσω στην Αλίκη, θα πρέπει να ζητήσει από την Αλίκη να του στείλει ένα ξεκλείδωτο λουκέτο και να ακολουθήσει τη διαδικασία που ακολούθησε η Αλίκη όταν της έστειλε το μήνυμά της.

Το περισσότερο ευρέως χρησιμοποιημένο μορφή ασύμμετρου αλγόριθμου κρυπτογράφησης είναι RSA. Αυτό συμβαίνει επειδή το ιδιωτικό κλειδί ή το δημόσιο κλειδί μπορεί να κρυπτογραφήσει τις πληροφορίες. Η συσκευή αποκρυπτογράφησης πρέπει να έχει το αντίθετο κλειδί. Αυτό το χαρακτηριστικό βοηθά να εγγυηθεί το απόρρητο, την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα, καθώς και μη επαναληψιμότητα για ηλεκτρονικές επικοινωνίες καθώς και δεδομένα σε ηρεμία. Αυτό γίνεται μέσω του χρήση ψηφιακών υπογραφών.

Το μεγαλύτερο όφελος που προέρχεται από τη χρήση ενός ασύμμετρου συστήματος κλειδιών είναι ότι κανείς δεν χρειάζεται να στείλει το κλειδί τους ο ένας στον άλλο. Αυτό καθιστά αδύνατο κάποιον να υποκλέψει το κλειδί και να το αντιγράψει κατά τη μεταφορά.

Εάν στο χειρότερο σενάριο ο Μπομπ έχασε το κλειδί του ή το αντίγραφο του κλειδιού του αντιγράφηκε, οι πληροφορίες που θα έθετε σε κίνδυνο θα ήταν οι πληροφορίες που έστειλε η Αλίκη στον Μπομπ χρησιμοποιώντας το λουκέτο του. Ωστόσο, τα μηνύματα που έστειλε η Αλίκη σε άλλους ανθρώπους Μείνετε μυστικοί γιατί θα παρέχουν διαφορετικές κλειδαριές για να χρησιμοποιήσουν η Αλίκη όταν επικοινωνούν μαζί τους.

Κρυπτογράφηση δεδομένων στη διαμετακόμιση έναντι κρυπτογράφησης δεδομένων σε υπόλοιπα

δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας έναντι δεδομένων κρυπτογράφησης διαμετακόμισηςΗ προστασία δεδομένων εμπίπτει σε δύο βασικούς τύπους κρυπτογράφησης. Υπάρχουν δεδομένα που είναι σε κατάσταση ηρεμίας, και υπάρχουν δεδομένα που είναι υπό διαμετακόμιση. Αν κάποιος hack σας σκληρό δίσκο ή τη βάση δεδομένων σας, η κρυπτογράφηση κάνει αυτά τα δεδομένα αδύνατο να διαβαστεί.

Εάν τα δεδομένα σας βρίσκονται σε διαμετακόμιση, δηλαδή εάν αποστέλλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επικοινωνείτε μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης ή στέλνετε πληροφορίες στο σύννεφο και τα δεδομένα αυτά παρακρατούνται, η κρυπτογράφηση το καθιστά δυσανάγνωστο.

Τα παρακάτω είναι μερικοί τρόποι για την επίτευξη κρυπτογράφησης δεδομένων:

 1. Πλήρης κρυπτογράφηση δίσκου: Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να προστατεύσετε τις πληροφορίες ανάπαυσης στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Τα αρχεία που αποθηκεύονται στο δίσκο κρυπτογραφούνται αυτόματα. Η κρυπτογράφηση φακέλων και η κρυπτογράφηση έντασης είναι ενδιάμεσες επιλογές που παρέχουν ασφάλεια χωρίς να απαιτείται κρυπτογράφηση πλήρους δίσκου.
 2. Κρυπτογράφηση αρχείων: Η κρυπτογράφηση αρχείων κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας κατά την ανάπαυση σε αρχείο ανά αρχείο. Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία δεν μπορούν να κατανοηθούν ή να διαβαστούν εάν παραληφθούν. Αυτό δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει για κάθε αρχείο. Αυτό που είναι μια μεγάλη κρυπτογράφηση αρχείων είναι ότι τα δεδομένα παραμένουν κρυπτογραφημένα ακόμη και όταν εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους.
 3. Κρυπτογραφημένοι διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Οι διασυνδεδεμένες αλληλογραφίες αλληλογραφίας διασφάλισης πολλαπλών χρήσεων είναι μια μορφή κρυπτογράφησης δημόσιου κλειδιού που επιτρέπει στους απλούς διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πρωτόκολλο μεταφοράς αλληλογραφίας το πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να λαμβάνει και να στέλνει κρυπτογραφημένα μηνύματα σε αντίθεση με την απλή αποστολή απλών μηνυμάτων κειμένου.
 4. Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο: Αυτό αποκρύπτει το περιεχόμενο των μηνυμάτων, επιτρέποντας μόνο στους αποστολείς και στους δέκτες να το διαβάσουν. Με την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, αντιμετωπίζεται τυχόν πιθανή ευπάθεια στην αλυσίδα επικοινωνίας, είτε παρακολουθεί τα μηνύματα κατά την παράδοσή τους είτε αντιμετωπίζει αδυναμίες ασφαλείας στην πλευρά του αποστολέα ή του παραλήπτη. Σημαντικές πλατφόρμες, όπως το Facebook και το iMessage, χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.
 5. Δεδομένα προ-κρυπτογράφησης συγχρονισμένα με το σύννεφο: Λογισμικό αυτού του είδους προ-κρυπτογραφεί δεδομένα προτού φθάσει στο σύννεφο. Αυτό σημαίνει ότι όποιος χτυπά το σύννεφο δεν μπορεί να το διαβάσει. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε ένα τοπικό μηχάνημα δεν είναι κρυπτογραφημένα από το λογισμικό και εξακολουθούν να είναι ευάλωτα.

Αλγόριθμοι κρυπτογράφησης δεδομένων

 1. φορέα κρυπτογράφησης δεδομένωνΤο προηγμένο πρότυπο κρυπτογράφησης είναι η πιο δημοφιλής μορφή αλγόριθμου κρυπτογράφησης δεδομένων. Σχεδιασμένο από την αμερικανική κυβέρνηση, προσφέρει 128, 192, καθώς και 256 bit αλγόριθμο. Χρησιμοποιούνται αλγόριθμοι 192 bit και 256 bit σε συνθήκες που απαιτούν εξαιρετική προστασία.
 2. IDEA - Ο διεθνής αλγόριθμος κρυπτογράφησης δεδομένων είναι ένας αλγόριθμος κρυπτογράφησης κρυπτογραφημένου κρυπτογράφου που χρησιμοποιεί ένα κλειδί 128 bit. Αυτός ο κρυπτογράφος έχει μακρά ιστορία μη σπασίματος.
 3. Ο RSA είναι ένας αλγόριθμος που χρησιμοποιεί ζευγαρωμένα πλήκτρα. Αυτό είναι στάνταρ για την αποστολή πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου. Στο παρελθόν, υπήρχαν κάποιες προκλήσεις με την αλλοίωση του αλγορίθμου. Ωστόσο, αυτές οι προκλήσεις έχουν επιλυθεί από τότε.
 4. Το Blowfish και το Twofish είναι μπλοκ κρυστάλλων. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου. Η πιο συνηθισμένη χρήση τους είναι η προστασία των πληροφοριών πληρωμής. Και τα δύο συστήματα προσφέρουν συμμετρική κρυπτογράφηση. Τα πλήκτρα διαφέρουν στο μήκος των κομματιών. Το Twofish είναι το νεότερο των δύο προγραμμάτων. Έχει μεγαλύτερα κλειδιά κρυπτογράφησης.

Πώς η κρυπτογράφηση προκαλεί τους χάκερς

Ο κύριος σκοπός του χάκερ για την αποφυγή της κρυπτογράφησης είναι να αποκτήσει τις ιδιωτικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας. Ξέρουν ότι είναι οι ιδιωτικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας πολύτιμος και μπορεί να είναι πωλούνται σε άλλους οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν αυτές τις πληροφορίες για την ευημερία τους και τη ζημία σας.

Η πιο βασική μέθοδος hackers θα χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί κρυπτογράφηση σήμερα είναι να χρησιμοποιήσει ωμής βίας. Μια επίθεση βίαιης επίθεσης είναι εκείνη όπου χρησιμοποιούνται τυχαία πλήκτρα μέχρι να βρεθεί το σωστό κλειδί. Αυτό υπογραμμίζει το σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού κλειδιού. Όσο περισσότερο είναι το κλειδί, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα ότι ένας χάκερ θα είναι επιτυχής στην επίθεσή του. Καθώς αυξάνεται το μέγεθος του κλειδιού, αυξάνεται και ο αριθμός των πόρων που ένας χάκερ θα πρέπει να εκτελέσει τον υπολογισμό του.

Μια άλλη μέθοδος θραύσης των κρυπτών είναι επιθέσεις από πλευράς καναλιού. Ηλεκτρικά κυκλώματα λόγω διαρροής της φύσης. Δημιουργούν εκπομπές ως υποπροϊόντα, καθιστώντας ευκολότερο για έναν εισβολέα που δεν έχει πρόσβαση στα κυκλώματα να καταλάβουν πώς λειτουργεί το κύκλωμα και με βάση αυτό συμπεραίνει τα δεδομένα που υπόκεινται σε επεξεργασία. Οι δύο πηγές πολύτιμων πληροφοριών που ένας χάκερ θα χρησιμοποιήσει είναι θερμότητας και ηλεκτρομαγνητισμού.

Ωστόσο, όπως ο Kevin Mitnick, σύμβουλος αμερικανικής ασφάλειας υπολογιστών, συγγραφέας και χάκερ δήλωσε:

Οι εταιρείες δαπανούν εκατομμύρια δολάρια σε τείχη προστασίας, κρυπτογράφηση και συσκευές ασφαλείας και τα χρήματά τους σπαταλούνται επειδή κανένα από αυτά τα μέτρα δεν αφορά τον πιο αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα ασφαλείας - τους ανθρώπους που διαχειρίζονται, λειτουργούν και λογοδοτούν για συστήματα πληροφορικής που περιέχουν προστατευμένες πληροφορίες.

Το θέμα είναι ότι είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πληροφοριών σας. Εάν δεν αφιερώνετε χρόνο μάθετε για τις επιλογές κρυπτογράφησης που είναι διαθέσιμα για τις πληροφορίες σας ή για να μάθετε τα οφέλη από τη χρήση του καλύτερου VPN για τις περιστάσεις σας, θέτετε σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή σας, το κοινωνικό σας μέλλον και το χρηματοοικονομικό σας μέλλον.

Η ιστορία της κρυπτογράφησης

Το απόρρητο αποτελεί ανησυχία για την ανθρωπότητα από την αρχή. Διαφορετικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο ανέπτυξαν μοναδικούς τρόπους να αποτρέψουν τις προσωπικές τους πληροφορίες από το να πέσουν σε λάθος χέρια.

Scytale

κρυπτογράφηση κρυπτογράφησηςΗ ιστορία της κρυπτογράφησης ξεκινά γύρω στο έτος 700 π.Χ. Ο στρατός της Σπαρτιάτης χρησιμοποίησε στίγμα να στείλετε ευαίσθητες πληροφορίες σε περιόδους μάχης. Ο αποστολέας και ο παραλήπτης είχαν κάθε μια ξύλινη ράβδο με το ίδιο μήκος και την ίδια διάμετρο. Για να κρυπτογραφήσει το μήνυμα, ο αποστολέας θα πάρει ένα κομμάτι από δέρμα και θα το τυλίξει σφιχτά γύρω από τη ξύλινη ράβδο. Θα γράψουν ένα μήνυμα στη ράβδο, θα το χαλαρώσουν και θα το στείλουν στον παραλήπτη. Ο παραλήπτης μπόρεσε μόνο να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα αφού τυλίγει το κομμάτι του δέρματος γύρω από το σκίτσο του.

Alberti Cipher

Alberti CipherΤο 1467, ο Leon Batista Alberti εφευρέθηκε τον αλφαβητικό κρυπτογραφικό υποκαταστάτη. Αυτός ο κωδικός επανάσταση στην κρυπτογράφηση. Ο κωδικός είχε δύο μεταλλικούς δίσκους που περιστρέφονταν στον ίδιο άξονα. Περιείχε ένα μείγμα αλφαβήτων και μεταβλητών περιστροφών.

Ο Τζέφερσον Τροχός

Ο Τζέφερσον ΤροχόςΠρώτα εισήχθη το 1797 και αποτελούμενο από 26 κυλινδρικά ξύλινα κομμάτια με σιδερένιο άξονα, ο τροχός Jefferson είχε τα γράμματα του αλφαβήτου που γράφτηκαν στις άκρες του κάθε τροχού σε τυχαία σειρά. Η περιστροφή των τροχών θα ανακατεύει και θα εξαλείφει τις λέξεις. Όταν κάποιος έλαβε τον τροχό Jefferson, θα έγραφε το κωδικοποιημένο μήνυμα στο τιμόνι. Στη συνέχεια θα αναζητούσαν μια διαφορετική σειρά γραμμάτων που θα είχαν νόημα. Αυτή η μορφή κρυπτογράφησης χρησιμοποιήθηκε και πάλι από τον αμερικανικό στρατό μεταξύ 1923 και 1942.

Το μηχάνημα Enigma

Το μηχάνημα EnigmaΠραγματοποιώντας το ντεμπούτο του το 1943, το μηχάνημα Enigma ήταν μια σειρά από ηλεκτρομηχανικά στροφόμετρα που χρησιμοποιούνται από τους Ναζί στρατιωτικούς. Την εποχή εκείνη, ήταν θεωρείται άθραυστο. Οι Ναζί θα αλλάζουν καθημερινά το κρυπτογράφημά τους. Μέχρι που ο Alan Turing και η ομάδα του ήταν σε θέση να επωφεληθούν από την αδυναμία του μηχανήματος, το Enigma έδωσε στους Ναζί ένα πρωτοφανές πλεονέκτημα.

ASE και Captcha

ASE και CaptchaΤο έτος 1997 οδήγησε στην εφεύρεση δύο επαναστάσεων στην κρυπτογράφηση και την ασφάλεια. Το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογιών ανέπτυξε προηγμένο πρότυπο κρυπτογράφησης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτόν τον οδηγό, αυτή η κρυπτογράφηση 128 bit εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα. Μια συσκευή που θα μπορούσε να ελέγξει ένα δισεκατομμύριο δισεκατομμύρια κλειδιά AES κάθε δευτερόλεπτο θα απαιτούσε 174.449.211.009.120.16.087.753.728 χρόνια για να σπάσει αυτή την κρυπτογράφηση.

Το έτος 1997 ήταν επίσης το έτος κατά το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά ο Captcha. Μια τυχαία παραγόμενη εικόνα του κειμένου που μπορεί μόνο να διαβαστούν από τους ανθρώπους εμφανίστηκε στην οθόνη. Η κυρτότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κειμένου το καθιστούν δεν είναι δυνατή η ανάγνωση των ηλεκτρονικών συσκευών. Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, ένας χρήστης πρέπει να εισαγάγει τη σειρά γραμμάτων ή αριθμών που εμφανίζεται μπροστά του.

Το έτος 1997 ήταν επίσης το έτος κατά το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά ο Captcha. Μια εικόνα τυχαία παραγόμενη από κείμενο που μπορεί να διαβαστεί μόνο από ανθρώπους εμφανίστηκε στην οθόνη. Η κυρτότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κειμένου καθιστούν αδύνατη την ανάγνωση των ηλεκτρονικών συσκευών. Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, ένας χρήστης πρέπει να εισαγάγει τη σειρά γραμμάτων ή αριθμών που εμφανίζεται μπροστά του.

Είναι σαφές ότι η κρυπτογραφία και οι μέθοδοι της αναπτύσσονται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Σήμερα, η AES έχει αποδειχθεί μια από τις πιο προηγμένες και ασφαλείς μορφές κρυπτογράφησης που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

Ο στρατός και η κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της έρευνας κρυπτογράφησης με στόχο την προστασία των στρατιωτικών μυστικών. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έρευνα στον τομέα της κρυπτογράφησης συνεχίζεται.

Πώς VPN κρυπτογραφούν τις πληροφορίες σας?

Ένα VPN εξασφαλίζει την κίνηση μεταξύ της συσκευής που χρησιμοποιείτε και του διακομιστή VPN. Αυτό καθιστά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για τους κατασκόπους και τους χάκερ να δουν τα δεδομένα σας ενώ μεταδίδονται. Ένα VPN είναι α ιδιωτικού δικτύου.

Ένα VPN χρησιμοποιεί σήραγγα. Αυτή είναι μια διαδικασία που επιτρέπει στα δεδομένα σας να αποστέλλονται ιδιωτικά και με ασφάλεια μέσω του Διαδικτύου. Για να καταλάβετε πώς λειτουργεί το tunneling, πρέπει να το θυμάστε αυτό όλες οι πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω του Διαδικτύου χωρίζονται σε μικρά κομμάτια που ονομάζονται πακέτα. Κάθε πακέτο έχει σημαντικές πληροφορίες.

Χρησιμοποιήστε VPN για προστασία στο διαδίκτυο

Με σύνδεση σήραγγας VPN, κάθε πακέτο δεδομένων που στέλνετε τοποθετείται μέσα σε άλλο πακέτο δεδομένων πριν μεταδοθεί μέσω του Internet. Αυτή είναι μια διαδικασία που είναι γνωστή ως ενθυλάκωση. Το εξωτερικό πακέτο παρέχει ένα επίπεδο ασφάλειας, αποτρέποντας την προβολή του περιεχομένου του από το κοινό.

Η σήραγγα είναι μόνο μία πτυχή της προστασίας που λαμβάνετε από ένα VPN. Ένα VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα που στέλνετε μέσω Internet, έτσι ώστε τα πακέτα μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο από τον πελάτη και το διακομιστή του VPN. Ο πελάτης και ο διακομιστής VPN συνδέονται μαζί.

Υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα ασφαλείας VPN που χρησιμοποιούνται για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι το IPSec, επίσης γνωστό ως Ασφάλεια πρωτοκόλλου Internet. Ένα άλλο είναι το OpenVPN.

Αυτά προστατεύουν τα δεδομένα σας λαμβάνοντας πρώτα το κάθε πακέτο δεδομένων που έχει εγκλωβιστεί και κρυπτογραφώντας τα περιεχόμενά του χρησιμοποιώντας ένα κλειδί κρυπτογράφησης. Το κλειδί κρυπτογράφησης μπορεί να λειτουργήσει μόνο μεταξύ του εξυπηρετητή VPN και του πελάτη.

Δεύτερον, χρησιμοποιείται ένα υπο-πρωτόκολλο, το οποίο είναι γνωστό ως κεφαλίδα εγκλεισμού. Αυτή η κεφαλίδα εγκλωβισμού θα αποκρύψει κάποιες πληροφορίες πακέτων. Μέρος του τι είναι κρυμμένο είναι η ταυτότητά σας. Αυτά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά, σήραγγα και κρυπτογράφηση, είναι μόνο μέρος του τι κάνει τα δεδομένα σας πιο ασφαλή με ένα VPN. Επαληθευμένες συνδέσεις είναι ένα άλλο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να κρατά μακριά τα παράξενα μάτια από τις προσωπικές και προσωπικές σας πληροφορίες.

Τα οφέλη της κρυπτογράφησης

Το κύριο όφελος ή ο σκοπός της κρυπτογράφησης είναι να προστασία της εμπιστευτικότητας και ιδιωτικότητας των δεδομένων που είτε αποθηκεύεται σε υπολογιστή είτε μεταδίδεται μέσω του Διαδικτύου ή ενός εσωτερικού δικτύου υπολογιστών. Η κρυπτογράφηση εμποδίζει τα μη εξουσιοδοτημένα άτομα να έχουν πρόσβαση και να εκμεταλλεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα. Για παράδειγμα, οι εταιρείες πιστωτικών καρτών απαιτούν από τους εμπόρους να κρυπτογραφούν τα δεδομένα του πελάτη τους τόσο κατά την αποθήκευση των πληροφοριών όσο και κατά την αποστολή τους μέσω δικτύων.

κρυπτογράφηση για προστασία δεδομένων από νέφος

Οι μεμονωμένοι καταναλωτές έχουν την ευθύνη να λάβουν μέτρα για την προστασία του προσωπικού τους απορρήτου. Το 2017, περισσότερα από 190 εκατομμύρια χρήστες smartphone χάθηκαν. Το 2016, η Apple εξέφρασε την προθυμία της να συνεργαστεί με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και να παραβιάσει την πολιτική απορρήτου των χρηστών της. Αυτό είναι σημαντικό για σας να σκεφτείτε. Τα προσωπικά σας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, ιδιωτικών συνομιλιών άμεσων μηνυμάτων, τραπεζικών πληροφοριών και ευαίσθητων φωτογραφιών, βρίσκονται στο κίνδυνος χρήσης από κακοποιούς, είτε είναι εγκληματίες είτε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Γιατί η ύλη κρυπτογράφησης?

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με άλλες 13 χώρες, αποτελούν μέρος αυτού που αναφέρεται ως Τα 14 Μάτια. Αυτές οι χώρες συνεργάζονται μεταξύ τους για τη συλλογή πληροφοριών. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σχετικά καλοήθες, η αλήθεια είναι ότι αυτές οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν προγράμματα που τους επιτρέπουν παρακολουθήσουν τις πληροφορίες που μεταδίδεται ηλεκτρονικά και μέσω κειμένου, τα πράγματα που κάνετε λήψη, καθώς και τα τραπεζικά σας στοιχεία. Αυτό που νομίζετε ότι είναι ιδιωτικό μπορεί γρήγορα να γίνει δημόσιο.

Αξίζετε να είστε σε θέση να στείλετε και να μεταδώσετε πληροφορίες με ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι η ηλεκτρονική ασφάλεια και η κρυπτογράφηση δεν πρέπει να τις ανησυχούν επειδή δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Η αλήθεια είναι ότι πληροφορίες που μπορεί να φαίνονται άσχετες και ασήμαντες για εσάς, όταν πέφτουν σε λάθος χέρια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βλάψετε τη φήμη σας, να σας βλάψει οικονομικά και να εκθέσετε ιδιωτικές πτυχές της ζωής σας στον κόσμο. Προστατεύστε τον εαυτό σας μάθετε περισσότερα σχετικά με την κρυπτογράφηση και στη συνέχεια να επωφεληθείτε από το λογισμικό κρυπτογράφησης που έχει σχεδιαστεί για να σας κρατά και εκείνους που σας ενδιαφέρουν ασφαλείς.

David Gewirtz
David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me